Badevekt test: De 4 beste badevektene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på jakt etter en badevekt? Hvis dette innkjøpet er inspirert av noe annet enn at den gamle har gått i stykker, så bør du aller først reflektere over hva du skal bruke badevekten til. Hvilken type badevekt du trenger varierer nemlig med utgangspunkt i det.

Badevekt er et verktøy mange har hjemme hos seg, og de kan dessuten deles inn i ulike kategorier. Det finnes nemlig både enkle og avanserte badevekter i dagens marked, og i denne produkttesten skal vi se på produkter innenfor begge disse kategoriene.

I denne produkttesten skal vi altså ta for oss og teste et par helt enkle badevekter, samt et par badevekter som er litt mer avanserte. Vi skal også finne ut hvilket produkt som gjør seg fortjent til tittelen beste badevekt 2024!

Beurer BF700 TÆNK – beste badevekt 2024

BF700 TÆNK test

Beurer har kombinert så mange gode egenskaper i produktet sitt at vi har valgt å kåre det til beste badevekt i 2024!

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Whiteaway

Produktbeskrivelse  

BF700 TÆNK produseres av Beurer i børstet rustfritt stål, og dens dimensjoner er 30 x 30 x 2,3 cm. Badevekten har en maksimal kapasitet på 180 kilo, samt at den kan brukes til å måle BMI. Den er også utstyrt med Bluetooth-tilkobling.

Dette er en badevekt som passer perfekt til kroppsanalyse. I tillegg til å måle kroppsvekt og BMI, kan du også bruke den til å måle både kroppsfett, kroppsvæske, muskelmasse og benmasse med 0,1 % nøyaktighet. I tillegg kan du bytte mellom vektenhetene kg, lb og st.

Denne badevekten er utstyrt med mange smarte funksjoner, deriblant Bluetooth® SMART teknologi. Teknologien gjør det mulig å koble vekten til mobilen din, slik at du kan holde følge med resultatene dine i Beurer Health Manager-appen.

BF700 TÆNK har nok minne til 8 brukere, og er programmert til å gjenkjenne vedkommende umiddelbart. Uansett hvem som skal veie seg, så trenger de ikke vente lenge, for denne vekten starter raskt. Etter bruk slår den seg også automatisk av.

Fordeler:

 • BF700 TÆNK er laget av børstet rustfritt stål. Det betyr at dette er en høykvalitets badevekt, og det er alltid positivt i forbindelse med slike gjøremål. Badevekten har en maksimal kapasitet på 180 kilo, så den tåler litt. Den er også utstyrt med overbelastningsindikator.

 • Denne badevekten kan brukes av 8 brukere, og hver enkelt bruker får sin egen profil som gjenkjennes automatisk. I tillegg er den utstyrt med en rekke smarte funksjoner. Det innebærer blant annet mulighet for Bluetooth-tilkobling, rask oppstart og avslutning.

 • Ettersom BF700 TÆNK kan kobles til mobiltelefonen din via Bluetooth, er dette en badevekt som gir deg tilbake på resultatene dine akkurat når du vil. I tillegg veier deg den mer enn det en tradisjonell badevekt gjør, så den er perfekt til å se om du har gjort fremgang eller ikke.

 • Når det gjelder badevektens størrelse, så er BF700 TÆNK en liten badevekt som ikke tar så stor plass på badet ditt. I tillegg gir dimensjonene en indikasjon på at den er også er svært lett, noe som er praktisk hvis det blir nødvendig å flytte på den fra tid til annen.

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av BF700 TÆNK avdekker ingen ulemper med dette produktet.

Resultat

BF700 TÆNK gjør en veldig god figur i denne produkttesten. Dette er en liten, lett og praktisk badevekt som attpåtil har en særdeles fin innpakning i børstet rustfritt stål.

Denne badevekten har en maksimal kapasitet på 180 kilo, og det er noe som bekreftes av dens kraftige konstruksjon. Dette er en badevekt som veier litt mer enn den tradisjonelle vekten og BMI, noe som gjør at den passer til både privatpersoner og idrettsutøvere.

I tillegg er det svært praktisk å ha muligheten til å følge med på resultatene via mobiltelefonen sin, som du får via Bluetooth-tilkoblingen og den tilhørende appen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Beurer

Kapasitet

180 kg

Kan måle BMI/Bluetooth

Ja

 

Caso BS1

Caso BS1 test

Denne badevekten kunne gått til topps på grunn av sin brukervennlighet alene, men ettersom det mangler litt utfyllende informasjon, så blir det til at den ikke når helt opp likevel.

Produktbeskrivelse

Caso BS1 produseres av Caso. Det foreligger ingen informasjon om hvilket materiale badevekten er laget av eller om størrelsen på den. Men den har en maksimal kapasitet på 200 kilo. Badevekten kan ikke måle BMI, og den er ikke utstyrt med Bluetooth-tilkobling.

Dette er en badevekt som passer for deg som kun går på vekten for å se om du har tatt av noen kilo sist eller som liker å gjøre det for moros skyld. Årsaken til dette er en badevekt som kun vil fortelle deg hvor mye du veier, og ikke stort mer enn det.

Selv om den ikke kan brukes til å måle BMI eller kan kobles til en elektronisk enhet via Bluetooth, så betyr ikke det at badevekten er udugelig. Snarere tvert imot! Den slår seg automatisk på når du står på den, og så slår den seg automatisk av når du går av.

Caso BS1s dimensjoner oppgis ikke, men vi kan derimot se at dette er en badevekt som tar seg veldig godt ut. Du trenger ikke å bekymre deg om du har glemt å skyve den under vaskeservanten etter bruk, for den vil ikke være til bry for eventuelle gjester i de hele tatt.

Fordeler:

 • Caso BS1 er en badevekt som vil utføre jobben sin uten problemer, i tillegg til at den vil ta seg godt ut både under og ved siden av vaskeservanten på badet ditt. Selv om det mangler informasjon om dimensjonene, så ser den ut til å være kompakt og enkel å oppbevare.

 • Denne badevekten er av den ukompliserte typen. Derfor passer Caso BS1 best til deg som ikke trenger en badevekt til å gjennomføre veldig kompliserte oppgaver. Om du kun vil vite om du har mistet et par kilo, så er denne badevekten midt i blinken for deg.

 • På produktbildene ser dette ut som en veldig enkel badevekt. Det er den også, men den har flere smarte funksjoner. Noen eksempler på det er funksjonen som gjør at den slår seg på og av automatisk når du bruker og ikke bruker den lenger. Det gjør den svært brukervennlig.

 • Her kan det også nevnes at denne badevekten har en maksimal kapasitet på 200 kilo. Det betyr at det er Caso BS1 som har den største kapasiteten i denne produkttesten, da alle de andre produktene har en maksimal kapasitet mellom 150 og 180 kilo.

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av BF700 TÆNK viser at noen av spesifikasjonene mangler i forbindelse med denne badevekten. Men det avdekkes ikke noen ulemper, bortsett fra det.

Testresultat

Caso BS1 gjør en ålreit figur i denne produkttesten. Det er et godt produkt som uten tvil vil utføre alle oppgavene det blir satt til å gjøre uten noen problemer.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Caso

Kapasitet

200 kg

Kan måle BMI/Bluetooth

Nei

 

OBH Slim Light 6271

OBH Slim Light 6271 test

Slim Light 6712 gjør en fin figur i denne produkttesten. Det er ingen tvil i at denne badevekten vil utføre alle oppgavene den blir satt til å gjøre uten veldig store utfordringer.

Produktbeskrivelse

Slim Light 6721 produseres av OBH Nordica i aluminium, men produktets dimensjoner er ukjent. Badevekten har imidlertid en kapasitet på 150 kilo. Den kan ikke brukes til å måle BMI eller kobles til en elektronisk enhet via Bluetooth-tilkobling.

Dette er en badevekt som passer for deg som kun går på vekten en gang i blant for moros skyld eller som gjør det kun av ren nysgjerrighet. Årsaken til det er at Slim Light 6712 kun kan fortelle deg hvor mye du veier, og den gjør dessverre ikke stort mer enn det.

Den kan altså ikke brukes til å måle BMI eller kobles til en elektronisk enhet via Bluetooth, men badevekten vil være et nyttig verktøy og svært enkel å bruke likevel. Den slår seg nemlig automatisk på når du stiller deg på den, og så slår den seg av når du går av.

Badevektens dimensjoner oppgis ikke, men det er åpenbart at den har et veldig fint design. På grunn av det trenger du ikke å bekymre deg for å ha glemt å skyve den under vaskeservanten etter bruk, for den vil ikke sjenere eventuelle gjester i det hele tatt.

Fordeler:

 • Slim Light 6712 er en badevekt som vil utføre oppgavene sine med glans. Det er en ukomplisert badevekt, så den passer best til å gjennomføre svært ukompliserte oppgaver. Denne badevekten er midt i blinken for deg om du kun vil vite om du har mistet et par kilo.

 • Denne badevekten er laget av aluminium. Det gir oss en indikasjon på at dette er et produkt av høy kvalitet. På grunn av den høye kvaliteten, så kan du forvente deg en badevekt som kommer til å vare i en god del år før du må ut på ny jakt.

 • I tillegg til at den vil ta seg godt ut både under og ved siden av vaskeservanten på badet ditt. Selv om det mangler informasjon om dimensjonene, så ser den ut til å være kompakt og enkel å oppbevare.

 • Produktbildene forteller oss at dette er en enkel badevekt. Men den har flere smarte funksjoner likevel, deriblant funksjonen som gjør at den slår seg på og av automatisk når du går på og går av etter å ha sjekket vekten. Denne funksjonen gjør den svært brukervennlig.

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av Slim Light 6712 viser at det mangler informasjon om badevektens dimensjoner, men det er også det eneste vi kan sette fingeren på når det gjelder dette produktet.

Testresultat

I likhet med Caso CS1, er dette en svært brukervennlig badevekt. Også her mangler det litt utfyllende informasjon, men om det hadde vært en konkurranse mellom de to nevnte badevektene, så ville det vært denne som hadde trukket det lengste strået.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

OBH Nordica

Kapasitet

150 kg

Kan måle BMI/Bluetooth

Nei

Tanita BC545N

Tanita BC545N test

Tanita BC545N gjør en veldig god figur i denne produkttesten. Denne badevekten er utstyrt med et bredt bruksområde og flere smarte funksjoner, som utvilsomt gjør dette til et veldig godt alternativ i jakten din på en god badevekt.

Produktbeskrivelse

Tanita BC545N produseres av Tanita. Det foreligger ikke informasjon om hvilket materiale badevekten er laget av eller om størrelsen på den. Badevekten har dog en maksimal kapasitet på 150 kilo. Badevekten kan måle BMI, men den har ikke Bluetooth-tilkobling.

I likhet med BF700 TÆNK passer denne badevekten godt til kroppsanalyse. Grunnen til det er at den kan måle kroppsvekt og BMI, men det stopper ikke der. Denne vekten kan også vise deg endringer i fettprosent, kroppsvæske, muskelmasse, benmasse og lignende.

Selv om denne badevekten ikke er utstyrt med Bluetooth-tilkobling som gjør det mulig å følge med på resultatene via mobiltelefonen, så kan du følge med på en annen måte. Det gjør du rett og slett ved å trykke på en knapp på selve badevekten.

Tanita BC545N er også designet slik at skjermen kan løsnes fra selve vekten, og så kan du holde den i en høyde som føles naturlig for deg. På den måten trenger du ikke å bøye deg ned for å klare å lese det som står på skjermen. Resten av designet er også veldig fint.

Fordeler:

 • Selv om det ikke foreligger noen informasjon om materiale som Tanita BC545N er laget av, så gir produktbildene oss en indikasjon på at dette er et produkt av høy kvalitet. Det ser i hvert fall ut som et godt og robust produkt!

 • Det underbygges av at denne badevekten faktisk kan brukes til kroppsanalyse. Siden Tanita BC545N kan brukes til mer enn å måle kun kroppsvekt og BMI (men også fettprosent, kroppsvæske, muskelmasse, benmasse, o.l), så vet vi at dette er en avansert badevekt.

 • For noen kan det at badevekten ikke er utstyrt med Bluetooth-tilkobling være negativt. Men vi synes at Tanita har gjort en god jobb med å putte inn funksjoner som en erstatning, deriblant å gjøre det enkelt å bruke skjermen på samme måte du ville brukt mobilen din.

 • I tillegg er det svært enkelt å slå badevekten på når du skal veie deg, samt å slå den av når du er ferdig med det. Det gjør du ved å plassere foten på et lite område bakerst på selve badevekten, og så vil resten skje av seg selv. Det er svært praktisk!

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av Tanita BC545N viser at det mangler informasjon om badevektens materiale og dimensjoner.

 • I tillegg gir produktbildene oss en indikasjon på at badevekten er utstyrt med nok minne til å bli brukt av flere brukere samtidig. Dette blir dog ikke nevnt med et eneste ord i produktbeskrivelsen.

Testresultat

Dette er et produkt som definitivt gir testvinneren konkurranse helt til målstreken. Den eneste forskjellen mellom dem er at testvinneren har Bluetooth-tilkobling og har en litt større, maksimal kapasitet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Tanita

Kapasitet

150 kg

Kan måle BMI

Ja

Dette bør du vite om det å veie seg

Det er lett å tro at det bare er å hoppe opp på badevekten når man har lyst til å veie seg. Teoretisk sett er det nok slik også, men i praksis er det ikke helt sånn.

I en situasjon som dette skal dessuten teori og praksis kombineres, og da er det et par ting du bør vite før du stiller deg på vekten.

Det overordnede målet bestemmer hvilken type vekt du trenger

I denne produkttesten har vi sett på både enkle og litt mer avanserte badevekter. Innledningsvis ble det sagt at du burde tenke over hva du skal bruke vekten til, og det er så viktig at det fortjener å bli repetert.

Hva er det du ønsker å oppnå med det å veie deg? Dersom du bare har lyst til å miste et par kilo slik at favorittkjolen din sitter litt finere på kroppen når to av dine beste venner skal gifte seg i sommer, så holder det nok med en enkel badevekt.

Men om veiingen henger sammen med et mer langvarig treningsprogram der målet er å oppnå spesifikke resultater, så kan det være en god idé å se seg rundt etter en litt mer avansert badevekt.

Forskjellen mellom disse to hovedkategoriene er rett og slett at den enkle badevekten forteller deg hva du veier, mens de avanserte badevektene foretar en fullstendig kroppsanalyse.

Dette bør du gjøre før du veier deg

Det å veie seg resulterer ofte i en rekke spørsmål hos mange. Når på dagen bør man veie seg, og er det noe spesifikt man bør gjøre før man går på vekten?

Vi har en god nyhet til deg som lurer på dette, for det er noe som det har blitt forsket mye på, og de har attpåtil kommet frem til ganske tydelige svar på begge disse spørsmålene.

For at tallet på vekten skal være så nøyaktig som mulig, så bør du veie deg om morgenen. I tillegg bør du helst gjøre det før du spiser frokost, men gjerne etter at du har vært på toalettet!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo