Proteinpulver test: De 14 beste protein-tilskuddene (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne artikkelen tester vi og kårer beste proteinpulver.

Star Nutrition Whey-80 – BEST I TEST PROTEINPULVER

Whey-80 test

Whey-80 er et proteinpulver fra Star Nutrition som løses effektivt opp i vann. Dette er blant de mest solgte proteinpulver-produktene i Nord-Europa, noe som skyldes god smak kombinert med effekt og høy kvalitet.

Les mer hos Gymgrossisten nå

Dette er et proteinpulver som er designet for å bedre restitusjon, samt å forbedre muskelvekst. Per porsjon med dette proteinpulveret vil du innta 25 til 28 gram protein.

Star Nutrition har tatt i bruk moderne og effektive produksjonsmetoder, noe som sikrer at proteinene ivaretas. Pulveret inneholder 100 % myseprotein.

Whey-80 fra Star Nutrition er et godt valg for alle som ønsker et bredt utvalg av smaker, samt et proteinpulver med god effekt. Her får du i deg 25–28 gram proteiner per porsjon, noe som gjør det enkelt å forbedre restitusjonsprosessen.

Finn ut hvorfor Whey-80 har blitt et av Nord-Europas mest populære proteinpulver-produkter, og oppdag fordelene på egen hånd. Vi kårer dette produktet til beste proteinpulver 2023.

Fordeler:

 • Det er en fordel at Whey-80 er laget med moderne produksjonsmetoder der proteinene ikke skades. Uskadde proteiner har høy biologisk verdi for deg som inntar produktet, og sikrer optimal muskeloppbygning takket være de gode aminosyrene.

 • Det er også positivt at pulveret løser seg effektivt opp i vann, da dette sikrer en blanding uten irriterende skum eller klumper.

 • En annen fordel med Whey-80, er at produktet finnes i mange spennende smaksvarianter. Vi kan for eksempel nevne Banana, Blueberry Cheesecake, Belgian Chocolate, Chocolate Hazelnut Nougat og Cinnamon Bun. Eller hva med Jordbær eller Melon Milkshake? Her finnes det noe for enhver smak.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Whey-80. Det er tross alt ikke uten grunn at dette proteinpulveret er blant de mest populære i Nord-Europa – Norge inkludert.

 • En liten ulempe er imidlertid at smaken Ice Coffee har et høyt innhold av koffein, og derfor ikke er egnet for alle. Men dersom du er følsom overfor koffein, finnes det heldigvis 17 andre smaker å velge mellom!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

27 (1 kg)

Dosering

1 dl pulver, 2–3 dl vann

Proteinkilde

Myse (100 % myseproteinisolat)

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

 

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Optimum Nutrition: 100 % Whey Gold Standard

100% Whey Gold Standard test

100 % Whey Gold Standard er verdens mest solgte proteinpulver, og produseres av Optimum Nutrition. Produktet fås blant annet med smak av vaniljeiskrem, og skal være et velsmakende alternativ til mange lignende produkter.

Dette er et proteinpulver som er designet for muskelrestitusjon, muskelvekst og økt ytelse, og gir brukeren rundt 24 gram protein per porsjon. Proteinkilden er hydrolyserte mysepeptider, altså myseprotein.  

Blandingen inneholder minimalt med kolesterol, fett og karbohydrater, og er fremstilt ved hjelp av moderne produksjonsmetoder. Dette resulterer i myseprotein bestående av over 90 % rent protein. Innholdet av protein i Whey Gold Standard er på 79 til 82 %.

Produktet er tilsatt glutamin, enzymer, ekstra mysepeptider og BCAA (grenede aminosyrer) for optimalt opptak i kroppen.

100 % Whey Gold Standard fra Optimum Nutrition har vunnet «best i test» flere ganger, og det er ikke uten grunn at dette er blant verdens mest populære proteinpulvere. Her får du en optimal sammensetning av aminosyrer, samt god smak!

Så lenge du passer på å blande pulveret med en passelig mengde vann (slik at smaken ikke blir utvannet), er dette en sikker vinner!

Fordeler:

 • En av fordelene ved å velge 100 % Whey Gold Standard, er at du kjøper et velprøvd produkt. Det er ikke uten grunn at dette proteinpulveret er verdens mest solgte på internasjonal basis. Pulveret har et høyt proteininnhold, og har ingredienser som sikrer optimalt opptak.

 • Det er også positivt at 100 % Whey Gold Standard fås i en rekke spennende smaker. Både vaniljeiskrem, sjokolade, jordbær, melkesjokolade og fransk vaniljekrem er tilgjengelig.

 • Med maksimal mengde protein og minimalt av fett og karbohydrater, er dette et proteinpulver som er velegnet til deg som bygger muskler. Myseprotein tas dessuten hurtig opp av kroppen, noe som er et stort pluss.

 • 100 % Whey Gold Standard har svært høy kvalitet, og proteininnholdet på opptil 82 % er fastsatt. Dette er ikke fantasiverdier – slik mange andre proteinpulver-produkter opererer med.

 • En annen fordel er at produktet er tilnærmet fritt for tilsetningsstoffer. Her får du kakao eller andre smakstilsetninger, samt farge og søtstoffer. Smaken er mild og god, og blandingen dufter herlig. Samtidig klumper ikke produktet seg.

Ulemper:

 • Det er veldig lite å utsette på 100 % Whey Gold Standard. Det eneste vi kan pirke litt på, er at det er viktig å benytte rikelig med vann. Det er nemlig fort gjort å ta litt for mye vann, noe som kan forstyrre den gode smaksbalansen.

 • Unngå utvannet smak ved å blande produktet i riktig forhold, med 30 gram per 180–240 ml vann.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

30 (900 gram)

Dosering

30 gram pulver, 180–240 ml vann

Proteinkilde

Myse (hydrolyserte mysepeptider)

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

 

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Star Nutrition: Whey-100

Star Nutrition: Whey-100 test

Whey-100 fra Star Nutrition er laget av 100 % myseproteinisolat. Pulveret har lavt innhold av laktose, og er designet for å gi brukeren optimal muskeloppbygning og økt fettforbrenning.

Produktet er fremstilt ved hjelp av moderne separasjonsteknikker, noe som skal sikre et minimalt innhold av karbohydrater, fett og laktose. Whey-100 fås i ulike smaker, fra Naturell og Strawberry til Lemon Yoghurt.

Whey-100 er et proteinpulver som er tilpasset deg som ønsker et produkt med lavt innhold av laktose og fett, og mest mulig protein. Produktet er laget av myseisolat, og sikrer derfor hurtig opptak i kroppen.

Dette er et proteinpulver som passer utmerket å innta etter harde treningsøkter, og er enkelt å mikse med vann. Det eneste som trekker litt ned, er at blandingen har noe beskjeden smak. Ellers er dette et proteinpulver vi absolutt vil anbefale!

Fordeler:

 • En av de største fordelene ved å velge Star Nutritions Whey-100, er at produktet har høy kvalitet. Dette merkes blant annet ved at pulveret er svært lett å blande ut, og ikke klumper seg eller skummer.

 • Proteinblandingen er dessuten hentet fra Carbery Industries, som er ledende innen protein til sportsbruk. Dette sikrer deg et proteinpulver som er proppfullt av proteiner som effektivt tas opp av kroppen.

 • Det er også positivt at Whey-100 har et svært lav innhold av karbohydrater, laktose og fett, noe mange idrettsutøvere ønsker å innta minimalt av. Her får du en nesten ren proteinblanding, og et lavere innhold av karbohydrater og fett enn hva det er i mange andre proteinpulvere.

 • Sammenlignet med Whey-80, som også kommer fra Star Nutrition, er Whey-100 behandlet mer – slik at det som ikke er protein tas bort i størst mulig grad. Blandingene med smak inneholder noe aspartam, samt fargestoffer fra rødbeter eller lignende..

Ulemper:

 • Whey-100 scorer høyt på de fleste områder, men smaken er ikke spesielt fremtredende. Dersom du er ute etter et proteinpulver med mye smak, er kanskje ikke dette produktet for deg. Produktet lukter relativt søtt, men dette gjenspeiles ikke så mye i smaken.

 • En annen ulempe er at smaken er noe kunstig. Er du ute etter naturlig jordbærsmak er kanskje ikke dette proteinpulveret for deg. Dersom du ikke er så opptatt av smak, er imidlertid Whey-100 blant de beste proteinpulver-variantene du kan finne!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

27

Dosering

28 gram pulver, 170 ml vann

Proteinkilde

Myse (100 % myseproteinisolat)

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

SiS: Recoverydrink Whey Protein (sjokolade)

Recoverydrink Whey Protein sjokolade test

Det er produsenten SiS (Science in Sport) som står bak Whey Protein med sjokoladesmak. Hver boks med proteinpulver inneholder 1 kg, og pulveret har en sammesetning som skal være enkel å blande ut med vann.

Whey Protein med sjokoladesmak er designet for deg som ønsker å bygge muskler på en effektiv måte, og kan bidra til at du yter bedre når du løfter vekter. Produktet finnes også med smak av banan, jordbær og vanilje.

Proteinkilden i produktet er myseproteinisolat, altså protein som stammer fra myse. Per porsjon på 30 gram vil du få 23 gram proteiner, 1,6 gram karbohydrater og 2,2 gram fett. Produktet inneholder søtstoffer.

Fordeler:

 • En av de største fordelene ved å velge Whey Protein fra SiS, er at produktet har en naturlig og behagelig smak. Konsistensen er også ganske tykk, noe som er en fordel for deg som foretrekker en mindre «vandig» blanding.

 • Proteinpulveret inneholder dessuten lite fett og karbohydrater, noe som er positivt for deg som ønsker mest mulig protein. Her trenger du ikke å bekymre deg for kalorier fra fett og sukker, da mesteparten av produktet er rene proteiner.

 • Whey Protein fra SiS er ypperlig å benytte etter treningsøkter og før du går til sengs, og sikrer deg optimal restitusjon av muskler. Myseproteiner tas effektivt opp av kroppen, og kan med fordel inntas rett etter treningsøkten – for eksempel i garderoben etter trening.

Ulemper:

 • Noen vil kanskje oppfatte det som en ulempe at Whey Protein er nokså tykk. Liker du ikke konsistensen av milkshake, så liker du kanskje ikke dette proteinpulveret heller. Dette er naturligvis basert på smak og behag.

 • Ellers er det få ulemper ved å velge Whey Protein. Her får du et solid proteinpulver som scorer høyt på de fleste områder. Dette er ikke det billigste proteinpulveret på markedet, men du får mye for pengene!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per boks

33

Dosering

30 gram pulver, 300 ml vann

Proteinkilde

Myse (100 % myseproteinisolat)

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

SiS: Recoverydrink Whey Protein (jordbær)

Recoverydrink Whey Protein jordbær test

Whey Protein med jordbærsmak er et populært proteinpulver som kommer fra SiS. Denne produsenten fokuserer på å lage høykvalitets proteinpulver som består av myseproteinisolat som raskt tas opp av kroppen.

Ved hjelp av et høyt innhold av aminosyrer, støttes vekst og restitusjon av muskulaturen. Dette proteinpulveret gir deg 5 gram med BCAA per porsjon. Totalt får du i deg 23 gram proteiner per porsjon.

Produktet leveres i bokser som inneholder 1 kg, noe som holder til omkring 33 porsjoner. Blandingen med jordbærsmak er spesielt populær! SiS har produsert proteinpulver siden 1992, og har derfor opparbeidet seg mye dyrebar erfaring.

Whey Protein fra SiS er et proteinpulver som har blitt benyttet av toppidrettsutøvere siden 1992, og er dermed veltestet av dem som driver med styrketrening. Dette er med andre ord et trygt valg for deg som ønsker et proteinpulver som optimaliserer muskelrestitusjon. Pulveret er også velegnet for muskelvekst.

Proteinpulveret har god smak, og den fyldige konsistensen er godt likt av mange. Dersom du liker fyldig jordbær-milkshake, vil du elske Whey Protein Strawberry fra SiS! Husk imidlertid på at du kan gjøre blandingen tynnere om ønskelig, ved å tilsette mer vann.

Fordeler:

 • En fordel ved å velge Whey Protein er at proteinpulveret er basert på myseprotein, noe som sikrer hurtig opptak i kroppen. Derfor er SiS Whey Protein velegnet til å bruke etter treningsøkten,  da kroppen kan dra nytte av sammensetningen med en gang.

 • Det er også verdt å trekke frem den gode smaken. Whey Protein Strawberry har en behagelig smak av jordbær, som hverken fremstår kunstig eller for mild.

 • Med hele 33 porsjoner per boks får du dessuten mye proteinpulver for pengene. Proteinpulveret har et særdeles lavt innhold av karbohydrater og fett, og har samtidig høyt proteininnhold. Med hele 23 gram protein i hver porsjon, får du dekket behovet ditt.

Ulemper:

 • Det er få ulemper ved å bruke SiS sitt proteinpulver Whey Protein. Det eneste som kan trekke litt ned, er at enkelte opplever blandingen som litt for tyktflytende. Dette er imidlertid ingen ulempe dersom du liker fyldige proteindrikker.

 • Dersom du har sansen for milkshake, vil du ganske sikkert like den fyldige konsistensen av SiS Whey Protein! Ellers er det forsvinnende lite negativt å si om produktet. Dette er et proteinpulver som jevnt over scorer veldig høyt.

 • Det er dessuten mulig å tilsette litt ekstra vann om du skulle ønske en tynnere konsistens på shaken din.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per boks

33

Dosering

30 gram pulver, 300 ml vann

Proteinkilde

Myse (100 % myseproteinisolat)

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Star Nutrition: Soy Protein Isolate

Soy Protein Isolate test

Det er Star Nutrition som står bak Soy Protein Isolate – et proteinpulver basert på proteinrike soyabønner. Dette er et vegansk alternativ for deg som ønsker å unngå melk eller egg i proteinpulveret ditt.

Soy Protein Isolate er både vegansk og GMO-fritt, og inneholder heller ingen sukker. Velger du smaken Naturell får du dessuten et produkt som hverken inneholder tilsetningsstoffer, søtningsmidler eller smakstilsetninger.

Dersom du drikker Soy Protein Isolate, vil du innta opptil 84 % protein av høy kvalitet. Her får du samtlige ikke-essensielle og essensielle aminosyrer. Produktet er designet for deg som ønsker å oppnå muskelvekst eller muskelrestitusjon.

Pulveret kan enten drikkes som det er – blandet med vann, eller blandet inn i en smoothie eller lignende. Du kan til og med bruke varianten Naturell i middager eller lignende om du skulle ønske det. Hver pose gir deg 33 porsjoner.

Soy Protein Isolate fra Star Nutrition er et flott alternativ for deg som ønsker et proteinpulver uten myse eller egg. Dette er et vegetabilsk produkt som er basert på soyaprotein, et protein som er fullverdig når en tenker på sammensetning av aminosyrer.

Vi anbefaler Soy Protein Isolate til alle som ønsker et plantebasert proteinpulver med god smak (eller helt uten smak om du velger Naturell). Her trenger du heller ikke bekymre deg for tilsetningsstoffer eller GMO!

Fordeler:

 • Den største fordelen ved å velge Soy Protein Isolate, er at du får et proteinpulver tilpasset veganere. Produktet er fritt for melk og egg, i motsetning til tradisjonelle proteinpulver-produkter som normalt sett er basert på myseprotein.

 • Soyaprotein er en vegansk proteinkilde, men den er fullverdig når det kommer til sammensetning av aminosyrer. Dette gjør soyaprotein unikt, og til et optimalt valg for veganere som ønsker å trene styrke.

 • Det er også en fordel at produktet er GMO-fritt, noe som betyr at soyaen ikke er genmodifisert. Her får du et naturlig produkt som er fritt for uønskede stoffer. Fordelen med varianten som har naturell smak, er at du kan blande den med ønsket smak på egen hånd.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Soy Protein Isolate fra Star Nutrition. Mange er tradisjonelt sett skeptiske til vegansk proteinpulver, da disse ofte har en mangelfull sammensetning av aminosyrer. Dette gjelder imidlertid ikke soyaproteiner.

 • Soyaproteiner er like effektivt som myseproteiner, og kan derfor brukes av alle som ønsker å effektivisere styrketreningsøktene sine.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per boks

33

Dosering

30 gram pulver, 3 dl vann

Proteinkilde

Soyaprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Scitec Nutrition: 100% Whey Protein Professional

100% Whey Protein Professional test

100 % Whey Protein Professional er et proteinpulver fra Scitec, og er laget av myseprotein. Pulveret har et lavt innhold av laktose, og er derfor velegnet også for dem som lider av laktoseintoleranse.

Myseproteinet i 100 % Whey Protein Professional er beriket med diverse enzymer, noe som skal lette opptaket av aminosyrene i kroppen. Pulveret består av 73 % konsentrert myseprotein som har solid biologisk verdi.

Produktet inneholder også rikelig av anabole aminosyrer som tyrosin, arginin, glutamin og BCAA. I tillegg til dette inneholder pulveret intakte fraksjoner av immunoglobulin.

100 % Whey Protein Professional er et proteinpulver fra Scitec Nutrition som inneholder en optimal sammensetning av aminosyrer og enzymer, noe som sikrer deg optimal restitusjon og muskelvekst.

Produktet passer ypperlig for alle som ønsker proteinpulver av høy kvalitet, og for deg som ønsker å se synlige resultater fortere.

Pulveret kommer i en rekke spennende smaker. Noen synes det er synd at produktet inneholder kunstige søtningsstoffer, mens andre ikke plages av dette. Nyt smaker som banan, sjokolade og jordbær!

Fordeler:

 • En fordel ved å velge 100 % Whey Protein Professional, er at immunoglobulinet i pulveret fremskynder restitusjonsprosessen mellom hver treningsøkt. Derfor er 100 % Whey Protein Professional midt i blinken for alle som trener styrke jevnlig.

 • Det at myseproteinet i pulveret er av høy biologisk verdi, er også en fordel! Dette sikrer nemlig at kroppen kan dra nytte av proteinet.

 • En annen fordel med dette proteinpulveret, er at det fås i en rekke spennende smaker. Du kan for eksempel velge mellom Banana, Chocolate Coconut, Chocolate Cookies and Cream, Cappuccino, Vanilla, Strawberry og Vanilla Very Berry.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om 100 % Whey Protein Professional. Det eneste som kan være verdt å påpeke, er at dette ikke er det mest budsjettvennlige proteinpulveret på markedet. Du skal samtidig huske på at du får veldig mye for pengene. Dette er nemlig et komplekst og velprøvd proteinpulver som benyttes av mange profesjonelle.

 • En annen ulempe er at produktet inneholder kunstige søtningsstoffer, som for eksempel sukralose og Ace-K. Dette kan kanskje oppleves som litt negativt for deg som er opptatt av å få i deg naturlige ingredienser. Stoffene er imidlertid ikke helseskadelige.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per boks

ca. 30

Dosering

30 gram pulver, 3 dl vann

Proteinkilde

Soyaprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Star Nutrition: Pea Protein Isolate

Pea Protein Isolate test

Pea Protein Isolate er et proteinpulver fra Star Nutrition uten smak. Dette pulveret kan inntas som det er (blandet med vann), eller du kan tilsette det i smoothier eller lignende om ønskelig.

Én pose med Pea Protein Isolate veier 1 kg, og gir deg hele 40 porsjoner. Produktet er basert på erteproteiner, eller nærmere bestemt erteproteinisolat. Dette gir Pea Protein Isolate et høyt innhold av proteiner, samt minimale mengder fett og karbohydrater.

Erteprotein er blant de mest vanlige proteinkildene for veganere, og byr på proteiner av høy kvalitet.

Pea Protein Isolate er et proteinpulver basert på erteproteiner, og er derfor passende for deg som ikke tåler melk eller deg som er veganer. Pulveret kan fås uten smak, noe som gjør det enkelt å få ekstra proteiner i kosten.

Dette er et proteinpulver som ikke har like raskt opptak som produkter basert på myseprotein. Produktet passer best for deg som har behov for langvarig tilførsel av proteiner i kosten – for eksempel deg som driver med bodybuilding.

Fordeler:

 • Det er flere gode grunner til å velge Pea Protein Isolate fra Star Nutrition. Først og fremst er proteinpulveret velegnet for deg som er veganer. Dette produktet inneholder nemlig hverken myse eller egg. Pulveret er vegetabilsk, altså plantebasert (laget av erteprotein).

 • Pea Protein Isolate er derfor midt i blinken for deg som ikke tåler melk, eller deg som ønsker å spise vegansk. En annen fordel er at produktet er smaksfritt, noe som gjør det enkelt å bruke pulveret i alt fra bakervarer til smoothier. Du kan få Pea Protein Isolate med sjokoladesmak om du foretrekker det.

 • Proteinpulveret har også et lavt innhold av fett og karbohydrater, noe mange setter pris på. Produktet er dessuten skånsomt for magen. En siste fordel er at du får hele 40 porsjoner ut av en pose på 1 kg.

Ulemper:

 • En ulempe ved å benytte seg av Pea Protein Isolate, er at erteproteiner tas relativt sakte opp av kroppen sammenlignet med myseproteiner. Dette gjør at produktet ikke er like velegnet for alle.

 • Dersom du ønsker et proteinpulver som tas opp raskt av kroppen, lønner det seg å heller benytte proteinpulver av myseprotein. Erteprotein er først og fremst for deg som trenger et kontinuerlig opptak av protein over lengre tid – for eksempel om du driver med bodybuilding.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

40

Dosering

25 gram pulver, 2,5–3 dl vann

Proteinkilde

Erteprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Chained Nutrition: Vegan Muscle Protein

Vegan Muscle Protein test

Vegan Muscle Protein er et proteinpulver fra Chained Nutrition, og er basert på erteproteiner. Produktet er tilsatt aminosyrer som leucin for optimal effekt, dersom du ønsker å bygge muskler. Leucin er viktig for en vellykket proteinsyntese.

Vegan Muscle Protein inneholder også ekstra tryptofan. Dette er en essensiell aminosyre som normalt sett finnes i forholdsvis lave mengder i erteprotein.

Produktet er altså basert på proteiner fra erter, men har likevel en EAA- og BCAA-mengde tilsvarende den du finner i produkter basert på myseprotein. Både proteiner og aminosyrer som er tilsatt er vegetabilske, slik at produktet kan inntas av veganere.

Proteinpulveret leveres i bokser på 1,6 kg, noe som skal være nok til omkring 48 porsjoner. Produktet kan fås med smak av jordbær eller sjokolade. Husk at du kan gjøre blandingen tykkere eller tynnere ved å justere mengden vann som tilsettes.

Vegan Muscle Protein fra Chained Nutrition er et proteinpulver som er spesielt tilpasset deg som er veganer eller har laktoseintoleranse. Produktet inneholder hverken melk eller egg, og er basert på proteiner fra erter.

I motsetning til de fleste andre proteinpulver basert på erteprotein, fungerer dette pulveret like bra som myseprotein-baserte produkter. Dette skyldes tilsetning av visse aminosyrer. Derfor kan vi anbefale Vegan Muscle Protein til alle som ønsker å bygge muskler eller oppnå optimal restitusjon.

Fordeler:

 • En fordel ved Vegan Muscle Protein er at proteinpulveret har en gunstig sammensetning av aminosyrer, takket være tilsetningen av tryptofan og leucin. Dette sikrer at pulveret har tilsvarende effekt som produkter basert på myseproteiner, bare at det er vegansk.

 • En annen fordel ved dette produktet, er at smaken oppleves som behagelig og god. Dette er et velsmakende proteinpulver som fint kan benyttes av alle veganere, men også av alle andre.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å utsette på Vegan Muscle Protein. Vanligvis er erteprotein kjent for å bli tatt sakte opp av kroppen, noe som gjør det mindre egnet til restitusjon av muskler i etterkant av en treningsøkt.

 • Dette produktet er som nevnt tilsatt viktige aminosyrer, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for langsom virkning. Det eneste som kan oppfattes som en ulempe av enkelte, er at produktet inneholder kunstige søtningsstoffer, nemlig aspartam og Ace-K.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

48

Dosering

33 gram pulver, 2,5 dl vann

Proteinkilde

Erteprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Mutant Whey

Mutant Whey test

Mutant Whey er et komplekst proteinpulver som er basert på myseprotein. Produktet kan fås i en rekke forskjellige smaker, inkludert Cookies & Cream, Vanilla, Chocolate og Strawberry Cream.

Proteinpulveret er basert på 100 % myseprotein, og er testet i laboratorium for å sikre høy kvalitet. Én boks med Mutant Whey inneholder 908 gram, noe som tilsvarer 25 porsjoner. Produktet fås også i bokser på 4,5 eller 2,27 kg.

Mutant Whey inneholder ekstra glutaminpeptider, noe som skal sikre økt oppbyggende effekt av muskulaturen. Her fås fire ulike proteinkomplekser som blir absorbert i flere forskjellige faser av fordøyelsen.

Mutant Whey er et proteinpulver som er laget for deg som setter smak i høysetet. Her kan dy nyte fire forskjellige gourmet-smaker, inkludert Cookies & Cream. Den gode smaken betyr riktignok at pulveret inneholder litt mer fett og karbohydrater enn gjennomsnittet.

Mutant Whey består ellers av myseprotein og glutaminpeptider som skal sikre et optimalt opptak av muskulaturen. Vi anbefaler dette proteinpulveret for alle som er opptatt av god smak, og som samtidig har behov for et komplekst tilskudd av proteiner.

Fordeler:

 • Mutant Whey byr å en rekke fordeler. Proteinpulveret har blant annet veldig god smak. Produsenten kaller de unike smakene for gourmet-smaker, da de er tilpasset deg som er ekstra kravstor til god smak.

 • En annen fordel ved Mutant Whey er at proteinpulveret har proteinkomplekser som blir absorbert i ulike faser av fordøyelsen. Dette sikrer optimal nyttegjøring av aminosyrene i myseproteinet. Med ekstra glutaminpeptider oppnås også en oppbyggende effekt av musklene.

Ulemper:

 • Det er for det meste bare fordeler ved å benytte seg av Mutant Whey. Det som imidlertid trekker litt ned, er at proteinpulveret har et noe høyere innhold av fett og karbohydrater enn mange andre, tilsvarende produkter.

 • Per 100 gram proteinpulver er det omtrent 20 gram karbohydrater og 6,7 gram fett. Fett- og karbohydrater kunne det altså vært mindre av. Det at produktet inneholder litt mer fett og karbohydrater enn gjennomsnittet, gjør imidlertid proteinpulveret ekstra velsmakende.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

25 (908 gram)

Dosering

37 gram pulver, 170 til 230 ml vann

Proteinkilde

Myseprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Nei

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Optimum Nutrition: 100 % Casein Gold Standard

100% Casein Gold Standard test

100 % Casein Gold Standard er et proteinpulver basert på langsomme melkeproteiner, og er designet for å inntas før sengetid. Pulveret kan imidlertid også benyttes om dagen. Poenget med dette proteinpulveret, er at det tas saktere opp av kroppen.

Kaseinprotein er et protein som er sensitivt for pH, noe som medfører at proteinet omdannes til gelé i magesekken din – der pH-verdien er lav grunnet magesyre. Dette fører igjen til at det tar lengre tid for kroppen å bryte ned aminosyrene, sammenlignet med myseprotein.

Kasein stammer naturlig fra melk, og har en antikatabol effekt på kroppen. Aminosyrene blir tilført kroppen i en kontinuerlig strøm, noe som skal skape optimale forhold for muskelvekst og restitusjon om natten.

Casein Gold Standard er et proteinpulver som er designet for å gi et langsomt og jevnt opptak av aminosyrer. Produktet er derfor velegnet for deg som ønsker et mettende proteinpulver før sengetid.

Pulveret sikrer optimal restitusjon av muskler i løpet av natten. Produktet er altså ikke som de fleste andre proteinpulver-typer, som gjerne inntas rett etter trening. Vi anbefaler Casein Gold Standard for deg som ønsker god muskelrestitusjon.

Fordeler:

 • Det finnes flere fordeler ved å bruke 100 % Casein Gold Standard. Den langsomme nedbrytningen av aminosyrer gjør at produktet får en mer langvarig virkning, slik at musklene dine får byggeklossene de trenger mens du sover.

 • En annet fordel med 100 % Casein Gold Standard, er at kasein gir en mer kremet konsistens enn tradisjonelt myseprotein. Dette gir blandingen en fløyelsmyk konsistens som mange setter pris på.

 • Produktet har også god smak, og løses lett opp i vann. Med lang metthetsfølelse og langsomme proteiner skapes et optimalt grunnlag for nattlig restitusjon.

Ulemper:

 • Ulempen ved 100 % Casein Gold Standard er at proteinpulveret har begrensede bruksområder. Dette er ikke et proteinpulver du inntar rett etter treningsøkten – da bør du heller velge et proteinpulver som tas raskt opp av kroppen.

 • Dette er kanskje ikke en ulempe sånn sett, da proteinpulveret jo er designet nettopp for å bli tatt opp langsomt. Det blir kun en ulempe dersom du bruker proteinpulveret feil.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per boks

26

Dosering

34 gram pulver, 2–4 dl vann

Proteinkilde

Kaseinprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Ja

Beste priser hos:

Gymgrossisten

SmartSupps: Whey Protein

SmartSupps Whey Protein test

Whey Protein fra SmartSupps er et proteinpulver basert på myseprotein, og er designet for optimal utvikling og bevaring av musklene. Dette er et proteinpulver som kan inntas rett etter trening, og består av proteiner med høy biologisk verdi.

Proteinet inneholder en komplett sammensetning av både essensielle og ikke-essensielle aminosyrer. I tillegg har pulveret BCAA-aminosyrer, for økt biologisk verdi. Her får du alle proteinene kroppen trenger i ett og samme produkt.

Whey Protein er et billig og bra proteinpulver som passer de fleste. Med proteiner som tas opp raskt av kroppen, passer pulveret perfekt rett etter trening.

Vi anbefaler deg å teste proteinpulveret dersom du er på jakt etter et budsjettvennlig alternativ til langt dyrere varianter. Her får du nemlig mye proteinpulver for pengene, noe som vektlegges av mange forbrukere.

Fordeler:

 • Den kanskje største fordelen ved å benytte seg av Whey Protein fra SmartSupps, er at produktet er tilsatt BCAA-aminosyrer og fullverdige myseproteiner. Dette gir deg en optimal protein-profil etter trening.

 • Aminosyrene tas hurtig opp av musklene, noe som gjør produktet velegnet til å bruke etter trening. Her får du enkelt og greit proteiner av høy kvalitet! En annen fordel ved å velge Whey Protein, er at produktet er svært budsjettvennlig!

Ulemper:

 • Det er få negative ting å si om Whey Protein fra SmartSupps. Det eneste som kanskje trekker litt ned, er at smaken kan oppleves noe kunstig av enkelte.

 • Smak er imidlertid subjektivt, og det er derfor mulig at du vil like smaken av Whey Protein fra SmartSupps. Produktet fås i en rekke smaker, inkludert sjokolade og jordbær.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

30

Dosering

33 gram pulver, 2,5 dl vann

Proteinkilde

Myseprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Nei

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Star Nutrition: Lean Whey Protein

Lean Whey Protein test

Lean Whey Protein fra Star Nutrition er et proteinpulver som kanskje appellerer litt ekstra til kvinnelige vektløftere, takket være et rosa design på posen. Dette proteinpulveret er tilsatt fordøyelsesenzymer, noe som skal sikre lettere opptak av proteinene.

Lean Whey Protein har et lavt innhold av sukker og fett, og inneholder samtidig en stor andel proteiner. Produktet finnes i fire ulike smakskombinasjoner, inkludert Blueberry/Raspberry, Strawberry White Chocolate og Double Chocolate Mousse.

Proteinpulveret inneholder myseproteinisolat og myseproteinkonsentrat, noe som skal sikre raskt og effektivt opptak etter trening.

Lean Whey Protein er et proteinpulver som er spesielt egnet for deg som føler at magen blir oppblåst eller «tung» av tradisjonelle proteinpulver-shakes. Dette produktet er nemlig tilsatt fordøyelsesenzymer, noe som letter fordøyelse og opptak av aminosyrer.

Vi anbefaler Lean Whey Protein til både menn og kvinner som ønsker et effektivt proteinpulver etter styrketrening. De gunstige myseproteinene sikrer hurtig opptak etter treningsøkten.

Fordeler:

 • Den kanskje største fordelen med Lean Whey Protein, er at proteinpulveret er tilsatt fordøyelsesenzymer. Dette gjør produktet velegnet for deg som ønsker et proteinpulver som er lettfordøyelig og ikke føles «tungt» i magen.

 • Det lave fett- og sukkerinnholdet gjør dessuten at du inntar minimalt med kalorier når du bruker Lean Whey Protein. Her er det proteinene som er i fokus, og myseproteiner tas som kjent hurtig opp av kroppen. Derfor er produktet perfekt å innta etter treningsøkten.

 • Et høyt innhold av aminosyrer sikrer at en shake med Lean Whey Protein etter trening gir deg et godt grunnlag for restitusjon og muskelbygging.

Ulemper:

 • Det er ingen åpenbare ulemper ved å bruke Lean Whey Protein. Det eneste vi kan pirke litt på, er at mange menn kanskje skremmes fra å bruke produktet siden produsenten tydelig henviser seg til kvinner.

 • Produktet kan heldigvis benyttes av både menn og kvinner. Er du mann og føler at du blir tung i magen av ordinære proteinpulver-produkter, kan det derfor være verdt å teste Lean Whey Protein!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Porsjoner per pose

30

Dosering

0,88 dl eller 30 gram pulver, 2–3 dl vann

Proteinkilde

Myseprotein

Uten kunstige tilsetningsstoffer

Nei

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Weider: Vegan Protein

Vegan Protein test

Vegan Protein fra Weider er et proteinpulver som er tilpasset veganere eller dem som ikke tåler myseproteiner. Dette proteinpulveret leveres i en rekke ulike smaker, inkludert Berry Mix, Pina Colada, Chocolate og Vanilla.

Weiders Vegan Protein er laget av proteiner hentet fra erter (Pisane C9) og ris. Innholdet i pakken er fritt for både gluten, kolesterol og laktose.

Produktet fås i poser bestående av 750 gram proteinpulver, noe som gir deg omkring 25 porsjoner om du blander innholdet etter anvisningen. Dersom du ønsker en tykkere eller tynnere blanding, kan du velge å tilsette mindre eller mer vann.

Vegan Protein fra Weider er spesielt tilpasset deg som ønsker et proteinpulver uten kolesterol, gluten eller laktose. Dersom du sliter med matintoleranse eller allergier, er derfor dette et velegnet produkt.

Med Vegan Protein får du proteiner fra erter og ris, noe som betyr at proteinpulveret også er egnet for veganere. Vi anbefaler dette proteinpulveret dersom du ønsker ekstra proteiner i kosten, men vær obs på at erteproteiner ikke tas opp like hurtig som myseprotein.

Dersom du ikke har intoleranse for myse, kan det lønne seg å heller velge et proteinpulver basert på myseproteiner. Dette vil gi raskere opptak av aminosyrene, noe som er gunstig rett etter en treningsøkt. Vegan Protein er ellers et produkt vi kan anbefale på det varmeste!

Fordeler:

 • Den største fordelen ved å benytte Vegan Protein fra Weider er at produktet består av rene og naturlige ingredienser, og har en god sammensetning av aminosyrer. Næringsverdien i dette produktet kan faktisk sammenlignes med myseprotein.

 • Det er også en fordel at Vegan Protein fås i mange spennende smakskombinasjoner. Her finnes det en smak for alle og enhver. Dersom du liker smak av ananas og kokos, kan du for eksempel teste ut varianten Pina Colada.

 • En annen fordel ved å bruke Vegan Protein, er at produktet er egnet for veganere. Her trenger du ikke bekymre deg for hverken egg eller melk, da produktet er plantebasert.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Vegan Protein. Det eneste er at erteproteiner ikke tas opp like hurtig av kroppen som myseproteiner, noe som gjør produktet mindre velegnet til bruk direkte etter trening.

 • Dersom du ønsker hurtig opptak av aminosyrer etter trening, kan det anbefales å heller benytte et proteinpulver basert på myseproteiner.

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Nyttig å vite om proteinpulver

Hva er proteinpulver?

Proteinpulver er protein i konsentrert og pulverisert form, og hentes vanligvis fra plantebaserte eller animalske råvarer der protein normalt forekommer. Hvilke råvarer som benyttes avhenger av både smak, tilgjengelighet og type aminosyrer.

Som regel lages proteinpulver av proteinrike råvarer som egg, soya eller melk. Hva som passer best for den enkelte, avhenger av personlige preferanser.

Hva er forskjellen på kasein og whey protein?

De fleste varianter av proteinpulver er av typen whey protein eller kasein. Whey protein er det vi på norsk kaller myseprotein. Myse er et biprodukt som dukker opp under produksjon av meierivarer som ost. Dette er væsken som flyter opp på toppen av yoghurt og rømme.

Myse som benyttes i proteinpulver gjennomgår flere prosesser, inkludert pasteurisering, filtrering og raffinering. Proteinet blir underveis separert fra sukker og fett, før det til slutt tørkes. Deretter blandes mysen med andre ingredienser – som kakao eller jordbærpulver.

Kasein-proteinet finnes også i meierivarer, og er proteinet som blir igjen i meieriprodukter dersom det ikke utvinnes aktivt gjennom en spesiell kjemisk prosess.

Hva bør du velge – kasein eller whey protein?

Whey protein brytes generelt sett mye raskere ned av kroppen enn kasein, og kan derfor nyttiggjøres raskere av musklene. Dette er spesielt hensiktsmessig for deg som forsøker å bygge muskler.

Kasein passer best for dem som trenger et kontinuerlig påfyll av proteiner over tid – og mer enn den jevne idrettsutøver eller mosjonist. Kasein benyttes hyppig av vektløftere og dem som driver med bodybuilding. For de fleste er whey protein mest aktuelt.

Hva er vegansk proteinpulver?

De fleste matvarer inneholder protein – også grønnsaker og planter. Brokkoli inneholder for eksempel mer protein enn biff dersom vi ser på proteiner per kalori. Ser vi imidlertid på proteiner per vektenhet, er biff mest proteinrikt.

Når råvarene pulveriseres og konsentreres blir imidlertid disse forskjellene utvisket. Dette har gitt opphav til en rekke veganske proteinpulver. Dette er altså proteinpulver som er laget av plantemateriale som erter, ris, soya eller hemp.

Merk deg at erter og lignende ikke inneholder de ni ulike aminosyrene som kreves for at et komplett protein skal dannes. Unntaket her er soya. Veganske proteinpulver blir derfor ofte tilsatt vanlig proteinpulver av forbrukerne. Dersom vi sammenligner whey protein og erteprotein, vil førstnevnte nyttiggjøres mer effektivt av kroppen.

Trenger man proteinpulver?

De fleste kan få i seg nødvendig protein gjennom et vanlig kosthold, noe som også gjelder vektløftere og bodybuildere. Utfordringen er som regel at det er vanskelig å få i seg tilstrekkelig med protein av høy kvalitet til rett tid.

Dersom du skal sikre at kroppen din inntar tilstrekkelig med protein, bør du få i deg opptil 2 gram med protein per kilo av kroppsvekten din. En som veier 80 kg bør med andre ord spise rundt 160 gram protein daglig, noe som kan være utfordrende å få til gjennom vanlig kost.

Med proteinpulver blandet i vann kan du enkelt dekke kroppens behov for protein. Dette er spesielt nyttig umiddelbart etter trening – når kroppen skal restituere.

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo