Takboks test: De 7 beste takboksene til bil (mai 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg takbokser. Vi vurderer og kårer beste takboks 2024.

THULE MOTION XT XL – Best i test takboks

THULE MOTION XT XL

Thule motion XT XL har en lagringsplass på 500 liter og er det nest største alternativet i den populære motion XT serien til Thule. Dette er en praktisk og innovativ takboks med flere gode og brukervennlige egenskaper. Takboksen egner seg godt til mellomstore biler, eller familier med behov for mye ekstra plass når de skal på tur.

Produktet kan kjøpes på:

Eurodel.no

Produktbeskrivelse  

Takboksen kommer i et smart, plasseffektivt og aerodynamisk design. Dette vil passe godt til de aller fleste biler. Designet er med på gjøre takboksen svært vanntett og veldig kollisjonssikker. Thule motion XT XL er robust, solid og fester seg trygt til taket på kjøretøyet ditt.

Et av de største trekkplastrene til modeller fra motion serien, er hvor brukervennlige disse takboksene er. Dette kommer tydelig frem i monteringen av Thule motion XT XL. Det tar kun få minutter å få takboksen på plass, og den kommer med flere egenskaper som er med på å gjøre monteringen trygg og sikker – selv for de som aldri før har montert en takboks.

Takket være PowerClick-hurtigmonteringssystemet, er det enkelt å få på plass takboksen. Dette er både ekstra bredt og forhåndsinstallert og vil gi fra seg et klikk når takboksen er montert sikkert og trygt. Klikket kommer fra en momentindikator som er integrert i takboksen, og er med på å øke følelsen av brukervennlighet.

Du kan trygt lukke og åpne takboksen uansett forhold. Her får du nemlig gode gripevennlig håndtak og lokkløftere, både på utsiden og på utsiden. Thule motion XT XL kan åpnes fra begge sider, hvilket er praktisk ved parkering. Når det kommer til låsing, har takboksen nok en innovativ løsninger på dette.

Du får separate låse- og åpnefunksjoner med det smarte SlideLock-systemet. Dette sørger for å lokket automatisk blir låst på plass, og gir deg en indikator på når lokket er festet. Du trenger aldri bekymre deg for om lokket sitter på eller ikke – her er det ingen behov for å dobbeltsjekke av låsen.

Som sagt har Thule motion XT XL et svært smart og aerodynamisk design. Takboksen er utformet for å leve seg fremover, hvilket gjør at du aldri vil få problemer med å komme deg inn i bagasjerommet. I tillegg sørger den fremoverlente posisjonen for at det praktisktalt er umulig å komme borti lasteboksen med bagasjeluken.

Thule motion XT XL har en vekt på 23,5 kilo og indre dimensjoner på 200 x 80 x 38 cm. De ytre dimensjonene ligger på 215 x 91,5 x 44 cm. Dette vil si at du takboksen er svært plasseffektiv, og du får mye volum for pengene. Hele 500 liter for å være nøyaktig. Dimensjonene gjør at denne boksen egner seg godt til mellomstore biler, men kan også benyttes på mindre biler dersom det er behov for mer bagasje på turen.

Du får med deg mye i denne takboksen, her er nemlig lastekapasiteten satt til 75 kilo. Dette er meget imponerende, selv for en takboks av denne størrelsen. Avhengig av brettets størrelse, vil du også få plass til mellom 3 og 5 snøbrett. Når det gjelder ski vil Thule motion XT XL kunne romme mellom 5 til 7 skipar, avhengig av størrelsene på skien så klart. Dersom du ønsker en skiholder, må du derimot gå til innkjøp av en adapter.

Resultat

Thule motion XT XL kommer med en mengde innovative og praktisk løsninger, i tillegg til et smart design. Her får du en takboks som rommer hele 500 liter, og som egner seg god til alle type biler. Selv om takboksen nok i utgangspunktet er ment for mellomstore biler, passer den også godt til mindre kjøretøy. Dette gjør Thule motion XT XL svært anvendelig og får derfor førsteplassen i denne testene.

Thule motion XT XL er best i test av flere grunner. Du får mye plass for pengene, og smart funksjoner som PowerClick og SlideLock. Dette er med på å øke følelsen av brukervennlighet hvilket er et stort pluss. Takboksen kan benyttes av alle, og til tross for størrelsen, er det relativt lett å oppbevare den dersom du har en bod eller garasje. Dette gjør Thule motion XT XL til best i test og vinner av markedets beste takboks.

Fordeler:

 • Thule motion XT XL gir deg mye plass for pengene. Her får du flere praktiske og brukervennlige løsninger hvilket er med på å gjøre dette til testens beste takboks.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på Thule motion XT XL, men skal vi pirke, kan vi nevne vekten. Takboksen veier 23,5 kilo, hvilket er en grei vekt, men noe høyt i forhold til andre modeller i denne serien. Selv den største modellen veier kun noen få kilo ekstra, selv om den rommer over 100 liter mer. Dette trekker noe ned på helhetsvurderingen av Thule motion XT XL.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Volum

500 L

Bredde

915 mm

Lengde

2 150 mm

Høyde

440 mm

 

 

Beste priser hos:

Eurodel.no

THULE MOTION XT XXL 

THULE MOTION XT XXL

Thule Motion XT XXL er en romslig og stilig lasteboks for takmontering på kjøretøy. Denne takboksen er optimalisert for brukervennlighet, både med tanke på design og utforming samt montering. Designet er både plasseffektiv og aerodynamisk – dette er en takboks som vil passe de fleste kjøretøy.

Produktbeskrivelse

Motion modellen fra Thule kommer i flere ulike størrelser. XXL er en modell som nok egner seg best til større biler, grunnet størrelsen på lasteboksen. Det som skiller Thule Motion XT XXL noe ut fra andre takbokser i lignende størrelse, er prisen. Her får du mye takboks og plass for pengene. Dette er også en kollisjonssikker takboks hvilket trekker opp

Noen av hoved-fordelene til Thule Motion XT XXL, ligger i hvor sikker takboksen er, samt de praktiske egenskapene. Dette er en ekstremt vanntett takboks, og du kan være trygg på at vann og fuktighet ikke vil trenger seg gjennom boksen. I tillegg er den svært enkel å montere, selv for de som aldri har montert en takboks før.

Thule Motion XT kommer som sagt i flere størrelser. Du vil garantert finne en takboks som egner seg godt for bilen din. Har du en større bil? Eller kanskje du bare har behov for ekstra mye plass når du skal på ferie? Da vil Thule Motion XT XXL være et godt valg. Her får du plass til hele familiens bagasje da takboksen rommer hele 610 liter.

Av praktiske egenskaper må vi nevne PowerClick-hurtigmonteringssystemet. Dette er et ekstra bredt og forhåndsinstallert system, hvilket er med på å gjøre monteringen særdeles enkel og brukervennlig. Ved riktig og sikker montering, vil momentindikator gir fra seg et klikk. Dette indikerer at takboksen er satt på riktig og trygt.

Håndtakene på utsiden av takboksen er også meget gripevennlige. Lasteboksen kan åpnes fra begge sider, og kommer med praktiske lokkløftere. Takket være SlideLock-systemet, vil også lokket låse seg automatisk på plass. Dette system har separate åpne- og låse-funksjoner, og gir deg en god indikator på når buksen er lukket trygt.

Selve designet til takboksen er også praktisk. Thule Motion XT XXL er utformet med en fremoverlent posisjon, hvilket gjør at du får full tilgang til bakdelen av bilen og bagasjerommet. I tillegg er denne posisjonen med på minimere faren for å komme borti takboksen med døren til bagasjerommet.

Resultat

Thule Motion XT XXL er en stor, kraftig og robust takboks med flere gode kvaliteter. Dette er en takboks som egner seg best til større biler og passer med hjuldimensjoner på 232 x 95 x 47 cm. For de som ønsker deg en takboks som rommer mye, vil Thule Motion XT XXL være et godt valg. Her får du nemlig et volum på hele 610 liter, hvilket er mye for en takboks i denne prisklassen.

Takboksen veier 25 kilo, dette er ikke overdrevent mye og muligens å forvente av en takboks i denne kategorien. Likevel ville en noe lettere vekt vært med på å øke de allerede brukervennlige aspektene.

Denne takboksen er nemlig særdeles lett å montere, takket være det effektive PowerClick-hurtigmonteringssystemer. Så lenge du har god plass til oppbevaring og behov for en større takboks, vil Thule Motion XT XXL være et godt kjøp hvor du får mye igjen for pengene.

Fordeler:

 • Thule Motion XT XXL har flere gode og praktisk løsninger, hvilket nok er takboksen største trekkplaster. Denne kan åpnes fra begge sider og har et smart design. Her trenger du ikke bekymre deg for å komme borti takboksen med bagasjeluken, og tilgangen til bagasjerommet i seg selv blir ikke utsatt grunnet det fremoverlente designet.

Ulemper:

 • Vi finner ingen nevneverdige ulemper med Thule Motion XT XXL. Dette er dog en svært stor og bulkete takboks, og vil derfor egne seg best til større biler. Så lenge du har god plass i garasjen til oppbevaring, finner vi ingen ulemper som trekker ned på denne egenskapene til takboksen.

 • Vekten på Thule Motion XT XXL er det dog viktig å merke seg. Takboksen veier 25 kilo, hvilket er å forvente av en takboks på denne størrelsen. Likevel skulle vi gjerne sett at den veide noe mindre, for å øke brukervennligheten ved montering enda et hakk. Skal du benytte takboksen som skiholder, må du også ha en adapter til dette.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Volum

610 L

Dimensjoner

215 – 84,6 x 41,5 cm

Festesystem

Powerclick

Låsesystem

SlideLock

Beste priser hos:

Eurodel.no

Universal takboks fra Skruvat

Takboks, Universal

Denne universale takboksen er et solid og billigere alternativ på markedet. Her får du rommet 370 liter, hvilket gjør dette til en liten og hendig takboks. De siste årene har det blitt populært med sammenleggbare takbokser når en er på jakt etter et mindre alternativ. Denne universale takboksen kommer derimot med flere gode egenskaper, som en sammenleggbar ikke kan måle seg med.

Produktbeskrivelse

Selv om den universale takboksen ikke har det største volumet, er den likevel en klassisk hard takboks. Denne gir maksimal beskyttelse mot hardt vær, regn, snø, sludd og andre naturelementer. Dette er en stor fordel og noe sammenleggbare takbokser ikke alltid kan måle seg med.

Du får også mye mer sikkerhet med den universale takboksen. Det er mye vanskeligere å bryte seg inn i en hard takboks enn en myk en. Derfor kan du være trygg på at bagasjen din er sikret både mot tyveri og hardt vær. I tillegg er den langt mer trafikksikker og kollisjonssikker enn myke sammenleggbare takbokser.

Her får du plass til det nødvendige og litt til. Et volum på 370 er langt fra det beste på markedet, men det er også nok til at du får med deg ekstra bagasje uten å måtte legge ned seter i bilen. Den universale takboksen er også et godt alternativ for de som ønsker seg en plassbesparende, men samtidig solid takboks.

Dette er også en takboks som befinner seg i det nedre prisklasse hva gjelder harde, tradisjonelle takbokser. Dette gjenspeiler seg noe i volumet og kapasiteten til takboksen. Men til tross for den rimelige prisen, er dette en robust takboks med gode egenskaper. Den holder unna både vann og hardt vær, samtidig som den beskytter bagasjen mot tyveri.

Resultat

Den universale takboksen er en grei og enkel takboks. Dette er blant de billigste alternativene på markedet, hvilket også gjenspeiler seg i egenskapene og kvalitetene til lasteboksen. Det som trekker noe opp, er hvor solid og robust takboksen er. Her får du absolutt kvalitet for pengene, selv om det mangler på innovative og praktiske løsninger.

Dette er det perfekte alternativet for de som ønsker seg en liten takboks som er lett å oppbevare og som er billig i pris. Prisen gjenspeiler seg i egenskapene, men ikke i kvaliteten. Du får en takboks til god kvalitet og en billig penge – med et noe lite volum.

Fordeler:

 • Den universale takboksen er et godt alternativ dersom du ønsker en liten og robust takboks. Det store trekkplasteret her er de gode egenskapene og det robuste designet, til tross for den lave og rimelige prisen. Dette trekker opp for takboksen svake sider.

Ulemper:

 • Den største ulempen er de noe manglende løsningene. Dette er en helt enkel og grei takboks. Du får det du betaler for ingenting mer. Volumet på 370 er noe lite, men dette er nok ikke en takboks for storfamilier eller de som skal på lengre turer.

 • Spesifikasjoner
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Volum

370 L

   
   

Beste priser hos:

Skruvat.no

AutoStyle sammenleggbar takbag

AutoStyle sammenleggbar takbag

Det er ikke alle som har behov for en stor og bulkete takboks – dette har produsenten AutoStyle tenkt på. De har utviklet et innovativt produkt og et praktisk alternativ til den tradisjonelle takboksen. Deres sammenleggbare takbag har blitt et populært valg, med sine gode kvaliteter og effektive løsninger

Produktbeskrivelse

Denne sammenleggbare takbaggen løser også plassproblemer i garasjen. De uken av året du ikke er på ferie, er det mange som får problemer med oppbevaring av takboks. Med en sammenleggbar takbag trenger du ikke å bekymre deg for dette. Dette er det perfekte alternativet for de som bor i leiligheter eller rekkehus uten mange alternativer til oppbevaring i form av bod og garasje.

Den sammenleggbare takbagen fra AutoStyle rommer hele 320 liter. Dette gir mer enn nok plass til å få med deg alt du trenger på turen. Baggen tåler hele 50 kilo, så her trenger du ikke å måtte velge bort deler av bagasjen. Baggen kommer i en praktisk og hendig størrelse på 105 cm x 80 cm x 45 cm.

Baggen er også godt rustet mot vær og vind. Ettersom dette ikke er en hard takboks, ble vi overrasket over hvor godt baggen holder vann ute. Produsenten reklamerer med 100 % vanntett polyester, hvilket gjør at bagasjen din blir trygt beskyttet mot naturens elementer. I tillegg er baggen produsert i et behandlet tekstil. Her er det lagt til rette får både anti-UV og anti-frost materialer.

Selve baggen sitter også utrolig godt festet til bilens tak, til tross for at den er laget i et mykt materiale. Her får du en takbag i 600D/600D polyester, med en innside dekket av et tykt PVC beskyttelseslag. Festeplaten kommer med sikkerhetsstrikk hvilket sørg for maks stabilitet og et godt feste.

Baggen har også en særdeles god sidestøtte. Den vil ikke miste formen sin, selv om baggen er pakket full. Dette er et godt og trygt alternativ til de tradisjonelle harde takboksene som kan være problematisk å få lagret vekk dersom du ikke har en garasje eller bod tilgjengelig. Denne kan du legge sammen for optimal plassbesparelse.

Resultat

Den sammenleggbare takbaggen fra Autostyle er et godt alternativ til de tradisjonelle harde takboksene. Her får du plass til mye, og bagasjen vil være beskyttet mot både sol, regn og is. Likevel må det sies at ettersom baggen er produsert i polyester, vil det alltid foreligge en risiko for at vann kan trenge gjennom etter lengre tid. Baggen gjør det dog godt i våre vanntester.

Det er ikke alle som har plass til å oppbevare store, bulkete takbokser. Med en sammenleggbar takbag, er ikke dette et problem lengre. Her får du gode kvaliteter som sikkerhetsstrikk og en utmerket sidestøtte. Selv om baggen aldri vil kunne konkurrere mot de mer robuste harde takboksene, er den et utmerket alternativ som nok vil være nyttig for mange familier.

Fordeler:

 • Den største fordelen finner vi i navnet – takbaggen er sammenleggbar. Dette er det perfekt alternativet for de som ikke har oppbevaring tilgjengelig for tradisjonelle takbokser. Sikkerhetstrikkene er også en stor fordel, hvilket sørger for god stabilitet gjennom hele kjøreturen.

Ulemper:

 • Den sammenleggbare baggen skal være 100 % vanntett, men ettersom den er laget av polyester vil det alltid være en risiko for at vann kan trenge inn over tid. Dette er naturligvis en ulempe som vil følge med alle takbokser som ikke er laget av et hardt materiale.

Spesifikasjoner

Volum

320 L

Dimensiner

105 x 80 x 45 cm

   

Beste priser hos:

Skruvat.no

THULE MOTION XT L TITAN GLOSS

THULE MOTION XT L TITAN GLOSS

Motion XT L er nok en solid takboks fra den kjente produsenten. Denne kommer i størrelsen L, hvilket vil være en passende størrelse for de fleste alminnelige kjøretøy. Her får du et volum på 450 liter, og en bredde på 890 mm. Lengden er 1 950 mm og høyden befinner seg på 440 mm. Med andre ord er dette en svært anvendelig takboks som vil passe de fleste, med et godt volum og flere praktiske funksjoner.

Produktbeskrivelse

Størrelsen er optimalisert for å gi deg en maksimal plassutnyttelse og god kjøretøytilpasning. Designet er aerodynamisk og smart, slik at du får utnyttet mest mulig av plassen til takboksen. I tillegg er den utviklet og designet slik at den lener seg noe fremover når den ligger på taket. Dette gjør at du trygt kan åpne bagasjeluken uten å komme borti takboksen.

Tilgang på bagasjerommet er en viktig faktor når du skal velge takboks. Som regel blir takboksen benyttet på tur, og da kan det være nødvendig å hente ut ting fra bagasjerommet underveis. Takket være den fremoverlente posisjonen til THULE MOTION XT L, får du god tilgang til bakre del av bilen, uten at takboksen setter en hindring for dette.

Den effektive størrelsen gjør at du også kan benytte takboksen til frakt av ski- og snøutstyr. Avhengig av størrelsene på snøbrettene dine, får du plass til mellom 3 og 5 brett hvilket er et pluss. Ønsker du å frakte ski, vil THULE MOTION XT L kunne romme mellom 5 til 7 par, avhengig av størrelsen og lengden på skiene.

THULE MOTION XT L er også særdeles godt sikret mot tyveri og andre uhell. Her får du nemlig med et innovativt Slide-Lock system hvilket er integrert med to separate låse og åpne funksjoner. Dette gjør at lokket automatisk blir låst når boksen er sikkert lukket. Du trenger dermed aldri mer bekymre deg for om du har husket å låse takboksen eller ikke.

Det er også svært enkelt å montere THULE MOTION XT L, og takboksen kommer med flere brukervennlige egenskaper. Du kan blant annet åpne boksen fra begge sider, hvilket er en fordel når du står parkert. Takboksen har også svært gripevennlig håndtak på utsiden, og på innsiden finner du praktisk lokkløftere.  

Monterings-prosessen er både enkel og hurtig takket være de forhåndsinstallerte og brede PowerClick-systemet. Dette kommer med en integrert momentindikator, som gir fra seg et klikk når takboksen er montert rett og sikkert. Du vil altså få en god indikator på når boksen er satt riktig hvilket øker følelsen av brukervennlighet.

Størrelsen til THULE MOTION XT L er nok det største trekkplasteret, sammenlignet med de andre modellene fra samme produsent og serie. Dette er en svært anvendelig takboks som egner seg godt til den vanlige forbrukeren. Det selvfølgelig mulig å få et større volum dersom du ønsker det, men THULE MOTION XT L vil være tilstrekkelig for de fleste.

Resultat

THULE MOTION XT L er en robust og allsidig takboks som nok egner seg til de fleste kjøretøy. Her får du en romslig takboks til en god penge, med gode og praktiske innebygde løsninger. Det er svært enkelt å montere takboksen hvilket er et stort pluss. I tillegg kommer den smarte funksjoner for sikkerhet – både med tanke på tyveri og montering.

Takboksen har maks lastekapasitet på 75 kilo, hvilket er særdeles godt for en lasteboks av denne størrelsen. Det som trekker noe ned for THULE MOTION XT L, er vekten på 20 kilo. Dette er absolutt ikke det tyngste vi har sett, men for en takboks som rommer 450 liter, skulle vi gjerne sett at vekten var noe mindre. Dette gjør at THULE MOTION XT L havner midt på treet, selv om det er en brukervennlig og allsidig takboks.

Fordeler:

 • THULE MOTION XT L sin største fordel er hvor anvendelig og allsidig takboksen er. Denne kan benyttes av de fleste type biler, og du får godt med plass til lagring av bagasje og annet utstyr. Med et volum på 450 liter får du god nok plass til å lagre din nødvendige bagasje.

 • En annen fordel er hvordan takboksen er utformet. Det smarte og fremoverlente designet, trenger du aldri bekymre deg for å komme borti takboksen med bagasjeluken. I tillegg får du god plass og fremkomst når du ønsker å hente ut ting fra bagasjerommet.

Ulemper:

 • Det eneste vi kan pirke på med THULE MOTION XT L, er vekten. Takboksen veier 20 kilo, hvilket absolutt ikke er en tung vekt for en takboks av denne størrelsen. Likevel mener vi at en takboks som veier 20 kilo, burde romme mer enn 450 liter. I tillegg trekker vekten også noe ned for brukervennligheten ved montering.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Volum

450 L

Dimensjoner

182 x 80 x 36 cm

Lastekapasitet

 75 KG

Beste priser hos:

Eurodel.no

THULE VECTOR M TITAN MATTE

THULE VECTOR M TITAN MATTE

Thule Vector M Titan er en særdeles unik og innovativ takboks. Her får du en mengde tekniske funksjoner som er med på å gi takboksen et luksuriøst preg. Selve designet er også av ypperst klasse – både elegant, sømløst og sporty. Dette er en takboks som er utviklet for å passe godt til enhver type bil, noe som gjør Thule Vector M Titan meget anvendelig.

Produktbeskrivelse

Blant de tekniske funksjonene må vi nevne de integrerte lysene. Interiøret er av filt og kommer med integrerte lys for gi bagasjen din maksimal beskyttelse. Dette hever både brukeropplevelsen og ytelsen til takboksen. Den er utviklet i et særdeles slitesterkt materiale, som både holder vær og vind ute, samtidig som lokket er beskyttet mot riper og støv.

Lokket i seg selv er også forsterket. Dette kan åpnes og lukkes fra begge sider – et stort pluss når du står i kø eller parkert. Innsiden av lokket er hvitt og har integrerte LED-lys. Dette gjør det enkelt å losse og laste selv når det er mørkt ute. Igjen er dette en funksjon som også hever brukeropplevelsen og gir takboksen et luksuriøst preg.

Som med de fleste takbokser fra produsenten, kommer også Thule Vector M Titan med et SlideLock-system. Dette gir deg separate låse- og åpne funksjoner, og sørger for at lokket automatisk låser seg når det er festet skikkelig. Du trenger derfor aldri bekymre deg for tyveri eller for at du ikke har husket å låse takboksen.

Thule Vector M Titan er også en brukervennlig takboks. De tekniske og innovative egenskapene er med på å forsterke dette, men takboksen er også brukervennlig i monteringen. Det vil kun ta få minutter å montere Thule Vector M Titan, noe som er et stort pluss.  

Takket være Thule sitt hurtigmonteringssystem, vil alle kunne klare å montere denne takboksen. Systemet kalles for PowerClick, og går igjen i samtlige av produsentens produkter. Her får du en integrert dreiemoment-indikator som gir fra seg et klikk når takboksen er montert rett.

Den største bekymringen med montering av takboks, er som regel om takboksen faktisk sitter godt og er festet. Dette trenger du ikke bekymre deg for med Thule Vector M Titan. Takket være PowerClick systemet, vil du få en tydelig indikator på at takboksen er festet godt.

En praktisk løsning finner vi også i selve designet. Thule er kjent for å designe takbokser i noen fremoverlent posisjon, og dette bringer med seg flere fordeler. Når takboksen er fremoverlent, vil det gi deg full tilgang til bagasjerommet og bakluken. I tillegg er sjansene for å komme borti takboksen med luken svært minimale.  

Thule Vector M er en spennende og sporty takboks fra den anerkjente produsenten Thule. Her får du en unik takboks som kombinerer førsteklasses funksjoner med et elegant og lekkert design. Takboksen rommer 360 liter og har en vekt på 29 kilo.

Resultat

Thule Vector M Titan er en takboks for de som ønsker seg noe ekstra. Her får du ikke særlig mye volum, men til gjengjeld får du ekstremt gode og tekniske egenskaper. Takboksen kommer med innebygde lys, både i bunnen og i lokket. Bunnen er dekket i filt for optimal beskyttelse, og lokket er dekket i hvitt for å gjøre det enklere å se bagasjen på mørke kvelder.

I tillegg kommer Thule Vector M Titan med mange av de gode funksjonene som produsenten er kjent for. Her får du både Slide-Lock systemet for sikker låsing, og PowerClick-systemet for trygg montering. Takboksen kommer også i det samme sporty designet vi kjenner godt, hvor boksen er fremoverlent for optimal brukervennlighet.

Dette er takboksen for de som ønsker seg en teknisk god, og praktisk takboks. Volumet på 360 er ikke en direkte ulempe i seg selv, men kan være i det minste laget for de med mye bagasje. Dette blir dog en vurdering for hver enkelt. Prisen er også noe stiv, hvilket er å forvente av en takboks med slike funksjoner. Thule Vector M Titan er det perfekt valget for de som ønsker seg det lille ekstra.

Fordeler:

 • Thule Vector M Titan har flere gode funksjoner som skiller den ut på markedet. Det som virkelig er unikt med denne elegante takboksen, er de innebygde LED-lysene. I tillegg til at innsiden er hvit, vil LED-lysene legge til rette for lossing og lasting selv når det er mørkt ut. Dette er en meget unik og innovativ egenskap.

 • En annen fordel er materiale som takboksen er produsert i. Dette er med på å beskytte takboksen mot riper og støv, og du får i tillegg med et praktisk beskyttelsescover. Dette vil igjen sørge for at Thule Vector M Titan er godt rustet under oppbevaring, og vil ikke samle verken støv eller annen skitt.

Ulemper:

 • Det som definitivt er Thule Vector M Titan sin største svakhet, er vekten. Takboksen veier hele 29 kilo, hvilket er enormt i forhold til at den kun rommer 360 liter. Dette trekker ganske mye ned for Thule Vector M Titan, og her mister takboksen en del poeng. Vekten er med på å gjøre takboksen langt mindre brukervennlig med tanke på montering.

 • Lengden til Thule Vector M Titan trekker også en del ned. Thule er kjent for å produsere takbokser med godt av plass for diverse ski- og snøutstyr. Her får du dog kun plass til mellom 3 og 5 par med ski, og 3 til 4 snøbrett. Dette er ikke en direkte ulempe, men definitivt et svakere aspekt sammenlignet med produsentens tidligere takbokser.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Volum

320 L

Dimensjoner

212 x 88 x 33 cm

Vekt

29 kg

Beste priser hos:

Eurodel.no

Thule FORCE XT XL

Thule FORCE XT XL

Thule Force XT XL er en allsidig takboks som egner seg god til hverdags og lengre turer. Her får du gode og praktiske funksjoner, samt et rimelig godt volum på 500 liter. Dette er den perfekte takboksen for mindre familier på biltur. De sikre funksjonene er med på å øke brukeropplevelsen, og takboksen er generelt et brukervennlig og godt alternativ.

Produktbeskrivelse

Med et volum på 500 liter får du plass til mye bagasje. I tillegg er maks lasten satt til 75 kilo, og du behøver derfor ikke å bekymre deg for å overbelaste Thule Force XT XL. Takboksen sitter stabilt på toppen av bilen, og utsetter ikke kjøreopplevelsen hvilket er et stort pluss. Testen viser at takboksen sitter solid, selv ved krappe svinger eller brå bremsing.

Dette er med på å gjøre Thule Force XT XL både trafikksikker så vel som kollisjonssikker. Takboksen er utviklet i et robust og solid materiale, noe som er med på å øke levetiden til takboksen. Dette er en lasteboks du kan ha glede av i mange år fremover. Thule Force XT XL er svært plasseffektiv og du får mye rom for pengene.

Thule er kjent for å produsere takbokser i smarte design – dette ser vi tydelig i Thule Force XT XL. Takboksen kommer i den kjente fremoverlente posisjonen, hvilket bringer med seg en rekke fordeler. Dette betyr at sjansene for å komme borti takboksen med bakluken, er minimale. I tillegg får du god tilgang til bagasjeluken, ettersom Thule Force XT XL ikke vil være et hinder grunnet posisjonen.

Thule Force XT XL er svært enkel å montere takket være PowerClick-systemet. Dette er et hurtigmonteringssystem som kommer med en integrert dreiemomentindikator. Når takboksen er montert riktig og sitter sikkert, vil systemet gi fra seg et tydelig klikk. Dette er en indikator på at takboksen er på plass og klar til å benyttes.

Takboksen bringer også med seg flere elementer av komfort. Du kan enkelt åpne og lukke takboksen takket være den praktisk LockKnob-funksjonen. Dette minsker også sjansene for skade på nøkkelen, noe som igjen er med på å øke levetiden. Du kan enkelt åpne takboksen fra begge sider av boksen, grunnet DualSlide-funksjonen.

Resultat

Thule Force XT XL er en solid og robust takboks som egner seg godt til de aller fleste biler. Her får du mye rom for pengene og takboksen veier særdeles lite. Produsenten er kjent for sin mange innovative funksjoner, og vi finner noen av disse i denne takboksen. Likevel savner vi Slide-Lock systemet som sørger for automatisk låsing, dette har ikke Thule Force XT XL.

Likevel er dette en praktisk og brukervennlig takboks, med gode funksjoner som PowerClick og LockKnob. Den passer godt til på hverdagslig bruk, samtidig som den er stor nok til å romme familiens bagasje på lengre bilturer. Dersom du er på jakt etter en praktisk, allsidig og brukervennlig takboks, vil Thule Force XT XL være et godt alternativ.

Fordeler:

 • En av de største fordelene med Thule Force XT XL, er vekten. Til tross for at takboksen rommer hele 500 liter, veier den kun 21,3 kilo. Dette er svært positivt og er med på å gjøre den allerede enkle monteringen enda enklere.

 • Det effektive designet er også et stort pluss. Lokket kan åpnes fra begge sider og takboksen vil aldri komme i veien for bakluken. PowerClick er selvfølgelig til stede, hvilket legger til rette for trygg og sikker montering.

Ulemper:

 • Vi savner SlideLock-systemet som kommer med flere andre takbokser fra produsenten. Denne takboksen vil ikke låse seg automatisk når den er lukket, hvilket trekker noe ned. Dette er ikke en direkte ulempe, men kan være plagsomt for forbrukere som har gjort seg vant med en slik funksjon.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Volum

500 L

Dimensjoner

210 x 86 x 44 cm

Vekt

21,3 kg

Beste priser hos:

Eurodel.no

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo