Strykejern test: De 4 beste strykejernene (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi tester strykerjern. Her har vi tatt en titt på de ulike valgmulighetene man har på markedet. Vi kårer også beste strykejern 2023. 

Braun TexStyle 7 – BEST I TEST STRYKEJERN

Braun TexStyle 7

Braun TexStyle 7 er testens vinner. et kult og praktisk strykejern med mange finesser som sikrer at produktet er sikkert og trygt. Det har også elementer som sikrer lang levetid for produktet. Hvis du likte noe av punktene du leste ovenfor, så er kanskje akkurat dette produktet noe for deg.

Produktbeskrivelse  

I motsetning til det enklere strykejern, er Braun TexStyle 7 noe helt annet. Det er et dampstrykejern. Strykejernet er laget av elozal, og det har en effekt på 2400 watt. Strykejernets strykesåle som er laget av eloxal.

Det at strykejernet er et dampstrykerjern er ytterligere en faktor som skiller dette fra strykejernet fra andre tradisjonelle strykejern. Dampfunksjonen til dette strykejernet innebærer at du har tilgang på 150 gram damp hver gang du stryker, og på et minutt vil jernet slippe ut omtrent 50 gram damp.

Men det er ikke den eneste strykejernsfunksjonen som TexStyle 7 har. Det er 8 andre funksjoner, deriblant overopphetingsbeskyttelse, ripebestandig strykesåle og 8-minutters automatisk slukning. Dette er faktorer som fører til sikker bruk og lang levetid for produktet.

Også her kan vi trekke frem strykejernets design. Det er svart og har grågrønne detaljer. Det er et veldig praktisk fargevalg, for da kan Braun også nå ut til flere målgrupper. Kanskje det finnes en eller annen mann der ute som har vokst opp med en mor som strøk klærne hans, men det er ikke et så stort utvalg fargemessig?

Fordeler:

 • Braun TexStyle 7 er et praktisk produkt som egentlig gir en litt mannlig energi. Vi er ikke sikker på at du tenker som oss, men vi føler at dette strykejernet hadde passet ypperlig til en eller annen ung mann som akkurat har begynt på livets lange vei i egen bopel.

 • Det er imidlertid ikke de eneste funksjonene som strykejernet fra Braun er utstyrt med. Det er tatt forholdsregler som sikrer sikker bruk, i tillegg til at dette strykejernet har potensial til å kunne brukes lenge.

Ulemper:

 • Det er ingen store ulemper som avdekkes når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet fra Braun. Det kan imidlertid nevnes at produktets dimensjoner ikke er oppgitt. Dette er dog ikke noe som har en negativ effekt på helhetsinntrykket av produktet, i tillegg til at vi antar at dette står oppgitt i bruksanvisningen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Braun

Materiale

Eloxal

Effekt

2400 W

Tristar ST-8132 Reisestrykejern

Tristar ST-8132

Tristar ST-8132 Reisestrykejern er et praktisk produkt som kan være et veldig godt alternativ for mange.

Produktbeskrivelse

Det ligger litt i navnet hvilket strykejern Tristar ST-8132 Reisestrykejern er. Det er altså et strykejern som er passende til å ta med seg når du skal ut å reise. Dette er et strykejern som er 9,5 cm langt, 20 cm bred og 12 cm høyt. Det er, med andre ord, et kompakt strykejern som også har et nedfellbart håndtak.

Det oppgis ikke eksakt hva selve strykejernet er laget av, men vi vet i hvert fall at det strykejernet kjerne er beskyttet med et lag av plastikk. Det oppgis at strykejernets effekt er 1000 watt, men på bildene av produktet ser du at du har litt flere valgmuligheter. Du kan nemlig veldig mellom effektene 800-1150 og 900-1150 watt.

Ettersom effekten på dette strykejernet er justerbar, og den laveste effekten er 800 watt, så er det faktisk også mulig å bruke dette strykejernet utendørs. Det er veldig fint å ha den muligheten, siden det da er mulig å kombinere husarbeid og påfyll av vitamin D på en solfylt dag.

Dette strykejernet har en strykesåle, men det har selvsagt noe alle strykejern har. Men strykesålen på Tristar ST-8132 er belagt med et slippbelegg. Det vil si at strykejernet ikke kommer til å være vanskelig å håndtere. I stedet vil det være lett og smidig, og det er jo selvsagt veldig praktisk.

Tristar ST-8132 Reisestrykejern er også utstyrt med en dampfunksjon. Det er noe som veldig mange nye strykejernene som finnes på markedet nå, er utstyrt med. Her er det vertikal damp som gjelder, og dampspruten er på 25-30 gram. Strykejernet kan kontinuerlig sprute damp 10 gram i minuttet, så totalt tre minutter.

Fordeler:

 • Det at Tristar ST-8132 er et kompakt strykejern med et nedfellbart håndtak, er veldig praktisk med tanke på alle de som liker å ha med seg et strykejern i bagasjen når de skal på ferie. Av samme grunn er det også svært praktisk at effekten kan justeres, slik at strykejernet kan brukes uavhengig av temperatur og hvilket miljø du er i.

 • Som sagt så har dette strykejernet en justerbar effekt, og det er ytterligere et element som underbygger det at dette er et praktisk produkt. Vi mener det på grunn av at det er fint med valgmuligheter, for det er ikke alltid det største effekten er det som er mest nødvendig. Det er noe som varierer fra tekstil til tekstil.

 • Strykejernet er utstyrt med et slippbelegg, som vil ha effektiviserende effekt på strykingen. Mens noen kan oppleve stryking som en kjedelig og vanskelig del av husarbeidet, så prøver Tristar å gjøre prosessen enklere for deg ved å gjøre produktet sitt lett og smidig i bruk.

Ulemper:

 • Det er ikke en direkte ulempe, men vi kan nevne det likevel. Dette strykejernet er utstyrt med en dampfunksjon, og hvordan denne brukes er noe som kan være forvirrende for enkelte. Vi antar imidlertid at dette er noe som vil forklares på en god måte av en bruksanvisning.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Tristar

Materiale

Plastikk

Effekt

1000 W

 

Severin BA 3211

Severin BA 3211

Severin BA 3211 er altså et produkt som kommer greit ut av helhetsvurderingen. Det er et produkt som er enkelt av utseende, svært enkelt å bruke og uten avanserte finesser, så hvis det er noe slikt du er ute etter så kan dette produktet virkelig anbefales.

Produktbeskrivelse

Severin BA 3211 er et strykejern som blir produsert av Severin. I motsetning til strykejernet fra Tristar, er dette et helt tradisjonelt strykejern. Jernet det har en effekt på 1200 watt.

Dette strykejernet er et tørt strykejern. Dette er noe som ikke utbroderes i større grad, men vi antar at det betyr at dette er et strykejern uten dampfunksjon. Det er et helt ordinært strykejern, som det skal være ganske ‘’rett frem’’ å bruke. Det eneste du trenger å gjøre er å putte støpselet i stikkontakten og vente på at det varmes opp.

Strykesålen på dette strykejernet er laget av børstet aluminium, men det oppgis ikke veldig mye informasjon utover det her heller. Hvis dette er et helt tradisjonelt strykejern, så nok ikke denne strykesålen belagt med noe slippbelegg. Det er veldig greit hvis du faktisk er på utkikk etter et helt standard strykejern.

Strykejernet er imidlertid utstyrt med en funksjon som gjør at det slår seg automatisk av. Denne funksjonen i seg selv er veldig praktisk med tanke på brannfare, men vi skulle gjerne hatt litt mer utfyllende informasjon om de forskjellige funksjonene med dette strykejernet. Hvilke faktorer er det som spiller inn i denne automatikken?

Ellers kan vi fremheve strykejernets utseende. Det er helt enkelt og hvitt, og det i seg selv er jo veldig greit. Her gjenspeiler også strykejernets utseende seg i strykejernets funksjon. Det du ser er hva du får, og det er så enkelt og så greit som det kan bli.

Fordeler:

 • Severin BA 3211 er et tradisjonelt og enkelt strykejern. I tillegg til dette er det et tørt strykejern. Det vil si at det ikke har dampfunksjon eller lignende. Det er et produkt som det er veldig ‘’rett frem’’ å bruke, noe som er veldig praktisk for de som er litt eldre og som plutselig må skaffe seg et nytt strykejern etter at det gamle ble ødelagt.

 • Dette er et strykejern uten noen ekstra funksjoner eller fancy finesser, noe som underbygger at dette er et strykejern for spesielt interesserte eller noen som har vært med i dette spillet en god stund. Severin har definitivt muligheten til å treffe flere ulike målgrupper med dette produktet.

 • Noe annet som underbygger det vi allerede har nevnt, er strykejernets design. Det er også veldig ordinært og enkelt, og det er langt i fra negativt ladede ord i denne sammenhengen.   

Ulemper:

 • Det er ingen direkte ulemper med dette produktet, men det er veldig lite informasjon om produktet. Derfor er det litt vanskelig å skulle foreta en helhetlig vurdering som gir produktet den anerkjennelsen det sannsynligvis fortjener.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Severin

Materiale

Aluminium

Effekt

1200 W

Philips Azur

Philips Azur

Også Philips Azur kommer generelt godt ut av en helhetlig vurdering. Det er et fint, praktisk og kult produkt som kan passe inn i veldig mange husholdninger med utgangspunkt i fargevalget. Det har også veldig mange praktiske funksjoner som komplementerer hverandre slik at det blir et produkt som uten tvil kan anbefales.

Produktbeskrivelse

Philips Azur er også et dampstrykejern, som du kan bruke til å glatte ut krøller og folder på klær eller andre typer tekstiler på null komma niks. Dette strykejernet er 31,95 cm lang, 12,88 cm bredt og 15,33 cm høyt. Det er dog ukjent hvilket materiale som er brukt til å produsere strykejernet. Det har imidlertid en effekt på 2400 watt.

Siden vi ikke har noen informasjon om hvilket materiale som er blitt brukt, så vi kan rette fokuset mot strykejernets design. Det er mørkeblått med noen detaljer i rosegull. I likhet med Braun TexStyle 7, så virker det som et produkt som kunne passet inn i en ungkarsbolig. Det blir sagt med forhold om at vedkommende liker rosegull.

Også dette strykejernet er et dampstrykejern. Det betyr at også dette strykejernet har en dampfunksjon som gir tilgang på hele 240 gram damp hver gang du stryker. Hvis du bruker dampfunksjonen kontinuerlig under strykingen, vil jernet slippe ut omtrent 50 gram damp per minutt.

Selvsagt er heller ikke dette den eneste strykejernsfunksjonen Azur fra Philips er utstyrt med. I dette tilfellet er det 4 andre funksjoner, og disse er relatert til sikkerhetsslukk, selvrensning, avkalkning og justering av dampmengde. Spesielt praktisk er det med den automatiske sikkerhetsslukken, for det betyr at det er trygt.

Fordeler:

 • Philips Azur er ytterligere et strykejern som hadde passet inn hjemme hos en ung mann eller lignende. Det som kanskje ikke helt underbygger denne påstanden er detaljene i rosegull, men det kan kanskje være et kompromiss hvis det er et par som er på utkikk etter strykejern. Det gjelder spesielt hvis begge to har en mening om det.

 • Ellers er også dette et produkt som har veldig mange praktiske funksjoner. Det gjelder dampfunksjonen, men også funksjonene vedrørende sikkerhetsslukk, selvrensning og avkalkning. Dette er faktorer som underbygger det at dette produktet både er praktisk og vil vare lenge.

Ulemper:

 • Heller ikke her avdekker den helhetlige vurderingen noen store ulemper med dette produktet. Det er imidlertid slik at produktets materiale er ukjent, og det er informasjon som hadde vært veldig nyttig når det gjøres en helhetsvurdering av et produkt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Produsent

Philips

Effekt 2400 W
   

Tips og triks for å stryke klær og tekstiler

Når du skal stryke klær og/eller tekstiler, så er det ikke bare å hoppe i det. I noen tilfeller det kun et ordtak, og stryking er et av de tilfellene. Stryking er nemlig en situasjon hvor du absolutt bør lese deg opp før du setter i gang. Det er faktisk veldig viktig så du kan være helt sikker på hva det er du holder på med.

Det aller første tipset vi kan gi deg, nest etter å lese deg opp på forhånd, er å gjøre det til en vane å sjekke vaskelappen på det du skal stryke. Det er nemlig ikke bare vaskeanvisninger som står der, selv om det kalles for vaskelapp. På vaskelappen kan du også lese om hvordan plagget eller tekstilen skal behandles ved stryking.

Hvis du ikke er helt sikker på hvor på vaskelappen du skal lete, så kan vi fortelle deg det også. Bare se etter noe som ser ut som et strykejern, for det er nemlig det symbolet som blir brukt. Disse symbolene symboliserer forskjellige ting, da med utgangspunkt i antall prikker i symbolet. Hvis det er et kryss over, skal du ikke stryke.

Det er veldig viktig å følge instruksjonene på vaskelappen til punkt og prikke, for feil behandling føre til at klærne eller tekstilen du jobber med blir ødelagt. Det at noe blir ødelagt, er alltid veldig kjedelig. Så det å lese instruksjonene på vaskelappen ordentlig, kan altså spare deg for mye stress og fra å måtte kjøpe nye produkter.

En annen ting som er veldig viktig er at du tar deg god tid når du skal stryke klær. Stryking er ikke noe du begynner med bare noen minutter før du skal ut gjennom døren. På de få minuttene rekker sannsynligvis ikke strykejernet å bli varmt heller, så det er altså bedre å satse på det når du for eksempel ser på TV. To fluer i ett smekk!

Til tross for at du blir tipset om å se på TV og stryke klær samtidig, så er det viktig å holde tungen rett i munnen. Konsentrer deg om det du holder på med og vær oppmerksom på strykejernets temperatur. For høy temperatur er en annen ødeleggende faktor. Det kan også være lurt å begynne lavt og jobbe deg oppover.

Helt til slutt kommer det to små tips som egentlig hører litt sammen. Det er alltid mye lettere å stryke klær som er fuktig, så du må gjerne ha en flaske med vann tilgjengelig. Det vil føre til at du kanskje føler at du mestrer strykingen bedre.

Men du kan også vaske klærne først og stryke dem når de er nesten tørre. Det er et supert tips, for det forhindrer faktisk også at flekker brenner seg fast i plagget eller tekstilen til evig tid.

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo