Lakkforsegling test: 3 beste sealere (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg sealere og lakkforsegling. Vi vurderer og kårer beste sealer anno 2024.

Koch-Chemie 1 K-Nano – Best i test sealer ?

Koch Chemie 1 K-Nano

Koch Chemie 1 K-Nano er en glimrende lakkforsegling som gir deg opptil 1 års varighet. Sealeren er solid og holder seg godt gjennom flere vask. Koch Chemie 1 K-Nano tilfører ypperlig vannavisende effekt samt en god glans.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Produktbeskrivelse  

Koch Chemie 1 K-Nano er et av markedets mest populære produkter innen sealing og lakkforsegling. Særlig har produktet gjort det bra i Tyskland, hvor det blir benyttet av både profesjonelle detailere og vanlige forbrukere. Det er ikke uten grunn at Koch Chemie 1 K-Nano har gjort det så godt

Denne lakkforsegleren fungerer på en litt annerledes måte enn andre syntetiske sealere. Mens andre forseglere ofte lett vaskes bort, vil Koch Chemie 1 K-Nano heller binde seg til lakkoverflaten permanent. Dette gjør Koch Chemie 1 K-Nano til et ekstremt robust produkt, som har god motstand mot forurensing og surt nedbør.

Koch Chemie 1 K-Nano er også særdeles enkel å ta i bruk. Dette er et brukervennlig produkt som er lett å anvende, samtidig som det gir deg et profesjonelt resultat. Du kan velge selv om du ønsker å benytte deg av en maskin eller gjør jobbe for hånd.

Denne sealeren er også svært drøy i bruk, og en flaske holder som regel til påføring av 3-4 biler. I tillegg har den en uslåelig varighet på ca.1 år fra første behandling. Koch Chemie 1 K-Nano er et solid produkt, og det er lett å forstå hvorfor det har fått sin popularitet.

Slik anvender du Koch Chemie 1 K-Nano

Det første du må gjøre er å vaske bilen godt og polere den til du får det resultatet du ønsker. Deretter er det viktig å tørke alle overflater godt, slik at de klar for forseglingen. Når du skal påføre produktet, kan du velge om du vil gjøre dette for hånd eller ved hjelp av en maskin.

Du masserer helt enkelt produktet på overflaten av objektet, enten med en applikator eller en finish pute. Benytter du deg av sistnevnte bør maskinen ha en lav hastighet. Helst en oscillerende poleringsmaskin. 

Her finner du beste poleringsmaskin.

Når du har fordelt produktet utover alle flater, bør du benytte deg av en høykvalitets mikrofiberklut til å tørke av. For best resultat bør bilen stå å herdes i 24 timer, og ikke vaskes de neste 3 dagene.

Sikkerhet

Når du arbeide med bilpleieprodukter, er det viktig å lese sikkerhetasanvisningen før du tar i bruk produktet. Koch Chemie 1 K-Nano inneholder enkelte kjemikalier som kan være skadelig for deg og naturen.

H225 er en meget brannfarlig damp og væske, H336 kan føre til svimmelhet og døsighet, H304 kan være svært skadelig dersom det kommer ned i luftveiene og H411 er et giftig kjemikalie som kan være skadelig for vannmiljøet.

Sørg derfor for at du alltid benytter deg av godt verneutstyr som beskytter deg og omgivelsene. Ved dette produktet vil det være anbefalt å benytte seg av vernebriller og engangshansker.

Resultat

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Koch Chemie 1 K-Nano har blitt en favoritt på markedet. Dette effektive produktet er den soleklare vinneren og den beste sealer som er å få kjøpt i dag. Den lange varigheten er et stort pluss, og brukervennligheten kommer godt med.

Produktet etterlater seg rikelig med glans og har en enestående vannavvisende effekt. Koch Chemie 1 K-Nano skiller seg ut fra andre på markedet, da den binder seg permanent til overflatene på kjøretøyet. Med en god motstand og solid beskyttelse, er Koch Chemie 1 K-Nano absolutt vinneren av denne testen.

Fordeler:

 • Enesteående vannavvisende effekt
 • Forseglingen var i 1 år
 • Kan brukes på flere biler

Ulemper:

 • Klarte ikke å finne noe negativt

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-chemie
Type sealer / lakkforsegling
Varighet 1 år
Antall påføringer 3-4

Beste priser hos:

Detailshop.no

Autoglym Polar Seal

Autoglym Polar Seal

Autoglym Polar Seal er en solid sealer som er det tredje produktet i vaskemetoden fra produsenten Auoglym. Denne forsegleren skal påføres ved hjelp av en skumkanon, og vil gi deg en brukervennlig og effektiv sealing.

Produktbeskrivelse

Autoglym Polar Seal er det siste steget i den kjente Polar-serien til Autoglym. Denne forsegleren vil beskytte overflatene du har polert og vasket frem. Produktet må brukes i en skumkanon, som vil sørge for å legge et tynt lag med skum over hele bilen.

Når skumlaget treffer bilen eller kjøretøyet, vil dette sprekke opp ganske så umiddelbart. Grunnen til dette er at overflaten blir hydrofobisk når produktet anvendes, og skum-ingrediensene blir skubbet bort. Igjen vil det ligge et godt lag med sealer.

Slik anvender du Autoglym Polar Seal

Autoglym Polar Seal kan benyttes på nesten hele kjøretøyet. Det fungerer godt på overflater, hjulbaner og felger, men skal ikke påføres frontruten. Dette kan skape reaksjoner mellom vindusvisker og produkt, og derfor er det viktig at du påfører en glassrens dersom produktet kommer i kontakt med frontruten.

Etter du har brukt trinn en og to i serien, lar du bilen forbli våt etter siste skylling. Deretter skummer du ned bilen, men unngår frontruten. Når produktet har virket i 2-3 minutter, kan du starte å spyle dette av. Sørg for å spyle nedenfra og opp, og tørk bilen godt for minimere vannflekker.

Sikkerhet

Autoglym Polar Seal inneholder også enkelte kjemikalier som kan være skadelig dersom du ikke beskytter deg. H226 er en brannfarlig væske og damp, som ikke må inhaleres. H315 kan være irriterende og ha en etsende effekt på huden.

H319 kan forårsake alvorlig øyeirritasjon. Derfor er det viktig at du benytter deg av godt verneutstyr, som skiller deg fra kjemikaliene i produktet. De aller fleste bilpleieprodukter inneholder kjemikalier som kan være skadelig, men med rett utstyr kan du forsikre en trygg og sikker opplevelse.

Resultat

Det positive med Autoglym Polar Seal, er at det er svært lett å anvende. Derimot har det en relativt kort virketid på bare 3 måneder. Selv om virketiden er kort, kan du enkelt vedlikeholde sealingen, da det kun tar noen få minutter å fullføre prosessen.

Dette er en forsegler som egner seg best for de med skumkanon, og som er fan av de andre produktene i Polar-serien. Dersom du ønsker en langvarig effekt, vil ikke dette være den rette sealeren for deg.

Fordeler:

 • Svært lett å bruke
 • Svært godt resultat så lenge den varer

Ulemper:

 • Kun 3 måneders varighet
 • Egner seg kun best med skumkanon
 • Merkelig duft av produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Autoglym
Type Lakkforsegling / sealer
   
   

Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax

Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax

Med Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax får du to produkter i ett – både keramisk forsegling og voks. Dette produktet gir en god beskyttelse og dyp glans.

Produktbeskrivelse

Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax er en flytende hybrid-forsegling som er brukervennlig og enkel å påføre. Takket være de SiO2-baserte additivene får du en god forsegling som varer lenge, samtidig som lakken blir hydrofobisk og beskyttet.

Lakken vil få en dyp glans, samtidig som den blir mer motstandsdyktig til å takle forurensninger som smuss og skitt. En fordel med dette produktet, er at du velge å gjøre jobben for hånd, eller benytte deg av en maskin. Velger du sistnevnte, vil det lønne seg å ta i bruk en oscillerende poleringsmaskin, helst med en myk pute.

Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax kan også benyttes som en etterbehandling dersom du ønsker å vedlikeholde din eksisterende sealer. Dette produkter har en god effekt og er svært vannavvisende. Varigheten ligger et sted mellom 6-12 måneder.

Slik anvender du Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax 

Etter du har vasket bilen grundig, kan du påføre Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax med en poleringspute eller applikator. Ger er det viktig å ikke bruke for mye produkt, men heller starte i det små.

For best mulig resultat må du påføre produktet i rette bevegelser og helst med et overlappende mønster. Gå gjennom ett og ett panel av gangen, og påfør et tynt lang. Du tørker enkelt av produktet med en mikrofiberklut, før du fortsetter til neste panel.

Selve prosessen er enkel, men krever litt tid og konsentrasjon. Det er viktig å ikke arbeide med produktet i direkte sollys, og helst ta mindre områder av gangen slik at produktet ikke tørker ikke og setter seg fast.

Sikkerhet

Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax inneholder ingen kjemikalier som krever merking. Likevel anbefales det at du benytter deg av verneutstyr slik at produktet ikke kommer i kontakt med huden. Det anbefales at du benytter produktet i et godt ventilert område, og ikke lar produktet slippe ut i naturen.

Dersom du har sensitiv hud kan produktet forårsake sprekker og tørr hud. Derfor anbefales det alltid å benyttes seg av engangshansker eller annet verneutstyr som beskytter deg fra produktet.

Resultat

Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax er et godt produkt for de som ønsker seg en keramisk forsegling og voks. Produkter er svært brukervennlig, men det er viktig å holde det unna direkte sollys å huske at et tynt lag er nok. Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax har en relativt god varighet, men det er vanskelig å vite om det vil vare i 6 eller 12 måneder.

Mange benytter seg Meguiars Hybrid Ceramic Liquid Wax til vedlikehold, da det gir en god glans og har en god beskyttelse. Likevel er det ikke alle forbrukerne som ønsker seg et kombinert produkt. Du velger selv om du ønsker å legge produktet for hånd eller med en oscillerende maskin. Dersom du velger sistnevnte, vil det være enklere å kontrollere mengden produkt, hvilket er viktig her for å få best mulig resultat.

Fordeler:

 • 2-i-1 med voks og lakkforsegling
 • Godt resultat

Ulemper:

 • Varierende varighet
 • Et kombinert produkt kan også være en ulempe


Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Sealer / keramisk lakkforsegling / voks
Varighet 6 – 12 Måneder

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo