Frityrkoker test: De 11 beste Frityrkokerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi tar for oss og tester frityrkokere. I denne artikkelen vil vi vise deg de forskjellige variantene på markedet og også kåre beste frityrkoker 2024.

En frityrkoker er et kjøkkenapparat som brukes til å tilberede mat ved å senke ingrediensene ned i varm olje. Ingrediensene må være heldekket av den varme oljen, og det fører til at maten blir frityrstekt.

Det finnes utrolig mye mat som er god i fritert tilstand. Du har sannsynligvis hørt om fish and chips eller kylling nuggets? Dette er matretter som består av fisk og kylling som har blitt fritert. Du kan også fritere vårruller, og fellesnevneren for dette er jo at det er veldig godt!

Som du skjønner, så er det egentlig bare fantasien din som setter grenser hvilke råvarer som kan frityrstekes. Hvis du ikke finner en oppskrift som viser hvordan du friterer den aktuelle råvaren, er det bare å prøve seg frem på egen hånd. Det er 50 % sjanse for at det blir godt!

For å fritere mat trenger du en frityrkoker, og det er dette produktet vi skal teste i denne produkttesten. Her skal vi ta en nærmere titt på forskjellige frityrkokere fra både Bakeren og Kokken og Skousen.

Ninja AF160EU – Best i test frityrkoker

Ninja AF160EU Frityrkoker test

AF160EU Frityrkoker fra Ninja er en frityrkoker med mange smarte egenskaper som er innpakket i et særdeles elegant design. Med denne vil enhver matlagingsprosess være både lettere og raskere enn ved tradisjonell matlaging. Det er ingenting som er bedre enn det! Derfor kårer vi denne til beste frityrkoker 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Produktbeskrivelse  

AF160EU Frityrkoker er en frityrkoker, og den er av merket Ninja. Denne frityrkokeren har en effekt på 1750 watt, samt en kapasitet på 5,20 liter. Det er imidlertid ukjent hvilket materiale produsenten har brukt til å lage denne frityrkokeren.

Denne frityrkokeren er utstyrt med 6 forhåndsinnstilte programmer. Med denne frityrkokeren kan du både steke, riste, bake maten din. Du kan også varme opp og dehydrere den, samt benytte deg av Max Crisp funksjonen.

Også dette er en frityrkoker som har likheter med en airfryer. Det betyr at alle programmene vi nevnte ovenfor, blir gjort med litt til ingen olje. Selv med opptil 75 % mindre fett enn i en tradisjonell frityrkoker, bli maten crispy og god, men bare litt sunnere!

I løpet av noen få minutter kan du ha et nydelig måltid mat foran deg på bordet. Vi kan også garantere at rengjøringsprosessen går like raskt, ettersom bestanddelene på denne frityrkokeren er nonstick-belagt. I tillegg er de oppvaskmaskinvennlige!

Fordeler:

 • Denne frityrkokeren har et elegant design, og innenfor denne fine innpakning gjemmer det seg et produkt med mange gode egenskaper. Med den kan du gjennomføre 6 matlagingsprosesser på utallige typer råvarer. Det er veldig praktisk!
 • I tillegg tilberedes maten med 75 % mindre fett i sammenligning med en tradisjonell frityrkoker. Det betyr at selv fritert og digg mat også kan være relativt sunt. Du trenger altså ikke å gi slipp på det ene for å få det andre.
 • Dette er en frityrkoker med flere praktiske elementer. Uansett hvilken matlagingsprosess du velger å benytte deg av, så trenger du ikke bekymre deg for at matne skal brenne seg. Frityrkokeren er nemlig nonstick-belagt, og den kan vaskes i oppvaskmaskinen etterpå.

Ulemper:

 • Vi finner ingen ulemper med produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Ninja
Effekt 1750 W
Kapasitet 5, 20 L

Princess Mini Frityrkoker

Princess Mini Frityrkoker test

Mini Frityrkoker er en svært kompakt frityrkoker. Den er av merket Princess, og er en frityrkoker som er laget av stål. Frityrkokeren har en effekt på 840 watt, og den har en kapasitet på 1,2 liter. Denne frityrkokeren har dessuten flere bruksområder.

Les mer hos Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse

Med denne frityrkokeren fra Princess kan du tilberede forskjellige typer råvarer. Temperatur og tilberedningstid for de ulike råvarene finner du på fronten til selve frityrkokeren, for designteamet til Princess har inkludert det som et eget designelement.

I denne frityrkokeren kan du altså tilberede både grønnsaker, pommes frites, kjøtt og fisk. Ved riktig temperatur kan det også fungere som en elektrisk fondue. Denne frityrkokeren kan altså også brukes til å lage kjøttfondue, ostefondue og sjokoladefondue, for eksempel.

Når du kjøper dette produktet, får du naturligvis selve frityrkokeren. I tillegg inneholder produktpakken en kurv med håndtak, 6 fonduegafler og et avtagbart lokk. Du får selvsagt også med en bruksanvisning, så du kan lære deg hvordan du bruker denne frityrkokeren.

Testresultat

Mini Frityrkoker fra Princess er en kompakt og praktisk frityrkoker. Den er enkel både å bruke og oppbevare når den ikke er i bruk. Det er også veldig fint at frityrkokeren har et bredt spekter når det gjelder hva du kan lage med den.

Fordeler:

 • I tillegg til å være kompakt og ha flere bruksområder, så har denne frityrkokeren mange andre detaljer som styrker helhetsinntrykket av produktet. Denne frityrkokeren trenger kun en begrenset mengde med olje, for eksempel. Her blir altså maten litt sunnere.
 • Det avtagbare lokket er utstyrt med både vindu og luktfilter, noe som gjør frityrkokeren fra Princess veldig praktisk. Vinduet bidrar til at du ikke trenger å åpne frityrkokeren hver gang du skal sjekke om maten er ferdig, og luktfilteret gjør at det blir mindre matlukt etterpå.
 • Størrelsen på frityrkokeren gjør den praktisk til enhver husholdning. Enten du er en student med begrenset oppbevaringsplass på hybelen, en liten familie eller av den eldre garde, så vil denne frityrkokeren passe for deg. Den er veldig lett, og har attpåtil sklisikre føtter!
 • Ettersom denne frityrkokeren har flere bruksområder, er det spesielt en detalj som er veldig praktisk. Selve frityrkokeren er nemlig nonstick-belagt, så du trenger ikke å bekymre deg for at den skal være vanskelig å rengjøre. I tillegg tåler noen av delene oppvaskmaskin!

Ulemper:

 • Vi har ikke avdekket noen ulemper med denne frityrkokeren fra Princess.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Princess
Materiale Stål
Effekt 840 W
Kapasitet 1,2 L

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Severin 2431 Frityrkoker

Severin 2431 Frityrkoker test

2431 Frityrkoker er en tradisjonell frityrkoker. Produsenten bak dette produktet er Severin, og det er laget av rustfritt stål. Denne frityrkokeren har en effekt på 2000 watt, og den har en kapasitet på 3 liter.

Produktbeskrivelse

Også denne frityrkokeren fra Severin kan brukes til å tilberede forskjellige typer råvarer. Produsenten har integrert temperatur og tilberedningstid for de ulike råvarene som et designelement på toppen av frityrkokeren sin temperaturregulator.

Det vil si at du kan tilberede både kjøtt, fisk, grønnsaker og pommes frites i denne frityrkokeren. Så enten du har lyst til å skeie ut med litt pommes frites en fredagskveld eller skal lage et grønnsaksrikt middagsmåltid, så kan denne frityrkokeren hjelpe deg med det!

Denne produktpakken består av selve frityrkokeren med et tilhørende lokk. Lokket er designet med et vindu og et luktfilter. Integrert i temperaturregulatoren er det et ledningsoppbevaringsrom, så den tar ikke mer plass enn nødvendig under oppbevaring.

Testresultat

2431 Frityrkoker fra Severin er en tradisjonell frityrkoker. Du kan lage mye forskjellige god mat ved hjelp av dette apparatet. Den er svært enkel å bruke, og kan enkelt settes bort når den ikke er i bruk.

Fordeler:

 • Denne frityrkokeren kan brukes til å tilberede flere forskjellige råvarer. Det å ha et apparat med flere bruksområder er veldig praktisk, fordi du kan spare penger på det. I tillegg kan det motivere deg til å prøve noe nytt. Pommes fries ja, men hvordan smaker grønnsakschips?
 • Dette lokket er designet med vindu og luktfilter. Også her bidrar vinduet til at du ikke trenger å åpne selve frityrkokeren når du skal sjekke om maten er ferdig. I stedet kan du bare se gjennom vinduet! Luktfilteret er også veldig praktisk, ettersom det minimerer matlukt.
 • Dette er ikke den minste frityrkokeren vi har sett, men den er utstyrt med praktiske håndtak som gjør det enkel å flytte på likevel. I tillegg er den designet med sklisikre føtter, så den kommer til å stå støtt på benken din under hvert eneste bruk.
 • Noen av frityrkokeren sine deler er nonstick-belagt og tåler oppvaskmaskinen, noe som sikrer en enkel rengjøringsprosess.

Ulemper:

 • Det er ingen direkte ulemper med denne frityrkokeren fra Severin. Men det kan nevnes at dette er en tradisjonell frityrkoker, noe som betyr at den er oljebasert. Det er ikke det beste utgangspunktet for et sunt måltid, hvis det er det du ser etter.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Rustfritt stål
Merke Severin
Effekt 2000 W
Kapasitet 3 L

 

 

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Tefal Easy Pro Fryer

TEFAL Easy Pro Fryer test

Easy Pro Fryer fra Tefal er en frityrkoker som kan brukes til fritering både med og uten olje. I tillegg kan du fritere flere forskjellige råvarer. Den er dessuten enkel både å bruke og sette bort når den ikke er i bruk.

Produktbeskrivelse

Easy Pro Fryer er en semiprofesjonell frityrkoker, og den er av merket Tefal. Denne frityrkokeren er laget av rustfritt stål. Den har en effekt på 2100 watt, og kapasiteten er enten 3 liter olje eller 1 kilo råvarer. Dette er altså en frityrkoker med ulike bruksområder.

Denne frityrkokeren fra Tefal kan brukes til å tilberede forskjellige typer råvarer. Også her er det slik at symbolene for temperatur og tilberedningstid for de ulike råvarene er integrert som designelement på toppen av temperaturregulatoren til frityrkokeren.

Med denne frityrkokeren kan du altså tilberede både kjøtt, fisk, grønnsaker og pommes frites. Det spiller ingen rolle hvor vidt du har lyst på noen frityrstekte grønnsaker eller skal lage kylling nuggets til resten av familien. Denne frityrkokeren hjelper deg med det meste!

I denne produktpakken får du en frityrkoker med mange gode elementer. Det tilhørende lokket er utstyrt med et vindu og et luktfilter. Attpåtil er nesten alle delene denne frityrkokeren består av oppvaskmaskinvennlig, så rengjøringsprosessen vil gå som en drøm!

Testresultat

Easy Pro Fryer fra Tefal er en frityrkoker som kan brukes til fritering både med og uten olje. I tillegg kan du fritere flere forskjellige råvarer. Den er dessuten enkel både å bruke og sette bort når den ikke er i bruk.

Fordeler:

 • Ikke bare kan denne frityrkokeren brukes til å tilberede forskjellige råvarer. Den er også veldig enkel å bruke, for dette er noe du gjør ved noen få tastetrykk. Matlaging er altså ikke en tidkrevende prosess med Easy Pro Fryer fra Tefal.
 • Tefal har utstyrt denne frityrkokeren med et lokk som er designet med et vindu og et luktfilter. Det betyr at du ikke trenger å løfte av lokket hver gang du skal sjekke om maten er ferdig. Det er bare å se gjennom vinduet! Det praktiske luktfilteret minimerer matlukt.
 • I utviklingen av dette produktet har Tefal hatt høyt fokus på sikkerhet. Easy Pro Fryer er nemlig utstyrt med sklisikre føtter, samt flere sikkerhetsfunksjoner som sikrer mot overoppheting. Den er også utstyrt med praktiske håndtak på hver side av frityrkokeren.
 • Som nevnt tåler nesten alle delene til denne frityrkokeren å bli vasket i oppvaskmaskin, noe som selvsagt er veldig praktisk. I tillegg er denne frityrkokeren designet for fritering både med og uten olje.

Ulemper:

 • Vi finner ingen store ulemper med denne frityrkokeren fra Tefal.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Rustfritt stål
Merke Tefal
Effekt 2100 W
Kapasitet 3 L olje / 1 kg mat

Emerio DF-120483 Frityrkoker

Emerio DF-120483 Frityrkoker

DF-120483 Frityrkoker er en stor frityrkoker. Produsenten bak dette produktet er Emerio, og det er laget av stål. Denne store frityrkokeren har en effekt på 2000 watt, samt en kapasitet på 5 liter. Med dette apparatet kan du altså lage enorme mengder med mat!

Produktbeskrivelse

Frityrkokeren fra Emerio kan ikke bare benyttes til å lage store mengder mat, for den kan nemlig også brukes til å tilberede forskjellige typer råvarer. Informasjonen om temperatur og tilberedningstid for hver råvare fungerer som designelement på temperaturregulatoren.

Med denne frityrkokeren kan du lage store mengder med både fisk og kjøtt, samt pommes frites og grønnsaker. Her har du mer eller mindre ubegrensede muligheter. Uansett hva du velger å lage, kan du observere hele prosessen gjennom vinduet på det tilhørende lokket.

Det spiller heller ingen rolle hvor mange du skal lage mat til, eller om dere liker forskjellig mat. Denne frityrkokeren er nemlig utstyrt med én stor kurv, samt to mindre kurver som kan tilberedes samtidig. Produsenten Emerio har vært løsningsorientert her, med andre ord!

Testresultat

DF-120483 Frityrkoker fra Emerio vil føre til at ethvert måltid blir en suksess i henhold til innhold og matmengder.

Fordeler:

 • Denne frityrkokeren brukes både til å tilberede forskjellige råvarer, og til å tilberede forskjellige råvarer i store mengder. Det er praktisk uansett om du har en stor familie eller om du skal lage mat til hele vennegjengen. Det er veldig praktisk!
 • Også teamet bak Emerio synes det er spennende å følge friteringsprosessen fra start til slutt, så de har også designet lokket på denne frityrkokeren med et vindu. Det er veldig praktisk, ettersom du ikke trenger å løfte av lokket når du skal sjekke om maten er ferdig.
 • Dette produktet er også av det sikre slaget. DF-120483 Frityrkoker er designet med sklisikre føtter på undersiden, samt praktiske håndtak på hver side av frityrkokeren. I tillegg er dekselet svalt, så hvis du uheldigvis kommer borti i et kort øyeblikk, så vil det gå bra.
 • I tillegg er innerskålen på denne frityrkokeren nonstick-belagt, noe som sikrer en enkel rengjøringsprosess. Flere av delene på frityrkokeren tåler også å vaskes i oppvaskmaskin, noe som gjør rengjøringsprosessen enda enklere.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen direkte ulemper med denne frityrkokeren fra Emerio. Det kan likevel nevnes at lokket tilsynelatende ikke er utstyrt med et luktfilter, og det betyr at matlukten kan bli sittende en stund etter at du er ferdig med å lage mat.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Stål
Merke Emerio
Effekt 2000 W
Kapasitet 5 L

Ariete Digital Frityrgryte

Ariete Digital Frityrgryte test

Digital Frityrgryte er en digital frityrkoker, og den er av merket Ariete. Denne frityrkokeren har en effekt på 1300 watt, samt en kapasitet på 2,5 liter. Det er dog uvisst hvilket materiale som er brukt i produksjonen av dette produktet.

Produktbeskrivelse

Denne frityrkokeren skiller seg ut fra de andre frityrkokerne vi har sett på hittil i denne produkttesten. Dette produktet er ikke en tradisjonell frityrkoker. Den har faktisk flere av de gode elementene til en typisk airfryer, deriblant at maten tilberedes med 80 % mindre fett.

Det minimale fettinnholdet har imidlertid ikke noe å si for smaken. Godt smaker det uansett, i tillegg til at det automatisk er litt bedre for deg og kroppen din! Med denne frityrkokeren får du dessuten 7 forskjellige tilberedelsesprogrammer å velge mellom.

Hvilket tilberedelsesprogram du vil bruke, kan du kontrollere på LCD-displayet til frityrkokeren. Dette produktet inneholder naturligvis ikke et vindu, men hvis du vil så lar også LCD-displayet deg enkelt følge med på tilberedelsesprosessen.

Testresultat

Digital Frityrgryte fra Ariete er en digital frityrkoker som ligner på en typisk airfryer. Dette er elementer som bidrar til at denne frityrkokeren er enklere å bruke enn selv den enkleste, tradisjonelle frityrkokeren. Den lar deg også lage skikkelig god og sunn mat!

Fordeler:

 • Denne frityrkokeren er digital, og den har et veldig pent og stilrent utseende. Men det er selvsagt ikke alt, for med denne frityrkokeren kan du også velge mellom 7 forskjellige tilberedelsesprogrammer. Du kan altså tilberede det du vil på akkurat den måten du vil.
 • I og med at denne frityrkokeren har mange likheter med en typisk airfryer, så har denne frityrkokeren noen av dens gode egenskaper. Med dette produktet tilberedes maten med 80 % mindre fett, for eksempel. Du kan altså lage fritert og god mat, som samtidig er sunn!
 • Det å skulle fritere mat kan generelt være skummelt for noen, men i denne frityrkokeren slipper man dette. Det vil si at denne frityrkokeren er perfekt match for de som liker fritert mat uten faktisk å måtte fritere den!

Ulemper:

 • Den eneste ulempen som avdekkes med denne frityrkokeren fra Ariete, er at det ikke oppgis hvilket materiale dette produktet er laget av.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Ariete
Effekt 1300 W
Kapasitet 2,5 L

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Wilfa DFR-1600S Frityr

Wilfa DFR-1600S Frityr test

Produktbeskrivelse

DRF-1600S Frityr er en frityrkoker, og den er av merket Wilfa. Denne frityrkokeren er laget av stål, og den har en effekt på 1600 watt. Det oppstår dog litt usikkerhet rundt frityrkokeren sin kapasitet. Det står nemlig oppført to størrelsen, så den rommer enten 1 eller 2,4 liter.

Denne frityrkokeren er en mellomting mellom tradisjonelle og digitale frityrkokere. Dette er ikke en digital frityrkoker, men utseendemessig gir den litt av det samme inntrykket som vi så på den digitale frityrkokeren ovenfor. Dette viser seg også i frityrkokerens bruksområder.

Produsenten Wilfa lar deg nemlig tilberede både fisk, kjøtt, grønnsaker og pommes frites med denne frityrkokeren. Dette kan se hvordan du gjør på fronten av frityrkokeren. Men også her er det ikke så veldig mye olje som skal til for at det skal skje, så sunt er det her også!

DRF-1600S Frityr inneholder imidlertid de gode elementene fra de tradisjonelle frityrkokerne. Den har både sklisikre gummiføtter, svalt design og et lokk med vindu og luktfilter. Her kan du altså trygt og sikkert følge med på tilberedingsprosessen.

Testresultat

I DRF-1600S Frityr kombinerer produsenten Wilfa de gode elementene fra tradisjonelle frityrkokere og airfryere. Det resulterer i et knallsterkt produkt, som kan brukes til å lage god, næringsrik og sunn mat!

Fordeler:

 • Med denne frityrkokeren kan du tilberede forskjellige råvarer. Det er veldig praktisk med et produkt som kan brukes til å tilberede måltider som består av ulike typer matvarer. På den måten slipper du å ha flere forskjellige kjøkkenapparater stående i skapet.
 • I tillegg er tilberedelsesprosessen veldig enkel med denne frityrkokeren. På grunn av at produsenten har skrevet temperaturen hver enkelt råvare skal tilberedes på ved siden av hvert sitt symbol, så er det også enkelt å vite hva du skal gjøre hvis du ikke har gjort det før.
 • Denne frityrkokeren er også sikker og trygg å bruke. Det vet vi på grunn av de sklisikre gummiføttene dette produktet er utstyrt med. I tillegg er det designet med et svalt design, så maskinen er kald også under bruk, så du trenger ikke å bekymre deg for å brenne deg.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen store ulemper med denne frityrkokeren fra Wilfa. Det kan imidlertid nevnes at det er oppført to kapasitetstørrelser i produktbeskrivelsen, og det kan være litt forvirrende. Hva er det egentlig som stemmer – 1 liter eller 2,4 liter?

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Stål
Merke Wilfa
Effekt 1600 W
Kapasitet 1 L / 2,4 L

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Philips HD9250/50 Frityrkoker

Philips HD9250-50 Frityrkoker test

Produktbeskrivelse

HD9250/50 Frityrkoker er en frityrkoker produsert av Phillips, og den er laget av plastikk. Denne frityrkokeren har en effekt på 1450 watt og en kapasitet på 0,8 kilo. I tillegg tar den det å ha flere bruksområder til et helt nytt nivå.

I tillegg til å tilberede de tradisjonelle, friterte rettene (for eksempel kjøtt, grønnsaker og pommes frites), så kan også denne frityrkokeren brukes til grilling og baking. Du kan til og med riste maten med denne frityrkokeren.

Uansett hvilken matrett du tilbereder og hvordan du gjør det, vil det gjøres med hele 90 % mindre fett enn med en helt tradisjonell frityrkoker. Det betyr at også denne frityrkokeren har likheter med en airfryer. Den vil heller ikke etterlate seg matlukt i flere timer etterpå.

Denne frityrkokeren har et elegant og stilrent design. Bak det gjemmer det seg en rekke praktiske egenskaper, deriblant sklisikre gummiføtter og svalt design. I tillegg vil den slå seg av automatisk etter bruk hvis du glemmer det, og den kan vaskes i oppvaskmaskinen.

Testresultat

HD9250/50 Frityrkoker fra Phillips er en frityrkoker som består av flere gode egenskaper. Disse gode egenskapene er pakket inn i en stilren og pen innpakning.

Fordeler:

 • Dette er en frityrkoker som kan brukes til både matlagingsprosessene fritering, grilling, baking og risting. Det er et helt nytt nivå av bruksområder når det gjelder frityrkokerne som har nevnt hittil i denne produkttesten. Det er veldig spennende.
 • I tillegg vil all denne måten tilberedes på en mye sunnere måte enn mat som tilberedes i en tradisjonell frityrkoker. I denne frityrkokeren er nemlig noen egenskaper fra airfryere integrert. Med 90 % mindre fett vil selv den gode og friterte maten være ganske sunn.
 • Denne frityrkokeren er også sikker og trygg å bruke. Det er selvsagt en god egenskap! Dessuten vil også rengjøringsprosessen være så lett som bare det, for delene til denne frityrkokeren tåler oppvaskmaskin.
 • Vi skal innrømme at vi savner symbolene med tilberedelsen ved siden av litt. Men i dette tilfellet er dette elementet erstattet av en kul app, som attpåtil byr på spennende oppskrifter som virkelig kan inspirere og motivere deg. Det er veldig kult!

Ulemper:

 • Det avdekkes ikke noen store ulemper med frityrkokeren fra Phillips.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Plastikk
Merke Phillips
Effekt 1450 W
Kapasitet 0,8 kg (for inntil 3 personer)

 

Profi cook FR 1038 Frityrkoker

Profi cook FR 1038 Frityrkoker test

Produktbeskrivelse

FR 1038 Frityrkoker er en frityrkoker fra merket Profi Cook, og den er laget av rustfritt stål. Denne frityrkokeren har en effekt på 3000 watt, samt en kapasitet på 5 liter. Det betyr at også denne frityrkokeren kan brukes til å lage en enorm mengde mat.

Denne frityrkokeren kan altså benyttes til å lage store mengder mat, noe som gjør den optimal for bruk i situasjoner hvor det er mange mennesker. Den kan også brukes til å tilberede flere typer råvarer, deriblant kjøtt, fisk, pommes frites og grønnsaker.

Men hva om du har lyst på både pommes fries og grønnsaker? Det er ikke noe problem! Det er nemlig slik at denne frityrkokeren kommer med én stor kurv, i tillegg til to mindre kurver som er små/store nok til at de kan brukes samtidig. Så du kan altså lage begge deler!

I tillegg kan du observere hele prosessen gjennom vinduet på lokket til frityrkokeren. Det er litt lite, men det gjør susen likevel. Lokket er også utstyrt med en luktfilter, så matlukten kommer ikke til å henge igjen lenge etterpå.

Testresultat

FR 1038 Frityrkoker fra Profi Cook er en frityrkoker som er både stor og praktisk. Med denne kan du tilberede mye forskjellig mat i et imponerende tempo!

Fordeler:

 • Dette er en frityrkoker som kan brukes til både å tilberede flere typer råvarer, samt å tilberede det i store mengder eller mindre mengder av flere råvarer samtidig. Det er selvsagt praktisk, både hvis dere er en stor familie eller om du skal lage mat til deg og vennegjengen.
 • Vinduet på lokket har ikke bare underholdningsverdi. Det at du kan følge med på prosessen ved å se gjennom det, er også veldig praktisk. Da trenger du nemlig ikke å løfte av lokket mer enn en gang. Du kan altså enkelt se når maten er ferdig.
 • I stedet for at symboler med tilhørende temperatur ved siden av, er denne frityrkokeren utstyrt med intervaller som du kan stille inn selv. Det er praktisk, siden folk jo liker maten sin tilberedt forskjellig. Intervallene er mellom 130 og 190 minutter mellom 0 og 30 minutter.
 • I tillegg er denne frityrkokeren designet med praktiske håndtak. Dette apparatet er også utstyrt med overopphetingsbeskyttelse, og noen av delene er oppvaskmaskinvennlige.

Ulemper:

 • Det er ikke noen store ulemper som avdekkes med dette produktet. Føttene på undersiden av denne frityrkokeren vises ikke på produktbildene, men vi antar nesten at disse er av den sklisikre typen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Rustfritt stål
Merke Profi Cook
Effekt 3000 W
Kapasitet 5 L

Sage BDF500 The Smart Fryer frityrkoker

Sage BDF500 The Smart Fryer frityrkoker test

Produktbeskrivelse

BDF500 The Smart Fryer™ er en frityrkoker av merket Sage, og den er laget av rustfritt stål. Denne frityrkokeren har en effekt på 3000 watt, og den har en kapasitet på 4 liter eller 1,2 kg. Med denne frityrkokeren kan lage pommes fries like gode som de du får på restaurant!

Denne frityrkokeren gjør matlagingprosessen så enkel som overhodet mulig. Når du bruker dette produktet trenger du ikke å tenke, rett og slett. Enten du skal tilberede pommes fries eller et kjøttstykke, så trykker du bare på hvilket program du vil ha. Resten fikser den selv!

Dette er altså en frityrkoker som stiller inn temperatur og tilberedningstid selv. Det eneste du trenger å gjøre er å velge mellom de 7 programmene, basert på hva som passer for det du skal tilberede. Dette gjør du enkelt på LCD-displayet som frityrkokeren er utstyrt med.

I tillegg er frityrkokeren utstyrt med sklisikre føtter og praktiske håndtak, som forhindrer at du brenner deg på hendene når du flytter på apparatet.

Testresultat

BDF500 The Smart Fryer™ fra Sage er en nesten automatisk frityrkoker. Dette elementet kan dog være både praktisk og upraktisk, basert på smak og behag når det gjelder mat.

Fordeler:

 • Denne frityrkokeren er altså digital med 7 forhåndsinnstilte programmer. Det er veldig kult at det eneste du må gjøre, er å trykke på en knapp og så skjer resten av prosessen av seg selv. Det gjør at dette apparatet er optimalt, selv for den som ikke er så glad i det å lage mat.
 • Det er dessuten enklere å lage mat generelt, siden denne frityrkokeren er så tilpasningsdyktig. Den vil nemlig tilpasse seg tilstanden på maten du putter i også. Enten råvarene er frosne eller opptinte, så vet frityrkokeren nøyaktig hva den skal gjøre.
 • I tillegg til de tradisjonelle, praktiske elementene, så er denne frityrkokeren utstyrt med Cool Zone-teknologi. Det er en teknologi som aktiveres når en matrest faller i oljen. Denne oljen vil være kjølig, og det sikrer den at det ikke sløses olje, og du trenger ikke bytte olje så ofte.

Ulemper:

 • Vi er litt usikre på om Sage har tatt det at folk ofte liker maten tilberedt på ulike måter med i betraktningen. Det kan i så fall være et litt upraktisk element.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Materiale Rustfritt stål
Merke Sage
Effekt 3000 W
Kapasitet 4 L / 1,2 kg

Delonghi FH3233.W Frityrmaskin

Delonghi FH3233.W Frityrmaskin test

Produktbeskrivelse

FH3233.W Frityrmaskin er en frityrkoker produsert av DeLonghi. Denne frityrkokeren har en kapasitet på 1 kilo hvis råvarene er fryst, men 1,25 kilo hvis de er opptint. Materiale frityrkokeren består av, samt dens effekt er imidlertid ukjent.

Dette er likevel en frityrkoker som kan brukes til å tilberede en rekke gode og tradisjonelle råvarer. Med denne frityrkokeren kan du både tilberede dine helt egne pommes fries og vårruller, eller du kan lage deilig kylling nuggets.

Dette er en frityrkoker med stor kapasitet, men på grunn av dens størrelse er den nok ikke det mest praktiske valget. Den fungerer nok best til å lage mye mat på en gang som du skal fryse ned, eller hvis du bruker frityrkoker regelmessig så den kan stå fast på kjøkkenbenken.

Også på denne frityrkokeren kan du følge med på prosessen gjennom et vindu. I tillegg står den trygt og godt på benken, ved hjelp av de sklisikre føttene. Ellers er den enkel å rengjøre, og du får en egen app med på kjøpet.

Testresultat

FH3233.W Frityrmaskin fra DeLonghi er en frityrkoker med stor kapasitet. Den har mange gode og kule elementer som følger med på kjøpet, men kanskje litt upraktisk.

Fordeler:

 • Med utgangspunkt i utseende og produktbeskrivelsen fremstår denne frityrkokeren som en solid og kraftig frityrkoker. I produktbeskrivelsen omtales den nemlig som en frityrmaskin. Den har stor kapasitet, som øker ytterligere basert på råvarenes tilstand.
 • Dette er en frityrkoker som kan brukes til å lage mange forskjellige matretter. Enten det er er mat til et måltid som skal spises med det samme, eller om det skal fryses ned til en senere anledning, så vil denne frityrkokeren kunne hjelpe deg med det.
 • Denne frityrkokeren er av den sikre og trygge typen, samt at den er enkel å rengjøre. I tillegg er det veldig kult at det følger med en tilhørende app. Det byr på både inspirasjon og motivasjon når det gjelder matlaging.

Ulemper:

 • Ulemper med dette produktet er at informasjon om produktets materiale og effekt er ukjent. I tillegg tenker vi at den kanskje er litt like lett å flytte på, siden den teknisk sett er klassifisert som en frityrmaskin.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke DeLonghi
Kapasitet 1 kg (fryst) / 1,25 kg (opptint)

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Nyttig å vite om frityrkoker

Ovenfor har vi tatt en titt på forskjellige frityrkokere fra Bakeren og Kokken, samt forskjellige frityrkokere fra Skousen. Helt til slutt har vi lyst til å se litt nærmere på det vi nevnte innledningsvis. Nemlig frityrkokeren generelt, for hva trenger du egentlig å vite om dem?

Maten blir mer spennende

Har du opplevd perioder hvor du er skikkelig lei av maten du spiser? Hvis du noen gang har følt at du spiser det samme igjen og igjen, så er du ikke alene. Vi har også vært der! Da kan det å prøve å fritere maten være et godt alternativ. Kanskje det gjør maten mer spennende?

Bare fantasien som setter grenser

Hvis du har bestemt deg for å prøve å fritere noe til middag, så kan det være litt vanskelig å vite hva du fritere. I hvert fall hvis du ikke gjort det før. For hvilken mat er det som kan friteres? Her er svaret veldig enkelt, for det er nemlig bare fantasien din som setter grenser.

Du kjenner sikkert til de tradisjonelle rettene som fish and chips (pommes fries) og kylling nuggets. Dette er to veldig populære retter på typiske fast food restauranter som McDonalds og Burger King, for eksempel. Dette er naturligvis mat du kan prøve å lage hjemme også.

Men du føler kanskje ikke at fritert fisk, pommes fries og kylling nuggets er helt din greie? Det er da du får se at det virkelig bare er fantasien din som setter grensen. Hvis du liker grønnsaker bedre, for eksempel, så kan du jo prøve å fritere grønnsakene du liker aller best!

Fritert mat kan også være sunt

Det er ingen hemmelighet at folk ofte anser fritert mat for å være usunt. Det er også sunt, ettersom olje ikke er det beste du putte i munnen. Men det finnes faktisk en måte å gjøre selv fritert mat litt sunnere på.

På dagens marked finnes det nemlig både frityrkokere og et mer moderne produkt som kalles airfryer. Dette er et produkt som gjør akkurat samme som den tradisjonelle frityrkokeren, men uten like mye olje.

I denne produkttesten har vi for eksempel sett på frityrkokere som er en kombinasjon av tradisjonell frityrkoker og airfryer. De friterer mat med mellom 75 og 90 % mindre fett enn tradisjonelle frityrkokere. Så det er mulig å lage fritert, digg OG sunn mat!

Frityrkokeren har enormt potensial

De beste frityrkokerne kan faktisk brukes til å flere forskjellige matlagingsprosesser, så selv om du ikke liker fritert mat kan en frityrkoker være en god investering for deg. I tillegg får du muligheten til å lage store mengder mat på veldig kort tid.

Den riktige frityrkokeren kan altså ha enormt potensial når det gjelder matlaging. Dette er noe vi har sett flere eksempler på i denne produkttesten. Men dette varierer naturligvis med utgangspunkt i hvilket produkt du bestemmer deg for å kjøpe.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo