Sykkelstativ test: De 3 beste sykkelstativene til bil (desember 2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Planlegger du å ha med deg sykkelen din på tur? Vi tester sykkelstativ og kårer det beste sykkelstativet 2023.

THULE EASYFOLD XT 3 – Best i test sykkelstativ

THULE EASYFOLD XT 3

Thule Easyfold XT 3 er et hengerfestemontert sykkelstativ. Dette er blant testens dyreste alternativet, men her får du kvalitet i alle ledd. Stativet gjør det særdeles godt i testen og viser gode egenskaper både ved brukervennlighet og kollisjonssikkerhet. Her får du akkurat det du betaler for, et sykkelstativ til bil av ypperste kvalitet.

Produktet kan kjøpes på:

Eurodel.no

Sykkelstativet har en noe høy vekt, men er overraskende lett å håndtere. Dette er blant testens mer tyngre alternativer, og derfor er det svært positivt hvor lett det er å flytte stativet rundt. Bærehåndtakene som følger med, er nok en stor grunn til dette. Disse gir deg et godt og behagelig grep for sikker håndtering.

Thule Easyfold XT 3 kommer også med praktiske hjul som er med på å gjøre dette til et enkelt stativ å håndtere. Brukervennligheten viser seg så snart stativet blir pakket ut. Her kreves det ingen ekstra montering av deler eller annet utstyr. Dette er et stort pluss og noe mange forbrukere ser etter i sine sykkelstativ til bil.

Stativet sørger også for god tilgjengelighet i bagasjerommet. Det kan nemlig enkelt vippes, selv om det er fastmontert på bilens hengerfeste. Slik får du tilstrekkelig tilgang til bilens bakrom. Perfekt når du er på lange turer.  

I tester med kollisjons-simuleringer gjør Thule Easyfold XT 3 det meget godt. Her scorer stativet best i hele testen. Stativet sitter også godt på bilen hvilket øker følelsen av stabilitet under kjøring. Du kommer ikke til å merke at stativet utsetter kjøringen på noe måte. I tillegg er dette et av stativene som gjør det best i sikkerhetstester under kjøring.

Stativet er beregnet for å ha plass til tre antall sykler. Det har en vekt på 23,1 kilo og kapasitet til å håndtere en maksvekt på 60 kilo. Thule Easyfold XT 3 gjør det også veldig godt i sikkerhetstester og kjøretester på ulike typer underlag. Mange tar gjerne med seg slike stativ på lengre kjøreturer rundt om i landet, da er det viktig at stativet takler ujevne veier.

Ved kraftig bremsing presterer det også meget godt. Skal du kjøre på svingete veier eller brosteinsgater? Ingen problem, Thule Easyfold XT 3 takler alle type kjøreforhold med like gode resultater. Dette er som sagt et meget brukervennlig stativ med enkel montering og ingen behov ekstra montering av deler etter kjøp.

Det tar under 1 minutt å feste stativet til hengerfestet, og dette vil alle klare selv ut forkunnskaper. Det følger med en beskrivende bruksanvisning for sikker og trygg montering. Dersom du ønsker deg et solid og robust sykkelstativ av ypperste kvalitet, er Thule Easyfold XT 3 et godt valg – her får du det du betaler for.

Hva ble resultatet?

Det er ingen tvil om at Thule Easyfold XT 3 er best i test. Dette er det beste sykkelstativet til bil, med flere sikre og gode egenskaper. Stativet gjør det særdeles godt i sikkerhets- og kollisjonstester. I tillegg er det svært enkelt å montere stativet og du behøver ikke å montere ekstra deler eller tilleggsutstyr etter kjøp.

Dette er dog også testens dyreste alternativ, og derfor er det klart vi forventer kvalitet i alle ledd. Her leverer produsenten gode resultater og Thule Easyfold XT 3 står virkelig til alle forventninger. Ettersom prisen er noe stiv, vil nok dette være et stativ for de spesielt interesserte. Likevel gjør Thule Easyfold XT 3 det så godt, at det blir vinner av denne testen og havner på en soleklar førsteplass.

Fordeler:

 • Thule Easyfold XT 3 er et meget brukervennlig sykkelstativ til bil av høy kvalitet. Stativet krever ingen ekstra montering etter kjøp, noe som er et stort pluss. Selv om stativet veier en del, merkes ikke dette på håndteringen. Gode gripevennlige håndtak og praktiske hjul, sørger for lett forflytning av stativet.

 • I tillegg er det en stor fordel at du får god tilgang til bagasjerommet. Thule Easyfold XT 3 kan nemlig vipps enkelt for effektiv og rask åpning av bagasjeluken. Dette er et ekstremt robust og stabilt sykkelstativ, som gjør det godt i alle tester. Både med tanke på sikkerhet og ytelse, gjør Thule Easyfold XT 3 det best i denne testen.

Ulemper:

 • Den eneste nevneverdige ulempen er prisen til Thule Easyfold XT 3. Dette er testens dyreste alternativ, men samtidig gjenspeiles dette i kvaliteten og egenskapene til stativet. For den vanlige forbrukeren vil muligens prisen være noe stiv, derfor egner dette seg gjerne best til spesielt interesserte som benytter slike stativ regelmessig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dimensjoner

BxLxH: 1230 x 830 x 860 mm

Maks antall sykler

3

Lastekapasitet

60 kg

Festeplassering

Hengerfeste

Beste priser hos:

Eurodel.no

THULE HANGON 3

THULE HANGON 3

Thule Hangon 3 er et sykkelstativ til bil med oppheng. Dette er et relativt rimelig alternativ, hvor du få mye kvalitet og gode egenskaper for pengene. Blant testen er dette et av de lettere sykkelstativene, noe som er et pluss for mange forbrukere. I tester med kollisjon og sikkerhet gjør Thule Hangon 3 det godt, og noe bedre enn gjennomsnittet.  

Dette sykkelstativet er også særdeles brukervennlig og enkelt å ta i bruk. Her får du plass til opptil tre sykler og stativet tåler en maksvekt på 45 kilo. Det er enkelt å feste syklene til stativet, men skal du feste en damesykkel behøves det dog ekstra tilbehør. Dette kan muligens oppleves som en ulempe for noen.

Selve stativet robust og sitter godt under kjøring. Vi opplever likevel at syklene forflytter seg litt under krappe svinger, men de henger fortsatt godt på stativet. Det er ved kollisjonstesten at Thule Hangon 3 viser noen svakheter. Her presterer ikke stativet like godt og mindre sykler har en tendens til å dette av.

Større sykler og sykler for voksen sitter godt under kollisjonstesten, men barnesykler eller de av mindre størrelser faller noen ganger av. Dette trekker noe ned, men det er verdt å merke seg at kollisjonstester blir gjort i høy fart, og at dette nødvendigvis ikke betyr at syklene vil falle av ved ekte sammenstøt.

Thule Hangon 3 gjør det derimot meget bra på brukervennlighetstesten. Det er enkelt å montere stativet, som også oppleves intuitivt og lett i bruk. Selv om det behøves ekstra utstyr for å feste damesykler, er selve monteringen i seg selv enkel og lett å forstå. Verktøyet som er nødvendig er dog noe lite og kan være enkelt å rote bort.  

Dersom du ønsker tilgang til bagasjelokket, er det enkelt å vippe stativet til siden. Dette er et stort pluss under turer. Opphenget sørger for god stabilitet og sikkerhet under kjøring. Her forflytter syklene seg noe, men henger fortsatt godt på. Det oppleves ikke som en ulempe å ha opphenget festet under kjøring, selv på ujevnt terreng.

Hva ble resultatet?

Thule Hangon 3 er et av de letteste alternativene av sykkelstativ til bil. Her får du et hendig sykkelstativ med oppheng, til en fornuftig og god pris. Du får mye kvalitet for pengene og stativet viser seg å være svært stabilt under kjøring. Selv om syklene beveger seg litt, trekker ikke dette mye ned på helhetsvurderingen. Syklene sitter like godt festet, selv etter kjøring på ujevne underlag.

Under kollisjonstesten viser Thule Hangon 3 sine svakheter. Her kan mindre sykler falle av, dersom sammenstøtet er kraftig. Det er også verdt å merke seg at det behøves en ekstra adapter for å kunne feste klassiske damesykler. Likevel gjør Thule Hangon 3 det godt i testen og presterer over gjennomsnittet sammenlignet med modeller i lignende prisklasse.

Fordeler:

 • Thule Hangon 3 er et utrolig lett og enkelt sykkelstativ til bil med oppheng. Her er det brukervennlighet og praktiske løsninger som er den store fordelen. Det er enkelt å montere festet, og du behøver ikke erfaring fra før. Instruksjonene er intuitive og enkle. 

 • I tillegg viser Thule Hangon 3 gode sider under sikkerhetstester, noe som er et stort pluss.

Ulemper:

 • Det som derimot trekker en del ned for Thule Hangon 3, er tester med kollisjonssikkerhet. Her presterer stativet noe dårligere og mindre sykler har en tendens til å falle av. I tillegg behøver du ekstra utstyr for å feste en klassisk damesykkel. Dette vil være en adapter fra samme produsent.

 • Selv om monteringen er enkel, er verktøyet som kommer med noe liten av størrelse. Dette er ikke en direkte ulempe, men det er enkelt å rote vekk verktøyet eller miste det. For noen kan dette oppleves som et irritasjonsmoment.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Dimensjoner  L x B X H: 550 x 480 x 760 mm
Lastekapasitet 45 kg
Maks antall sykler 3 stk
Festeplassering Hengerfeste

Beste priser hos:

Eurodel.no

Twinny Load Sykkelstativ, Universal fra Skruvat

Twinny Load Sykkelstativ

Twinny Load sitt universale sykkelstativ er et enkelt og greit sykkelstativ for de som ikke ønsker å sprenge budsjettet sitt. Dette er testens billigste alternativ og stativet fester du enkelt på taket av bilen. Her får du det du betaler for: Et sykkelstativ som er greit å montere og kan frakte en sykkel på mindre turer.

Stativet har et moderne og fint design, og ser dyrere ut enn hva det faktisk er. Dette er et stativ som skal festes på bilens tak, og derfor bør du være obs på bilens eksisterende høyde ved kjøring gjennom lavere tunneler og på ferger. Husk å ta sykkel høyde i betraktning for trygg og sikker kjøring.

Det universale sykkelstativet har bare plass til en sykkel, noe som gjør dette til et lite allsidig stativ. Likevel gjør sykkelstativet det godt i tester med stabilitet og sikkerhet. Sykkelen sitter relativt godt, men kan vippe noe ved brå bremsing. I kollisjonstester gjør Twinny Load sitt universale sykkelstativ det noe svakere.

Monteringen oppleves som meget brukervennlig. Stativet er lett av vekt og derfor enkelt å håndtere. Det kan også legge sammen noe som er et stort pluss for de med mindre oppbevaringsplass. Dersom du ikke har en garasje eller bod, vil du likevel kunne slå sammen Twinny Load sitt universale sykkelstativ og lagre det trygt på en hylle.

Detter et godt alternativ for de som ikke ønsker å betale for mye for å frakte sykkelen sin. Dersom du kun skal en kort tur på hytten eller på en mindre tur, vil Twinny Load sitt universale sykkelstativ være et rimelig alternativ.

Hva ble resultatet?

Med Twinny Load sitt universale sykkelstativ får du et billig og funksjonelt sykkelstativ som rommer en sykkel. Stativet fester du enkelt på taket av bilen, og det sørger for å trygt frakte sykkelen din gjennom mindre turer. Ettersom prisen er såpass vennlig, kan det ikke sammenlignes med egenskapene til testvinneren. Likevel gjør stativet det godt i kjøretester og stabilitetstester.

Det oppleves som behagelig å ha stativet på taket, selv om det kan vippe litt ved brå kjøring og bremsing. Dersom du kun skal på en liten tur og trenger et effektiv og praktisk stativ til sykkelen, vil Twinny Load sitt universale sykkelstativ være et godt og budsjettvennlig valg.

Fordeler:

 • Den største fordelen til Twinny Load sitt universale sykkelstativ, er definitivt prisen. Her får du et av markedets billigste sykkelstativer, som stabilt frakter sykkelen din fra A til B. Stabiliteten må også nevnes, da det oppleves som svært komfortabelt å kjøre med stativet og sykkel på taket.

 • Ettersom festet er på taket, vil du heller aldri ha problemer med tilgangen til bagasjerommet. Med billige sykkelstativ til bil, se vi ofte at de ikke har den vippefunksjonen som gir tilgang til bilens bakdel. Dette behøver du ikke bekymre deg for med Twinny Load sitt universale sykkelstativ, da dette er montert trygt på taket.

Ulemper:

 • Twinny Load sitt universale sykkelstativ gjør det noe dårlig i kollisjonstester. Her har sykkel en tendens til å vippe fremover ved bråbremsing, hvilket trekker noe ned. Sykkel kan også oppleves som noe ustabil ved kjøring på svært ujevnt terreng, men dette er ikke nødvendigvis en aktuell ulempe for alle.

 • Det er også bare mulig å feste en sykkel på Twinny Load sitt universale sykkelstativ. Dette trekker en god del ned, samtidig som du får det du betaler for. Skal du frakte flere sykler gjennom lengre turer, vil ikke Twinny Load sitt universale sykkelstativ være det beste alternativet for deg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Lastekapasitet 1 sykkel
Produsent Twinny Load
   

Beste priser hos:

Skruvat.no

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo