Koch-Chemie Test

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi tester koch-chemie sinne produkter gjennnom denne artikkelen. Les videre for å se vurderinger av deres mest populære produkter

Koch-Chemie poleringsputer

Koch-chemie poleringsputer

Koch Chemie er en anerkjent produsent innen bilpleie. Helt siden 1968 har Koch Chemie levert førsteklasses produkter innen effektiv og brukervennlig rengjøring og pleie av bil. Koch Chemie er kjent for å produsere produkter av kvalitet, og deres poleringsputer er inget unntak.

Poleringsputene passer til en rekke kjørtøy og er offisielt godkjent av en mengde anerkjente bilprodusenter. Blant annet BMW, Porsche, Mercedes-Benz og Jaguar. Putene kommer Fine Cut, Micro Cut og Heavy Cut – bare for å nevne noen.

Vi skal nå se på en av deres mest populære poleringsputer, nemlig One Cut & Finish pad. Dette er et en av de mest etterspurte poleringsputene, da den kan gi deg en fin korrigerings samtidig som etterlate seg et glansfullt resultat.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Koch-Chemie One Cut & Finish Pad er et 1-stegs poleringssystem som gir deg en brukervennlig poleringspute av høy kvalitet. Denne poleringsputen har klart å finne den perfekte balansen mellom glans og slipegrad, hvilket betyr at produktet kan tilføye god glans samtidig som den korrigerer lettere slitt lakk.

Benytter du poleringsputen i lag med poleringsmiddelt fra Koch Chemie, kan du fjerne lett slitasje og riper fra P2000 og oppover. En stor fordel med poleringsmiddelet, er det også etterlater seg en form for beskyttelse. Koch Chemie sine poleringsmiddel er nemlig tilsatt karnaubavoks for en god beskyttelse og speilblankt resultat.

Slik anvender du Koch-chemie poleringsputer

Påføringsmetoden vil være noenlunde den samme, uavhening av hvilken poleringspute du bruker. Likevel anbefales det å lese gjennom bruksanvisningen til hver pute nøye, slik at du er sikret best resultat. One Cut & Finish pad behøver 4-5 dråper poleringsmiddel på puten, disse bør være på størrelse med en ert.

Når du start poleringsmaskin må puten være inntil lakken og maskinen bør ha en relativt lav hastighet. Gjør dette i 10-20 sekunder slik at du primer puten. Du kan polere områder på 6 ganger størrelse med puten, men husk å ikke tilføre press.

Poler gjerne 3 til 4 runder med et overlappende mønster. Deretter tørker du skånsomt av produktet med en mikrofiberklut av høy kvalitet. Sørg for at du bruker et poleringsmiddel som er kompatibel med poleringspute. Du vil få best resultat dersom du benytter deg av Koch Chemie sine egne midler.

Resultat

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor One Cut & Finish pad er en av markedets mest populære poleringsputer. Koch Chemie er kjent for å levere kvalitet i alle ledd, og dette gjelder selvfølgelig også poleringsputene. Dersom One Cut & Finish pad ikke skulle være det rette valget for ditt kjøretøy, har Koch Chemie et stort utvalg av puter med forskjellige slipegrader.

Du vil garantert finne en pute som egner seg til dine behov, uansett hvor slitt og defekt lakken din er. En gjennomgående kvalitet er at putene er svært brukervennlige og etterlater seg et glansfullt resultat hver eneste gang.  Med Koch Chemie sine poleringsputer, har det aldri vært enklere å korrigere defekter, riper og slitt lakk – uansett hvor stor slitasjen er.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Polerignsputer / pads
   
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie poleringsmiddel

  Koch-chemie poleringsmiddel

Koch Chemie leverer kvalitet over hele linja, også når det gjelder poleringsmiddel. Produsenten har sørget for å levere et godt utvalg av høykvalitets poleringsmiddel, som passer godt sammen med utvalget av poleringsputer. Midlene kommer i en rekke ulike varianter, slik at du får dekket ditt poleringsbehov uavhengig av hvor slitt lakken er.

Koch Chemie produserer en mengde rengjørings- og pleieprodukter for kjøretøy. Her vil du alltid finne produkter av høy kvalitet og med god brukervennlighet. En stor fordel med produktene er at de er svært anvendelige. Koch Chemie sørger for å dekke alles behov, og har derfor lansert produkter med ulike funksjoner.

Poleringsmidlene kommer blant annet i grov Heavy Cut, fint Micro Cut, One Cut & Finish samt Shine Speed Polish. Her er det et poleringsmiddel for alle behov, og du kan til og med kjøpe en poleringspakke hvor du får alle slipegradene inkludert. Vi skal nå se nærmere på noen av de ulike poleringsmidlene.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Dersom du kun er på jakt etter et poleringsmiddel som kan gi høy glans og fjerne hologrammer, vil Koch Chemie Micro Cut & Finish P3.01 være et godt valg. Dette poleringsmiddel legger også igjen en enkel, men god beskyttelse på lakken din. Koch Chemie Micro Cut & Finish P3.01 kan brukes som et finsteg eller et sluttsteg dersom du først har benyttet et grovere poleringsmiddel.

Hvis du har behov for et produkt mer med korrigeringsevne, vil Koch Chemie Fine Cut F6.01 være poleringsmiddelet for deg. Dette produktet er en medium polish som gir deg et speilblankt resultat samtidig som det har en utmerket korrigeringsevne. Produktet er effektivt mot slipemerker og vaskeriper, samtidig som det polerer opp gammel og falmet lakk.

For de aller tøffeste jobbene, vil Koch Chemie Heavy Cut H9.01 være det rette poleringsmiddelet. Dette er et grovt produkt som har evnen til å jobbe med slipespor og oksidert lakk. Uansett hvilke type riper og defekter lakken har, vil Heavy Cut gjøre en utmerket jobb og etterlate seg et ripefritt resultat. Slipekornene vil også brytes ned underveis, slik at du alltid avlsutter med et pent resultat.

Dersom du benytter deg av et grovt poleringsmiddel som Koch Chemie Heavy Cut H9.01, kan det av og til lønne seg å avslutte poleringen med et finere middel. Da vil du gjøre lurt i å kjøpe produktpakkene til Koch Chemie, hvor du får et poleringsmiddel for hver slipegrad.

Slik anvender du Koch Chemie

Sørg for å lese bruksanvisningen til hvert produkt nøye, da dette kan variere avhengig av produkt. Generelt sett vil det være viktig at bilen er helt ren og fri for forurensninger. Deretter velger du en pute og et poleringsmiddel alt ettersom hvilken tilstand lakken på kjøretøyet er i. Et godt tips er å velge en mykere pute enn hva du du tror du trenger, og heller jobbe deg oppover til en grovere.

Deretter påfører du noen dråper middel på puten, mengde vil variere etter produkt. Du jobber deretter systematisk på et område som er ca. 6 ganger så stort som poleringsputen, til du ser at middelet har blitt transparent. Tørk av med en mikrofiberklut og inspisert. Er det behov for mer polering, kan du avslutte med et finere middel.

Resultat

Koch Chemie har en mengde ulike poleringsmiddel. Her kan du velge og vrake alt ettersom hvilke tilstand kjøretøyet ditt er i. Poleringsmiddlene variere stort i slipegrad, men en gjennomgående kvalitet er at de etterlater seg et speilblankt og ripefritt resultat hver eneste gang. For ekstra beskyttelse inneholder også poleringsmiddlene karbanovoks.

Koch Chemie poleringsmiddel er et godt valg, uansett hvilket behov du har. Du kan også kjøpe produktene i en pakke, hvilket er et godt alternativ for de som trenger ekstra grovt poleringsmiddel. Da får du også med et fint middel som kan brukes til vedlikehold og for å avslutte. Koch Chemie poleringsmiddel har et produkt for alle forbrukere og alle kjøretøy.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Poleringsmiddel
   
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie Vorreiniger B NTA Fri

  Koch-chemie Vorreiniger B

 Koch-chemie Vorreiniger B er en av markedets mest populære skumsåper. Her får du et kraftig forhåndsrengjøringsmiddel som er fosfatfri, alkalisk og høykonsentrert. Bruk produktet i en skumkanon for en effektiv vask av både lastebiler og personbiler.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Produktbeskrivelse

 Koch-chemie Vorreiniger B er et forhåndsrengjøringsmiddel som egner seg ekstra godt til kjøretøy som er sterkt forurenset og tilsmusset. Produktet er høykonsentrert og skummer mye. Derfor er dette den perfekte skumsåpen å ta i bruk før du skal polere. Benytter du deg av en skumkanon vil såpen gi et ekstra godt skum for høytrykk. Det er også fullt mulig å ta i bruk en lavtrykksprøyte dersom du ønsker å skumlegge.

Koch-chemie Vorreiniger B fester seg like godt til vertikale som til horisontale flater. Såpen er tykk og henger godt igjen i lakken, slik at den kan løsne opp selv de tøffeste forurensningene.  Koch-chemie Vorreiniger B er spesielt effektiv på asfaltrester og hardtsittende olje, men fungerer også utmerket på organisk forurensning som insekter, støv og fugleskitt.

 Såpen har sterke ingredienser og egner seg derfor godt til hardnakkete flekker.  Koch-chemie Vorreiniger B har en høy materialkompatibilitet og er skånsom mot ømfintlige komponenter. Dette er en stor fordel da produktet har mindre sjanser for å skade plast og chrome, i forhold til lignende såper på markedet.

Spesifikasjoner

 • Fosfatfri
 • Alkalisk
 • Høykonsentrert
 • Skumsterkt

Slik anvender du  Koch-chemie Vorreiniger B

Blandingsforholdene vil variere alt etter som hvilken tilsmussingsgrad kjøretøyet har. Dersom du benytter Koch-chemie Vorreiniger B til rengjøring av felger, vil forholdet være 1:3 opptil 1:10. For forhåndsrengjøring 1:30 opptil 1:50, for SB-høytrykksvask 1:300 og for Copolymer-avvoksing 1:5 opptil 1:10. Produktet er generelt sett drøy i bruk.

Ta i bruk en skumlegger eller skumkanon og påføre produktet jevnt utover flatene du ønsker å rengjøre. Ettersom  Koch-chemie Vorreiniger B er svært effektiv, behøver produktet en kort virketid før du skyller bilen godt med en høytrykksspyler. For best resultat lønner det seg å spyle nedenfra og opp.

Sikkerhet

Koch-chemie Vorreiniger B inneholder enkelte kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Dette er svært vanlig ved bilpleieprodukter, men så lenge du leser sikkerhetsanvisningen nøye og bruker tilstrekkelig med verneutstyr, vil produktet være trygt og brukervennlig.

 Koch-chemie Vorreiniger B inneholder blant annet H335 hvilket kan forråske irritasjon i luftveien, H315 som kan være etsende og irritere huden samt H318 hvilket kan gi øyeskader eller forårsake øyeirritasjon. Benytt deg gjerne av gode hansker og vernebriller for å beskytte deg mot kjemikaliene.

Resultat

Koch-chemie Vorreiniger B er en såpe som takler selv de tøffeste forurensningene. Dette er det perfekte produktet for kjøretøy som er ekstremt tilsmussede eller har harde forurensninger.  Koch-chemie Vorreiniger B egner seg like godt på personbiler som på lastebiler, og er derfor et anvendelig produkt.

Les test om skumsåpe

Koch-chemie Vorreiniger B er høykonsentrert og alkalisk, men likevel fri for fosfat. Såpen skummer godt, spesielt om du benytter deg av en skumkanon. Produktet er også relativt skånsomt mot ømfintlige materialer og skiller seg derfor ut fra lignende produkter på markedet. Det er liten tvil om at  Koch-chemie Vorreiniger B er det beste produktet på markedet for tilsmussede kjøretøy, enten du ønsker deg et forhåndsrengjøringsmiddel eller en nedvask før polering.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Skumsåpe / forvask
NTA Fri
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie Green Star

KochChemie green star

Dersom du er på jakt etter et universalt rengjøringsmiddel, vil Koch-chemie Green Star være produktet for deg. Benytt såpen til alt fra bilens interiør og eksteriør, til gulv og verksted. Dette er et av de mest populære produktene når det gjelder universale og anvendelige såper.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Koch-chemie Green Star er et rengjøringsmiddel som kan brukes til det aller meste. Enten du ønsker å rengjøre innsiden av bilen, utsiden, felgene eller til og med gulvet på verkstedet – Koch-chemie Green Star gjør jobben effektivt. Takket være ingrediensene som både er løsningsmiddel- og fosfatfritt, alkalisk og høykonsentrert, er produktet svært anvendelig og effektivt.

Ønsker du å avfette motoren? Eller kanskje vaske dekkene?  Koch-chemie Green Star tar på seg jobben og gjør den både enkelt og raskt. I teorien kan du vaske hva som helst med dette middelet. For interiør kan du for eksempel rense pedaler, matter eller stoffseter. Produktet er skånsomt og vil derfor ikke skade verken gummi eller plast.

Koch-chemie Green Star kan benyttes til nesten hva som helst. Det eneste materialet du bør være forsiktig med, er skinn. Her er ikke produktet like skånsomt. Men for resten av bilen, både utvendig, innvendig og gulvet kjøretøyet står på, er Koch-chemie Green Star den perfekte All Purpose Cleaner.

Spesifikasjoner

 • Høytskummende
 • Alkalisk

Slik anvender du Koch-chemie Green Star

Koch-chemie Green Star er et svært anvendelig produkt, og derfor vil blandingsforholdene variere alt ettersom hvordan du benytter deg av produktet. Dersom du skal rengjøre utsiden og motoren av et kjøretøy, vil det optimale forholdet ligge på mellom 1:5 opptil 1:30. Påfør jevnt over hele flaten og etter kort virketid kan du skylle av med en god høytrykkspyler.

Skal rengjøre dekksider, vil det optimale blandingsforholdet ligge på 1:5. Metoden vil være lik som for utsiden av kjøretøyet. Rengjøring av tekstiler og innsiden av kjøretøyet, har et optimalt blandingsforhold på 1:10 opptil 1:20. Etter rengjøring er det viktig å fjerne restene ved hjelp av en tørr- eller våtsuger, eventuelt en god mikrofiberklut. For industri- og verkstedgulv ligger forholdet på 1:40 opptil 1:120.

Sikkerhet

Bilpleieprodukter pleier å inneholde kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Dette er helt vanlig og så lenge du leser sikkerhetsanvisningen og benytter deg av tilstrekkelig verneutstyr, vil ikke produktet være skadelig. Koch-chemie Green Star inneholder blant annet H319.

H319 er et kjemikalie som kan gi alvorlige øyeskader eller forårsake irritasjon, dersom det kommer i kontakt med hud, ansikt eller øyne. Det vil derfor lønne seg å ta i bruk vernebriller for å beskytte dette området. For sensitiv hud vil også gode hansker anbefales.

Resultat

Koch-chemie Green Star er et av markedets mest etterspurte produkter når det kommer til universale rengjøringsmidler. Dette er en såpe som kan brukes til nesten alt, bortsett fra skinn. Ellers er såpen ekstremt skånsom og vil ikke skade verken gummi eller plast. Som rengjøringsmiddel til bilens utside, er Koch-chemie Green Star ekstremt effektivt.

Ønsker du å avfette motoren, kan du også benytte Koch-chemie Green Star til dette. Et godt tips er å tilføre Koch-chemie Green Star i en skumkanon sammen med pH-nøytral skumsåpe. Da vil du få et ekstra godt resultat på skumlegging. Dette er et utmerket produkt som er kjekt å ha i bakhånd til de fleste bruksområder.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Avfetting
   
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie Teerwasche

koch-chemie teerwäsche a

Koch-chemie Teerwasche er et av markedets mest populære og sterkeste avfettinger. Produktet er i tillegg skånsom og petroleumsbasert, slik at du trygt kan benytte det på bilens flater. Her får du en effektivt, sterkt, men samtidig skånsomt avfetting.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Koch-chemie Teerwasche er en av markedets sterkeste avfettinger, men arbeider også skånsomt for å beskytte overflatene. Dette er et petroleumsbasert produkt med svært effektive egenskaper. Koch-chemie Teerwasche vil løse opp tøffe forurensinger som henger igjen på bilen din, spesielt er det effektivt mot asfalt- og tjærerester.

Avfettingen fungerer utmerket godt når det kommer til fjerning av asfaltrester. Særlig gjennom vinteren vil du nok oppleve et lag med forurensning nederst på bilen din. Dette er ikke til å unngå, men kan være vanskelig å fjerne under vask. Dersom en avfetting ikke blir tatt i bruk før vask, vil du kunne se at restene henger igjen som nupper nederst på panelene.

Koch-chemie Teerwasche fungerer ekstra godt på tørre flater, men vil også gjøre en god jobb på våte flater. Produktet løser opp harde og tøffe forurensninger, slik at du enkelt kan fjerne dette ved hjelp av en god høytrykkspyler.

Spesifikasjoner

 • Petroleumsbasert
 • Sterk avfetting
 • Kort virketid

Slik anvender du Koch-chemie Teerwasche

Koch-chemie Teerwasche fungerer best på tørre overflater, men kan også benyttes våre flater. Påfør produktet på ønske flater og la det jobbe i 3 til 5 minutter. Deretter kan du legge skum over produktet og forlenge virketiden med 3 til 5 minutter for best resultat.

Dersom du ikke ønsker å forlenge virketiden, kan du enkelt spyle produktet av etter skummet er lagt på. Deretter fortsetter du med å håndvaske bilen, og nyter resultater.

Sikkerhet

Som ved de fleste bilpleieprodukter, inneholder også Koch-chemie Teerwasche kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Benytter du deg av godt verneutstyr og leser grunding gjennom sikkerhetsanvisninge, får du en trygg og behagelig avfetting

Koch-chemie Teerwasche Inneholder blant annet H318 hvilket kan gi alvorlige øyeskader, H304 som kan være giftig dersom det kommer i kontakt med svelget eller luftveiene, H372 hvilket kan gi organskader ved gjentatt eller langvarig eksponering. Benytt deg av godt verneutstyr som hansker, maske og briller for en trygg og effektiv avfetting.

Resultat

Det er liten tvil om hvorfor Koch-chemie Teerwasche har blitt en så populær avfetting. Her får du et ekstremt sterkt produkt som løser opp harde forurensninger effektivt og raskt. En stor fordel med produktet ligger også i den skånsomme behandlingen av overflater. Selv om produktet er sterkt, vil det altså ikke skade overflatene på kjøretøyet.

Les test om avfetting

Benytt deg av Koch-chemie Teerwasche på enten våte eller tørre flater, og se hvor enkelt smuss og rester løsner seg fra bilens paneler. Du kan nå enkelt skylle av forurensing ved hjelp av en høytrykkspyler, og du vil sitte igjen med et kjøretøy helt fri for tjære og asfaltrester.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke

Koch-Chemie

Type Avfetting
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie Felgeblitzz

koch-chemie felgenblitz

Er du på jakt etter en effektiv felgrens? Koch-chemie Felgenblitz er en syrefri felgrens som som er skånsom mot alle typer felger. Du kan også benytte dette produktet som en effektiv metallpartikkelfjerner.

Produktet kan kjøpes på:

Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Koch-chemie Felgenblitz er en effektiv felgrens som også kan benyttes til fjerning av metallpartikler. Den geleaktig konsistensen sørger for at bruket kan jobbe lengre på overflatene uten å tørke inn, hvilket gir deg best resultat. Du vil se at produktet arbeide da fargen blir rødlig på de områdene hvor det kommer i kontakt med metallpartikler.

Koch-chemie Felgenblitz er syrefri og pH-nøytralt. Dette betyr at du trygt kan påføre produktet på alle overflater, inkludert sensitive materialer, chrome felger og. keramiske bremseskiver.  Denne felgrensen vil også tilføre ekstra glans og en beskyttelse i form av en avrennings-effekt.

Spesifikasjoner

 • Syrefri
 • pH-nøytral
 • Kort virketid
 • Fungerer også som metallpartikkelfjerner

Slik anvender du Koch-chemie Felgenblitz

For felgrens er det viktig at overflaten er kjølig før du anvender produktet. Dersom felgen er veldig forurenset vil det lønne seg å benytte en felgbørste etter 1 til 2 minutters virketid. Spyl felgene godt og gjenta prosessen ved behov.

Som metallpartikkelfjerner er det viktig å vaske bilen grundig med både avfetting og håndvask først. Deretter sprayer du enkelt produktet på områdene du ønsker. La Koch-chemie Felgenblitz jobbe i 3 til 4 minutter, men sørg for at produktet ikke tørker inn. Deretter skyller du enkelt av og benytter clay etter behov.

Sikkerhet

Koch-chemie Felgenblitz inneholder enkelte kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Les nøye gjennom sikkerhetsanvisningen og benytt deg av godt verneutstyr. Koch-chemie Felgenblitz inneholder H302, H319, H317 og H290. Hansker og vernebriller er anbefalt.

Resultat

Koch-chemie Felgenblitz er en svært effektiv felgrens med flere bruksområder. Du kan trygt benytte dette produktet på alle overflater, da det både er pH-nøytralt, syrefritt og svært skånsomt. En stor fordel med Koch-chemie Felgenblitz, er at det også kan benyttes som metallpartikkelfjerner.

Les test om felgrens

Dette er et brukervennlig produkt som også gir deg en bedre glans og en god avrennings-effekt. Du vil se at produktet skifter farge når det kommer i kontakt med metallpartikler, hvilket gir deg en indikasjon på hvor produktet arbeider. Koch-chemie Felgenblitz skiller seg ut fra andre felgrenser, da det har en geleaktig konsistens. Dette betyr at produktet kan jobbe lengre uten å tørke ut, hvilket gir deg et perfekt resultat hver eneste gang.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke

Koch-Chemie

Type Felgrens / metallpartikkelfjerner
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo