Stekepanne test: De 11 beste stekepannene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har testet stekepanner og kårer beste stekepanne 2024. Dette er en sentral del av kjøkkenutstyret, men det kan være vanskelig å finne den perfekte modellen. Valgmulighetene er uendelig og du må ta hensyn til materiale, belegg, brukervennlighet og ikke minst pris. Vi har derfor samlet noen av de mest populære stekepannene på markedet, slik at det blir enklere for deg å finne den perfekte stekepannen til ditt behov!

Fiskars Norden – Best I test stekepanne

Fiskars Norden

Hvis du ønsker en stekepanne som både kan brukes profesjonelt og til hverdags, kan det være Fiskars Norden er modellen for deg. Denne stekepannen ser like stilig ut som den fungerer og må være testens mest trendy stekepanne designmessig. Her får du belegg av Thermium, avtagbart håndtak av bjørk og flere gode funksjoner.

Sjekk dagens pris

Stekepannen kommer i flere forskjellige størrelser: 24 cm, 26 cm og 28 cm. Slik finner du en modell som passer perfekt til dine koketopper. Fiskars Norden er produsert i et noe unikt materiale, nemlig støpejern. Dette er et kvalitetsstempel i seg selv og sikrer deg en stekepanne som både tåler høye temperaturer og er sikret for bruk i ovn opptil 240 grader.

Overflaten til Fiskars Norden er behandlet med en mineralblanding, Thermium, hvilket gir den en helt overlegen og ettertraktet non-stick egenskap. Hvis du vil lage matretter i en stekepanne som fremhever smak og nyanser, vil Fiskars Norden være et ypperlig valg.

Når det kommer til rengjøring og vedlikehold er det heller ikke noe å trekke ned på. Den er relativt enkelt å rengjøre og vil ikke ruste selv etter lang bruk. Du trenger heller ikke påføre avanserte overflatebehandlinger, hvilket gjør den meget brukervennlig. Det som skiller Fiskars Norden ut ved første øyekast, er det unike håndtaket.

Håndtaket til Fiskars Norden er produsert i finsk bjørk, og kan til og med fjernes fra pannen. Dette gjør det enkelt å oppbevare pannen i selv de minste kjøkken. Utseendet til pannen er har tatt inspirasjon for nordiske kjøkken og nordiske matretter. Dette er en modell som vil skli rett inn i ethvert hjem.

Fiskars Norden er en utmerket stekepanne med flere gode funksjoner, men ligger en del over gjennomsnittet når det kommer til pris. Hvis du er på jakt etter en god stekepanne med profesjonelle ferdigheter, og har rom i budsjettet for noe spesielt, så vil Fiskars Norden være et ypperlig valg. Dette er en stekepanne du vil kunne nyte livet ut – i tillegg er det stilrike designet en klassiker som aldri går av moten.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Støpejern
 • Størrelse: 24, 26, 28 cm
 • Ovnssikker opptil 240 grader
 • Mineralbehandlet av Thermium for Premium non-stick effekt
 • Avtagbart håndtak
 • Tåler høy temperatur
 • Lett å rengjøre med lang levetid

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Tefal Star Easy Stekepanne

Tefal Star Easy Stekepanne test

Tefal er kjent for å produsere brukervennlige og robuste stekepanner til en rimelig pris – Start Easy modellen er ikke et unntak. Denne stekepannen har allerede etablert seg i mange nordiske kjøkken, og er et av markedets mest populære og mest prisvennlige valg. Her får du en non-stick stekepanne som fungerer på alle komfyrtopper og Thermo signalet produsenten er kjent for.

 


Tefal Start Easy kan kjøpes i to ulike størrelser, 24 cm og 28 cm. Den er utstyrt med et non-stick belegg i Titanium, hvilket gjør både rengjøringen og matlagingen enkelt. En av de største fordelene til Tefal Stat Easy, og det som skiller den ut, er Thermo Signal teknologien. Merket i pannen vil nemlig endre seg når du har nådd ideell temperatur: Her snakker vi brukervennlighet.

Non-stick belegget er særdeles slitesterkt og gjør det mulig å lage sunnere måltider med mindre behov for olje og fett. Dette er stekepannen for de som ønsker et perfekt resultat på kjøkkenet, hver eneste gang. Start Easy er ikke en hvilken som helst stekepanne, den ble nemlig produsert for å ta stresset og presset ut av matlagingen.

Vi liker godt at non-stick belegget både er motstandsdyktig og har høy ytelse. Dette vil sikre god holdbarhet i mange år fremover. I tillegg reduserer belegget tiden det tar å rengjøre pannen, hvilket er et pluss da denne må vaskes for hånd. Det anbefales ikke å vaske Tefal Start Easy i oppvaskmaskinen, da dette kan redusere ytelsen til non-stick belegget.

Tefal Start Easy fungerer på alle typer komfyrer, hvilket gjør dette til et allsidig valg. Thermo Signalet er det som virkelig trekker opp for denne modellen. I bunnen av pannen vil du se et rødt merke omgitt av lyse streker, dette indikerer at pannen er kald. Når disse strekene forsvinner helt vet du at pannen er klar til bruk og har nådd ideell temperatur.

Hvis du er på jakt etter en brukervennlig stekepanne til en rimelig pris, vil Tefal Start Easy være et godt valg. Denne stekepannen egner seg supert til familier med dårlig tid på kjøkkenet, og studenter som trenger sitt første kjøkkenredskap. Innovative funksjoner, brukervennlighet og høy ytelse er stikkord her.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Aluminium
 • Størrelse: 24 og 28 cm
 • Virker på induksjon
 • Anbefales å vaske for hånd
 • Non-stick belegg
 • Thermo-Signal

Her finner du beste pris


 

Swiss Diamond Stekepanne

SWISS DIAMOND stekepanne test

Swiss Diamond Stekepannene kommer i to forskjellige størrelser 24 cm og 28 cm. Dette er en induksjon stekepanne som også kan brukes på ild eller gass-komfyrer. Denne anvendelige stekepannen har et helt unikt non-stick belegg som gjør den til en av markedets mest robuste og eksklusive stekepanner. Swiss Diamond er selvfølgelig produsert i Sveits, noe som sikrer den høye kvaliteten.


 

Det som skiller Swiss Diamond ut på markedet, er det unike non-stick belegget som smykker stekepannen. Dette belegget er patentert av produsenten, og består av et tre lags XD diamantbelegg. Ikke bare gir dette deg ekstremt mange fordeler når det kommer til rengjøring og enkel matlagning, men det styrker også hvordan pannen leder og holder på varmen.

Swiss Diamond sørger for enkel rengjøring og lett matlaging med lite behov for fett. Du trenger aldri bekymre deg for at maten skal steke seg fast i pannen her. Det som derimot gjør non-stick belegget i diamant unikt, er at lagene forsterker måten pannen leder og beholder varme. Stekepannen vil raskt komme opp i ideell temperatur, og du sparer dermed både tid og penger på kjøkkenet.

Når det gjelder vedlikehold og rengjøring, vil dette gå rimelig fort med håndvask. Swiss Diamond er en av få stekepanner som kan vaskes i oppvaskmaskin til tross for non-stick belegget, men det anbefales likevel å vaske pannen for hånd dersom du har anledning til det. Ved å vaske pannen for ofte i oppvaskmaskinen, vil du påføre unødvendig slitasje og redusere levetiden.

Dette er modellen for de som ønsker en non-stick-panne uten å skorte på kvaliteten. Swiss Diamond er særdeles ripebestandig og kommer med et ergonomisk håndtak. Det gripevennlige gummien som ligger rund håndtaket, tåler opptil 260 grader. Dette betyr at du enkelt kan plassere stekepannen direkte i ovnen. Swiss Diamond kan som sagt brukes på alle typer komfyrer, men er spesialdesignet for å fungere utmerket på induksjon.

Swiss Diamond er produsert i en blanding av rustfritt stål og støpt aluminium, hvilket gir deg unike stekeegenskaper. Dette er virkelig en stekepanne for de som ønsker det lille ekstra på kjøkkenet. Swiss Diamond er ikke blant de rimeligste alternativene, men her får du mye igjen for pengene. Hvis du er på jakt etter kvalitet, brukervennlighet og gode funksjoner, vil Swiss Diamond være et utmerket valg av høykvalitets stekepanne.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Rustfritt stål
 • Størrelse: 20 og 24 cm
 • Virker på Induksjon
 • Anbefales å vaske for hånd
 • Tre lag non-stick diamantbelegg
 • Ovnssikker opptil 260 grader

Her finner du beste pris

 

Meyer Eco Pan Stekepanne

Meyer Eco Pan Stekepanne test

Bryr du deg som bærekraft og miljø? Mange miljøbevisste ønsker å benytte seg av bærekraftige løsninger så ofte som mulig. Hvis dette er deg, vil den miljøvennlige stekepannen Meyer Eco Pan være et godt valg. Denne pannen er produsert i gjenbruksmateriale og kommer med plantebasert non-stick belegg. I tillegg har den høy ytelse.

Sjekk dagens pris

Meyer Eco Pan er muligens testens mest unike stekepanne. Denne er nemlig produsert av fullstendige gjenbrukbare materialer. Selve pannen er utvunnet i gjenbrukbart aluminium, og non-stick-belegget er også godt for miljøet. Dette er nemlig produsert av plantebasert non-stick-materiale.

Bærekraftige løsninger er tydelig implementert i hele Meyer Eco Pan. Fra non-stick belegget til forpakningen. Meyer Eco Pan kommer nemlig i en FSC-sertifisert forpakning som er fullstendig gjenvinnbar. Her er det heller ikke brukt plast på noen deler av stekepannen eller forpakningen – det kaller vi å være miljøbevisst.

Når det kommer til Meyer Eco Pan sin funksjoner og ytelse, er det heller ikke mye negativt å si. Non-stick belegget har selvfølgelig mange fordeler i seg selv, men akkurat denne stekepannen kan skryte på seg hele fem lag av non-stick-belegg. Dette gjør pannen ekstremt enkel å rengjøre og du vil ikke kreve mye stekefett.

Med fem lag av non-stick-belegg, er Meyer Eco Pan også særdeles motstandsdyktig mot riper. Dette er en stekepanne som varer. Selve pannen kommer i en trendy og stilren mørke grønn farge, mens håndtaket er i klassisk svart. Dette forblir kaldt selv under matlagingen og gir et godt og mykt grep for trygg kokkelering.

Under Meyer Eco Pan vil du finne en base av stål. Dette er med på gjøre stekepannen desto mer energieffektiv, ettersom stålet distribuerer varmen effektivt. Du sparer både strøm, tid og miljøet her. Vi liker også at Meyer Eco Pan tåler en runde i ovnen og oppvaskmaskinen. Ønsker du å plassere stekepannen i ovnen, går dette helt fint opptil 150 grader.

Meyer Eco Pan er en stekepanne for de som ønsker et miljøvennlig og bærekraftig valg. Pannen har også flere andre gode kvaliteter som effektiv distribuering av varme og fem lag med non-stick. Dette er en slitesterk stekepanne som fint kan vaskes i oppvaskmaskinen og brukes i ovnen. Prismessig ligger denne midt på treet, hvilket også gjør den til et budsjettvennlig valg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Gjenbrukbar aluminium
 • Størrelse: 20, 24 og 28 cm
 • Plantebasert non-stick-belegg
 • Miljøvennlig
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Tåler ovn opptil 150 grader
 • 100 % gjenvinnbar og FSC-sertifisert forpakning
 • Fullstendig fri for plastikk

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

 

De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise

De Buyer Stekepanne Karbonstål Lyonnaise test

Ønsker du deg en profesjonell stekepanne? Da vil De Buyer Lyonnaise være et godt valg. Denne stekepannen har en ekstra trykk bunn, brukes av restauranter i Frankrike og blir bedre og bedre jo mer du bruker den. De Buyer Lyonnaise er ekte fransk kokkekunst direkte hjem i ditt nordiske kjøkken.

Sjekk dagens pris

De Buyer Lyonnaise er en stekepanne som blir bedre jo mer du bruker den. Den er ekstremt slitesterk og har en lang levetid. Produsenten De Buyer er kjent for sine særdeles profesjonelle og høykvalitets stekepanner, og Lyonnaise er ikke et unntak. Her får du en jevn temperatur og god fordeling over hele overflaten, både på høye og lave temperaturer.

De Buyer Lyonnaise er noe tyngre enn vanlige stekepanner, og derfor er håndtak og grep viktig. Produsenten har lagt til rette for dette og utstyrt pannen med et ergonomisk håndtak som gir et mykt og komfortabelt grep. De Buyer Lyonnaise har ikke et non-stick belegg, noe som kan være både en fordel og ulempe.

Mens noen forbrukere ser etter brukervennlige non-stick-panner, er det også mange som leter etter en skikkelig restaurant opplevelse. Da er det en stekepanne uten non-stick du skal gå for. Både smak og steke opplevelsen blir forsterket ettersom du jobbe ekstra med maten. Pannen er av karbonstål hvilket gir deg mulighet til å arbeide med ekstremt høye temperaturer. Du behøver ikke bekymre deg for riper, skraping eller annen skade.

De Buyer Lyonnaise er forbehandlet med naturlig bivoks og er relativt lett å rengjøre til tross for at den ikke er non-stick. Dette er en stekepanne som er helt fri for kjemikalier, noe som er viktig i profesjonell matlaging. Når du bruker stekepannen for aller første gang er det viktig at du følger disse stegen for optimal bruk:

Sørg for at du vasker pannen godt med varmt vann, og tilsett 1 mm olje til den begynner å ryke. Bunnen skal gjerne bli litt brun før du ser røyken. Hell deretter ut oljen og tørk godt av pannen. Nå er De Buyer Lyonnaise klar til å brukes for aller første gang, og vil gi deg et profesjonelt resultat. Det anbefales at du vasker De Buyer Lyonnaise for hånd og ikke i oppvaskmaskinen. Godt med varmt vann vil gjøre rengjøringsprosessen enkel.

De Buyer Lyonnaise er nok ikke en stekepanne som passer til alle, men er som skapt for matentusiaster, kokker og de som ønsker en profesjonell stekepanne. Denne modellen vil du ha glede av i mange år fremover, ettersom den er ekstremt slitesterk. De Buyer Lyonnaise har flere gode sider og vi liker særlig godt hvor mye varme den tåler. Håndtaket er også et pluss som kommer godt med.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Karbonstål
 • Størrelse: 36 cm
 • Ekstra tykk bunn
 • Ekte fransk restaurant stekepanne
 • Tåler høy varme
 • Lang levetid og slitesterke egenskaper
 • Kan brukes i ovn opptil 230 grader

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Greenpan Barcelona Stekepanne

Greenpan Barcelona Stekepanne test

Som navnet tilsier – Greenpan Barcelona er en miljøvennlig og holdbar stekepanne. Dette er en modell fra produsenten Greenpan, hvilket spesialiserer seg på å lage miljøvennlige produkter til kjøkkenet. Barcelona stekepannen er en modell produsert i tykk aluminium samt en maginot bunn for rask og jevn oppvarming. Her får du non-stick-belegg og en anvendelig, miljøvennlig stekepanne.

Greenpan Barcelona er et miljøvennlig valg av flere årsaker. For det første er denne modellen produsert helt uten tilsetningsstoffer og kjemikalier, hvilket naturligvis er bra for både deg og miljøet. Videre er Greenpan Barcelona utstyrt med keramisk belegg, hvilket gjør dette til en ekstremt holdbar og slitesterk stekepanne.

Med en rask og jevn oppvarming takket være maginot bunnen, vil du spare både tid og strøm noe som er et pluss for mange. Non-stick belegget er ganske unikt her, dette kalles nemlig for Thermolon Infinity Professional. Belegget er forsterket av diamantkrystaller, hvilket er det sterkeste og mest holdbare non-stick belegget på markedet.

Greenpan Barcelona er en anvendelig stekepanne og kan brukes på alle koketopper – den tåler til og med bruk av stålredskap, noe ikke alle non-stick-panner kan skilte med. Det ekstra gode belegget gjør altså at du slipper å bekymre deg for riper og skader. Det anbefales likevel at du vasker stekepannen for hånd, slik at du ikke medfører unødvendig slitasje.

Greenpan Barcelona kommer med et ergonomisk håndtak av stål som egner seg godt til bruk i stekeovn. Denne modellen er kanskje testens enkleste når det kommer til rengjøring. Det keramiske belegget er nemlig plassert på både innsiden og yttersiden til pannen. Rengjøring har dermed aldri vært mer brukervennlig og enkelt.

Selve stekepannen har et meget elegant og stilrent utseende. Du behøver ikke å bekymre deg for at utseende skal bli svekket med årene, takket være den de riperesistente egenskapene du får her. Non-stick-belegget er ekstremt solid, og så lenge du ikke vasker pannen i maskinen, vil du få en stekepanne med lang levetid.

Hvis du er på jakt etter en miljøvennlig, men likevel solid og sterk stekepanne, vil Greenpan Barcelona være et godt valg. Rengjøring er enkelt, stekepannen har et av de beste non-stick-beleggene på markedet og pannen passer til alle koketopper. Vi liker også at håndtaket er av rustfritt stål og gjør det mulig for pannen å plasseres direkte inne i stekeovnen.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Størrelse: 28 cm
 • Ovnssikker
 • Keramisk belegg på innsiden og utsiden
 • Effektiv på alle koketopper
 • Miljøvennlig
 • Keramisk non-stick-belegg
 • Riperesistent og lang levetid

Jamie Oliver Premium SS Stekepanne

Jamie Oliver Premium SS Stekepanne test

Vil du lage mat som en ekte verdensberømt kokk? Da bør du se nærmere på Jamie Oliver Premium SS Stekepanne. Denne stekepannen er produsert av kjendiskokken selv, og kommer med flere gode kvaliteter. Stekepannen er produsert i rustfritt stål av særdeles høy kvalitet. Jamie Oliver Premium SS Stekepanne kommer med et non-stick belegg og fungerer like godt på induksjonsovner som på vanlig komfyrer.

Sjekk dagens pris

Jamie Oliver Premium SS Stekepanne er et samarbeid mellom kjendiskokken og produsenten Tefal. Her får du altså en kombinasjon av kvaliteten Tefal er kjent for, og lidenskapen Jamie Oliver har til mat. Blant de mest unike funksjonene kan vi nevne Thermo Spot, behagelig håndtak, flere lag med non-stick belegg og en ekstra hard base.

Stekepannen kommer som sagt med flere at Tefal sine kjente funksjoner. Thermo Spot gjør det svært enkelt å brukervennlig å lage mat. I bunnen av pannen vil du se en rød logo eller et merke, omgitt av et mønster. Når stekepanne har nådd ideell temperatur, vil mønsteret forsvinne og du vil være klar til å starte matlagingen.

Med Thermo Spot sørger du også for at næringsstoffer og smak blir bevart, noe som er et stort pluss. Selve pannen er produsert i et slitesterkt materiale og rustfritt stål er å se gjennom hele produktet. Dette sørger for at pannen er både slitesterk og holdbar for en lang levetid. Noe unikt er den spesielle helletuten som følger med stekepannen. Dette løfter brukervennligheten ytterligere.

Non-stick belegget i flere lag er også en stor fordel her. Du slipper å bruke så mye fett, smør og olje, samtidig som belegget gjør det særdeles enkelt å rengjøre stekeovnen. Matrester sklir helt enkelt av i vann og du sparer mye tid. Det er til og med mulig å vaske stekepannen i oppvaskmaskinen hvis du ønsker dette.

Vi liker godt designet og håndtaket til Jamie Oliver Premium SS Stekepannen. Designet er nemlig med på å fremme en god varmefordeling, hvilket sikrer et mer jevnt og effektiv resultat. I tillegg er håndtaket behagelig å arbeide med. Skal du bruke metallbestikk, visper eller annet kjøkkenredskap som er skarpt eller av metall, gjelder det å passe litt på. Er du forsiktig slipper du å skape riper i bunnen av pannen.

Jamie Oliver Premium SS Stekepanne egner seg godt i høye temperaturer, og kan plasser i ovnen opptil 210 grader. Designet er som sagt elegant, sørger for god holdbarhet og varmefordeling i pannen. Modellen fungerer like godt på induksjon som på vanlige kokeplater, og du får med utmerkede funksjoner som Thermo Spot og flere lag med non-stick. Dette er et solid og brukervennlig valg av stekepanne!

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Rustfritt stål
 • Størrelse: 24, 28, 30 cm
 • Thermo Spot
 • Ovnssikker opptil 210 grader
 • Virker på induksjon

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

AMT Gastroguss Stekepanne

AMT Gastroguss Stekepanne test

AMT Gastroguss er en unik stekepanne som har fått tittelen «The World’s Best Pan» av det tyske kokkeforbundet. Om dette er verdens beste stekepanne kan diskuteres, men det er ingen tvil om at AMT Gastroguss har flere gode funksjoner det er verdt å se nærmere på. Dette er først og fremst en utrolig effektiv og solid stekepanne, med en overflatebehandling i fire trinn. Styrke og robusthet er altså kjennetegnene til AMT Gastroguss.

AMT Gastroguss er en av testens dyreste alternativer, noe som kanskje er å forvente av «verdens beste stekepanne». Det som har gjort AMT Gastroguss såpass kjent, er hvor solid og effektiv stekepannen er. Dette kommer av at modellen har fått en keramisk overflatebehandling i fire trinn. Faktisk er produsenten så sikker i sin sak, at de gir en tre års garanti på belegget og en 25 års garanti på håndtaket og bunnen til stekepannen.

AMT Gastroguss er produsert i aluminium og kommer i flere forskjellige størrelser. Her kan du velge mellom: 20, 24, 26, 28 og 32 cm. Det er ingen tvil om at AMT Gastroguss er en solid og sterk stekepanne – til og med i reklamen vil du se en tank kjøre over pannen, uten at dette påvirker verken form eller fasong. Men la oss se nærmere på hvordan stekepannen fungerer i praksis.

AMT Gastroguss kan benyttes på alle typer komfyrer og er helt fri for PFOA. Bunnen er ekstra tykk hvilket sørger for en jevn varmefordeling, og non-stick belegget er helt unikt. Dette er nemlig smykket med et lag titandioksid fra produsent, hvilket er et anti-korrosjons-lag. Deretter kommer et keramisk lag og et non-stick-lag for ekstra slitestyrke og riperesistent.

Denne stekepannen er 100 % resirkulerbar og kan brukes av både profesjonelle og hverdagslige kokker. Du kan vaske stekepannen i oppvaskmaskinen, og håndtaket kan tas av. Det er også mulig å plassere AMT Gastroguss i en stekeovn opptil 240 grader, hvilket er imponerende. Den tykke bunnen holder godt på varmen og håndtaket gir et godt og solid grep.

Dette er stekepannen for de som virkelig vil ha et solid verktøy på kjøkken. AMT Gastroguss er robust, slitesterkt og har flere gode funksjoner som en jevn varmefordeling og fire lag med keramikk behandling. Dette er som sagt en dyrere modell, men du får til gjengjeld mye for pengene.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Aluminium
 • Størrelse: Fra 20-32 cm
 • Avtagbart håndtak
 • Kan vaskes i maskin
 • Ovnssikker opptil 240 grader
 • Tykk bunn
 • PFOA-fri
 • Keramisk overflatebehandling i fire steg

Fiskars Handy Stekepanne 

Fiskars Handy Stekepanne test

Fiskars Handy Stekepanne er et brukervennlig og prisvennlig valg av stekepanne, som gjør det enkelt å lage mat. Stekepannen veier lite og er det perfekte tilskuddet i et travelt familiekjøkken. Her får du en størrelse på 28 cm og et godt non-stick belegg for enkel rengjøring og trygg, bekymringsfri mataling.

Sjekk dagens pris

Fiskars Handy Stekepanne er produsert i aluminium, hvilket betyr at den har god slitestyrke. Modellen egner seg godt på alle komfyrtopper, men skinner virkelig om du prøver den på en topp av glasskeramikk. Fiskars Handy Stekepanne er nemlig utstyrt med en helt unik «Energy Base»-teknologi, hvilket gjør at den varmes opp dobbelt så raskt på glasskeramikk.

Stekepannen har et Hard Tec belegg hvilket gjør den non-stick. Dette belegget er særdeles slitesterkt og resistent mot riper. Du kan til og med vaske Fiskars Handy Stekepanne i oppvaskmaskinen dersom du ønsker det. Det er ikke alle stekepanner med non-stick belegg som egner seg for maskinvask, men det gjør altså Fiskars Handy.

Vi liker veldig godt hvor behagelig det er å bruke stekepannen. Den lette vekten kombinert med et godt grep, gjør matlagingen om til en lek. Under steking vil håndtaket i bakelitt holde seg svalt, hvilket naturligvis er en stor fordel. Du kan også plassere stekepannen i ovnen, så lenge temperaturen ikke overskrider 150 grader.

Energi bunnen er av aluminium og er ekstra tykt for en jevn og god oppvarming. Bunnen har en tykkelse på 4,5-5,5 mm og diameteren til pannen ligger på 22 cm. Hele stekepannen har en kapasitet på 1,1 liter og veier så lite som 0,7 kg. Dette sørger for en brukervennlig og enkel forberedning av middag. Har du mindre oppbevaringsplass vil dette være et trygt valg.

Fiskars Handy er et godt valg for de som ønsker et prisvennlig, men likevel solid valg av stekepanne. Har du en komfyrtopp av glasskeramikk, vil dette være et naturlig valg. Stekepannen er slitesterk og tåler til og med en runde i oppvaskmaskinen, selv om den kommer med et godt non-stick belegg.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Aluminium
 • Størrelse: 28 cm
 • Tåler oppvaskmaskin
 • Virker på induksjon
 • Lett av vekt
 • Energi bunn
 • Hard Tec non-stick belegg

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Tefal Talent Pro Stekepanne

Tefal Talent Pro Stekepanne test

Tefal Talent Pro er en budsjett- og brukervennlig stekepanne som egner seg godt til induksjonstopper. Til tross for den lave prisen, har Tefal Talent Pro flere gode funksjoner og en særdeles høy kvalitet. Stekepannen er utrustet med den fremste non-stick teknologien, Thermo Spot, og en solid bunn i tykk titan.

Sjekk dagens pris

Tefal Talent Pro kommer kun i en størrelse på 28 cm, hvilket er gjennomsnittlig og vil passe de fleste koketopper. Det som skiller Tefal Talent Pro ut på markedet, er den ekstremt gode Titanium Excellence-teknologien som er brukt i produksjonen av stekepannen. Denne teknologien er den fremste innen kjøkkenutstyr, ettersom den blant annet sørger for en meget god holdbarhet.

Tefal Talent Pro er utstyrt med et Excellence non-stick belegg, hvilket er forsterket med titan-partikler. Disse partiklene har en holdbarhet som varer tre ganger lenger enn tradisjonell Titanium Force-teknologi. I tillegg kan Tefal Talent Pro skryte på seg en ekstra tykk bunn som også er produsert i titan.

Tefal Talent Pro har selvfølgelig også de andre gode kvalitetene Tefal er kjent for. Thermo Spot er en unik teknologi som viser deg når stekeplaten har nådd ideell temperatur. Med riktig forvarming kan du sikre en bedre smak på matlagingen, samtidig som du sørger for at vitaminer og næringsinnhold i grønnsaker ikke forsvinner grunnet for varm temperatur.

Thermo Sport gir deg bedre farge, konsistent, smak og dermed også bedre mat. Tefal Talent Pro kan brukes på alle koketopper, men egner seg særlig godt på induksjon. Det er da Thermo Spot funksjonen virkelig skinner. Vi liker også hvordan pannen er designet for å fordele varme på best mulig måte, og at håndtaket er ergonomisk for et godt grep.

Dette er en stekepanne som egner seg godt til hverdags og for studenter. Du får et godt kjøkkenredskap med smarte funksjoner, som er enkel å rengjøre og som vil vare i mange år fremover. God holdbarhet og en slitesterk bunn, sørger for at stekepannen blir en god venn på kjøkkenet. Vær obs på spisse metallredskaper, da disse kan skrape i bunnen.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Titanium
 • Størrelse: 28 cm
 • Virker på induksjon og alle koketopper
 • Ekstra tykk bunn
 • Belegg av Titanium Excellence
 • Thermo Spot
 • Godt grep og stilrent design

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Fiskars Hard Face Optiheat Stekepanne

Fiskars Hard Face Optiheat Stekepanne test

Vil du ha en virkelig innovativ stekepanne? Fiskars er en produsent som kombinerer teknologi og innovasjon i sine eksepsjonelle stekepanner. Fiskars Hard Face er en modell som byr på Optiheat, Hard Tec-belegg og flere gode funksjoner. Modellen kan kjøpes i to forskjellige størrelser: 24 cm og 28 cm.

Sjekk dagens pris

Fiskars er en finsk produsent som står bak en rekke innovative redskap til kjøkkenet. Deres Fiskars Hard Face er en helt unik modell innen stekepanner, blant annet grunnen den innovative Optiheat-basen. Dette er en teknologi som gjør det umulig å overopphete mat dersom du bruker pannen på induksjonskomfyr.

Teknologien bak Optiheat baserer seg på temperatur. Det vil nemlig ikke være mulig å få pannen varmere enn 230 grader, noe som kan være en stor fordel på travle kjøkken. Du kan holde på med flere ting samtidig, uten å bekymre deg for at maten skal brenne eller steke i stykker.

Men dette er ikke det eneste teknologien som kommer med stekepannen. Her får du nemlig også et Hard Tec-belegg, hvilket gir deg en utrolig slitesterk og glatt overflate. Fordelene får du både under og etter matlagingen. Hard Tec-belegget sørger for at du får en jevn og rask varmefordeling, samtidig som det gjør det enkelt å rengjøre pannen etter bruk.

Fiskars Hard Face kan vaskes i oppvaskmaskin, noe ikke mange andre non-stick panner kan skilte med. Har du det travelt eller er sliten etter jobb, er dette en fin funksjon å ha. Fiskars Hard Face er også særdeles lett av vekt til tross for at den er robust. Vi setter pris på at levetiden til stekepannen ikke blir mindre, selv om du vasker den i oppvaskmaskinen.

Fiskars Hard Face er en veldig brukervennlig stekepanne med flere gode egenskaper og teknologier. Dette er pannen for de som vil ha det enkelt og raskt på kjøkkenet, uten at det skal gå utover kvaliteten til maten. Fiskars Hard Face er av høy kvalitet og vil bli en fast venn på kjøkkenet i flere år fremover.

Fordeler oppsummert fra testen

 • Materiale: Aluminium
 • Størrelse: 24 og 28 cm
 • Non-Stick Hard Tec Superior belegg
 • Kan vaskes i oppvaskmaskin
 • Robust lang levetid
 • Optiheat teknologi til induksjon

Her finner du beste pris

Bakeren og kokken

Dette bør du se etter i en stekepanne

En stekepanne kan vare deg livet ut om du velger en solid modell og tar godt vare på den. Det finnes mange forskjellige stekepanner å velge fra, men hvordan vet du hva du skal se etter? Det skal vi ta deg gjennom nå.

Materiale

Du vil se at mange stekepanner kommer i forskjellige materialer: Kobber, rustfritt stål og støpejern er populære alternativer. Hvert materiale har sine fordeler og ulemper, og det er opptil deg å velge hva som vil passe best inn på kjøkkenet ditt.

Kobber er et relativt trendy materiale som kommer og går når det gjelder kjøkkenutstyr. Som regel er innsiden av kobber-panner i rustfritt stål, da det ikke er sunt å få i seg selve kobber-stoffet. Kobber kan ha noen gode effekter ettersom det leder varme godt, men på moderne kobber panner, vil det for det meste være for estetikken sin del.

Rustfritt stål er et av de mest populære alternativene, og dette materialet er både holdbart, tåler oppvaskmaskin og høye temperaturer. Noen panner har en jevn tykkelse over hele bunnen, hvilket gir godt med varme på kantene og innsiden av pannen. Det er vanskeligere å slå en panne med tykk bunn.

Det negative med rustfritt stål er at det til tider kan lede varme noe dårlig. Vi ser derfor at de fleste stekepanner i rustfritt stål, har en kjerne av aluminium. Dette er et materiale som leder varme på effektiv måte. Overflaten til slike stekepanner kan være polert eller matt. På en matt overflate vil fettet fordele seg, litt på samme måte som det fordeler seg i en støpejernspanne med belegg.

Støpejernspanner er kanskje de mest robuste og slitesterke pannen på markedet. Disse kan holde livet ut dersom de blir behandlet riktig. Noen støpejernspanner krever at du selv smører dem inn med belegg, mens andre kommer forhåndsbehandlet.

Støpejern har en ekstremt høy toleranse mot varme og høye temperaturer. I overflaten har støpejern noe som kalles for «porer». Detter miniatyr lommer hvor fett samler seg, slik at stekeplaten blir helt jevn. Derfor er det mange som foretrekker støpejern når de skal steke kjøtt.

Brukervennlighet og størrelse

Materiale er ikke det eneste som er viktig. Skal stekepannen være non-stick? Skal den tåle oppvaskmaskin? Hvor stor må den være og skal den virke på induksjon? Dette er spørsmål du kan stille deg før du starter jakten på den perfekte stekepanne.

I tillegg er det lurt å tenke gjennom brukervennligheten. Noen stekepanner har unike funksjoner som gjør det lettere å lage mat, for eksempel indikasjoner på når pannen har nådd ideell temperatur og funksjoner som ikke lar stekepannen bli varmere enn en viss temperatur. Tenk gjerne gjennom håndtaket og ekstra funksjoner som er med på å matlagingsopplevelsen.

Finn den beste stekepannen

Før du leter etter en ny stekepanne, er det lurt å skrive ned hvilke funksjoner du ønsker deg. Dette vil gjøre det lettere å navigere seg gjennom havet av utvalg. Ta en titt på testen vår og se på de forskjellige modellene, her finnes det noe for alle.

Når du har kjøpt en stekepanne bør du lese deg opp på hvordan du vedlikeholder den og hvordan du rengjør den på best mulig måte. Slike små ting kan være med på å forlenge levetiden betraktelig. Lykke til med jakten!

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 1 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo