Bilforsikring test: De 5 beste bilforsikringene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har testet de forskjellige forsikringsleverandørene og kårer beste bilforsikring i 2024.

 

Det kan være vanskelig å velge en bilforsikring, her finnes det mange tilbydere og prisene varierer stort.

En bilforsikring er en individuell forsikring hvor prisen varierer etter alder, type bil og en mengde andre elementer.

Bilforsikringer kan omfatte mye, men en ansvarsforsikring, eller trafikkforsikring vil som regel inngå. Dette er en lovpålagt forsikring som vil erstatte eventuelle skader på ting eller mennesker påført av motorvogner.

Delkasko vil ofte bli anbefalt dersom kjøretøyet har lav verdi eller er av en eldre årgang. Dette omfatter blant annet tyveri, brann og bruddskader. Delkasko er billigere enn en full kasko, men dekker ikke like mye. Kasko derimot vil også kunne dekke skader på eget kjøretøy som følge av utforkjøring, velting og sammenstøt. Noen forsikringsselskap tilbyr også en form for toppkasko. Likevel er det ofte Kasko som er den mest kjøpte forsikringsordningen, uavhengig av aktør. Her får du dekket de fleste skader og prisen er ikke like dyr som en toppkasko.

Les også: Beste billån

Når du skal velge en forsikring, er det først og fremst viktig å kartlegge hvilke behov du og ditt kjøretøy har. Deretter vil det være lurt å sammenligne ulike tilbud fra forskjellige leverandører, slik at du får en avtale som er skreddersydd og tilpasset deg prismessig.

Dette kan være en tungvint prosess, og derfor har vi gjort deler av jobben for deg. Vi skal nå se på noen av markedets beste bilforsikringer, slik at du enklere kan velge ut den som passer deg og ditt kjøretøy best.

Codan bilforsikring – Best i test bilforsikring 2024🏆

 

Codan forsikring

Bilforsikringene til Codan har blitt et populært valg de siste årene. Dette kommer nok av at denne tilbyderen gir en mengde fordeler og dekker både fossil- og elbiler. Målet til Codan er å gjør din hverdag enklere dersom du skulle være uheldig og havne i en ulykke.

Finn beste bilforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Dekning

Codan byr på fire forskjellige dekninger innen bilforsikring. Alle dekningene gjelder for både elbiler så vel som fossilbiler. Her kan du velge mellom ansvarsforsikring, delkasko, kasko og kasko pluss. Den mest populære dekningen, er Codan sin full kasko. Her får alle de samme dekningene som ved delkasko, pluss litt til. Ansvarsforsikring, rettshjelp, dekning av fører- og passasjerulykke samt skader på glass er selvfølgelig inkludert.

I tillegg får veihjelp i hele Europa, totalskadegaranti samt dekning ved brann og tyveri. En full kasko dekker også kriseforsikring, vognskade, leiebil, bagasje og uflaksforsikring. En uflaksforsikring vil dekke deg dersom uforutsette hendelser skulle skje i hverdagen. Dette kan for eksempel være ved tap av bilnøkler, reparasjon av motor ved feilfylling, skade på ladekal for hybrid og elbiler samt rens av tilsmussing på bilens interiør.

Fordeler

Du får flere gode fordeler dersom du signerer en forsikringsavtale med Codan. En samlerabatt er selvfølgelig tilstede, men deres vilkårsgaranti er en unik fordel. Dette betyr at du dersom du allerede har tegnet en bilforsikring hos et annet selskap, vil Coda kunne tilby minst like gode fordeler.

Dette gjelder for en rekke forsikringstyper, blant annet bilforsikringer. Med en bilforsikring vil du også få gratis dekkhotell den første sesongen hos Dekk1. I tillegg får du flere gode rabatter og fordeler hos dette selskapet. Dersom du hyppig leier bil på ferie, kan du fryde deg over at Codan-kunder får opptil 10 % rabatt på leiebiler fra Hertz. Dette gjelder både i Norge så vel som resten av verden. En annen god fordel er den lukrative spylervæskeavtalen.

Som Codan-kunde får du nemlig gratis spylervæske for et helt år levert av Hurtigruta Carglass. Dersom du skulle havne i en ulykke eller har behov for reparasjon av mindre bilskader, vil du kunne benytte deg av 10 % rabatt ho MPS Micropaint. Her får du en rask og rimelig reparasjon, dersom skaden er så liten at du ikke ønsker å benytte deg av forsikringen til å ordne skadene.

Den gunstige rabatten på parkering hos Flight Park er også en fordel mange kunder setter pris på. Særlig er dette en fordel for de som reiser mye fra Oslo Lufthavn, da du vil få tilgang til billig parkering i Gardemoens Flight Park. For mange forbrukere er det fordelene med forsikringen som er med på avgjøre hvilken avtale de får for, og Codan kan by på noen av markedets beste og mest lukrative fordeler.

Resultat

En bilforsikring fra Codan gir deg mange muligheter til å skreddersy avtalen etter dine behov. Her kan du velge mellom flere ulike dekningsgrader slik at du får en avtale som er tilpasset ditt kjøretøy og dine ønsker. Den mest populære ordningen er full kasko.

Her får du flere gode og praktisk dekningsområder, som sikrer deg og gjør deg tryggere i hverdagen. Fordelen til Codan er mange og som kunde vil du kunne nyte godt av disse. Uansett om du kjører hybrid, elbil eller fossilt, vil Codan ta like godt vare på deg og ditt kjøretøy. Dette er en forsikringsleverandør som gir deg en mengde lukrative fordeler, gode priser og flere valgmuligheter vedrørende dekningsområder.

Finn beste bilforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Tryg bilforsikring

Tryg forsikring Tryg er en annerkjent aktør inne forsikringer, og de har gode tilbud innen forsikringer av kjøretøy. Deres mest populære bilforsikring er Bil Ekstra og Elbil Ekstra. Det er også disse to ordningene som gir deg best dekning. Tryg har flere samarbeidsavtaler med store og landsdekkende organisasjoner. Her kan vi for eksempel nevne Obos og utdanningsforbundet.

Dersom du allerede er medlem i en av disse organisasjonene, vil du få ekstra gode tilbud og priser på forsikringsordningene til Tryg. Dette er verdt å sjekke ut dersom du vurder en bilforsikring fra Tryg.

Dekning

To av Tryg sine mest populære og beste forsikringsordninger, er Bil Ekstra og Elbil Ekstra. Disse ordningene er i hovedsak veldig like og dekker det samme.

Forskjellene ligger i at skader som er relevant for elbiler, er inkludert i elbilforsikringen, mens relevante skader for drivstoff-biler er inkludert i Bil Ekstra. Dersom du benytter deg av denne avtalen, vil du få en redusert egenandel på opptil 2 000 kroner samt fritak for bonustap vedrørende parkeringsskader på opptil 20 000 kroner.

Skulle du være uheldig med bagasje får du dekket opp til 10 000 kroner, mens fastmontert tilbehør blir dekket med opptil 50 000 kroner. Dersom du har behov for leiebil, vil du også få dekket dette i opptil 31 dager.

Forsikringen tilbyr også veihjelp dersom du skulle oppelve kaldstartproblem eller flatt batteri. Dette gir deg en ekstra sikkerhet i hverdagen, noe mange setter pris på.

For Elbil Ekstra får du også dekket tap og skade på ladekabel, mens drivstoff biler får dekket rens av motor ved feilfylling for opp til 10 000 kroner. Skulle du være uheldig å miste bilnøklene, vil dette også bli dekket.

Forsikringsordningen kan også tilpasses dine behov, og du kan derfor kjøpe ekstra dekningsområder som for eksempel maskinskade samt fører- og passasjerulykke.

Fordeler

Dersom du kjøper bilforsikringen på nett, vil du få 10 % nettrabatt av Tryg det første året. Du får også selvfølgelig en samlerabatt ved kjøp av flere forsikringsavtaler.

Dette er dog ikke de eneste fordelene som følger med en Tryg forsikring. Fordelene kommer dersom du kjøper tegner flere forsikringer, men kjøper du en bilforsikring vil du kun behøve to ekstra forsikringer for å bli medlem av Tryg sitt lukrative fordelsprogram.

Resultat

Tryg er en solid og anerkjent aktør, men mange samarbeidspartnere rundt om i landet. Deres mest populære forsikringer innen kjøretøy, Bil Ekstra og Elbil Ekstra, gir deg ekstremt god dekning med ypperlige vilkår. Når det kommer til fordeler og goder, fungerer Tryg litt annerledes enn andre forsikringsselskap. Her får du nemlig ikke direkte fordeler knyttet til reperasjon og bilrelaterte produktet. Som medlem av deres fordelsprogram derimot, ligger det mange goder å venter på deg. Men dette avhenger av at du tegner to ekstra forsikringer i tillegg til en bilforsikring.

Hvis du er medlem i en av Tryg sine samarbeidspartnere, for eksempel Obos, bil du få ekstra gode tilbud på forsikringsordningene. Men dersom du ønsker en forsikring med gode fordeler og rabatter vedrørende bilpleie og produkter, er ikke dette noe du får hos Tryg. Likevel er dette en robust forsikringsordning med en ypperlig dekningsevne.

Finn beste bilforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

If Bil Kasko

If skadeforsikring

If er et forsikringsselskap som er godt etablert og velkjent i Norge. Deres Bil Kasko er deres best samt deres mest solgte forsikringsordning. Du kan velge mellom ulike typer ordninger, slik at du får en som passer best for deg og ditt kjøretøy. Forsikringsordningene fra If vil også bli tilpasset ditt spesifikke kjøretøy. Dette betyr at en ordning vil passe like godt til alle biler, uansett om du har bensin- eller dieselbil, hybrid- eller en elbil.

Dekning

If tilbyr Bil Ansvar, Bil Delkasko, Bil Kasko og Bil Pluss. Bil Kasko er deres mest solgte forsikringsordning og denne gir deg god dekning og flere fordeler. Dette er en forsikringsordning som passer for en mengde biler da den dekker de mest vanlige og de fleste skader egen bil.

Forsikringen gir deg ekstra trygghet mens du kjører på veiene. Her får du dekket blant annet glasskader og erstatning på skade som følge av velting, utforkjøring, kollisjon samt andre ytre påvirkninger. Dette kan være brann, tyveri eller rens av motor som følge av feilfylling. Du får også en praktisk nøkkelforsikring som dekker tap eller erstatning av bilnøkler på opptil 7 500 kroner. Her foreligger det dog en egenandel på 500 kroner. Skulle du ha behov for veihjelp, vil If alltid sørge for at du får den hjelpen og bistanden du behøver – til og med på egen gårdsplass.

En leiebil inngår også i if sin Bil Kasko forsikring. Her får du en leiebil som tilsvarer din nåværende bil, og du kan beholde bilen i opptil 30 dager. En stor fordel med denne dekningen, er at du velge den bort dersom du ikke har behov for den. Da vil du i tillegg få en billigere forsikring.

Forsikringen omfatter også en relativt god erstatningssum på ekstrautstyr og løsøre. Dersom du har dyrt ekstrautstyr kan du øke dekningen som generelt ligger på opptil 10 000 kroner. Gjør du dette vil prisen på forsikringen gå noe opp.

Fordeler

En stor fordel med If sin Bil Kasko forsikring, er at du kan få en god reparasjonsgaranti. Lar du selskapet reparere bilen på et av deres avtaleverksteder, får du en reparasjonsgaranti på hele 8 år. Dette kan lønne seg stort i lengden. Denne garantien følger med bilen din så lenge du har forsikringen i If.

Dersom bilen din er under 1 år gammel og har kjørt mindre enn 15 000 km, vil If Bil Kasko erstatte hele bilen dersom den er totalskadet. Dette betyr i praksis at du får en helt ny bil dersom den skulle bli ekstremt skadet. Dette er en unik fordel som ikke mange andre bilforsikringer tilbyr.

Resultat

If Bil Kasko er en god forsikringsordning som dekker de fleste skader på egen bil. En stor fordel med denne forsikringsordningen, er at du har mye rom for tilpasning og skreddersying.

Du kan velge å fjerne visse dekningsområder dersom du ikke har behov for dem, og tilgjengelig få en lavere pris på forsikringen. Det er også mulig å øke erstatningssummen på visse områder som for eksempel på ekstrautstyr.

Disse mulighetene gir deg en bilforsikring som er skreddersydd dine behov. Dette er en solid forsikringsordning som gir gode fordeler, men erstatningssummen er noe lavere enn hos andre konkurrenter.

Likevel får du god forsikring fra en anerkjent leverandør, og reparasjonsgaranti er et stort trekkplaster for mange.

Eika Kasko

Eika forsikring

Eika en finansinstitusjon som tilbyr gode vilkår og betingelser på forsikring av kjøretøy. Her får de en markedets beste startbonuser på hele 50 %, samt et lukrativt fritak for bonustap ved parkeringsskade.

Du kan velge mellom ulike forsikringsordninger, slik at du finner en passer best for deg. Eika tilbyr fire ulike typer bilforsikring. Her kan du velge mellom ansvar, Delkasko, Kasko og Bil Pluss. Mens Bil Pluss gir deg størst dekningsgrad, er det Kasko som er den mest vanlige og mest kjøpte forsikringsordningen.

Vi skal nå se nærmere på hva denne ordninger dekker samt fordeler og goder.

Dekning

Med en Kasko bilforsikring fra Eika, får du dekket litt mer enn hva deres ansvarsforsikring og delkasko gjør. Her blir det blant annet dekket ekstrautstyr, maskinskade, bagasje, glasskade og skade på kjøretøy.

Dersom du har behov for redning eller veihjelp, vil dette også være tilgjengelig. Du vil også få dekket skader som følge av brann og tyveri, samt den lovpålagte ansvarsforsikringen. Dersom du ønsker, er det mulig å legge til en ulykkesforsikring.

Dette dekker deg dersom det skulle oppstå uforutsette ulykker i hverdagen som tap av bilnøkler eller rens av motor etter feilfylling. Legger du dette til vil prisen på forsikringen gå noe opp.

Startbonusen på 50 %, er en stor fordel for Eika sine kunder. Her får du også en av markedts raskete bonusopptjeninger. Det vil kun ta deg maks 5 år før du har nådd maks bonus. Får du skade på bilen din, vil du kun få et bonustap på 10 %, hvilket er et godt vilkår i forhold til andre aktører.

Fordeler

Eika Kasko gir deg mange fordeler, men som ung bilist er det særlig gode vilkår og hente. Det er viktig å ha en god bilforsikring når du skal ut på veiene for første gang, men ofte er bilforsikringene noe dyre når det kommer til unge og erfarne bilister.

Eika derimot gir unge spesielle fordeler. Kjører du skadefritt vil du for eksempel få en tilbakebetaling på 5 000 kroner, hvilket kommer godt med for unge.

Er du uheldig og mister bilnøklene, vil forsikringen dekke dette med opptil 15 000 kroner. I tillegg får du den lukrative startbonusen på 50 % med maks fem år til en toppbonus. Dette er generelt et av Eika sine store trekkplastre.

Resultat

Eika tilbyr flere ulike forsikringsordninger, for Kasko er den mest vanlige og mest kjøpte bilforsikringen. Her får du relativt god dekning, selv om det finnes andre selskaper som dekker mer uten ekstra tillegg. Det som trekker Eika opp, er deres lukrative startbonus på hele 50 %. I tillegg vil du kun få et bonustap på 10 % dersom du er uheldig og skader bilen. For unge er det mange fordeler å hente hos Eika.

Her får du spesielle goder som egner seg for nye og uerfarne bilister. Kjører du skadefritt vil du også få en tilbakebetaling på 5 000 kroner. Eika Kasko er en solid forsikringsordninger med noen lukrative fordeler for de som ønsker seg gode bonuser.

Finn beste bilforsikring for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

DNB Kasko

DNB forsikring

DNB er enda en anerkjent finansinstitusjon. Mange nordmenn stoler på DNB til å forsikre dem og være der for dem dersom noe skulle skje. Deres kasko forsikring er blant deres beste forsikringsordningen for kjøretøy.

Dekning

Med DNB sin Kasko får du dekket både den lovpålagte ansvarsforsikringen, samt skader på eget kjøretøy. Dette kan være som følge av hærverk, tyveri, brann og glassbrudd.

Du vil også få redning og veihjelp dersom du har behov for det. Her er det inkludert hjemtransport og hjelp dersom driftsstans skulle oppstå, samt berging og hjelp ved ulykker. I tillegg får du dekket skader som forekommer etter velting, utforkjøring, kollisjon og andre uforutsette skader.

En stor fordel med denne ordningen, er at du kan utvide den til å også dekke bobil dersom du har behov for dette.

Fordeler

Dersom bilen din blir utsatt for tyveri, vil en forsikring fra DNB dekke omkoding av bilnøkler. Dette er en stor fordel som er relativt unikt for DNB sine ordninger. Kasko vil også dekke skader på motor eller rens som følge av feilfylling.

Dette er et vanlig dekningsområde, men her skiller DNB seg ut ved å ikke regnet dette som et bonustap. Du har også store valgmuligheter når det kommer til bonus. Også her vil det kun foreligge et maks bonustap på 10 % ved skade, og parkeringsskader fører ikke til bonustap. DNB kan også skilte med relativt rask opptjening av toppbonus. Jo høyere bonus du klarer å opparbeide deg, desto lavere blir forsikringen.

Resultat

DNB sin Kasko er en god og solid bilforsikring som dekker mange områder. Her får du noen unik fordeler du kanskje ikke finner like lett hos andre aktører. Spesielt positivt er det at DNB omkoder nøklene dine dersom du blir utsatt for tyveri. Deres bonusordning er også svært gunstig, og flere dekningsområder er fritatt for bonustap.

Her er det også mulig å få en rask opptjening av toppbonus, hvor maksimalgrensen ligger på 80 %. Kjører du skadefritt og ønsker deg billig forsikring, kan det være en fordel å gå for DNB sin Kasko. Dersom dette er din først bilforsikring, vil du starte med en bonus på 40 %, hvilket er en god startbonus. Det finnes likevel andre aktører som tilbyr høyre startbonus dersom dette er viktig for deg.

Hva koster bilforsikring?

Prisen på bilforsikring vil variere stort alt ettersom hvilken dekningsgrad du ønsker og hvilken aktør du tegner forsikringen hos. Andre faktorer som spiller inn er din egen skadehistorikk, alder på bilist samt kjøretøy, og hvor mange forsikringer du tegner hos aktøren. For å få den beste prisen på bilforsikring, bør du kontakt de aktørene som har relevante forsikringer for deg.

Deretter vil de kunne gi deg en beregning på hvor mye forsikringen koster. Dersom du ønsker deg en billig forsikring burde du gå for en aktør som har en god startbonus hvor det er mulig å opptjene toppbonusen relativt raskt. Det er også andre faktorer som burde vektlegges dersom prisen er viktig for deg.

Codan har for eksempel mange fordeler for sine kunder, som gjør at du sparer penger på bilrelaterte produkter. Deres fordeler er unike og hvis dette er tjenester du hyppig har behov for, vil du kunne spare penger i lengden på å velge deres forsikringsordninger.

Hvilken forsikringsordning burde jeg velge?

Når du velger en forsikring burde du først og fremst se på hvilke behov du har. Noen forsikringsordninger kan skreddersys slik at du kan fjerne enkelte dekningsområder som ikke er relevant for deg. Du burde også vektlegge pris, startbonus og fordeler.

For å tegne en forsikringsavtale kan du kontakte det aktuelle forsikringsselskapet. De vil hjelpe deg å finne den ordningen som passer best for deg, vanligvis vil dette være en full kasko. Det viktigste er at du velger en ordning med vilkår og betingelser som passer for kjøretøyet og økonomien din.

Få tilbud fra 3 aktører

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo