Slagbor test: De 5 beste Slagboremaskin (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Slagbor, også kalt slagboremaskin eller slagdrill, er et praktisk verktøy å ha i boden. Jobber du mye med muring, betong, stein, asfalt eller sement? Da trenger du en god slagbor som lar deg bore trygt gjennom materialet og lage sikre hull.

Verktøyet er allsidig og kan brukes til mye på byggeplassen eller under renovering. Slagfunksjonen gjør det mulig å bore hull med flere tusen slag i minuttet, men skrur du av funksjonen er verktøyet en effektiv hjelper ved boring i keramiske fliser og metall.

Er du på jakt etter en ny slagbor? Da har du kommet til rett sted. Vi har testet de mest populære modellen på markedet, og sammenlignet kvalitet, egenskaper og brukervennlighet. Til slutt gir vi deg en kort innføring i hva du bør se etter.

Bosch GSB 20-2 Professional – Beste slagbor 2024

Bosch Slagbormaskin - GSB 20-2 Professional test

Bosch GSB 20-2 Professional er det vi kaller for allround-slagbor. Dette verktøyet er uhyre kraftig, gir mye kontroll og har flere smarte egenskaper for økt brukerkomfort. Slagboren er nettdrevet, altså må den kobles til en stikkontakt. Selv om dette reduserer fleksibilitet, får du til gjengjeld en mye kraftigere motor.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Bosch GSB 20-2 Professional kommer utstyrt med to gir og en spesiell funksjon kalt «KickBack Control». Dette er en egenskap som øker sikkerheten og beskytter brukeren ved oppstart. Den kraftige motoren sikrer en rask og effektiv arbeidsprogresjon, noe som er meget praktisk hvis du har en stor jobb foran deg.

Girkassen er ekstra robust for sikre en lang levetid og høy ytelse. Denne slagboren vil dermed være med deg i lang tid fremover. Vi liker at slagboren er beregnet for tøffe og krevende oppgaver, noe som kommer tydelig frem i tester med mur, stein og betong.

Hvis du er opptatt av et rent og trygt arbeidsmiljø, vil du nok sette pris på støvavsugsadapteren. Slagboren har i tillegg et justerbart turtall-valg, rotasjonskontroll på clutchen og en auto-lock.

Fordeler:

 • Kraftig: 850 watt
 • Kan brukes med støvavsugsadapter
 • KickBack Control-funksjon
Ulemper:
 • Vi finner ingen nevneverdige ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Hastighet 3 000 omdreininger i minuttet
Slagfrekvens 0 til 17 000 / 51 000 slag i minuttet
Vekt 2,6 kg

Vurdering

Det er ingen tvil om at Bosch GSB 20-2 Professional er en kraftig og allsidig slagbor. Men den egner seg nok aller best til profesjonelle. Her får du drøssevis med praktiske egenskaper, samtidig som det er lagt vekt på komfort og brukersikkerhet.

Modellen er som nevnt nettdrevet, men ledningen på 3 meter sikrer relativt godt arbeidsrom. Trenger du et allround verktøy som virkelig sikrer presise resultater? Da har du havnet på rett slagbor.

Bosch GSB 18V-28 2X4AH L-BOXX – Beste trådløse slagbor

Bosch GSB 18V-28 2X4AH L-BOXX test

Bosch GSB 18V-28 2X4AH er en profesjonell, allsidig og kompakt slagbor som kan brukes til rekke prosjekter i hjemmet og på byggeplassen. Modellen er en kombinert bor- og skrumaskin, hvilket betyr at du kan skru av slagbor-funksjonen ved behov – praktisk om du jobber med sårbare materialer.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dette er en batteridrevet slagbor, men ikke la deg lure – effekten ligger på hele 18 volt. Du får en chuch i 13 mm av metall, noe som sikrer en lengre levetid og reduserer slitasje på verktøyet. Vi blir imponert over hvor behagelig det er å arbeide med slagboren, selv i møte med tøft treverk og stål.

Modellen har et ergonomisk og kompakt design, noe som også gjør den plassbesparende. Skal du arbeide med treverk? Da kan du se frem til en maksimal diameter på 38 mm, dette er imponerende. Når du arbeider med stål har slagboren en maksimal diameter på 13 mm, noe som også er tilfredsstillende. Skruediameteren ligger på opptil 8 mm.

Bosch GSB 18V-28 2X4AH kjører på et kraftig og holdbart li-ion batteri, som også kommer med elektronisk cellebeskyttelse. Autolock er en fin funksjon som kommer godt med under lengre økter.

Fordeler:

 • Høy ytelse
 • Ergonomisk og kompakt design
 • Elektronisk cellebeskyttelse
Ulemper:
 • Må lades: Dette er en batteridrevet slagbor, som derfor må lades med jevne mellomrom

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Hastighet 1 900 omdreininger i minuttet
Vekt 1,1 kg
Dreiemoment 63

Vurdering

Jakter du på en kraftig og effektiv slagbor med mye fleksibilitet? Da er Bosch GSB 18V-28 2X4AH et godt alternativ. Slagboren er allsidig og imponerer med sitt ergonomiske design og kraftige motor.

Vi setter ekstra pris på den store diameteren i møte med tre, det er ikke ofte vi ser en maksimal diameter på hele 38 mm. Dreiemomentet ligger på 63 Nm når verktøyet brukes til hard skruing, noe som gir enorm profesjonell ytelse. Det er derfor ingen tvil om at Bosch GSB 18V-28 2X4AH kåres til best i test, og markedets beste slagbord med batteri.

Black & Decker BEH550 – Beste budsjettvennlige slagbor med ledning

Black & Decker BEH550 test

Black & Decker BEH550 er en meget god slagbor som ikke sprenger budsjettet. Denne modellen har klart å finne den perfekte balanse mellom kraft, brukervennlighet og ytelse. Trives du med mellomstore prosjekter på hjemmebane? Da kommer Black & Decker BEH550 godt med.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Slagboren har en kompakt utforming som gjør den enkel å oppbevare og lett å håndtere. Slagfunksjonen er kraftig og gir høy ytelse – her kan du få opptil 47 600 slag per minutt. Skal du jobbe med betong og mur er dette absolutt en fordel.

Du kan også justere hastigheten etter arbeidsoppgave, eller for å sikre en myk og behagelig start på motoren. Hastigheten kan justeres fra 0 til 2 800 omdreininger for en presis oppstart. Spindellås sikrer et enkelt bytte av bits og slagboren har et ekstra støttehåndtak for økt kontroll.

Hurtigchuck på 13 mm kommer godt med og modellen kan brukes til effektiv skruing takket være den variable hastigheten. Når du skal jobbe med lenger, krevende oppgaver, anbefaler vi at du bruker låseknappen. Dette reduserer slitasje på skuldre og armer.

Fordeler:

 • Side-/støttehåndtak
 • Spindellås til bytte av bits
 • Kompakt og lett

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Black & Decker
Hastighet 2 800 omdreininger per minutt
Slagfrekvens 47 600 slag per minutt
Type Trådløs slagboremaskin

 

Vurdering

Trenger du et praktisk og allsidig verktøy til hjemmet? TH-ID 720/1 E er skapt for den ivrige hobbysnekker og kommer med flere smart samt brukervennlige egenskaper. Modellen kan brukes som vanlig bor og til skrutrekkerjobber, samtidig som den er en effektiv slagbor med høy slagfrekvens.

Låsefunksjon, ekstra håndtak og stort gripeområde kommer godt med. Dybdestoppen er også en praktisk egenskap og vi liker hurtigbytte av borechuck. Denne modellen er det umulig å gå feil med, da du får masse flotte kvaliteter med på kjøpet.

FERM PROFESSIONAL Slagbormaskin 710 W 13 mm PDM1049P_K

FERM PROFESSIONAL Slagbormaskin 710 test

Ferm Professional 710 er en kraftig og hendig slagbor med ledning. Ikke overraskende nok har modellen en effekt på 710 watt, noe vi synes er imponerende. Verktøyet har en borehastighet på opptil 3 200 rotasjoner per minutt – denne kan justeres. Benytter du slagverksfunksjonen kan du få opptil 44 800 slag i minuttet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne slagboren har flere gode egenskaper på lager, selv om konstruksjonen kan virke noe spinkel for den profesjonelle snekrer. Likevel kan du glede deg til nøkkelfri chuck for rask og effektiv boring, samt en borediameter på opptil 30 mm i treverk.

Brukes slagboren i murverk, metall og andre tøffe materialer, har den en borekapasitet på 12 mm. Den nøkkelfrie metallchucken sikrer at slagboren kan brukes til krevende oppgaver, og du kan enkelt bytte bor for å justere diameteren fra 1,5 mm til 13 mm.

Verktøyet kommer med praktisk låse- og retningsbryter, noe som kommer godt med under lengre, krevende arbeidsoppgaver. Det medfølger også et ekstra håndtak og en metalldybde-stopp, noe som er praktisk for både profesjonelle og nybegynnere.

Fordeler:

 • Låseknapp
 • Kraftig motor på 710 watt

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent FERM
Effekt 710 watt
Hastighet 3200 rotasjoner per minutt
Slagfrekvens Opptil 44800 slag i minuttet

Einhell Slagbormaskin TH-ID 720/1 E

Einhell Slagbormaskin TH-ID 720 test

Er du en ivrig hobby-snekker? Da er Einhell Slagbormaskin TH-ID 720/1 E skapt for deg og dine behov. Denne slagboren kan brukes til mange forskjellige prosjekter i hus, hage og garasje. Verktøyet har en kraftig motor på 720 watt, hastighet på 2 700 rotasjoner og en maksimal slagfrekvens på 43 2000 slag i minuttet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Vi liker at TH-ID 720/1 E kommer utstyrt med rotasjons-bryter. Dette gjør verktøyet allsidig og lar deg bytte mellom slagboring- og boring. Skal du bruke verktøyet til både metall og mur, men også til mer sårbare overflater som fliser? Da er denne funksjonen gull verdt.

Borchuck kommer med hurtigbytte og en praktisk låsefunksjon, slik at du slipper å overbelaste armer og skuldre under lengre oppgaver. Du kan forhåndsinnstille hastigheten slik at du er sikret nøyaktig resultat, en boredybde-stopp er absolutt en fordel for nybegynnere.

Denne slagboren kommer med et ekstra håndtak og et mykt samt stort gripeområde. Du vil altså få en følelse av økt kontroll og stabilitet, noe som igjen øker brukervennligheten. Skrur du på reversering-funksjonen er dette også et ypperlig verktøy for skrutrekker-jobber.

Fordeler:

 • Stort, mykt gripeområde
 • Allsidig: Du kan skru av slagboringsfunksjonen og bruke reverseringsfunksjon.
Ulemper:
 • Borekapasitet: Noe lav borekapasitet i metall på 10 mm.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Einhell
  Effekt 720 Watt
  Hastighet 2700 rotasjoner per minutt
  Slagfrekvens 43200 slag per minutt

  Vurdering

  Trenger du et praktisk og allsidig verktøy til hjemmet? TH-ID 720/1 E er skapt for den ivrige hobbysnekker og kommer med flere smart samt brukervennlige egenskaper. Modellen kan brukes som vanlig bor og til skrutrekkerjobber, samtidig som den er en effektiv slagbor med høy slagfrekvens.

  Låsefunksjon, ekstra håndtak og stort gripeområde kommer godt med. Dybdestoppen er også en praktisk egenskap og vi liker hurtigbytte av borechuck. Denne modellen er det umulig å gå feil med, da du får masse flotte kvaliteter med på kjøpet.

  Hva må jeg se etter i en slagbor?

  Er du usikker på hvilke funksjoner og egenskaper du egentlig trenger? Vi gir deg en rask og kort innføring i hva ulike egenskaper betyr, og hvilke kvaliteter dette tilfører verktøyet.

  Dybdestopp: Dersom slagbormaskinen har dybdestopp, sikrer du at hullene ikke bores dypere enn hva du hadde planlagt. Praktisk for alle forbrukere, men særlig nybegynnere.

  Hus: Huset til slagboren kommer enten i metall eller plast. Jo hardere materialet, desto mer tåler slagboren. Profesjonelle ser gjerne etter hard-plast eller metall, da dette tåler en hardhendt håndtering.

  Håndtak: Har slagboren ekstra håndtak? Dette gir et ekstra godt grep, noe som er praktisk ved tunge oppgaver eller for nybegynnere som trenger ekstra kontroll og stabilitet.

  Lås: Dersom du går for en strømdrevet slagbor, vil noen modeller la deg låse hastigheten. Skal du jobbe lengre med harde materialer? Da er dette en fordel.

  Omskifter: Hvis du ønsker å kunne slå av slagfunksjonen, må du se etter en omskifter slagbor. Dette er praktisk hvis du også vil bruke verktøyet til å bore i keramiske fliser eller metall.

  Kraft: En slagbor kan enten være nettdrevet eller batteridrevet. Velger du en modell med ledning, bør denne ha en effekt på minst 500 watt for å sikre god ytelse. Dersom du ønsker en batteridrevet modell, må du se på amperetimer på batteriet. Jo flere Ah, desto lenger er brukstiden.

  Hvordan velge den beste slagbor?

  Tenk nøye gjennom hva slagboren skal brukes til og hvilket erfaringsnivå du ligger på. Skal du jobbe med krevende materialer og lange oppgaver? Da kan en slagbor med ledning, lås og et ekstra håndtak være et godt alternativ.

  Ønsker du et fleksibelt verktøy, kan det være lurt å se etter en omskifter og en batteridrevet slagbor. Gjør et valg ut ifra hvilke egenskaper du trenger, og hva slagboren skal brukes til. Slik får du det beste verktøyet for ditt bruksområde.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo