Bilshampo test: De 12 beste bilsåpene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Beste bilshampo

Bilshampo, bilsåpe, osv. – kjært barn har mange navn. Når våren kommer, er det på tide å kvitte seg med sporene vinteren har lagt på bilen. Salt, støv, asfaltrester og skitt kan sitte godt fast på bilen, og da gjelder det å finne en bilshampo som kan takle urenhetene og gjøre bilen klar for sesongen. Det finnes mange valgmuligheter på markedet, men hva er egentlig den beste bilshampo?

Når du skal vaske bilen din, vil det alltid være lurt å gjøre en grundig forvask. Her får du bort all løs skitt og smuss, slik at selve vaskejobben blir enklere og du unngår risikoen for riper. En god og effektiv skumvask vil alltid være et godt alternativ når du skal forvaske bilen. Da sprayer du enkelt på et lag med skum og lar middelet virke før du siden skyller dette av.

Når det kommer til selve vaskingen, har du to alternativer. Du kan enten benytte deg av håndvask eller en skumkanon. Håndvask eller berøringsvask, er ofte et populært alternativ. Ved håndvask benytter du deg av et rengjøringsmiddel, ofte kalt for bilshampo eller bilsåpe. Det er viktig at du vasker bilen på riktig måte for å unngå å skape riper og ødelegge lakken.

En god bilshampo skal skumme godt og gjøre det enkelt for deg å gli over bilen med svamp eller vaskehanske. Etter bilens flater er vasket, kan du bevege deg til felgene. Det anbefales at du tar felgene til slutt og gjerne bruker en separat hanske eller svamp til dette området. Her ligger det ofte småstein og andre rester som kan skape riper dersom de blir overført til lakken.

Tips til bruk av bilshampo

En vaskehanske kan i noen tilfeller være et mer skånsomt alternativ enn en skum svamp. Mens en svamp kan skape uønskede vaskeriper, vil en vaskehanske derimot tiltrekke seg smuss og skit, og ikke skrape dette mot bilens flater. Det er viktig å ikke la shampoen tørke på bilens flater, og samtidig passe på å skylle middelet av i god tid.

Bruk gjerne en separat vaskebøtte når du skal skylle svampen eller hansken. Da slipper du å tilføre gammel smuss til vaskevannet, og du minsker risikoen for å skape riper og vaskeriper. To vaskebøtter vil derfor lønne seg og kan gi deg et bedre og mer speilblankt resultat.

Vi har gått gjennom noen av de mest populære bilshampoene, for å hjelpe deg navigere gjennom markedet. I denne testen har vi blant annet sett på hvor godt produktene presterer, og hvilke tilleggseffekter de ulike shampoene har. Noen bilshampoer kan benyttes til både bøttevask og skumkanon, mens andre er spesialutviklet for et av alternativene.

Dersom du foretrekker bøttevask, vil det være viktig å vite hvor drøyt produktet er. Derfor har vi også sett på hvilke blandingsforhold som er optimale for hvert enkelt produkt, slik at det blir lettere å velge seg ut et prisgunstig alternativ. Dersom du er på jakt etter den beste bilshampoen, bør du fortsette å lese testen. Kanskje er det testvinneren som er det perfekte valget for deg.

Koch-Chemie Gentle Snow Foam – BEST I TEST BILSHAMPO

Koch Chemie Gentle Snow Foam

Koch-Chemie Gentle Snow Foam er en av markedets mest populære produkter når det kommer til bilshampo. Dette er et pH nøytralt skum fra den kjente produsenten Koch Chemie. Gentle Snow Foam er en allsidig såpe som både kan benyttes i en skumkanon så vel som ved bøttevask.

Med denne bilshampoen på lager, kan du altså selv velge hvilken metoden du ønsker å benytte ved neste bilvask. Koch Gentle Snow Foam vil fungere best i en skumkanon, men dette valget er opp til deg. Dersom du heller foretrekker håndvask, vil du også kunne oppnå gode resultater med denne såpen.

En stor fordel med Koch-Chemie Gentle Snow Foam, er at den inneholder ingredienser som rengjør bilen, uten at det sliter på beskyttelseslaget. De rensende ingrediensene sørger for å takle selv de hardeste jobbene, uten at dette utsetter beskyttelseslaget.

Det er viktig å merke seg at Koch Gentle Snow Foam er et pH nøytralt skum. Men dersom du ønsker å skape et skum som er enda mer rensende, kan du enkelt tilsette andre produkter fra samme produsent som øker effekten. Velger du å gjøre dette kan heller du bare litt produkt i beholderen hvor du har sjampoen.

Koch Gentle Snow Foam blir ofte kalt GSF i butikker og nettbutikker. Den anerkjente leverandørene Koch har klart å skape et rensende skum som både er skånsomt og renser effektivt. I tillegg kan du fritt velge hvordan du ønsker å benytte deg av såpen, selv om mange foretrekker å ta i bruk en skumkanon.

Bruker du produktet rett og følger bruksanvisningen, vil du stå igjen med skinnende og blank bil, uten at det har gått utover beskyttelsesbelegget på bilen. Med Koch Gentle Snow Foam har det aldri vært enklere og gøyere å vaske bilen.

Slik bruker du Koch Gentle Snow Foam

Dersom du benytter deg av en skumkanon, trenger du minst 20 ml Koch Gentle Snow Foam utblandet med 1 L vann. Det er mulig å tilsette mer produkt dersom du ønsker det, men 20 ml er vanligvis mer enn nok. Deretter skumbelegger du bilen og spyler produktet av.

Hvis du heller foretrekker å vaske bilen for hånd, anbefales det å bruke 50 ml med produkt blandet ut i 10 liter vann. Benytt deg gjerne av en vaskehanske for å skåne huden mot kjemikalier. Etter bilen er ferdig vasket spyler du enkelt av resten med vann.

Sikkerhet

Som med de fleste bilshampoer, inneholder også Koch Gentle Snow Foam kjemikalier som kan være skadelige. Selv om dette er et pH nøytralt skum, inneholder såpen kjemikalier H319. Dette kan gi irritasjon eller øyeskader, og det vil derfor anbefales å bruke verneutstyr. Sørg alltid for at du leser sikkerhetsanvisningen nøye før bruk.

Koch Gentle Snow Foam er en effektiv og skånsom bilshampo med flere bruksområder. Denne kan benyttes både i skumkanon eller til håndvask, og produktet er relativt drøy i bruk. Her får du enkelt fjernet sporene fra vinteren, og derfor er Koch Gentle Snow Foam vinneren av denne testen. Her får du et effektiv pH nøytralt skum, som ikke sliter på bilens beskyttelseslag.

Alle disse gode kvalitetene, har gjort at Koch Gentle Snow Foam klatrer til topps i denne testen. Her får du en effektiv og solid bilshampo, men flere bruksområder.

Fordeler:

 • Veldig god gli
 • Sliter ikke på beskyttelseslag
 • Svært effektiv bilshampo
 • Nøytral PH

Ulemper:

 • Vi har ingenting å nevne

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Volum 1 L
PH Nøytral
   

 

Beste priser hos:

Detailshop.no

Koch-Chemie NanoMagic Shampoo – Testet til en god andreplass

Koch-Chemie NanoMagic Shampoo

Neste bilshampo ut, kommer også fra den anerkjente produsenten Koch. Koch Chemie NanoMagic Shampoo er en bøtteshampo som kan benyttes til håndvask av bilen. Dette er en særdeles god bøtteshampo av ypperlig kvalitet, som skaper mye godt skum og gir deg en solid og stødig glid. Kombinerer du denne med en god svamp og vaskehanske, vil du få resultater du ikke trodde var mulig med bøttevask.

Koch Chemie NanoMagic Shampoo er spesielt fremstilt for å gjøre det godt med bøttevask. Dette er den perfekte shampoen å benytte seg av etter en skum forvask. Et av de store trekkplastrene til denne shampoen, er at den gir en meget god glid som gjør det enkelt å vaske bilen. I tillegg har denne såpen en ypperlig avrenning, eller vannprelling.

Denne shampoen har et godt optimalt blandingsforhold som gjør Koch Chemie NanoMagic Shampoo til en meget gunstig og drøy såpe som du kan få nytte av i lang tid fremover. Husk å lese bruksanvisningen og sikkerhetasanvisningen nøye før du tar såpen i bruk.

Spesifikasjoner

 • Nanolag/lotuseffekt
 • Skånsom
 • Bøttevask
 • God gli
 • 750 ml – 5 L – 10 L

Noe som skiller Koch Chemie NanoMagic Shampoo fra andre bøttevasker på markedet, er et dette er en «High-Tech» glansshampo. I tillegg har såpen en premium konservering. Når du benytter denne såpen, vil kjøretøyet stå igjen med et vann- og smussavvisende nanolag. Dette kommer av at såpen er satt sammen av forseglingkomponenter og en innovative rengjøringskomponenter. Et nanolag blir også ofte kalt for en lotuseffekt.

Kjøretøyets overflate beskyttes dermed for aggressive miljøpåvirkninger, og nanolaget er langvarig for å gi deg den beste effekten. Tørketiden er kort, da vannfilmen sprekker raskt opp etter du har spylt av middelet.

Dersom kjøretøyet ditt er forseglet med 1K-Nano, vil Koch Chemie NanoMagic Shampoo være et ypperlig shampovalg. Forseglingskomponentene som befinner seg i denne bilshampoen, vil nemlig knytte seg fast til det eksisterende 1K-Nano nettverket dersom bilen har dette.

Dersom bilen ikke har dette nettverket, vil Koch Chemie NanoMagic Shampoo fortsatt kunne bevare tidligere forseglinger. Shampoen er utviklet for å ikke slite vekk forseglinger, selv gjennom flere vasker. Dette skiller denne shampoen ut fra andre lignende bøttevasker på markedet.

Slik bruker du Koch Chemie NanoMagic Shampoo

For å benytte deg av Koch Chemie NanoMagic Shampoo, heller du enkelt 50 ml produkter i 10 liter vann. Ta i bruk en vaskehanske eller svamp for å rengjøre det valgte kjøretøyet, og deretter skyller du godt av med vann. Til slutt kan du tørke ved hjelp av et tørkehåndkle, og produktet er fremstilt for å tørke raskt. Denne prosessen vil gå effektivt for seg.

Dersom du ikke liker bøttevask, er det mulig å benytte seg av Koch Chemie NanoMagic Shampoo i en skumkanon. Dette produktet er i hovedsak fremstilt for håndvask, men kan fungere som en vedlikeholdsvask i skumkanon dersom du ønsker dette.

Sikkerhet

Husk alltid å lese sikkerhetasanvisningen nøye da produktet inneholder kjemikalier som kan være skadelig. Koch Chemie NanoMagic Shampoo inneholder blant annet h319 som kan gi øyeirritasjon, og du anbefales derfor å benytte deg av verneutstyr når produktet er i bruk.

Fordeler:

 • Svært skånsom
 • Perfekt til bøttevask
 • God gli og effektiv i bruk
 • Premium konservering

Ulemper:

 • Få ulemper å nevne, liten trekk for at den ikke er like bra i bruk med skumkanon som vinneren er.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Volum 750 ml / 5 L / 10 L
  Lotuseffekt
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

GYEON Q²M Iron

GYEON QM Iron

GYEON Q²M Iron er et meget effektiv rensemiddel som er spesialutviklet for å kunne gjerne metallpartikler og bremsestøv fra kjøretøyet ditt. Middelet kommer i en flaske på hele 4 000 ml, og du får derfor mye produkt med dette middelet. Noen kjøretøy er mer utsatt for metallpartikler og annet støv enn andre, og da er det godt å bruke et middel som er utviklet for dette.

GYEON Q²M Iron arbeider både effektivt og hurtig på kjøretøyet. Her får du en intensiv rengjøring som får bort selv de tøffeste jernholdige avleiringer. Dette kan for eksempel være flyverust og bremsestøv. Dette er det ikke alle forbrukere som har behov for, men profesjonelle detailere og entusiaster benytter seg ofte av dette produktet.

For å benytte deg av GYEON Q²M Iron, bruker dette som en del av din kjemiske rengjøring etter innledende vask. Det er viktig at denne alltid benyttes på avkjølte paneler, og helst skal du unngå at direkte sollys treffer produktet. Dersom du vasker kjøretøyet på en varm dag, vil det være viktig å jobbe grundig og ta ett sted av gangen.

På varme dager må du ta tiden til å gå gjennom ett og ett panel av gangen. Dette er viktig slik at produktet ikke tørker inn, og setter seg fast. Slik får du det beste og mest effektive resultatet.

GYEON Q²M Iron er et svært glatt produkt. Bruker du clay, kan produktet derfor brukes som smøring først, dersom clayen tåler kjemikaliene. Selv om dette produktet har en høy reaksjonsgrad, har ikke dette påvirket selv pH-verdien til GYEON Q²M Iron.

Produsentene av Q²M Iron ønsket å fremstille et produkt med et bredt bruksområde. Derfor er dette et trygt og pH-nøytralt produkt, som også kan benyttes på polerte felger og andre sensitive materialer.

Slik bruker du Q²M Iron

Når du benytter produktet, vil du oppleve et kraftig fargeskifte. Denne fargeeffekten er en god indikator på forurensing. Du vil se hvor mye forurensing det er på kjøretøyet, og du vil kunne forstå hvilken mengde støv og partikler produktet har å jobbe med. Fargen har ingen effekt på selve kvaliteten av produktet, men gir deg en indikator på forurensning.

Dersom du ikke opplever en sterk farge-effekt, eller ikke synes at produktet skifter farge i det hele tatt, betyr dette helt enkelt at det ikke er mye forurensning å jobbe med. Da vil du vite at det svært lite metallpartikler som befinner seg i overflaten av kjøretøyet.

For å benytte deg av Q²M Iron, sprayer du helt enkelt generøst på de flatene du ønsker å behandle. Dette vil som regel gjelder fra midten av kjøretøyet og nedover. Du behøver ikke å gni produktet inn for at det skal virke, men det kan lønne seg å bruke en felgbørste på felgene.

Deretter må du la produktet få tid til å reagere på forurensningen. Det er her du vil se den sterke fargeeffekten og få en indikator på omfanget av metallpartikler og støv. Pass på at produktet ikke tørker inn, og husk ett og ett panel av gangen dersom dagen er varm. Deretter skyller du produktet godt av og fortsetter med vanlig vask av felger og bilen.

Sikkerhet

Dette produktet skal ikke eksponeres for direkte sollys, og tåler heller ikke frost. Det er viktig at du derfor oppbevarer produktet på riktig sted, helst et kjølig og mørkt rom. Les godt gjennom sikkerhets- og bruksanvisningen før du tar i bruk Q²M Iron

Fordeler:

 • Kan brukes som metallpartikkelfjerner og bilshampo

 • Effektiv i bruk

Ulemper:

 • Oppleves som litt komplisert i bruk

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Merke

GYEON
Volum 4 L
PH Nøytral
   

Beste priser hos:

Detailshop.no

Chemical Guys Glossworkz Auto Bath

Chemical Guys Glossworkz Auto Bath

Chemical Guys er en velkjent produsent av bilshampo. Deres Glossworkz Auto Bath er den siste oppgraderingen som har kommet fra disse produsentene. Her får du en unik og enkel bilshampo, som er helt fri for skadelige ingredienser. Dette er en pH-nøytral shampo som er utviklet for å være ekstra skånsom mot lakk, voks og forseglinger.

Glossworkz Auto Bath gir deg en skånsom vask, som ikke tærer på verken forseglinger eller voks. Shampoen har en høy konsentrasjon og inneholder det som kalles for «gloss booster». Dette betyr at du vil få en ny glans og dybde på kjøretøyet, etter vasken er ferdig.

Når det kommer til bruk, er Glossworkz Auto Bath veldig enkel å jobbe med. Her får du et fint og tykt skum dersom du benytter deg av denne i en skumkanon. Shampoen har en ypperlig gli hvilket gjør det enkelt å vaske bilen. Du kan også benytte deg av denne shampoen til bøttevask dersom du foretrekker det.

Spesifikasjoner

 • Skånsom mot forsegling og voks
 • Gloss booster/forsterket glans
 • Friksjonsfri
 • God gli
 • 475 ml – 3,7 L

Den gode gliden i såpen, gjør at dette er et ypperlig valg for de som liker å vaske bilen for hånd. Dette gjør også at du reduserer sjansene for å skape vaskeriper, hvilket kan være et irritasjonsmoment for mange forbrukere. Benytt deg gjerne av en vaskehanske eller svamp når du tar i bruk Glossworkz Auto Bath.

For å få best mulig resultat, vil det lønne seg å bruke en vaskehanske. Da sørger du for at smuss og støv blir sugd opp i hansken, og ikke gnis videre utover flaten. Dette kan du risikere dersom du bruker en svamp. Men ettersom Glossworkz Auto Bath gir en god gli, vil det likevel være en redusert sjanse for vaskeriper.

Dette er en rensende bilshampo med en premium glansforsterker. Du vil oppleve en friksjonsfri smøring, samtidig som Glossworkz Auto Bath etterlater seg et rent resultat og en forsterket glans. Et av produktenes store trekkplastre, er at den er veldig skånsom mot polish og voks. Dersom du vasker bilen ofte for glansen sin skyld, vil dette være et godt alternativ.

Slik bruker du  Glossworkz Auto Bath

Glossworkz Auto Bath er svært anvendelig, og kan benyttes både til bøttevask, i skumkanon så vel som skumpistol. Produktet opprettholder glansen til kjøretøyet og gir god beskyttelse. For å benytte deg av såpen tar du helt enkelt en kork produkt i vann.

De optimale blandingsforholdene for bøttevask vil være ca. 30ml (1 kork), per 20 liter vann. Da får du en flott glans som ikke fjerner den eksisterende voksen på kjøretøyet. Benytter du deg av en skumkanon vil du trenger ca. 1-2 dl produkt alt ettersom hvilken størrelse kanonen har.

Sikkerhet

Som alltid er det viktig å tenke sikkerhet og benytte seg av godt verneutstyr. Glossworkz Auto Bath er et skånsomt produkt, men inneholder likevel kjemikaliet H413. Dette kan være noe farlig for vannmiljøet og kan ha skadelige langtidsvirkninger for økosystemet og liv i vann. Benytter du deg av en vaskehall slipper du å bekymre deg for dette.

Autoglym Polar Wash

Autoglym Polar Wash

Autoglym Polar Wash er en annerledes og artig bilshampo for kjøretøyet ditt. Dette er nemlig en håndsåpe i skumform. Dette produkter er en del av Autoglym sin 3-trinns vaskemetode, og Autoglym Polar Wash er det andre steget i denne prosessen.

Autoglym Polar Wash er en bilshampo som er høykonsentrert. Her får du mye skum for pengene, og produktet er fremstilt for at du skal kunne skumme ned hele kjøretøyet ditt for deretter å gå over med en svamp eller vaskehanske. Dette produktet har en god effekt og vil løfte forurensingen av lakken din.

Det tykke skummet har en god glid, hvilket gjør det enkelt og effektivt når du skal gå over bilen. Skummet har også en beskyttende funksjon, og fungerer som et lag mellom lakken og vaskehansken eller svampen din. Dette gir deg en skånsom vask med mye tykt og effektivt skum.

Spesifikasjoner

 • Tykt skum
 • Høykonsentrert
 • Beskyttende og friksjonsfri
 • God gli
 • 2,5 L

En stor fordel med dette produktet, er at skummet er tykt samtidig som det henger godt igjen på bilen. Du kan derfor jobbe deg rundt hele bilen, uten at du behøver å gå over noen områder med mer skum. Produktet fester seg godt og du har god tid til å arbeide deg rundt kjøretøyet.

Det anbefales å bruke en vaskehanske da denne suger til seg smusset i stedet for å trykke det nedover og utover. En svamp kan også benyttes, men her får du gjerne den effekten hvor forurensingen blir spredd videre utover flatene. Benytter du deg av en vaskehanske vil det anbefales og ha en ekstra bøtte med rent vann, slik at du kan frigjøre smuss og forurensing underveis.

Autoglym Polar Wash vil arbeide med løfte trafikkfilmen og annen forurensing, mens du jobber med andre deler av bilen. Dette gir deg en effektiv og grundig håndvask som også etterlater deg med et flott og rent kjøretøy.

Slik bruker du Autoglym Polar Wash

Dette produktet er ment for å brukes i en skumkanon eller skumpistol. Blandingsforholdene er anbefalt av produsenten, men her foreslår de en noe høy kombinasjon. En 50/50 blanding av produkt og vann er anbefalt, hvilket gjør at produktet ikke er særlig drøyt i bruk. Det vil lønne seg og prøve et midlere forhold.

Når du benytter deg av Autoglym Polar Wash, skummer du først ned bilen med en forvask. Deretter kan du skumme bilen med Autoglym Polar Wash og starte vaskingen. Sørg for at du skyller vaskehansken eller svampen I rent vant med jevne mellomrom, slik at du ikke skaper vaskeriper eller skader på lakken.

Når vasken er gjennomført, skyller du helt enkelt av produktet med vann. Autoglym Polar Wash kommer i en flaske på 2,5 liter.

Sikkerhet

Husk alltid å lese gjennom bruksanvisningen og sikkerhetsanvisningen nøye før du tar produktet i bruk. Produktet kan inneholde kjemikalier som er skadelig for deg og miljøet. Benytt deg alltid av godt verneutstyr.

Kjemikalier i bilshampoer kan være irriterende og etsende for huden, og kan gi alvorlige øyeskader. Verneutstyr for hanske og briller er gode beskyttere mot produktet.

Meguiars Wash Plus+

Meguiars Wash Plus+

Meguiars Wash Plus+ er en bilshampo med unike kvaliteter. Dette shampoen kommer med spesielle slipegranualter som hjelper deg med å polere lakken. Selve produktet er også dypt rensende og sørger for å takle vanskelig smuss og forurensing.

Det finnes ikke mange lignende produkter på markedet. Dette er dog et nisjeprodukt, og har kvaliteter som gjerne ikke alle ser etter. Men for de forbrukerne som ønsker en dyprensende shampoo med polerings-effekt, vil Meguiars Wash Plus+ være et godt valg. Ikke mange produkter kan polere bilen mens du vasker den, men det kan altså denne shampoen.

For å gi deg poleringseffekten, kommer shampoene med dine slipegranulater som er utviklet for å rense kjøretøyet i dybden. Dette produktet vil ikke kunne erstatt vanlig polering, men er et godt alternativ å benytte seg av før du skal polere bilen. Da vil du sørge for en skikkelig dyprens som også skaper optimale forhold for en jevn og stabil polering.

Spesifikasjoner

 • Slipegranulater for polering
 • Dyptrensende
 • Skal ikke blandes ut
 • 709 ml

Meguiars Wash Plus+ takler selv små og vanskelige smuss og støv flekker. Noen produkter egner seg gjerne best til en spesifikk sesong, men Meguiars Wash Plus+ kan brukes året rundt. Om sommeren er dette et godt verktøy for å for eksempel fjerne rester av inntørkede insekter.

Om vinteren kan du benytte Meguiars Wash Plus+ til å takle tøffe forurensninger som slafs og asfaltrester. Blir du kvitt dette mens smusset fortsatt er fersk, blir det enklere å vaske bilen når sommeren først kommer. I tillegg vil dette produktet hjelpe deg med polere lakken på overflaten til kjøretøyet.

De effektive slipegranulatene jobber godt for å fjerne mindre og små riper i lakken. Dette produktet passer derfor ypperlig før du skal polere eller lakkforsegle kjøretøyet ditt. Den gir deg en lett og enkel polering, samtidig som den renser kjøretøyet godt i dybden.

Slik bruker du Meguiars Wash Plus+

For å benytte deg av Meguiars Wash Plus+, må du først avfette kjøretøyet. Deretter kan du legge produktet direkte på svampen eller vaskehansken, og jobbe deg over kjøretøyet. Det er viktig å skylle hansken godt i rent vann, og deretter påføre mer produkt før du fortsettere videre med vaskingen.

Det anbefales at du tar ett og ett panel av hengen, og skyller bilen godt før du ferdig. Dette er en effektiv måte å gi bilen en dyp rens før du går i gang med polering. Ettersom produktet ikke blandes ut, men påføres direkte på vaskehanske, er det ikke særlig drøy i bruk. Dette er gjerne et produkt du ikke bruker like ofte som annen vanlig bilshampo, men gjerne en gang hver sesong.

Sikkerhet

Meguiars Wash Plus+ inneholder noen kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Bruk derfor alltid verneutstyr. H319 kan gi øyeskader og irritasjon, mens 315 kan være etsende eller virke irriterende på huden. Produktet inneholder også H412 som kan være skadelig for liv i vann.

Sørg derfor for å bruke tilstrekkelig verneutstyr som beskytter deg mot kjemikaliene. For eksempel vernebriller og engangshansker.

Waxaddict Shampoo

Waxaddict Shampoo

Waxaddict Shampoo er en helt spesiell og ren type bilshampo. Her finner du ikke andre tilsetningsstoffer som salter, fortykningsmiddel eller voks. Dette er et produkt som kun består av de mest essensielle ingrediensene som må til for å at du skal få en optimal rengjøring av kjøretøyet ditt.

Selv om dette produktet er en ren shampo, vil det fortsatt være mildt og trygt. Det vil ikke skade eksisterende forsegling eller voks dersom du har dette på kjøretøyet ditt.  Waxaddict Shampoo er også en pH-nøytral bilshampo, hvilket mange forbrukere foretrekker.

Før var det mulig å få tak i produktet i en praktisk 500 ml flaske. Nå derimot leveres Waxaddict Shampoo kun i en 2 liters dunk, men dette kan endre seg over tid. Denne rene og effektive shampoen blir i hovedsak benyttet for å vedlikeholde kjøretøy gjennom sesongen. Den gir ikke en dyp rens, men er fortsatt er særdeles effektivt produkt.

Spesifikasjoner

 • Ren shampo
 • Skånsom
 • Ph nøytral
 • 2 L

Blanding er det som kalles for en ekstremt ren blanding. Dette betyr at produktet kun inneholder de overflateaktive stoffene og oljene som er nødvendig for å rense bil og annet kjøretøy. Vanligvis vil du kunne fyllstoffer, salter og andre fortykningsmidler i bilshampoer. Dette får du altså ikke i denne rene blandingen.

Selv om Waxaddict Shampoo er en bilshampo som er spesialdesignet for voksprodukter fra samme produsent, vil den fortsatt være like skånsom og effektiv mot annen type lakkforsegling og voks. pH ligger på 7, hvilket gjør dette til et pH-nøytralt produkt.

Slik bruker du Waxaddict Shampoo


For å benytte deg av Waxaddict Shampoo, må du første sørge for å ha en vaskebøtte med varm vann. Deretter tilsetter du tre til fire korker av produktet. Dette tilsvarer ca. 15 til 20 ml produkt. For det beste resultatet, anbefales det at du vasker ovenfra og ned. I tillegg vil det være lurt å ta i bruk en vaskehanske.

Når du bruker en vaskehanske vil det alltid være lurt å ha en ekstra bøtte med vann. Den kan du benytte til å skylle hansken underveis. Det anbefales nemlig at du tar ett og ett panel av gangen med Waxaddict Shampoo, og skyller hansken godt mellom hvert panel.Når vaskingen er ferdig, skyller du enkelt av bilen med rent vann, og tørker godt av flatene.

Sikkerhet
Selv om dette er en ren bilshampo, inneholder produktet fortsatt noen av de essensielle stoffene som må til for å vaske bilen effektivt. Noen av disse stoffene kan være farlig for miljøet og deg.

Waxaddict Shampoo inneholder H318 som kan gi irritasjon i øyne og forårsake skade. H315 kan også virke etsende og irritere huden. Det anbefales derfor at du benytter deg av godt verneutstyr når du skal vaske bilen. Dette gjelder alle bilshampoer, og det er viktig at du leser nøye gjennom sikkerhetsanvisningen før du starter å vaske.

De aller fleste bilshampoer vil inneholde kjemikalier som kan være skadelig. Det er derfor ekstra viktig at du benytter deg av godt verneutstyr, uansett hvilken bilshampo du benytter deg av.

Rupes Bilshampo M101

Rupes Bilshampo M101

Rupes Bilshampo for Håndvask M101 er en av de mest konsentrerte bilshampoene på markedet i dag. Dette er en effektiv shampo som sørger for en skånsom vask, samtidig som den har andre kvaliteter og fordeler for kjøretøyet ditt. Denne såpen er utviklet spesielt for håndvask av bil, og anbefales som regel ikke til skumkanoner eller skumpistoler.

Denne bilshampoen blir ofte brukt av entusiaster eller profesjonelle detailere. Dette er grunnet i at såpen er utviklet for å kunne forbedre de lakkerte overflatene, og samtidig forberede dem til videre behandling som for eksempel polering og detailing. Derfor er dette et produkt som er godt likt av de profesjonelle.

I tillegg til å forbedrede kjøretøyet til videre behandling, sørger også produktet for å gir overflatene en god beskyttelse så vels om glans. Selv om dette ikke er hovedoppgavene til shampoen, er det fortsatt kvaliteter som settes pris på av forbrukerne. Rupes Bilshampo for Håndvask M101 er utviklet for å kombinere en skånsom rengjøring, samtidig som den skal forberede kjøretøyet til polering.

Spesifikasjoner

 • Høykonsentrert
 • Bøttevask
 • Beskyttelse- og glanseffekt
 • pH nøytral
 • 500 ml

Dette er en effektiv bilshampo når det kommer til rens. Rupes Bilshampo for Håndvask M101 sørger nemlig for å løfte smuss og forurensing fra de lakkerte overflatene. Takket være den innovative formelen, vil skader på lakken og vaskemerker være et sjeldent syn dersom produktet blir brukt på rett måte.

Selv om Rupes Bilshampo for Håndvask M101 er høykonsentrert, har produsentene fortsatt klart å beholde et nøytralt ph-nivå. Det anbefales dog ikke at du benytter deg av en vanlig svamp til vask med dette produktet. Her vil du få best resultat med en mikrofibersvamp eller vaskehanske.

Slik bruker du Rupes Bilshampo for Håndvask M101

Rupes Bilshampo for Håndvask M101 har ikke et optimalt blandingsforhold, men det anbefales av produsent å tilføre 2-3 korker produkt i en bøtte med vann. Produktet kan produsere godt med skum dersom du jobber litt for det. Ved hjelp av vannstrålen kan du skape mye og tykt skum, som henger godt igjen på kjøretøyet.

Produktet skylles lett av og vil sjeldent etterlate seg rester. En stor fordel med Rupes Bilshampo for Håndvask M101 er at det også forbedrer vannavvisning og vedlikeholder dette.

Rupes Bilshampo for Håndvask M101 er skånsom og vil derfor ikke fjerne eksisterende lakkbeskyttelse eller voks. Dette produktet passer like godt til biler og båter, som til bobiler og campingvogner. Men vi ser ofte at det blir brukt mer av profesjonelle enn vanlige forbrukere. 

Sikkerhet

Som med andre bilshampoer, finnes det også skadelige kjemikalier i Rupes Bilshampo for Håndvask M101. H319 er en gjenganger og dette kan gi alvorlige øyeskader eller forårsake irritasjon. H315 finner du også blant ingrediensene, og dette kan irritere huden og ha en etsende effekt.

Det anbefales derfor at du alltid bruker verneutstyr når du tar i bruk produktet. Gode engangshansker og vernebriller vil være et godt alternativ her. Sørg alltid for at du leser nøye gjennom sikkerhetsanvisningene, slik at vaskingen går trygt og sikkert for seg.

Selaclean Super Cleaner

Selaclean Super Cleaner

Selaclean Super Cleaner er enda et unik produkt på markedet. Dette er nemlig en vannbasert bilshampo med et drøyt rengjøringskonsentrat. Med dette produktet får du to produkter i ett, og Selaclean Super Cleaner er derfor et effektivt alternativ når det kommer til vask av bil.

Dette produktet har flere bruksområder. Du kan blant annet bruke det til en skånsom vask, da det ikke fjerner beskyttelser som voks fra bilen. Ønsker du en vinter-avfetting? Dette kan Selaclean Super Cleaner benyttes til. Dette er også et flott produkt for bruk til. Motorvask eller en skikkelig grov vask. Med andre ord er dette et anvendelig og effektivt produkt.

En stor fordel med Selaclean Super Cleaner, er at dette er et biologisk nedbrytbar produkt. Dette er en giftfri avfetter og såpe som ikke skader miljøet. Du kan derfor trygt bruke Selaclean Super Cleaner på grus og gress, uten å bekymre deg for skadene dette kan forårsake. Har du derimot en brønn i nærheten, vil det likevel anbefales og ikke las restene nå inn til vannet.

Spesifikasjoner

 • Skånsom vask
 • Avfetting
 • Biologisk nedbrytbar
 • 1 L

Selaclean Super Cleaner er svært effektivt og kan gjerne selv de tøffeste olje- og fettbaserte forurensninger. Det positive er at produktet ikke inneholder løsemidler, hvilket er å finne i mange andre avfettingsprodukter. Som tidligere nevnt er dette også et vannbasert produkt. Denne bilshampoen kan derfor også takle vann og økologisk avsatt sot. Dette blir ofte kalt for «trafikkfilm».

Selaclean Super Cleaner er en bilshampo som kan brukes over hele kjøretøyet, og det er et effektivt produkt dersom du er på jakt etter en avfetting. Selaclean Super Cleaner kan benyttes både i skumkanon så vel som til bøttevask. Det er også mulig å benytte produktet til rens av interiører og tekstiler inne i kjøretøyet.

Slik bruker du Selaclean Super Cleaner

Ettersom dette er et svært anvendelig produkt med mange bruksområder, vil det være mange ulike blandingsforhold tilgjengelig. Det finnes ikke et optimalt blandingsforhold, da dette avhenger av hvordan du benytter produktet. Les derfor nøye gjennom bruksanvisningen slik at du får det mest optimale forholdet for ditt bruksområde.

For eksempel trenger du 1:5 for motorvask, 1:10 – 1:20 for skumkanon, 1:1 – 1:5 for avfetting. De optimale blandingsforholdene vil variere, men dette er et generelt drøyt produkt hvor du får mye igjen for pengene.

Sikkerhet

Selaclean Super Cleaner inneholder noen produkter som kan være skadelig for visse materialer. H290 kan være etsende for metaller, hvilket er noe å ha i bakhodet dersom du tar i bruk dette produktet. I tillegg inneholder produktet H314, et kjemikalie som kan gi alvorlige etseskader på øyne og hud.

Det anbefales at du tar i bruk godt verneutstyr, selv om du kun benytter deg av mindre mengder produkter. Her vil det være viktig å verne huden mot produktet og sørge for å bruker en form for beskyttelse for øynene. Da får du en trygg og sikker opplevelse og en effektiv vask.

CarPro HydrO2

CarPro HydrO2

CarPro HydrO2 er et imponerende produkt fra den anerkjente CarPro produsenten. Her kan du vaske bilen samtidig som du legger coating. Dette er et unikt produkt som skiller seg ut fra lignende varianter på markedet. Mens du vasker bilen, vil du også tilføre en beskyttende coating på lakken. Dette varer mye lengre enn hva vanlig voks gjør.

En stor fordel med dette beskyttende laget, er at du vil bli enklere å vaske bilen i ettertid. Laget beskytter nemlig mot forurensing og du vil derfor kunne spare deg tid i fremtiden og ved senere vasker. I tillegg vil dette laget sørge for å beskytte bilen mot mindre riper og skader.

Bilshampoen klarer å løfte skitt og smuss forsiktig fra lakken. I tillegg er den et pH-nøytralt produkt, hvilket mange forbrukere foretrekker. Shampoen har en unik formel som inneholder et helt spesielt smøremiddel. Ikke bare løfter den smuss på en skånsom måte, men den kan også sørge for minimal friksjon mellom vaskehanske og lakk. Derfor gir dette deg en skånsom vask, som også etterlater kjøretøyet med et beskyttelseslag.

Spesifikasjoner

 • Vask og coating
 • Beskyttende
 • Skånsom og minimal friksjon
 • Flere bruksområder
 • Glanseffekt
 • 1 L

Selve produktet skummer godt og gir fra seg et tykt skum som henger igjen på kjøretøyet. Teknologien som er brukt i dette produktet, er den samme som vi finner i fluorpolymerer og hydrofile glassfiber. Dette betyr at produktet trygt kan benyttes på alle de harde overflatene til kjøretøyet ditt.

Den beskyttende hinnen er skitt og vannavvisende, og vil binde seg til underlaget umiddelbart. Når du skal vaske bilen igjen, vil du oppleve at forurensningen er langt mindre enn vanlig, og det blir en mer effektiv og hurtigere prosess.

Skjoldet som legges igjen er robust, og tilfører både en glatt overflate og en fantastisk glans. Dersom du synes det er kjedelig å vaske bilen, eller opplever hurtig forurensing, kan du trygt velge CarPro HydrO2 med viten om at det blir lettere å vedlikeholde kjøretøyet gjennom sesongen.

Slik bruker du CarPro HydrO2

Det er viktig å ikke påføre CarPro HydrO2 i direkte sollys. Bruk ei heller produktet på varme overflater. Dette vil etterlate skjolder og rennemerker som i noen tilfeller er svært vanskelig å fjerne. Produktet kan brukes både i skumkanon, skumpistol og vaskebøtte.

Bruksområdene til CarPro HydrO2 er mange. Her kan du ta i bruk produktet både på felger, hjulbrønn, kalipper, plast, glass og ikke minst lakk. CarPro HydrO2 er effektivt og gir deg en dyp rens som skånsomt fjerner smuss og annen forurensing. En annen fordel med dette produktet, er at det legges igjen en beskyttende hinne.

Sikkerhet

 Sørg for å bruke tilstrekkelig verneutstyr. Dette er et godt produkt, men det inneholder også en rekke kjemikalier som kan være farlig for deg og miljøet. Ved bruk av dette produktet er det ekstra viktig å lese sikkerhetsinstruksjonen nøye. Her foreligger det nemlig kjemikalier som ikke er så vanlig i andre bilshampoer.

Dersom du aldri har brukt CarPro HydrO2 tidligere, vil det være ekstra viktig å være klar over hvilke kjemikalier som befinner seg i ingrediensene. Det er lett å tenke at dette er det samme for alle shampoer, men ulike typer benytter seg av ulike ingredienser. Noen produkter er svært effektive, og da vil de som regel også inneholde sterke kjemikalier som kan være farlig.

WashKing BucketWash

WashKing BucketWash

Hvis du kun er på jakt etter en enkel bøttevask for vedlikehold gjennom sommersesongen, kan WashKing BucketWash være produktet for deg. Dette er et mildt, men effektivt produkt som har minimal påvirkning av dine eksisterende beskyttelseslag. WashKing BucketWash er skånsom mot både coating, sealer og voks, og er beregnet for bruk til vedlikehold.

Denne bilshampoen inneholder verken silikoner, voks, glansemiddel eller andre kunstige forsterkere som kan påvirke beskyttelseslaget på kjøretøyet ditt. WashKing BucketWash er en enkel bilshampo som skaper godt skum og gir deg en god glid.

WashKing BucketWash fjerner effektivt støv, smuss og enkel skitt. Den vil ikke rense kjøretøyet i dybden, men dette er heller ikke formålet til shampoen. WashKing BucketWash inneholder ikke glansforsterkere, men sørger heller for å ikke påvirke den allerede eksisterende glansen i voksen på lakken. Takket være den nøytrale blandingen, finnes det ikke kjemiske sammensetninger som kan utsette beskyttelsen på bilen din.

Spesifikasjoner

 • God duft
 • Vedlikeholdsvask
 • Skånsom mot forseglinger
 • Bøttevask
 • 1 L

En stor fordel med WashKing BucketWash, er at den har en svært behagelig og god duft. Dette er en liten kvalitet som ikke mange andre såper har. Særlig ser vi mer kjemiske lukter i de mest grove dypt rensende shampoene. Selv om shampoen er sterkt konsentrert, vil den sørge for en skånsom og mild behandling av kjøretøyet ditt.

For å benytte deg av denne bilshampoen, vil det være best å ta i bruke en standard bøttevask. WashKing BucketWash er ikke utviklet for å skumkanoner eller skumpistoler. Du bruker helt enkelt en bøtte med varmt vann, og gjerne en rist eller gritguard for en sikrest mulig bilvask.

Slik bruker du WashKing BucketWash

Her finnes det ingen optimale blandingsforhold, men produsenten anbefaler likevel et par korker med produkt oppi bøtten. Alt alltid ovenfra, og aldri start nederst. Det anbefales at du går over ett og ett panel av gangen, og skyller godt før produktet tørker inn.

Dersom du vasker i svært varmt vær, vil det være ekstra viktig å skylle godt mellom hvert panel. Da unngår du at produktet tørker inn i lakken og etterlater seg skjolder og ujevnheter. WashKing BucketWash kan etterlate seg noe såperester, og det anbefales derfor at skyller bilen godt etter vask.

Gå gjerne over bilen to ganger for å forsikre deg om at produktet er skylt bort. Husk også å vaske bilen i skyggen, da produktet ikke tåler direkte sollys. Dette vil også minimerer sjansene for at produktet tørker inn i flatene.

Sikkerhet

Dette er et enkelt og brukervennlig produkt, som gjør jobben sin. Produktet er skånsomt og mildt, men inneholder fortsatt noen av kjemikaliene vi vanligvis ser i bilshampoer. Her finner du blant annet H318, hvilket kan gi alvorlige øyeskader eller være irriterende. Det anbefales derfor at du tar i bruk godt verneutstyr når du benytter deg av produktet.

Herrenfahrt Washing Concentrate

Herrenfahrt Washing Concentrate

Herrenfahrt Washing Concentrate er enda et skånsomt og mildt produkt. Dette er en klassisk bilshampo som er skapt for å ikke utsette voks eller annen beskyttelse som allerede eksisterer på kjøretøyets lakk. De som ønsker seg forsiktig vedlikehold, kan finne glede i dette enkle, men effektive produktet.

Noen som skiller Herrenfahrt Washing Concentrate ut fra andre skånsomme bilshampoer, er at produktet har en fuktgivende effekt. Dette gjør at bilshampoen ofte blir brukt av forbrukere og profesjonelle som håndterer delikate, klassiske og verdifulle biler. Herrenfahrt Washing Concentrate inneholder ikke løsemidler og vil derfor ikke påvirke forseglinger som karnaubavoks på lakken.

Spesifikasjoner

 • Skånsomt og fri for NTA
 • Forsiktig vedlikehold
 • Fuktgivende effekt
 • Beskytter forseglinger
 • pH justert
 • Konsentrat for bøttevask
 • 250 ml

Ettersom produktet ikke inneholder andre tilleggskomponenter som gir glans, har produsenten utviklet en rekke sprayer for ekstra gloss og shine. Dette er produkter som ofte kjøpes sammen med denne enkle bilshampoen.

Herrenfahrt Washing Concentrate er en bilshampo som appellerer til de forbrukerne som ønsker å gi sine dyrebare biler en klassisk og skånsom vask. Dette produktet egner seg godt for vedlikeholde gjennom sommeren og ellers i sesongen. Likevel er det viktig å ikke benytte seg av produktet på varme overflater.

Slik bruker du Herrenfahrt Washing Concentrate

For å ta i bruk Herrenfahrt Washing Concentrate, finner du frem enten en 10 eller 20 liters bøtte med lunkent vann. Deretter tilfører du produktet, enten 25 ml eller 50 ml alt ettersom hvor mye vann du benytter deg av. Ønsker du mer skum, kan du bruke en høytrykksspyler eller hageslange i bøtten for å oppnå ønsket effekt.

Her kan du finne beste høytrykkspyler 2024

Det vil lønne seg å vaske med en vaskehanske, slik at du ikke skaper vaskeriper eller skader på lakken. De fleste som benytter seg av Herrenfahrt Washing Concentrate, har klassiske og verdifulle biler. Her vil det være ekstra viktig å bruke to bøtter, og ha en ekstra til å skylle vaskehansken i underveis. Da slipper du å overføre smuss som kan skape riper.

Dersom du ikke ønsker å benytte deg av en vaskehanske, kan du ta i bruk en mikrofibersvamp. Dette vil dog ikke gi en like skånsom og effektiv vask. Svamper har en tendens til å ikke suge til seg smusset på samme måte som en vaskehanske kan. Ofte vil støv, smuss og forurensing heller bli trykt ned i lakken og dratt utover resten av kjøretøyet.

Sikkerhet

Igjen er det viktig å lese både sikkerhets og bruksanvisning nøye. Slik kan du være trygg på at du har rett verneutstyr som beskytter deg fra kjemikalier som finnes i bilshampoen. Sørg for at du har rette blandingsforhold slik at du får den beste effekten av produktet.

Nyttig å vite om bilshampo

Det finnes en mengde ulike typer bilshampo. Noen gir deg mer glans, mens andre rengjør i dybden. Det finnes også bilshampoer som er spesialutviklet for å takle tøffe flekker som metallstøv og annen forurensing. Når du skal velge bilshampo, bør du vektlegge hvilke faktorer som er viktig for deg.

Noen shampoer er milde, og passer gjerne bedre for å vedlikeholde kjøretøyet gjennom sesongen. Dersom du vanligvis opplever mye forurensing, kan det være lurt å gjøre en vask om dyprens slik at smusset ikke får satt seg skikkelig. Det vil alltid være viktig å lese nøye gjennom bruksanvisningen, slik at du er sikker på at produkter blir anvendt på riktig måte.

Noen produkter skal ikke benyttes på varme paneler eller ved direkte sollys, mens andre må gjerne henge på bilen lengre for å løfte forurensingen skikkelig. Derfor finnes det ikke en spesifikk bruksanvisning for hvordan du skal bruke en bilshampo.

Det finnes spesielle bilshampoer som er skånsomme mot lakk, voks og polering. Dersom dette er viktig for deg, burde du finne en shampo med en god og nøytral pH. Likevel vil det alltid være smart å lese seg opp på hvordan produktet vil reagere på dine eksisterende produkter.

For å sikre deg best mulig resultat, gjelder det lese seg nøye opp på det valgte produktet. I tillegg vil det alltid være lurt å benytte seg av en vaskehanske, og gjerne to vaskebøtter. Da vil du kunne få et mer effektivt resultat og ikke etterlate vaskeriper og annen smuss på bilens overflater.

Sikkerhet og miljø

For at en bilshampo skal være effektiv, inneholder de som regel ulike type kjemikalier som hjelper til med å fjerne vanskelig og tung skitt. Dette kan være alt fra drivstoffrester, salt, asfaltrester, støv og lim. Disse kjemikaliene kan være skadelige, og det vil alltid anbefales å bruke en form for verneutstyr dersom du skal håndtere sterke kjemikalier.

Husk alltid å lese sikkerhetsanvisningen nøye på det produktet du velger. Dette vil nemlig variere fra produkt til produkt, og det er viktig at du vet hvilke kjemikalier du har å gjøre med. Sørg også for at dyr og barn ikke kommer i kontakt med vesken, og oppbevar produktet på et trygt sted. Ta gjerne i bruk vernehansker, maske eller briller – alt ettersom hva sikkerhetsanvisningen forteller deg.

Noen produkter er biologisk nedbrytbare, hvilket kan være verdt å tenke på dersom du ønsker å skåne miljøet. Dersom du benytter deg av et slikt produkt, vil kunne vaske bilen på gress eller grus, og dermed vil brutt ned av naturen og vasket ut. Dersom du har en vaskehall tilgjengelig, vil dette også anbefales.

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo