Løvblåser test: De 11 beste løvblåserne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når hagen og uteplassen er fylt opp med løv og naturlig avfall, er det bare én ting som gjelder – en riktig god løvblåser. En løvblåser gjør det enkelt å holde uteområdet fritt for løv, kongler, barnåler og annet avfall som samler seg i hagen og på terrassen.

Hvis du er lei av å rake og ønsker å effektivisere arbeidsoppgave, trenger du en effektiv løvblåser. Dette er praktiske maskiner som kommer i forskjellige varianter og prisklasser. Noen går på strøm og batteri, mens de profesjonelle sverger til bensindrevne varianter.

Men hvilken løvblåser passer egentlig for din uteplass? Det er mange modeller å velge fra og for å gjøre valget litt lettere for deg, har vi testet noen av markedets beste løvblåsere. Her finner du modeller med ulike egenskaper og pris, slik at alle kan finne et alternativ som passer for dem. Løvblåserne vi har sett på er begrenset til de som Gardenstore fører.

Helt til slutt har vi samlet noen nyttig tips om hvordan du tar det beste valget for hagen din, og hvilke egenskaper du bør se etter. La oss ta et dypdykk i noen av de mest populære løvblåserne tilgjengelig nå.

Stiga SAB 500 AE – best i test løvblåser 2024

Løvblåser Stiga SAB 500 AE test

Stiga SAB 500 AE er en brukervennlig, praktisk og kompakt batteridreven løvblåser. Her får du mye kraft, intuitivt kontrollpanel og en ekstra unik motoraksel som gir deg optimale resultater. Denne modellen er også lett å oppbevare.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Stiga SAB 500 AE er praktisk batteridrevet løvblåser med flere gode egenskaper. Blåseren bruker et 48 V batteri og har et luftvolum på opptil 11,4 m3 i minuttet. Alt av kontroller er plassert nært det ergonomiske håndtaket og utformingen er optimalisert for god komfort.

Den kraftige viften er det som skiller Stiga SAB 500 AE mest ut. Denne er nemlig designet slik at luften går direkte gjennom motorviften, og dermed gir den samme effekt og hastighet som en jetturbin.

Stiga SAB 500 AE er en av få modeller som kan kobles fra hverandre, for effektiv oppbevaring. Stiga SAB 500 AE har en effekt på 650 W og egner seg derfor best til mindre og mellomstore hager.

Brukervennlighet

Stiga SAB 500 AE er kompakt og har en beleilig utforming. Særlig synes vi at håndtaket har fått en fin og balansert plassering. Rett fremover det ergonomiske håndtaket, finner du kontrollpanelet. Her ligger alle nødvendige kontroller praktisk plassert.

I tillegg til at det er enkelt å manøvrere Stiga SAB 500 AE er det også lett å sette modellen sammen. Du både fester og fjerner røret med en bevegelse. Løvblåsere er ikke kjent for å være de mest kompakte redskapene, og kan derfor ta opp plass i boden eller garasjen.

Ettersom det ikke er alle som har enormt med oppbevaringsplass, er det godt å se at det finnes modeller som Stiga SAB 500 AE som gjør oppbevaring litt enklere. Du fjerner røret for optimalisert oppbevaring, og modellen i seg selv er kompakt.

Når du bruker Stiga SAB 500 AE, vil du oppdage en liten støtte nederst. Dette gjør at du kan hvile løvblåseren på bakken, uten å risikere å ødelegge maskinen. Små detaljer som dette virker kanskje unødvendig ved første øyeblikk, men vi blir overrasket over hvor praktisk denne støtten faktisk er under bruk. I tillegg forlenger den levetiden.

Fordeler:

 • Batteridreven
 • Ergonomisk utforming
 • Kompakt og lett å oppbevare
 • Effektiv motor

Stiga SAB 500 AE er en batteridreven løvblåser, hvilket kommer med mange fordeler i seg selv. Dette gjør modellen stillegående, fri for vibrasjoner og snillere mot miljøet. Du trenger heller ikke bekymre deg for vedlikehold og du slipper å kjøpe inn drivstoff.

Ettersom Stiga SAB 500 AE ikke gir fra seg lyd og ikke vibrerer, kan du i teorien jobbe når som helst på døgnet. Du vil ikke forstyrre de rundt deg og armer vil sette pris på at det ikke vibrerer i maskinen. Som allerede nevnt liker vi også ekstra godt hvor enkelt det er å oppbevare Bosch ALB 36 LI.

Motoren til Stiga SAB 500 AE er optimalisert med en spesiell motoraksel. Denne fungerer nemlig med samme hastighet som jet turbiner, da luften går direkte gjennom motorviften. Du får dermed en kraft som er unik, til tross for at dette er en batteridreven blåser.

Merk deg om Stiga SAB 500 AE selges med eller uten batteri og lader, dette kan nemlig variere. Hvis du har andre produkter fra Stiga, kan det være at du allerede har kompatible batteri hjemme.

Oppsummering

Stiga SAB 500 AE er en utmerket og praktisk batteridreven løvblåser. Her får du mye kraft i et kompakt format. Hvis du har lite plass til oppbevaring, vil Stiga SAB 500 AE være et naturlig valg. Modellen tar ikke opp mye plass og kan demonteres for effektivt oppbevaring.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Kraftkilde Batteri
Effekt 650 W
Vekt 3,1 kg
Spenning 48 V

Husqvarna 530iBX

Løvblåser Husqvarna 530iBX test

Husqvarna 530iBX er en lett, kraftig og smart løvblåser. Modellen er brukervennlig og spekket full av praktiske og gjennomtenkte løsninger. Her får du egenskaper av ypperste kvalitet og ergonomi i alle ledd.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 530iBX er en håndholdt og kraftig løvblåser med et mangfold av kvaliteter. Løvblåseren drives av et effektiv ryggsekkbatteri, hvilket gir den en kraft som minner om de bensindrevne modellene.  Her får du optimal ytelse i all slags vær og en imponerende lav vekt.

Det mangler ikke på smarte funksjoner her i gården. Ergonomien er optimalisert i alle ledd, og funksjoner som «boost» effekt og «Crusie Controll» gir et nytt nivå av fleksibilitet. Driftstiden er optimalisert og modellen krever særdeles lite vedlikehold.

Husqvarna er kjent for å produsere varer av høy kvalitet, ofte beregnet for profesjonelle. 530iBX er spekket full med smarte og profesjonelle kvaliteter, samtidig som den brukervennlig og intuitiv nok til at nybegynnere får mye bruksglede.

Løvblåseren bruker Li-Ion batteri og har en batterispenning på 36 V. Batteriet er skapt for å gi førsteklasses ytelse og en ekstra lang kraftforsyning. Dette er batteri som er ment for langvarig, krevende og profesjonell bruk. Har du allerede produkter fra Husqvarna? Da har du nok også denne batteripakken liggende.

Brukervennlighet

Husqvarna 530iBX er en håndholdt løvblåser, noe som gjør at brukervennlighet og komfort er ekstra viktig. Husqvarna har lagt vekt på ergonomi fra topp til tå. Selve utformingen er ergonomisk og gir en utmerket produktbalanse. Håndtaket er utviklet for å gi økt komfort og en lett tilgang til nødvendige kontroller.

Når du jobber med en håndholdt løvblåser, kan det fort bli belastende for armer og skuldre. Husqvarna 530iBX kommer derimot med en praktisk sele og en festeåpning som gir en komfortabel arbeidsstilling, uansett arbeidsoppgave.

For å redusere overbelastning for brukeren, vibrerer ikke Husqvarna 530iBX og den har et lavt lydnivå. Du kan jobbe uten å forstyrre naboen og uten å skade egen hørsel. I tillegg foreligger det minimale behov for service og vedlikehold – spesielt nyttig for nybegynnere.

Husqvarna 530iBX bruker ikke drivstoff og du slipper derfor å tenke på dette. Batteridrevne løvblåsere består av langt mindre deler og dermed er det mindre å vedlikeholde. Drivsystemet er elektronisk styrt hvilket gir deg lavere driftskostnader og mindre driftsstanser.

Fordeler:

 • Avansert motorvifte-design
 • Værbestandig
 • God ergonomi
 • Børsteløs motor og et lett design

Husqvarna 530iBX har en utmerket ytelse takket være det avanserte designet til den elektriske motorviften. Her får du kvaliteten profesjonelle forventer i batteridreven produkter. I tillegg er Husqvarna 530iBX værbestandig og oppfyller klassifiseringen IPX4.

Med andre ord er Husqvarna 530iBX en pålitelig og holdbar løvblåser som kan brukes året rundt. Vanligvis skal du være ekstra forsiktig med batteridrevne og elektriske produkter når det regner, men med god regn-bestandighet trenger du ikke å bekymre deg for dette.

En annen fordel er den sentrerte luftstrømmen. Viftehuset har en unik utforming som sikrer at luften sentreres i håndtaket. Dette gjør det ekstra lett å manøvrere maskinen, noe som er en stor fordel for nybegynnere. Her føler du alltid at du har kontrollen.

Vi finner også «Cruise Control» som gir en optimal håndtering. Du kan nemlig justere blåsehastigheten til hvilket som helst turtall, slik at kraften og styrken er optimalisert for arbeidsoppgaven. Dette er kun noen få av egenskapene som gjør at Husqvarna 530iBX virkelig skiller seg ut.

Oppsummering

Når kun det beste er godt nok, er det Husqvarna 530iBX du skal gå for. Denne batteridrevne løvblåseren har ekstremt mange gode egenskaper – både med tanke på brukervennlighet og ytelse. Kvalitetene er en profesjonell verdig, samtidig som utformingen er praktisk nok til at den brukes rundt hjemmet.

Du kjenner kvaliteten til Husqvarna 530iBX når du holder den i hånden. Under bruk vil du fort oppdage hvor praktisk alle ekstrafunksjonene er. Vi setter ekstra stor pris på at Husqvarna 530iBX er værbestandig og kan brukes året rundt. Alle disse egenskapene gjør Husqvarna 530iBX til best i test og markedets beste løvblåser.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Husqvarna
Effekt 36 V
Smart Ja
Vekt 2,9 kg (uten batteri)

Bosch ALB 36 LI

Løvblåser Bosch ALB 36 LI 36V 1X2,0AH test

Bosch ALB 36 LI er en kraftig og fleksibel løvblåser som egner seg ekstra godt til våte blader. Du kan variere luft- og viftestryken etter arbeidsoppgave og får en lang driftstid.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch ALB 36 LI er en kraftig, men kompakt løvblåser med flere gode egenskaper. Modellen er batteridreven, og du slipper dermed å gå til innkjøp av drivstoff og tenke på kabler og ledninger. Driftstiden ligger på 25 minutter og det tar 70 minutter å lade maskinen.

Det som skiller Bosch ALB 36 LI ut på markedet, er den balanserte vektfordelingen og muligheten til å justere styrken på viften. Du kan justere mellom 170 km/t opptil 250 km/t. Dette gir deg et fleksibelt og allsidig hageredskap som kan benyttes hele året.

Har du nettopp plantet nye blomster eller sådd? Den laveste hastigheten vil skåne planter og buskvekst, samtidig som den fjerner uønsket løv. Hvis du bor i et fuktig klima og har mye vått løv i hagen, vil den maksimale hastigheten effektivt fjerne blad og hageavfall.

Som med mange andre løvblåsere, kan du også her benytte deg av batteriet på flere hageredskaper. Har du andre 36 V maskiner fra Bosch? Da har du allerede det nødvendige batteriet på plass.

Brukervennlighet

Bosch ALB 36 LI veier kun 2,5 kilo. Dette er gjennomsnittlig, men med tanke på kraften og styrken til Bosch ALB 36 LI, er den lave vekten imponerende. Her får du som nevnt en lang driftstid og da er det ekstra godt med et lett og hendig redskap.

Den lange driftstiden på 25 minutter er også en brukervennlig egenskap. Dette gir deg nok med tid til å fullføre mellomstore jobber på uteplassen. Vi liker også godt håndtaket på Bosch ALB 36 LI, som ligger perfekt i hånden. Knappen for reguleringen er praktisk plassert på toppen av håndtaket.

Den ergonomiske utformingen styrer brukervennligheten ytterligere. Enden av blåserøret har en bøy, som gjør det enkelt å jobbe i ulike høyder og stillinger. Bosch ALB 36 LI presterer godt i arbeid med våte blad, noe ikke alle andre løvblåsere gjør. Bor du i et fuktig klima, vil denne funksjonen være ekstra nyttig.

Fordeler:

 • Lang driftstid
 • Variert luftstyrke
 • Kraftig og fleksibelt batteri
 • Lav vekt

Bosch ALB 36 LI har en relativt lang driftstid på 25 minutter, hvilket er hakket over gjennomsnittet. Har du en mellomstor til større hagen, men ønsker egenskapene til en batteridreven løvblåser, er Bosch ALB 36 LI et ypperlig valg.

Her får du også muligheten til å variere luftstyrken, hvilket er en stor fordel. Våte blader på vått underlag krever ekstra kraft, og det får du med Bosch ALB 36 LI. Modellen egner seg dermed godt på flere typer underlag, og presterer like godt på terrasser og balkonger som på plenen.

Batteriet er kraftig og er kompatibelt med andre hageredskaper fra Bosch. Så lenge redskapet har 36 V, kan du benytte samme batteri på alle maskiner – dette er en stor fordel. Den lave vekten er også et pluss, særlig med tanke på kraften til Bosch ALB 36 LI.

Oppsummering

Bosch ALB 36 LI er en kraftig og smart løvblåser med brukervennlig funksjoner. Vi liker ekstra godt  at det er mulig å variere viftestyrken og den praktiske bøyen på blåserøret. Modellen kan være skånsom mot nye planter og er kraftig nok til å fjerne vått løv.

Bosch ALB 36 LI er et solid valg av løvblåser for de med mellomstore hager og et variert klima. Det tar 70 minutter å lade opp batteriet og dette gir deg 25 minutter med driftstid – uavhengig av viftestyrke.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Bosch
Kraftkilde Batteri
Effekt 36 V
Vekt 2,5 kg

Black & Decker 36V

Løvblåser Black & Decker 36V 3-in-1 test

Black & Decker 36V er en allsidig løvblåser og løvsuger. Denne batteridrevne modellen jobber effektivt og har flere brukervennlige egenskaper. Du kan justere lufthastigheten etter arbeidsoppgave, og støttehjulene gir maksimal kontroll.

Produktbeskrivelse

Black & Decker 36V er en effektiv løvblåser som egner seg ekstra godt på harde overflater. Her får du en batteridreven løvblåser som kan suge opp løv. Modellen har en lufthastighet på 270 km/t hvilket er imponerende for en kombinert løvblåser og løvsuger.

Den medfølgende oppsamlingsposen rommer hele 45 liter, hvilket gir deg mye fleksibilitet og en lang driftstid. Maskinen kutter effektiv opp bladene som du deretter kan bruke til gjødsling eller kompost. Black & Decker 36V er utstyrt med en praktisk skulderrem og støttehjul. Dette minimerer belastning på skuldre og styrker kontrollen.

Batteriet fullades på 105 minutter, hvilket er noe lenger enn andre modeller. Men igjen får du en kraftig, kombinert løvblåser med ypperlige brukervennlige kvaliteter.

Brukervennlighet

Black & Decker 36V har en vekt på 3,5 kilo, men med den praktisk reimen og støttehjulene vil du ikke merke noe til vekten. Her kan du arbeide lenge uten å belaste skuldre. Hjulene vil i tillegg gi en økt følelse av kontroll, noe som gjør det mer komfortabelt for nybegynnere.

Vi liker at hjulene gjør det lett å flytte løvblåseren rundt på uteområdet. Black & Decker 36V har et særdeles mykt håndtak som føles behagelig i hånden. Bryterne er også myke for økt komfort. Selv om denne modellen også kan suge opp blader, er den skapt for å ikke plukke opp jord og steiner.

Black & Decker 36V kan jobbe skånsomt i blomsterbed og fjerner kun løv. Du kan nemlig justere luftstrømmen i hele 8 trinn. Slik optimaliserer du styrken for arbeidsoppgaven.

Fordeler:

 • Løvblåser og løvsuger
 • Justerbar hastighet
 • Støttehjul og bærereim

Black & Decker 36V har en sugekraft på 310 m3 og en blåsehastighet på 270 km/t. For å optimalisere effekten, kan du justere hastigheten etter arbeidsoppgave – dette er en stor fordel. Du kan trygt arbeide i blomsterbed uten å bekymre deg for jord og stein i oppsamlingsposen.

Bæreselen og støttehjulene virker gjerne som små detaljer, men disse styrker driftskomforten og brukervennligheten betraktelig.

Oppsummering

Black & Decker 36V er en praktisk og kraftig løvblåser som egner seg godt til harde underlag. Enten du skal fjerne løv fra gress, platting, asfalt eller grus – Black & Decker 36V gjør jobben. I tillegg vil maskinen suge og kutte opp løv. Du justerer enkelt hastigheten etter arbeidsoppgave, for et optimalisert resultat gang på gang.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Black & Decker
Kraftkilde Batteri
Effekt 36 V
Vekt 3,5 kg

Husqvarna 125B

Løvblåser Husqvarna 125B test

Hvis du trenger en ekstra effektiv håndholdt løvblåser, vil Husqvarna 125B være et godt valg. Her får du en god balanse, sentrert luftstrømning og en høy blåsekraft. Husqvarna 125B egner seg ekstra godt til nybegynnere og hjemmebruk.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 125B er en kraftig og effektiv håndholdt løvblåser som tar seg av rusk, løv og annet avfall i hagen. Selv om dette er en noe enkel blåser, drives den på bensin og gir derfor en ekstrem kraft.

Vi merker fort hvor lett det er å styre Husqvarna 125B og hvor enkelt det å manøvrere seg fra oppgave til oppgave. Her kan du jobbe med presisjon og et høyt nivå av kontroll. Selv nybegynnere setter seg raskt inn i mekanismen, noe som gjør det lettere å oppnå optimale resultater.

Husqvarna 125B er noe tung, men har mange gode egenskaper som gjør opp for dette. Blant annet kan rørlengden justeres for å få best mulig ytelse. I tillegg finner vi «Crusie Control», en egenskap som går igjen i produktene fra Husqvarna.

Dette er en intuitiv og brukervennlig løvblåser, som egner seg veldig godt for nybegynnere. Her får du med det viktigste av egenskaper, samt noen ekstra funksjoner som gjør det lettere og mer komfortabelt å arbeide i hagen.

Brukervennlighet

Husqvarna 125B er en praktisk og håndholdt løvblåser. Modellen er beregnet for hjemmebruk og derfor er det ikke overraskende at produsenten har lagt vekt på brukervennlighet. Håndtaket på toppen er praktisk utformet for å gi nybegynnere god kontroll på maskinen.

Husqvarna 125B er utstyrt med en stoppbryter som automatisk returnerer tilbake etter bruk. Når du er klar for å bruke løvblåseren igjen, vil du få en problemfri og sømløs start. Det er også mulig å justere hastigheten på viften etter bruksområde. Dette gjør du ved hjelp av «Cruise Control»

Alle kontrollene til løvblåseren er intuitive og samlet på et praktisk sted. Du får enkel tilgang til dem når du holder i håndtaket på toppen. Når vi ser på vekten, kjennes den overraskende lett ut. Sammenlignet med andre modeller i testen, havner Husqvarna 125B på den lette siden.

En lett vekt er naturligvis en fordel om du skal arbeide med lengre arbeidsoppgaver. Ettersom dette er en bensindrevet og håndholdt variant, kan du jobbe lenge uten avbrytelser. Da er det ekstra godt med god komfort og en lett maskin å jobbe med.

Fordeler:

 • Justerbar rørlengde
 • Intuitive kontroller
 • Cruise control
 • Håndholdt og godt balansert

Det som skiller Husqvarna 125B mest ut, er den justerbare rørlengde. Du har muligheten til å justere lengen på blåserøret, slik at ytelsen blir optimal for arbeidsoppgaven din. Kombinert med «Cruise Control», blir vi imponert over hvor mange valgmuligheter løvblåseren gir oss.

Husqvarna er kjent for sine produkter av høy kvalitet, men sikter seg ofte inn på et profesjonelt og kommersielt marked. 125B er derimot håndholdt og egner seg derfor utmerket til hjemmebruk. Det er absolutt en fordel å kjøpe produkter fra en anerkjent produsent, og de gode egenskapene skinner gjennom i Husqvarna 125B.

Oppsummering

Husqvarna 125B er en praktisk og effektiv løvblåser. Her får du flere profesjonelle kvaliteter, i et brukervennlig format. Vi setter ekstra stor pris på hvor balansert modellen er, og hvor lav den er av vekt. En gjennomsiktig drivstofftank kommer også godt med.

Prisen til Husqvarna 125B er noe stiv, men du får det du betaler for. Hvis du planlegger å bruke løvblåseren hyppig, er det viktig med god kvalitet og lang levetid. Dette får du med Husqvarna 125B.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Husqvarna
Kraftkilde Bensin
Effekt 800 W
Vekt 4,26 kg

Bosch ALB 18 Li

Løvblåser Bosch ALB 18 Li test

Bosch ALB 18 Li er en lett, kompakt og et prisvennlig valg av løvblåser. Denne batteridrevne modellen gir mye bevegelsesfrihet og et sterkt litiumionbatteri gir god effekt. Bosch ALB 18 Li har flere gode kvaliteter.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Bosch ALB 18 Li er en batteridreven løvblåser som kjører på et 18 V litiumionbatteri. Dette gir deg god effekt når løv og avfall skal fjernes fra hagen. Designet er ergonomisk for økt komfort og løvblåseren er enkel å manøvrere.

Dersom du kjører Bosch ALB 18 Li på full effekt, vil den ha en lufthastighet på 210 km/t. Dette er mye kraft som gjør at du lett får fjernet blad fra alle typer underlag. Ettersom modellen er batteridreven, trenge du ikke å bekymre deg for ledninger og drivstoff.

Driftstiden ligger på 17 minutter. Dette er hakket under gjennomsnittet, men likevel en tilstrekkelig driftstid for mindre og mellomstore hager. Viftehastigheten er derimot blant de bedre vi har sett. Vi liker også ekstra godt håndtaket som kommer med et «SoftGrip».

Brukervennlighet

Som en batteridreven løvblåser, har Bosch ALB 18 Li en stor fordel når det gjelder brukervennlighet. Du kan bevege deg fritt i hagen og får mye fleksibilitet. I tillegg er dette en av testens letteste løvblåsere, noe som er et pluss under lengre økter.

Håndtaket er et såkalt «Softgrip» og gir dermed økt komfort og stabilitet uansett arbeidsstillinger. Det er også mulig å ta av blåserøret, slik at det blir enklere å oppbevare løvblåseren. Har du andre apparater fra Bosch? Da har du nok allerede batteriet hjemmet.

Fordeler:

 • Softgrip
 • Lett vekt
 • Fleksibel oppbevaring

Softgrip er en liten, men praktisk detalj som øker driftskomforten. Kombinert med den lave vektene, er Bosch ALB 18 Li en brukervennlig løvblåser som er enkel å håndtere. Selv de som aldri har tatt i en slik maskin før, vil oppleve god kontroll fra første stund.

Det er ikke alle som har plass til å oppbevare mange hageredskaper og maskiner. Bosch ALB 18 Li er derimot enkel å oppbevare, da du kan fjerne røret for å gjøre det lettere å finne plass til maskinen.

Oppsummering

Bosch ALB 18 Li er en praktisk og brukervennlig løvblåser som passer ekstra godt for nybegynnere. Har du en liten hage og minimalt med oppbevaringsplass, vil Bosch ALB 18 Li være et ypperlig valg. Her får du en kraftig løvblåser med en driftstid på 17 minutter.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Bosch
Kraftkilde Batteri
Effekt 18 V
Vekt 1,8 kg

MTD BLB40

Løvblåser MTD BLB40 40V test

MTD BLB40 er en håndholdt og batteridreven løvblåser med mye kraft og lang driftstid. Løvblåseren er brukervennlig og har en trinnløs regulering samt muligheter for ekstra kraftig blåsestyrke.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

MTD BLB40 er en kraftig og ergonomisk batteridreven løvblåser. Modellen bruker en 40 V LI-ION-teknikk for å øke brukervennligheten og forlenge driftstiden. Dette er en særdeles kraftig løvblåser, spesielt sammenlignet med lave vekten på kun 3,4 kilo.

Det som skiller MTD BLB40 mest ut på markedet, er den unike JET-innstillingen. Skrur du på denne oppnår du et maksimalt luftvolum 730 mr per time og en lufthastighet på 177 km/t – perfekt på vanskelige områder.

Med et batteri på 4 Ah, får du en driftstid på 30 minutter dersom du bruker normal blåsestyrker. Benytter du deg av JET-innstillingen reduserer driftstiden til 20 minutter. Modellen passer derfor best til mellomstor og mindre hager.

MTD BLB40 har et kompakt stilrent design med en ergonomisk rørlengde. Dette gir deg alltid perfekt arbeidshøyde, noe vi setter stor pris på ved testing.

Brukervennlighet

MTD BLB40 er en batteridreven løvblåser, noe som gir mange brukervennlige kvaliteter. Disse modellen gir fra seg lite støy og minimalt med vibrasjoner. Perfekt for lengre arbeidsøkter hvor du ikke vil forstyrre naboene.

MTD BLB40 går på et batterisystem som kan benyttes i flere av produktene fra MTD. Dette gir økt fleksibilitet, spesielt for de som allerede eier maskiner fra produsenten. Batteriene i seg selv er kraftige og med 40 V får du en lang driftstid. Ladetiden er ekstra rask, og du kan forvente korte ladetider.

Fordeler:

 • Batteridreven
 • JET-innstilling
 • Lang driftstid og kort ladetid
 • God arbeidshøyde

En batteridreven løvblåser vil alltid være det mest miljøvennlige valget. Men dette trenger ikke å gå på bekostning av styrke, særlig ikke når MTD BLB40 er utstyrt med en JET-innstilling. Dette er en trinnløs regulering som gir en ekstra kraftig blåsestyrke.

Skrur du styrken opp til et maksimalt luftvolum, vil du få en hastighet på 177 km/ og 730 m3 per time. Et 40 V batteri legger til rette for lang driftstid og laderen er spesielt utviklet for å lades raskt og effektivt.

Selve rørlengden er ergonomisk utformet for å gi en optimal arbeidshøyde uansett hvordan du jobber. Du vil alltid få maksimal effekt, uavhengig av arbeidsstilling. Dette skyldes en Aksial vifte. Merk deg om modellen kommer med lader og batteri, dette kan variere.

Oppsummering

MTD BLB40 er en kraftig, men kompakt løvblåser. Batteriteknologien sørger for en lang driftstid på 30 minutter og den ergonomiske rørlengde gir en perfekt arbeidshøyde. Har du tøffe arbeidsoppgaver i hagen? Benytt deg av JET-innstillingen og MTD BLB40 takler selv vanskelige områder. Løvblåseren er solid og presterer jevnt og godt på alle områder.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke MTD
Kraftkilde Batteri
Effekt 40 V
Vekt 3,4 kg

Toro Ultra Blower Vac

Toro Ultra Blower Vac test

Ultra Blower Vac er en elektrisk løvblåser med trinnløs og variabel hastighet. Dette er en allsidig kombinert løvblåser og løvsuger, som passer best til mindre hager.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Ultra Blower Vac er en lett og praktisk elektrisk løvblåser. Modellen er en kombinert løvblåser og løvsuger, med et holdbart viftehjul i magnesium. Som en elektrisk løvblåser, gir den fra seg minimalt med støy og vibrasjoner.

I tillegg til en finfordelingsfunksjon, har motoren en luftstrøm på 402 km/t. Den store tekstilposen som medfølger, legger også til rette for en høy oppsamlingsevne. Ettersom dette er en elektrisk løvblåser, egner den seg best til mindre hager.

Brukervennlighet

Ultra Blower Vac er en elektrisk løvblåser og du må dermed ha tilgang til en stikkontakt for å få nytte av modellene. Rent praktisk er ikke dette det mest brukervennlig alternativet, men om du har en liten hage eller terrasse, vil du ikke oppleve noen ulemper.

Løvblåseren har en lav vakt som forsterker brukervennligheten. I tillegg kan du justere luftstrømmen, slik at den er skånsom i områder med nye planter og bed. Det som trekker opp for brukervennligheten til Ultra Blower Vac, er det ergonomiske håndtaket.

Håndtaket er praktisk plassert på toppen av maskinen, og har en brukervennlig bøy for en behagelig arbeidsstilling. Hvis du er usikker på om kabelen strekker til rundt alle hagehjørner, kan du med fordel gå til innkjøp av en kabelforlenger.

Fordeler:

 • Variabel hastighet
 • Kombinert løvblåser og løvsuger
 • Stor oppsamler
 • Lav vekt

Ultra Blower Vac byr på en variabel hastighet, takket være de trinnløse innstillingene av luftstrømmer. Skal du arbeide rundt nye bed og nyplantinger, kommer denne funksjonen godt med.

Dette er en kombinert løvblåser og løvsuger, hvilket gir deg fleksibilitet og et stort bruksområde. I tillegg kommer Ultra Blower Vac med en stor oppsamler i praktisk tekstil, som rommer til sammen 53 liter. Du kan med andre ord jobbe lenge før denne må tømmes.

Løvblåseren har en lav vekt på beskjedne 3,8 kilo. Dersom du skal jobbe med lengre arbeidsoppgaver, er det svært praktisk å ha en lett og hendig løvblåser tilgjengelig.

Oppsummering

Ultra Blower Vac er en praktisk, kompakt og allsidig løvblåser. Her kan du både suge løv og blåse løv, samtidig som du kan justere luftstrømmen etter arbeidsoppgave. Som en elektrisk modelle er ikke dette den mest praktiske varianten, men for mindre hager gjør Ultra Blower Vac jobben.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Toro
Kraftkilde Strøm
Effekt 1500 W
Vekt 3,6 kg

Husqvarna 570BTS

Løvblåser Husqvarna 570BTS test

Husqvarna 570BTS er løvblåseren for de som vil ha en profesjonell modell og legger vekt på det lille ekstra. Dette er en ryggbåren løvblåser som takler selv de tøffeste arbeidsoppgavene.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 570BTS er en ryggbåret og bensindrevet løvblåser. Dette er modellen som tar på seg enhver utfordring, uansett hvor krevende. Den kraftige X-Torq motoren og den effektive viften gir deg en høy lufthastighet og en enorm blåsekapasitet.

Komfort er viktig uansett om modellen er ryggbåret eller håndholdt. Husqvarna 570BTS er utviklet for å kunne arbeide i lengre perioder av gangen, og da er det ekstra godt med gode seler. Skulderremmene er brede, og midjebeltet sikrer ekstra kontroll.

Du kan jobbe med tøffe og langvarige oppgaver uten problemer, takket være det effektive luftfilteret. Husqvarna 570BTS er også utstyrt med et ekstra komfort-håndtak, hvilket gir god avlastning. Selv om denne veier ganske mye, synes vi at den gode selve gjør opp for vekten.

Husqvarna 570BTS har en effekt på 2,9 kW og et turtall som går opptil 8 000 rotasjoner i minuttet. Bensintanken rommer 2,2 liter, hvilket gjør det mulig å arbeide lenge før du må fylle på.

Brukervennlighet

Husqvarna 570BTS kan skilte med flere brukervennlige kvaliteter, blant annet optimal komfort. Når du skal arbeide med lengre arbeidsoppgaver er komforten viktig. Her får du myke håndtak som også er vinklet. Dette gir deg en behagelig opplevelse og gjør det lett å bruke løvblåseren i forskjellige vinkler.

Håndtakene er ergonomisk utformet og kommer med et gummibelegg som gir et stabilt og kontrollert grep. Du kan selv justere vinkelen på håndtaket, hvilket er en stor fordel. Husqvarna 570BTS kommer også med en praktisk «Cruise Control». Du stiller enkelt inn hastigheten på viften for optimal håndtering.

Husqvarna 570BTS er en bensindrevet løvblåser og vil derfor gi fra seg mer lyd og vibrasjon enn andre modeller. For å motvirke dette, kommer 570BTS med en Low Vib-funksjon. Det er nemlig satt inn gode dempere mellom rammen og motoren, slik at vibrasjoner blir redusert betraktelig.

En funksjon vi blir ekstra imponert over, er offset-håndtaket. Dette gjør det enkelt å bruke full kraft og kontrollere blåserøret, uten at armen blir belastet eller trekkes nedover. Selve selen er også ergonomisk utformet med brede skulderreimer og en ventilerte funksjoner.

Fordeler:

 • Kraftig luftfilter
 • Gjennomsiktig bensinpumpe
 • X-Torq motor
 • Høy blåsekapasitet

Husqvarna 570BTS har en høy og kraftig blåsekapasitet. Dette skyldes den lettstartede motoren, X-Torq. Kombinert med det effektive viftedesignet, gir Husqvarna 570BTS deg en høy luftgjennomstrømning og hastighet. Selve motoren har også andre fordeler som kommer godt med.

En X-Torq motor går igjen i flere av produktene til Husqvarna, og denne reduserer bensinforbruk og skadelige utslipp. Hvis du bryr deg om miljøet, men også ønsker kraften bare en bensindrevet løvblåser kan gi, er dette et godt alternativ.

Bensinpumpen er gjennomsiktig, slik at du alltid vet hvor mye drivstoff du har igjen å jobbe med. Med andre ord er det lett å planlegge arbeidsoppgavene. Vi liker også godt det kraftige 2- trinns luftfilteret. Dette gir deg ekstra lange bruksintervaller, selv om forholdene er støvete.

Oppsummering

Husqvarna 570BTS er en av testens dyreste alternativer, men her får du virkelig det du betaler for. Dette er en profesjonell løvblåser som kan takle selv de tøffeste jobbene. I tillegg har Husqvarna lagt stor vekt på brukervennlighet og implementert en rekke gjennomtenkte funksjoner.

Små detaljer som en ventilert sele, offset-håndtak og justerbar håndtak kommer veldig godt med. Brukeropplevelsen blir ekstra komfortabel og du føler virkelig at du håndterer en profesjonell løvblåser av høy kvalitet. Hvis du er på jakt etter det lille ekstra, er Husqvarna 570BTS et utmerket valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Husqvarna
Kraftkilde Bensin
Vekt 11,2 kg
Effekt 2900 W

Husqvarna 340iBT

Ryggbåren Løvblåser Husqvarna 340iBT test

Husqvarna 340iBT er en kraftig batteridreven løvblåser med smarte funksjoner. Dette er valget for profesjonelle som ønsker kraften til en bensin maskin, men brukervennligheten til en batteridrevet variant.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 340iBT gjør det enkelt å drive med utendørs rengjøring. Denne kraftige batteridrevne modellen har et lavt vibrasjons- og støynivå, samtidig som den er velbalansert. Dette er en ryggløvblåser, hvilket gir mye kontroll og komfort.

Selve viften har en effekt på 17 N og du kan sette inn to batterier. Disse omkobler seg automatisk slik at du aldri blir avbrutt under arbeidsøkten. Løvblåseren bruker Li-Ion batteri, og løvblåren har en imponerende lav vekt i forhold til kraften sin.

Her trenger du verken å bry deg med ledninger eller drivstoff. Løvblåseren blir med deg overalt i hagen, og er svært fleksibel i bruk. Den takler både vått og fuktig løv, så vel som annet naturlig hageavfall.

Brukervennlighet

Husqvarna 340iBT har et særdeles intuitivt håndtak. Her finner du en «Key Pad», med enkle knapper som er tilpasset bruk av arbeidshansker. Du kan enkelt manøvrere deg gjennom alternativene og her finner du alltid gjenværende batteristatus.

En stor fordel med batteristatus, er at du kan planlegge arbeidsoppgavene. Dette gjør Husqvarna 340iBT brukervennlig og oversiktlig. I tillegg har denne løvblåseren et særdeles lavt lydnivå – noe både bruker og nabo vil sette pris på.  Denne modellen kan brukes både morgen og kveld.

Ettersom Husqvarna 340iBT går på batteri, krever den ikke like mye vedlikehold som bensindreven varianter. Det er mindre deler å ta hensyn til, og det elektroniske drivsystemet legger til rette for lavere driftskostnader og mindre driftsstanser.

Fordeler:

 • Børsteløs motor
 • Høy blåsekapasitet
 • Intuitiv i bruk
 • To batterispor

Husqvarna 340iBT har en børsteløs motor og et høyt dreiemoment. Dette gir en økt pålitelighet og effektivitet, samtidig som det reduserer støy. Løvblåseren har et godt dreiemoment og vekt-forhold. Vi må også nevne blåsekapasiteten.

Selv om dette er en batteridrevet blåser, har den en meget god blåsestyrke på 17 N. Dette tilsvarer en styrke på 40 cc i bensindrevne modeller. Her får du mye av den samme kraften, men uten ulempene en bensindreven blåser har med seg. Dette gjenspeiler seg dog i prisen, da Husqvarna 340iBT ikke er blant de billigste alternativene på markedet.

Husqvarna 340iBT har to batterispor slik at du kan bytte batteri underveis, dersom du trenger en lengre driftstid. Du legger begge batteriene inn i løvblåseren samtidig, og maskinen, eller bytter disse ut underveis. Dette sørger for kontinuerlig arbeid når du jobber med lengre arbeidsoppgaver.

Oppsummering

Husqvarna 340iBT er en kraftig løvblåser med flere gode funksjoner. Her får du styrken og kvaliteten til en bensindrevet variant, uten at du trenger å bekymre deg for utslipp og drivstoff. Men disse kvaliteten koster en del, og Husqvarna 340iBT havner derfor i øverste prisklasse.

Med Husqvarna 340iBT får du det du betaler for. Et hav av praktiske og smarte funksjoner, en løvblåser med lang levetid og en fleksibel maskin som er lett å frakte med seg rundt i hagen. Vi liker ekstra godt at det medfølger to batterispor, slik at du også kan bruke løvblåseren i større hager.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Husqvarna
Kraftkilde Batteri
Blåsekraft 12 N
Vekt 6,3 kg (uten batteri)

AL-KO LBV 4090 EnergyFlex

AL-KO LBV 4090 EnergyFlex test

Med AL-KO LBV 4090 EnergyFlex kan du blåse og suge opp løv med én og samme maskin. Dette er en batteridrevet løvblåser med et kraftig 40 V batteri og fleksible muligheter.

L-KO LBV 4090 EnergyFlex er en kraftig batteridreven løvblåser som kan suge opp løv og blåse dem bort fra hagen og uteområdet. Her trenger du ikke å styre med ledninger eller drivstoff, hvilket er en fordel for mange.

Løvblåseren har en vekt på 5 kg og en luftmengde på 350 m3/t. Blåsehastigheten ligger på mellom 150 til 200 kilometer i timen. Reguleringen er trinnløs, og det tar rundt 90 minutter å lade maskinen. Dette er en kombiner løvsuger og løvblåser.

AL-KO LBV 4090 EnergyFlex gir deg muligheten til å samle bladene i praktiske hauger, for deretter å suge dem opp om male dem. Materialet du sitter igjen kan brukes som næring til blomster eller i komposten.

Posen som medfølger, er enkel å henge på og hele maskinen er svært intuitiv. Foran finner du et justerbar håndtak, slik at du kan sikre god ergonomi gjennom hele økten. Hurtigbryteren lar deg veksle mellom blås og sug. Batteritiden er grei, og vi gir et pluss for de mange gjennomtenkte funksjonene.

Brukervennlighet

Det er ikke mye negativt å si om brukervennligheten til AL-KO LBV 4090 EnergyFlex. Denne kombinerte maskinen ligner ikke på de andre løvblåserne i testen, men det er likevel enkelt å forstå seg på mekanismen. Bryteren som veksler mellom blås og sug ligger lett tilgjengelig ved håndtaket.

Mange forbrukere vil nok sette pris på at det er mulig å justere håndtaket, slik at du alltid er sikret god ergonomi. Dette er en fordel om flere i familien skal bruke løvblåseren. Det som trekker noe ned for brukervennligheten, er at løvblåseren kun har en arbeidstid på opptil 20 minutter.

Ettersom det tar 90 minutter å lade opp maskinen, skulle vi gjerne ønsket at den hadde hakket lengre arbeidstid. Men om du har en liten hageflekk, vil 20 minutter være tilstrekkelig. Den medfølgende skulderstroppen er svært solid og myk, hvilket øker driftskomforten.

Vekten ligger på 5 kilo, hvilket er en grei vekt med tanke på driftstiden. Det finnes lettere modeller på markedet, men det finnes også modeller som er langt tyngre. De fleste vil klare å manøvrere AL-KO LBV 4090 EnergyFlex uten problemer.

Fordeler:

 • Gjennomtenkte funksjoner
 • Kombinert løvblåser og løvsuger
 • Skulderstropp og oppsamlingspose

Den desidert største fordelen med AL-KO LBV 4090 EnergyFlex, er at dette er en kombinert løvblåser. I tillegg har den høy lufthastighet som sørger for effektivt arbeid. Skal du jobbe med særdeles vått løv, kan det lønne seg å gå for en kraftigere variant.

Men AL-KO LBV 4090 EnergyFlex presterer godt på tørt løv og annet naturmateriale i hagen. Løvblåseren har roterende kontroll og luftstrømmen er praktisk innstilt for å gi gode resultater. Du kan regulere farten med trinnløst med den roterende knotten på siden. Slik sikrer du en optimal luftstrøm for arbeidsoppgaven.

Foran maskinen finner du et praktisk og brukervennlig hjul. Dette kan brukes hvis du ikke over å bære maskinen og heller vil rulle den over gresset til neste løvhaug. AL-KO LBV 4090 EnergyFlex er en god og brukervennlig løvblåser, for de enkle og korte jobbene.

Oppsummering

AL-KO LBV 4090 EnergyFlex er en god løvblåser som passer for de med mindre hager. Du kan justere hastigheten, men modellen er ikke kraftig nok til å ta det våteste løvet. Med en driftstid på 20 minutter, egner den seg derfor best til små hageflekker og terrasser.

Brukervennligheten og praktisk funksjoner er det ingenting å utsette på. Med en skulderreim og et støttehjul kan hvem som helst klare å manøvrere AL-KO LBV 4090 EnergyFlex. Selv om modellen ikke er den kraftigste, vil mindre hageeiere få god nytte av den.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke AL-KO
Kraftkilde Bensin
Effekt 2900 W
Vekt 5 kg

Nyttig å vite om løvblåser

Løvblåsere kommer i ulike varianter, batteridrevne, bensindrevne og elektriske – men hvilken skal du velge? La oss ta en nærmere titt på fordelene og ulempene ved de forskjellige strømkildene.

Elektrisk løvblåser

En elektrisk løvblåser blir ofte kalt for et ledningsbasert alternativ. Disse modellene er vanligvis blant de billigste alternativene, samtidig som de kan gi fra seg godt med kraft. Den åpenbare ulempen er at du må være koblet til strøm, og dermed er du lite fleksibel.

Har du en stor hage, vil nok ikke en elektrisk løvblåser være det beste valget. Selv om det er mulig å bruke sterke skjøteledninger og forlengingskabler, kan det fort bli slitsomt å holde styr på lange ledninger ute i løvet. Dette gjelder også de med mye trær og busker som ledningen kan sette seg fast i.

Hvis du har en mindre hage derimot, kan en elektrisk løvblåser være et rimelig og godt valg. Ta gjerne en titt på hvor det nærmeste strømuttaket er, og hvordan terrenget former seg. I mindre hager med mye planter, busker og trær, kan ledningen føles tungvint og lite brukervennlig. Dette er dog et miljøvennlig alternativ for de som ønsker å ta bevisste valg.

Batteridrevet

En batteridrevet løvblåser er det mest populære alternativet for vanlige forbrukere og til hverdagslig bruk. Du slipper å ta hensyn til ledning og drivstoff, samtidig som du får god fleksibilitet uten avgasser. Her er det viktig å tenke på batteritiden og styrken.

Batteridrevne løvblåsere kommer i forskjellige spenningsklasser. Hvis du i hovedsak skal jobbe med hard overflate som balkong, terrasse og altan, trenger du ikke like mye effekt. Da kan 18 volt være tilstrekkelig. Men vått terreng og gress krever mer kraft.

Fuktig løv er vanskelige å fjerne og helst må du opp i 36 volt for å få et effektivt resultat. Tenk også gjennom hvor lang tid det tar å lade batteriet og hvor mye levetid du får etter hver opplading. Dersom du har en veldig stor hage, kan det lønne seg å velge en bensindrevet løvblåser.

Hvis du ønsker å være miljøvennlig, er det mulig å gå til innkjøp av flere batteriet. De fleste moderne løvblåsere lar deg bytte mellom batterier, slik at du får muligheten til å fullføre selv de lengste jobbene. Legg merke til om modellen kommer med eller uten batterier ved innkjøp.

Bensindrevet løvblåser

En bensindrevet løvblåser er uten tvil det mest praktiske og fleksible valget. Her har du ingen begrensinger og du behøver ikke å tenke over ladetid eller ledninger. Det er også disse modellen som gir fra seg mest kraft og derfor er de første valget til profesjonelle.

Ulempen med en bensindrevet løvblåser, er derimot at disse er en løpende utgift. Du må kjøpe inn drivstoff og selve maskinen er i en høyere prisklasse. I tillegg lager disse en god del mer lyd og veier mer enn andre alternativene. En bensindrevet variant er heller ikke et særlig miljøvennlig alternativ, grunnet avgassene.

Selv om bensindrevne løvblåsere har sine ulemper, er dette de kraftigste og mest effektive modellene. Dersom du har et stort hageområde og ønsker effektive arbeidsøkter, vil dette være det beste valget.

Hvordan velge løvblåser?

Når du velger en løvblåser, bør du først bestemme deg for om den skal være håndholdt eller kunne bæres på ryggen. For den vanlige forbrukeren vil nok en håndholdt variant være god nok, mens profesjonelle lener seg mer mot rygg-alternativer.

Tenk gjennom uteområdet ditt – er det stort, lite, mye trær og busker? Dette bør gjøre det enklere å bestemme seg for en elektrisk, batteridrevet eller bensindreven variant. Når modellen er håndholdt, er det ekstra viktig å legge vekt på brukervennlighet.

I denne testen har vi sett på både ytelse, brukervennlighet og unike egenskaper. I tillegg kan du se på prisen, men husk at du som regel får det du betaler for. Hvis du kun har en liten hageflekk, trenger du naturligvis ikke gå for de dyreste modellene. Men om du ønsker at løvblåseren skal vare lenge og ha en høy kvalitet, er pris absolutt noe å vurdere.

Til syvende og sist handler det om egne preferanser og hva ditt unike bruksområde er. Ta gjerne en god titt på de forskjellige modellene i testen og tenk gjennom ditt uteområde. Slik finner du den beste løvblåseren for deg.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo