Ryggekamera test: 4 beste ryggekamera (mai 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg ryggekamera. Vi vurderer og kårer beste ryggekamera 2024.

EINPARTS EPP029 – Best i test ryggekamera

EINPARTS EPP029

Dersom du er på jakt etter markedets beste ryggekamera, er det liten tvil om at du burde gå for EINPARTS sin EPP029 modell. Denne tyske produsenten leverer noen av de beste ryggekamera på nordiske markedet, og her får du tysk kvalitet i alle ledd. Deres EPP029  skiller seg ut med særdeles gode egenskaper, og er et solid valg for økt trafikksikkerhet.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Eurodel.no

Produktbeskrivelse  

Nå leveres omtrent alle nye biler med installert ryggekamera. Men dersom du eier en eldre bil, er det ikke sikkert at du har fått oppleve gleden og tryggheten som kommer med et slikt kamera. EPP029 er blant det aller beste ekstrautstyret det er mulig å installere på en bil, og her får du 100 % sikt bakover.

EPP029 er særdeles enkelt å installere. Dette er et ryggekamera som passer til alle biler, uansett hvor gammel den måtte være. Selve sensoren og kameraet er heller ikke åpenbart synlig for andre bilister. Dette fester du direkte på bilskiltet noe som igjen er med på å øke sikkerheten.

Dette ryggekamera kommer også med monitor, hvilket er en stor fordel. Dette gjør selve installasjonen mye enklere og øker sikkerheten. Dersom du allerede har en monitor i bilen din, er det godt mulig at denne også kan benyttes til EPP029. Så lenge den medfølgende kabelen passer, har produsenten lagt til rette for at slik integrering skal være mulig.

Med EPP029 får du et ekstremt godt bilde med god oppløsning. Monitoren er også et stort pluss, samt den brede synsvinkelen. Dette ryggekamera kan festet til flere ulike kjøretøy, ikke bare bil. Har du en bobil eller campingvogn uten integrert ryggekamera? Da kan EPP029 enkelt installeres for å gjøre ryggingen mer trygg og sikker.

Resultat

EINPARTS EPP029 kommer soleklart ut som best i test av produsenten og markedets ryggekamera. Her får du en stor skjerm som gir deg et godt overblikk, uten at det utsetter andre elementer ved kjøringen. I tillegg får du med en monitor hvilket er et stort pluss og en fordel, men noe som ikke følger med alle ryggekameraer. Skal du kjøpe ditt første ryggekamera, vil en monitor absolutt anbefales.

EINPARTS EPP029 er det beste ryggekamera på markedet av flere grunner. Skjermoppløsningen er særdeles god og gir det et krystallklart bilde. Med dette ryggekamera er du mer sikker i trafikken og du har potensiale til å spare en god del penger på ryggeskader som nå blir redusert. Er du på jakt etter markedet beste ryggekamera? Da er EINPARTS EPP029 produktet for deg.

Fordeler:

 • Den største fordelen til EPP029 er nok den store skjermen på 7”. Dette er en gjenganger i flere av produsentens ryggekamera.

 • Her får du også en utrolig høy skjermoppløsning hvilket sørger for et krystallklart bilde og en bemerkelsesverdig god sikt. EPP029 er også meget lett og enkelt å installere, hvilket er et stort pluss.

 • En annen fordel med EPP029 er at det er kompatibelt med alle biler. Uansett hvor gammel bilen din måtte være, kan du være trygg på at EPP029 enkelt og greit kan installeres for økt trafikksikkerhet gjennom bedre sikt. Synsvinkelen på 170 grader er også et stort pluss. Nå får du med deg alt som skjer bak bilen, selv elementer som ellers er lett å overse i speilet.

Ulemper:

 • EPP029  har ingen nevneverdige ulemper, og kommer med alle de egenskapene vi forventer oss fra et godt og sikkert ryggekamera. Her er alt inkludert og lagt til rette for sikker og trygg rygging.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

800 x 480

Produsent

EINPARTS

Synsfelt

170 grader

Skjerm

7″

Beste priser hos:

Eurodel.no

EINPARTS EPP028

EINPARTS EPP028

EINPARTS EPP028 er nok et solid ryggekamera fra den tyske produsenten. Her får du flere gode kvaliteter og egenskaper som kommer godt med når du skal rygge med eldre biler. EPP028 er en av modellen som kommer med en monitor, hvilket er en stor fordel. Produktet er enkelt å installere og kan integreres på alle biler uansett alder.

Produktbeskrivelse

Selve skjermen til EINPARTS EPP028, ligger på 5”. Dette er absolutt ikke en dårlig størrelse, men er likevel noe mindre enn vinner av denne testen. Hvor viktig størrelsen på skjermen er for deg, vil være individuelt. Større skjermer gir som regel bedre oversikt, men har du godt syn vil denne skjermen likevel være mer enn god nok til å vise deg alt som skjer bak bilen.

EINPARTS EPP028 har en særdeles god ytelse og lang levetid. Dette er et ryggekamera du kan ha glede av i mange år fremover. EINPARTS EPP028  er også svært robust og solid, og vil derfor aldri fungere som en distraksjon selv under svingete veier og på ujevnt terreng. Dette sørger for et solid ryggekamera av ypperste tysk-kvalitet.

En stor fordel med EINPARTS EPP028, er hvor enkelt det er å installere ryggekamera. Her behøver du ingen tekniske forkunnskaper eller spesielle verktøy. Du kan enkelt installere ryggekameraet rett på bilskiltet og det vil derfor ikke være synlig for andre bilister at du har et eksternt ryggekamera.

EINPARTS EPP028  kommer med et synsfelt på 170 grader, hvilket er meget godt. Du får nå full oversikt og kan se mindre dyr og andre objekter det ellers er lett å overse ved å kun benytte seg av speilet. Du vil også minimere sjansene for skader og uhell, takket være den gode synsvinkelen til EINPARTS EPP028.

Resultat

EINPARTS EPP028  er et solid og robust ryggekamera med flere god kvaliteter. Her får du inkludert en monitor hvilket er et stort pluss. Synsvinkelen på 170 grader gir deg optimal sikt til det som rører og befinner seg bak bilen. Produktet er ekstremt brukervennlig og enkelt å installere, uten at du behøver spesielle tekniske forkunnskaper.

Størrelsen på skjermen og oppløsningen er derimot det som gjør at EINPARTS EPP028  ikke når helt til topps i denne testen. Skjermen på 5” er likevel langt bedre enn hva vi vanligvis ser på markedet, og derfor er ikke dette en direkte ulempe. Likevel har produsenten andre produkter med bedre kvaliteter på disse områdene. EINPARTS EPP028 er et solid og trygt valg dersom du er på jakt etter et eksternt ryggekamera.

Fordeler:

 • Synsfeltet er en stor fordel med EINPARTS EPP028. Med 170 grader får et godt overblikk over alt som skjer bak bilen, og her skiller EINPARTS EPP028 seg ut fra andre modeller i sortimentet. Når du først investerer i et ryggekamera, burde synsfeltet være godt – dette får du med EINPARTS EPP028.

Ulemper:

 • EINPARTS EPP028 har flere gode kvaliteter og det er ikke mye å utsette på dette ryggekamera. Likevel må det nevnes at skjermoppløsningen og størrelsen på skjermen ikke er like stor og høy som andre modeller fra den tyske produsenten. Skjermstørrelsen på 5” er ikke en direkte ulempe i seg selv, men her er det altså mulig å velge en modell med en større skjerm for bedre oversikt.

 • Oppløsningen på 480 x 272, er også betraktelig mindre enn hva vi ser hos vinneren i denne testen. Du vil likevel få en god nok oversikt og oppløsningen er derfor ikke nødvendigvis en stor ulempe. Men har du problemer med små skjermer, vil nok oppløsningen være med på å trekke ned oversikten.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

480 x 272

Produsent

EINPARTS

Synsfelt

170 grader

Skjerm

5″

Beste priser hos:

Eurodel.no

EINPARTS EPP009

EINPARTS EPP009

EINPARTS EPP009 er et kompakt og mindre ryggekamera fra den tyske produsenten. Du får med flere av de gode fordelene som de større modellene har, men ettersom dette er et mindre og billigere alternativ, har det enkelte svakheter.

Produktbeskrivelse

EINPARTS EPP009 kommer dessverre ikke med en monitor hvilket trekker noe ned og er en ulempe for noen forbrukere. Dette er derimot et svært brukervennlig ryggekamera med flere bruksområder. Du kan enkelt installere kamera på både biler, bobiler og campingvogner. Ryggekameraet vil fungere i alle biler, uansett alder.

Dette ryggekamera har særdeles god ytelse og er av høy kvalitet. Her får du et kamera som varer lenge og vil gi trygghet over flere år. Det er enkelt å forstå seg på kameraet hvilket er med på gjøre dette til et svært brukervennlig og trygt alternativ. Du får også en relativt grei synsvinkel, selv om denne ikke er blant de beste på markedet.

Resultat

EINPARTS EPP009 er et lite og brukervennlig ryggekamera med flere gode egenskaper. Her får du en bedre sikt og langt tryggere ryggeforhold. EINPARTS EPP009 kommer dessverre ikke med en monitor, hvilket trekket en del ned for dette ryggekameraet. Dersom du allerede har en monitor installert i bilen derimot, vil du enkelt kunne koble dette opp mot EINPARTS EPP009.

EINPARTS EPP009 kan enkelt installeres på både biler, bobiler og campingvogner. Ryggekameraet har dog en litt mindre synsvinkel enn hva vi skulle ønsket oss, men likevel er dette et solid og robust kamera som kommer i en hendig og praktisk størrelse.

Fordeler:

 • EINPARTS EPP009 er et relativt lite og hendig ryggekamera med flere gode aspekter. Kameraet er særdeles enkelt å installere og er kompatibel med flere kjøretøy – dette er en stor fordel. EPP009 kan nemlig installeres på både bobiler og campingvogner, så vel som på vanlige biler. Uansett hvor gammelt kjøretøyet er, vil EINPARTS EPP009 fungere godt og gi deg bedre sikt.

 • En stor fordel er det også at EINPARTS EPP009 ikke er synlig for andre bilister. Det vil derfor ikke være åpenbart at du har et eksternt ryggekamera. Du fester det enkelt på skiltet bak på bilen, og du vil oppleve en langt bedre oversikt og trygger rygging – uten at det distraherer andre bilister.

Ulemper:

 • EINPARTS EPP009 er et solid og brukervennlig ryggekamera, men det kommer dessverre ikke med en monitor inkludert. Dette vil nok være en ulempe for mange og EINPARTS EPP009 mister derfor noen poeng i denne testen. Det behøver dog ikke være en ulempe, dersom du allerede har en monitor installert i bilen din.

 • Med en eksisterende monitor er det lett å integrere EINPARTS EPP009 så lenge kabelen passer. Her er det altså mulig å spare noen kroner, og den manglende monitoren er derfor kun en ulempe for de bilistene med kjøretøy uten en allerede integrert monitor.

 • EINPARTS EPP009 kommer også med et synsfelt på 135 grader. Dette er noe lavere enn hva vi skulle ønsket oss, og andre modeller i produsentens sortiment byr på langt bedre oversikt her. Du får likevel bedre oversikt enn hva du ville gjort med et vanlig speil, men når du først investerer i et ryggekamera, skulle synsfeltet vært hakke bedre.


Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

628 x 582

Produsent

EINPARTS

Synsfelt

135 grader

Beste priser hos:

Eurodel.no

EINPARTS EPP008

EINPARTS EPP008

EINPARTS EPP008 er nok et ryggekamera fra den populære tyske produsenten. Denne modellen er en langt mindre og mer kompakt versjon enn de andre tilgjengelige modellene i sortimentet. Her får du likevel med mange av de praktiske funksjonene, men ettersom dette er blant de billigste alternativet, har det også visse svakheter.

Produktbeskrivelse

EINPARTS EPP008 kommer blant annet ikke med monitor hvilket trekker en del ned. Har du derimot en monitor i kjøretøyet allerede, kan EINPARTS EPP008 lett integreres med dette dersom kabelen er kompatibel. Dette er et brukervennlig og svært praktisk ryggekamera, som også har flere bruksområder.

EPP008 fungerer i alle biler og kan til og med installeres i bobiler og campingvogner. Det er enkelt å installere kameraet og du behøver derfor ingen tekniske ferdigheter for å klare dette. Ryggekameraet installerer du på bilens skilt, og det vil dermed ikke være distraherende eller synlig for andre bilister.

Resultat

EINPARTS EPP008 er et hendig og praktisk ryggekamera, og blant produsentens billigste alternativer. Her får du med flere gode kvaliteter som bistår deg under rygging slik at du får en tryggere opplevelse i trafikken. Dette er et svært brukervennlig ryggekamera som er enkelt å installere og lett å forstå seg på.

EINPARTS EPP008 kommer dessverre ikke med monitor hvilket trekker en del ned. Synsfeltet er heller ikke blant de beste vi har sett. Dersom du allerede har en eksisterende monitor i kjøretøyet ditt, vil du enkelt kunne integrere dette med EINPARTS EPP008. Alt i alt er dette et helt greit og solid ryggekamera, men det mangler en del funksjoner vi mener burde være til stede for å kunne kalle seg det beste ryggekamera på markedet.

Fordeler:

 • EINPARTS EPP008 har en svært god skjermoppløsning til tross for at dette er et lite og hendig ryggekamera. Her får du en oppløsning på 628 x 528, hvilket er mye for prisen på kameraet. Et krystallklart bilde er viktig for å kunne få med seg alt som skjer bak bilen, og ikke minst er det viktig for å få med seg de mindre detaljene som er viktig i rygging.

 • EINPARTS EPP008 kan benyttes til både bobil og campingvogn så vel som vanlige biler. Dette er derfor et allsidig ryggekamera med flere bruksområder, hvilket er et stort pluss. Det er også en stor fordel at EINPARTS EPP008 kan installeres i alle type biler, uansett hvor gammel den måtte være.

 • EINPARTS EPP008 har også en relativt god levetid og ytelse, med tanke på at dette er et billig alternativ. Her får du et ryggekamera som presterer godt og er brukervennlig. Kameraet er enkelt å feste, selv om det er lite og hendig.

Ulemper:

 • EINPARTS EPP008 kommer dessverre ikke med en monitor, hvilket trekket en del ned. En monitor er med på øke trafikksikkerheten betraktelig og gjør selve installasjonsprosessen langt lettere. Dette behøver nødvendigvis ikke være en ulempe dersom du allerede har en monitor installert foran i bilen din.

 • EINPARTS EPP008 er utviklet for å kunne integreres med eksisterende monitorer, så lenge kabelen passer. Ettersom dette ryggekamera ikke kommer med en monitor inkludert, gjenspeiles også dette i prisen. Dersom du allerede har en monitor som er kompatibel, vil altså ikke dette være en ulempe.

 • Synsfeltet på 135 er heller ikke blant de beste på markedet. Du vil likevel få et bedre synsfelt enn hva du får i et vanlig speil, men her er det altså mulig å finne bedre alternativer. Et godt synsfelt er viktig for å få med seg alt som skjer bak bilen, og derfor er det synd at EINPARTS EPP008 ikke presterer bedre på dette punktet.


Spesifikasjoner

Skjermoppløsning

628 x 582

Produsent

EINPARTS

Synsfelt

135 grader

Beste priser hos:

Eurodel.no

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo