Bilstol test: De 24 beste bilstolene til barn (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen tester bilstoler og viser til erfaringer, fordeler, ulemper og spesifikasjoner. Vi kårer også beste bilstol 2024. På denne måten kan du enklere finne den prefererte barne- eller babystol til bilturene dine.

BeSafe iZi Plus X1 – BEST I TEST BILSTOL

BeSafe iZi Plus X1 Bilstol test

iZi Plus X1 fra BeSafe er en slitesterk og sikker bakovervendt bilstol. Denne modellen kan monteres med både forankringsstropper, støtteben og bilbelte. Bilstolen følger med en pute for de minste barna i tillegg til en ypperlig sidekollisjonsbeskyttelse takket være SIP +. Denne hektes enkelt på siden av stolen som møter bildøren, og reduserer skader ved kollisjon.

Kan kjøpes her:

Jollyroom

Ut i fra lengden og maksvekten til stolen, vil barn opptil 6 år kunne sitte trygt og komfortabelt i iZi Plus X1. Nakkestøtten er enkel å heve ved hjelp av sperren som befinner seg på stolens bakside. Dette er en bilstol med lang brukstid. De minste barna kan benytte puten, bodyhugger, som følger med. Denne puten omfavner og løfter opp de minste.

Dette er en kompakt, men likevel stor bilstol. For de minste bilene kan iZi Plus X1 oppleves som noe stor, men det vil likevel være plass til å sitte eller montere en ytterligere stol ved siden av iZi Plus X1.  

For å stramme bilbelte, kan du benytte frontbøylen til å pumpe beltet stramt. Forankringsstroppene krever en viss styrke fra riktig vinkel for å fungerer optimalt. Støttebenet må deretter justeres mot bilens gulv. Monteringer tar altså litt tid og krever en viss styrke, men det tar ikke lang tid før du har metoden i fingerspissene.  

iZi Plus X1 står svært stabilt i bilen, men selen har en tendens til å vri seg. I tillegg skulle vi gjerne sett at selve selen var noe lengre, for å enklere tilgang. Skulderputen til selen har en praktisk magnet som fester seg til bilstolens sider. Dette gjør det enkelt å frakte barnet ut og inn av stolen.

iZi Plus X1 kan vinkles i ulike stillinger ved etthåndsgrep. Stolen kommer med en hvilestilling, som også støtter barnets hode under søvn. Her får også barnet godt med benplass, selv om de eldste og høyeste barna muligens må justere seg litt. Dette er dog ikke en uvanlige ulempe for større barn i bilstoler.

Fordeler:

 • iZi Plus X1 har flere hvilestillinger og mulige vinkler, for optimal komfort gjennom hele bilreisen.

 • Komforten i seg selv er også meget god og setet sitter stabilt ved riktig montering.

 • Levetiden er lang grunnet de robuste materialene, og barnet kan bruke stolen frem til fylte 6 år. Dette er en meget lang brukstid og derfor en stor fordel.

Ulemper:

 • iZi Plus X1 har ingen ulemper som skiller seg ut fra andre bilstoler på markedet. Skal vi likevel pirke, kan det nevnes at bilstolen er noe stor. For de minste bilene kan derfor størrelsen opplevelse som en ulempe.

Testresultat

iZi Plus X1 er en særdeles slitesterk, sikker og robust bilstol. Monteringen tar noe tid de første gangene, men dette sørger også for optimal sikkerhet og komfort for barnet. Grunnet de gode kvalitetene, får ikke bilstolen trekk i helhetsvurderingen for dette. Stolen kommer med flere mulige vinkler for optimal komfort, uansett barnets alder.

Dette er en bilstol som sitter ekstremt stabilt og gir en formidabel sittekomfort for barn gjennom hele brukstiden. Denne er for så vidt også lang og barnet kan bruke stolen frem til fylte 6 år. Benplassen er romslig, selv for de største barna. Grunnet stolens sikre og brukervennlige egenskaper, kan vi trygt si at iZi Plus X1 er best i test og vinner av markedets beste bilstol.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Plusstest

Godkjent

ECE R44/04

Godkjent

Vektkapasitet

25 Meter

Høyde/nredde/dybde 

56 x 45 x 65 cm

 

Beste priser hos:

Jollyroom

Britax Max Way – Best på budsjett

Britax Max Way test

Britax Max Way er en brukervennlig bilstol med lang brukstid. Denne stolen er svært enkel å installere og kommer med en høy ryggstøtte hvilket forlenger brukstiden betraktelig. Designet er enkelt og stilrent kombinerte med trygge og sikre egenskaper.

Produktbeskrivelse

Bilstolen monteres enkelt ved bruk av stolens egne festestropper og bilens sikkerhetsbelte. På undersiden av stolen finner du en u-formet stang som hjelper til med balanse og støtte. Denne kan være noe vanskelig å finne første gang stolen er i bruk, men felles enkelt ut ved å trykke på de to knappene. Når Britax Max Way er montert, sitter den meget stabilt og godt fastspent.

Denne bilstolen kommer ikke med en posisjon for hvilestilling, men har en behagelig vinkel som gjør setet komfortabelt for barn av alle størrelser. De største barna vil dra nytte av at hodet ikke faller ned til brystet under søvn, hvilket er et stort pluss. Stolen i seg selv er meget romslig og gir god plass for voksing.

Britax Max Way har som sagt en høy rygg noe som gjør at barnet kan vokse seg inn i stolen. Barnet vil kunne benytte stolen frem til en høyde på 110 cm. Derimot gir ikke stolen like mye benplass som et større barn gjerne har behov for. Trekket er glatt og fremstår smussavvisende, samtidig som det er godt polstret og har en myk sitteflate.

Bilstolen kommer med en hodestøtte som enkelt kan justeres fra baksiden av stolen, støttebenet er også relativt lett å heve. For optimal brukervennlighet og enkel håndtering, kommer Britax Max Way med en praktisk bærelist. Dette gjør det komfortabelt å frakte stolen inn og ut av bilen.

Når barnet skal ut av stolen er selespennen lett tilgjengelig. Derimot er det noe vanskeligere å dra selene ut og inn. Her opplever vi en liten motstand og det blir ikke en like sømløs åpning som vi ønsker. Likevel fungerer selen godt for en bilstol i denne prisklassen. Barnet vil føle seg trygg takket være de dype sidene og den høye ryggen. Dette er et solid og prisvennlig valg, for de som ønsker seg en stol barnet kan vokse inn i.

Fordeler:

 • Britax Max Way er en av testens billigere alternativer, uten at dette gjenspeiler seg i kvaliteten

 • Stolen er enkel og ukomplisert, og kommer med en praktisk ryggstøtte som gjør at barnet kan vokse inn i stolen. De største fordelene er dermed brukervennligheten og brukstiden.

Ulemper:

 • kan til tider være noe vanskelig å justere selen, hvilket trekker noe ned.

 • I tillegg kommer ikke Britax Max Way med en hvilestilling, noe som kan være en ulempe. Selv om ryggstøtten er lang og romslig, gir stolen noe mindre plass til bena for de største barna.

Testresultat

Britax Max Way er det perfekte valget av bilstol for de som er på et budsjett. Her får du en brukervennlig og lite komplisert bilstol, som sitter ekstremt solid og godt fast i bilen. Stolen er enkel å montere og justere, med unntak av selen som til tider gir noe motstand. Likevel er kvaliteten og prisklassen så god, at Britax Max Way havner godt opp på listen i kåringen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

ECR 44

Godkjent

Vektkapasitet

9 – 25 kg
Høyde/bredde 60 x 45 cm
Alder 9 mnd – 6 år

 

Maxi-Cosi Pearl Smart i-Size

Maxi-Cosi Pearl Smart i-Size test

Pearl Smart i-Size er en praktisk og modulbasert bilstol. Denne modellen benytter seg først av en Isofix-base til babystolen, for deretter å benytte samme løsning til den bakoverlente stolen. Dette gir flere fordeler og gjør Pearl Smart i-Size  til en fleksibel og kostnadseffektiv bilstol. Det er likevel verdt å merke seg at stoler som monteres med isofix har en noe begrenset brukstid. Etter hvert bør denne byttes ut mot en stol med høyere maks vekt.

Produktbeskrivelse

Denne modellen er svært brukervennlig og enkel å montere. Her får du lyssignaler som indikerer at monteringen har gått riktig for seg, og at stolen er trygt installert. Dette gjør det svært enkelt å få babystolen på plass. Det er også enkelt å frakte Pearl Smart i-Size mellom ulike kjøretøy.

Pearl Smart i-Size tar ikke opp mye plass i baksetet og fremstår meget kompakt. Stolen har fire ulike stillinger som kan vinkles og justeres. Dette sørger for god komfort for barnet. For å justere vinklene benytter du deg av spake lokalisert på stolens bakside. Denne vil frigjøre sperren og det er enkelt å senke stole til en komfortabel hvilestilling.  

Komforten er også styrket av trekket, hvilket oppleves som både behagelig og mykt. For de minste barna følger det med et spedbarns-innlegg, hvilket er en nyttig løsning i overgangstiden. Trekket kan tas av og vaskes ved behov.

Nakkestøtten er justerbar med et enhåndsgrep. Her blir selen senket og hevet sammen med nakkestøtten. Både spennen og skulderstroppene blir automatisk lagt til side når selen åpnes. Dette sørger for at du slipper å lete etter stroppene bak barnets rygg. For mange virker dette gjerne som en unødvendig og liten detalj, men å grave etter stroppene er et irritasjonsmoment for både barn og foreldre.

Fordeler:

 • Maxi-Cosi Pearl Smart i-Size har seler som automatisk trekkes unna hvilket er en stor fordel. I tillegg er trekket av særdeles høy kvalitet og oppleves både mykt og komfortabelt.

 • Når barnet skal sove kan stolen enkelt justeres i hvilestilling.

 • Monteringen i seg selv er også svært ukomplisert og brukervennlig.

Ulemper:

 • Det som trekker ned for Maxi-Cosi Pearl Smart i-Size, er levetiden. Denne er begrenset og stolen bør byttes ut etter noen år. Når barnet blir 18 kg eller 105 cm, er det på tide å bytte til bakovervendt stol.

Testresultat

Maxi-Cosi Pearl Smart i-Size har en robust kvalitet og oppleves trygg samt enkel i bruk. Her får du en enkel og brukervennlig montering, og justeringen er heller ingenting å klage på. Et stort pluss er det at du slipper å lete bak barnets rygg etter stroppene. Det som imidlertid trekker noe ned, er at stolen må byttes ut mot en bakovervendt stol, når barnet blir 18 kg eller 105 cm høy.

Dette er derimot en god stol som du får mye glede av i tiden den benyttes. Barnet kommer til å sette pris på de fleksible selene og den behagelige hvilestillingen. Det er enkelt å vaske det komfortable trekket og foreldre kan være trygg på at barnet sitter godt og sikkert festet i stolen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maksimal vekt

18 kg
Dybde x høyde x bredde 61 x 50 x 47,5 cm

Anbefalt høyde

67 – 105 cm
Stolens vekt 6,9 kg

Axkid Minikid 2 Solid

Axkid Minikid 2 Solid

Axkids Minikid 2 Solid er bakovervendt bilstol med ekstremt god plass. Dette er blant testens mest romslige alternativer. Hodestøtten kan utvides noe som gir lang brukstid. Her får selv de største barna god nok plass til å sitte trygt. Komfort går igjen i denne bilstolen. Trekket er både behagelig og mykt og produsenten har sørget for god polstring.

Produktbeskrivelse

Derimot ser vi at trekket kan oppleves skittent og tilsmusset relativt fort. Flekker setter seg lett fast i stoffet, og det er derfor viktig å ta dette av for en maskinvask så snart det har blitt tilgriset. Stolen er kompakt og gir god komfort til andre passasjerer i baksetet. Her er det ingen detaljer eller elementer som stikker ut og hindrer komforten til sidemann.

Når stolen skal tas ut av bilen, skulle vi gjerne sett at Axkids Minikid 2 Solid kom med et håndtak. Stolen fungerer generelt meget godt, men vi mangler mer spesifikke instruksjoner for stolens funksjoner. Det er mulig å stille inn stolen i ulike vinkler og posisjoner, noe som sørger for god komfort. Derimot er det kun mulig å stille inn til hvilefunksjon under selve monteringen.

Dersom du ønsker å gi barnet hvilestilling, må du altså feste festetroppene på nytt, etter dette har blitt justert. For barnet som skal benytte stolen, er dette et utmerket alternativ. Den er komfortabel og gir god sikkerhet. Derimot kan foreldre merke seg at stolen har noen svakheter ved montering og justering.

Fordeler:

 • Axkids Minikid 2 Solid er en særdeles romslig stol og blant testens beste på dette området. Her er komfort et stort pluss.

 • Det er mulig å stille stolen og nakkestøtten inn etter behovet til barnet. I tillegg er dette et prisgunstig alternativ.

Ulemper:

 • Vi savner et håndtak og en mer praktisk måte å få stolen i hvilestilling.

 • I tillegg blir stoffet lett skittent og trekket må derfor vaskes oftere enn andre modeller på markedet.

Testresultat

Axkids Minikid 2 Solid er et godt og solid alternativ til bilstol. Her er det mulig å stille stolen inn i hele fem ulike vinkler, noe som er et pluss ettersom barnet kan vokse seg inn i stolen. Brukstiden er lang og dette merkes ved hvor romslig stolen er. Selv de største barna kan sitte komfortabelt her. Nakkestøtten kan justeres og låses, noe som også bidrar til lang brukstid.

Det er i detaljene og praktiske løsninger at Axkids Minikid 2 Solid viser sine svakheter. Hvilestilling må justeres ved montering og vi savner et håndtak for lettere frakt og håndtering. I tillegg skulle vi gjerne sett at bilstolen kom med flere instruksjoner vedrørende funksjonene. Men ingen av ulempene vil være en ulempe for barnet. Stolen fungerer godt og gir god komfort til små og store barn.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Alder 0-6 år
Maks vekt 25 kg
Maks hhøyde 125 cm
   

BeSafe IZi Twist B-E i-Size

BeSafe IZi Twist B-E i-Size

BeSafe IZi Twist B-E i-Size er en populær og praktisk barnestol for de minste. Denne kan nemlig benyttes rett etter fødsel. Takket være det medfølgende innlegge, Newborn Hugger og Baby Shell, er dette en stol som spedbarnet kan vokse seg inn i. Stolen er bakovervendt og monteres sammen med støtteben og isofix.

Produktbeskrivelse

Selve monteringen er svært smidig og brukervennlig, Her får du tydelige farge- og lyd-indikasjoner, som forteller deg når du har festet sperrer og stolen riktig. Det er ikke mulig å løsne stolen fra basen, noe som kan være en fordel for mange. Imidlertid betyr dette at stolen ikke kan brukes utenfor kjøretøyet.

Med BeSafe IZi Twist B-E i-Size får du muligheten til å justere mellom forskjellige skråningsvinkler. Dette gjør det enkelt å finne den perfekte vinkelen som egner seg best for både barnet og bilen. Stolen tar noe plass og oppleves som litt større enn andre babystoler. Men dersom du sammenligner den med andre bakovervendte stoler, vil den oppleves som normal i størrelsen.

For enkel håndtering kommer BeSafe IZi Twist B-E i-Size med håndtak på begge sider. Dersom du ønsker å rotere stolen, behøver du kun å trykke på det ene håndtaket. Rotering er mulig begge retning, hvilket er et stort pluss. Dette gjør det enkelt å frakte barnet inn og ut av bilen, og det vil bli en kontrollert og stabil opplevelse for babyen.

Sammenlignet med vanlige babystoler, føles BeSafe IZi Twist B-E i-Size mer romslig. Den er likevel ikke så stor at det blir for meget for nyfødte. Her hjelper innleggene på og gir barnet en trygg og lun følelse. Selen er solid og polstret, noe som gjør at den sitter godt. Når det kommer til skrittstroppen er denne noe kort og her må du være forsiktig slik at spennen ikke klemstrer låret til barnet.

Fordeler:

 • BeSafe IZi Twist B-E i-Size kan roteres og vridningsfunksjonen er svært velfungerende. dette øker følelsen av brukervennlig og stabilitet.

 • Stolen kan benyttes fra fødsel og har derfor en lang brukstid.

 • Takket være de mange justeringsmulighetene, er dette en stol som kan vokse jevnt samtidig som barnet blir større.  

Ulemper:

 • Babystolen kan ikke fjernes fra basen, noe som kan være en ulempe. Dette betyr at du ikke kan bruke stolen utenfor bilen som for eksempel på en barnevogn.

 • skrittstroppen er også noe kort i selen, og her må du passe på så du ikke klemmer barnets lår.

Testresultat

BeSafe IZi Twist B-E i-Size er en meget innovativ og funksjonell bilstol, som egner seg godt for de minste barna. Denne stolen kan benyttes fra fødsel og kommer med ergonomisk detaljer som gode muligheter for rotering. Stolen kan roteres både til høyre og venstre, slik at overføringen til og fra bilen blir stabil og jevn.

Stolen gir en trygghetsfølelse for både barn og voksne. Ettersom stolen kan brukes fra fødsel, har den også en meget lang levetid. Vanligvis vil det være et behov for å kjøpe en separat babystol når barnet er lite, men dette slipper du med IZi Twist B-E i-Size. Den innovative vridningsfunksjonen, tryggheten og brukstiden, gjør dette til et godt praktisk valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maks vekt

18 kg

Egenvekt

15 kg
Høyde 63 cm
Bredde 44 cm

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size test

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size er en praktisk og anvendelig bilstol som kan roteres ved basen. Denne modellen er bakovervendt og kommer med mange av de samme funksjonene vi finner i andre BeSafe stoler. iZi Modular RF X1 i-Size er på mange måter en tradisjonell bilstol som kan benyttes fra barnet er mellom 6 og 9 måneder gammelt. Når barnet er lite, er det mulig å benytte de medfølgende putene for en mer omfavnende sitteflate.

Produktbeskrivelse

iZi Modular RF X1 i-Size har en svært brukervennlig og enkel installasjon. Det blir ikke langt mer intuitivt enn dette. Du putter enkelt isofix-armene i festene til bilsetet og deretter feller du ut støttebenet og justerer lengden. Gjennom denne prosessen blir du styrt av tydelige lyd- og fargeindikasjoner. Disse viser deg hvordan installeringen skal gjøres og forteller deg når alt er klikket riktig på plass.

iZi Modular RF X1 i-Size kan enkelt flyttes mellom ulike kjøretøy og har svært oversiktlige funksjoner. Stolen er kompakt og tar ikke opp for mye rom i bilen. For at stolen skal kunne roteres på setet, er det likevel nødt å være litt plass rundt basen. Rotasjonen er enkelt å du holder simpelthen inne et av håndtakene som befinner seg stolens base.  

Det som derimot trekker noe ned  iZi Modular RF X1 i-Size, er isofix-armen. Denne kan noen ganger være litt vanskelig når stolen skal løsnes fra settet. Her gjelder det å presse ned sperren samtidig som stolen trykkes innover. Dette vil frigjøre isofixen, men det kreves litt trening for å få teknikken på plass.

Fordeler:

 • Monteringen er svært intuitiv og enkel, dette er en stor fordel.

 • Gode hvilke-funksjoner gir optimal komfort for både mindre og større barn.

 • Komforten blir også bedret takket være de smidige selene med magnetfester.

Ulemper:

 • Isofix-armen kan til tider være noe vanskelig å løse, og det kreves litt trening for å få teknikken på plass.

 • De største barna vil også kunne oppleve at benplassen er noe trang, men dette er ikke unikt og er en vanlig ulempe for eldre barn.

Testresultat

iZi Modular RF X1 i-Size er en god og funksjonell bilstol spekket full med gjennomtenkte detaljer. Stolen har en makshøyde på 105 cm og en maksvekt på 18 kilo. Den er enkel å justere, særlig i høyde. Her behøver du kun å bruke en hånd samtidig som du kan senke og heve nakkestøtten. Skråningsvinklene er også et pluss og sørger for komfort selv når barnet sover.

For de største barna kan benplassen være noe trang, men dette gjelder de fleste bilstoler. Isofix-armen kan derimot være vanskelig å løsne til tider. Stolen fungerer generelt sett meget godt med smidige seler og stropper som ikke vrir seg. Prisen er noe høyere enn andre modeller, men til gjengjeld får du en bilstol av særdeles høy kvalitet og flotte funksjoner.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maks vekt

18 kg

Egenvekt

15 kg
Høyde

65 cm

Bredde 44 cm

Cybex Sirona Z i-Size

Cybex Sirona Z i-Size test

Cybex Sirona Z i-Size er en smart bilstol med gode vridningsfunksjoner og forseggjorte detaljer. Stolen er både robust og smidig, og monteres enkelt med isofix. Dette gjør installasjonen brukervennlig noe som igjen blir forsterket av de tydelige markeringene. Her er får du grønne og røde indikatorer som hjelper deg visuelt under monteringen. Skulle du være usikker, vil støttebenet gi fra seg en pipelyd dersom setet ikke står rett.

Produktbeskrivelse

Trekket til stolen har en ypperlig passform og er mykt samt behagelig. Dette gir barnet mye komfort under kjøreturen. Dersom setet blir tilgriset, er det enkelt å ta det av for en maskinvask. Men det må nevnes at trekket i seg selv er veldig motstandsdyktig og flekker setter seg sjeldent i stoffet. Stoffet kan også tas av i deler, noe som er en fordel ved lett vask.

Setet står stabilt inne i bilen og kan vris slik at setet vender mot døren. Dette gjør det enkelt å ta barnet inn og ut av bilen, samtidig som det øker stabiliteten. Men her er det også verdt å nevne at større barn gir mindre plass til dreiemomentet. De største barna må endre sittestilling for at dette skal bli tilgjengelig.

Når nakkestøtten justeres i høyden vil selen følge etter. Dette gjør at selen alltid sitter i riktig posisjon og er tilpasset skuldrene til barnet. Stolen har en maksvekt på 18 kilo, hvilket betyr at den bør byttes ut når barnet overskrider vekten. Da vil en bakovervendt bilstol egne seg bedre, både for sikkerhet og barnets komfort.

Dersom du har en mindre bil, vil passformen til Cybex Sirona Z i-Size komme godt med. Dette er en særdeles smal bilstol og vil derfor ikke utsette de andre passasjerene i bilen. Formen er også rundt og har ingen detaljer som stikker ut. Dette gjør det behagelig å sitte ved siden av stolen.

Fordeler:

 • De forseggjorte detaljene som de runde kantene er en stor fordel.

 • Bilstolen er godt utformet med et trekk som er enkelt å rengjøre.

 • Visningsfunksjonen er et stort pluss og gjør det enkelt å frakte barnet inn og ut av bilen.

Ulemper:

 • Når barnet vokser, vil vridningsfunksjonen være noe dårligere. Desto høyere barnet blir, jo vanskeligere blir det å få en smidig vridning.

 • I tillegg har bilstolen en noe høy pris sammenlignet med den korte brukstiden.  

Testresultat

Cybex Sirona Z i-Size er en utmerket bilstol for de minste barna – her har produsent gjennomtenkt produktet. Stolen kommer med en praktisk for skråstilling og hvilestilling. Her kan knappene for justering være noe vanskelig å få til, men dette utsetter ikke mye av brukervennligheten. Selene er enkle å stramme og har godt med polstring.

Designet til Cybex Sirona Z i-Size er forseggjort og den runde og smale formen gjør det komfortabelt for andre i baksetet. Det er likevel viktig å merke seg maksvekten og brukstiden til stolen. Dette er ikke en stol barnet kan vokse seg inn i og den må byttes ut mot et bakovervendt sete når barnet når maksvekten. Dette er derimot et godt valg i overgangsfasen mellom babystol og bilstol.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maks vekt

18 kg

Alder

0-4 år

Anbefalt høyde

45-105 cm

Høyde x bredde 58 x 44 cm

BeSafe iZi Kid X3 i-Size

BeSafe iZi Kid X3 i-Size test

BeSafe iZi Kid X3 i-Size er ny og forbedret versjon av tidligere modeller fra produsenten. Her får du med en ekstra sidekollisjonsbeskyttelse samt et praktisk innlegg for de minste barna. Bilstol har en effektiv og stabil monteringsprosess og byr på en smart hvilestilling samt høy plassering.

iZi Kid X3 i-Size kommer med en sidekollisjonsbeskyttelse for ekstra sikkerhet. Denne kalles for SIP+ og hektes enkelt på den siden av bilstol som vender mot døren. Dersom en kollisjon skulle finne sted, vil beskyttelsen sørge for å minimere kraften som utsettes for barnet og stolen. Innlegget blir kalt for body hugger og passer perfekt for de minste barna som kommer fra babystoler.

Bilstolen kommer med en frontbøyle for god støtte og en sitteoverflater som minner om de andre modellene fra produsenten. Stolen har en relativt tung egenvekt og egner seg derfor ikke til hyppig overføring inn og ut av kjøretøyet. Monteringen i seg selv er veldig enkel, på tross av vekten til stolen

Ved montering benyttes det støtteben, støtteplate og isofix. Støtteplaten skal pumpes ut slik at stolen blir godt festet i bilen. iZi Kid X3 i-Size kan kun benyttes bakovervendt og kommer med en maksvekt på 18 kilo. Dersom du har monterer andre bilstoler med isofix tidligere, vil ikke denne prosessen være ukjent eller komplisert. Her får du gode bruksanvisninger.

Stolen oppleves som kompakt og tar ikke opp alt for mye plass i baksetet. Det er i lengden at stolen tar mest plass, spesielt dersom hvilestillingen er tatt i bruk. Stolen kan vinkles ved løfte sperringene som befinner seg under kanten til setet.  

Selene har praktiske magnetfester som sitter godt på skulderputene. Dette gjør det enkelt og laste barnet inn og ut av stolen. Nakkestøtten kan justeres med et enhåndsgrep noe som sørger for at barnet kan vokse jevnt med iZi Kid X3 i-Size.

Fordeler:

 • iZi Kid X3 i-Size er en meget funksjonell og brukervennlig bilstol

 • Den er svært enkel å montere og justeringene føles sømløse

 • Særlig er det positivt at nakkestøtten kan justeres, slik at barnet kan vokse med stolen frem til det når maksimal vekt.

Ulemper:

 • Stolen har en ganske tung egenvekt hvilket kan gjøre det noe vanskelig å håndtere stolen utenfor bilen.

 • I tillegg tar den opp en god del plass i lengden, særlig hvis hvileposisjonen er slått på.

Testresultat

iZi Kid X3 i-Size har flere gode og brukervennlige egenskaper. Her får du en god sidekollisjonsbeskyttelse samt flere muligheter for endring av vinkel og stilling. Bilstolen tar noe plass i lengden dersom hvilestillingen blir benyttet. Trekket oppleves som slitesterkt og har et av testens peneste design. Det er i tillegg lett å ta av for vask dersom det skulle bli behov for rengjøring.

Ettersom dette er en isofix-stol har den maksvekt på 18 kilo. Stolen i seg oppleves som noe tung, men dette utsetter ikke monteringen. Dersom du er på jakt etter en stabil og funksjonell isofix-stol med høy sikkerhet, vil iZi Kid X3 i-Size være et pålitelig valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maks vekt

18 kg

Egenvekt

15,5 kg
Bredde 44 cm
Høyde 63 cm

Axkid Minikid Seat

Axkid Minikid Seat test

Axkid Minikid Seat er en meget populær bilstol som er en bedret og fornyet versjon av produsentens tidligere modeller. Bilstolen kommer nå med flere nye funksjoner og fordeler. Trekket er enklere å ta av og rengjøringen blir dermed mer smidig og effektiv. Støttebenet er mer smidig og enklere i bruk, samtidig som det har blitt gjort kortere.

Vi ser også en forbedring i nakkestøttens form. Denne har blitt designet slik at det er minimale sjanser for at barnets hode faller fremover ved søvn. Nakkestøtten har også blitt låsbar og det er lettere å komme til justerings-funksjonene enn før. Bilstolen er også blitt tilrettelagt for større biler, og nå er det mulig å ta i bruk en utvidelse for bedre tilpasning av høyere seter.

Stolen er svært brukervennlig og enkel i montering. Dette er takket være de selvspennende forankrings-remmene. Trekket som nå er enklere å ta av, har også blitt polstret bedre. Dette øker komforten til barnet og gjør stolen perfekt for de lange bilturene. Det er også mulig å justere stolen i fem forskjellige posisjoner. Dette gjøres ved hjelp av en regulerbar bøyle som befinner seg på stolens underside.

Noe som skiller Axkid Minikid Seat ut på markedet, er den kompakte størrelsen. Dette er en bilstol som får plass i selv de minste biler. Men dette utsetter likevel ikke romsligheten og  komforten til barnet. Her ligger maksvekten på 25 kilo, og det vil være plass til at en seksåring på normal størrelse vil kunne sitte godt og romslig.  

For de minste barna medfølger det et praktisk babyinnlegg. Dette plasseres inne i stolen som en dyne. Innlegget kombinert med mulighetene for justering av både vinkel, selve og nakkestøtte, gjør dette til en svært anvendelig bilstol. Den kan benyttes av flere barn, samtidig som den bokse jevnt sammen med barnet.

Fordeler:

 • Axkid Minikid Seat gir en særdeles romslig sitteflate, selv for de største barna

 • Her får du muligheter til å justere både sele og nakkestøtte, slik at stolen kan tilpasses det aktuelle barnet.

 • Monteringen er enkel og brukervennlig, selv for de som aldri har installert et bilsete før.

Ulemper:

 • Axkid Minikid Seat har litt korte støtteben, selv om dette kan suppleres med utvidelsen.

 • Det er heller ikke mulig å vinkle sete mens du kjører. Selve vinklingen kan justeres med bøylen, men du får ikke like mye kontroll over vinkelen som med andre modeller. Dette kan være en ulempe for de med avrundede seter.

Testresultat

Axkid Minikid Seat er en anvendelig, praktisk og forbedret bilstol. Det medfølger en utvidelse som gjør at bilstolen er mer kompatibel med høye seter og større biler. Det er mulig å justere vinkelen til stolen med bøylen under sete. Det er imidlertid ikke mye forandring i vinkel, og dersom du har et avrundet sete er det ikke sikkert at stolen får en like god plassering. Dette trekker dog ikke mye ned, takket være de mange positive sidene.

Axkid Minikid Seat er en trygg bilstol som er enkel å montere. Takket være støtdemperne er dette en svært trafikk- og kollisjonssikker bilstol. Den gir også mye plass til barnet samtidig som stolen i seg selv ikke tar opp hele baksetet. Her vil du kunne montere stolen i selv de minste biler. Axkid Minikid Seat gir deg mye stol og funksjoner for pengene – et godt valg for de med mindre biler.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maks vekt

25 kg

Egenvekt

11,7 kg

Høyde

62 cm

Bredde

47 cm

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size test

BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size er nok et godt og praktisk bilsete for de minste barna. Dette er en svært stabil og fleksibel stol, som egner seg godt de første årene av barnets liv. Ved overgangen fra babystol til bakovervendt stol, er det viktig at barnet føler seg komfortabelt og at foreldre har tilgang på gode funksjoner. Dette gir iZi Modular RF X1 i-Size.

Dette er en isofix-stol, hvilket betyr at den må byttes ut når barnet vokser. Stolen har en makslengde på 105 cm og en maks vekt på 18 kilo. Stolen er fremoverlent og må derfor byttes ut mot en ny bilstol med forankringsbånd og feste til bilbelte når barnet overskrider maksimal høyden og vekten.

iZi Modular RF X1 i-Size har en ekstremt god kollisjonsbeskyttelse, særlig i hodestøtten. Du får med en SIP+ som enkelt festet på den siden av stolen som vender mot bildøren. Dette øker sikkerheten og reduserer kraften fra siden ved kollisjon. Bilstolen kommer med innovative skulderputer som er tilpasset barnets bevegelsesmønster. Dette øker komforten betraktelig.

iZi Modular RF X1 i-Size skal benyttes sammen med en isofix-base som er svært brukervennlig og enkel å installere. Her får du tydelige indikatorer som forteller deg hvordan hvert trinn av monteringen skal utføres. Denne isofix-basen skiller seg noe ut på markedet, da den kan forlenges. Dette sørger for økt benplass for de eldre barna.

Bilstolen kan flyttes fra basen og er derfor svært enkel å forflytte mellom kjøretøy. Stolen kommer i tillegg med flere muligheter for justeringer og tilpasninger etter det aktuelle barnets behov. Både selen og nakkestøtten kan heves med et enhåndsgrep. Selen oppleves som smidig og fleksibel og den vrir seg ikke. Når selen skal strammes eller løsnes, er dette en enkel prosess.

Fordeler:

 • iZi Modular RF X1 i-Size har gir mye fleksibilitet og smidighet.

 • Basen kan utvides for å øke komforten til de største barna.

 • Hvilestillingen oppleves som komfortabel og sørger for at hodet til barnet ikke faller ned mot brystet under søvn.

 • Stolen er enkel og ukomplisert ved montering og her får du indikatorer noe som er et stort pluss.

Ulemper:

 • Med tanke på at iZi Modular RF X1 i-Size har må byttes ut når barnet vokser, oppleves prisen som noe stiv.

 • Dette er en ulempe ettersom stolen ikke kan brukes over lengre tid. For en stol med kort brukstid, skulle vi gjerne sett at prisen ble senket noen hakk.

Testresultat

iZi Modular RF X1 i-Size er en meget fleksibel og praktisk bilstol. Det er verdt å merke seg at denne må byttes ut når barnet når maksimal vekt og høyde, noe som gir stolen en begrenset levetid. Men i overgangen fra babystol er dette et utmerket valg. Her er det magnetfester som gjør at selen kan henges fast når barnet skal inn og ut av stolen.

iZi Modular RF X1 i-Size har god kollisjonssikkerhet og er utformet for å passe bevegelsesmønsteret til barnet. I tillegg vil ikke hode falle ned mot brystet ved søvn. Stolen kan justeres i ulike vinkler og dette er en smidig prosess takket være sperrer på undersiden. For de som er på jakt etter en smidig, robust og brukervennlig overgangs-stol, er BeSafe iZi Modular RF X1 i-Size har et ypperlig valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maks vekt

18 kg

Egenvekt

15 kg

Høyde

65 cm

Bredde

44 cm

BeSafe iZi Modular RF i-Size

BeSafe iZi Modular RF i-Size test

BeSafe iZi Modular RF i-Size er en solid bakovervendt stol med flere gode egenskaper. Dette er en stol bestående av et tredelt system: Isofix-base, bakovervendt bilstol og en babystol. Basen kan benyttes for begge stolene hvilket er praktisk. En base bringer med seg mange fordeler, blant annet blir installasjonen enkel og det er lett å flytte stolen inn og ut av bilen.

Isofix-armene er uttrekkbare og justeres enkelt og greit individuelt. Når barnet begynner å vokse, kan du trekke ut basen hvilket skaper mer plass for bena. Benplass er et generelt problem knyttet til voksende barn og bilstoler. Men ved å trekke ut bases skapes det større plass mellom ryggstøtten og bilstolen hvilket øker brukstiden betraktelig.

Dette er en stol som gir god romslighet og økt trafikksikkerhet. Sidekollisjonsbeskyttelsen som medfølger er enkel å feste på og sørger for betraktelig mindre trykk dersom et uhell skulle oppstå. For de minste barna medfølger det også et praktisk innlegg.

Det som trekker noe ned for stolen, er de mest oppreiste sittestillingene dessverre ikke er godkjent i følge i-Size-reglene. Dette trekker noe ned ettersom stolen er svært praktisk og funksjonell i sin helhet. Designet er smalt og gir mye rom i baksetet, samtidig som stolen benytter seg av plassen for å gi mye rom til barnet.

Fordeler:

 • BeSafe iZi Modular RF i-Size er en meget praktisk og anvendelig bilstol, med flere brukervennlige aspekter.

 • Den er komfortabel for barnet og gir god plass i baksetet til andre passasjerer.

 • Dette er en stol som vokser med barnet noe som er en fordel.

Ulemper:

 • Den største ulempen til BeSafe iZi Modular RF i-Size er at ikke alle stillingene er godkjent i henhold til i-Size.

 • Dette er synd da stolen ikke har noen andre nevneverdige ulemper og fungerer godt.

Testresultat

BeSafe iZi Modular RF i-Size er en brukervennlig og stabil stol, med enkle reguleringsmuligheter. Her kan du justere både stillingen og nakkestøtten for en optimal høyde for barnet. Både barnet i stolen og medpassasjerer vil sitte komfortabelt med BeSafe iZi Modular RF i-Size i bilen. Designet er smalt og sørger for god komfort for sidemannen.

Det er dog verdt å merke seg at de mest oppreiste stillingene ikke er godkjent i henhold til i-Size-reglene. Likevel har stolen mange gode funksjoner og positive sider. Den når ikke helt til toppen av kåringen, men er fortsatt et pålitelig valg og gir deg lang brukstid.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

18 kg

Egenvekt

14,9 kg

Høyde

63 cm

Bredde

45 cm

Maxi Cosi Mobi XP

Maxi Cosi Mobi XP test

Maxi Cosi Mobi XP gir deg en god kombinasjon av smarte og innovative detaljer, samt god utforming. Dette er en bilstol som kan stilles i fire forskjellige posisjoner takket være den praktiske glidebryteren. Trekket oppleves som mykt og behagelig – i tillegg er det motstandsdyktig mot smuss og gris.  

Glidebryteren fungerer utmerket, selv om barnet nærmer seg maksvekten. Du kan enkelt bytte mellom hvilestillingene og dersom barnet har sovnet, kan stolen enkelt vippes ned med et enhåndsgrep. For de minste barna fungerer også setet godt, overgangen fra babystol til bilstol vil ikke føles stor med Maxi Cosi Mobi XP.

Romsligheten til stolen er også et pluss. Selv 4-5 åringer vil sitte komfortabelt her. På baksiden av stolen befinner det seg praktiske gummilister, som beskytter dashbordet dersom stolen er montert i forsetet. Sitteflaten er dyp og det er lett å heve den interne selen.  

Det som derimot trekker noe ned for Maxi Cosi Mobi XP, er selve utformingen og designet. Her stikker støtte hornene for bilbelte ut, noe som kan være et irritasjonsmoment for de som sitter ved siden av stolen. Er det trangt om plassen i en liten bil, vil det oppleves som noe ubehagelig å sitte ved siden av Maxi Cosi Mobi XP.

Fordeler:

 • Sittedelen er svært komfortabel og myk, dette gir mye rom for de største barna

 • De ulike hvilestillingene og posisjonene er også et stort pluss

 • Det er enkelt å vippe setet i ulike stillinger og monteringen er svært enkel å forstå seg på

Ulemper:

 • Maxi Cosi Mobi XP har støtteben som er noe vrient å justere. Med rett teknikk vil det derimot bli lettere med tiden

 • Det som derimot trekker mest ned for bilstolen, er de unødvendige utstikkende elementene på stolen. Søttehornene er i perfekt høyde for å plage sidemannen og dette kan være et irritasjonsmoment i mindre biler

Testresultat

Maxi Cosi Mobi XP gir mye komfort og smarte funksjoner. Her får barnet sitte komfortabelt og trygt, takket være de mange justeringsmulighetene. Dersom barnet sovner, er det enkelt å vippe setet til en hvilestilling. Trekket er også en fordel her. Det er både mykt og behagelig, samtidig som det er svært motstandsdyktig mot flekker.

Hvilestillingen er nok Maxi Cosi Mobi XP sitt største trekkplaster. Det er enkelt å justere flere elementer av bilen, selv om støttebenets lengde kan være noe mer viren. Dersom vi ser bort i fra irritasjonsmomentet med støttehornene, er Maxi Cosi Mobi XP en praktisk stol med gode funksjoner. Sittedelen er dyp og sørger for mye romslighet, selv for de større barna.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

25 kg

Egenvekt

11,5 kg

Høyde

58 cm

Bredde

46 cm

Cybex Sirona M2 i-Size

Cybex Sirona M2 i-Size test

Cybex Sirona M2 i-Size er en svært ukomplisert og lett installert bilstol. Her kan du justere og vinkle stolen med et enhåndsgrep, noe som øker komforten for barnet. Dette er en stol som kommer som en del av en modulær pakke. I praksis betyr dette at Cybex Sirona M2 i-Size må festet til base, og kan derfor ikke benyttes kun som den er.

Sett bort i fra dette, er selve monteringen enkel og ukomplisert. Når basen er installert vil du enkelt kunne klikke på Cybex Sirona M2 i-Size. Dersom du er usikker, kommer stolen med tydelige indikatorer i form av farger, som forteller deg hvordan stolen skal monteres på en korrekt og trygg måte.

Sirona M2 i-Size kommer med fem ulike hvileposisjoner og sørger for at barnets hode ikke faller fremover dersom det sovner. Selve sittedelen er både myk og behagelig og gir barnet en lun sone. Den justerbare nakkestøtten skiller Sirona M2 i-Size ut fra andre modeller. Her kan du nemlig velge mellom hele 11 ulike høyde posisjoner – og det kun med ett grep. 

Selen vil heve seg automatisk med støtten slik at det alltid er i optimal stilling for barnets skuldre. De mange justeringsmulighetene sørger for at stolen kan vokse i takt med barnet. Skulderstroppene og midje selen er godt polstret for optimal komfort, disse er også skapt for å være enkle å håndtere.

Det kan imidlertid oppstå et lite problem ved at selve rammene hekter seg fast og ikke gir den strammingen som er ønsket. Dette oppleves som lite brukervennlig og kan fort bli et irritasjonsmoment i hverdagen. Det er ikke alltid at dette problemet oppstår, men det er selvfølgelig en ulempe når det først skjer.

Sirona M2 i-Size har en makshøyde på 105, men gir rikelig med god plass for både hode og rygg. Derimot er det litt mindre plass for barnets ben, særlig for de største barna. Dette gjør at brukstiden til stolen er noe mindre enn hva produsenten nok hadde beregnet. Stolen kan fort oppleves som utvokst ettersom det blir mindre plass til bena etter hvert. Likevel er stolen romslig for resten av kroppen.

Fordeler:

 • Sirona M2 i-Size er meget enkel å installere og montere fast i basen

 • Det er også svært ukomplisert å justere høyde og vinkel på stolen, noe som er et sort pluss

 • Romsligheten i ryggen og bak hodet vil oppleves som behagelig og lunt for barnet.  

Ulemper:

 • Benplassen er den største svakheten til Sirona M2 i-Size

 • Her kan stolen oppleves som utvokst, før barnet egentlig har blitt for stor for stolen

 • I tillegg har selen en tendens til å hekte seg fast, noe som fort kan bli et irritasjonsmoment i lengden.

Testresultat

Sirona M2 i-Size er en relativt god og brukervennlig bilstol, med noen svakheter. Den noe manglende benplassen gjør at brukstiden reduseres betraktelig, hvilket trekker en del ned. Derimot gir stolen mye rom for både rygg og hode. Det er også mulig å justere flere elementer med bilstolen, og den kan vinkles for en optimal posisjon.

Dette oppleves som en svært trygg bilstol og den gir mye komfort for de minste barna. Sidebeskyttelsen er en stor fordel i tillegg til stolens gode polstring. Dette er en brukervennlig og behagelig stol, men de noe ujevne egenskapene gjør at den ikke når helt til toppen i denne testen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

18 kg

Egenvekt

12,2 kg

Høyde

56 cm

Bredde

44 cm

Axkid Modukid Seat

Axkid Modukid Seat test

Modukid Seat er en bakovervendt bilstol som kommer med en isofix-base. Monteringen oppleves som ukomplisert, både med tanke på basen og stolen. Her får du tydelige indikasjoner og sperrer på basen, mens stolen klikkes enkelt på. Støttebenet er tydelig og ved å justere isofix-armene, kan du også lage rom for mer benplass.

Bilstolen har en maksvekt på 18 kilo og brukstiden er derfor noe begrenset. Her gjør den justerbare benplassen noe opp for vekten, og sørger for at stolen ikke føles utvokst for tidlig. Det er enkelt å håndtere stolen og den lar seg lett flytte inn og ut av kjøretøyet.

Designet er klassisk og stilrent, her er det ingen unødvendige detaljer som stikker ut på sidene. Stolen virker noe avrundet i passformen, noe som gjør det svært behagelig å sitte ved siden av Modukid Seat. Perfekt for de med mindre biler og begrenset plass i baksetet. For ekstra sikkerhet følger det også med sidekollisjonsbeskyttelse.

De avrundede sidene kommer av at stolen er skålformet. Størrelsesmessig er dette en en vanlig bilstol, men den benytter plassen godt. Derfor oppleves stolen som romslig og behagelig. Når barnet begynner å vokse kan du fjerne innlegget i nattestøtten for å gi mer rom til hodet.

Det som derimot trekker noe ned for Modukid Seat, er selene. Selene, eller beltestroppene, har en tendens til å vri seg. Når de snurrer seg rundt hverandre er det enkelt å rette dem igjen, men dette kan likevel oppleves som et irritasjonsmoment dersom det skjer for ofte. Det positive med selene er at de automatisk tilpasser seg dersom du justerer nakkestøtten.

Modukid Seat kommer med to hvileposisjoner og det er mulig å vinkle stolen. Skråningen kan også justeres enkelt og greit. Selve trekket til stolen er meget slitesterkt og motstandsdyktig mot smuss – her vil du ikke oppleve en samling av støv. For rengjøring kan trekket tas enkelt av og vaskes i maskinen.

Fordeler:

 • Modukid Seat gir mange muligheter for justering og tilpassing

 • For de største barna vil det ofte være problem med å tilpasse benplassen, men med Modukid Seat blir dette lekende lett.

 • Monteringen oppleves som meget sikker og enkel, selv for de som aldri har installert et bilsete før. Størrelsen er fleksibel og sitteflaten er romslig.

Ulemper:

 • Modukid Seat har en noe begrenset lastekapasitet. Maksvekten ligger på 18 kilo, hvilket betyr at det kan bli behov for å bytte bilstol etter hvert dersom barnet overskrider vekten.

 • Selestroppene har også en tendens til å vri seg, hvilket trekker noe ned på brukervennligheten.

Testresultat

Modukid Seat er en praktisk og komfortabel bilstol med flere gode egenskaper. Med en maksvekt på 18 kilo, er dette en stol som egner seg best for de minste barna. Likevel har stolen en mengde justeringsmuligheter som gjør at barnet kan vokse seg inn i stolen, så fremt de ikke overskrider maksvekten.

Modukid Seat får et stort pluss for muligheten til å skape mer benplass – dette setter barna pris på. Stolen kommer med sidekollisjonsbeskyttelse og et smussavstøtende trekk. Selene har dessverre en tendens til å vri seg, noe som er enkelt å rette opp, men kan bli plagsomt i lengden. Likevel er dette en trygg og godt gjennomtenkt stol.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

18 kg

Egenvekt

15, 5 kg

Høyde

60 cm

Bredde

44 cm

Britax Swingfix i-Size

Britax Swingfix i-Size test

Swingfix i-Size er en sikker bilstol med flere innovative funksjoner. Dette er en komfortabel stol med et godt utvalg av justeringsmuligheter. Det som skiller Swingfix i-Size ut på markedet, er den smarte vridningsfunksjonen. Du roterer enkelt stolen i retning av døren, for en stabil og trygg av og på lastning.

Dette er en relativt stor stol, men takket være spedbarns-innlegget egner den seg også godt for de minste. For å montere stolen klikker du den enkelt på plass ved isofix-festene, og deretter å felle ned støttebenet. Dette er dog en i-Sizestol, noe som betyr at det foreligger et maksmål for størrelse. Til tider kan det derfor være litt vanskelig å håndtere stolen.

Vridningsfunksjonen er meget velfungerende og og gir flere fordeler. Det er enkelt å vri stolen ved hjelp av knappene, men dersom barnet allerede sitter i stolen, må du bruke litt kraft. Stolen i seg selv tar ikke opp for mye plass i baksetet, men for at den skal kunne rotere sømløst, krever den god plass rundt seg.

Trekket kan tas av for maskinvask, men oppleves som smussavstøtende. Det er enkelt å fjerne skitt ved å simpelthen tørke av stolen. Trekket i seg selv er lunt og mykt for optimal komfort. Det er mulig å heve samt senke nakkestøtten med et etthåndsgrep – her vil selen følger automatisk etter.

Selen fungerer også fint, men vi skulle gjerne sett at produsenten inkluderte en måte å henge opp selen på siden av stolen. Dette er en relativt dyr stol, men du får med mange gode og sikre funksjoner. Ikke minst er dette en robust og solid stol av høy kvalitet.

Fordeler:

 • Swingfix i-Size har en mengde hellingsvinkler for god komfort

 • I tillegg har stolen flere brukervennlig funksjoner som en enkel montering og en praktisk roteringsfunksjon.

Ulemper:

 • Swingfix i-Size veier en god del og kan oppleves som noe vanskelig å håndtere. Dette er mest fremtredende når spedbarns-innlegget fjernes

 • For de minste barna som kommer fra babystolen, kan denne overgangen virke noe brå.

Testresultat

Swingfix i-Size er en praktisk og innovativ stol, med flere fordeler enn ulemper. Stolen kan roteres for en stabil av og på lastning. Denne funksjonen er meget velfungerende, men det kreves at du har fritt rom på sidene av stolen. Selv om Swingfix i-Size ikke tar opp for mye plass i seg selv, kan det altså ikke sitte noen direkte ved siden av stolen ved rotering.

Her får du mange justeringsmuligheter og et praktisk spedbarns-innlegg. Når dette fjernes kan stolen oppleves som noe stor og litt for dyp for de minste barna. Modellen har også en maksvekt på 18 kilo, hvilket betyr at den muligens må byttes ut etter hvert. Likevel er dette en særdeles pålitelig, sikker og solid bilstol som gir mye komfort og kvalitet for pengene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

18 kg

Egenvekt

15,5 kg

Høyde

58 cm

Bredde

44 cm

Britax KIDFIX III M

Britax KIDFIX III M test

Den populære produsenten Britax har kommet nok en populær bilstol. Sammenlignet med tidligere modeller, kommer KIDFIX III med et nytt og forbedret design samt et lengre sete for lengre brukstid. KIDFIX III sørger for at både lave og høye barn få en komfortabel sittestilling, særlig på lange bilturer.

Denne modellen kommer en ergonomisk nakkestøtte som kan justeres. Nakkestøtten sørger for å avlaste barnets hode, og oppleves som behagelig og komfortabelt selv for de eldre barna. Dette er nemlig en bilstol som egner seg godt for de eldre, og potensielt sett passer stolen alle barn fra 3,5 til 12 år – så lenge maks vekten på 36 kilo ikke overskrides.  

Dette er en beltestol som kan monteres sammen med justerbare isofix-armer. KIDFIX II kommer med praktisk SICT, også kalt for sidekollisjonsbeskyttelse. Denne kommer i form av en rund plate som enkelt skrus på den siden av bilstolen som vender mot bildøren.  

KIDFIX II har svært ventilerende og pustende trekk, dette kommer godt med på varme sommerdager. Det er enkelt å justere både ryggstøtten og nakkestøtten, og dette kan du gjøre med et enhåndsgrep. Setet er dypt og gjør derfor at KIDFIX II egner seg best for større barn.

Fordeler:

 • KIDFIX II har mye romslig sitteplass, selv for de største barna. Det er lett å justere setet og tilpasse dette er barnas behov.

 • Stolen får også pluss for det ventilerende trekket – dette er gull verdt på varme dager. Samtidig vil ikke dette gjøre setet noe kaldere gjennom vinteren, hvilket er et pluss.

Ulemper:

 • KIDFIX II  har et relativt dypt sete, hvilket er bra for større barn, men en ulempe for de aller minste.

 • Dette er en bilstol med SecureGuard-belteholder, noe ikke alle barn er like begeistret for.

Testresultat

KIDFIX II er en utmerket bilstol for de største barna. Her er tydelig at produsenten har fokusert på komfort, særlig for lengre og høyere barna. Sitteplassen er dyp og romslig, og benplassen egner seg godt for de høyeste. I tillegg har stolen en mengde justeringsmuligheter for tilpassing.

Bilstolen er noe dyp og egner seg derfor ikke like godt for de minste som nettopp har byttet fra en bakovervendt stol. Men likevel har stolen flere gode og sikre funksjoner, og mange velger å bytte til KIDFIX II når barna begynner å vokse. For de største barna gir KIDFIX II mye sikkerhet og komfort.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

36 kg

Anbefalt alder

4-12 år

Høyde rygg

57-73 cm

Bredde

54 cm

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect test

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect er en populær bilstol med mye funksjoner for prisen. Dette er en fremoverlent bilstol som kan spennes fast i bilbelte. Det følger også med isofix-fester for trygg forankring selv når stolen ikke er i bruk.

Ved siden av nakkestøtten finner du belteholdere, hvilket gjør at stolen passer inn i alle setene til bilen. Det foreligger ikke et beltehorn for hoftene, derfor er det viktig at du sørger for at beltet er festet rett og ikke går over magen til barnet.

Justering og montering er meget enkelt. Ryggstøtten kan justeres i høyden, det samme kan nakkestøtten. Den trekkes enkelt opp eller ned for å passe barnets høyde – perfekt dersom flere ulike barn benytter seg av stolen.

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect kommer med praktisk hvilestilling hvilket er et pluss. Barnet kan selv kontrollere om de ønsker å sitte helt oppreist eller om de vil lene seg tilbake i en hvilestilling. Dette gjør de ved å benytte seg av spakene som er lett tilgjengelig og svært brukervennlig for barnet.

Fordeler:

 • Maxi-Cosi Rodifix Airprotect gir mye god plass for de større barna

 • Dette er en romslig og ukomplisert stol, med en praktisk hvilestilling

 •  I tillegg er prisen en stor fordel. Dette er et billig og rimelig alternativ i forhold til lignende modeller på markedet.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å trekke ned på Maxi-Cosi Rodifix Airprotect, men det er viktig å være sikker på at beltet ved hoftene havner på rett plass for optimal komfort og sikkerhet. Dette kan være et irritasjonsmoment for barnet og vi skulle gjerne sett en bedre løsning her.

Testresultat

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect er en ukomplisert og brukervennlig fremoverlent bilstol for de største barna. Den er romslig og gir barnet plass til å bevege seg, samtidig som de sitter trygt. Her er det gode muligheter for justering av både ryggstøtte og nakkestøtte. Barna kan også selv velge om de vil ta i bruk hvilestillingen eller sitte oppreist.

Maxi-Cosi Rodifix Airprotect er et godt valg for de som er på jakt etter en ukomplisert, trygg og prisgunstig bilstol. Her får barna mye frihet og komfort, samtidig som de sitter trygt og godt festet. Sørg bare for at hoftebeltet sitter riktig for best sikkerhet. Maxi-Cosi Rodifix Airprotect gir mye komfort og funksjoner for pengene.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

36 kg

Alder

4-12 år

Høyde rygg

70-88 cm

Bredde

55 cm

Cybex Solution M-Fix

Cybex Solution M-Fix test

Cybex Solution M-Fix er en praktisk beltestol med isofix. Her får du mye kvalitet for pengene og et lekkert design. Bilstolen har noe avrundet utforming, hvilket gjør det behagelig å sitte ved siden av stolen i baksetet. Hodestøtten er godt foret med et materiale som gjør det svært behagelig og avlastende for barnets hode.

Sikkerhet er lagt stor vekt på her og Cybex Solution M-Fix kommer med sidekollisjonsbeskyttelse. Denne er innebygd og foldes enkelt ut på den siden av stolen som vender mot døren. Dette er en relativt brukervennlig bilstol, men det kan være litt vrient å få trekket på igjen dersom det har blitt tatt av for vask.

Stolen kan justeres på flere måter. Hodestøtten er det mulig å justere separat og den har hele tre ulike stillinger. En behagelig tilbakelent stilling, samt en oppreist og midtstilling. Selv om det bare finnes en hvilestilling, er denne behagelig og grei nok.  

Fordeler:

 • Sidekollisjonsbeskyttelsen er en stor fordel, den er justerbar og sørger for økt sikkerhet.

 • Du kan justere nakkestøtten i ulike stillinger hvilket er et pluss.

 • Selen følger automatisk med hodestøtten, og vil derfor alltid være i optimal posisjon sammen med barnets skuldre.

Ulemper:

 • Tekket kan være noe vanskelig å få bilstolen igjen, her kreves det en viss teknikk

 • I tillegg har stolen kun en hvilestilling, hvilket kan trekke ned for noen. Med kun en hvilestilling, er det viktig at resten av stolen er justert for at denne skal være behagelig for barnet.

Testresultat

Cybex Solution M-Fix er en robust og solid bilstol med flere gode funksjoner. Sidekollisjonsbeskyttelsen er justerbar og sørger for ekstra sikkerhet. Her er det også mulig å justere nakkestøtten i flere ulike stillinger for optimal vask. Dette er en helt enkel og grei bilstol, som gir god komfort og noen flotte ekstra funksjoner.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

36 kg

Anbefalt alder

4-12 år

Høyde rygg

55-75 cm

Bredde

54 cm

BeSafe iZi Up X3 Fix

BeSafe iZi Up X3 Fix test

BeSafe iZi Up X3 Fix er en stor og solid bilstol som gir mye kvalitet og sikkerhet. Med en robust nakkestøtte og polstrerte sideputer, sitter barnet både trygt og behagelig i stolen. Dette er som sagt en realtivt stor stol, hvilket gir mye plass til barnet og mindre plass andre medpassasjerer i baksetet.

BeSafe iZi Up X3 Fix kan justeres på flere måter og ulike innstillinger. Seteryggen kan justeres i høyden og nakkestøtten kan justeres. Det er også mulige å stille BeSafe iZi Up X3 Fix inn i ulike posisjoner slik at barnet får sove komfortabelt. Her kan barnet selv styre hvilken posisjon de ønsker stolen i, takket være de brukervennlige håndtakene på siden av sitteflaten

Bilstolen kommer med polstring som gir en lun følelse. Dersom trekket blir tilsmusset, er det enkelt å ta det av for en grundig rengjøring. For ekstra brukervennlighet, kommer BeSafe iZi Up X3 Fix med håndtak som gjør håndtering utenfor bilen svært praktisk.

Fordeler:

 • BeSafe iZi Up X3 Fix er robust og solid. Her får du mye sikkerhet og trygge rammer. Stolen kan justeres i ulike posisjoner og har tre hvilestillinger. Med tre ulike hvilestillinger vil barnet kunne sove komfortabelt uten at hodet detter ned mot brystet

 • I tillegg vil det være mulig å finne en stilling som passer med barnets høyde og bilens sete.

Ulemper:

 • Justering av ryggstøtten kan være noe tidkrevende og i noen posisjoner blir barnet sittende fremoverlent

 • Størrelsen kan også være en ulempe for noen og stolen tar opp unødvendig mye plass for sidepassasjerer.

Testresultat

BeSafe iZi Up X3 Fix er en robust og solid, men stor bilstol. Her får du mye sikkerhet og stol for pengene. Stolen tar opp relativt mye plass i baksetet hvilket trekker noe ned. I tillegg har stolen en noe ujevn rygg, hvor hodestøtten stikker mer ut enn ryggen i noen stillinger.

De noe ujevne egenskapene og den praktiske størrelsen, gjør at BeSafe iZi Up X3 Fix ikke havner helt på toppen av testen. Men dette er en av de sikreste stolene med god polstring på både sidene og i nakkestøtten. Dersom du har plass til en større bilstol, vil BeSafe iZi Up X3 Fix være et godt alternativ.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

36 kg

Egenvekt

8,1 kg

Høyde rygg

60-75 cm

Bredde

48 cm

Axkid Dallas

Axkid Dallas test

Axkid Dallas er en praktisk beltestol og blant testens billigste bilstoler. Her får du ingen innovative eller smarte løsninger, men kun de mest grunnleggende funksjonene. Stolen festet ved hjelp av sikkerhetsbelte, noe som også betyr at stolen må festes også når barnet ikke bruker det.

For skulderremmen får du en praktisk belteholder og stolen kommer med gode bruksanvisninger. Selv om dette er et billig alternativ, er det fortsatt mulig å justere seteryggen i høyden. Her får du ganske mye lengde å gå på, hvilket øker brukstiden betraktelig.

Axkid Dallas er relativt romslig i forhold til sin egen størrelse – her sitter barna komfortabelt og godt. Stolen kommer med et trekk som er enkelt å rengjøre med en klut, men kan også tas av for en mer grundig vask.  

Stolen har en særdeles lett egenvekt på kun 3,9 kilo. Dette skyldes nok at de ytre målene er ganske små og at stolen ikke kommer med noen ekstra funksjoner. For andre medpassasjerer er det behagelig å sitte ved siden av bilstolen.

Fordeler:

 • Axkid Dallas er en ukomplisert og enkel bilstol, som er svært rimelig og billig i pris. Et godt alternativ for de som er på budsjett, men likevel vil ha en trygg stol

 • Stolen er også veldig lett og dermed enkel å håndtere. Med en egenvekt på under 4 kilo og en maks vekt på 36 kilo, får du en lett stol som tåler mye.

Ulemper:

 • Axkid Dallas er en enkel bilstol uten noen ekstra funksjoner. Stolen må også festes med belte, noe som betyr at den må festes selv om den ikke er i bruk. Dette kan bli et irritasjonsmoment i lengden.

Testresultat

Axkid Dallas er en meget enkel og prisgunstig bilstol for de største barna. Her får du kun de grunnleggende funksjonene, men det er mulig å justere ryggen i høyden. Dette øker brukstiden.  

Stolen gir mye rom og føles romslig uten at dette går utover sidemannen i baksetet. Trekket er enkelt å rengjøre og kan tas av. For de som er på jakt etter en billig bilstol, er Axkid Dallas er trygt og pålitelig valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

36 kg

Egenvekt

3,9 kg

Anbefalt alder

4-12 år

Bredde

55 cm

Britax Max Fix II

Britax Max Fix II test

Britax Max Fix II er en praktisk bilstol med justerbar nakkestøtte samt et utvalg av hvile- og sittestillinger. Dette er en bakovervendt isofix-stol med et slankt design og brukervennlige funksjoner. Takket være isofix-festene er stolen svært enkelt å montere. Støttebenet er også bemerkelsesverdig lett å få i rett posisjon.

Stolen kan ikke fjernes fra basen, selv om utseendet gir inntrykk for at dette er en todelt stol. Det slanke og avrundede designet gjør det komfortabelt for medpassasjerer og sitte ved siden av stolen, hvilket er et stort pluss. Derimot må du gjøre plass for stolen dersom du vil bytte stilling eller vinkel.

Britax Max Fix II kommer nemlig med hele syv ulike hvilestillinger, men de krever altså litt plass i lengden for å fungere optimalt. Dersom sjåføren av bilen er høy, vil det derfor være noe upraktisk å ha denne stolen montert bak førersetet.

Dette er en stol som også kan vippes ved hjelp av et hjul. Stolen har et hjul på hver side, slik at vipping skal være lett tilgjengelig uansett hvor stolen står. Det som derimot er noe vanskeligere, er å håndtere hjulet. Finjustering mellom nivåene går lett for seg, men hjulet i seg selv er lite brukervennlig.

For å unngå at barnets hode skal bli hengende ned mot brystet, anbefales det å stille stolen inn i maksimal hvilestilling. Dette gir god komfort og en fin vinkel på stolen. Maksvekten på stolen ligger på 18 kg, men her får du med en justerbar nakkestøtte hvilket øker brukstiden til stolen en god del.

Dersom Britax Max Fix II skal benyttes av de minste barna eller babyer, følger det med en støttende pute egnet for spedbarn. Stolen er altså anvendelig på tross av at dette er en isofix-stol. Det som derimot trekker noe ned for Britax Max Fix II, er skulderputene.

Selen i seg selv sitter godt, men skulderputene er den åpenbare svakheten til stolen. Disse gjør det vanskelig å stramme selen og skaper en god del friksjon. For å gjøre prosessen enklere, lønner det seg å stramme båndet manuelt.

Fordeler:

 • De mange ulike hvilestillingene er en stor fordel her.

 • Det er enkelt å finjustere nivået du ønsker, og stolen er særdeles behagelig å sitte ved siden.

 • Monteringen og installeringen er også meget enkelt og trekker en god del opp for Britax Max Fix II.

Ulemper:

 • Britax Max Fix II viser noen praktisk svakheter, spesielt ved justering av hjulet for stillinger.

 • I tillegg tar stolen opp en god del plass, særlig i lengden. Dette kommer an på hvilken stilling stolen er i, men det kan bli vanskelig å ha den plassert direkte bak føreren av bilen.

Testresultat

Britax Max Fix II er en isofix-stol, men med noe lengre brukstid enn lignende modeller. Takket være nakkestøtten som kan justeres i høyden, blir det enklere å tilpasse stolen etter hvert som barnet vokser. Maksvekten ligger dog på 18 kilo, og dette må tas i betraktning. For de minste spedbarna følger det med en praktisk pute.

Dette er en relativt brukervennlig stol, men hjulet for justering av stillinger er noe vrient i bruk. Stolens har derimot hele syv stillinger å velge fra, med komfortable vinkler for barnet. For å justere nakkestøtte og stropper, benytter du en luke som finnes på stolen.  

Stolen når ikke helt tilt topps grunnet størrelsen. Stolen tar en god del plass i lengden og bør derfor ikke monteres bak sjåføren. Likevel er dette en stol som gir mye komfort og sikkerhet til barna.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

18 kg

Egenvekt

12,2 kg

Høyde

59 cm

Bredde

45 cm

BeSafe iZi kid X3 Isofix

BeSafe iZi kid X3 Isofix test

BeSafe iZi kid X3 Isofix er en praktisk og kompakt bilstol, med flere gode funksjoner. Denne modellen har et effektiv magnetfeste i den interne selen og fremstår robust. Dette er en stol som installeres med isofix og derfor er brukstiden noe begrenset. Her er det lagt vekt på at små barn skal kunne sitte godt, takket være det dype og myke setet.

iZi kid X3 kan justeres i hele fem ulike stillinger – dette gir barna mye utsikt ut vinduene. Selve hodestøtten kan også justeres i åtte ulike stillinger. Dette gjør det enkelt å tilpasse nakkestøtten etter barnets behov og størrelse. Ved justering av hodestøtten, følger selen med automatisk for å være kompatibel med barnets skulder.

Bilstolen har også andre praktiske løsninger, blant annet magneter i internselen. Slik holder beltet seg på plass og kommer ikke i veien når barnet skal inn og ut av stolen. Det som derimot trekker noe ned for denne modellen, er selve monteringen. Her oppleves det som en lite brukervennlig prosess.  iZi kid X3 kommer en bøyle for at stolen skal sitte godt, og stolen sitter stødig på tross av en litt avansert montering.

Når iZi kid X3 sitter fast i bilen, vil du oppleve at stolen tar noe plass i lengden. Dersom den blir montert i mindre bil kan dette oppleves som et irritasjonsmoment for de andre passasjerene. Men i større biler burde det ikke være en stor ulempe. Trekket er enkelt å ta av og vaske, men noe vanskeligere å få på igjen.

Denne stolen har en godkjent maksvekt på 18 kilo, noe som er svært lite sammenlignet med stolens pris. Det kan derfor bli behov for oppgradering etter hvert som barnet vokser. Sett bort i fra vekten, kommer iZi kid X3 veldig godt ut med flere funksjonelle og brukervennlige egenskaper.

Fordeler:

 • iZi kid X3 har flere smarte løsninger og vi liker særlig godt at selene følgere automatisk med justering av hodestøtten

 • Her får du også åtte ulike alternativer for justering noe som er svært anvendelig og praktisk.

 • Hvilestillingene er også et stort pluss, her er det fem mulige stillinger som kan justeres raskt og enkelt.

Ulemper:

 • iZi kid X3 har en noe tung egenvekt på 14 kilo. Dette kan gjøre det komplisert å håndtere stolen utenfor bilen. Med en egenvekt på 14 kilo burde stolen klare å laste mer enn maksvekten som kun ligger på 18 kilo

 • I tillegg er monteringen noe avansert, samtidig som trekket krever en viss teknikk for å bli påført riktig.

Testresultat

iZi kid X3 er en robust og solid bilstol med flere gode egenskaper. Her får du fem ulike stillinger og hele åtte mulige justeringer for hodestøtten. Dette gjør det enkelt å stille stolen inn etter barnets behov. I tillegg vil selen justeres automatisk i takt med hodestøtten, for optimal komfort og passform til barnet.

iZi kid X3 har en noe høy vekt på 14 kg og en maksvekt på 18 kg. Dette trekker en god del ned for en ellers ypperlig bilstol. iZi kid X3 er også et noe dyrere alternativ enn andre på markedet, men det viser seg også stolens robuste kvalitet og andre gode egenskaper. Stolen får særlig pluss for stødighet og raske justeringer.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

18 kg

Egenvekt

14 kg

Anbefalt alder

6 måneder til 4 år

Anbefalt høyde

60-105 cm

Britax Hi-Way II

Britax Hi-Way II test

Britax Hi-Way II er en enkel men solid bilstol. Her er det ikke mye som er komplisert – verken i egenskaper eller i installasjonen. Dette er en stol som er enkel å bruke og forstå seg på. Dette er en bilstol som ikke kan vippes eller justeres til en hvilestilling, noe som trekker ned. Men likevel har stolen en god helling hvilket lager rom for en grei soveposisjon.

Ettersom Britax Hi-Way II ikke kan vippes, vil stillingen variere alt ettersom hvor dyp skål det aktuelle bilsetet har. Her foreligger det en liten risiko om at hodet til barnet kan bli hengende, dersom setet er dypt. Selene til Britax Hi-Way II henges enkelt opp ved hjelp av de praktiske gummi-festene som befinner seg på armlenet til stolen. Her hekter du enkelt fast metalldelene til selespennen.  

Selve lengden på selene er lett å justere, det samme gjelder stroppene for stramming. Stolen har åpne sider hvilket gjør at barnet får god sikt rundt seg og ut vinduene. Derimot er ikke ryggstøtten det lengste vi har sett, og dette kan fort bli et problem dersom barnet vokser mye i høyden.

Likevel er Britax Hi-Way II en grei bilstol med kompakte egenskaper. Her vil ikke stolen bli et irritasjonsmoment for medpassasjerer. Monteringen og håndtering av stolen er ukomplisert og enkelt – det samme gjelder støttebenet. For trygg installasjon skal Britax Hi-Way II monteres med festestropp og bilbelte.

Fordeler:

 • Britax Hi-Way II er et prisgunstig og rimelig alternativ. Dette er en ukomplisert stol som gjør montering og bruk meget lett. Selen er fleksibel og sidene er åpne for god sikt ut vinduet og til omgivelsene rundt.

Ulemper:

 • Britax Hi-Way II har ikke hvilestilling og det er heller ikke mulig å justere elementer på stolen. Nakkestøtten kan ikke justeres og det kan heller ikke ryggen. Sistnevnte er i tillegg noe lav, hvilket kan skape problemer dersom barnet vokser mye i høyden.

Testresultat

Britax Hi-Way II er en ukomplisert og tradisjonell bilstol. Her får du ingen avanserte funksjoner eller egenskaper, men til gjengjeld er stolen heller ikke komplisert i bruk. Det er enkelt å forstå seg på installasjonsprosessen. Britax Hi-Way II gir ikke mulighet for hvilestilling eller andre justeringer.

Ryggen er noe lav, men stolen er åpen på sidene. For de som ønsker seg en billig, men samtidig brukervennlig, robust og fleksibel bilstol, vil Britax Hi-Way II være et godt alternativ. Her får du det du ser. En tradisjonell og ukomplisert bilstol som passer de fleste biler og kjøretøy.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

25 kg

Egenvekt

6,8 kg

Høyde

58 cm

Bredde

46 cm

Britax Multi-Tech III

Britax Multi-Tech III test

Britax Multi-Tech III er en solid og romslig bilstol med slitesterke kvaliteter. Dette er bilstol som har blitt oppdatert og forbedret siden sin opprinnelige lansering. Multi-Tech III har en behagelig polstret sitteflate og et trekk av god kvalitet. I tillegg har stolen blitt utrustet med sidekollisjonsbeskyttelse, hvilket er et stort pluss. SICT anvender du enkelt på den siden av stolen som vender mot døren, for optimal beskyttelse ved eventuelle kollisjoner.  

Dette er en romslig og stor bilstol. Det finnes både fordeler og ulemper med størrelsen, blant annet gir den rom for at de største barna sitter veldig komfortabelt og godt. I tillegg sørger det for at barna kan vokse seg inn i stolen. Denne kan nemlig brukes både fremover- og bakovervendt. Størrelsen viser seg både i lengden, bredden og vekten på stolen.

Det negative med størrelsen, er naturligvis at Multi-Tech III tar opp mye plass i baksetet. Men til tross for størrelsen, er den svært enkel å montere. Dersom stolen skal være bakovervendt, må foten av stolen felles fremover slik at den blir støttet mot bilsetet. Deretter sikres Multi-Tech III  ved hjelp av støtteben, forankringsremmer og bilbelte.

Fordeler:

 • Multi-Tech III har en meget god polstring i det slitesterke trekket. Den store sitteflaten og størrelsen på stolen gjør den romslig og komfortabel for selv de største barna

 • Stolen er stor nok til at barnet kan vokse seg inn i den, noe som er et pluss. Dette er en bilstol med lang brukstid.

Ulemper:

 • Multi-Tech III har ingen hvilestilling noe som trekker en god del ned

 • Størrelsen kan også ansees som en ulempe og stolen opplevelse noe klumpete og tung. Setet sitter relativt høyt grunnet størrelsen og det er heller ikke mulig å vinkle stolen.

Testresultat

BeSafe iZi Modular RF i-Size er en brukervennlig og stabil stol, med enkle reguleringsmuligheter. Her kan du justere både stillingen og nakkestøtten for en optimal høyde for barnet. Både barnet i stolen og medpassasjerer vil sitte komfortabelt med BeSafe iZi Modular RF i-Size i bilen. Designet er smalt og sørger for god komfort for sidemannen.

Det er dog verdt å merke seg at de mest oppreiste stillingene ikke er godkjent i henhold til i-Size-reglene. Likevel har stolen mange gode funksjoner og positive sider. Den når ikke helt til toppen av kåringen, men er fortsatt et pålitelig valg og gir deg lang brukstid.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vektkapasitet

25 kg

Egenvekt

10,5 kg

Høyde

64 cm

Bredde

50 cm

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo