Seng test: De 15 beste sengene (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Det å kjøpe seng kan være aktuelt av flere grunner. For mange er dette noe som hører med det å flytte til en ny bolig. Ny bolig, ny seng og en ny start! Men det er også noen som tar med seg sengen fra bolig til bolig, og som kun skaffer seg ny seng når de virkelig trenger det.

Man skulle tro at det å kjøpe seng er en relativt enkel prosess, men det er så langt ifra sannheten som det er mulig å komme. Det er så mye man er nødt til å tenke på i forbindelse med det å kjøpe seng, så det er ikke bare-bare!

Uansett hva som er grunnen til at du er på jakt etter ny seng, så håper vi at vi kan bidra med å gjøre situasjonen litt bedre for deg. Nedenfor har vi samlet et knippe senger i ulike modeller og ulike størrelser som vi skal ta en nærmere titt på.

Dette er med andre ord en produkttest for senger. Og med dette utvalget som utgangspunkt har vi funnet ut hvilket produkt vi mener fortjener tittelen «beste seng 2023»!

Ovia Diamant 210×210 – BEST I TEST SENG

Ovia Diamant test

Ovia Diamant er en ekstra stor seng som dermed fungerer som dobbeltseng. Men det forutsetter naturligvis at du har plass til sengen i rommet den skal plasseres. Denne sengen er regulerbar, så kan justere liggestilling i tillegg til design og fasthet. Dette er med andre ord ikke en seng hvor leverandøren har spart på kruttet, og det er veldig positivt!

Sjekk dagens pris

Ovia Diamant er en regulerbar seng med en størrelse på 210×210 cm. Dette er en ekstra stor seng som attpåtil kan justeres på flere måter, i likhet med flere andre produkter som vi har sett på i denne produkttesten.

Denne sengen bygger fremdeles på det gode utgangspunkt som vi har sett tidligere. Ovia Diamant er en seng som er bygget opp av disse tre lagene:

 • En treramme som er komplementert av en sengemotor som er danskprodusert.
 • En rammemadrass bygget opp av Unita™ springfjær system.
 • En overmadrass utviklet med SonoCore-metoden som utgangspunkt, som betyr at den er laget av et ventilerende materiale. I forbindelse med Ovia Diamant får du muligheten til å velge mellom to typer overmadrasser, enten Splitt eller 2X Diamant.

Siden Ovia Diamant er en dobbeltseng, så består den av to deler, og begge delene kan tilpasses slik at sengen oppfyller behovene til de som skal ligge og sove i den. I forbindelse med Ovia Diamant kan du velge mellom følgende fastheter:

 • Unita™ Medium – anbefalt til personer som veier under 90 kilo.
 • Unita™ Fast – anbefalt til personer som veier over 90 kilo.

Det er ikke kun sengens fasthet som kan justeres. Sengemotoren gjør det mulig å regulere liggestilling – spesifikt ryggen og fotenden. Sengens design kan også tilpasses slik at den passer inn med resten av interiøret ditt, i form av farge, ben og sengegavl.

Fordeler:

 • Det er flere fordeler med Ovia Diamant. Dette er en regulerbar seng, som gjør at liggeopplevelsen kan tilpasses enda litt mer enn den kan med flere av de andre produktene i denne produkttesten. I denne sengen kan du ligge med begge ender hevet om du vil!
 • Lagene som sengen består av, er som alltid veldig gode. Men det som får Ovia Diamant til å skille seg litt ut – i tillegg til sengens størrelse – er at du også får muligheten til å velge hvilken overmadrass du vil ha. For her kan du nemlig velge mellom to typer madrasser.
 • I tillegg til valg av overmadrass, kan du få velge mellom 8 forskjellige farger, to typer fasthet og tre typer ben. I forbindelse med Ovia Diamant kan du også velge mellom fire alternativer når det gjelder hvor vidt du vil ha sengegavl eller ikke.
 • Ovia Diamant er uten tvil en seng som kommer til å ta seg godt ut på soverommet ditt. Det er ikke bare en regulerbar seng, for det er også et veldig fint møbel. Attpåtil får du muligheten til å prøve det ut i 100 dager, før du er nødt til å bestemme deg!
Ulemper:
 • Foruten litt usikkerhet rundt sengens komfortsoner, så er det ingenting vi kan sette fingeren på i forbindelse med Ovia Diamant. Det er ingenting som tilsier at dette er et produkt du kommer til å bli misfornøyd med.
 • Det kan imidlertid være greit å ha i bakhodet at sengen har en maksimal belastning på 130 kilo.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Ovia
Type Regulerbar seng
Størrelse 210×210 cm
Høyde 69 cm

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Senses Wave 80×200

Senses Wave test

Senses Wave gjør en relativt grei figur i denne produkttesten. Det er ingenting som tyder på at du ikke kommer til å sove godt om nettene hvis du har denne rammemadrassen på soverommet. Dette er en seng du virkelig kan stole på. Med sin tykke treramme, gode madrass og pålitelige overmadrass, så kommer Senses Wave til å ta godt vare på deg og ryggen din om du gir den en sjanse!

Sjekk dagens pris

Senses Wave er en rammemadrass på 80×200 cm, og den er 62 cm høy. Sengen har en 20 cm tykk treramme og sengens fjærer er pocketfjærer. Den er polstret med 25 mm latex og utstyrt med 7 bedre™ komfortsoner.

Om du bestemmer deg for å investere i Senses Wave, så må du ta flere valg. Denne sengen er tilgjengelig i fire forskjellige farger, og den leveres med tre forskjellige fastheter. Her får du også muligheten til å velge mellom to typer materialer i forbindelse med sengens ben.

Senses Wave er 62 cm høy, og det inkluderer både sengens ben, madrassen og overmadrassen. Madrassen er en fjærmadrass, og overmadrassen er i merket Wave. Begge madrassene er laget av materialer som former seg etter kroppen til den som ligger i sengen.

Muligheten til å sove godt er ikke det eneste Senses Wave gir deg. Den gir deg også et møbel som vil ta seg godt ut på soverommet. I tillegg kan du velge akkurat den fargen som passer inn på soverommet ditt, da sengen er tilgjengelig i både antrasitt, lysgrå, svart og beige.

Fordeler:

 • Målene på Senses Wave er 80×200 cm, og det betyr at dette er en relativt liten seng. Denne sengen er faktisk mindre enn sengene som regnes som enkeltsenger i dag, da størrelsen på en enkeltseng varierer mellom 90 og 120 cm. En liten seng tar liten plass, og det er positivt.
 • Ved å investere i Senses Wave får du også muligheten til å velge hvilken fasthet du ønsker. Dette er en seng som leveres med medium, fast eller xtra fast fasthet. I tillegg gis det anbefalinger med utgangspunkt i personen som sove i sengen sin vekt.
 • Senses Wave er en seng som består av en ramme, en madrass og en overmadrass. Det positive med begge madrassene, er at de er laget på en måte som gjør at madrassen former seg etter kroppen din. Dermed kan du sove godt gjennom hele natten!
 • Du trenger heller ikke å bekymre deg for at Senses Wave ikke kommer til å se bra ut på soverommet, eller at den ikke skal stå i stil med de andre møblene dine. Når du kjøper Senses Wave kan du velge mellom 4 ulike farger. Du kan til og med velge farge på bena!
Ulemper:
 • Senses Wave har et godt svar på alle spørsmålene som blir stilt. Dermed er det generelt sett ikke så mye vi kan sette fingeren på i forbindelse med dette produktet.
 • Hvis vi derimot skal være litt pirkete, så kan ikke trekket rundt rammemadrassen til Senses Wave fjernes. Trekket sitter fast, og derfor er det heller ikke mulig å vaske det i vaskemaskin. Og det er svært upraktisk om det har skjedd et uhell som en fuktig klut ikke kan fikse.
 • Senses Wave er en seng som selges gjennom Bedrenaetter. Som nevnt gir de deg muligheten til å velge mellom to typer ben. Vi vet imidlertid at de har flere enn bare to typer ben, men det er altså ikke mulig å bytte til noen av disse. Og det er naturligvis litt synd.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Senses
Type Rammemadrass
Størrelse 80×200 cm
Høyde 62 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Venus Diamant 80×200

Venus Diamant test

Helhetsinntrykket vi sitter med av Venus Diamant er veldig bra. Dette er med andre ord en seng som kommer relativt greit ut i denne produkttesten. Venus Diamant er en seng som lar deg tilpasse liggeopplevelsen i en veldig stor grad, og det er takket være sengens sengemotor. I tillegg er overmadrassen utviklet slik at den sørger for å holde deg temperert gjennom hele natten. Denne sengen er tilgjengelig i fire forskjellige farger og kan leveres i tre ulike fastheter. Dette er uten tvil en seng hvor du kommer til å sove godt hver eneste natt i mange år fremover, hvis du velger å investere i den.

Sjekk dagens pris

Venus Diamant er en regulerbar seng på 80×200 cm. Dette er en seng som består av tre lag. Nederst finner du en sengeramme på 20 cm, en madrass av pocketfjær og en overmadrass, som totalt utgjør en høyde på 64 cm. Sengen i sin helhet er polstret av 25 mm latex.

I likhet med Senses Wave er dette en seng som byr på mange muligheter. Det fungerer nemlig slik at Venus Diamant kan tilpasses slik at den oppfyller dine behov og ønsker. Her kan sengen farge, fasthet, type ben og liggeopplevelse tilpasses slik du vil ha det.

Venus Diamant inkluderer både en vanlig madrass og en overmadrass. Madrassen er en fjærmadrass som sørger for at du ligger godt hele natten. Men det er overmadrassen som er mest spesiell her, og det er fordi den er utviklet ved hjelp av SonoCore-metoden.

Venus Diamant er en regularbar seng. I praksis betyr det at denne sengen er utstyrt med en sengemotor av merket Linak. Denne sengemotoren kan tilpasses, og gjør det mulig for deg å ligge akkurat som du vil, enten du vil ligge med hodet eller bena høyt.

Fordeler:

 • Det er flere grunner til at Venus Diamant vil være et godt valg. Og for å forstå hvorfor det er slik, er vi nødt til å se litt nærmere på egenskapene til sengens bestanddeler. Når det gjelder denne typen seng, så er det flere elementer som gjør sengen mer eller mindre unik.
 • Den nederste madrassen i Venus Diamant er en madrass laget av pocketfjær. Disse fjærene er inndelt i 7 bedre™ komfortsoner, som sørger for at alle kroppens soner får den støtten de trenger og fortjener i løpet av natten. Fjærene er i tillegg polstret med lateks.
 • Venus Diamant sin overmadrass er som nevnt utviklet ved hjelp av SonoCore-metoden. Dette er gode nyheter for de som sliter med at sengen blir for varm i løpet av natten. Denne overmadrassen avleder kroppsvarmen din, og forhindrer dermed dette på en effektiv måte.
 • I og med at dette er en regulerbar seng, så kan Venus Diamant reguleres med utgangspunkt i hvordan du foretrekker å sove. Sengens sengemotor i merket Linak hjelper deg å justere både øvre og nedre del på sengen, så du får sove i akkurat den stillingen du foretrekker.
Ulemper:
 • Også når det gjelder Venus Diamant er det veldig lite vi kan sette fingeren på når det gjelder dette produktet. Det er ingen informasjon som mangler, og vi kan ikke få understreket nok hvor positivt det er.
 • Hvis vi dog skal på med silkehanskene og være litt pirkete, så er ikke Venus Diamant en seng som kan brukes av hvem som helst. Sengen er nemlig utstyrt med en motor som ikke tåler mer enn 130 kilo, og det er naturligvis litt uheldig.
 • I og med at dette er en regulerbar seng, så er det ikke bare å legge seg på sengen med en gang den er ferdig montert. I hvert fall ikke om du har tenkt til å benytte deg av muligheten til å justere rygg og fotende. Da må du lære deg hvordan du gjør det først, og det kan ta tid.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Venus
Type Regulerbar seng
Størrelse 80×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Atlas Wood 80×200

Atlas Wood test

Selv om det er både fordeler og ulemper med Atlas Wood, så kommer dette produktet ganske greit ut i vår produkttest. Om du ønsker deg en seng med grått trekk som kun kan vaskes med en fuktig klut og ikke klarer tanken på å ha noe annet enn eikefargede ben, så vil Atlas Wood være midt i blinken for deg!

Sjekk dagens pris

Atlas Wood er en rammemadrass på 80×200 cm. Sengen består av en 20 cm treramme, en madrass og en overmadrass, som til sammen utgjør en høyde på 50 cm. Denne sengen er smalere enn de vanlige enkeltsengene, noe som er praktisk i veldig små rom.

Om du kjøper denne sengen, så må du ta stilling til hvor fast du ønsker at den skal være. Atlas Wood kan leveres i tre forskjellige fastheter. Men det er også det eneste du kan velge her, for Atlas Wood er en seng i fargen antrasitt. I tillegg har den eikefargede ben.

Rammemadrassen som følger med Atlas Wood, er laget av pocketfjærer. Dette er fjær som er delt inn i 5 komfortsoner, noe som bidrar til at kroppen får den støtten den trenger gjennom en lang natt. Sengens overmadrass har flere gode egenskaper.

Selv om du ikke har muligheten til å velge hvilken farge du ønsker at Atlas Wood-sengen din skal ha, så er det ingen tvil i at denne sengen kommer til å ta seg godt ut på rommet ditt. Det er et fint møbel, selv om det ikke kan tilpasses helt til deg og dine ønsker.

Fordeler:

 • Atlas Wood er en smal seng. Dette er med andre ord en seng som gjør seg godt i smale rom. Det er nemlig ingen selvfølge at alle har plass til en stor seng på soverommet sitt. Derfor er det praktisk at det finnes relativt små senger som det Atlas Wood er.
 • I tillegg til at dette er en smal seng, så kan du også velge hvilken fasthet du ønsker at sengen skal ha. Atlas Wood er tilgjengelig i fasthetene Antracit Medium, Antracit Fast og Antracit X-fast. Så dette er i hvert fall en seng som kan tilpasses ryggen din!
 • Atlas Wood inkluderer både en rammemadrass og en overmadrass. Rammemadrassen gir kroppen din støtten den trenger, og overmadrassen komplimenterer dette på en veldig fin måte. For eksempel er overmadrassen laget av et stoff som holder temperaturen ved like.
 • Det kan også nevnes at Atlas Wood er et veldig fint møbel, som kommer til å ta seg godt ut på soverommet ditt. Denne detaljen fungerer som et lite kirsebær på toppen, ettersom sengen allerede har så mange andre gode egenskaper.
Ulemper:
 • Det mangler ingen informasjon om Atlas Wood, men det er noen detaljer som kan nevnes her likevel.
 • I likhet med Senses Wave, kan ikke trekket rundt rammemadrassen i Atlas Wood tas av. Det er svært upraktisk siden folk flest ønsker å vaske sengetrekk og lignende fra tid til annen. Her må du i stedet nøye deg med en fuktig klut, og det er ikke alltid det holder.
 • Det kan også nevnes at Atlas Wood kun leveres med eikefargede ben. Dette er naturligvis kun en liten detalj, men det hadde vært praktisk å ha muligheten til å kunne velge hvilken farge man ønsket selv. Det gjelder også i forbindelse med resten av sengens design.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Atlas
Type Rammemadrass
Størrelse 80×200 cm
Høyde 50 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Sirius Black 180×200

Sirius Black test

Om du er på jakt etter en regulerbar seng, så vil Sirius Black være et godt alternativ. Denne sengen gjør med andre ord en relativt fin figur i denne produkttesten. Det eneste som kan være greit å ha i bakhodet, er at Sirius Black ikke er tilgjengelig i noen andre farger enn svart. I tillegg til dette får du heller ikke muligheten til å velge farge på sengens ben selv. Det er naturligvis litt uheldig, men slik er det dessverre.

Sjekk dagens pris

Sirius Black er en regulerbar seng på 80×200 cm. Når du velger en regulerbar seng, så får du automatisk større valgfrihet. Grunnen til det er at du får muligheten til å regulere sengen slik du vil ha den, som jo sengetypen også tilsier. Denne sengen består av disse tre lagene:

 • En treramme i svensk furutre
 • En fjærmadrass bygget med danske pocketfjærer
 • En belgisk produsert overmadrass med en kjerne av lateks

Trerammen som er laget av svensk furutre, og den er 20 cm tykk. Over rammen kommer det en fjærmadrass som består av danske pocketfjær, som er delt inn i 7 bedre™ komfortsoner. På toppen er det en lateks overmadrass produsert i Belgia. Og det utgjør en høyde på 64 cm.

Det er ikke bare selve sengen som reguleres om du investerer i Sirius Black. Sengens fasthet er også et viktig element når det gjelder det å sove godt om natten. Dermed kan du velge mellom tre forskjellige fastheter ved kjøp av Sirius Black:

 • Medium – denne fastheten anbefales til personer som veier mindre enn 75 kilo.
 • Fast – denne fastheten anbefales til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • X-fast – denne fastheten anbefales til personer som veier mer enn 95 kilo.

Siden dette er en regulerbar seng, så er Sirius Black utstyrt med en sengemotor som gjør at liggeposisjonen din kan justeres akkurat slik du vil ha den. Sengemotoren er i merket Linak, som er et dansk merke, og gir deg muligheten til å justere både rygg og fotende.

Fordeler:

 • Sirius Black er en regulerbar seng, og det betyr at du får en seng som kan tilpasses deg og din kropp. Enten du liker å ligge med hodet hevet, eller kroppen din er avhengig av å ligge med føttene høyt, så vil det være en smal sak for denne sengen.
 • Denne sengen består av tre lag (treramme, fjærmadrass og overmadrass), og det er ingen tvil om at disse lagene er produsert i utgangspunkt med gode materialer. Eksempelvis er madrassens pocketfjærer delt inn i 7 bedre™ soner og polstret med komfortskum.
 • Sirius Black er dessuten en seng hvor du kan tilpasse fastheten med utgangspunkt i hva kroppen din trenger. Her får du i tillegg spesifikke anbefalinger fra leverandør, noe som kan hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.
 • Ved å investere i Sirius Black kan du også benytte deg av leverandørens gode betingelser. De handler om at du kan prøve sengen i 100 dager. Og hvis sengen ikke står til forventningene, så kan den returneres eller madrassen byttes for å se om en annen madrass er bedre.
Ulemper:
 • Leverandøren har sørget for at informasjonen som oppgis i forbindelse med Sirius Black er veldig god. Det er altså ingen informasjon som mangler her, og derfor er det også svært lite vi kan sette fingeren på i forbindelse med dette produktet.
 • Hvis vi derimot skal være litt pirkete, så kan det nevnes at bedriften ikke kan garantere at de klarer å imøtekomme ditt ønske om leveringstidspunkt. De understreker at de alltid vil prøve å gjøre det de kan for at det skal gå i orden, men det er ingen garanti.
 • Her kan det også nevnes at Sirius Black kun er tilgjengelig i fargen svart og med eikefargede ben. Det kan være litt uheldig om det er en eller flere kunder som kunne tenkt seg denne sengen, men ønsker seg en annen farge på enten seng eller sengens ben.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Sirius
Type Regulerbar seng
Størrelse 180×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Jupiter 90×200

Jupiter test

Hvis vi ser bort ifra noen småting som enkelt kunne vært løst på en annen måte, så kommer Jupiter rammemadrass relativt greit ut i denne produkttesten. Det er ingenting som tilsier at du ikke kommer til å sove godt om natten, hvis du tar de riktige valgene. Med mindre du har spesifikke ønsker i forbindelse med sengens design, så er dette et produkt som vi virkelig kan anbefale. Jupiter rammemadrass er heller ikke et dårlig kompromiss, da sengen kommer til å ta seg designmessig godt ut hvor som helst!

Sjekk dagens pris

Jupiter er en rammemadrass på 90×200 cm. Denne sengen hører med andre ord hjemme i kategorien over enkeltsenger, da det som regnes som den minste enkeltsengen er senger med denne størrelsen. Men også dette er en seng som består av tre forskjellige lag:

 • En treramme i solid, svensk furutre.
 • En rammemadrass av pocketfjærer delt inn i fem komfortsoner.
 • En overmadrass med en 6 cm tykk latekskjerne

Jupiter består altså av en treramme laget av svensk furutre. Denne er 8 cm tykk. Rammemadrassen er bygget opp av pocketfjærer, som deretter er delt inn i 5 komfortsoner. Sengens overmadrass består av en 6 cm tykk latekskjerne. Det utgjør en 50 cm høyde.

Selv om Jupiter ikke er en regulerbar seng, men kun en enkel rammemadrass, så får du likevel muligheten til å tilpasse sengen til en viss grad. Også Jupiter er nemlig tilgjengelig i tre forskjellige typer i forbindelse med hvor fast sengen skal være:

 • Medium – fasthet anbefalt til personer som ikke veier mer enn 75 kilo.
 • Fast – fasthet anbefalt til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast – fasthet anbefalt til personer som veier mer enn 95 kilo.

Jupiter føyer seg inn i rekken av senger som også utgjør et fint møbel. Valgmulighetene er imidlertid svært få også når det gjelder denne sengen. Denne rammemadrassen er kun tilgjengelig i fargen svart, og sengens ben er laget av metall.

Fordeler:

 • Jupiter er tilgjengelig i tre forskjellige fastheter, som du kan velge mellom før du legger produktet i handlekurven din. Dermed er dette en seng som kan tilpasses i en viss grad, selv om det ikke er en regulerbar seng.
 • Blant materialene denne sengen er laget av, vil vi særlig trekke frem sengens overmadrass. Den er laget av lateks, som er kjent for å være et pustende materiale. Det er svært praktisk, særlig om du har en tendens til å bli for varm i løpet av natten. Den er også svanemerket!
 • Om velger å investere i denne rammemadrassen, får du også muligheten til å prøve sengen i inntil 100 dager. Det er svært praktisk, for det å vende seg til en splitter ny seng er ikke gjort i løpet av en liten uke. Du har altså god tid til å finne ut om sengen oppfyller kravene dine!
 • Du kommer heller ikke til å møte på noen problemer designmessig. Jupiter er en seng som kommer til å passe rett inn i ethvert rom, på grunn av sitt nøytrale utseende. Det er ingen tvil i at produsenten har tatt flere gode valg i forbindelse med denne produktet.
Ulemper:
 • Heller ikke her er det noen spesifikasjoner som mangler. Derfor er det ingenting i forbindelse med dette som vi kan sette fingeren på når det gjelder dette produktet.
 • Det kan imidlertid nevnes at Jupiter kun er tilgjengelig i svart og har ben av metall. Dette er snakk om veldig små detaljer, som naturligvis ikke er nok til å trekke ned helhetsinntrykket av produktet, men for få valgmuligheter kan også være relativt upraktisk.
 • Det kan også være greit å være oppmerksom på at Jupiter kun kan vaskes med en fuktig klut. Dette er på grunn av at trekket rundt rammemadrassen sitter fast og ikke kan tas av igjen uten å bli ødelagt etter at det har blitt fastmontert. Og det er ganske uheldig.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Jupiter
Type Rammemadrass
Størrelse 90×200 cm
Høyde 50 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Venus Mayan 90×200

Venus Mayan test

Venus Mayan føyer seg inn i rekken av senger som kommer relativt godt ut i denne produkttesten. Det er ingen spesifikasjoner på avveie i forbindelse med dette produktet heller, noe som naturligvis er veldig positivt! Denne sengen vil også være midt i blinken for deg som har et sårt ønske om å ha muligheten til å tilpasse produktet litt mer slik at det passer bildet du har sett for deg i hodet ditt!

Sjekk dagens pris

Venus Mayan er en rammemadrass på 90×200 cm. Dermed er også dette en seng som tilhører kategorien «enkeltsenger». Denne sengen er hele 64 cm høy. Grunnen til at den er såpass høy, er rammemadrassens ben og de tre lagene sengen består av:

 • En tykk treramme i svensk furutre
 • En rammemadrass bestående av to lag med pocketfjærer polstret med elastisk hybridskum
 • En overmadrass av lateks fra Hevea brasiliensis treet og med et antibakterielt Rönd-trekk

Venus Mayan er en enkeltseng bestående av en treramme i svensk furutre. Rammemadrassen består av to lag med pocketfjærer, som attpåtil er polstret med elastisk hybridskum. Overmadrassen har en latekskjerne og har et antibakterielt Rönd-trekk rundt.

Også dette er en seng som er tilgjengelig i tre forskjellige fastheter. Det gis anbefalinger med utgangspunkt i personen som skal bruke sengen sin vekt. Dette er fasthetene som denne sengen kan leveres i:

 • Medium – medium fasthet anbefales til personer som veier under 75 kilo.
 • Fast- denne fastheten anbefales til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast- fasthet som anbefales til personer som veier mer enn 95 kilo.

Om du velger å investere i Venus Mayan, så får du større valgmuligheter når det gjelder sengens design. Venus Mayan er tilgjengelig i fire forskjellige farger, og det er antrasitt, beige, lysegrå og svart. I tillegg kan du velge mellom ben i fargene oak og champagne.

Fordeler:

 • Også når det gjelder Venus Mayan, så får du muligheten til å velge hvor fast du ønsker at sengen skal være. I tillegg gis det anbefalinger basert på vekt, noe som er svært praktisk om du ikke har noen spesifikke preferanser når det gjelder det.
 • Rammemadrassen bygger på et fjærsystem som er delt inn i 7 bedre™ soner, noe som sørger for at sengen gir kroppen din den støtten den trenger gjennom natten etter en lang dag. På grunn av Rönd-trekket til overmadrassen trenger du heller ikke å bekymre deg for bakterier!
 • I forbindelse med Venus Mayan er det ikke bare sengens fasthet som kan tilpasses. Her får forbrukeren muligheten til å justere både sengens farge og fargen på sengens ben, selv om sistnevnte er relativt begrenset. Men du får i hvert fall en seng tilpasset deg og dine ønsker!
 • Også her gir leverandøren deg muligheten til å teste ut Venus Mayan i inntil 100 dager før du må ta den endelige avgjørelsen. Det er svært praktisk, for som de fleste vet så tar det ikke bare noen timer å vende seg til en ny seng. Da er det praktisk å ha god tid til akkurat det!
Ulemper:
 • Det er ingenting vi kan sette fingeren på i forbindelse med Venus Mayan heller. Grunnen til det er at det rett og slett ikke mangler noen produktspesifikasjoner, noe som er svært fordelaktig.
 • Venus Mayan er imidlertid utstyrt med en rammemadrass som har et trekk det ikke er mulig å ta av. Dette er med andre ord ikke et trekk som kan vaskes i oppvaskmaskin. I stedet må du bruke en fuktig klut eller møbelrens, noe som kan være litt upraktisk.
 • Som nevnt kan Venus Mayan tilpasses forbrukerens ønsker i relativt stor grad. Men sengen kan kun leveres med ben i fargene oak eller champagne. Det er litt uheldig om forbrukeren ønsker at sengens ben skal være i en av de andre fargene som leverandøren også leverer.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Venus
Type Rammemadrass
Størrelse 90×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Haven 90×200

Haven test

Haven regulerbar seng vil være et særdeles god alternativ for deg som ønsker en enkeltseng som kan tilpasses deg både i forbindelse med design og liggestilling. For dette er absolutt mulig i forbindelse med denne sengen! Det skal også sies at Haven regulerbar seng er det produktet som hittil i denne produkttesten som har bydd på flest valgmuligheter i forbindelse med sengens design, noe som kan være veldig positivt.

Sjekk dagens pris

Haven er en regulerbar seng på 90×200 cm. Dette er altså en enkeltseng som kan reguleres slik at den oppfyller kravene du har i forbindelse med det å ha en god liggeopplevelse. Det er mulig fordi sengen har en sengemotor i bunnen. Den består også av tre lag:

 • 20 cm treramme i svensk furutre, som omkranser sengemotoren som brukes til å regulere ryggen og fotenden på sengen.
 • En fjærmadrass laget av fjær som er delt inn i 7 bedre™ komfortsoner, som er polstret med svanemerket lateks.
 • En svanemerket overmadrass utviklet med SonoCore-metoden som utgangspunkt.

Sengemotoren i Haven regulerbar seng beskyttes av den 20 cm tykke trerammen som er laget av svensk furutre. Rett på trerammen ligger det en fjærmadrass som er blant annet er allergivennlig. Overmadrassen støtter kroppen, samt at den er skånsom mot huden din.

Det er ikke bare rygg- og fotstillingen som er regulerbar i forbindelse med denne sengen. Det gjelder også fastheten, da dette er et aspekt som skal tilpasses til hver enkelt forbruker. Haven regulerbar seng er tilgjengelig i følgende fastheter:

 • Medium fasthet – anbefales til personer som er under 75 kilo.
 • Fast fasthet – anbefales til personer som er mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast fasthet – anbefales til personer som er over 95 kilo.

Valgmulighetene stopper imidlertid ikke der. Haven regulerbar seng er den sengen med flest valgmuligheter, i hvert fall blant de vi har sett på hittil i denne produkttesten. Denne sengen er tilgjengelig i fem forskjellige farger, og du kan velge mellom fire typer ben.

Fordeler:

 • Haven regulerbar seng er en enkeltseng som mer eller mindre gir deg muligheten til å skreddersy sengen din uten at du har vært med på prosessen fra begynnelsen til slutt. Når det gjelder denne sengen, så får du velge både ben, farge og fasthet akkurat som du vil!
 • Valgmulighetene stopper imidlertid ikke der. Haven skiller seg ut blant enkeltsengene i denne produkttesten, i og med at du får muligheten til å velge mellom hele 4 forskjellige ben til sengen. Tilgjengelige ben er brushed cone, black cone, brass cone og copper cone!
 • Men dette er ikke bare en enkeltseng. I tillegg til å være en enkeltseng, så er det en regulerbar seng. Det betyr at dette er et godt alternativ for deg som liker å ligge med hodet eller bena litt høyere enn resten av kroppen. For det er mulig med denne sengen!
 • Haven vil også være et godt valg om du sliter med allergi. For denne sengen er nemlig laget med en fjærmadrass som er laget med allergivennlige materialer som utgangspunkt. Og det er uten tvil veldig praktisk, for da vil dette produktet treffe en enda større målgruppe!
Ulemper:
 • Ei heller i forbindelse med Haven regulerbar seng er det noen produktspesifikasjoner som mangler. Også her er det veldig positivt, da det gir oss alt vi trenger for å danne oss et inntrykk av dette produktet.
 • Det kan imidlertid nevnes at Haven regulerbar seng er utstyrt med en sengemotor som har en maksimal kapasitet på 130 kilo. Dette er litt uheldig, fordi da kan bedriften minste en god del kunder om det er noen som ikke passer inn i denne malen som blir tegnet opp.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Haven
Type Regulerbar seng
Størrelse 90×200 cm
Høyde 65 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Senses Natural 90×200

Senses Natural test

Senses Natural kommer relativt greit ut i denne produkttesten. Det er en regulerbar seng, så den justeres slik at den oppfyller dine behov. I tillegg kan sengens design tilpasses dine ønsker til en viss grad, noe som alltid er veldig praktisk. I produksjonen av Senses Natural har også leverandøren tatt enkelte valg som har vært av det positive slaget med tanke på miljøet. Dermed vil dette være et godt valg for deg som anser deg selv som miljøforkjemper

Senses Natural er en regulerbar seng som faller inn under kategorien over enkeltsenger. Målene på denne sengen er nemlig 90×200 cm, noe som betyr at dette er en enkeltseng. Som de andre sengene består også denne enkeltsengen av tre lag, og de er som følgende:

 • En 20 cm treramme i svensk furutre, som beskytter sengemotoren
 • En fjærmadrass som er fylt opp med pocketfjærer og deretter delt inn i 7 komfortsoner.
 • En Mayan Pulse overmadrass produsert med utgangspunkt i SonoCore-metoden.

Dette er altså en seng som er laget av solide materialer, som har mange gode egenskaper. For eksempel så er overmadrassen en av de mest miljøvennlige overmadrassene du finner på markedet i dag, om dette er noe som er viktig for deg.

Som med de fleste andre senger i denne produkttesten, så kan også Senses Natural regulerbar seng tilpasses med utgangspunkt i hvilken fasthet du trenger at sengen er. Senses Natural kan leveres til deg i en av disse fasthetene:

 • Medium fasthet – passer best til personer som er under 75 kilo.
 • Fast fasthet – passer best til personer som er mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast fasthet – passer desidert til best til personer som er mer enn 95 kilo.

I tillegg kan Senses Natural også tilpasses dine ønsker i forhold til sengens farge og fargen på sengens ben. Senses Natural er tilgjengelig i fargene antrasitt og lysegrå. Når det gjelder sengens ben, så kan du velge mellom fargene oak eller champagne.

Fordeler:

 • Senses Natural er en regulerbar seng hvor leverandøren har tatt flere gode avgjørelser i forbindelse med valg av materialer. Sengen har en solid treramme som beskytter sengemotoren på en god måte, og madrassene gir deg den støtten du trenger hver natt.
 • Overmadrassen som følger med Senses Natural er dessuten miljøvennlig, noe som er veldig positivt for de som ønsker seg en seng som er laget av miljøvennlige materialer. Det å kjøpe denne sengen vil altså være et godt valg med tanke på miljøet! Den er også svanemerket.
 • I og med at dette er en regulerbar seng, så kan liggeopplevelsen tilpasses slik du vil ha eller trenger at den er. Det er mulig takket være sengemotoren som finnes på innsiden av Senses Natural, noe som er svært praktisk. Farge og type ben kan også tilpasses slik du vil ha det.
 • Om du kjøper Senses Natural, så får du også muligheten til å ta med sengen hjem, montere den opp og prøve den ut i 100 dager. Det å bli vant til en ny seng er en tidkrevende prosess, og dermed er det svært praktisk at du har denne muligheten.
Ulemper:
 • Det er svært få ulemper ved det å kjøpe Senses Natural. Det er ingen spesifikasjoner som er merket «ukjent» i forbindelse med dette produktet, noe som er veldig positivt.
 • Noe som kan nevnes her, er at det kan være lurt å ha i bakhodet at du er nødt til å tilpasse deg leveringstidspunktet. Selv om du har muligheten til å komme med ønsker selv, så er det ikke slik at sengens leverandør kan garantere at du får ønsket ditt oppfylt.
 • Det kan også nevnes at oak og champagne er de eneste tilgjengelige fargene i forbindelse med denne sengen. Men heldigvis er dette farger som ser veldig fine ut!
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Senses
Type Regulerbar seng
Størrelse 90×200 cm
Høyde 66 cm

 

Venus Natural 140×200

Venus Natural test

Venus Natural gjør en relativt grei figur i denne produkttesten. Det er ingenting som tilsier at du ikke kommer til å få et godt produkt, hvis du velger å investere i denne sengen. Faktisk så er det snarere tvert imot! Om du er på jakt etter en god seng som kan tilpasses til en viss grad, så har du absolutt funnet et godt alternativ i Venus Natural!

Sjekk dagens pris

Venus Natural er en rammemadrass på 140×200 cm. Med sengens størrelse som utgangspunkt kan det sies at den er i en kategori for seg selv. Den er nemlig verken en enkeltseng eller en dobbeltseng. Mest riktig er det nok å si at det er en litt stor enkeltseng.

Til tross for at dette er en seng som handler i en annen kategori enn de andre sengene vi har sett på hittil, så er disse sengene også laget med samme utgangspunkt. Venus Natural føyer seg inn i rekken av senger som består av tre forskjellige lag:

 • Sterk treramme som er laget av svensk furutre.
 • En rammemadrass med en kjerne bestående av to lag med pocketfjærer.
 • Mayan Pulse overmadrass utviklet med SonoCore som utgangspunkt.

Venus Natural er med andre ord laget av gode materialer. I tillegg til dette så kan sengen tilpasses dine behov til en viss grad, slik at du får en seng som oppfyller kravene som du trenger at sengen oppfyller. Eksempelvis så er Venus Natural tilgjengelig i disse fasthetene:

 • Medium fasthet – anbefalt til folk som er under 60 kilo.
 • Fast fasthet – anbefalt til folk som er mellom 60 og 90 kilo.
 • Xtra Fast fasthet – anbefalt til folk som er over 90 kilo.

Fastheten på sengen er ikke det eneste du får muligheten til å velge. Venus Natural er nemlig tilgjengelig i fargene antrasitt, beige, svart og lysegrå. Du kan også velge mellom to forskjellige typer ben, og hvor vidt du ønsker en sengegavl eller ikke.

Fordeler:

 • På grunn av størrelsen sin, så kan Venus Natural fungere som både en litt stor enkeltseng og en litt liten dobbeltseng. Det kommer helt an på hvilken rolle du trenger at sengen fyller. Dette er med andre ord en seng som kan brukes til begge deler, noe som kan være praktisk.
 • Med informasjonen som foreligger om dette produktet, så kan det også sies at det ikke er noen tvil i at dette er et godt produkt som kommer til å ta godt vare på deg om natten. Det er også svært praktisk at du får velge hvilken fasthet du vil at sengen skal komme i.
 • I tillegg til fasthet, så får du også muligheten til å velge blant fire forskjellige farger og to typer ben når det gjelder denne sengen. Her får du også muligheten til å velge hvor vidt du ønsker å kjøpe sengegavl eller ikke.
 • Venus Natural er en seng som også er et fint møbel. Det er attpåtil et møbel du kan teste ut i 100 dager før du er nødt til å bestemme deg. Det er svært praktisk å ha denne muligheten, for da får du muligheten til å virkelig føle på om dette er sengen for deg eller ikke.
Ulemper:
 • Venus Natural føyer seg inn i rekken over produkter det ikke mangler noen produktspesifikasjoner om. Dermed er det ingenting vi kan sette fingeren på i forbindelse med dette aspektet.
 • Det kan imidlertid nevnes at det kan være litt utfordrende å vaske Venus Natural. Trekket på denne madrassen kan nemlig ikke tas av og vaskes for hånd. I stedet er du avhengig av å bruke en fuktig klut, eller et vaskemiddel som er spesiallaget for møbelrens.
 • I forbindelse med produktets ulemper kan det også nevnes at kunden kun har to typer ben å velge mellom. Selv om det ikke er snakk om en veldig stor ulempe, så er det uten tvil litt upraktisk når det er kjent at leverandøren har andre typer ben også.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Venus
Type Rammemadrass
Størrelse 140×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Haven Diamant 140×200

Haven Diamant test

Haven Diamant er en regulerbar seng, som på grunn av størrelsen kan brukes som både enkelt- og dobbeltseng dersom det skulle være behov for det. Dermed vil dette være et praktisk innkjøp. Om du velger å investere i Haven Diamant, så er det ingen tvil om at du eller gjesten(e) din(e) kommer til å sove godt om natten. De gode materialene som leverandøren av Haven Diamant har tatt utgangspunkt i, vil sørge for det. Og det er naturligvis veldig positivt. Haven Diamant vil også være et godt valg for deg som ønsker å ha muligheten til å tilpasse sengens design slik at møbelet passer til bildet du har sett for deg i ditt eget hode. Det er også mulig å denne sengen levert med en sengegavl, som et stort kirsebær på toppen!

Sjekk dagens pris

Haven Diamant er en regulerbar seng som kan brukes både som enkeltseng og dobbeltseng, eller begge deler! Målene på denne sengen er nemlig 140×200 cm, men da kan det være lurt å ikke justere sengen de gangene den skal brukes som dobbeltseng.

På samme måte som de andre sengene vi har sett på i denne produkttesten, så er den regulerbare sengen bygd opp av tre nivåer. De tre nivåene er som følgende:

 • En 20 cm tykk treramme i svensk furutre, med en sengemotor av det danske merket Linak.
 • En fjærmadrass som er både svanemerket og utstyrt med 7 bedre™ komfortsoner.
 • En overmadrass produsert med utgangspunkt i SonoCore-metoden, noe som gjør den til en pustende og allergivennlig overmadrass.

I likhet med de andre sengene, så er Haven Diamant tilgjengelig i tre forskjellige fastheter. Også her blir det gitt anbefalinger på hvilken fasthet hver enkelt bør velge, med hvor mye man veier som utgangspunkt:

 • Medium – blir anbefalt til personer som er veier 75 kilo eller mindre.
 • Fast – blir anbefalt til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast – blir anbefalt til personer som veier 95 kilo eller mer.

I tillegg er Haven Diamant tilgjengelig i 5 forskjellige farger (antrasitt, beige, brun, blå og svart). Du får også muligheten til å velge mellom fire typer ben. Her får du også muligheten til å velge om du vil ha sengegavl, og eventuelt hvilken type sengegavl du vil ha.

Fordeler:

 • Det er svært praktisk at Haven Diamant er så stor at den kan fungere som både enkeltseng og dobbeltseng. I praksis betyr det at du ikke trenger å stresse med å skaffe ny seng med en gang livssituasjonen sin endrer seg, og det er uten tvil veldig praktisk!
 • Vi får et svært godt inntrykk av Haven Diamant som seng i løpet av denne produkttesten. Leverandøren har brukt flere gode materialer i utviklingen av dette produktet, samt at de har tatt flere gode valg i forbindelse med dette produktet.
 • Det er svært praktisk at Haven Diamant mer eller mindre kan tilpasses til deg og dine behov og ønsker. I forbindelse med denne sengen så kan både fastheten, fargen, bena og en eventuell sengegavl tilpasses slik at du får akkurat den modellen du vil ha.
 • Også i forbindelse med denne sengen, så gjelder prøveperioden på 100 dager. I praksis betyr det at du får muligheten til å teste ut sengen i en lengre periode og virkelig se hvordan den er før du bestemmer deg for om dette er den rette sengen eller ikke.
Ulemper:
 • Det er ingen produktspesifikasjoner som mangler i forbindelse med Haven Diamant. Derfor er det heller ikke noe negativt vi kan påpeke når det gjelder dette i forbindelse med dette produktet.
 • Om du vurderer å investere i denne sengen, så kan det være greit å ha i bakhodet at sengen har en maksimal kapasitet på 130 kilo. Dette alene er ikke nok til å dra ned helhetsinntrykket, men det kan være lurt å merke seg.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Haven
Type Regulerbar seng
Størrelse 140×200 cm
Høyde 65 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Ovia Natural 180×200

Ovia Natural test

Ovia Natural er en kontinentalseng med god plass til to personer. Ikke nok med det, men begge sider av sengen kan tilpasses til den personen som skal sove der. Og det er naturligvis svært praktisk! I tillegg til å kunne justere sengens fasthet på begge sider, så står kunden ovenfor gode muligheter til å tilpasse sengen med utgangspunkt i deres ønsker i forbindelse med sengens farge, ben og eventuelt sengegavl.

Sjekk dagens pris

Ovia Natural er en kontinentalseng på 180×200 cm. Med utgangspunkt i størrelsen på sengen så kan vi slå fast at dette er en dobbeltseng. I praksis betyr det at det er god nok plass til at to personer kan sove på den.

Sengen er totalt 71 cm høy, og det er på grunn av de ulike lagene som sengen er bygget opp av. Ovia Natural består av en sengeramme, en rammemadrass og en overmadrass. Disse lagene har flere gode egenskaper:

 • Sengerammen: laget av furutre, som er kjent for å være et solid materiale.
 • Rammemadrassen: bygget opp av et Unita-fjærsystem, hvor fjærene er polstret med 30 mm Mayan Pulse lateks.
 • Overmadrassen: produsert med SonoCore-metoden og laget av 100 % økologisk naturlateks. Madrassens kjerne er beskyttet av et trekk som består av gressfibre.

Også i forbindelse med Ovia Natural er det slik at kunden kan tilpasse fastheten til sengen. Men siden dette er en dobbeltseng, så må begge sidene av sengen tilpasses individuelt. Når det gjelder denne sengen er det dog kun to alternativer:

 • Unita™ Medium – anbefalt fasthet til personer under 90 kilo.
 • Unita™ Fast – anbefalt fasthet til personer over 90 kilo.

Om du velger å investere i Ovia Natural, får du også muligheten til å velge hvilken farge, ben og hvor vidt du ønsker sengegavl eller ikke. Ovia Natural er tilgjengelig i 8 forskjellige farger, og har henholdsvis tre og fire alternativer i forbindelse med sengens ben og sengegavl.

Fordeler:

 • Ovia Natural er en kontinentalseng med plass til to personer. Dermed er dette en dobbeltseng. Dette er med andre ord midt i blinken for par som bor under samme tak, eller en person som av en annen grunn vil ha eller trenger en dobbeltseng.
 • På lik linje som de andre produktene i teksten, så består denne sengen av en sengeramme, en rammemadrass og en overmadrass. Alle disse elementene er bygget opp av gode materialer, så dette er uten tvil en seng som kommer til å gi kroppen støtten den trenger.
 • Siden dette er en dobbeltseng, så får du muligheten til å stille inn sengens fasthet individuelt på begge sider. Det er svært praktisk, for da får hver enkelt person sin side tilpasset akkurat seg selv og sin egen kropp.
 • Ovia Natural byr også på mange muligheter når det gjelder andre justeringer. Sengen er tilgjengelig i 8 forskjellige farger. I tillegg til det kan du velge mellom tre typer ben. Du får også muligheten til å velge om du ønsker en sengegavl eller ikke, samt hvilken du vil ha.
Ulemper:
 • I forbindelse med Ovia Natural er det et punkt i listen over produktets spesifikasjoner som er merket «ukjent». Dette punktet omhandler sengens komfortsoner, så dette er et aspekt som ikke nevnes i det hele tatt, og det er litt upraktisk.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Ovia
Type Kontinetalseng
Størrelse 180×200 cm
Høyde 71 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Senses Motion 180×200

Senses Motion test

Om du er en av dem som sliter med å sovne om kvelden, så bør du absolutt vurdere Senses Motion som et reelt alternativ. Dette er nemlig en seng som kan få slutt på disse problemene på et blunk, rett og slett fordi sengen kan tilpasses deg og dine behov. I tillegg til dette er Senses Motion et fint møbel som du kan tilpasse til en viss grad slik at møbelet passer inn i hjemmet ditt. Det er veldig fint at leverandøren gir kundene sine muligheten til det!

Sjekk dagens pris

Senses Motion er en rammemadrass på 180×200 cm. Dette er en seng som passer for deg som sliter med innsovning. Om dette er et stort problem for deg, så er dette noe som denne sengen vil hjelpe deg med å få orden på. Dagene med innsovningsproblemer er forbi!

Denne sengen er 64 cm høy, og denne høyden kommer av at sengen består av tre lag. Sengerammen er en 20 cm treramme laget i svensk furutre, og den er dandert rundt rammemadrassen som har 7 bedre™ komfortsoner. Overmadrassen er også veldig god.

Også Senses Motion er en seng hvor du får muligheten til å justere sengens fasthet på begge sider. Det er veldig praktisk, for da får hver enkelt akkurat den støtten de trenger for å kunne få en god natts søvn:

 • Medium fasthet – anbefalt fasthet til personer som veier under 75 kilo.
 • Fast fasthet – anbefalt fasthet til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast fasthet – anbefalt fasthet til personer som veier over 95 kilo.

Senses Motion er et produkt som er tilgjengelig i fire forskjellige farger (antrasitt, beige, lysegrå og svart). I tillegg kan du velge mellom to typer ben og fire alternativer i forbindelse med sengegavl, så her får du muligheten til å justere designet akkurat slik du vil.

Fordeler:

 • Senses Motion markedsføres som en seng som vil få slutt på innsovningsproblemene dine. Dette er en form for markedsføring som vi tror leverandøren kan tjene mye på, for dette er noe som kan være fristende for mange.
 • Det er heller ingen tvil om at leverandøren bak denne sengen har jobbet hardt for at det skal være mulig. Senses Motion er bygget opp av gode materialer, og derfor er det gode forutsetninger for at innsovningsproblemene dine faktisk blir kurert.
 • Siden dette er en dobbeltseng bør det være en forutsetning at sengen kan tilpasses til begge personene som skal bruke den. Og det er mulig i forbindelse med Senses Motion, så det er veldig praktisk. Sengens design kan også tilpasses slik at den ser ut som drømmesengen din.
 • Om du er litt usikker på om Senses Motion er den rette sengen for deg og din partner, så er det ikke noe problem i det hele tatt. For også her får du muligheten til å teste ut sengen før du bestemmer deg. Og prøveperioden er på hele 100 dager!
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Senses Motion. Dermed er det heller ikke noe som vi kan sette fingeren på i forbindelse med dette aspektet.
 • Det kan imidlertid nevnes at rengjøring av Senses Motion kan bli litt utfordrende. Trekket kan nemlig ikke tas av når det først har blitt puttet på, for da sitter det fast. I stedet må du bruke en fuktig klut eller møbelvaskemiddel, noe som kan være upraktisk i noen situasjoner.
 • Vi legger også merke til at Senses Motion kun har to alternativer når det gjelder valg av ben. Det er veldig synd, i og med at vi har sett at leverandøren også kan levere andre typer ben. Litt større valgfrihet hadde vært veldig praktisk!
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Senses
Type Rammemadrass
Størrelse 180×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Jupiter Wood 180×200

Jupiter Wood test

Jupiter Wood er et godt alternativ for deg som er på utkikk etter en dobbeltseng. Men det er en forutsetning at du liker sengen slik den er vist på bildet, for dette er den eneste versjonen av sengen som er tilgjengelig. Men utover det så får vi et like godt helhetsinntrykk av Jupiter Wood som vi har fått av de andre sengene i denne produkttesten.

Sjekk dagens pris

Jupiter Wood er en rammemadrass på 180×200 cm. Det betyr at denne sengen havner i kategorien med dobbeltsenger, siden dette er en stor nok seng til at to personer kan sove godt her. Denne sengen er 50 cm høy.

Selv om denne sengen er noe lavere enn noen av de andre dobbeltsengene vi har sett i denne produkttesten, så består også denne sengen av tre lag:

 • Treramme i svensk furutre, som beskytter sengen
 • Rammemadrass med pocketfjær inndelt i fem komfortsoner
 • Overmadrass med en 6 centimeters lateks kjerne

Siden Jupiter Wood er en dobbeltseng så fungerer det på samme måte som de andre dobbeltsengene vi har sett på. Også her får du muligheten til å justere sengens fasthet med utgangspunkt i hva du trenger. Hvis du ikke er helt sikker, så gis det anbefalinger:

 • Medium fasthet – anbefales til personer som veier mindre enn 75 kilo.
 • Fast fasthet – anbefales til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra fast fasthet – anbefales til personer som veier mer enn 95 kilo.

Jupiter Wood er kun tilgjengelig i fargen svart. Du har heller ingen muligheter til å velge hvilke ben du vil ha, da denne sengen kun leveres med eikefargede ben. De gir deg imidlertid muligheten til å velge hvor vidt du vil ha sengegavl eller ikke.

Fordeler:

 • Jupiter Wood er en dobbeltseng, noe som betyr at det er mer enn nok plass i den til å romme to personer og annet eller andre som det kan være aktuelt å ha i sengen. Det er svært praktisk at man har god plass å boltre seg på!
 • Denne rammemadrassen er laget av solide materialer. Men det betyr ikke kun at du får en god seng. Du får jo det, men du trenger ikke å bekymre deg for at du er nødt til å kjøpe en ny seng med det første. Heller snarere tvert imot, for dette er en seng som kommer til å vare!
 • Det er også svært praktisk at du får muligheten til å tilpasse sengens fasthet med utgangspunkt i hver enkelt sine preferanser. Da slipper du dilemmaet med at en person sover dårlig på bekostning av at den andre skal få ha muligheten til å sove godt.
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Jupiter Wood, og det er naturligvis veldig positivt. Men det er ikke det eneste som spiller en rolle når vi gjør en helhetsvurdering av dette produktet.
 • Selv om Jupiter Wood vil være et godt alternativ med utgangspunkt i sine gode egenskaper, så er det svært få tilpasningsmuligheter i forhold til design. Sengen kommer bare med eikefargede ben, i fargen svart og du har kun en mulighet i forbindelse med sengegavl.
 • Det kan også nevnes at Jupiter Wood kan være litt vanskelig å rengjøre, i og med at trekket rundt madrassen ikke kan tas om det trenger en vask. I stedet må du gå til verks med enten møbelrens eller en fuktig klut. Og det kan jo være upraktisk i noen tilfeller.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Jupiter
Type Rammemadrass
Størrelse 180×200 cm
Høyde 50 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Senses Elegance 180×210

Senses Elegance test

Senses Elegance gjør en relativt god figur i denne produkttesten. Det er særdeles lite vi kan sette fingeren på, både i forbindelse med produktets spesifikasjoner og det generelle inntrykket vi får av dette produktet. Om du har spesifikke preferanser i forbindelse med enten sengens utforming eller design, så vil ikke dette være noe problem i det hele tatt. For dette kan tilpasses hver enkelt kunde!

Sjekk dagens pris

Senses Elegance er en rammemadrass på 180×210 cm. Som størrelsen tilsier, er denne sengen litt større enn de vi har sett hittil i denne produkttesten. Men i praksis betyr det bare at denne sengen er en ekstra stor dobbeltseng.

Også Senses Elegance er bygget opp av tre lag. Disse materialene arbeider sammen på en god måte, som gjør at du får et godt produkt ved å investere i denne sengen:

 • Treramme som er laget av svensk furutre, som er kjent for å være et svært solid materiale.
 • Trerammen omkranser sengens rammemadrass, og sammen utgjør disse sengens plattform. Rammemadrassen består av en kjerne laget av doble lag med fjær, som er delt inn i 7 bedre™ komfortsoner.
 • Overmadrass med latekskjerne og et svanemerket Rönd-trekk.

Senses Elegance er en dobbeltseng, og dermed er det slik at du får muligheten til å justere fastheten til begge sider av sengen. Fasthetene du kan velge mellom er:

 • Medium – passende fasthet for folk under 75 kilo.
 • Fast – passende fasthet for folk mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast – passende fasthet for folk over 95 kilo.

Når det gjelder designet på selve sengen, så har valgmulighetene kommet tilbake med dette produktet. Senses Elegance er tilgjengelig i fire farger, og du får valget mellom to typer ben og fire alternativer i forbindelse med en eventuell sengegavl.

Fordeler:

 • Senses Elegance er en ekstra stor dobbeltseng. Den har den klassiske bredden på en dobbeltseng, men sengen er litt lenger, noe som er svært praktisk om du er en person som opplever problemer på dette området fra tid til annen.
 • Denne sengen består av tre lag (treramme, rammemadrass og overmadrass). Disse lagene er laget av materialer som vil sørge for at kroppene til deg og din partner vil bli ivaretatt på best mulig måte i løpet av en lang natt. Dere får også muligheten til å teste sengen i 100 dager.
 • Som med de fleste andre sengene i denne produktttesten, er det svært praktisk at du får muligheten til å tilpasse sengen etter dine ønsker og behov. Dette gjelder i forbindelse med både sengens fasthet og sengens design.
 • Hvis du attpåtil har et sterkt ønske om å kjøpe en sunn seng, så vil Senses Elegance være et godt alternativ. Denne sengen er nemlig svanemerket, så at dette er et dårlig produkt er det siste du trenger å bekymre deg for.
Ulemper:
 • Det er ikke noe i forbindelse med produktspesifikasjonene vi kan sette fingeren på i forbindelse med Senses Elegance.
 • Det kan imidlertid være lurt å ha i bakhodet at rengjøringsprosessen kan være litt utfordrende. Når det gjelder Senses Elegance så er en fuktig klut og eventuelt møbelrens det du kan bruke, siden trekket ikke kan tas av for å vaskes i vaskemaskinen.
 • Det er også litt synd at Senses Elegance ikke gir deg muligheten til å velge mellom mer enn to typer ben.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Senses
Type Rammemadrass
Størrelse 180×210 cm
Høyde 62 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Hvordan velge riktig seng?

Det å kjøpe ny seng er en oppgave du virkelig bør ta på alvor. For sengen du sover i, har faktisk mye mer å si enn det veldig mange tror. Har du for eksempel noen gang følt at du har prestert dårlig på jobben uten å vite hvorfor? Da kan det være sengen som er problemet!

Derfor er det veldig viktig at du tar deg god tid når du skal velge seng. Det er nemlig ikke bare å gå inn i en møbelbutikk, plukke ut en seng, betale, gå derifra og vente på at produktet leveres hjemme hos deg. I stedet er det en prosess som kommer til å ta lang tid.

Finn ut hva du trenger

Prosessen med å kjøpe seng er mye enklere om du vet hva du trenger. Det å kjøpe seng kan på en måte sammenlignes med det å kjøpe klær. Om du trenger klær i størrelse Large, så hjelper det ikke å se på klær i størrelse Small, for da vet du at det ikke er det rette for deg.

Slik fungerer det også når man skal kjøpe seng. Om du vet at du trenger en seng med medium fasthet, så trenger du ikke kaste bort tiden med å se på senger med fast fasthet. For da kommer du ikke til å sove godt om natten.

Snakk med fagfolk

Det er imidlertid ingen selvfølge at du vet hva du trenger. Men det er heldigvis ikke slik at du trenger å gjette deg frem til svaret. Spar deg selv mye tid og henvend deg direkte til noen i møbelbutikken. De har kompetansen som skal til for å kunne hjelpe deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo