Dyne test: De 4 beste dynene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Sliter du med at du fryser om natten, eller er du en av dem som kanskje kaster dynen av deg opptil flere ganger fordi det rett og slett blir for varmt? Dette er ofte et ganske sikkert tegn på at dette ikke er den riktige dynen for deg. Og det er noe du bør få orden på!

Det er imidlertid ikke vanskelig å få løst dette problemet. For det finnes veldig mange gode dyner på markedet i dag, så det viktigste er å vite hvor man lete. Samtidig er det lurt å vite hva man er på jakt etter, eventuelt bør man finne ut av det før man kjøper en ny dyne.

Hvis vi bruker eksempelet ovenfor som eksempel, at du sliter med å sove på grunn av at det er for kaldt eller varmt, så har nok ikke dynen din en varmegrad som er helt passende for deg. Heldigvis er det slik at det er et veldig enkelt svar på dette problemet!

I denne artikkelen har vi plukket ut en håndfull produkter som vi skal se nærmere på. Dette er en produkttest av dyner, så her vil vi prøve å gjøre jakten litt enklere for deg. Blant disse produktene vil vi også finne ut hvilken dyne som fortjener tittelen «beste dyne 2024»!

Les også: Springfjærmadrass best i test

Mayan dyne 150×210 – Best i test dyne 2024!

Mayan 240x220 dyne test

Mayan 150×210 er en dyne vi får et generelt godt inntrykk av etter å ha gjort en helhetsvurdering av produktet. Dette er en dobbeltdyne, så du kan enkelt dele den med en eventuell partner eller bare kjøpe den til deg selv. En god dyne vil det uansett være! Vi har valgt å kåre Mayan 150×210 til «beste dyne 2024». Og grunnen til det er rett og slett at vi får et så godt inntrykk av denne dynen at det er noe vi ønsker å anbefale. Den er laget av gode materialer, og du kan velge din egen varmegrad!

Sjekk dagens pris

Mayan 150×210 er en dyne som har en bredde på 150 cm og en lengde på 210 cm. Det betyr at dette er en dyne som er like bred som den minste dobbeltsengen som finnes, og den er like lang som de lengste sengene som det er mulig å få tak i på dagens marked.

Denne dynen består av en kombinasjon av moskusdun og småfjær. Dette er med andre hovedsakelig en dundyne, da den består av 90 % med dun. I praksis betyr det at dette er en god og deilig dyne, som du kommer til å sove godt med hver eneste natt.

Mayan 150×210 er tilgjengelig i tre forskjellige varmegrader. Disse varmegradene er sval, lun og varm, så du kan velge akkurat den varmegraden du foretrekker eller trenger. I tillegg får du en dyne som er allergivennlig, og som har en bæreevne på 11.

Dynen er designet uten kantbånd. Det er imidlertid ukjent om Mayan 150×210 kan vaskes i vaskemaskin, siden dette ikke nevnes i det hele tatt. Vi får dog oppgitt at dynen tåler tørketrommel.

Fordeler:

 • Om du er på jakt etter en dyne som passer til sengen din på centimeteren, så kan denne dynen fra Mayan være et godt alternativ. Mayan 150×210 er en dyne som vil passe perfekt, om du har den minste dobbeltsengen som attpåtil er litt lang.
 • Med en kombinasjon av europeiske moskusdun og småfjær, så får du en dundyne som sørger for å holde deg varm (eller den varmegraden du velger) om natten. Mayan 150×210 er nemlig tilgjengelig i tre forskjellige varmegrader, så du kan få akkurat det du vil ha her.
 • Hvis du er opptatt av detaljer og ønsker en dyne uten uviktige detaljer, så vil Mayan 150×210 være et godt valg. For dette er en dyne som er designet uten noen form for kantbånd, så her får du ikke noe som du ønsker at dynen ikke skal ha.
 • I tillegg kan det nevnes at Mayan 150×210 er en allergivennlig dyne. I praksis betyr det at dette er en dyne som kan brukes av alle. Det er svært praktisk, for da vil produsenten kunne nå ut til en mye større målgruppe enn de ville gjort om allergikere ikke kunne bruke den.
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som uteblir i forbindelse med Mayan 150×210. Det i seg selv er et veldig positivt element.
 • Det kan imidlertid nevnes at det er litt usikkerhet rundt hvordan denne dynen kan rengjøres. Særlig med tanke på at det ikke sies eksplisitt for vidt dynen tåler vaskemaskin eller ikke. Men den tåler tørketrommel. Vi skulle helst sett at begge deler var understreket tydelig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Mayan
Type Dyne (90 % hvite europeiske moskusdun og 10 % småfjær)
Størrelse 150 x 210 cm
Allergivennlig Ja

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Balance dyne 140×200

Balance 140x200 test

Balance 140×200 gjør en helt grei figur i denne produkttesten. Du kommer verken til å fryse eller bli overopphetet i løpet av natten. I stedet kommer du til å føle deg lun hele natten, og det er veldig praktisk Hadde det vært slik at Balance 140×200 var tilgjengelig i flere varmetyper og du kunne velge selv hvilken varmetype du vil ha, så ville kanskje denne dynen ha vært produktet som trakk det lengste strået i denne produkttesten!

Sjekk dagens pris

Balance 140×200 er en dyne som er 140 cm bred og 200 cm lang. I praksis betyr det at dette er en dyne som passer perfekt til en enkeltseng, men den kan naturligvis også brukes i en større seng om det er det du ligger i. Med tanke på størrelsen kan du til og med ha to der!

Denne dynen er laget av 90 & hvite europeiske moskusdun og 10 % småfjær, som utgjør en fyllvekt på 450 gram. Dette er en lun dyne, som har kanter sydd av hvit sateng. Dynens bæreevne er 11, samt at den er både allergivennlig og vaskbar.

Balance er det merket som denne produsenten har produsert lengst. Dermed kan Balance beskrives som den eldste dynen deres, og det har gitt produsenten massevis av tid til å videreutvikle dette produktet til det er så godt som perfekt. Og det er farlig nært perfekt!

Slagordet som brukes i forbindelse med Balance 140×200 er at dette er en høykvalitets dyne som du får til en veldig fornuftig pris. Produsenten stiller høye kvalitetskrav til produktene sine, og Balance 140×200 oppfyller disse på en veldig god måte!

Fordeler:

 • Balance 140×200 er en dyne som passer perfekt til bruk i både enkeltsenger og dobbeltsenger. Hvis tanken er å ha dynen i sistnevnte og dere er to som ligger i den, så vil det være lurt å investere i to slike dyner. Og det vil uten tvil være en god investering!
 • Denne dynen er laget av en kombinasjon av moskusdun og småfjær, noe som er veldig god kombinasjon. Det har resultert i en dyne som kan litt av alt, og dermed er farlig nær å få toppkarakter. Balance 140×200 er et høykvalitets produkt uten like!
 • Balance 140×200 er en dyne med kanter som er sydd av hvit sateng. Dette er et element som gir dynen et delikat utseende, så det er uten tvil et positivt element. Av samme grunn så er dette en dyne som ikke bare er behagelig, men den vil også ta seg bra ut på sengen din!
 • Det er også svært praktisk at produsenten har laget en dyne som er både allergivennlig og vaskbar. I praksis betyr det at produsenten når ut til en mye større målgruppe, fordi allergikere også kan bruke den, samt at den også er veldig enkel å rengjøre når det trengs!
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Balance 140×200, så det er veldig positivt med tanke på inntrykket som produktet gir oss.
 • Hvis vi derimot skal være litt pirkete, så kan det sies at Balance 140×200 kun er tilgjengelig i en type. Med i forbindelse med noen av de andre dynene, så får forbrukeren muligheten til å velge mellom flere typer dyner.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Balance
Type Dyne(90 % hvite europeiske moskusdun og 10 % småfjær)
Størrelse 140 x 200 cm
Allergivennlig Ja

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Frigus dyne 140×220

Frigus 140x220 test

Frigus 140×220 gjør en veldig grei figur i denne produkttesten. Det er en dyne som passer perfekt for deg som liker å ha litt ekstra å gå på. Med en ekstra lang dyne, så kan du få pakket inn absolutt alle deler av kroppen, og det er jo veldig praktisk!

Sjekk dagens pris

Frigus 140×220 er en dyne som er 140 cm bred og 220 cm lang. Denne dynen er med andre ord litt lengre enn Balance 140×200, og det fører til at denne kategorien hører hjemme i kategorien «ekstra lange dyner». Så om du vil ha en ekstra lang dyne, så får du det her!

Denne dynen består av 70 % hvite europeiske andedun og 30 % småfjær, og det utgjør en fyllvekt på 260 eller 500 gram. Dette vil imidlertid variere med utgangspunkt i hvilken dynetype du velger. Frigus 140×220 er tilgjengelig i typene sval og lun.

Frigus 140×220 er en dyne som er produsert med satinkantbånd i fargen hvit. Dette er med andre ord en dyne som har bånd som nesten ikke er synlig, og det er svært praktisk om du ønsker deg en dyne som har et veldig enkelt utseende. Dynen har en bæreevne på 11.

I tillegg kan det nevnes at Frigus 140×220, enten du kjøper den i sval eller lun, så er dette en allergivennlig dyne. Det har seg også slik at dette er en dyne som kan vaskes i vaskemaskin. Og det er et element som øker det gode inntrykket vi har fått av dette produktet betydelig!

Fordeler:

 • Frigus 140×220 er en ekstra lang dyne, noe som kommer godt med om du eller noen du kjenner liker å ha muligheten til å tulle dynen litt ekstra godt rundt seg. Med en lengde på 220 cm så har du mer enn nok stoff å gå på i forbindelse med det!
 • Denne dynen er laget av både hvite, europeiske andedun og småfjær. Forholdet mellom disse materialene er 70 og 30 %, og det forteller oss at dette vil være en særdeles behagelig dyne. Komfort er det siste du trenger å bekymre deg for å i forbindelse med denne dynen!
 • Frigus 140×220 er ikke bare en dyne som er ekstra lang, det er også en dyne som vil se veldig fin ut. Det er på grunn av de hvite satinkantbåndene du vil finne på dynens kanter. Designmessig er dette et veldig fint element som uten tvil løfter dynen til nye høyder!
 • I likhet med Balance 140×200, så er Frigus 140×220 også en dyne som er allergivennlig og vaskbar. Det er flere grunner til at det er praktisk, blant annet fordi du slipper å bekymre deg for å ha eventuelle allergier. Rengjøring av dynen vil også være lekende lett!
Ulemper:
 • Heller ikke når det gjelder Frigus 140×220 er det informasjon som mangler. Dermed er det ikke noe vi kan sette fingeren på i forbindelse med dette produktet.
 • Det kan imidlertid være greit å ha i bakhodet at du er nødt til å ha tungen rett i munnen når du skal vaske dynen. Selv om den kan vaskes i vaskemaskin, så er det noen grep du er nødt til å passe på å ta, for å unngå at dynen klumper seg eller lignende.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Frigus
Type Dyne (70 % hvite europeiske andedun og 30 % småfjær)
Størrelse 140 x 220 cm
Allergivennlig Ja

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Mayan dyne 240×220

Mayan 240x220 dyne test

Balance 240×220 gjør en veldig grei figur i denne produkttesten. Det er en ekstra stor dobbeltdyne, som vil komme godt med i en rekke situasjoner. Og det spiller svært liten rolle om det er en eller to personer som skal bruke dynen. Det er også svært praktisk at det er mulig å tilpasse dynen slik at du får den varmegraden du tror eller vet at du foretrekker. Da er det enda flere elementer som er tilpasset deg personlig enn bare sengen og madrassen!

Sjekk dagens pris

Mayan 240×220 er en dyne som har en bredde på 240 cm og en lengde på 220 cm. På grunn av bredden på dynen, så er nok dette en dyne som passer best på en dobbeltseng eller en ekstra stor dobbeltseng. Dette er i hvert fall ikke en dyne som kan brukes på en 90 cm seng!

I likhet med flere av de andre produktene vi har sett i denne testen, så er denne dynen laget av en kombinasjon av moskusdun og småfjær. Forholdet mellom disse to materialene er henholdsvis 90 % versus 10 %. Og sammen utgjør disse en knallgod kombinasjon.

Denne dynen er tilgjengelig i tre forskjellige varianter. Og med varianter mener vi varmegrader, og fyllvekten vil variere med utgangspunkt i hvilken variant du velger. Du kan velge mellom følgende varmegrader, og de vil gi hver sin fyllvekt:

 • Balance 240×220 i varmegraden svalhar en fyllvekt på 450 gram.
 • I varmegraden lun har Balance 240×220 en fyllvekt på 850 gram.
 • Om du velger å investere i Balance 240×220 og varmegraden varm, så vil fyllvekten være på 1225 gram.

Balance 240×220 er sydd sammen uten at produsenten har brukt noen kantbånd, så dette er en veldig nøytral dyne. I tillegg kan det sies at denne dynen er både allergivennlig og vaskbar, noe som er veldig praktisk.

Fordeler:

 • Balance 240×220 er en ekstra stor dobbeltdyne. I praksis betyr det at den passer godt til par som ønsker å dele dyne, men som synes at en standard dobbeltdyne er i det minste langet. Dermed er det svært praktisk at dyner som Balance 240×220 finnes.
 • I denne dobbeltdynen har produsenten kombinert moskusdun og småfjær. Det er en veldig god kombinasjon, og vi tror at produsenten kan tjene mye på dette. Rett og slett fordi denne kombinasjonen gjør at mange forbruker kommer til å få øynene opp for dette produktet.
 • Med Balance 240×220 får du muligheten til å velge mellom tre ulike varmegrader, basert på hvilken temperatur du foretrekker å ha når du sover om natten. Balance 240×220 er tilgjengelig i varmegradene sval, lun og varm, og du kan få akkurat den du vil ha.
 • I tillegg til dette kan det sies at Balance 240×220 er en ganske nøytral dyne når det gjelder dynens design. Denne dynen har ikke noen kantbånd, som flere av de andre produktene i denne testen. Det er også praktisk at Balance 240×220 er både allergivennlig og vaskbar.
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler når det gjelder Balance 240×220, og det er veldig praktisk. Da er ikke dette et element som trekker ned helhetsinntrykket vi har av dette produktet i nevneverdig grad.
 • Det er imidlertid slik at det er noen detaljer det kan være lurt å ha i bakhodet om du vurderer å kjøpe denne dynen. Og det er i forbindelse med rengjøringsprosessen. Dynen kan vaskes i vaskemaskin, men det er flere ting du er nødt til å huske på:
 • Dynen bør ikke luftes/lufttørkes i direkte sollys, da dette er noe som kan ha en ødeleggende effekt på dunene i dynen din. I stedet bør du påse at dette alltid foregår i skyggen.
 • Når du vasker Balance 240×220 er også viktig at du unngår bruk av skyllemiddel, og at du ikke vasker den på mer enn 60 grader.
 • Det er også viktig at du slenger dynen rett i tørketrommelen etter vask. Ikke heng den til tørk, selv om det for veldig mange virker som det naturlige å gjøre.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Merke Balance
  Type Dyne (90 % hvite europeiske moskusdun og 10 % småfjær)
  Størrelse 240 x 200 cm
  Allergivennlig Ja

   

  Beste priser hos:

  Bedre Nætter

  Slik velger du riktig dyne

  Det å kjøpe dyne er ikke verdens enkleste prosess. Faktisk så kan det være ganske vanskelig, så det er viktig at du gjør grundig research i forkant. Ved å gjøre det på den måten så unngår du at du går på en smell, som deretter vil kunne føre til at du må gjøre alt på nytt.

  Nedenfor vil vi gi deg noen gode tips som kan komme til nytte i forbindelse med det å kjøpe ny dyne. Hvis du følger dem, så er ikke det å velge riktig dyne så vanskelig som det kan se ut til å være i begynnelsen.

  Se også: Beste madrass

  Finn ut hvilken dyn du vil ha

  Aller først bør du reflektere over hvilken dynetype du vil ha. Dette er viktig siden det finnes forskjellige typer dyner. Hovedkategoriene er fiberdyner og dundyner.

  Det finnes også dyner som er laget av en kombinasjon av flere materialer. Derfor er det viktig at du vet hvilket materiale du foretrekker.

  Om du fryser lett eller ikke

  Folk er forskjellige, og det er veldig viktig å huske på også i forbindelse med det å kjøpe dyne. Om du fryser lett, så trenger du nemlig en annen varmegrad enn en person som heller sliter med at dynen gjør at det blir for varmt.

  I forbindelse med dette kan det også være greit å ta med hvor vidt du sover med vinduet åpent eller lukket i betraktningen. For dette vil naturligvis også spille en ganske stor rolle.

  Dynens størrelse

  Størrelsen på dynen er også viktig. Noen liker en dyne med standard størrelse (140×200), mens noen foretrekker at dynen er litt større i bredden, lengden eller begge deler. Det finnes også par som kanskje ønsker å dele dyne, og det er også muligheter for det.

  En eller flere dyner

  Når du skal kjøpe dyne, så kan det også være lurt å ta stilling til hvor vidt du har lyst til å bytte dyne i forskjellige sammenhenger. Det finnes dyner som egner seg best om vinteren og om sommeren, men det finnes også dyner som kan brukes året rundt.

  Ofte stilte spørsmål og svar

  Hva er best av Fiberdyne og dundyne?

  De fleste vil nok mene at en dundyne er bedre enn fiberdyne. Dette ettersom at dundynen er bedre på regulere varme og kvitte seg med fuktighet. Dersom man ikke sliter med allergier vil vi derfor alltid anbefale at man går til anskaffelse av en dundyne istedenfor en fiberdyne.

  Hvor ofte bør man skifte dyne?

  Dersom du har kjøpt en kvalitetsdyne (dundyne) er det normalt sett anbefalt å bytte den ut hvert 5. – 10. år. Det er for øvrig ingen fastsatt regel for når man bør kjøpe ny. Det hele avhenger av slitasje og normen som gjelder 5-10 år er forbeholdt at man bruker dynen hver dag.

  Hvorfor nevnes ikke Edderdunsyne i testen?

  Edderudunsdynen er verdens dyreste dyne og er kjent for å være eksemplvis ha vunnet Soveromsguiden.no sin test av dyner. Selv om dette antakeligvis er unike produkter, har vi ikke vært i stand til vurdere dynen. Dette har sin forklaring i prisen til  denne type dyne. Dette er et luksuriøst produkt som kun er tilgjengelig for de få. Disse dynene må i tillegg spesialbestilles. Du kan lese mer om edderdunsdynen hos Soveromsguiden.no.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo