Boligalarm test: De 8 beste boligalarmene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har testet de forskjellige alarmselskapene og kårer beste boligalarm i 2024.

Er du på jakt etter markedets beste boligalarm? Da bør du lese videre! Vi har her tatt utgangspunkt i målinger av kundetilfredshet hos ulike leverandører av boligalarmer. Disse målingene gir en god indikasjon på hvilken boligalarm som er best.

Finn ut hva du bør se etter ved valg av boligalarm, og hva som avgjør kvalitet. Med en velfungerende boligalarm kan du sikre hjemmet ditt mot både innbrudd og tyveri.

Mange alarmsystemer er dessuten koblet direkte opp mot en vektersentral, slik at du raskt kan få hjelp ved behov. Finn ut hvilken boligalarm du bør velge i 2024!

Hvordan velge boligalarm?

Når du skal velge boligalarm er det ekstra viktig å tenke over ulike faktorer før du bestemmer deg for leverandør. Boligalarmens kvalitet og funksjonalitet kan potensielt ha store konsekvenser for boligen og familiens sikkerhet.

Markedets beste boligalarm skal være brukervennlig og enkel å administrere. Samtidig skal den være pålitelig og varsle dersom innbrudd eller brann oppstår. La oss se nærmere på de viktigste faktorene som bør vurderes ved valg av boligalarm!

Pris: Hva koster boligalarm?

For mange forbrukere er pris en avgjørende faktor ved valg av boligalarm. Pris for boligalarm kan variere en del fra leverandør til leverandør, men koster som regel omkring 30 000 kroner i året. Dette utgjør en månedlig kostnad på rundt 2 500 kroner.

Investeringen er med andre ord nokså kostbar, men vil samtidig kunne bidra til økt trygghet i hverdagen. For mange vil dette veie opp for kostnadene boligalarmen innebærer.

Husk at du ikke bare bør tenke på kostnadene her og nå når du skal kjøpe boligalarm. Det kan være lett å falle for et billig lokketilbud som kun gjelder over en kort periode. Sørg for at du ser helhetlig på prisen, og velger det som er mest gunstig over tid.

Differansen mellom dyreste og billigste boligalarm kan ifølge Norsk Familieøkonomi utgjøre hele 15 000 kroner per år. Uten tilknytning til egen alarmstasjon er differansen enda større, og øker til hele 24 000 kroner. Vær derfor bevisst på pris når du velger alarmtjeneste.

Funksjoner og ekstratjenester

Boligalarmer vil i de fleste tilfeller inkludere flere ulike varslings- og overvåkingsverktøy. Det er for eksempel vanlig med ett eller flere overvåkningskameraer, gjerne både innendørs og utendørs. Det finnes mange kameratyper, inkludert smartkamera og IP-kamera.

Foruten overvåkningskamera, er det mange boligalarmleverandører som inkluderer en egen tale/lytteenhet. Med en slik enhet kan man kommunisere direkte med alarmsentralen når alarmen går, slik at du får raskest mulig hjelp.

Annet utstyr som kan nevnes er røykkanon. Dette går ut på at eventuelle innbruddstyver hemmes ved at de ikke kan se noe, ettersom rommet røyklegges med ufarlig røyk. Innen få sekunder kan et stort rom røyklegges, slik at tyvene ikke klarer å finne verdisakene dine.

Boligalarmer trenger ikke bare å beskytte mot innbrudd og tyveri. Du kan også få alarmsystemer med kodelås til dør, røykvarslere eller vanndetektorer inkludert i prisen. Her er en oversikt over diverse utstyr som kan være inkludert når du bestiller boligalarm:

 • Overvåkningskamera
 • Detektorer
 • Røykbombe
 • Tale/lytte-enhet
 • Røykvarsler
 • Vanndetektor og -alarm
 • Magnetkontakt
 • Sjokksensor med alarm
 • Dørlås
 • Sirener
 • Panikknapp
 • Smartsentral og betjeningspanel
 • Safe til verdisaker
 • Alarmklistremerke eller -skilt

Brukervennlighet og administrering via app

Det er også viktig å ta hensyn til brukervennlighet når du skal gå til anskaffelse av boligalarm. Det skal være enkelt å få oversikt over husets varslingssystemer når du ikke er hjemme. Skulle det være innbrudd mens du er på ferie, skal du varsles på en tydelig måte.

De fleste moderne boligalarmer leveres med en egen app til mobiltelefon eller nettbrett. Dermed kan du enkelt følge med på overvåkningskamera eller andre enheter hjemme, selv om du er bortreist.

Det er en fordel om appen er enkel å navigere, og at den har et intuitivt brukergrensesnitt. Dette vil gjøre det langt enklere å få oversikten du trenger. Det bør også være enkelt å kommunisere med vaktsentralen, om du har dette inkludert i alarmpakken.

Avstand til vekterstasjon

Det er også verdt å tenke på avstand til leverandørens vekterstasjon, før du velger boligalarm. I storbyene vil det som regel være ganske kort vei til de fleste vekterstasjoner, men situasjonen er gjerne en annen om du bor på landet.

Sjekk derfor hvor vekterstasjonene til de ulike leverandørene holder til. Skulle et innbrudd skje, er det en klar fordel om vekteren ikke er langt unna. Jo kortere avstanden er mellom boligen og vekteren, jo raskere vil vekteren kunne stanse et eventuelt innbrudd.

Bindingstid og andre vilkår

Når du skal velge leverandør av boligalarm, er det også lurt å ta hensyn til eventuelle vilkår ved avtaleinngåelse. I noen tilfeller vil det ikke være bindingstid, noe som gir deg frihet til å si opp avtalen når som helst.

Du kan imidlertid også finne boligalarmtjenester som har bindingstid på ett år eller mer. Husk at du da er bundet til å betale for tjenesten i den gjeldende perioden. Har avtalen bindingstid, er det viktig at du velger en tjeneste som oppfyller alle dine krav.

Dersom avtalen har lang bindingstid, kan du ofte se frem til fordeler i form av lavere månedsavgift eller lignende. Les uansett nøye gjennom vilkår og betingelser før du signerer en boligalarmavtale. På den måten kan du unngå overraskelser i etterkant.

Hva er markedets beste boligalarm?

Det er flere faktorer enn pris som spiller inn når man skal velge boligalarm. Det er for eksempel lurt å se på kundetilfredshet. Hvis en leverandør har mange fornøyde kunder, tyder tross alt dette på at produktet eller tjenesten er tilfredsstillende.

Her til lands måles kundetilfredshet på flere ulike måter. Det er lurt å ta utgangspunkt i uavhengige tester som er utført av en upartisk andrepart. Her til lands måler blant annet BI kundetilfredshet gjennom noe de kaller «Norsk kundebarometer».

Det kan også være verdt å sjekke ut Kundeserviceprisen. Denne gir en indikasjon på hvilket alarmselskap som yter best kundestøtte til forbrukerne. Markedets beste boligalarm i 2024 er Sector Alarm, ifølge Kundeserviceprisen og Norsk Kundebarometer.

Ifølge Norsk Kundebarometer er Sector Alarm den klart beste boligalarmen, og de får fire av totalt fem mulige stjerner. Til sammenligning har Verisure tre av fem stjerner. Tilfredsheten til kundene hos Sector Alarm er 77,6, sammenlignet med Verisures 73 poeng.

 1. Sector Alarm
 2. Homely
 3. Verisure

Sector Alarm – Best i test boligalarm 2024 🏆

Sector alarm logo

Sector Alarm har blitt kåret til Norges beste boligalarm i 2024. Dette bunner ikke bare i høy kundetilfredshet hos forbrukerne, men også høy kundelojalitet. Gjennom Sector Alarm kan du få både enkle og mer avanserte alarmtjenester, alt etter budsjett og behov.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Gjennom Sector Alarm kan du bestille ulike boligalarmpakker. Disse kan inneholde alt fra utendørs overvåkningskamera med HD-kvalitet, til ringeklokker med kamera. Gjennom Sector Alarms egen app kan du følge med på overvåkningsvideoer og deaktivere alarmer.

Du kan også låse opp døren til håndverkere eller hundepassere når du ikke er hjemme selv, noe som er veldig praktisk. Eller hva med et varsel på telefonen når barna har kommet hjem fra skole eller fritidsaktiviteter?

Alarmer kobles opp mot Sector Alarm sin døgnbemannede alarmstasjon, og reagerer på alt fra vibrasjoner til bevegelse. Boligen vil også merkes med Sector Alarm sitt klistremerke, slik at tyvene skremmes bort før de i det hele tatt bryter seg inn.

Verisure boligalarm

Verisure boligalarm logo

Verisure har også vunnet tittelen «beste boligalarm» tidligere. I 2019 var det Verisure som stakk av med den gjeve tittelen hos Norsk Kundebarometer. Det er derfor nærliggende å anta at Verisure og Sector Alarm er nokså jevngode.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Verisure er Sector Alarm sin hovedkonkurrent, og kan vise til mange sikkerhetsprodukter. Du kan få en alarm som er spesielt tilpasset familien og hjemmet ditt. Skulle huset ditt utsettes for innbrudd, vil en vekter raskt dukke opp og gjenopprette sikkerheten.

Skulle for eksempel et vindu bli knust mens du ferierer, vil vekteren ta kontakt med glassmester eller lignende og få vinduet reparert. Gjennom Verisure kan du få alt fra overvåkningskamera og lyttefunksjon, til røykvarslere og røykbomber.

Homely boligalarm

Homely boligalarm logo

Homely tilbyr både enkle og mer avanserte alarmpakker til deg som har behov for boligalarm. Du kan få en skreddersydd pakke som er tilpasset dine spesifikke behov, og tjenesten kan fås fra 199 kroner i måneden.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Gjennom Homely kan du blant annet få en startpakke med hjemmesentral, skilt, klistremerker og optisk røykvarsler.

Du kan også bestille en grunnpakke som beskytter mot innbrudd. Denne inkluderer både røykvarsler, skilt, klistremerker, sirene, magnetkontakt, hjemmesentral, betjeningspanel og lignende. Du kan også kjøpe tilleggspakker med SOS-knapp eller lignende.

Homely er et godt valg for deg som ønsker å kunne skreddersy en løsning, enten du bor i en liten hybel eller en større villa.

Avarn Security boligalarm

Avarn security boligalarm logo

Avarn Security er en annen populær leverandør av boligalarm og andre sikkerhetstjenester. Gjennom Avarn kan du blant annet bestille en komplett alarmpakke som består av både kameradetektorer, røykvarslere, sirene, sentralutstyr og magnetkontakt.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Selve installasjonen koster ingenting, noe som er et pluss. Du kan styre alarmsystemet via en egen app på mobilen, slik at du får oversikten du trenger.

Trygg vakt boligalarm

Tryggvakt boligalarm logo

Trygg Vakt er en Tromsø-basert boligalarmtjeneste som hjelper deg med å sikre hjemmet. Denne leverandøren har ikke bare innbruddsalarmer, men også brannalarmer. Begge deler kobles direkte opp mot leverandørens alarmstasjon.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Ved behov vil vektere rykke ut til boligen din, og sørge for at sikkerheten i eller utenfor boligen gjenopptas. Vekterne er tilgjengelige døgnet rundt, og gir deg økt sikkerhetsfølelse både dag og natt. Du kan få tjenesten med eller uten egen app.

Stanley Security boligalarm

Stanley security boligalarm logo

Stanley Security er en annen leverandør av boligalarmer og sikkerhetstjenester. Her kan du bestille sikkerhetsutstyr til hjemmet, noe som inkluderer både adgangskontroll, kameraovervåkning, alarmtjenester og en døgnbemannet vektersentral.

Tjenesten er spesielt rettet mot bedrifter, og benyttes av både Posten Norge AS, Universitetet i Bergen, DNB og NTNU. Stanley Security er imidlertid også rettet mot mindre og middels store virksomheter.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Falck boligalarm

Falck boligalarm logo

Gjennom Falck kan du bestille boligalarm til hjemmet ditt. Du kan ta en egen test på nettsiden til leverandøren for å finne tjenesten som er best tilpasset ditt behov. Her kan du få sikkerhetsutstyr til hjemmet, noe som inkluderer alt fra overvåkningskamera til alarmer.

Med en Falck boligalarm kan du se frem til raskt oppkobling mot vektersentralen. Ved behov vil politi eller vektere ankomme boligen din i løpet av kort tid.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Wattle Security boligalarm

Wattle security boligalarm logo

Wattle Security er kanskje ikke like kjent som Verisure eller Sector Alarm, men kan tilby mange av de samme, gode tjenestene. Her kan du få vekterutrykning inkludert i den månedlige prisen, samt oppkobling mot en døgnbemannet vekterstasjon.

Denne leverandøren har ulike pakker du kan velge mellom. De kan blant annet tilby en egen startpakke til deg som ønsker smarthus, så vel som boligalarm. Gjennom den tilhørende appen kan du styre lys og varme i huset, og samtidig administrere boligalarmen.

Det er mulig å legge et kamera til i pakken, slik at du også kan følge med på kameraovervåkning via mobilen.

Finn beste boligalarm for deg – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Trenger man boligalarm?

Vi har nå sett på en rekke ulike leverandører av boligalarmer. Som du kanskje forstår, er det mange ulike tjenester og produkter tilgjengelig. Alle har samme mål, nemlig å gjøre boligen din litt tryggere. Men er boligalarm egentlig nødvendig?

Dette er opp til hver enkelt å vurdere, men det kan absolutt være en god idé å tyverisikre huset. Noen har kanskje ikke behov for de mest avanserte pakkene med røykbomber eller taleenheter, men kan nøye seg med innbruddsalarm.

Vær proaktiv og skrem bort tyvene

De fleste klarer seg nok fint uten boligalarm. Et innbrudd kan imidlertid skje hvor og når som helst, selv i et ellers trygt nabolag. I etterkant av et innbrudd er det mange som velger å installere boligalarm, men det er en fordel å ha dette før et eventuelt innbrudd skjer.

Med boligalarm vil som regel huset merkes med skilt eller klistremerker fra vekterselskapet. Dette i seg selv vil ha en preventiv effekt, og kan forhindre at innbrudd i det hele tatt finner sted. Når innbruddstyven ser at huset har boligalarm, frister det neppe å bryte seg inn.

En litt tryggere hverdag

En boligalarm kan bidra til økt trygghetsfølelse i hverdagen. Enten du sover, er på hytta eller jobb, kan du hele tiden føle deg trygg på at boligen er sikret mot innbrudd. Og skulle et innbrudd mot formodning skje, vil du kunne minimere skadeomfanget.

Du kan i mange tilfeller kommunisere direkte med vekterselskapet gjennom app, telefon eller installerte taleenheter. Du kan derfor få hjelp raskere enn du ellers ville ha gjort.

Bedre oversikt

En annen fordel ved å ha boligalarm, er at du som regel får bedre oversikt over boligen når du ikke er hjemme. Når du er på hytta vil du vanligvis ikke kunne se hvorvidt et vindu hjemme er knust, eller om gjenstander er frastjålet.

Med en boligalarm med overvåkningskamera eller annet utstyr, kan du enkelt få kontroll over boligen. Du kan følge med på overvåkningsvideoer eller sjekke om det har kommet noen varsler.

Det kan også være praktisk å ha oversikt over hvorvidt barna har kommet hjem fra skolen eller ikke, hvis du jobber seint. Du kan til og med holde et øye med eventuelle kjæledyr, noe som er en stor fordel.

Billigere forsikring

Med boligalarm kan du i mange tilfeller oppnå billigere forsikring. Har du for eksempel innboforsikring, vil denne kunne bli billigere som følge av en boligalarm. Jo mer avansert boligalarmen er, jo mer kan du potensielt spare på forsikringen.

Når forsikringsselskapet ser at du har sikret boligen din mot innbrudd eller brann med boligalarm, vil de kunne gi deg lavere forsikringspris. Dette fordi sjansen for at du skal måtte ta i bruk forsikringen reduseres, takket være lavere fare for brann og innbrudd.

Det å investere i en god boligalarm kan derfor være en smart økonomisk investering. Husk å melde ifra til forsikringsselskapet ditt så snart boligalarmen er installert.

Tryg Forsikring tilbyr for eksempel 10 % rabatt i forsikringsprisen dersom du har boligalarm gjennom Sector Alarm. Dette kan fort utgjøre noen tusenlapper i året. Du kan også få rabatter på andre bolig- og hytteforsikringer.

Forhindring og stans av innbrudd

En av de viktigste grunnene til å ha en boligalarm, er at man kan forhindre innbrudd fra å skje i utgangspunktet. Skulle tyvene likevel prøve seg på et innbrudd, kan de skremmes bort av sirener og sjokksensorer før de får fullført prosessen.

De fleste innbruddstyver løper idet de hører sirenene fra en eventuell boligalarm. Skulle tyvene likevel ta seg inn i huset, vil både du og vektersentralen varsles. Vekterne vil som regel være på plass veldig raskt, avhengig av hvor langt unna vektersentralen du bor.

Smarthjem og brannvarsling

En boligalarm forbindes kanskje først og fremst med innbruddsalarm og overvåkning. Det er imidlertid også mulig å kombinere disse tjenestene med smarthjem-utstyr og brannalarmer.

Enkelte leverandører tilbyr alle disse tjenestene, slik at du får oversikt over både brannalarmer, innbruddsalarmer, lys, varme og vinduer i én og samme app. Ønsker du en mer oversiktlig hverdag, er dette absolutt ingen dum idé.

Smarthjem kan gjøre hverdagen litt enklere, men også sikrere. Hvis du for eksempel er på hyttetur, kan du styre lysene hjemme slik at du signaliserer at huset er bebodd selv om du er bortreist.

Du kan også sjekke om du husket å slå av varmeovnen, slik at du kan redusere sjansen for at det skal begynne å brenne i huset. Har du glemt å slå av varmen, kan du enkelt gjøre dette via appen på mobilen.

Hyttealarm og boligalarm

En boligalarm kan også benyttes i hytter. Dette kalles gjerne for hyttealarm, men går ut på det samme. Mange ønsker å sikre hyttene sine, siden disse gjerne er ubebodd store deler av året. Innbrudd kan skje selv om hytta er langt til fjells eller skogs.

Med en hyttealarm kan du motta et varsel på mobiltelefonen din dersom innbruddstyver forsøker å ta seg inn i hytta. Da kan en vekter rykke ut eller varsle nærmeste politistasjon, slik at innbruddets skadeomfang reduseres.

Husk at det også kan være praktisk med smartfunksjoner på hytta. Dersom du har reist fra hytta og er usikker på om du slo av varmeovnen, kan du enkelt sjekke dette via mobilen.

Ha gjerne hyttealarm og boligalarm gjennom samme leverandør, da dette potensielt kan gi deg rabattert pris på tjenestene.

Hvilke funksjoner bør boligalarmen din ha?

En boligalarm kan fås med mye forskjellig ekstrautstyr. Røykbomber, safe og vannalarm er noen av mulighetene som finnes.

Det kan være vanskelig å vite nøyaktig hva du trenger for å oppnå tryggheten du er ute etter. Som et minimum bør boligalarmpakken din inneholde en sensor som merker om innbruddstyver tar seg inn i huset.

Det er også positivt om boligalarmpakken inneholder et overvåkningskamera. Dette gjør det enklere å dokumentere innbruddet i etterkant, og du kan få oversikt over situasjonen på trygg avstand.

En boligalarm bør også være koblet opp mot en vekterstasjon, slik at vektere kan rykke ut ved behov. Ellers gjelder det å vurdere hvorvidt du trenger mer avansert ekstrautstyr.

Bestill markedets beste boligalarm

Vi har nå sett nærmere på hvilke boligalarmer som anses som markedets beste. Det finnes mange gode alternativer, og både Sector Alarm og Verisure har vunnet tittelen «best» i ulike kåringer. I 2024 er det Sector Alarm som har fått den gjeve tittelen.

Husk at valg av boligalarm uansett bør baseres på dine spesifikke behov. Både pris, funksjoner og ekstrautstyr kan spille en rolle, så vel som kundeservice. Til og med avstanden til vektersentralen kan være avgjørende for enkelte.

Det finnes mange fordeler ved å ha en boligalarm. Alarmen vil blant annet kunne gi en preventiv effekt, og forhindrer innbrudd før de i det hele tatt finner sted. Du vil også få økt trygghetsfølelse i hverdagen, og kan dessuten oppnå billigere boligforsikring.

Sjekk ut de ulike leverandørene av boligforsikringer, og finn ut hvem som har det beste tilbudet til deg og ditt hjem. Kartlegg gjerne hvilke behov du har i forkant, slik at det blir lettere å gjøre et valg. Lykke til med sikring av boligen din!Få 3 uforpliktende tilbud

Kilder for testen

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo