Kjøkkenvekt test: De 4 beste digitale kjøkkenvektene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen tar for seg og tester kjøkkenvekter. Vi ser på de ulike modellene i markedet og kårer beste kjøkkenvekt 2024.

Kitchen Basic ADE Digital Kjøkkenvekt – Best i test kjøkkenvekt 2024

Kitchen Basic ADE Digital Kjøkkenvekt Bambus test

Kitchen Basic ADE er en digital kjøkkenvekt produsert av Kitchen Basic. Den er 21,8 cm lang, 23 cm bred og 20 cm bred med en skjerm som er 9 cm lang og 3 cm bred. Kjøkkenvekten er laget av bambus, og den har en kapasitet på 5 kilo.

Det er ingen tvil i at dette er et godt produkt som vil føre til veldig mange fornøyde forbrukere. Derfor er dette beste kjøkkenvekt 2024.

Produktbeskrivelse

Denne digitale kjøkkenvekten fra Kitchen Basic er også utstyrt med et display. Denne er veldig enkelt å forstå seg på. Skjermen reagerer ved at du rører ved den. I tillegg til det er displayet utstyrt med flere smarte funksjoner, deriblant tare-funksjon og automatisk av-funksjon.

I tillegg til disse kjente funksjonene, er også Kitchen Basic ADE utstyrt med indikatorer som forteller deg når batteriene begynner å bli dårlige og om kjøkkenvekten er i ferd med å bli overbelastet. Du kan dessuten bruke denne digitale kjøkkenvekten på å veie flytende ingredienser.

Denne kjøkkenvekten fra Kitchen Basic lar deg bestemme måleenheten på vekten, og her har du hele fire valgmuligheter. Det er g, ml, fl.oz og lb.oz. Foruten om dette så er kjøkkenvekten designet i bambus, noe som er veldig kult. I tillegg får du de første batteriene med på kjøpet, og det er jo veldig praktisk.

Hvis vi ser på kombinasjonen av produktets funksjoner og materiale, så ser vi at denne kombinasjonen fører til at dette er et veldig miljøvennlig produkt. Det er jo noe som er veldig praktisk!

Testresultat

Kitchen Basic ADE er et produkt med mange praktiske funksjoner, som igjen fører til at produktet er ganske miljøvennlig. Det er derfor optimalt for deg som er opptatt av at miljøet skal bli godt i vare tatt når det lages slike produkter.

Foruten at dilemmaet rundt prisen som vi nevnte som en ulempe, så er dette et veldig fint, enkelt og praktisk produkt. Dette produktet vil uten tvil utføre oppgavene sine på en god måte, og det er jo dessuten ganske kult med en kjøkkenvekt som er laget av bambus!

Fordeler:

 • Kitchen Basic ADE er en digital kjøkkenvekt som også har flere praktiske funksjoner. Også her er det blant annet tare-funksjonen og den automatiske av-funksjonen som gjelder. Disse funksjonene gjør at dette produktet er veldig funksjonelt, og i kombinasjon med valg av materiale, så er dette et ganske miljøvennlig produkt.

 • Det produktet er, i tillegg, veldig enkelt å bruke. Det eneste du trenger å gjøre, er å berøre skjermen og så vil den respondere. Ellers har den svarte kjøkkenvekten i glass en kapasitet på 5 kilo, og du kan velge hvilken måleenhet som automatisk skal dukke opp på skjermen. Disse egenskapene er jo så praktisk!

 • Du får dessuten med to batterier på kjøpet. Det betyr at du kan sette i gang å bruke kjøkkenvekten umiddelbart, uten å lete etter eller å måtte kjøpe batterier først.

Ulemper:

 • Heller ikke her avdekkes det noen ulemper ved selve produktet når det foretas en helhetsvurdering av Kitchen Basic ADE. Det kan imidlertid nevnes at kapasiteten til dette produktet og det forrige produktet vi så på, er helt til tross for at dette er en kjøkkenvekt som koster dobbelt så mye.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Kitchen Basic

Materiale

Bambus

Kapasitet

5 KG

 

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Heston Blumenthhal by salter Dual

Heston Blumenthal by Salter Dual Kjøkkenvekt test

Her får du definitivt mye kvalitet for pengene, så hvis du er opptatt at produktets kvalitet og prislapp skal matche, så er Dual Kjøkkenvekt fra Heston Blumenthal By Salter et veldig godt alternativ.

Produktbeskrivelse  

Dual Kjøkkenvekt er en kjøkkenvekt som produseres av Heston Blumenthal by Salter. Denne produsenten hadde et ganske langt navn, så det korte produktnavnet er en veldig fin kontrast.

Dette er en kjøkkenvekt som er laget av rustfritt stål, og den er 26 cm lang, 17,5 cm bred og 2,5 cm høy. Størrelsen på skjermen til denne kjøkkenvekten er ukjent, men kjøkkenvekten har uansett en kapasitet på 10 kilo.

Denne kjøkkenvekten er utstyrt med to plattformer. Den ene plattformen tåler en belastning på opptil 10 kilo, mens den andre plattformen tåler opptil 200 gram. Det er elementer som er veldig praktiske, for da kan du bruke Dual Kjøkkenvekt til å måle opp flere ting samtidig. To plattformer er praktisk hvis du ikke har lyst å blande dem.

I tillegg er kjøkkenvekten så klart også utstyrt med et digitalt display som forteller deg hvor mye de forskjellige ingrediensene veier og resten av informasjonen du trenger til enhver tid når du bruker denne kjøkkenvekten. Denne håndterer du enkelt med knappene som du finner på toppen av kjøkkenvekten.

Dual Kjøkkenvekt er dessuten designet i svart og sølv. Det er en lekker kombinasjon, som definitivt har en positiv innvirkning på helhetsinntrykket av dette produktet.

Fordeler:

 • Dual Kjøkkenvekt er en kjøkkenvekt laget av rustfritt stål, som i tillegg har en ganske stor kapasitet på hele 10 kilo. Det betyr at du kan veie veldig mye på denne kjøkkenvekten, og det gjør at dette er et veldig praktisk produkt.

 • Denne kjøkkenvekten er faktisk utstyrt med to plattformer som du kan bruke til å veie ingrediensene dine på. Du kan altså veie to ingredienser om gangen. Flere plattformer er spesielt nyttig, hvis du ikke har lyst til å blande ingrediensene slik du hadde muligheten til med noen av de andre kjøkkenvektene vi har sett på.

 • Ellers er den svarte og sølvfargede kjøkkenvekten både stilig og enkel å bruke. Det er, som sagt, egenskaper som begge har en positiv effekt på helhetsinntrykket når det foretas en helhetlig vurdering av produktet.

Ulemper:

 • Det er ingen ulemper som avdekkes med Dual Kjøkkenvekt fra Heston Blumenthal By Salter.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Heston Blumenthal By Salter

Materiale

Rustfritt stål

Kapasitet

10 kg

 

Caso F10 Kjøkkenvekt

Caso F10 Kjøkkenvekt test

Den digitale kjøkkenvekten F10 produseres av Caso, og den er laget av plast. Den er 18,5 cm bred, 27 cm dyp og 2,5 cm høy. Størrelsen på displayet er ukjent, ettersom utseendet på dette displayet ikke ser helt ut som displayene på de andre produktene. Dette er nemlig bare sifre trykt rett på kjøkkenvekten som har en kapasitet på 10 kilo.

Produktbeskrivelse

Så her styrer du altså ikke kjøkkenvekten ved å trykke på displayet. På F10 Kjøkkenvekt gjør du dette ved å trykke på knappene som er plassert på siden av vekten. Disse knappene bruker du til å skru av og på vekten, i tillegg til at du kan styre den innebygde tare-funksjonen til F10 Kjøkkenvekt.

Den innebygde tare-funksjonen lar deg nullstille vekten når som helst. Det er faktisk veldig praktisk, hvis du for eksempel skal bake noe. Da trenger du ikke å benytte deg av flere forskjellige bakeboller for å veie forskjellige ingredienser. Med tare-funksjonen kan du nemlig veie alt i en og samme bakebolle.

Også F10 Kjøkkenvekt er utstyrt med indikatorer som forteller deg når det er på tide å bytte batterier på kjøkkenvekten din. Den har også en indikator som vil gi deg beskjed når kjøkkenvektens maksimumsvekt er nådd. Det er viktig å ikke overbelaste kjøkkenvekten!

Det oppgis imidlertid ikke hvilken måleenhet F10 Kjøkkenvekt opererer med i produktbeskrivelsen, men på produktbildet ser vi at det står en liten g for gram der. Vi krysser likevel fingrene for at dette er noe som varieres etter behov.

Denne kjøkkenvekten fra Caso er avhengig av fire AAA-batterier for å fungere. I tillegg er kjøkkenvekten sølvfarget, og det er egentlig ganske kult.

Testresultat

F10 Kjøkkenvekt fra Caso er en lett og enkel kjøkkenvekt med de samme praktiske funksjonene som er karakteristiske for en kjøkkenvekt. Den har til og med en kapasitet på 10 kilo, så hvis du er ute etter et produkt som kan hjelpe deg å veie mye på en gang, så er det kanskje dette produktet du har lett etter.

Fordeler:

 • F10 Kjøkkenvekt fra Caso har et ganske enkelt og pent utseende. Det er i tillegg laget av plast, og selv om det ikke er det mest miljøvennlige, så fører det til et produkt som er veldig enkelt å håndtere. Denne kjøkkenvekten har også en kapasitet på opptil 10 kilo, noe som er ganske mye.

 • Denne kjøkkenvekten er veldig praktisk å bruke, ettersom den har en innebygd tare-funksjon. I tillegg er den utstyrt med indikatorer som forteller deg nyttig informasjon om kjøkkenvektens funksjoner, akkurat når du trenger den.

 • Det er også ganske stilig med en sølvfarget kjøkkenvekt, i tillegg til at det gjør at dette er et produkt som kan ta seg godt ut på flere forskjellige kjøkken.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen store ulemper ved en helhetsvurdering av F10 Kjøkkenvekt fra Caso. Vi håper imidlertid at gram ikke er den eneste måleenheten som kjøkkenvekten er utstyrt med.

 • Det kan også nevnes at ettersom knappene sitter på siden av kjøkkenvekten. Det er like praktisk som det kan være upraktisk, for det kan være litt vanskelig å lokalisere dem, men vi antar det følger med en bruksanvisning som forklarer dette godt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Caso

Materiale

Plast

Kapasitet

10 KG

Soehnle Kjøkkenvekt Page Aqua Proof

Soehnle Kjøkkenvekt Page Aqua Proof test

Page Aqua Proof er en digital kjøkkenvekt fra Soehnle. Denne kjøkkenvekten er laget av glass, og den er 18 cm bred, 25 cm dyp og 1,8 cm høy. Også her er størrelsen på kjøkkenvektens skjerm ukjent. Kjøkkenvekten har imidlertid en kapasitet på 10 kilo.

Produktbeskrivelse

Denne kjøkkenvekten er altså ikke utstyrt med to plattformer, men det betyr ikke at den ikke kan brukes til å veie flere forskjellige ting. Kjøkkenvektens kapasitet tilsier at du kan bruke den til å veie både tungt og lett. Du kan til og med veie ingrediensene rett i gryten du skal tilberede retten i, og det er praktisk! Blir mindre oppvask også da!

Her melder den kjente tare-funksjonen seg igjen, slik at du enkelt kan nullstille vekten hver eneste gang du skal tilsette en ny ingrediens. Denne funksjonen er selvsagt like praktisk som alltid. Kjøkkenvekten er også utstyrt med den automatisk av-funksjonen, og denne funksjonen er selvsagt også like praktisk.

Page Aqua Proof er, som navnet tilsier, vanntett. Det er veldig deilig å slippe å bekymre seg for det, hvis du plutselig er uheldig å søle vann eller annen væske i nærheten av kjøkkenvekten. Den kommer heldigvis ikke til å bli ødelagt av den grunn! Det betyr også at den tåler oppvaskmaskin, hvis du trenger å vaske den.

Denne kjøkkenvekten trenger to AA-batterier for å fungere, og de to aller første batteriene får du med på kjøpet. En bitteliten detalj som gjør det veldig enkelt å komme i gang med veiingen av ingrediensene dine.

Ellers kan kjøkkenvektens design trekkes frem. I likhet med de fleste andre produktene i produkttesten, så er kjøkkenvektens enkle design i grått et element som har en positiv innvirkning på helhetsinntrykket i denne helhetsvurderingen.

Testresultat

Også Page Aqua Proof fra Soehnle er et pent produkt som har flere praktiske funksjoner, i tillegg til at det er veldig enkelt å bruke. Hvis dette er egenskaper som er viktige for deg, så er dette produktet et veldig godt alternativ som du kanskje bør sjekke ut i enda litt større grad.

Fordeler:

 • Page Aqua Proof er ytterligere et produkt som du kan bruke til å veie opptil 10 kilo med diverse ingredienser. Det er veldig praktisk å ha muligheten til å veie både noe tungt og noe litt lettere med et og samme produkt.

 • Den velkjente tare-funksjonen gjør det mulig å veie flere ingredienser samtidig, og det er veldig praktisk med tanke på at du ikke trenger å bruke flere enheter til å veie, og det blir mindre av både søl og oppvask. Denne kjøkkenvekten tåler til og med oppvaskmaskin, hvis du ikke har lyst til å vaske den for hånd.

 • Den stilige kjøkkenvekten er altså vanntett, i tillegg til at den har flere praktiske funksjoner i tillegg til tare-funksjonen. I tillegg får du med to AA-batterier med på kjøpet, så du kan begynne å bruke kjøkkenvekten umiddelbart selv om du ikke har batterier liggende hjemme akkurat da.

Ulemper:

 • Også her mangler vi dimensjonene til kjøkkenvektens skjerm, men det er ikke noe som vil trekke helhetsinntrykket ned i betydelig grad. Det vil si at heller ikke med produktet fra Soehnle er det noe vi kan sette fingeren på. Ingen ulemper, og det er veldig bra!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Soehnle

Materiale

Glass

Kapasitet

10 kg

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Nyttig å vite om digital kjøkkenvekt

Ettersom du befinner deg her, så vurderer du kanskje å skaffe deg en digital kjøkkenvekt. Enten du fremdeles sitter på gjerdet eller du allerede har hoppet i det og begynt med vurderingsprosessen. Vi vet ikke hvilken beskrivelse som passer til deg, men vi har lyst til å hjelpe deg litt på veien.

Nå har du akkurat vært gjennom en produkttest om digitale kjøkkenvekter, og da får du selvsagt veldig mye informasjon på en gang. Selv om hensikten er god ved å informere deg om produktene, så kan det av og til bli litt mange inntrykk som blander seg sammen. Derfor skal vi nå oppsummere det viktigste av det du leste.

En digital kjøkkenvekt er først og fremst nyttig fordi den er digital. Det er veldig praktisk med et kjøkkenapparat som umiddelbart forteller deg det du lurer på. Det er altså ingen tvil i hvorfor en kjøkkenvekt er et så nyttig redskap når du skal bake et eller annet som inneholder et gram av det og et kilo av noe helt annet.

Det er også veldig enkelt å tarere (dvs. tare-funksjon) en digital kjøkkenvekt. Det er generelt veldig lett å håndtere disse kjøkkenvektene, ettersom knappene enten er på selve vekten eller på siden. Om det er fysiske knapper eller en touch-funksjon varierer, men det er generelt veldig lett, så det trenger du ikke å bekymre deg for.

Det er imidlertid slik at en digital kjøkkenvekt er avhengig av batterier for å fungere. Det virker kanskje ikke som verdens undergang for deg eller oss, men det er ikke nødvendigvis alle som synes at det er like enkelt. Det er derfor veldig viktig å ta det med i betraktningen hvis du vurderer å kjøpe en kjøkkenvekt til noen i gave.

I tillegg vil kvaliteten og holdbarheten på kjøkkenvektene variere. Det har vi også sett i denne produkttesten. Vi har sett på produkter av både plast, glass og bambus. Bambus og plast er nok ganske robuste, men kjøkkenvektene laget av glass er noe helt annet. De er det veldig viktig å være forsiktig med, spesielt i nærheten av barn.

Det trenger nødvendigvis ikke være faktorer som drar ned helhetsinntrykket, men vi vil likevel presisere at det er viktig å ha forbrukeren i fokus når du skal kjøpe et slikt apparat. Hvem er forbrukeren, og hva tror du de ville likt med et slikt produkt? Dere er tross alt forskjellige mennesker som liker forskjellige ting.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo