Stekehelle test: De 3 beste stekehellene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Med en stekehelle kan du tilberede smakfull mat enten ved hjelp av bål, gassgrill eller en lignende varmekilde. Stekehellen gjør det mulig å steke mat på grillen, enten det er pannekaker, wok eller annet snadder.

Dersom du planlegger å gå til innkjøp av en stekehelle, finnes det mange gode alternativer. Vi har her samlet de beste stekehellene på ett og samme sted, slik at du enkelt kan finne modellen som passer best for deg.

Når man skal kjøpe stekehelle er det blant annet lurt å se på faktorer som materiale, kvalitet, størrelse, tilbehør, design og pris. Finn beste stekehelle på 1-2-3 i vår test!

Markedsføring (sjekk-pris knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Stekehelle Muurikka 78 cm – best i test stekehelle

Stekehelle Muurikka test

Muurikka anses som en av de mest erfarne produsentene av stekeheller, og står bak mange populære modeller i denne kategorien. Blant produktene deres finner vi Muurikka stekehelle på 78 cm, som tillater deg å lage mat til inntil 12 personer av gangen. Stekehellen leveres med det meste du trenger av tilbehør, med unntak av regulator. Ellers er dette et komplett sett!

Produktbeskrivelse  

Muurikka stekehelle på 78 cm er et finsk kvalitetsprodukt som lar deg tilberede herlig mat utendørs på en enkel og kreativ måte. Stekehellen er romslig, og lar deg lage mat for opptil 12 personer av gangen.

Når du kjøper dette komplette settet får du dessuten med mye smart tilbehør, inkludert stativ, reguleringsventiler, ringer og stekefett. På toppen av dette får du et overtrekk som kan beskytte stekehellen når den ikke er i bruk.

Stekehellen har et lekkert design, og er laget av stål. Dette gjør hellen robust og brukervennlig, samtidig som den ikke veier like mye som modeller av støpejern. Perfekt når du ønsker å frakte med deg stekehellen ut i naturen!

Fordeler:

 • Medfølgende reguleringsventiler, ringer, trekk, stativ og stekefett
 • Kvalitetsmateriale
 • Enkel rengjøring
 • Lang holdbarhet
 • Lekker finish

Oppsummering

Muurikka stekehelle på 78 cm er et godt valg når du har behov for å kunne tilberede mat for opptil 12 personer av gangen. Stekehellen er laget av varmvalset stål, og er derfor veldig slitesterk. Du kan enkelt rengjøre hellen med varmt vann og steikespade.

Det komplette settet gjør at du slipper å kjøpe mye utstyr utenom, foruten regulator. Merk at du må bruke Muurikka sin originale regulator til denne hellen. Regulatoren er nødvendig for å kunne koble stekehellen til LPG-flaskene.

Med riktig vedlikehold kan du få glede av Muurikka stekehelle på 78 cm i mange år fremover, enten du bruker den til å steke pølser, omelett, pannekaker, bacon eller en spennende wok!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Stekehelle diameter 78 cm
Størrelse stativ 75 x 50 x 30 cm
Vekt 21,4 kg
Materiale Varmvalset stål
Tilbehør Gassbrenner (D-500) med 75 cm stativ, to ringer, reguleringsventiler, overtrekk, Silava stekefett
Merk Muurikka-regulator føler ikke med, og må kjøpes separat
Rengjøring Hell vann (og gjerne bordsalt) på stekehellen og kok opp. Rengjør med steikespade og papir. Tørk av stekepannen og smør den inn med rustbeskyttende stekefett. Ved rust kan stekehellen behandles med stålull og fettbehandles.

 

Stekehelle Hällmark 58 cm: stekeplate

Stekehelle Hällmark test

Hällmark stekeplate 58 cm er en stekehelle som er laget av stål. Du kan bruke denne lekre stekehellen både med gass, kull og på bål, noe som gjør den anvendelig og praktisk i bruk. Hvis du skulle ønske å bruke stekehellen på grill eller gassbrenner, kan beina enkelt tas av. Stekehellen har to praktiske håndtak i lekker krom-utførelse, slik at du enkelt kan forflytte den under bruk.

Produktbeskrivelse

Hällmark stekeplate 58 cm er en praktisk stekehelle som kan leveres med et praktisk stativ med tre føtter. Dette gir deg et stabilt underlag når du skal lage mat på bålet. Du kan eventuelt ta av stativet dersom du ønsker å bruke stekehellen på gassbrenner eller grill.

En eventuelt gassbrenner må kjøpes utenom. Med en gassbrenner kan du enkelt tilberede mat etter eget ønske. Fordelen med Hällmark stekehelle på 58 cm, er at modellen er nokså lett i forhold til mange større modeller. Denne kan enkelt tas med på telttur eller lignende!

Stekehellen veier 7,6 kg, og er med det testens letteste modell. Med sitt materiale av stål kan denne grillen brukes i lang tid uten at kvaliteten reduseres. Så lenge den vedlikeholdes som den bør, kan den komme til glede i mange år fremover!

Hällmark stekeplate 58 cm er 3 mm tykk og har en lekker sort overflate. Du kan enkelt vaske stekehellen ved å koke opp vann og skrape vekk eventuelle matrester med en steikespade.

Fordeler:

 • Relativt liten og lett
 • Kvalitetsmaterialer
 • Flott design
 • Kan brukes både på kull, gass og bål
 • Avtakbart stativ

   

Oppsummering

Hällmark stekeplate 58 cm er en stekehelle som passer fint til deg som ønsker å lage mat utendørs. Hellen er relativt liten og lett sammenlignet med andre modeller i testen, men er samtidig stor nok til at du kan grille mat for flere mennesker på en og samme tid.

Stekeplatens avtakbare stativ gjør at du enkelt kan veksle mellom å grille på bål eller med gass. Ved å kjøpe en gassbrenner separat, har du her en fullverdig stekehelle som kan brukes til alt fra pannekaker til wok!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Stekehelle diameter

58 cm

Størrelse stativ

58 x 22 cm

Vekt

7,6 kg

Materiale Varmvalset stål
Tilbehør

Stativ

Merk

Regulator føler ikke med, og må kjøpes separat

Rengjøring

Stekehellen kan rengjøres ved å helle vann over hellen mens varmen er på, og deretter skrape bort eventuelle matrester med en steikespade.

 

Stekehelle Muurikka 100 cm, komplett sett

Stekehelle Muurikka 100 cm, uten brenner test

Muurikka stekehelle 100 cm kan fås som et komplett sett med det meste du trenger av tilbehør! Det eneste som ikke følger med er regulator, men dette kan kjøpes utenom. Ellers kan du se frem til alt av tilbehør, inkludert stekefett, gassbrenner med to ringer og mer! Denne stekehellen har de samme kvalitetene som Muurikka stekehelle på 78 cm, men er enda mer romslig. Med denne modellen kan du lage mat til mer enn 12 personer, og den passer derfor supert for turlag, skoleklasser og lignende!

Produktbeskrivelse

Muurikka stekehelle på 100 cm leveres som et komplett sett med eget stativ. Dette stativet har 75 cm lange ben, og gir deg dermed en komfortabel arbeidshøyde.

Det følger også med en D-500 gassbrenner med to ringer og egne reguleringsventiler, noe som sikrer optimal varmefordeling. Maten blir raskt varmet opp, og varmen fordeles veldig jevnt.

Det medfølgende Muurikka-trekket gjør at du kan beskytte enheten mot vær og vind når den ikke er i bruk. Modellen har også to solide sidebord av tre, og hvert av disse har praktiske holdere på kanten. Der kan du oppbevare alt fra matlagingsutstyr til ketchup.

Muurikka stekehelle 100 cm leveres også med stekefett fra finske Silava. Dette er universalt stekefett laget av finsk rapsolje og svinespekk, og er et 100 % rent naturprodukt. Med dette fettet får du et gyllent og lekkert resultat.

Fordeler:

 • Romslig flate for matlaging (100 cm i diameter)
 • Gassbrenner, stativ, reguleringsventiler, trekk, stekefett og sidebord følger med
 • Kvalitetsmaterialer
 • Stilrent finsk design
 • Lett å holde ren

Oppsummering

Muurikka stekehelle 100 cm er et godt valg dersom du har behov for å lage mat utendørs til mange personer. Med en stekehelle som måler 1 meter i diameter, kan du tilberede mengder av pølser, wok, pannekaker og andre godsaker på null komma niks!

Stekehellen er dessuten laget av kvalitetsmaterialet varmvalset stål, og har lang levetid. Over tid vil stekehellen mørkne noe og oppnå patina, noe som gir den et lekkert og rustikt utseende. Den er enkel å rengjøre med vann og salt, og kan beskyttes med stekefett.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Stekehelle diameter

100 cm

Størrelse stativ

75 x 50 x 30 cm

Vekt

56 kg

Materiale Varmvalset stål
Tilbehør

Stativ, gassbrenner (D-500) med to ringer, reguleringsventiler, Muurikka-overtrekk, stekefett (Silava), to sidebord av tre med praktiske holdere

Merk

Regulator føler ikke med, og må kjøpes separat

Rengjøring

Hell vann (og gjerne bordsalt) på stekehellen og kok opp. Rengjør med steikespade og papir. Tørk av stekepannen og smør den inn med rustbeskyttende stekefett. Ved rust kan stekehellen behandles med stålull og fettbehandles

 

Hva er en stekehelle?

En stekehelle er en flat innretning av stål, støpejern eller lignende materialer som kan plasseres oppå en bålpanne eller lignende varmekilder, og dermed brukes som en slags steikepanne. Hellen kan minne om en wokpanne

På en tradisjonell grill finnes det bare rist, noe som gjør at du ikke kan steke pannekaker eller lignende. Med en stekehelle kan du trylle frem de lekreste retter, raskt og enkelt! En stekehelle er som regel rundt og har håndtak, slik at du kan flytte hellen på trygt vis.

Hva slags retter kan tilberedes med en stekehelle?

Med en stekehelle finnes det nesten ikke grenser for hva du kan tilberede på bålpannen din. Hellen er velegnet for blant annet woking av grønnsaker og kjøtt, egg, bacon, sveler, pai, pannekaker og andre velsmakende retter.

Du kan også steke pølser og annen tradisjonell grillmat på stekehellen, dersom du foretrekker dette fremfor rist. Med en stekehelle slipper du at fett drypper ned i grillen.

Hvordan velge stekehelle?

Når du skal kjøpe stekehelle bør du blant annet se nærmere på hva slags materiale hellen er laget av. Støpejern er svært robust og velegnet til steking over bålpanne, men kan også veie mer enn stekeheller av metall.

Når du velger stekehelle bør du også tenke over størrelse. Kjøp en helle som er stor nok til ditt formål, enten du skal grille alene eller sammen med venner og familie.

Ellers er selvfølgelig pris aktuelt å se på. Det er heldigvis mulig å få stekeheller av høy kvalitet til en budsjettvennlig pris!

 • Materiale
 • Størrelse
 • Pris

Derfor bør du bruke stekehelle

Det er mange gode grunner til å benytte seg av en stekehelle. Mange setter for eksempel pris på å kunne lage mat utendørs i frisk luft. Med en stekehelle får du mulighet til å tilberede et bredt spekter av retter, inkludert retter som er basert på røre.

Stekehellen er praktisk å ta med seg på campingturer og utflukter i naturen, og fungerer samtidig som en allsidig erstatning for grillrist når du skal grille hjemme.

Hvilken varmekilde skal brukes?

En stekehelle kan brukes på en rekke ulike varmekilder, inkludert gassgrill eller bålpanne med kull eller ved.

Velg gjerne en brenner som har to ringer, da dette gir deg tilgang på en ytre og en indre varmesone. Dette gjør det enklere å justere varmen mens du lager mat. Husk også å kjøpe en regulator utenom, dersom dette ikke følger med.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo