Steamer test: De 4 beste tøydamperne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen tar for seg og tester tøydampere. Vi har tatt for oss de ulike alternativene på markedet og kårer beste steamer 2024.

Ariete 2-i-1 – BEST I TEST STEAMER

Ariete 2-i-1 Strykejern og steamer test

Ariete 2-i-1 Strykejern og steamer er et produkt som kommer veldig godt ut på den andre siden når det gjøres en helhetsvurdering av produktet. Ettersom det er et allsidig og praktisk apparat, så kan vi konkludere med at det vil være et godt valg for dem som ønsker seg en tøydamper. Dette er beste strykejern 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Komplett.no

Produktbeskrivelse  

Hvis du noen gang har irritert deg over at klærne dine er rynkete? Noen klær kommer seg heller aldri igjen etter å ha fått rynker etter å ha ligget sammenbrettet i en forsendelse i flere måneder. Det er selvsagt noe som avhenger av hvor du bestiller klærne fra, men det er uansett ingenting som er mer irriterende enn akkurat det.

Dersom du kjenner deg igjen i beskrivelsen ovenfor, så er du kanskje på utkikk etter en steamer, eller tøydamper som det også kalles. Med dette produktet fra Ariete får du både strykejern og steamer i en, nemlig et 2-i-1-produkt som er 22 cm langt, 11,5 cm bred og 13 cm høyt!

Med en effekt på 1000 watt og en vanntank på 180 milliliter, kan du stryke og dampe klær eller annen tekstil samtidig. Men du kan også gjøre disse prosessene hver for seg ved å bytte ut noen enkle deler.

Det er mulig å bruke dette 2-i-1-produktet både horisontalt og vertikalt. Det er, med andre ord, et allsidig apparat. Det er imidlertid veldig viktig å passe på hvor du plasserer hendene dine, hvis det er slik at begge overflatene er varme. Men vi regner nesten med at du kan velge mellom dem.

Formålet med dette produktet er å rette ut rynker og fjerne flekker fra klær eller andre typer tekstil. Jernet har en keramisk strykeplate, og den har som hensikt å gjøre det som skal til for at du får et tilfredsstillende resultat hver gang du bruker produktet.

Fordeler:

 • Det er veldig praktisk med et apparat som har flere bruksområder, altså strykejern og steamer. Å kjøpe et slikt produkt vil spare deg for både penger og tid, ettersom du kjøper og bruker kun et apparat. Et slikt produkt er også faktisk plassbesparende, da et apparat tar mindre plass enn to.

 • Det er veldig praktisk at det er mulig å få rynker og flekker bort fra klær og andre typer tekstil. Det hadde vært veldig kjipt å måtte kaste et plagg eller lignende hver eneste gang det kom en rynke eller flekk på det. Det hadde bokstavelig talt vært å kaste penger ut av vinduet!

 • Det kan også nevnes at dette 2-i-1-produktet kan brukes både horisontalt og vertikalt. Det er faktorer som gjør dette apparatet til et apparat av den allsidige typen, og det er veldig positivt.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen ulemper med Ariete 2-i-1 Strykejern og steamer når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet. Det kan imidlertid nevnes at et 2-i-1-produkt kan bli litt forvirrende, hvis vedkommende ikke har kjennskap til denne typen produkt fra før. Vi regner imidlertid med at det følger med en god bruksanvisning!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Ariete

Kapasitet

180 ml

Effekt

1000 W

Tefal DT7000e0 Tøydamper

Tefal DT7000e0 Tøydamper test

Det at Tefal DT7000e0 Tøydamper ikke deler alle de samme egenskapene som Ariete 2-i-1 Strykejern og steamer, er ikke ensbetydende med at det er et dårlig produkt. Tvert imot!

Det virker imidlertid som at dette produktet fra Tefal kan være litt enklere å forstå seg på, så det er definitivt en verdig konkurrent når det vurderes opp mot 2-i-1-produktet fra Ariete.

Produktbeskrivelse

Tefal DT7000e0 Tøydamper er en tøydamper som er veldig praktisk, hvis det er plutselig blir nødvendig å glatte ut eller dampe noen klær like før du må løpe ut døren. Dette er en håndholdt tøydamper som er 43,50 cm bred, 45,50 cm dyp og 37,00 cm høy. Tøydamperen har en effekt på 1100 watt og en kapasitet på 150 ml.

Denne tøydamperen er et enkelt og lett apparat som gjør det veldig enkelt å ordne opp i en rynkete skjorte eller kjole i løpet av bare noen få minutter. Det gjelder enten du trenger å stryke eller å dampe klærne dine. Denne tøydamperen vil kunne hjelpe deg med begge deler, selv om den kategoriseres som tøydamper.

Det er imidlertid slik at dette er en veldig tradisjonell tøydamper. Den er ikke trådløs, renser ikke seg selv eller slår seg automatisk av selv. Alt dette er det du som må passe på. Det kan også nevnes at den bør at holdes unna eventuelle barn som bor sammen med deg. Det er for deres egen sikkerhet!

Til tross for at tøydamperen er både trådløs og tradisjonell, så har den et pent og brukervennlig design i fargene grå og blå.

Testresultat

Kitchen Basic ADE er et produkt med mange praktiske funksjoner, som igjen fører til at produktet er ganske miljøvennlig. Det er derfor optimalt for deg som er opptatt av at miljøet skal bli godt i vare tatt når det lages slike produkter.

Foruten at dilemmaet rundt prisen som vi nevnte som en ulempe, så er dette et veldig fint, enkelt og praktisk produkt. Dette produktet vil uten tvil utføre oppgavene sine på en god måte, og det er jo dessuten ganske kult med en kjøkkenvekt som er laget av bambus!

Fordeler:

 • Også Tefal DT7000e0 Tøydamper er et veldig praktisk apparat som kan brukes til både å stryke og dampe klærne dine. Det er veldig mange som tenker at det ikke er tid til slikt i aller siste liten, men denne tøydamper varmer seg opp på under et minutt, så det er absolutt til det. I tillegg sparer du jo penger å kjøpe et slikt allsidig apparat! 

 • Det kan også her nevnes at muligheten til å få rynker ut og flekker bort fra klærne er veldig praktisk. Det hadde definitivt vært kjipt og blitt veldig dyrt i lengden hvis et plagg måtte kastes umiddelbart hvis det kom en rynke eller flekk på det. Men med tøydampere så slipper vi heldigvis det!

 • Ellers kan vi også nevne at dette virker som å være et litt enklere produkt enn produktet som ble kategorisert som et strykejern. Det er i tillegg mulig å gjøre begge deler med også dette produktet, så det er veldig praktisk.

Ulemper:

 • Det er ingen direkte ulemper som avdekkes med dette produktet når det gjøres en helhetlig vurdering av det. Det har selvsagt ikke alle de samme egenskapene som Ariete 2-i-1 Strykejern og steamer, men det er heller ikke innenfor samme kategori. Vi tenker derfor at det er rimelig å si at det ikke trenger ned helhetsinntrykket.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Tefal

Kapasitet

150 ml

Effekt

1100 W

 

Få beste pris:

Philips GC361/20 Tøydamper

Philips GC361-20 Tøydamper test

Philips GC361/20 Tøydamper er en tøydamper som uten tvil blir en hard konkurrent for de andre produktene i denne produkttesten. Denne tøydamperen er nemlig både kompakt, allsidig og praktisk. Foruten litt lav kapasitet, så er dette et veldig godt produkt som virkelig kan anbefales.

Produktbeskrivelse

Philips GC361/20 Tøydamper er en veldig praktisk tøydamper å ha liggende hjemme, for den kan fjerne krøller og rynker fra klærne dine uansett hvilket stoff de er laget av. Dette er en håndholdt tøydamper som er 12,50 cm bred, 34,00 cm dyp og 10,50 cm høy. Den har en effekt på 1000 watt og en kapasitet på 70 ml.

I likhet med Tefal DT7000e0 Tøydamper, er Philips GC361/20 Tøydamper en veldig tradisjonell tøydamper. Den har ikke innlagt selvrens, automatisk avslåing eller er trådløs. Men denne tøydamperen er imidlertid så liten når det kommer til størrelse, at det ikke er noe problem å pakke den med seg likevel. Den vil passe fint i kofferten!

Dette er en tøydamper som kan presses direkte mot plagget eller tekstilen. Det er faktisk det du burde gjøre, for det vil gi deg et enda bedre resultat. Det skjer ved hjelp av SmartFlow-teknologi som denne tøydamperen fra Philips er utstyrt med.

Denne tøydamperen kan i tillegg brukes både horisontalt og vertikalt, noe som fører til at du også kan bruke den til å dampe områder som ellers er veldig vanskelig å komme til. Vi snakker selvsagt om kragen på alle skjorter. I tillegg til dette fjerner også tøydamperen bakterier og lukt, og det kan jo ikke være annet enn vidunderlig.

Testresultat

Philips GC361/20 Tøydamper er en tøydamper som uten tvil blir en hard konkurrent for de andre produktene i denne produkttesten. Denne tøydamperen er nemlig både kompakt, allsidig og praktisk. Foruten litt lav kapasitet, så er dette et veldig godt produkt som virkelig kan anbefales.

Fordeler:

 • Philips GC361/20 Tøydamper er, som sagt, et veldig praktisk produkt. Det kan nemlig brukes til å dampe ethvert klesplagg uavhengig av hvilket stoff det består av. Bomull, silke, sateng – det fungerer på absolutt alt!

 • Det er et fint og tradisjonelt apparat, som i tillegg er lite nok til at det enkelt kan pakkes ned i kofferten. Foruten stryking av skjorter, finnes det en situasjon hvor en tøydamper kan være mer hendig enn nettopp når du er på reise? Det er det sannsynligvis ikke.

 • Denne tøydamperen kan brukes både horisontalt og vertikalt, og det er dessuten veldig praktisk at det kan presses direkte mot plagget uten at selve plagget tar noe skade av det. Snarere tvert imot, for resultatet blir faktisk bare enda bedre hvis du gjør det på den måten.

 • Philips’ tøydamper fjerner til og med bakterier og lukt, og det i seg selv er en så praktisk egenskap at det nesten ikke er mulig å beskrive det. Det er en egenskap som er veldig vanskelig å toppe.

Ulemper:

 • Det er ingen store ulemper som avdekkes når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet, men det kan nevnes at tøydamperens kapasitet er ganske lav i forhold til andre produkter som vi har sett på. Det er imidlertid ikke noe som påvirker resten av produktets gode egenskaper.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Philips

Kapasitet

70 ml

Effekt

1000 W

Her finner du beste pris:

Steam Genie Handheld Steamer

Steam Genie Handheld Steamer test

Steam Genie Handheld Steamer fra Russell Hobbs gjør det særdeles godt når det gjennomføres en helhetlig vurdering av dette produktet. Foruten manglende informasjon om produktets størrelse og lite informasjon generelt, er dette et produkt som ikke skuffer det minste. Nyttig, allsidig, sikkert og et morsomt fargevalg!

Produktbeskrivelse

Steam Genie Handheld Steamer er en hendig tøydamper som kan være veldig nyttig å ha liggende i en skuffe, hvis du plutselig skulle få bruk for noe å fjerne krøller og rynker fra klærne dine med. Det er en håndholdt tøydamper som vi vet ikke eksakte dimensjoner på. Den har imidlertid en effekt på 1650 watt og en kapasitet på 260 ml.

Det skal sies at det er veldig mangelfull informasjon om dette produktet. Visuelt sett kan du se for deg en liste med punkter, så det er ikke mye informasjon vi skal ta utgangspunkt i når vi gjennomfører denne en helhetlig vurdering av dette produktet.

Det vi imidlertid vet er at produktet varmer seg opp på under et minutt, og det er veldig praktisk hvis det oppstår en akutt situasjon hvor du trenger å dampe noen av klærne dine like før dere skal ut gjennom døren. Tøydamperen inneholder nok damp til en kontinuerlig effekt på 11 minutter, hvis det skulle plutselig være nødvendig.

Dette er dessuten et produkt hvor det følger med forskjellige munnstykker. Det vil si at denne tøydamperen kan brukes til flere forskjellige typer stoffer. Her er det tallet tre som gjelder, og det betyr at det er et allsidig produkt.

I tillegg til dette kan det også sies at dette produktet fra Russell Hobbs er et veldig praktisk og sikkert apparat. Det er kanskje lite, men det har likevel mange gode egenskaper når det gjelder disse to punktene. Denne tøydamperen er nemlig låsbar og slår seg av automatisk. I tillegg er også vannbeholderen flyttbar.

Dette er kanskje en bitteliten detalj, men dette er også den eneste tøydamperen som har et morsomt fargevalg. Den er nemlig lilla!

Testresultat

Steam Genie Handheld Steamer fra Russell Hobbs gjør det særdeles godt når det gjennomføres en helhetlig vurdering av dette produktet. Foruten manglende informasjon om produktets størrelse og lite informasjon generelt, er dette et produkt som ikke skuffer det minste. Nyttig, allsidig, sikkert og et morsomt fargevalg!

Fordeler:

 • Denne tøydamperen fra Russell Hobbs har veldig mange fordeler, noe som man skulle trodd var vanskelig å få ut av ganske lite informasjon. Men det er altså mulig å gi en ganske god beskrivelse i form av punktlister også.

 • Tøydamperen varmer seg opp på i underkant av et minutt, så det kan brukes på farten. Det kan brukes på tre forskjellige stoffer, så det er et allsidig apparat. I tillegg har det noen praktiske og sikre egenskaper integrert, som f.eks låsemekanisme og automatisk avslåing.

 • Også her kan den bittelille detaljen dras frem. Russell Hobbs har produsert en lille tøydamper, og det synes vi er veldig morsomt og fint for de som liker farger!

Ulemper:

 • Det er ingen store ulemper som avdekkes med Steam Genie Handheld Steamer når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet. Det kan imidlertid nevnes at produktets størrelse ikke er nevnt med et eneste ord. Det ser likevel ut til å være et letthåndterlig produkt, i tillegg til at vi antar at dette vil bruksanvisningen svare på.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Russell Hobbs

Kapasitet

260 ml

Effekt

1650 W

Nyttig å vite om det å dampe klær

Når du har trykket deg inn på denne produkttesten, så kan det være to grunner bak. Enten så er på jakt etter en pekepinn på hvilken tøydamper du bør investere i, eller så er du bare nysgjerrig på hva en tøydamper er. Det kan selvsagt være helt andre grunner også, men det er det bare du som vet.

Etter å ha lest teksten ovenfor, har du kanskje allerede dannet deg et bilde av hva det vil si å dampe klær. Du vet i hvert fall formålet med en tøydamper, og resten skal vi gjøre et forsøk på å fortelle deg i denne delen av teksten.

Du vet sannsynligvis allerede hva det å dampe noe er. Noen damper for eksempel noen av elementene til julemiddagen. Så konseptet er det samme, men det er naturligvis litt forskjellig resultat. Damping av mat gir et nydelig måltid, mens damping av klær betyr at klærne du har på deg er rent og pent.

Når du damper klær eller andre typer tekstiler, så koker du altså opp vann. I denne prosessen dannes det damp som du retter mot klærne dine. Hensikten er at fibrene som klærne dine er lavet av, skal svelle opp og bli mykere.

Grunnen til at dette gjøres er at myke fibre betyr enklere å rette ut. Vipps så fikk vi sneket inn en liten parallell til stryking også. Det er altså derfor det er vanlig å stryke og dampe klær samtidig, fordi plagget samarbeider bedre og da er det mye enklere å få jobben gjort. Det skader heller ikke plagget, for det vil gå tilbake til sin vante form.

Men nå lurer du kanskje på hvilken prosess som er best – å stryke eller å dampe klær? Uavhengig av at dette er en produkttest for tøydampere, så vil vi si at det beste er å dampe klærne, og grunnen til det har vi gjentatt veldig mange ganger ovenfor. Du skal imidlertid ikke trenge å bla opp igjen, hvis du har glemt dem.

Vi mener altså at en tøydamper er nyttig, fordi en tøydamper bruker mindre tid på å varme seg opp i forhold til et strykejern. Det tar dessuten mye mindre plass enn alt utstyret som skal til når du skal stryke noe (f.eks strykebrett). Det er også mye enklere å brenne seg på et strykejern enn en tøydamper.

I tillegg til dette, så er det også slik at det er ikke alle klær som tåler stryking. Det er altså en reell sjanse for at du vil være nødt til å benytte deg av en tøydamper uansett. Det å dampe klærne sliter heller ikke like mye på klærne som det stryking gjør, i tillegg til at klærne også faktisk blir rene når du benytter deg av en tøydamper.  

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo