Treningshanske test: De 11 beste treningshanskene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne artikkelen har vi sett på og testet treningshansker. Vi gir deg en komplett kjøpsguide og kårer beste treningshanske 2024.

C.P. Sports: Iron Glove – Best i test treningshandske

Iron Glove test

C.P. Sports er en tysk produsent av treningsutstyr, og fokuserer spesielt på å levere produkter innen fitness og bodybuilding. Dette er med andre ord en produsent som bør ha mye kunnskap om nettopp treningshansker.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Les mer hos Gymgrossisten

Produktbeskrivelse  

Iron Glove er blant produsentens mest populære treningshansker, og er laget av skinn, polyester og nylon. Hanskene kan også brukes som fritidshansker, takket være behagelige materialer.

Iron Glove er designet for å beskytte håndflatene til deg som trener med vekter, og skal samtidig gi et bedre grep rundt treningsutstyr som vektstenger. Dette er en treningshanske som blant annet er velegnet for deg som trener markløft og benkpress.

Testresultat

Iron Glove scorer høyt i testen vår. Dette er en treningshanske som ser bra ut, samtidig som de er svært behagelige å ha på seg under trening. De vatterte håndflatene gir god beskyttelse mot friksjon fra treningsutstyr, og hanskene puster samtidig godt.

Hanskene er dessuten laget av slitesterke materialer, noe som gjør at de kan brukes om og om igjen – uten at dette går utover kvaliteten. Derfor kårer vi denne handsken til beste treningshandske 2024.

Fordeler:

 • En av de største fordelene ved å bruke Iron Glove når du trener, er at hanskene er svært luftige og pustende. Derfor unngår du klamme og svette hender, noe som kan være plagsomt under treningsøkten.
 • Hanskene er også behagelige, noe som skyldes de fleksible materialene. Med elastisk mesh-materiale på håndbaken får du ekstra bevegelsesfrihet under trening. Det er dessuten mulig å justere hanskene i håndleddet, noe som gjør at de sitter godt under bruk.
 • Den kanskje viktigste egenskapen til Iron Glove, er at dette er en treningshanske som beskytter hendene mot slitasje. Dette skyldes god vattering på håndflatene. De doble sømmene gjør dessuten hanskene ekstra slitesterke.
 • Du vil også få godt grep, takket være det unike materialet i hanskens håndflate. Disse hanskene er dessuten nokså budsjettvennlige, og passer fint for deg som ønsker en treningshanske som gir mye valuta for pengene.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på Iron Glove fra C.P. Sports. Disse treningshanskene leverer både når det kommer til komfort, slitestyrke, pris og beskyttelseseffekt.
 • En liten ulempe er at hanskene kun tåler å bli vasket på lav temperatur. Dersom du ikke følger vaskeanvisningen, kan du risikere at hanskene krymper en del. De kan også miste den gode gripeevnen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale 20 % polyester, 30 % nylon og 50 % skinn
Størrelser S–XXL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann, 30 grader

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Better Bodies: Basic Gym Glove

Basic Gym Glove test

Better Bodies har produsert treningsutstyr og -klær siden 1982, og de fleste forbrukere har høye forventninger til disse produktene. Produsenten har blant annet treningshansker i sortimentet, som Basic Gym Glove i fargen svart.

Produktbeskrivelse

Dette er hansker som er designet for vektløfting, en aktivitet der hendene er spesielt utsatt for friksjon og slitasje fra vektstengene. Hanskene er designet i et elastisk mesh-materiale mellom fingre og på håndbak, mens selve håndflaten er polstret.

Materialet Basic Gym Glove er laget av skal puste godt, noe som er viktig å ta hensyn til ved valg av treningshanske. Klamme hender er ikke spesielt behagelig, uansett om du trener pull-ups, markløft eller andre former for styrketrening.

Testresultat

Basic Gym Glove er en slitesterk treningshanske som er perfekt for deg som trener med vekter. Disse hanskene beskytter effektivt håndflaten under trening, takket være et innovativt multi-mesh materiale mellom fingrene og på håndbaken.

Hanskene har også god elastikk, og føles svært behagelige på. Sett bort fra et noe anonymt design, er dette absolutt en treningshanske som kan anbefales!

Fordeler:

 • En av de største fordelene ved Basic Gym Glove, er at hanskene gir brukeren stor grad av bevegelsesfrihet. Dette skyldes blant annet det elastiske materialet mellom fingrene og på håndbaken. Dermed er det enklere å gripe rundt vektstangen under trening.
 • Hanskenes elastiske kvalitet gjør dem også behagelige. Stoffet er uten irriterende sømmer som kan skape friksjon mellom hanske og hånd. Hanskene har også behagelig fôring i de polstrede håndflatene. Dette sikrer at det ikke skapes ubehagelig friksjon under trening.
 • Mesh-materialet gir også luftsirkulasjon, slik at hendene ikke oppleves som spesielt svette under harde treningsøkter. Er hendene svette over tid, kan dette føre til utslett. Derfor er det viktig å velge kvalitetshansker med pustende materialer.
 • Better Bodies er kjent for å produsere treningsutstyr av høy kvalitet, og Basic Gym Glove er intet unntak. Dette er en treningshanske som er både slitesterk og robust. Dermed er det mulig å bruke hanskene lenge før de fremstår som slitte.
 • Basic Gym Glove gir deg også godt grep. Dette reduserer sjansen for at du mister grepet på vektstangen mens du trener. Hanskene har «halve fingre», slik at du får et ekstra godt grep med treningsutstyret.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Basic Gym Glove. Designet er kanskje ikke det sprekeste vi har sett, men dette er kanskje en mindre viktig faktor for deg som er på jakt etter en funksjonell treningshanske.
 • En annen «ulempe» er at hanskene ikke tåler høy temperatur i vaskemaskinen. Vaskes de for varmt, kan du risikere at hanskene krymper eller mister passformen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale 60 % amara og 40 % polyester (multi-mesh), 100 % polyester i linningen
Størrelser XS–XXL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask på lav temperatur

Få beste pris:

Gymgrossisten

Gorilla Sports: New Gloves

Gorilla Sports New Gloves test

Britiske Gorilla Sports ble etablert i 2005, og har siden den gang levert treningsutstyr av høy kvalitet til treningsentusiaster. Blant produktene finner vi New Gloves, som er en treningshanske tilpasset deg som driver med styrketrening.

Produktbeskrivelse

Hanskene er for eksempel nyttige dersom du trener benkpress eller markløft, og er laget av et mykt og fleksibelt materiale, nemlig skinn. Hanskenes materiale er robust, men samtidig fleksibelt og ergonomisk utformet.

Det er mulig å justere hanskene i håndleddet, slik at du kan få hanskene til å sitte ekstra godt. Dette er et pluss for deg som har planer om å løfte tungt, og særlig om du har håndledd som har en tendens til å skades under trening.

Testresultat

New Gloves er ikke bare tøffe å se på, de er også veldig behagelige i bruk. Under vår test opplevde vi at hanskene pustet godt, og at hendene ikke tok skade – selv under tunge markløft.

Dette er en treningshanske for deg som er ute etter høy kvalitet og komfort, samt et lekkert design. Samtidig vil hansken gi deg godt grep under trening med vekter, noe som er et viktig moment å ta hensyn til.

Hanskene kan absolutt anbefales, enten du planlegger å trene med kettlebells, vektstenger eller andre former for styrketrening.

Fordeler:

 • New Gloves er først og fremst designet for å beskytte hendene dine mot slitasje under trening. Og nettopp det gjør de! Skinnmaterialet gir håndflatene god beskyttelse mot friksjon fra vektstenger, og du kan dermed beskytte deg mot ru hud og såre hender.
 • Håndflatene i hanskene er polstret, noe som tillater deg å løfte tyngre vekter enn hva du greier uten hansker.
 • Dette er også en treningshanske som er behagelig i bruk. Hanskene er laget av mykt skinn, slik at du får maksimal bevegelsesfrihet. Hanskene har også god ventilasjon, takket være det pustende materialet.
 • Foruten beskyttelse og komfort, sørger New Gloves for at du får et godt grep om vektstenger og annet treningsutstyr. Det er også et pluss at hanskene har justerbare borrelåser i håndleddene, slik at du kan stramme hanskene i ønsket grad.
 • En annen fordel med New Gloves, er at hanskene har et tøft design. De røde og svarte hanskene lar deg utvilsomt trene med stil! I tillegg til dette er hanskene slitesterke, noe som alltid er et pluss.

Ulemper:

Det er ikke mange ulemper som avdekkes med denne treningsvesten, men det er likevel et par ting som må nevnes.

 • New Gloves scorer høyt på de fleste områder. Både design, komfort og funksjonalitet er tilfredsstillende med disse hanskene fra Gorilla Sports. Ønsker du å kjøpe billige hansker derimot, er ikke dette blant de billigste hanskene du finner.
 • En noe stiv prislapp til tross, her får du mye treningshanske for pengene. Hanskene er laget av skinn, som jo er et robust kvalitetsmateriale. Du kan derfor regne med å ha disse hanskene i lang tid.
 • Det skal også nevnes at du ikke bør vaske New Gloves med såpe, da dette kan gjøre skinnet hardt og lite fleksibelt. Kald vask med Milo eller lignende er å foretrekke, siden dette ikke vil skade skinnet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Mykt skinn
Størrelser S–XL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann (unngå såpe!)

 

Gorilla Sports: Vektløfterhansker med håndleddsstøtte

Vektløfterhansker – Med håndleddsstøtte test

Når du løfter tungt er kroppen utsatt for både skader og slitasje, og dette gjelder kanskje spesielt håndleddene dine. Derfor har Gorilla Sports utviklet vektløfterhansker med håndleddsstøtte, i form av en borrelås som kan strammes godt rundt håndleddene.

Produktbeskrivelse

Den ekstra håndleddstøtten gjør disse hanskene aktuelle for deg som løfter tungt, enten du trener benkpress, squats eller markløft. Dette er en treningshanske som er laget av mykt lær, noe som gir godt grep når du trener med vekter. Hanskene har også åpne fingre.

Hanskene forhindrer også slitasje i håndflatene dine, noe vektløftere er ekstra utsatt for. Unngå blemmer og tørr hud med et par myke skinnhansker.

Testresultat

Vektløfterhansker med håndleddsstøtte passer perfekt for deg som krever ekstra robuste treningshansker med god støtte. Håndledd er utsatt når du løfter tungt, og dette en treningshanske som kan forebygge at skadene i det hele tatt oppstår.

Vi anbefaler disse hanskene for alle som løfter tungt, eller som har utsatte håndledd. Hanskene passer også fint for deg som bare ønsker en behagelig treningshanske med godt grep.

Fordeler:

 • Vektløfterhansker med håndleddstøtte er ypperlig for deg som løfter tungt. Den gode støtten rundt håndleddet forhindrer kjedelige treningsskader og vonde håndledd etter vektløfting. Borrelåsene kan enkelt justeres slik at hansken tilpasses dine håndledd.
 • En annen fordel med disse hanskene, er at det myke skinnmaterialet puster godt, slik at du får maksimal komfort mens du trener. Hanskene er dessuten fleksible og har god stretch, slik at du enkelt kan bevege hendene mens du trener.
 • Det er naturligvis også en fordel at håndflaten beskyttes mot slitasje, slik at du unngår ru og sår hud på hendene. Samtidig får du godt grep om vektstenger og kettlebells, slik at du ikke mister vektene under trening. Du vil også få godt grep om du trener pull-ups.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å pirke på når det kommer til Gorilla Sports vektløfterhansker med håndleddsstøtte. For noen vil kanskje det svarte designet være noe anonymt, mens andre vil sette pris på et nøytralt design.
 • En annen ulempe er at hanskene ikke kan vaskes helt ukritisk. Dette er en treningshanske av skinn, noe som betyr at den bør vaskes på lav temperatur – uten såpe.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Mykt lær
Størrelser S–XL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann, 30 grader

Copper Fit: Hand Relief Gloves

Copper Fit Hand Relief Gloves test

Copper Fit er en leverandør av lindrende treningsutstyr, spesielt designet for deg som har skader, smerter eller ubehag mens du trener. Blant produsentens produkter finner du Hand Relief Gloves, som er spesielt tilpasset dem med nummenhet eller smerter i hendene.

Produktbeskrivelse

Enten du sliter med smerter i muskler eller ledd, kan Copper Fit Hand Relief Gloves gi umiddelbar lindring. Hanskene inneholder blant annet kobberfiber og har komprimerende effekt, noe som gir økt blodsirkulasjon og bevegelighet.

Dette er altså ingen «vanlig» treningshanske. Hanskene skal imidlertid også ha egenskaper som en typisk treningshanske, som at de gir godt grep og beskyttelse mot slitasje i håndflatene.

Testresultat

Hand Relief Gloves er et godt alternativ til en tradisjonell treningshanske dersom du sliter med sårhet, nummenhet, muskel- eller leddsmerter. Hanskene har komprimerende egenskaper, og kobber-materialet har en umiddelbar lindrende effekt.

Dette er kanskje først og fremst en treningshanske for deg med smerter eller ubehag. Hanskene kan imidlertid brukes av alle som er på jakt etter en behagelig hanske til trening eller hverdags. Hanskene er komfortable, gir godt grep og beskytter håndflatene.

Fordeler:

 • Den største fordelen ved Copper Fit Hand Relief Gloves, er at de passer perfekt for alle som har vonde hender eller håndledd. Dette er effektive kompresjonshansker som sørger for økt blodsirkulasjon, samtidig som kobber skal ha en lindrende effekt.
 • En annen fordel ved Hand Relief Gloves, er at dette er en treningshanske som gir bedre grep mens du trener. Hanskene har blant annet en innebygget «anti-slip»-funksjon, slik at du kan trene mer effektivt.
 • Det er også et pluss at hanskene er behagelige i bruk, og at fingertuppene er åpne. Dette gjør det enklere å utføre daglige gjøremål, enten det er vektløfting eller andre ting. Alt i alt er dette en stabiliserende, komfortabel og lindrende treningshanske.

Ulemper:

 • Det er ikke mange ulemper ved å bruke Hand Relief Gloves. Du bør imidlertid ikke tro at hanskene er noen «mirakelkur» mot ledd- og muskelsmerter eller sårhet. Hanskene har først og fremst en lindrende effekt.
 • En annen ulempe er at hanskene ikke tåler å vaskes i varmt vann. De bør også tørkes i tørketrommel på lav temperatur, eller lufttørkes om du vil være på den sikre siden.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Nylon med kobber og spandex
Størrelser S–XL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann, tørkes på lav temperatur

 

 

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Gorilla Wear: Dallas Wrist Wrap Gloves

Dallas Wrist Wrap Gloves test

Gorilla Wear står også bak Dallas Wrist Wrap Gloves, som skal være en ekstra slitesterk og robust treningshanske. Modellen kommer med borrelås i håndleddet og har åpne fingre, slik at brukeren skal kunne utføre trening med presisjon.

Produktbeskrivelse

Enkelte partier på hansken er laget av mesh-materiale, noe som skal sikre både luftsirkulasjon og elastisitet.

Disse hanskene kommer også med egne hanker, noe som skal gjøre det enklere å dra av seg hanskene etter en svett treningsøkt. Dallas Wrist Wrap Gloves har dobbel borrelås i håndleddet, slik at hanskene kan festes godt på brukerens håndledd.

Testresultat

Dallas Wrist Wrap kom godt ut av testen vår. Vi konkluderer med at denne er en treningshanske som passer spesielt godt for deg som vil ha ekstra støtte rundt håndleddene.

Hanskene er samtidig behagelige å bruke, og kommer i et bredt spenn av ulike størrelser. De praktiske hankene sørger for at du enkelt får av deg hanskene, noe som gjør at denne modellen skiller seg ut i mengden.

Fordeler:

 • En av de største fordelene med Dallas Wrist Wrap Gloves, er at hanskene har en ergonomisk utforming. Det gjør dem ekstra behagelige i bruk, noe som ytterligere forsterkes av det elastiske materialet.
 • Hanskene har dessuten ekstra god støtte rundt håndleddene, takket være de doble borrelåsene. Du vil også få godt grep rundt kettlebells, vektstenger og annet treningsutstyr med disse hanskene.
 • Ellers kan vi nevne at hanskene er produsert i et slitesterkt materiale. Dette er det mange brukere som setter pris på, siden en treningshanske utsettes for mye slitasje. Hendene dine beskyttes også mot friksjon fra vekter, slik at huden ikke får blemmer eller lignende.
 • Disse hanskene leveres også med økt ventilasjon. Dersom du svetter mye på hendene under trening, kan dette være gunstig. Det er også et pluss at hanskene er enkle å ta av seg, på grunn av hankene.

Ulemper:

 • Det er ikke noe spesielt å utsette på Dallas Wrist Wrap Gloves fra Gorilla Wear. Hanskene har imidlertid en del detaljer, så de passer kanskje ikke for deg som foretrekker et minimalistisk design.
 • Hanskene bør heller ikke vaskes i for varmt vann, da dette kan føre til at de taper noen av sine gode egenskaper.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Mesh-materiale og nylon
Størrelser S–XXXL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Schiek: Platinum Gel Lifting Gloves

Platinum Gel Lifting Gloves test

Produktbeskrivelse

Det er produsenten Schiek som står bak Platinum Gel Lifting Gloves. Dette er en unik treningshanske som har gel-polstring innvendig, noe som gir ekstra god beskyttelse mot friksjon under vektløfting.

Hanskene har også gummibelegg i håndflatene, mens resten av hansken er laget av syntetisk skinn. Dette er en unik hanske, og den leveres med en ettårig garanti.

Testresultat

Platinum Gel Lifting Gloves fra Schiek passer utmerket for deg som ønsker ekstra beskyttelse for håndflatene dine. Den smarte gel-polstringen gir god beskyttelse, mens gummibelegget sørger for optimalt grep.

Hanskene er behagelige i bruk, og kan absolutt anbefales til deg som løfter vekter eller trener pull-ups.

Fordeler:

 • Den største fordelen med Platinum Gel Lifting Gloves, er utvilsomt den smarte gel-polstringen på innsiden av hanskene. Dette sørger for optimal komfort under trening, og beskytter håndflaten godt under trening.
 • Gummibelegget i håndflatene er et annet pluss, da dette sørger for ekstra godt grep rundt treningsutstyr som vekter og kettlebells.
 • Det slitesterke skinnet utenpå hanskene gjør dem dessuten slitesterke. Skulle hanskene mot formodning bli ødelagt før det har gått ett år, vil dette dekkes av den medfølgende garantien.
 • Hanskene har også støtte til håndleddet, takket være en forholdsvis tykk borrelås. Denne kan også brukes til å tilpasse hanskene rundt brukerens håndledd. Dette er komfortable hansker som passer de fleste treningsentusiaster.

Ulemper:

 • Hanskene fra Schiek scorer jevnt over svært høyt, og det er ikke mye å pirke på. Noen vil kanskje mene at designet er litt anonymt, men dette er en smakssak.
 • Pass også på at hanskene ikke vaskes ved for høy temperatur, da dette kan medføre at de krymper betraktelig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Syntetisk skinn, gel og gummi
Størrelser S–XL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Casall: Exercise Glove Support

Casall Exercise Glove Support test

Produktbeskrivelse

Casall er blant markedets mest anerkjente produsenter av sportsutstyr, og leverer alt fra tights og topper til annet treningsutstyr. I sortimentet til Casall finner vi blant annet Exercise Glove Support, som er en treningshanske designet for deg som driver med styrketrening.

Disse slitesterke treningshanskene er laget av materialer som nylon, polyuretan, skinn og elastan. Hanskene skal gi bedre grep under vektløfting, og samtidig beskytte hendene mot slitasjeskader.

Testresultat

Casall Exercise Glove Support er en slitesterk treningshanske som passer bra til deg som ikke setter krav til mye støtte rundt håndleddene. Hanskene er behagelige på, og er laget av et pustende og fleksibelt materiale.

Du får god beskyttelse mot slitasjeskader i håndflatene, og de åpne fingrene sikrer maksimal bevegelsesfrihet og presisjon.

Fordeler:

 • Casall Exercise Glove Support har vatterte håndflater, noe som gir deg ekstra god beskyttelse mot blemmer og andre skader i hendene under styrketrening. Hanskene er dessuten laget av elastiske materialer – som elastan – noe som sikrer optimal komfort og bevegelsesfrihet.
 • Med åpne fingre på hanskene vil du dessuten få godt grep. Også hanskens materialer sikrer et godt og trygt grep, takket være skinn og polyuretan. Dermed kan du forhindre ulykker der du mister vektstangen. Hanskene gir deg også bedre grep ved pull-ups.
 • En annen fordel ved Exercise Glove Support treningshanske, er at den gir håndleddene en viss støtte. Borrelåsen rundt håndleddet sørger også for at hanskene sitter bra rundt både slanke og kraftige håndledd.
 • Hanskene har også et lekkert og elegant design, og passer til de fleste treningsklær. Exercise Glove har skinn rundt fingrene og nederst på håndflaten, og materiale som sikrer godt grep midt på håndflaten. På håndbaken er det nylon, noe som sikrer at hanskene puster.

Ulemper:

 • Det er ikke mange ulemper å påpeke ved Exercise Glove Support fra Casall. Borrelåsen rundt håndleddet er imidlertid nokså smal, noe som betyr at hanskene ikke gir spesielt mye støtte under tunge løft.
 • Hanskene er dessuten laget av materialer som kan krympe eller tape egenskaper under vask i varmt vann. Pass derfor på at du vasker hanskene i kaldt vann, og helst uten såpe.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale 5 % elastan, 20 % skinn, 25 % nylon og 50 % polyuretan
Størrelser S–XL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann

 

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

C.P. Sports: Iron Glove Comfort (Pink)

CP Sports Iron Glove Comfort test

Produktbeskrivelse

C.P. Sports står bak flere treningshanske-modeller, og blant disse finner vi Iron Glove Comfort (Pink). Dette er en rosa treningshanske som passer fint til deg som ønsker å skille deg litt ut på treningsstudioet.

Iron Glove Comfort i fargen rosa har dessuten vattert håndflate, slik at kontaktflaten mellom hånd og vektstang er ekstra beskyttet. Hanskene er også laget av slitesterke og elastiske materialer som polyuretan og nylon, samt bomull og skum.

Det er en regulerbar spenne rundt håndleddet, slik at hansken kan tilpasses ulike håndleddstørrelser.

Testresultat

Iron Glove Comfort er en lekker treningshanske i fargene svart og rosa, og passer perfekt til alle som ønsker en mer fargerik treningshanske. Hanskene har behagelig skum i håndflaten, og er laget av elastiske materialer. Her får du høy komfort!

Vi anbefaler denne hansken til deg som ikke løfter så tungt, da hansken gir begrenset støtte rundt håndleddet. Ellers er det mye positivt å si om disse hanskene, som både puster, beskytter og gir godt grep!

Fordeler:

 • En av de største fordelene ved å bruke C.P. Sports Iron Glove Comfort, er at du får en ekstra komfortabel treningsøkt takket være skum-vatteringen i håndflatene. Mange sliter med at hendene tar skade under vektløfting, og da kan ekstra fôring være løsningen.
 • Nylon og polyuretan er dessuten slitesterke materialer, noe som betyr at hanskene har lang levetid om du behandler dem riktig. Hanskens materialer er også elastiske, slik at du får en best mulig passform. Også spennen rundt håndleddet sikrer god passform.
 • Materialene er i tillegg pustende, slik at du slipper å få klamme hender mens du trener. På innsiden av hendene er det også materiale som sikrer ekstra god gripeevne, slik at du får godt grep rundt vektstangen.

Ulemper:

 • C.P. Sports Iron Glove Comfort i rosa er en super treningshanske med få ulemper. Det rosa designet faller imidlertid ikke i smak hos alle, og appellerer kanskje først og fremst til kvinner.
 • Hanskene må også behandles korrekt i vask for at egenskapene skal ivaretas. Vi anbefaler å vaske Iron Glove Comfort i kaldt vann, for å forhindre krymping.
 • Iron Glove Comfort gir heller ikke mye støtte til håndleddene, og passer kanskje best til deg som ikke løfter så tungt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale 3 % skum, 7 % bomull, 25 % nylon og 65 % polyuretan
Størrelser S–XL
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Maskinvask i kaldt vann

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Better Bodies: Women’s Training Gloves

Better Bodies Womens Training Gloves test

Produktbeskrivelse

Better Bodies har også designet treningshansker for kvinner. Women’s Training Gloves kommer i et lekkert rosa og svart design. Hanskene fremstår imidlertid ikke som prangende, og det er kun beskjedent med rosa mellom fingrene.

Disse hanskene er laget av nylon-mesh og skinn, og har elastiske egenskaper. Rundt håndleddet finnes en borrelås, og innsiden av håndflaten er vattert.

Testresultat

Women’s Training Gloves er en treningshanske vi kan anbefale til alle kvinner som løfter vekter eller trener pull-ups. Hanskene gir et godt grep, og beskytter samtidig håndflatene effektivt mot friksjon.

Hansken passer best til deg som ikke løfter for tungt, da reimen ikke gir optimal beskyttelse rundt håndleddet. Dette er verdt å tenke på dersom du har håndledd som er disponert for skader.

Dette er en treningshanske som også er robust, og du kan regne med å ha dem i lang tid dersom de vaskes riktig (i kaldt vann uten såpe). Pass på at du leser vaskeanvisningen nøye før hanskene kastes i vaskemaskinen.

Fordeler:

 • Hansken har halve fingre, slik at brukeren får optimalt grep og kan trene med høy presisjon. Innsiden av håndflaten har et materiale som gir godt grep. Nylon-mesh mellom fingrene og på håndbaken sørger også for god elastikk og god pusteevne.
 • Mesh-materialet og skinn er dessuten slitesterke materialer, noe som sikrer lang levetid for hanskene om de vaskes riktig. Hendene beskyttes effektivt mot friksjon fra treningsapparater og -utstyr som vekter og kettlebells.
 • Designet fortjener også skryt. De beskjedne rosa detaljene gjør at de ellers svarte hanskene får et feminint og livlig preg, samtidig som du enkelt kan matche hanskene med de fleste treningsklær. Hanskene har et åpent område på håndbaken, noe som utgjør en lekker detalj.

Ulemper:

 • Women’s Training Gloves fra Better Bodies scorer jevnt over veldig høyt. En liten ulempe er imidlertid at du ikke får optimal støtte til håndleddene, noe som skyldes at borrelåsen ikke strammer rundt hele håndleddet (kun på oppsiden).
 • Hanskene kan fint vaskes i maskin, men du bør unngå å vaske dem på for varmt vann. Dette skyldes at hansken har områder av skinn, noe som fort kan ta skade om du bruker såpe og varmt vann.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Nylon-mesh og skinn
Størrelser S–L
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Kan vaskes i maskin. Unngå for varmt vann!

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Gorilla Wear: Women’s Fitness Gloves

Gorilla Wear Womens Fitness Gloves

Produktbeskrivelse

Gorilla Wear har også designet en treningshanske for kvinner, med Women’s Fitness Gloves i fargene svart og lilla. Disse hanskene har halve fingre og en borrelås-reim øverst på håndleddet.

Hansken har ergonomisk utforming, og har partier av mesh. Materialet skal også være slitesterkt, slik at hansken kan benyttes selv under harde treningsøkter.

Testresultat

Women’s Fitness Gloves er en treningshanske for kvinner, og det lekre designet med sorte og lilla partier gjør at du skiller deg ut i mengden. Dette er imidlertid ikke bare treningshansker som er til «pynt», de er også veldig funksjonelle.

Med godt grep, ergonomisk utforming og halve fingre, kan du se frem til en behagelig og sikker treningsøkt. Mesh-materialet sørger for at hanskene puster godt, noe vi setter pris på i en treningshanske.

Dersom du skal løfte tungt, er hanskene egnet til dette grunnet det robuste materialet. Samtidig er det verdt å merke seg at du ikke får optimal støtte rundt hele håndleddet, siden hanskens borrelås ikke går rundt hele håndleddet.

Fordeler:

 • Women’s Fitness Gloves er treningshansker som er spesialdesignet for kvinner, og er laget av et pustende og luftig materiale i mesh. Dette sørger for optimal pusteevne under trening, slik at du ikke får svette og klamme hender.
 • Med disse hanskene fra Gorilla Wear får du mye komfort for pengene. Den ergonomiske utformingen sikrer en behagelig treningsøkt.
 • Hanskene har et materiale i håndflaten som sikrer brukeren et godt grep, noe som er essensielt når du trener med tunge vekter. Det slitesterke materialet gjør at hanskene kan brukes gang på gang – uten at kvaliteten forringes.
 • Materialet som sikrer godt grep finnes på alle fem fingre, samt i håndflaten. Dette er et pluss, siden mange treningshansker kun gir godt grep i selve håndflaten. Hansken er velegnet uansett om du trener med kettlebells, vekter eller tar pull-ups.

Ulemper:

 • Én ulempe ved Women’s Fitness Gloves fra Gorilla Wear, er at hanskene ikke har ekstra vattering i håndflaten. Har du behov for ekstra beskyttelse fordi du har såre håndflater, kan det være greit å velge en modell med gel eller skum.
 • Hanskene gir heller ikke solid støtte til håndleddene, noe som kan være negativt om du løfter tungt. Ellers er det få ting å utsette på disse flotte hanskene!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Mesh-partier og nylon
Størrelser S–L
Mulighet for justering i håndledd Ja
Vask Kan vaskes i maskin. Unngå for varmt vann!

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Nyttig å vite om treningshansker

Når bør treningshansker benyttes?

Treningshansker er ikke forbeholdt markløft og benkpress. Hanskene er nyttige i alle treningssituasjoner der hendene utsettes for friksjon eller slitasje.

Du vil for eksempel ha bruk for treningshansker når du trener med kabeltrekkmaskiner eller romaskiner, der hendene brukes aktivt. Det er også nyttig med treningshansker når du trener med egen kroppsvekt – for eksempel ved pull-ups.

Hvordan finne riktig størrelse på treningshanske?

Ulike produsenter opererer ofte med ulike størrelsestabeller. Det er smart å sjekke ut størrelsestabellen som oppgis for hvert enkelt produkt, slik at du er sikker på at du finner riktig størrelse.

Du finner som regel størrelsen din ved å måle omkretsen av hånden din like under knoklene. Ta også hensyn til at det finnes herre- og damemodeller av treningshansker. Generelt sett vil følgende mål (omkrets i cm) gi følgende størrelser for de fleste hansker:

 • XS: 18–19 cm
 • S: 10–20 cm
 • M: 20–21 cm
 • L: 21–22 cm
 • XL: 22–23 cm
 • XXL: 23–24 cm

Hvorfor trene med treningshansker?

Det kan være fristende å trene uten hansker når du skal løfte vekter, rett og slett fordi du frykter at hansker vil gjøre deg for varm. Men dersom du trener vekter uten hansker, har du helt sikkert opplevd at vektene glipper innimellom.

Dersom du skulle miste en vekt ned mens du for eksempel trener benkpress, kan dette føre til store kroppslige skader. Det er helt nødvendig med et godt grep, noe som er vanskelig å få med bare, svette hender.

Uten treningshanske på hendene vil du dessuten være disponert for blemmer, tørr hud og skader i håndleddet. Vonde hender og dårlig treningsteknikk kan naturligvis gå utover både treningsglede og resultater.

Med treningshansker får du støtte til håndleddene, samt bedre grep rundt treningsutstyret. Siden hanskene som regel er laget av pustende mesh-materiale, trenger du heller ikke å bekymre deg for å bli for varm.

Er treningshanskene laget for begge kjønn?

Ja! De fleste treningshansker kan benyttes av både menn og kvinner. Noen hansker heter «Women’s…» eller lignende, og de har gjerne et mer feminint design.

I utgangspunktet kan imidlertid både menn og kvinner bruke de samme hanskene, da de finnes i en rekke ulike størrelser. Mange av hanskene som er presentert i denne testen er unisex-hansker.

Mål hendene dine og finn et design du liker – enten det er helsvart, rosa eller noe annet! Det viktigste er å finne en treningshanske som er tilpasset ditt aktivitetsnivå og dine krav til komfort.

Hvordan finne riktig treningshanske?

Når du skal finne riktig treningshanske, er det flere faktorer som spiller inn. For noen er design viktigere enn komfort, mens for andre er ergonomisk utforming og godt grep det viktigste.

I tillegg er det selvfølgelig viktig å ta hensyn til pris og bruksområder. Noen hansker er spesialdesignet for vektløfting, mens andre har et bredere bruksfelt. Her er noen av faktorene du bør tenke over før du kjøper en treningshanske:

 • Design
 • Komfort
 • Grep
 • Størrelse
 • Bruksområder
 • Pris
 • Pustende materialer

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo