Overvåkningskamera test: De 6 beste kameraene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg overvåkningskamera. Vi vurderer og kårer beste overvåkningskamera 2024.

Arlo Pro 3 – BEST I TEST OVERVÅKNINGSKAMERA

Arlo Pro 3 test

Arla Pro 3 er et trådløst kamera med god bildekvalitet både i mørket og i dagslys. Det er mulig å få kjøpt flere kameraer i samme pakke for bedre overvåking. Selve kameraet fungerer godt både dag og natt takket være den innebygde belysningen. Dette sørger for et flott fargebilde selv om det er manglende lys ute.

Produktet kan kjøpes på:

Kjell Co

Produktbeskrivelse  

Naturligvis presterer Arlo Pro 3 noe bedre i dagslys enn i mørket, men dette er å forvente av de fleste overvåkningskamera. Denne modellen er en ny og forbedret versjon av sin forgjenger Pro 2, og kommer i en større pakning med en ny type lader. Mens du tidligere fikk med en micro-USB, er du nå knyttet til Arlos egen lader. Dette er ikke en stor ulempe så lenge du passer på å ikke miste kabelen.

I områder med mye bevegelse daglig, vil Arlo Pro 3 ha en batterilevetid på omtrent 3 måneder. Laderen som medfølger er magnetisk, hvilket er en liten, men stilig detalj. Dette er et særdeles moderne overvåkningskamera som evner å så forskjellen på dyr, mennesker og kjøretøy. I tillegg er den støttet for taleassistenter hvilket er et pluss.  

Vi mangler dog en ansiktsgjenkjenning, hvilket er en funksjon vi gjerne skulle sett i dette ellers moderne kameraet. For å kunne benytte deg av alle tjenestene krever det også et abonnement. Applikasjonen knyttet til Arlo Pro 3 er meget brukervennlig og funksjonell. Her får du varsler om bevegelser i de områdene du selv ønsker.

Varslene kommer fort, men det tar derimot litt tid før du får se et sanntidsbilde av hvem eller hva som rører seg i det angitte området. Dette skyldes en liten detalj i applikasjonen som enkelt kunne vært fikset av produsenten. Når du klikker på varselet, blir du nemlig tatt til en visning over alle kameraene og ikke direkte til det aktuelle kameraet. Her taper du kun noen sekunder, men dette kan være nok til at du går glipp av hendelsen.

Arlo Pro 3 vil fortsette å advare deg om samme hendelsen, helt til du deaktiverer varselet. Gjennom talefunksjonen kan du kommunisere med eventuelle personer utenfor huset, hvilket er et stort pluss. Det er også svært enkelt å montere kameraet, samtidig som det er lett å ta ned for lading. Den magnetiske baksiden sørger for enkel installasjon uten behov for skruer eller annet verktøy.

Dette er et kamera som kommuniserer ved hjelp av Wi-Fi, men det støtter ikke SIM-kort. Derimot gjør basestasjonen dette. Takket være abonnementet er det mulig å gjøre oppgradering å få tilgang på flere funksjoner, som for eksempel kontinuerlige opptak. videolagring er gratis, og kameraet fungerer utmerket.

Resultat

Arlo Pro 3 er et brukervennlig og særdeles godt overvåkningskamera. Her får du med gode funksjoner, men ønsker du mer avanserte innstilling må abonnementet oppgraderes. Kameraet har en 2K-oppløsning, ikke blant det beste, men tilstrekkelig for de fleste forbrukere. Vi savner ansiktsgjenkjenning og skulle ønske at applikasjonen var optimalisert – det er nemlig her de fleste ulempene er knyttet til.

Det er derimot ingenting å si på kvaliteten og bruker evnen til Arlo Pro 3. Selv om det finnes kameraer med høyere oppløsning, er dette blant testens beste. Kombinert med smarte funksjoner gjør Arlo Pro 3 det godt og kommer ut som best i test. Selv om du ikke får alle funksjoner med uten betalingsplan, vil du likevel få mye for pengene her.

Fordeler:

 • Du får med mange gode gratis funksjoner og Arlo Pro 3 har generelt god batterilevetid. Applikasjonen er brukervennlig og lett å forstå seg på, samtidig som bildekvaliteten er av flott kvalitet. Installasjon og montering er lett som en lek og svært ukomplisert.

Ulemper:

 • Applikasjonen er fungerende, men vi savner smarte løsninger som hadde optimalisert bruken. Blant annet skulle det vært mulig å bli tatt direkte til det aktuelle kameraet når en varsel dukker opp. Arlo Pro 3 har ikke 4k løsning – ikke en direkte ulempe da 2k som regel er tilstrekkelig for de fleste, men likevel verdt å merke seg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Oppløsning

2k med HDR

Nattsyn

Ja – med farger

Sirene

Ja

Lyskaster Ja

 

Beste priser hos:

Kjell Co

Ring Stick Up Cam POE

Ring Stick Up Cam POE test

Med Ring Stick Up Cam POE får du alt du behøver inkludert på kjøpet. Dette kameraet fungerer godt både innendørs og utendørs, med et design som smelter inn i omgivelsene. Det er mulig å justere foten og den kan vris i ønsket retning. Slik kan du montere kameraet akkurat der du selv ønsker – enten i taket, på veggen, stående, liggende eller på skrått.

Produktbeskrivelse

Ring Stick Up Cam POE kjøres på Wi-Fi og får strøm av en USB-adapter. Her får du også med en Power Over Ethernet-adapter, slik at kameraet kan få tilført både strøm og Wi-Fi gjennom en og samme nettverkskabel. Disse er tilpasset og rustet for utendørsbruk.

Mens noen foretrekker trådløse løsninger, finnes det mange fordeler med en nettverkskabel. Du slipper å bekymre deg for om dekningen er god nok og et ustabilt Wi-Fi vil ikke påvirke innspillingen. Videokvaliteten og bilene vil bli mer stabile og jevne. Kvaliteten er for så vidt også meget god og du vil ikke ha problemer med å gjenkjenne ansikter verken på natten eller dagen.

Montering, installering og tilkobling er smertefritt og ukomplisert. Etter noen få minutter er du i gang og du vil kunne se bilder i sanntid på din smarttelefon. Her får du varsler når kameraet oppdager bevegelser og sensoren kan stilles inn i konkrete synsfelt. Det er også mulig å kjøre Ring Stick Up Cam POE på et tidskjema.

Det som derimot trekker en god del ned for Ring Stick Up Cam POE, er at du må til innkjøp av et abonnement for at kameraet skal spille inn videoer av bevegelser. Dette føles gjerne som en ekstra utgift, og kan unngås med andre kameraer. Likevel får du mange gode funksjoner med som blant annet innebygde lykter og sirener. Toveis-tale er også inkludert.

Resultat

Ring Stick Up Cam er et supert trådløst overvåkningskamera som kan benyttes både utendørs og innendørs. Kameraet kobles med en nettverkskabel eller via Wi-Fi. Applikasjonen er kompatibel med både iOs og Android og gir deg tilgang til et overblikk i sanntid.

Det er ikke mye å trekke ned på ved Ring Stick Up Cam POE – hvert fall ikke med tanke på funksjoner. Du får klare bilder og videoer og en bevegelsessensor som er enkel å stille inn. Innebygde lys og sirener sørger for en ekstra sikkerhet som mange forbrukere ser etter. Produsenten er meget generøs med ledninger og adaptere, men her foreligger det et krav om en betalingsplan.

For at Ring Stick Up Cam POE skal spille inn video ved bevegelser, må du altså abonnere på tjenesten. Dette gjør at kameraet ikke klatrer helt til topps i testen, og vi skulle gjerne sett at det kom med flere gratise funksjoner i grunnpakken. Dersom du har råd til en betalingsplan derimot, vil du få mye glede og smarte funksjoner ut av Ring Stick Up Cam POE.

Fordeler:

 • Den største fordelen er at du får mye for pengene. Ring Stick Up Cam POE gir deg alt du trenger i en og samme pakke, hvert fall med tanke på installasjon og montering. Tilkoblingen oppleves også sømløs og du får en jevn og stabil bilde- samt videokvalitet.

Ulemper:

 • Ring Stick Up Cam POE kommer ikke med en linsebeskyttelse og det kreves en betalingsplan for å virkelig få mest ut av dette kameraet.  

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Oppløsning

Full HD

To-veis kommunkasjon

JA

POE-adapter

JA
   

Beste priser hos:

Kjell Co

Ring Spotlight Cam Battery

Ring Floodlight Cam test

Ring Spotlight Cam Battery er nok et trådløst kamera med gode funksjoner. Her får du en innebygd lampe samt en innebygd sirene. Lampen fungerer som en avskrekkingseffekt for ubudne gjester, og sirenen er kraftig. Dersom du heller vil kommunisere med menneskene utenfor, er dette også fullt mulig takket være toveis-kommunikasjon-funksjonen.

Produktbeskrivelse

Selve designet skiller seg verken positivt eller negativt ut i testen, men det gjør derimot bildekvaliteten. Her får du klare og skarpe bilder, uavhengig om det er dag eller natt. Kameraet er som sagt helt trådløst og batteridrevet. Dette gjør det enkelt å installere kameraet noe som øker følelsen av brukervennlighet.

For at Ring Spotlight Cam Battery skal fungere optimalt, må du ha en god nettverksforbindelse eller Wi-Fi-dekning. Slik sørger du for best mulig flyt i videostrømmen. Applikasjonen gjør det enkelt å få oversikt over videokameraene i sanntid, og denne er enkel å installere på de fleste smarttelefoner. For lagring av videoer kreves det dog en betalingsplan.

Dette er et utmerket valg av overvåkningskamera, så lenge du har god Wi-Fi-dekning som strekker seg utendørs. For installasjon får du alt du behøver, og det er til og med plass til to batterier i kameraet.  

Resultat

Ring Spotlight Cam er et overvåkningskamera drevet av batteri som kan kobles til Wi-Fi. Applikasjonen er kompatibel med både Windows, iOS samt Android og gir deg et sanntids-overblikk. Sirenen er meget kraftig og ubudne gjester blir skremt bort av bevegelsesaktiverte LED-lyskastere

Ring Spotlight Cam Battery er et utmerket valg med flere smarte og funksjonelle innstillinger. De brukervennlige løsningene og den lange batteritiden, gjør Ring Spotlight Cam Battery til tredje beste kameraet i test og et ypperlig valg av overvåkingskamera. Her får du noe av det beste markedet har å by på, til en fornuftig pris med tanke på funksjoner.

Fordeler:

 • Ring Spotlight Cam Battery gir særdeles gode bilder og har plass til to batteri. Dette betyr at du ikke behøver å skifte batteriene like ofte og levetiden blir lengre.

Ulemper:

 • Vi savner litt flere funksjoner i applikasjonen og skulle ønsket oss flere tilkoblingsalternativer utover Wi-Fi.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profilt 55
Dimensjon 16

Beste priser hos:

Kjell Co

Arlo Pro 4

Arlo pro 4

Arlo Pro 4 er et godt overvåkningskamera som er enkelt å installere. Her får du lagret innspilte videoer i en uke samt flere gode funksjoner. Dersom du ønsker å lagre videoer utover en uke, koster dette ekstra i form av en betalingsplan. Arlo Pro 4 fungerer derfor med en skybasert løsning, og det er ikke mulig å benytte seg av et minnekort.

Produktbeskrivelse

Her får du med en innebygd alarm som manuelt kan utløses dersom du oppdager ubudne gjester via applikasjonen. Du vil i forkant få en varsel om dette når kameraet fanger opp bevegelser utenfor huset. Det som trekker noe ned er at varselet ikke tar deg med til det direkte kameraet, men heller til en oversikt over alle sanntidsbildene.

Arlo Pro 4 har en meget god batterilevetid på 6 måneder, dette er blant testens beste. Det er likevel verdt å merke seg at avvik kan forekomme, da batteritiden blir påvirket av både temperatur og bruk. For å få best mulig batteritid, kan du stille inn kameraet til å ikke fange opp unødvendige bevegelser.

Det er ikke sikkert du behøver å gjøre dette, da Arlo Pro 4 er veldig restriktivt med hvilke bevegelser det fanger opp. Kameraet har evnen til å se forskjeller på om det er et tre som beveger seg i vinden, et dyr som går forbi eller et menneske. Innendørs kan kameraet også kobles til strømkabel.

Arlo Pro 4 gir deg relativt god bilde og videokvalitet på 1080p. Her er det vidvinkelen og det gode nattsynet som virkelig trekker opp. Applikasjonen er også meget brukervennlig og gir deg flere gode funksjoner. Dette er et trådløst overvåkningskamera med smarte og funksjoner.

Resultat

Arlo Pro 4 kommer med et godt nattsyn, bevegelsesdetektorer, mikrofon, høyttalere og en full HD-oppløsning. Dette er et kamera som lagrer videoer tre sekunder før hendelsen inntreffer og kan spille inn kontinuerlig med betalingsplanen. Pro 4 er svært slitesterkt og tåler ekstremvær – her slipper du å fomle med kabler og annet utstyr.

Batteritiden er relativt god, men vil påvirkes av temperaturer og bruk. Bevegelsessensoren er meget godt utviklet, og vi ser de samme smarte løsningene i flere aspekter av kameraet. Dette er et utmerket overvåkningskamera for de som ønsker seg en ekstra sikkerhet i hverdagen.

Fordeler:

 • Bevegelsessensoren er særdeles forseggjort og evner å se forskjell på naturelementer, dyr og mennesker. Et stort pluss er det at Arlo Pro 4 er helt trådløs og kommer med toveis lyd og andre smarte funksjoner. Kameraet er enkelt å installere og applikasjonen er brukervennlig.

Ulemper:

 • Her er det ikke mulig å plassere et minnekort, noe som trekker ned for de som ikke ønsker å inngå en betalingsplan. I tillegg er kameraet noe lett å stjele, grunnet den magnetiske monteringen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Oppløsning

Full HD

Utendørs-bruk

JA

   

Beste priser hos:

Kjell Co

Ring Floodlight Cam

Ring Floodlight Cam test

Ring Floodlight Cam er et overvåkningskamera som kommer med hele to LED-spotlight. Disse er omtrent over kameraet og alle tre delene er plassert på justerbare armer med en felles bakplate. Dette er et utmerket valg for de som ikke har eksisterende belysning på ytterveggene.

Produktbeskrivelse

Ring Floodlight Cam er beregnet for utendørs bruk og krever litt mer strøm enn varianten beregnet for innendørs bruk. Lampene som medfølger, kommer med flere innstillings-funksjoner. Disse kan tennes manuelt, ved bevegelse eller ved hjelp av en tidsplan. Du kan derimot ikke juster selve lysnivået.

Overvåkningskameraet har en god batterikvalitet noe som trekker opp. Blant fordelene kan vi også nevne at applikasjonen er svært intuitiv og enkel å forstå seg på. Dersom kameraet fanger opp bevegelser, vil du få en varsel om dette på telefonen din. Hvis du derimot ønsker opptak, må du benytte deg av en betalingsplan.  

Selv om applikasjonen ikke er særlig funksjonsrik, er den fortsatt meget brukervennlig. Her får du god bevegelsesdeteksjon, men vi savner ansiktsgjenkjenning. Dette er et godt valg for de som ønsker å erstatte utelysene i kombinasjon med et overvåkningskamera. Det er også verdt å merke seg at kameraet krever en god Wi-Fi-dekning for å fungere optimalt.

Resultat

Ring Floodlight Cam er et supert kamera med full HD-oppløsning. For oversikt i sanntid kan du enkelt benytte applikasjonen som for øvrig er kompatibel med både Windows, Android og iOS. Kameraet er utstyrt med en sirene og to bevegelsesaktiverte LED-lyskastere. Sirenen er meget kraftig, og du kan kommunisere med besøkende gjennom mikrofonen.

Ring Floodlight Cam egner seg godt for de som ønsker å erstatte utelysene samtidig som de får et godt overvåkningskamera. Du får flere fordeler enn ulemper her, men det er verdt å merke seg at kameraet krever en relativt god nettverksforbindelse for å fungerer optimalt. Applikasjonen og monteringen gir en følelse av brukervennlighet og enkle løsninger.

Fordeler:

 • Her får du kraftige lamper som gir deg et god bilde. Installasjonen er enkel, og du får med alt du behøver for sikker og trygg montering. Vi liker også at applikasjonen er svært brukervennlig og intuitiv, på tross av de få funksjonene.

Ulemper:

 • Lysstyrken kan ikke justeres og vi savner flere funksjoner i applikasjonen. Dette er et overvåkningskamera som også krever meget god Wi-Fi-dekning for å fungerer optimalt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Oppløsning

Full HD

Sirene

Ja

Lyskaster

Ja

Beste priser hos:

Kjell Co

Nedis Smartlife WiFi Smart Motordrevet

Nedis Smartlife WiFi er et godt overvåkningskamera med en noe svak oppløsning. Her får du en oppløsning på 720p, hvilket ikke er blant det beste på markedet. Dette er dog et av testens billigste overvåkningskamera og du får mye for pengene. For et kamera i denne prisklassen, er det imponerende at produsenten har lagt ved mange gøyale funksjoner.

Produktbeskrivelse

Skallet på Nedis Smartlife WiFi kan nemlig byttes ut og du får med et ekstra skall inkludert i prisen. Dette utgjør ikke en forskjell på kameraets kvalitet, men er en fin detalj for de som ønsker en sømløs overgang mellom overvåkningskamera og vegger. Selve kameraet fremstår noe plastikk-aktig, hvilket ikke nødvendigvis utsetter funksjonene.

Via en nedlastbar applikasjon, får du mye kontroll over kameraet. Du kan blant annet styre Nedis Smartlife WiFi både i høyden samt sidelengs ved hjelp av enkle tasteklikk i applikasjonen. Det er mulig å lagre opptak i en skytjeneste, men du får også alternativet om å heller benytte deg av et minnekort.  

I applikasjonen får du raske varsler dersom kameraet oppdager en bevegelse, i tillegg får du se et bilde av det kameraet har fanget opp. Oppløsningen ligger på maks 720p, noe som er litt under gjennomsnittet på markedet. Kvaliteten er likevel helt grei, og du får en god oversikt over hva som skjer i huset. Det kan dog være noe vanskeligere å skille ut detaljer og ansikter.

Nedis Smartlife WiFi fungerer også godt om natten og overrasker med tanke på den rimelige prisen. Innendørs benytter kameraet seg av IR-lamper, hvilket gjør nattsynet mer enn godkjent. Du vil ikke ha problemer med å se hva som skjer i hjemmet, selv om det er mørkt i rommet.

Resultat

Dette er et overvåkningskamera som kommer med en innebygd motor. Slik kan kameraet vris både horisontalt og vertikalt for et godt bilde. I mørke kan kameraet se opptil 10 meter. Her får du videoer og lyd direkte til mobilen ved behov. Kameraet starter automatisk innspilling takket være lyd- og bevegelsessensor. Installasjonen er enkel og du får med et tak- og veggfeste. Med innebygde høyttalere og mikrofoner får du en toveiskommunikasjon.

Nedis Smartlife WiFi er et relativt smart og allsidig overvåkningskamera til en vennlig pris. Dette kameraet passer godt for nybegynnere eller de som kun er nysgjerrig på om overvåkninger noe for dem. Her får du et billig kamera som fortsatt gir deg gode kvaliteter og fungerer godt med tanke på prisen.

Fordeler:

 • Prisen er definitivt det som skiller Nedis Smartlife WiFi ut og er kameraets beste fordel. I tillegg setter vi stor pris på muligheten til å endre skallet slik at kameraet smelter inn i interiøret. IR-lampene for et godt nattsyn er også et pluss.

Ulemper:

 • Kameraet fremstår lite robust i designet og svært plastikk-aktig Oppløsningen på 720p er heller ikke blant det beste på markedet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Oppløsning

HD

Nattsyn

Ja

   

Beste priser hos:

Kjell Co

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo