Kreatin test: De 7 beste kreatin-tilskuddene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Kosttilskudd er blitt en del av treningshverdagen for mange. I denne artikkelen tester vi kreatin. Vi viser deg de 7 forskjellige varianter og kårer også beste kreatin 2024.

Triple Creatine Hardcore – Best i test kreatin

Triple Creatine Hardcore test

Triple Creatine Hardcore blir levert av Chained Nutrition. Som det kommer frem av navnet (dvs. trippel), så består dette kreatinproduktet av tre typer av kreatin.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Gymgrossisten

Produktbeskrivelse  

De tre kreatinformene har vi snakket om lenger opp i teksten, og det er kreatin monohydrat, tri kreatin citrate og kreatin magnesium kelat. Dette er kreatinformer som alle har blitt forsket på i forskjellige studier.

Dette er et produkt som er spesielt utviklet for å gjøre det mulig å trene effektivt i både vektløftning og styrketrening, samtidig som du ikke trenger å bekymre deg for om du går opp i vekt. Økt muskelmasse som du får ved begge disse treningsformene, er altså ikke noe du trenger å bekymre deg for.

I periodene du tar dette kosttilskuddet, er det anbefalt at du gjør dette ved å blande 4 gram av dette produktet med 2,5 dl vann. Dette skal du drikke en porsjon av, en gang om dagen. Denne boksen inneholder total 300 gram med kreatinblanding.

Triple Creatine Hardcore kan også kombineres med andre produkter, hvis det er noe du er interessert i å gjøre. Det kan altså kombineres med Whey Hardcore og Pump Hardcore, som også leveres av Chain Nutrition. Det er dog ikke disse produktene vi skal fokusere på i denne teksten.

Dette produktet er ment å brukes av friske mennesker, som samtidig er over 18 år. Det understekes også at Triple Creatine Hardcore ikke er mat, og at du fremdeles skal fokusere på å få i deg god og næringsrik mat.

Triple Creatine Hardcore er intet unntak. Dette er et produkt, der du alltid bør konsultere en lege før du begynner å bruke det. Det er spesielt hvis du er gravid, ammer eller går på medisiner for en eller annen sykdom.

Testresultat

Chained Nutrition leverer et produkt som både holder det det lover, i tillegg til at det er helt trygt. Dette vet vi, fordi det støttes av klinisk forskning. Det fungerer også effektivt på flere treningsformer.

Ellers gis det svært god informasjon om hvordan det fungerer. Det er heller ikke noe problem å kombinere dette produktet med andre, og det er veldig praktisk. Derfor kårer vi dette produktet til beste kreatin 2024

Fordeler:

 • Triple Creatine Hardcore består, som sagt, av tre typer av kreatin. Det er kreatinformene kreatin monohydrat, tri kreatin citrate og kreatin magnesium kelat, som har blitt gjort forskjellige studier av. Det bidrar til at vi kan vite med sikkerhet at det er trygt å bruke dette produktet.

 • Produktet er spesiallaget for å fungere for både vektløftning og styrketrening, og dette er en positiv egenskap. At et produkt har flere bruksområder er veldig et veldig stort pluss, da det er fint at du ikke trenger å gjøre den samme prosessen med å teste produkter flere ganger. Det er bedre når det er alt-i-ett!

 • Ellers er det bra at også Chained Nutrition bidrar til at kosttilskuddsprosessen skal så enkel som mulig, gjennom enkle instruksjoner om hvordan produktet brukes. I tillegg er det praktisk at produktet kan kombineres med andre produkter, hvis det skulle være av interesse.

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av dette produktet fra Chained Nutrition, viser at det er svært få negative sider med det.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Nettovekt

300 gram

Antall type kreatiner

3

Anbefalt dosering

4 gram

   

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Star Nutrition Creatine Monohydrate

Creatine Monohydrate test

Star Nutrition tilbyr bl.a en forpakning med 500 gram med Creatine Monohydrate. Kreatin er et kosttilskudd, som ofte tas i forbindelse med trening. Men til tross for det, så finnes det faktisk naturlig i kroppen din.

Produktbeskrivelse

Kreatin inngår i kroppens energiomsetning, samtidig som du kan få det gjennom matvaregruppene kjøtt og fisk. Det finnes altså kreatin i mat, men det er dog ikke nok til å ha noen som helst effekt på prestasjonsevnene dine på trening. Det er derfor det tas som kosttilskudd.

Når du kjøper Creatine Monohydrate fra Star Nutrition får du som sagt en forpakning med 500 gram. En dosering er 5 gram, så det betyr at dette produktet gir deg 100 doseringer. Dette produktet inneholder ikke kalorier, så du kan konsentrere deg fullt og helt om treningsresultatene dine.

Men det er ikke slik at kreatin er noe du skal ta hver eneste dag for resten av livet ditt. Creatine Monohydrate bruker du i 4-10 uker, og det finnes også instruksjoner om hvordan du skal bruke det.

De fem første dagene skal du blande 1 ½ toppet teskje og 2-4 dl vann. Denne prosessen skal du gjenta fire ganger som er spredd utover hele dagen. På den sjette dagen, derimot, skal du gjøre dette bare én gang i løpet av dagen. Helst rett før trening, men du skal også ta det på dager du ikke trener.

Du skal derimot ikke drikke koffeinholdig drikke, når du inntar dette kosttilskuddet. Etter at du har gjentatt denne prosessen i 4-10 uker, skal du ha en pause på minst 4 uker.

Det er også viktig å være klar over at Creatine Monohydrate fra Star Nutrition er produsert i lokaler der det også håndteres melk. Det kan derfor inneholde spor av det, så det må du være bevisst på, hvis du har melkeallergi.

Testresultat

Star Nutrition gir oss godt med informasjon, både om kosttilskuddet generelt og Creatine Monohydrate som produkt. Det er ikke helt trygt for melkeallergikere, men hvis de hadde gjort noe for å endre på det, så hadde dette vært enda bedre.

Tross alt, så er Creatine Monohydrate fra Star Nutrition et fint produkt som holder det det lover, nemlig å gi gode resultater på trening.

Fordeler:

 • Det er bra at Star Nutrition har fokus på å gi god informasjon om produktet sitt, alt fra eksplisitte doseringer til hvor lenge du ikke skal innta kosttilskuddet.

 • Det sies også at dette produktet holder akkurat det den lover, og gir et skikkelig «trøkk» under treningsøkten. Du vil også oppleve at du restituerer og ser resultater raskere enn du ville gjort uten kreatin.

Ulemper:

 • Her er det ikke mange umiddelbare ulemper. Men det anbefales å innta dette kosttilskuddet i 4-10 uker og dette er en forpakning på 500 gram. Hvis en dosering er 5 gram og du skal ta det omtrent 20 ganger i uka, er denne forpakningen stor nok til å vare hele perioden?

 • Star Nutrition bør også gjøre noe med produksjonslokalene sine, slik at produktet også blir 100% trygt for mennesker som har melkeallergi.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Nettovekt

500 gram

Per dosering

5 gram

Energi

0 kcal

   

Få beste pris:

Gymgrossisten

CreaKong

CreaKong test

CreaKong fra Mutant inneholder hele tre ulike former for kreatin. Dette er en kreatinblanding som støttes av klinisk studier, i tillegg til at den bidrar til raske treningsresultater.

Produktbeskrivelse

CreaKong er altså en blanding av kreatin monohydrat, kreatin magnesium kelat og tri-kreatin citrat. De forskjellige formene av kreatin har alle forskjellige egenskaper.

Kreatin monohydrat fra Creapure ® er den formen for kreatin som er mest klinisk kontrollert. Creapure ® har gjennomført dobbel-patenterte produksjonsprosesser, som har bevist at kreatin monohydrat virker på diverse muskelprestasjon.

Kreatin magnesium kelat fra Kreatin Magnapower ® har vært objekt for 8 år lange studier som har gjennomført placebotester på stoffet. Disse studiene har vist at dette stoffet bl.a øker muskelstørrelse. I tillegg absorberes det gjennom en annen vei enn kreatin monohydrat.

Den siste formen for kreatin, er tri-kreatin citrat som også er fra Creapure ®. Tri-kreatin citrat er en bundet form med hensikten å sette i gang ATP produksjon, slik at det genereres mer kraft.

En dose med CreaKong skal tas 20-30 minutter før en treningsøkt, og da blander du 4 gram av pulveret med 250-375 ml vann. Det skal være 75 doseringer per forpakning.

Det er også viktig å understreke at CreaKong er et kosttilskudd, og at det ikke under noen omstendigheter skal erstatte et vanlig måltid. Du skal fortsette å spise som vanlig, selv om du tar dette kosttilskuddet. Et variert, sunt og balansert kosthold, er fremdeles like viktig for gode treningsresultater.

Testresultat

En helhetsvurdering av dette produktet viser at CreaKong fra Mutant er et veldig fint produkt. Det inneholder så mye som tre former av kreatin, som samarbeider for at du skal få de best mulige treningsresultatene.

Det er dessuten gjennomført lange studier på disse kildene som til sammen utgjør dette kosttilskuddet, så vi vet at det er helt trygt å bruke.

Fordeler:

 • Det er mange fordeler med CreaKong fra Mutant. Produktet inneholder, først og fremst, tre ulike former for kreatin. Dette er former som har blitt studert og testet over lang tid, og resultatet er at det støttes av klinisk forskning.

 • Det er også en stor fordel at Mutant viser til mye informasjon om hver eneste kilde. De har ikke bare kastet noen randomiserte produkter sammen og markedsført det som et velfungerende produkt. Dette er skikkelige saker!

 • Fokuset på at dette kosttilskuddet ikke er vanlig mat og ikke skal erstatte vanlig mat, er også veldig bra. Det er så viktig at du ikke glemmer akkurat det, uansett hvor opptatt du er av å oppnå gode treningsresultater.

 • CreaKong virker også som et produkt som er enkelt å bruke, ettersom det bare tas før en treningsøkt. Du trenger altså ikke å stille klokken etter inntakene, for du skal bare gjøre det hvis og når du trener.

Ulemper:

 • Det er ingen ulemper som umiddelbart stikker seg frem vedrørende CreaKong fra Mutant.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Antall doseringer

75

Per dosering

5 gram

Antall kreatiner

3

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

100% Creatine Monohydrate

100% Creatine Monohydrate test

100% Creatine Monohydrate fra BioTech ansees å være et elementært kreatinprodukt. Hos BioTech får du 1000 gram med kreatin monohydrat, og en porsjon er 5 gram.

Produktbeskrivelse

BioTech deler inntaksperioden i to faser. De regner med en oppladningsfase og en vedlikeholdsfase.

Oppladningsfasen varer antageligvis i en uke, og da skal du ta tilskuddet fire ganger. To før og to etter trening. Etter oppladningsfasen kommer vedlikeholdsfasen, og da skal tilskuddet tas to ganger daglig. Også her er det før og etter trening som gjelder.

100% Creatine Monohydrate er et produkt som har som hensikt å øke kreatinnivået i musklene dine. Det er derfor anbefalt at det brukes kontinuerlig etter oppladningsfasen, da det vil bidra til å øke størrelsen på cellene i kroppen din.

Det er derimot veldig viktig at anbefalt dosering ikke overskrides. Du skal ikke bruke 100% Creatine Monohydrate hvis du er gravid eller hvis du har et lite barn som du ammer. Hvis du er på medisin i forbindelse med en sykdom, er også veldig lurt å ta en prat med legen din før du begynner å bruke dette.

Testresultat

100% Creatine Monohydrate fra BioTech ser ut til å være et godt supplement til trening. Det er riktig fokus på informasjon, men samtidig virker det som at det er et par påstander om produktet som henger i luften.

Dette produktet fra BioTech er nok et bra produkt, og det fungerer nok som det skal også. Men litt mer informasjon om bakgrunnen for produktet, hadde være med å styrke produktet ytterligere.

Fordeler:

 • 100% Creatine Monohydrate fra BioTech sin største fordel er at instruksjonene er så enkle, både å forstå og gjennomføre. I oppladningsfasen skal du gjøre en ting, og i vedlikeholdsfasen skal du gjøre noe annet.

 • Det er veldig bra at det også her fokuseres på hvordan kosttilskuddet ikke skal brukes. Slik kunnskap er veldig viktig, slik at det ikke er noe som går galt.

Ulemper:

 • Vi stiller oss litt kritisk til enkelte punkter i produktbeskrivelsen av dette produktet. 100% Creatine Monohydrate omtales som det elementære kreatinproduktet, men hva er grunnlaget for det?

 • Det anbefales også kontinuerlig bruk av kosttilskuddet etter oppladningsfasen, og igjen hadde det vært veldig positivt med litt mer informasjon som kunne bygge opp under disse påstandene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Nettovekt

1000 gram

Per dosering

5 gram

   

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Swedish supplements Creatine Monohydrate

Creatine Monohydrate test2

Creatine Monohydrate er et produkt som leveres fra Swedish Supplements. Det består, som de andre produktene i denne testen, av kreatin monohydrat.

Produktbeskrivelse

Det opplyses ikke om hvor mange gram denne forpakningen består av, men en dose med Creatine Monohydrate er 5 gram. Dette er et kosttilskudd, som skal inntas daglig.

Da blander du 5 gram med Creatine Monohydrate i valgfri drikke. Det kan være vann, men det kan også være noe annet. Swedish Supplement skiller mellom treningsdager og treningsfrie dager.

På treningsdager skal du ta tilskuddet ca 30 minutter før, eller umiddelbart etter at treningsøkten er over. Men hvis det derimot er noen dager hvor du ikke har planer om å trene, så skal du ta tilskuddet på morgenen.

Dette produktet sies å være skånsomt mot magen, og det er en veldig fin egenskap. Det er spesielt med hensyn til de som er på utkikk etter et produkt som oppfyller de kriteriene.

Kreatinet i dette Creatine Monohydrate-produktet er også mikronisert, noe som betyr at det ikke har noen problemer med å løse seg opp i vann.

Også Swedish Supplements understreker at Creatine Monohydrate er et kosttilskudd, og det skal ikke erstatte rollen som vanlig mat og drikke har i hverdagen din. Du bør heller ikke overskride den anbefalte daglige dosen.

Testresultat

En helhetsvurdering av produktet Creatine Monohydrate fra Swedish Supplements, viser at dette er et produkt med langt flere fordeler enn ulemper.

Ulempen som nevnes er uansett så liten at den egentlig ikke trekker helhetsinntrykket så veldig mye ned. Det kan nok kanskje heller omtales som et tips, fremfor å kalle det en ulempe.

Ulempen handlet om en litt uheldig plassering av hvor mye gram kreatin som er i boksen. Det er ikke direkte synlig på boksen, men det kan også være hvordan selve boksen er plassert på produktbildet. Ellers burde dette også stått i produktbeskrivelsen, og ikke bare i tittelen.

Det er derimot langt flere fordeler. Disse handler om at Creatine Monohydrate fra Swedish Supplements er et produkt som er både mikronisert og skånsomt mot magen. Det er blant faktorene som avgjorde at dette produktet kommer ganske godt ut av denne produkttesten, og at mange vil nok ha glede av det.

Fordeler:

 • Creatine Monohydrate fra Swedish Supplement sin største fordel, er at den er skånsom mot magen. Det er en egenskap som bidrar til at det er mye enklere for de fleste å bruke det.

 • Swedish Supplements har også mikronisert kreatin i produktet sitt, noe som vil si at pulver løser seg lett opp i vann. Du kan også velge om du vil blande det med annen drikke.

 • Det er fint at det skilles mellom treningsdager og treningsfrie dager, og at det er disse begrepene som brukes. Dette er formuleringer som er mye enklere å forstå for de aller fleste.

 • Det er også veldig fint at Swedish Supplements også fokuserer på viktigheten rundt et ordentlig kosthold, og at Creatine Monohydrate bare er et kosttilskudd.  

Ulemper:

 • Det var en eneste ulempe som stikker seg frem, og den er i seg selv ganske liten. Den må likevel nevnes, og det er at det ikke er så lett å se på pakningen hvor mye kreatin som er i den.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Nettovekt

250 gram

Per dosering

5 gram

Kreatitnype

Mikronisert kreatin

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Creatine Xplode

Creatine Xplode test

Det er leverandøren Olimps som står bak produktet Creatine Xplode, som er et kosttilskudd som faktisk består av 6 typer av kreatin. Kreatinformen som det imidlertid er mest av her, er kreatin magnesium kelat.

Produktbeskrivelse

I tillegg til denne kreatinformen, finner vi også kreatinpyruvat, kreatinmalat, alfa-ketoglutarat, kreatinsitrat og kreatinetylester.

Disse kreatinformene har hver sine egne egenskaper, som vi kjenner igjen fra andre produkter, selv om ikke disse navnene har vært brukt før. Det skal vi riktig nok gjøre nå.

Det er kreatinpyruvat som bidrar til at kosttilskuddet blir skånsomt mot magen, i tillegg til at det har en fettforbrennende effekt. Deretter har vi kreatinmalat, som står for at pulver løser seg opp i drikke uten veldig store problemer. Det hjelper også kreatinsitrat til med.

Alfa-ketoglutarat er kreatinformen som medvirker til at kreatin er nyttig under en treningsøkt. Det er nemlig denne formen som står for den jevne tilførselen av tilskuddet gjennom treningsøkten din.

Til slutt har vi kreatinetylester. Det er kreatinet som sørger for at kreatinet finner veien til musklene dine og aktiverer dem, slik at du oppnår forventet treningsresultat.

Det anbefales at Creatine Xplode tas én gang om dagen, enten før frokost eller etter trening. En porsjon er 5,8 gram pulver som skal blandes med 1-2 dl vann. Hvis du kjøper Creatine Xplode får du totalt 500 gram kreatinpulver.

Olimp lar deg velge mellom tre smaker av Creatine Xplode, og disse er grapefrukt, appelsin og ananas.

Leverandøren Olimp fokuserer også på den nyttige informasjonen som handler om hvordan produktet skal brukes og oppbevares. De hevder også at dette produktet er spesielt nyttig for idrettsutøvere som synes at eksplosivitet er viktig, samtidig som de ønsker å bli kvitt melkesyren.

Testresultat

En helhetsvurdering av Olimps produkt, viser at det er et godt produkt med mange gode egenskaper. Produktet består nemlig av kreatinformer som har hver sine egenskaper.

Det kan dog bli litt mye forskjellig former og egenskaper som vi skal holde oversikt over. Det kan derimot kompenseres for gjennom å forenkle informasjonen i produktbeskrivelsen, slik at det blir lettere og mer oversiktlig for alle når de skal både lese og forstå det de leser.

Tre forskjellige smaker av produktet får uansett produktet til å skille seg ut i mengden, og det tror vi at de kan vinne mye på.

Fordeler:

 • Det er veldig positivt at Olimp legger frem utfyllende informasjon om hver enkelt form av kreatin, som har blitt brukt i dette produktet. Dette er informasjon som gjør prosessen litt enklere, da vi etter hvert vil huske hvilken form som har hvilken eksakt egenskap.

 • Det er også bra at Creatine Xplode stikker seg ut gjennom å la deg velge mellom tre forskjellige smaker.

 • Det er også positivt at Olimp føyer seg inn i rekka av leverandører som sørger for nyttig og viktig informasjon, som formuleres på en enkel måte.

Ulemper:

 • Det er som sagt bra at det brukes mange former av kreatin, ettersom det er noe som kan bidra at vi blir mer opplyste om temaet. Men det kan også ha motsatt effekt, for det kan bli litt mye å ha oversikt over. Det hadde altså hatt en positiv effekt, hvis leverandører forenklet informasjonen om dette litt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Nettovekt

500 gram

1 porsjon

5,8 gram pulver

Kreatintyper

6 stk

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Kreatin Monohydrat

Kreatin Monohydrat test

Kreatin Monohydrat er et produkt som leveres av leverandøren Fairing. Det er en form for kreatin som er både pulverisert, ultrarent og krystallklart. Med dette produktet får du 1000 gram av kosttilskuddet, og anbefalt dosering per dag er mellom 5 og 15 gram.

Produktbeskrivelse

Fairing skiller også mellom enn oppladingsfase og en vedlikeholdsfase. På de fem første dagene skal du innta en teskje ved frokost, lunsj og middag. Det er oppladingsfasen. I vedlikeholdsfasen som begynner på dag 6 skal du ta en teskje per dag, gjerne sammen med karbohydratholdig drikke.

Dette er en prosess som du skal gjenta hver eneste dag i 8 uker, før du deretter bør og skal ta deg en pause på 4 uker. Etter de fire ukene har gått, så kan du begynne prosessen på nytt igjen.

Fairing sitt produkt er spesielt nyttig hvis du driver med eksplosive treningsøvelser som er kortvarige, men som samtidig krever maksimal innsats. Eksempler på slike øvelser kan være styrketrening, styrkeløft og sprint.

Testresultat

En helhetsvurdering av produktet Kreatin Monohydrat fra Fairing viser at det er et godt alternativ, spesielt hvis du ønsker mye produkt for pengene du legger i det. Kreatin Monohydrat er nemlig et av to produkter i denne testen, som tilbyr så mye som 1000 gram.

Fairing gir oss grundig informasjon om produktet sitt, samtidig som det mangler advarsler mot bruk. Men som sagt, vi antar at det er spesielt interesserte som vurderer dette produktet, og da har de kanskje denne kunnskapen uansett.

Fordeler:

 • Kreatin Monohydrat sin største fordel, er at du får ganske mye produkt for pengene. Du får 1000 gram, og det er det bare et annet produkt i denne produkttesten som har. De andre produktene ligger på 500 gram eller mindre, så her får du som sagt mye for pengene.

 • Fairing selger et produkt som markedsføres som pulverisert, ultrarent og krystallklart, men hva som egentlig ligger i det, er vi ikke helt sikre på.

 • Levandøren gir viktig informasjon om hvordan produktet skal brukes, og det fokuseres også her på at det er viktig å ha perioder der du ikke inntar kosttilskudd.

 • Det er også veldig fint at levandøren informerer om hvilke treningsøvelser som dette produktet kan passe til. Det er informasjon som gjør det mye enklere å ta et valg som gjelder hvor vidt du ønsker å kjøpe det eller ikke.

Ulemper:

 • Til tross for at Kreatin Monohydrat fra Fairing har mange positive sider, så er det en viktig ting som mangler. Dette er noe så godt som alle de andre produktene har, men det uteblir dessverre her.

 • Vi sikter nemlig til informasjon om hvem som ikke skal bruke dette, f.eks gravide, ammende og folk som medisineres. Når det er sagt, så antar vi at mange av menneskene som søker etter slike produkter, er spesielt interesserte og vet hva de driver med.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Nettovekt

1000 gram

Anbefalt dosering

5-15 gram per dag

Egnet for eksplosiv trening

Ja

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Nyttig å vite – elementært om kreatin

Nå som du har lest alle disse produkttestene, så kan det være at du sitter med enda flere spørsmål enn det du først hadde når du begynte å lese.

Derfor skal vi nå forsøke å fortelle deg generell informasjon om kreatin og svare på noen elementære spørsmål om dette kosttilskuddet. Vi skal også se litt på hva det er

Kreatin er, som du allerede vet, et kosttilskudd. Det er i tillegg et kjemisk stoff, som du faktisk har veldig små mengder av i kroppen din fra før. Disse nivåene er derimot veldig små, så det er grunnen til at noen tar det som kosttilskudd.

Visste du at kreatin er egentlig ikke kreatinets rettmessige navn? Det er mer som en liten tilleggsopplysning som du ikke hører så ofte, men det er jo morsomt å vite likevel. Kreatinets egentlige navn er metylguanidonoeddiksyre, men det var litt vanskelig så vi holder oss til kreatin fra nå av.

Kreatin består av tre aminosyrer, og disse aminosyrene er argin, glysin og metione. Det er leveren vår som setter disse aminosyrene sammen til kreatin. Den andre måten kreatin blir til på, vet du allerede.

Hvis kreatin allerede finnes i kroppen, hvorfor trenger vi kosttilskudd da? Det er fordi mengden med kreatin er generelt veldig liten. Mengden vil variere med tanke på hver enkelt person sin muskelmasse og kroppsvekt, men det er vanligvis snakk om bare noen gram kreatin per kilo muskelmasse.

Om vi skal beskrive kreatin sin oppgave i kroppen med en enkelt setning, så ville det vært neste setning. Kreatin gir ekstra energi til muskulaturen vår. Hele historien bak dette får vi heller ta en annen gang, for det tilhører et annet tema.

Kreatin tilfører altså ekstra energi til muskulatoren vår, hvilket betyr at hovedgrunnen til at noen trenger kreatin i form av kosttilskudd, er at vi ofte bruker mer energi enn kroppen har under trening. Det ekstra «trøkket» som vi nevnte tidligere, er altså energi som kroppen får via kosttilskuddet.

Under trening produserer også kroppen melkesyre. Virker kreatin mot det, eller det en myte? Det er nok ingen myte, for det finnes faktisk forskning som viser at kreatin og melkesyre har en sammenheng.

Selv om kreatin og melkesyre har en sammenheng, så er det nok ikke slik at kreatin virker mot melkesyre. Det er en litt komplisert prosess, som vi ikke skal gå i dybden på nå, men forskning viser at kreatin i hvert fall kanskje kan være en medvirkende årsak til at oppbygging av melkesyre skjer saktere.

Vi kan svare på et par spørsmål som henger sammen, til slutt. Hva skjer med det overflødige kreatinet som ikke er nødvendig under kroppen, og er det farlig? Det overflødige kreatinet omdannes til et biprodukt som senere skylles ut av kroppen gjennom urin.

Så vi kan altså konkludere med at kreatin er et kjemisk stoff som er nyttig under trening, samtidig som det er helt ufarlig å ta for mye av det, for kroppen selv vet nøyaktig hvordan det kvitter seg med det.

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo