Høytrykkspyler test: De 11 beste høytrykkspylerne (mai 2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Det finnes flere høytrykkspylere tilgjengelig på markedet, men hvilken er egentlig best for deg? I denne testen kårer vi beste høytrykkspyler.

Kränzle 2160 – BEST I TEST HØYTRYKKSPYLER

Kränzle 2160

Den tyske produsenten Kränzle, er kjent verden over for å være blant de beste produsentene av høytrykkspylere – og det er ikke uten grunn. Få andre høytrykkspylere på markedet kan måle seg med det Kränzle leverer, og deres 2160 modell har blitt kåret til best i test gang på gang av både forbrukere og profesjonelle.

Med Kränzle vet du at du får kvalitet i alle ledd, og dette ser vi gjenspeiler seg i deres populære høytrykkspyler 2160. Her har det vært fokus på levetid, holdbarhet sikkerhet og kvalitet, hvilket kommer godt frem i høytrykkspyleren. Dette er en svært allsidig og kraftig høytrykkspyler, som selvfølgelig kommer med en mengde praktiske løsninger og slangetrommel.

Her får du et trykk på 160 bar og en gjennomstrømning av vann på hele 660 liter i timen. Dette er ekstremt imponerende og viser at Kränzle 2160 kan takle enhver vaskejobb med presisjon, smidighet og effektivitet. Selv om denne høytrykkspyleren er kraftig og egner seg godt til profesjonelle, kan den også brukes på hjemmebane. Dette kommer frem i alle de praktiske og brukervennlige løsningene.

Kränzle 2160 er utstyrt med et keramisk belagt og rustfritt stål. Rustfritt stål har en god termisk konduktivitet hvilket kombinert med den høye slitestyrken til keramikk belegget gjør at levetiden til spyleren blir økt betraktelig. Dette er en høytrykkspyler du vil ha glede av i mange år, så lenge du oppbevarer den rett og bruker den på riktig måte.

Kränzle 2160 må nemlig plasseres liggende før den tas i bruk. Dersom du har maskinen stående kan du risikere å ødelegge pumpen. Kränzle 2160 er utstyrt med praktisk teflon og en stoffhylse. Teflon har gode smøreegenskaper hvilket reduserer både temperatur og friksjon inne i pumpen.

Grunnet de ovennevnte funksjonene, kan Kränzle 2160 kjøre uten vann i liten periode, uten at dette fører til noen skade. Det er selvfølgelig viktig å alltid sørge for at vannet er tilkoblet før du starter enheten, men dette er en ekstra sikkerhetsfunksjon som gjør Kränzle 2160 desto mer brukervennlig og praktisk. Særlig for nybegynnere, som gjerne kan glemme å sjekke tilkoblingen i ny og ne.

For full og optimal kontroll, kan du justere både trykket og kvantiteten. Kränzle 2160 kommer med en praktisk funksjon som gjør det mulig å både stille inn hvilken mengde vann du har behov for, samt hvilket trykk du ønsker. Dette kan nøyaktig justeres slik at du får den perfekte blandingen for flaten som skal rengjøres. Kränzle 2160 rengjør med presisjon hver eneste gang.

Når utløserpistolen blir stengt, vil Kränzle 2160 bytte til trykkreduksjonsomkobling. Dette vil si at det resterende vannet sirkuleres ved hjelp av et resttrykk som ligger på ca. 10 bar. Deretter blir både motor og pumpe tømt, som igjen er med på å forlenge levetiden og spare energi. Kränzle 2160 er også kjent for sin korrosjonsbeskyttelse.

Korrosjonsbeskyttelsen sørger for at alle delene til Kränzle 2160 som kommer i kontakt med vann, er utformet i rustfritt stål eller en spesiell type messing. Dette gir deg en helt egen og spesiell brukssikkerhet, som er unikt på markedet. Høytrykkspyleren kommer også med en automatisk start/stopp-teknologi – perfekt for små pauser under vaskeøkten.

Fordeler:

 • Krnzle 2160 sin støräste fordel, ligger i både kraften og brukervennligheten. Her får du en kraftig høytrykkspyler, hvor du også har muligheten til å gjøre trykket mykere for en mer allsidig vask. Slangetrommelen er også et stort pluss, samt de mange andre praktisk løsningene.

Ulemper:

 • Kränzle 2160 har ingen nevneverdige ulemper, likevel er det noe upraktisk at spyleren må plasseres liggende før du tar den i bruk. Så lenge du leser bruksanvisningen nøye, vil dette derimot ikke være et videre problem.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 160 bar

Gjennomstrømming

660 Liter i timen

Slange

15 Meter

Sikring

16 A

 

 

Beste priser hos:

Detailshop.no

Kranzle 1152

Kranzle 1152

Kranzle 1152 er nok en kraftig og enestående høytrykkspyler fra den anerkjente tyske produsenten. Her får du en mengde sikkerhetsfunksjoner, lang levetid og holdbarhet, og ikke minst en effektiv høytrykkspyler som takler selv de tøffeste og hardeste flatene. Denne når ikke helt til topps grunnet den noe lavere vannmengden og trykket enn førsteplassen.

Produktbeskrivelse

Kranzle er kjent for å produsere høytrykkspylere som passer for alle. Uansett hvilket behov eller erfaringsnivås du har, er du garantert å finne en spyler som passer for deg blant deres sortiment. Kranzle 1152 er utviklet for industriell bruk og med profesjonelle i tankene. Er du bilpleie entusiast eller særlig interessert, vil du nok også finne glede i denne spyleren. Men for vanlig forbrukere, finnes det billigere og mer anvendelige alternativer der ute – blant annet testvinneren Kränzle 2160.

Kranzle 1152 benytter seg ikke av unødvendige plastikk komponenter. Her har produsenten lagt vekt på at spyleren skal være innovativ og vise kvalitet i alle ledd. Selv om dette er en noe avansert og profesjonell høytrykkspyler, kommer den likevel utstyrt med praktiske og brukervennlige funksjoner.

Høytrykkspyleren kommer i rustfritt stål som selvfølgelig er keramisk belagt. Dette er med på å øke levetiden til enheten betraktelig, hvilket er et stort pluss for profesjonelle som daglig kommer til å benytte seg av spyleren. Her får du en slitesterk høytrykkspyler med en tørrgående sikkerhet. Stoffhylsen er av teflon hvilket har gode smøreegenskaper og er med på redusere friksjonen.

Kranzle 1152 har et trykk på 150 bar og en gjennomstrømning av vann på 600 liter i minuttet. Dette er derfor en meget kraftig høytrykkspyler, med et noe mindre trykk og vannmengde enn vinneren. Men her får du likevel et såpass kraftig trykk, at det er vanskelig for andre produsenter å måle seg med Kranzle 1152.

Skulle du ha behov for ekstra trykk, kommer Kranzle 1152 med en turbohylse. Du får også muligheten til å justere trykket og mengden vann ned til fingerspissene. Kvalitetskontrollen gjør at du alltid har full oversikt over hvor mye vann du bruker og hvilket trykk du har. Dette er meget fordelaktig for de som jobber med ujevne overflater, særlig profesjonelle.

Resultat

Kranzle 1152 er en meget effektiv, praktisk og innovativ høytrykkspyler. Selv om den havner på en andre plass i denne testen, er dette kun grunnet at trykket og vannmengden er noe lavere enn vinneren. Likevel får du en enorm effektivitet her som du ikke får fra mange andre konkurrenter. Kontrollen og brukervennligheten til Kranzle 1152 er uslåelig, her vil du alltid vite nøyaktig hva du jobber med.

Kranzle 1152 er utviklet med profesjonelle detailere og entusiaster i tanken. Som en vanlig forbruker er det ikke sikkert du har behov for alle funksjonene og trykket som kommer med den kraftige høytrykkspyleren. Likevel vil vi påstå at brukervennligheten og kontrollen du får, nok vil være et stort trekkplaster for mange, uavhengig av bruksområde og erfaringsnivå.

Fordeler:

 • Kranzle 1152 kommer med mange av samme fordelene vi ser hos andre spylere fra denne produsenten. Blant annet er Easy-start-funksjonen svært fordelaktig, samt kvantitetskontrollen som gjør det enkelt å justere trykket etter hvilke overflate du jobber med. Spyleren suger også effektivt til seg rengjøringsmiddel.

Ulemper:

 • Vi finner ingen direkte ulemper med Kranzle 1152, likevel blir den ikke best i test, simpelthen grunnet at førsteplassen har et bedre trykk og gjennomstrømming av vann. Husk alltid å plassere Kranzle 1152 liggende før du tar den i bruk, ellers risikerer du å ødelegge motoren.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 130 Bar
Gjennomstrømming 600 Liter i timen
Slange 15 m
Sikring 16a

 

Beste priser hos:

Detailshop.no

Kranzle 10/122

Kranzle 10 122

Kranzle 10/122 er nok en imponerende høytrykkspyler fra den tyske produsenten. Dette er en spyler som er designet til å takle krevende vaskejobber. Kranzle 10/122 er svært slitesterk og har en lang holdbarhet. Denne modellen er utviklet til å brukes daglig, og derfor er dette førstevalget til mange entusiaster og profesjonelle.

Produktbeskrivelse

Her får du en høytrykkspyler som ikke bare er ekstremt effektiv, men som også varer lenge. I tillegg har Kranzle 10/122 en svært kompakt størrelse, hvilket gjør dette til et av de mest brukervennlige alternativene. Kranzle er kjent for å ikke fokusere på unødvendige detaljer, og det har de heller ikke gjort i utviklingen av 10/122. Her får du kun det nødvendige, og ingenting utover dette – likevel har du alt du trenger her.

Både pumpe og sylinder kommer i messing og stemplene er i rustfritt stål med keramisk belegg. Dette sørger for en ekstra lang levetid og holdbarhet, hvilket mange profesjonelle ser etter i sin høytrykkspyler. Kranzle 10/122 kommer også med mange innovative og praktiske løsninger.

Høytrykkspyleren er blant annet utstyrt med bypass-drift, tørrkontroll og flere muligheter for justering og innstillinger etter behov. Designet i seg selv er rustfritt, hvilket baner vei for en sikker, trygg og enkel bruk. Brukervennlighet går igjen i denne modellen, og det er nok derfor mange vanlige forbruker også har lagt sin elsk på Kranzle 10/122.

Dersom du arbeider med flere ujevne og ulike typer flater, vil du nok sette pris på justeringsmulighetene som kommer med Kranzle 10/122. Med kvantitetskontrollen får du full kontroll på hvor mye vann som kommer ut av slangen, slik at du kan arbeide både nøyaktig og presist. Trykket kan selvfølgelig også justeres og tilpasses for ulike spesifikke arbeidsoppgaver.

Bypass-drift, eller bypass-operasjon, er som sagt et element med Kranzle 10/122. Dette vil at høytrykkspyleren er konstruert for å kunne endre trykkreduksjonsomkobling dersom du stenger utløserpistolen. Det resterende vannet blir dermed sirkulert ved hjelp av et resttrykk som ligger på ca. 10 bar. Deretter blir motor og pumpe tømt, hvilket gir mange fordeler.

Ikke bare forlenger bypass-driften levetiden til spyleren, men dette sørger også for at du sparer energi. Alle delen som kommer i kontakt med vann er spesialdesignet i rustfritt stål eller messing. Dette kalles for korrosjonsbeskyttelse og bidrar også til å forlenge levetiden til Kranzle 10/122.

Resultat

Kranzle 10/122 er en praktisk og brukervennlig høytrykkspyler, favorisert av mange profesjonelle og vanlige forbrukere. Den kompakte størrelsen er nok et stort trekkplaster for mange. Kranzle 10/122 er utviklet for å kunne takle selv de mest utfordrende vaskejobbene, og er særdeles slitesterk.

Her får du en høytrykkspyler som er designet for å vare lenge, selv ved daglig eller jevnlig bruk. Selve pistolen trekker noe ned, da denne ikke er like optimal som det vi gjerne har sett fra andre Kranzle modeller. Med litt modifisering vil dette likevel ikke være et stort problem, men det er nok til at Kranzle 10/122 ikke når helt til topps i denne testen.

Fordeler:

 • En av de største fordelene til Kranzle 10/122, er den lange levetiden og holdbarheten. Dette er en høytrykkspyler som er designet for å vare lenge, selv ved daglig bruk. Takket være de mange innovative løsningen som bypass-driften og korrosjonsbeskyttelsen, får du altså en særdeles slitesterk høytrykkspyler.

Ulemper:

 • Som vanlig er det lite å trekke ned på når det kommer til høytrykkspylere fra Kranzle. Likevel må det nevnes at pistolen som kommer med Kranzle 10/122, ikke er den beste vi har sett fra produsenten. Dette er dog enkelt å justere med eventuelle hurtigkoblinger og modifisering av dyser. Likevel skulle vi sett at pistolen var av like god kvalitet som resten av spyleren.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Trykk

120 Bar
Gjenomstrømming 600 Liter i timen
Slange 10 meter
Sikring 16a

Beste priser hos:

Detailshop.no

Bosch GHP 5-57 X

Bosch GHP 5-57 X

GHP 5-57 X fra Bosch har lenge vært et populært valg av høytrykkspyler blant forbrukere. Dette kan nok skyldes de brukervennlige kvalitetene til spyleren, kombinert med praktiske løsninger og mye kraft. Dette er en svært anvendelig høytrykkspyler som egner seg godt for hjemmebruk, uansett erfaringsnivå.

Produktbeskrivelse

Denne modellen kan skilte med maksimalt bar på 185 samt en gjennomstrømming på 570 liter vann per time. Med andre ord er dette en kraftig maskin som sørger for at du får gjennomført en skikkelig og ordentlig vaskejobb, uten at du behøver å jobbe særlig hardt for resultatet. Her skal det ikke være nødvendig å gå over samme områdene flere ganger.

Som sagt er GHP 5-57 X en svært brukervennlig og praktisk høytrykkspyler. Her vil du hele tiden føle at du har kontroll, selv om dette er en kraftig maskin. Du kan nemlig styre og justere trykket etter hvilket behov overflaten har. Dysen kan også justeres slik at du får optimalt resultatet for det området du vasker.

Justeringsmulighetene resulterer i at dette også er en svært fleksibel høytrykkspyler. Har du behov for å vaske harde overflater? Eller kanskje du skal vaske særlige skånsomme flater eller treverk? Ved å justere dysen og trykket vil du få et godt resultat hver eneste gang, uten at det skader overflaten.

Når det kommer til selve justeringen, er dette også veldig enkelt. Du kan enkelt kontrollere og endre trykket fra selve håndtaket, eller ved å benytte deg av bryteren som befinner seg midt på spyleren. GHP 5-57 X viser igjen hvor brukervennlig og praktisk den er, når vi ser på kabel- og slange lengden til spyleren.

Her får du en kabellengde på 5 meter og en slangelengde på 10 meter. Til sammen utgjør dette en rekkevidde på 15 meter, hvilket vil være mer enn nok for de fleste forbrukere. Dog må det sies at det finnes høytrykkspylere på markedet med lengre slangelengder. Likevel burde total rekkevidden på 15 meter være langt nok til at du slipper å benytte deg av en ekstra skjøteledning.

Når det kommer til selve utstyret, viser Bosch at de har lagt vekt på ytelse og kvalitet når de produserte GHP 5-57 X. Spyleren er utstyrt med vanntilkoblinger i messing, en forsterket gummislange som også er armert i stål. Selve spyleren er armert i hjul, hvilket betyr at det er enkelt å forflytte spyleren under vask.

Mange forbinder høytrykkspylere med støy og et høyt lydnivå. Selv om GHP 5-57 X ikke er blant verstingene på markedet når det gjelder støy, gir den likevel fra seg et moderat lydnivå. Dette er dog ikke høyt nok til at det burde forstyrre deg mens du arbeider, men dersom støynivået er noe du vektlegger, er det verdt å merke seg dette

Resultat

Samlet sett er GHP 5-57 X en praktisk, brukervennlig og kraftig høytrykkspyler. Her får du en spyler som både er enkel å ta i bruk, samtidig som den gir deg mye kontroll og valgmuligheter når det kommer til styrke og dyser. Dette vil være et godt valg for førstegangskjøpere, som gjerne ikke har mye erfaring med høytrykkspylere fra før.

Du får en relativt god rekkevidde, selv om den ikke er blant de beste på markedet. Har du dog spesielle behov, kan det være behov for en skjøteledning, men dette vil selvfølgelig variere etter hver enkelt. Støynivået oppleves som moderat, men maskinen kan ansees å være noe stor i størrelsen. Dette er likevel en kraftig og praktisk høytrykkspyler, som kan brukes av alle, på de fleste bruksområder.

Fordeler:

 • En av de største fordelene til GHP 5-57 X, er at spyleren er designet for å kunne stå stødig selv på ujevnt terreng. Dette vil være en stor fordel for de som ønsker å benytte seg av høytrykkspyleren utenfor plattingen eller vanlig asfalt. De praktiske og brukervennlige løsningene må også nevnes, dette er en særdeles enkel maskin å ta i bruk.

 • GHP 5-57 X leverer også mye kraft, hvilket igjen reflekteres i størrelsen på spyleren. For de forbrukerne som ønsker seg en justerbar maskin som både kan rengjøre skånsomt, men også kan levere høyt trykk, vil dette absolutt være en fordel.

Ulemper:

 • GHP 5-57 X har en totalvekt på 27 kg, hvilket gjør dette til en relativt stor høytrykkspyler. Dette gjenspeiles som sagt i kraften, men for noen kan størrelsen være i det meste laget. Om dette er en ulempe er opp til hver og enkelt å avgjøre, alt ettersom hvilket bruksområder og behov du har

 • Støynivået er heller ikke blant de laveste på markedet, men vil likevel oppleves som moderat

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 27 kg
Trykk 185 Bar
Slange 10 m

Gjennomstrømming

570 Liter i timen

Beste priser hos:

Detailshop.no

Kränzle 1050TST

Kränzle 1050TST

Kränzle 1050TST blir ofte kalt for lillebroren til de andre høytrykkspylerne i sortimentet til den tyske produsenten. Men ikke la den praktiske størrelsen lure deg. Her får du mye kraft i et mindre og mer praktisk format. Dette er blant testens mest anvendelig høytrykkspylere, og her får du med flere brukervennlige kvaliteter.

Produktbeskrivelse

Selv om Kränzle 1050TST er langt mindre og mer kompakt enn hva vi vanligvis ser fra produsenten, betyr det ikke at de har valgt bort kvalitet. Her får du den samme levetiden og kvaliteten som produsenten har blitt kjent for. Dette er den perfekte høytrykkspyleren å ta i bruk på hjemmebane.

Kränzle 1050TST er utviklet for å takle diverse rengjøringsjobber hjemme, og er effektiv nok til å takle selv de tøffeste jobbene. Justeringsmulighetene gjør at du også kan benytte deg av spyleren på mer myke og skånsomme flater, uten at du behøver å bekymre deg for eventuelle skader. Brukervennlighet går igjen i denne modellen.

Kränzle 1050TST sitt største trekkplaster, er nok både størrelsen og den gode slangen. Slangen er nemlig ekstra lang, hele 12 meter. Dette er en bemerkelsesverdig rekkevidde med tanke på hvor kompakt spyleren er. Her kan du jobbe fleksibelt og komme til på selv de vanskeligste områdene.

Denne modellen er mindre enn hva vi vanligvis ser fra produsenten, men mange av de samme kvaliteten er fortsatt å finne. Blant annet er maskinen utstyrt med rustfritt stål i keramisk belegg. Dette er med på å forlenge levetiden og holdbarheten til høytrykkspyleren.

Som sagt får du mange justeringsmuligheter med Kränzle 1050TST. Dette er takket være det justerbare trykket og kvantitetskontrollen. Kombinerer du dette med den gode og lange slangen, vil du få en fleksibel og særdeles nøyaktig og presis rengjøringsjobb. Dette er spesielt gunstig når du arbeider med ujevne flater.

Den praktiske bypass-operasjonen produsenten er kjent for, viser seg også i Kränzle 1050TST. I tillegg kommer den tørrgående sikkerhet hvilket gjør spyleren desto mer trygg i bruk. Korrosjonsbeskyttelsen er selvfølgelig til stedet, hvilket igjen er med på forlenge levetiden og slitestyrken til Kränzle 1050TST.

Resultat

Kränzle 1050TST er en hendig og praktisk høytrykkspyler. Dette blir ofte kalt lillebroren til de andre spylerne i Kränzle sitt sortiment. Modellen langt mindre enn hva vi vanligvis ser, men den skal ikke undervurderes. Høytrykkspyleren er veldig effektiv i forhold til størrelsen og den skyter godt fra seg. Dette er det perfekte valget til moderate rengjøringsjobber i hjemmet.

Dersom du er på jakt etter en kompakt og liten høytrykkspyler, vil Kränzle 1050TST være et godt valg. Her får du mye kraft for pengene, og den lange slangen kommer godt med. Med praktiske funksjoner, fleksible løsninger og flere innstillinger, er Kränzle 1050TST et godt valg til bruk på hjemmebane.

Fordeler:

 • En stor fordel med Kränzle 1050TST, ligger i vekten. Det er tydelig at produsenten har valgt å ikke fokusere på unødvendige deler, da høytrykkspyleren kun veier 24 kilo. Dette er relativt lite i forhold til hvor kraftig og effektiv spyleren er. Vekten er med på å gjøre Kränzle 1050TST til et praktisk og fleksibelt valg.

 • Den lange slangen er også et trekkplaster for mange. 12 meter gir deg mer enn nok rekkevidde, og du burde klare å takle de fleste oppgaver uten behov for en skjøteledning. Selve slangen er også stålarmert og krøller seg ikke takket være slangetrommelen. Dette er med på å gjøre opplevelsen behagelig og brukervennlig.

Ulemper:

 • Vi finner ingen direkte ulempe med Kränzle 1050TST. Husk derimot alltid på at høytrykkspyleren må plasseres liggende før du tar den i bruk. Står den oppreist kan dette skade pumpen og motoren.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 130 Bar
Gjennomstrømming 450 Liter i timen
Slange 12 meter
Sikring 10a

Beste priser hos:

Detailshop.no

Kranzle 1050P

Kranzle 1050P

Kranzle 1050P er nok en liten og hendig høytrykkspyler fra den kjente produsenten. Denne kraftige høytrykkspyleren passer godt til enkle rengjøringsjobber i hjemmet, og er kraftig nok til å takle selv moderate vaskejobber. Trykket ligger på 130 bar og gjennomstrømning av vann befinner seg på 450 liter i timen.

Produktbeskrivelse

En av fordelene til Kranzle, er at de holder på sine gode kvaliteter selv om høytrykkspyleren er av mindre størrelse. 1050P er et godt eksempel på dette. Dette er blant de spyleren som har høyest brukssikkerhet på markedet, takket være den innovative korrosjonsbeskyttelsen. Dette betyr at alle delen til Kranzle 1050P som kommer i kontakt med vann, er formet i en spesiell messing eller i rustfritt stål.

Trykket og vannmengden kan du også selvfølgelig justere. Det ikke uvanlig å kunne justere driftstrykket, men med kvantitetskontrollen kan du også velge hvor mye vann du ønsker at skal komme ut av slangen. Her får du full kontroll og du kan velge nøyaktig trykk til din spesifikke oppgave.

Dette er en stor fordel ettersom Kranzle 1050P er svært praktisk og kompakt. Mange vil nok strekke seg etter denne for rengjøringsoppgaver i og utenfor hjemmet. Dette er objekter som gjerne er skånsomme, og har behov for en mer forsiktig vask. Med de gode muligheten for justering og innstillinger, trenger du aldri å bekymre deg for å forårsake skade på myke overflater.

Resultat

Kranzle 1050P er det vi kaller for en kompakt, liten og hendig høytrykkspyler. Blant de mindre utgavene av spylere, er Kranzle 1050P blant de beste. Her får du mye trykk og vannmengde for pengene. Dette er en høytrykkspyler som absolutt ikke skal undervurderes. I tillegg får du med mange innovative og brukervennlig funksjoner.

Det som dog trekker noe ned, er rekkevidden på slangen. 8 meter er absolutt ikke en dårlig rekkevidde, men det finnes andre mindre modeller på markedet med lengre slange. Likevel kommer Kranzle 1050P godt ut i denne testen, og dette er et pålitelig og sikkert valg dersom du er på jakt etter en kompakt spyler.

Fordeler:

 • Den største fordelen til Kranzle 1050P, ligger i størrelsen. Det er ikke alle som har behov for en stor og profesjonell høytrykkspyler. Dersom dette gjelder deg, vil du nok finne størrelsen og vekten til Kranzle 1050P svært fordelaktig.

 • Trykket og vannmengden er også en fordel med tanke på størrelsen.

Ulemper:

 • Denne modellen har en noe mindre og kortere slange enn hva vi forventer fra produsenten. Slangen er dog stålarmert og har en rekkevidde på 8 meter. Dette er absolutt ikke en dårlig lengde i forhold til lignende modeller, men det er verdt å merke seg dersom du vurderer Kranzle 1050P.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 130 Bar
Gjennomstrømming 450 Liter i timen
Slange

8 meter

Sikring 10a

Beste priser hos:

Detailshop.no

IPC PW-C22P

IPC PW-C22P

IPC PW-C22P er en allsidig høytrykkspyler med flere gode og praktiske funksjoner. Her får du blant annet et gummiert håndtak, hvilket gjør det enkelt å forflytte enheten mens du vasker og til oppbevaring. Selv om håndtaket hjelper på, har høytrykkspyleren en vekt på 25 kilo – i det tyngste laget i forhold til enhetens trykk og gjennomstrømming.

Produktbeskrivelse

Her får du nemlig et trykk på 130 bar og en gjennomstrømning av vann på 380 liter i timen. Dette er langt fra det beste vi har testet, og det finnes definitivt høytrykkspylere med langt mer effektive spesifikasjoner her. Vekten på 25 kilo er ikke et direkte minus i seg selv, men sammenlignet med det noe lave trykket og vannmengden, skulle vi sett at spyleren veide noe mindre.

IPC PW-C22P har derimot flere gode og praktisk funksjoner, som for eksempel den integrerte såpetanken og en slangetrommel. I tillegg komme spyleren med en automatisk start/stopp-funksjon, hvilket gjør det opplevelsen noe sikrere og øker kontrollen. Oljesmøringssystemet er lukket og derfor er IPC PW-C22P så og si vedlikeholdsfri.

Selv om trykket ikke er blant de beste på markedet, får du med en turbodyse og kombi-dyse. Benytter du deg av førstnevnte vil du få en dobbelt økning av trykk – praktisk dersom du skal vaske harde og tøffe overflater. Høytrykkslangen er fiberarmert og 8 meter lang. Igjen, ikke blant det beste vi har sett.

Resultat

IPC PW-C22P er en allsidig og relativt mobil høytrykkspyler. Her får du mange gode og praktiske funksjoner, som en integrert såpetank, slangetrommel samt en vedlikeholdsfri enhet. Likevel har IPC PW-C22P mange kvaliteter som trekker ned på helhetsopplevelsen. Mangelen på trykk og vannmengde må nevnes, og dette er ikke en særlig effektiv høytrykkspyler.

IPC PW-C22P er heller ikke en stødig enhet og oppleves som ustabil og dermed vanskelig å arbeide med. Konstruksjonen i seg selv er enkel, men når spyleren faktisk taes i bruk, faller den på brukervennlighets-skalaen. Ettersom høytrykkspyleren har en relativt kort slang, lavt trykk og liten vannmengde, skulle vi helst sett at IPC PW-C22P var en mini/kompakt-versjon, og ikke ble lansert som en fullverdig høytrykkspyler.

Fordeler:

 • Den integrerte såpetanken og den praktiske slangetrommelen er absolutt aspekter som trekker opp for IPC PW-C22P. Det gummierte håndtaket og de store hjulene, gjør det også relativt enkelt å transportere høytrykkspyleren til tross for vekten.

 • Det lukkede oljesmøringssystemet er også et trekkplaster, da dette gjør IPC PW-C22P så og si vedlikeholdsfri.

Ulemper:

 • IPC PW-C22P oppleves som lite brukervennlig hvilket trekker en god del ned. Høytrykkspyleren er også noe ustødig, både på jevnt og ujevnt terreng, den kan heller ikke monteres eller henges på veggen hvilket er en ulempe. Slangen på 8 meter er ikke en direkte ulempe i seg selv, selv om det finnes lengre alternativer. Men slangen er dessverre ikke myk nok, og IPC PW-C22P blir derfor lite fleksibel og noe tung å jobbe med.

 • Trykket trekker også noe ned. Dette er en svært lite effektiv høytrykkspyler i forhold til størrelse, og vi skulle gjerne sett at IPC PW-C22P heller ble utviklet som en kompakt/mini-versjon. Turbodysen hjelper dog noe på, men alt i alt trekker trykket og vannmengden ned.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 120 bar
Gjennomstrømming 380 Liter i timen
Kabel 8 meter
Vekt 25 kg

Beste priser hos:

Detailshop.no

Kärcher K2 Full Controll

Karcher K2 Full Controll

Den tyske produsenten Kärcher, er kjent for å levere kvalitet i alle ledd når det kommer til høytrykkspylere. Deres maskiner har gang på gang blitt ansett som favoritter både blant vanlige forbrukere og profesjonelle. Kärcher K2 Full Controll skiller seg noe ut fra de andre høytrykkspylerne i Kärcher sitt sortiment. Dette er nemlig en enkel og liten spyler.

K2 Full Controll er spesialdesignet for enkel rengjøring av mindre og mer skånsomme flater. Blant de vanlige bruksområdene finner vi bil, hage, sykkel og treverk. Denne hendige spyleren har en vekt på kun 4,3 kilo, hvilket gjør den perfekt til hjemmebruk. Her får du en praktisk, lett og liten spyler, som gjør en effektiv og skånsom vaskejobb.

Her skorter det ikke på trykket, du får nemlig bar på 110 og en gjennomstrømning av vann på hele 360 liter i timen. Selv om K2 Full Controll er en liten maskin, skal den altså ikke undervurderes. Dette er ganske imponerende tall med tanke på hvor liten og lett høytrykkspyleren er.

Kärcher leverer som vanlig både innovative og praktiske løsninger, disse finner vi også i K2 Full Controll. Selv om dette er en relativt liten maskin, har produsenten klart å utstyre den med de funksjonene som har gjort Kärcher til en markedsledende leverandør av spylere. Det blir lagt vekt på trygge og sikre rammer, samt kvalitet og brukervennlighet.

K2 Full Controll kommer med en hurtigtilkobling og en egen sprøytepistol. Du får også en innebygd start/stopp-automatikk, hvilket gjør at du hele tiden vil få en følelse av kontroll under vaskingen. Selve trykket kan du enkelt justere fra håndtaket, hvor det også er integrert en praktisk ejektor for vaskemiddel.

Skulle du ha behov for ekstra kraft, kommer spyleren med en hending rotordyse. I tillegg får du et spylemunnstykke med på kjøpet, hvilket kan komme godt med dersom du har ulike vaskebehov. Selv om maskinen i utgangspunktet er designet for mer skånsomme flater, kan du altså benytte deg av rotordysen dersom du ønsker å vaske hardere flater. Dette gir deg nemlig en øking av kraft på opptil 50 %.

Ettersom høytrykkspyleren er liten, er også motoren av mindre størrelse. Dette gjør at maskinen er svært stillegående og gir fra seg minimalt med støy. Denne maskinen vil derfor være perfekt for hjemmebruk, både med tanke på størrelse og støynivå. Her vil du ikke irritere på deg naboer eller andre familiemedlemmer som følge av høylytt vasking.

Det som derimot trekker en del ned for K2 Full Controll, er selve lengden på slangen. Den ligger på kun 4 meter, hvilket er svært kort selv for en liten høytrykkspyler å være. Selv om spyleren er utviklet for hjemmebruk, vil 4 meter gjerne være i knappeste laget for de fleste. Her må du altså muligens ta i bruk en skjøteledning for å kunne få gjort jobben.

Det skal derimot sies at med den lette vekten, vil det ikke være et stort problem å forflytte seg og ta i bruk skjøteledning. Men dersom lengden er viktig for deg, burde dette vektlegges. Sett bort i fra lengden, er K2 Full Controll stappet full med praktisk og brukervennlige løsninger, hvor sikkerhet blir satt i fokus.

Resultat

Kärcher K2 Full Controll er en lett, liten og praktisk høytrykkspyler som får jobben gjort. Dette er den perfekte spyleren for de som ønsker seg en brukervennlig og hending høytrykkspyler til hjemmebruk og skånsomme flater. Skulle du ha behov for å vaske hardere flater, kan du til og med ta i bruk rotordysen som følger med. Den gir deg en ekstra kraft på 50 %, hvilket gjør dette til en svært anvendelig spyler.

Dette er langt ifra den kraftigste og beste modellen som finnes på markedet, men den er heller ikke utviklet for å konkurrere mot de tøffeste modellene. Dette er en høytrykkspyler som er designet for å kunne takle de mest vanlige vaskejobben på hjemmebane, samtidig som den gir deg muligheten til å øke trykke og kommer med et flust av praktiske og innovative løsninger. For å være en liten spyler, gir Kärcher K2 Full Controll deg mye igjen for pengene.

Fordeler:

 • For de som er på utkikk etter en hendig og praktisk høytrykkspyler til hjemmebruk, kommer K2 Full Controll med en rekke fordeler. Vekten og størrelsen i seg selv er en stor fordel her. Dette er en spyler du enkelt kan flytte rundt og selv om maskinen er relativt liten av størrelsen, skal du ikke undervurdere trykket. Spyleren er også svært stillegående, hvilket er et pluss

 • En stor fordel er også rotordysen og munnstykket som følger med. Har du behov for å vaske harde overflater, kan du altså øke trykket med opptil 50 % ved hjelp av rotordysen. Maskinens anvendelighet er altså en fordel. Grunnet størrelsen vil den også være enkel å oppbevare, hvilket er en fordel for mange.

Ulemper:

 • Trenger du en skikkelig kraftig høytrykkspyler, vil ikke K2 Full Controll være valget for deg. Men denne spyleren er heller ikke designet for å takle de tøffeste spylejobben. En derimot stor ulempe, finner vi i lengden på slangen. Med kun 4 meters rekkevidde, kan det til tider være behov for en ekstra skjøteledning, selv om du kun benytter den til enkel hjemmebruk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 4,3 kg
Slange 4 m
Trykk 110 Bar
Gjennomstrømming 360 Liter i timen

Beste priser hos:

Detailshop.no

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA. Pro Power-Washer

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA. Pro Power-Washer

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er en svært kraftfull og allsidig høytrykkspyler. Dette er blant de mest anvendelige og allsidige spylerne som er å finne på markedet, og er får du et solid produkt som gjør jobben sin og vel så det. Når Nilfisk har produsert sin E 145.4-9 X-TRA, er det tydelig at de har lagt vekt på brukervennlighet og et produkt som effektivt rengjør de fleste flater.

Det som skiller Nilfisk E 145.4-9 X-TRA fra en rekke andre lignende produkter i sin prisklasse, er hvor brukervennlig denne høytrykkspyleren er. Her får du en rekke praktiske løsninger som kommer godt med, og som gjør hele opplevelsen og oppbevaringen svært enkelt. Nilfisk E 145.4-9 X-TRA kommer nemlig med en styringsbøyle eller slangetrommel.

En slangetrommel er noe mange forbrukere ser etter når de jakter på en ny høytrykkspyler. Dette gjør at slangen legger seg fint på trommelen, og det blir enklere å samle denne inn etter bruk. Med en slangetrommel sikrer du også at slangen alltid holder seg på plass, selv under oppbevaring.

Når det kommer til selve funksjonene, kan Nilfisk E 145.4-9 X-TRA vise til 145 bar og en gjennomstrømning av vann på 500 liter i timen. Likevel ser vi ved test at vannforbruket er noe mindre enn hva Nilfisk oppgir, hvilket trekker noe ned. Trykket og gjennomstrømningen er likevel mer enn godt nok til å få jobben gjort, men her skulle vi sett at de korrekte spesifikasjonene stod oppført.

Motoreffekten ligger på 2100 W, og høytrykkspyleren veier 19,8 kilo. Dette er noe tungt i forhold til trykket og gjennomstrømning, men vi opplever likevel at Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er svært god og behagelig å bære. Vekten trekker derfor ikke særlig ned.

Slangen har en lengde på 10 meter, hvilket burde være langt nok for de fleste vaskejobber. Selv om det finnes modeller med lengre slanger på markedet, er det ikke sikkert at du har behov for dette dersom du benytter deg av høytrykkspyleren til hjemmebruk. I tillegg er slangen svært enkel å holde styr på og meget god i bruk.

Selv om Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er en relativt kraftig høytrykkspyler, gjenspeiles ikke dette i støynivået. Her opplever vi at både motoren og slangen er nok så stillegående, og spyleren gir fra seg minimalt med støy generelt. Dette gjør at Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er veldig komfortabel å benytte seg av, samtidig som den blir komplimentert av de brukervennlige løsningene.

Høytrykkspyleren kommer også med en mengde innovative løsninger og du kan justere mellom ulike innstillinger for å gi deg maksimal kraft for de tøffeste og mest krevende jobbene. Her får du blant annet flere dyser samt teleskophåndtak og tunge hjul hvilket gjør Nilfisk E 145.4-9 X-TRA svært stabil.

Dette er som sagt en meget allsidig høytrykkspyler. Dette kommer av de mange ulike innstillingene du kan velge mellom og dermed få et optimalt trykk og mengde vann for din spesifikk jobb. Uansett om du skal vaske myke og skånsomme flater, eller harde og mer krevende jobber, vil Nilfisk E 145.4-9 X-TRA har en innstilling som gjør jobben.

Blant de innovative løsningen kan vi også nevne at Nilfisk E 145.4-9 X-TRA kommer med en automatisk start/stopp-funksjon for sikker og trygg vask, samt en universell kraftvask. Dette er en svært enkelt høytrykkspylere å kontrollere, hvilket du gjør ved enkle trykk direkte i håndtaket. Selv om hjulene er store og tunge er det lett å frakte den rundt.

En stor fordel med Nilfisk E 145.4-9 X-TRA, er også de mange brukervennlige aspektene. Håndtaket er i “softgrip”, og du får en praktisk såpeholder for skumspray og såpevask. Her kan du også velge om du ønsker å benytte deg av stasjonær vasking, eller ta i bruk en veggkrok. Munnstykkene er også meget enkle å bytte.

Motoren er holdbar og rustfri og slangen er både tykk og stålforsterket. Her får du også med gummisuspensjon og takket være de tunge hjulene, kan Nilfisk E 145.4-9 X-TRA stå stødig selv i ujevnt og kupert terreng.

Resultat

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er en robust, kraftig og solid høytrykkspyler som også er praktisk og stabil. Dette er en høytrykkspyler som egner seg like godt til hjemmebruk som til industriell bruk. Dersom du vet at du kun behøver en høytrykkspyler til enklere jobber, er det ikke sikkert du har behov for alle løsningene og funksjonene til Nilfisk E 145.4-9 X-TRA.

Trenger du derimot en kraftig høytrykkspyler som også er praktisk og lett å oppbevare, vil Nilfisk E 145.4-9 X-TRA være et godt valg. Selv om høytrykkspyleren kan være noe vanskelig å sette seg inn i de første gangene, vil du oppleve den som svært brukervennlig når du blir vant til den. Dette er en spyler du vil lære å kjenne mens du bruker den.

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er designet for å være robust og solid, hvilket vi ser i de tunge hjulene og den tykke slangen. Likevel kan du også henge den opp på veggen dersom du ønsker. Alt i alt er Nilfisk E 145.4-9 X-TRA den mest allsidige høytrykkspyleren i denne testen, men den er likevel ikke den beste. Gjennomstrømning av vann er noe mindre enn hva som bli oppgitt, hvilket trekker ned.

Fordeler:

 • Nilfisk E 145.4-9 X-TRA er svært allsidig, hvilket er en stor fordel. Dette er en høytrykkspyler som både kan benyttes til hjemmebruk så vel som profesjonell industribruk. Slangetrommelen er også en stor fordel, dette er med på å gjøre høytrykkspyleren praktisk, hvilket også reflekteres i de mange andre praktiske løsningene.

 • Selve støynivået er bemerkelsesverdig lavt med tanke på trykket og størrelsen til spyleren. Her kommer det minimalt med lyd fra både motor og slange, hvilket er svært positivt. Slangen er også forsterket i stål og er svært tykk, samtidig som den er enkel å holde styr på.

Ulemper:

 • Den største ulempen til Nilfisk E 145.4-9 X-TRA, er at gjennomstrømningen av vann er noe mindre enn hva produsenter oppgir. Dette trekker noe ned, selv om trykket i seg selv vil være godt nok til å takle de fleste jobber. Nilfisk E 145.4-9 X-TRA kan også være litt vanskelig å sette seg inn i, men her vil du lære spyleren å kjenne mens du bruker den.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 145 Bar
Vekt 19,8 kg
Gjennomstrømming 500 Liter i timen
Slangelengde 10 Meter

Kärcher K4 Premium Full Controll

Kärcher K4 Premium Full Controll

Den tyske produsenten Kärcher legger alltid vekt på sikkerhet og brukervennlighet. Med deres K4 Premium Full Controll ønsker de å gi deg nettopp dette – full kontroll og en smidig samt brukervennlig vaskeopplevelse. Dette er en kraftig, men brukervennlig høytrykkspyler som er egnet for å takle moderate mengder smuss.

Det som kjennetegner denne høytrykkspyleren, er de solide og praktiske løsningene. Trykket ligger på 130 bar og gjennomstrømming av vann befinner seg på 420 i timen. Dette gir deg mer enn nok trykk og vann til å takle de vaskejobbene som Kärcher K4 Premium Full Controll er utviklet for, nemlig moderate mengder smuss. De fleste oppgavene vil være lett for denne kraftige maskinen.

Som sagt vil Kärcher K4 Premium Full Controll gi deg full kontroll. Her får du en praktisk trykkindikator hvilket hele tiden vil fortelle deg hvor mye trykk du har. Dette kan være en stor fordel dersom du jobber med varierte flater og må justere trykket deretter. Selve justeringen er også meget brukervennlig.

Ved å benytte deg av lansen, kan får du full kontroll på både trykk og stråle – dette stiller du inn direkte i håndtaket. Her er det ingen behov for å bytte grep under vaskejobben, og du vil oppleve at vaskingen blir sømløs. Skulle du ha behov for mindre pauser, er K4 Premium Full Controll selvfølgelig utstyrt med den automatiske start/stopp-funksjonen Kärcher er kjent for.

Dersom du forflytter deg ofte under vask, har K4 Premium Full Controll et hendig justerbart teleskophåndtak. Dette er også høydejusterbart slik at du kan flytte spyleren i en komfortabel høyde. Det justerbare håndtaket kommer også godt med når du skal oppbevare K4 Premium Full Controll, da den enkelt og kompakt kan stues vekk med håndtaket nedfelt.

For full og optimal kontroll, kommer K4 Premium Full Controll med et lavt tyngdepunkt. Dette er en stødig enhet som sørger for god stabilitet, både under rengjøring og oppbevaring. Kärcher legger som alltid vekt på sikkerhet, hvilket viser seg her. Du får også med en slangetrommel, hvilket mange forbrukere verdsetter i sine høytrykkspylere.

Kärcher er også kjent for sine innovative løsninger, og K4 Premium Full Controll er ingen unntak. Spyleren kommer nemlig et eget system kalt Plug’n clean. Dette er et system som enkelt lar deg veksle mellom ulike typer såpevask og rengjøringsmiddel. Samtidig vil du alltid ha full kontroll på hvor mye såpe som gjenstår i beholderen. Dette øker effektiviteten, samtidig som det pleier og beskytter underlaget.

Kärcher K4 Premium Full Controll veier kun 12 kilo, hvilket er overraskende for en høytrykkspyler av slik kraft og størrelse. Vekten er med på å gjøre høytrykkspyleren praktisk og brukervennlig, samtidig som det er enkelt å forflytte den for oppbevaring. Denne kan du enkelt plassere på en hylle eller en i bil dersom du måtte ønske.

Kärcher K4 Premium Full Controll har flere bruksområder, og kan benyttes til de fleste vaskejobber. Særlig er den populær for vask av hage-, balkong- og terrassemøbler, sykler, hageredskaper, heller av tre og stein, gjerder, lette kjøretøy og mindre biler.

Resultat

Kärcher K4 Premium Full Controll er en høytrykkspyler som skapt for å gi deg full kontroll og for å takle moderate mengder smuss. Her får du en rekke innovative og praktiske løsninger som gjør vaskejobben enkel – blant annet en praktisk LED-skjerm, enkel justering av både trykk, strål og selve høyden på håndtaket.

Dette er en kraftig høytrykkspyler, selv om den er utviklet for moderate mengder skitt. Den vil derfor være i stand til å takle de fleste vanlige og noen mer utfordrende jobber. Selv om Kärcher K4 Premium Full Controll kommer med avanserte funksjoner, er den svært brukervennlig og praktisk.

Derfor er dette en god høytrykkspyler for både nybegynnere og erfarne, så vel som vanlige forbrukere og profesjonelle. De mange innovative løsningen gir deg nettopp det spyleren lover – en enhet som gir deg full kontroll og takler de fleste vaskejobber med glans.

Fordeler:

 • Kärcher K4 Premium Full Controll kommer med et praktisk LED-display, hvor du hele tiden vil ha full kontroll på trykket. I tillegg kommer den høytrykkspyleren med en praktisk slangetrommel, hvilket er en stor fordel for mange forbrukere. Teleskophåndtaket er høydejusterbart, og du vil derfor få en komfortabel og brukervennlig opplevelse.

 • Det lave tyngdepunktet og de store hjulene, gjør dette til en robust og stødig høytrykkspyler. Ettersom Kärcher K4 Premium Full Controll er en svært kraftig spyler, er det overraskende for lite støy enheten gir fra seg. Kärcher K4 Premium Full Controll  er så og si lydløs, hvor både motor og slange gir fra seg minimalt med lyd.

Ulemper:

 • Kärcher K4 Premium Full Controll  har ingen nevneverdige ulemper. Derimot er dette en høytrykkspyler egnet for moderate mengder smuss, og vil derfor gjerne ikke strekke til på de mest tilsmussede flatene. Men for en vanlig forbruker og for profesjonelle som ikke har behov for det aller kraftigste på markedet, vil K4 Premium Full Controll være mer enn god nok til å takle det meste.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 130 Bar
Vekt 11,9 kg
Gjennomstrømming 420 Liter i timen
Effekt 1800 W

IPC PW-C04

IPC PW-C04

Den italienske produsenten IPC, har de siste 50 årene gjort det stort med sine produkter innen høytrykksvask. Sammen med andre produsenter i denne testen, er de også kjent for å levere høytrykkspylere i verdensklasse hvor det blir lagt vekt på kvalitet, sikkerhet og funksjonalitet i alle ledd. Derfor var forventningene høye når de lanserte sin kompakte høytrykkspyler, PW-C04.

IPC PW-C04 er altså en langt mindre og mer kompakt versjon av hva vi tidligere har sett fra denne produsenten. Selv om dette er en liten maskinen, får den jobben gjort. Dette er en høytrykkspyler som i motsetning til produsents andre spylere, er utviklet med tanke på å takle hverdagslige og mindre vaskejobber.

Dette er en høytrykkspyler som egner seg godt til enkel vask og vedlikehold i hjemmet. Bruksområdene inkluderer blant annet terrasse, platting, hus, kjøretøy, sykler og andre relativt enkle flater. Likevel kan både hus, platting og terrasse opparbeide seg mye smuss og skitt gjennom året, og derfor var det viktig for IPC at de kunne utvikle en liten og hendig, men samtidig kraftig høytrykkspyler.

IPC PW-C04 har nemlig en meget stor yteevne og er kraftig i forhold til spylerens størrelse. Den veier nemlig ikke mer enn 6 kilo, men har et trykk på 110 bar og en gjennomstrømning av vann på 360 liter i timen. Selve vekten er gjerne på den tyngre siden av hva vi vanligvis ser i kompakte og mindre spylere. Likevel er 6 kilo godt innenfor hva som kan regnes kompakt.

Selve trykket og gjennomgangen av vann er også imponerende med tanke på størrelsen, og dette vil være tilstrekkelig for å takle de enklere vaskejobbene på hjemmebane. En svært positiv fordel med IPC PW-C04, er total rekkevidden på vann- og strømledningen. Denne ligger på 9 meter.

Blant de mindre og mer kompakte høytrykkspylerne på markedet, ser vi gjerne at kabel og ledning ofte på den kortere siden. Her får du derimot 9 meter, hvilket er en total rekkevidde som kan konkurrere med de mer kraftige og større spylerne. Selve slangen er også fiberforsterket, hvilket gjør at den både er solid og robust, samtidig som den er svært fleksibel og enkel å ta i bruk.

Fleksibilitet er et trekk som går igjen i IPC PW-C04. Denne høytrykkspyleren fremstår både solid, samtidig som den er fleksibel og lett å frakte rundt. IPC PW-C04 oppleves som svært samarbeidsvillig og enkel å jobbe med. Høytrykkslangen ligger på 4 meter og strømkabelen på 5 meter. Har du derimot behov for lengre rekkevidde, kan du alltids ta i bruk en skjøteledning.

IPC PW-C04 er også en svært anvendelig høytrykkspyler, selv om den er kompakt. Her får du nemlig også med en turbodyse, også kalt for rotordyse. Dette er et effektivt hjelpemiddel dersom du ønsker å øke kraften til høytrykkspyleren og jobbe med mer harde overflate. Med turbodysen blir spylerens kraft økt til det dobbelte.

Likevel skal du være forsiktig med å bruke turbodysen, da denne er svært kraftig. Husk å aldri sette dysen for nærme overflaten, særlig dersom du benytter deg av denne. Et godt tips er å aldri bruke turbodysen på bil og andre kjørtøy, da dette kan føre til skader i lakken. Derimot er dysen et godt hjelpemiddel på asfalt og betong, selv om du her også må være forsiktig med avstanden.

Aksialpumpen kommer i aluminium og IPC PW-C04 er utstyrt med et lukket olje smøresystem. I tillegg får du med en praktisk rensenål til dysene, og en pistol med M22 gjenger. For optimal sikkerhet er IPC PW-C04 også utstyrt med et praktisk start og stopp system, hvilket gjør at du får en økt følelse av kontroll når høytrykkspyleren er i bruk.

Det vil gjerne ta litt tid før du blir vant til å bruke denne høytrykkspyleren. Her er det nemlig lett å la seg lure av den kompakte størrelsen. Men IPC PW-C04 gir fra seg et godt trykk og skyter godt. Når du har lært høytrykkspyleren å kjenne vil det derimot være enkelt å kontrollere den. Det gjelder bare å gjøre seg kjent med at det kan være mye kraft i en liten maskin.

Resultat

Dersom du før kun har brukt en enkel hageslange til å takle skitt og smuss på hus og platting, vil IPC PW-C04 gi deg en åpenbaring. Dette er den perfekte høytrykkspyleren å teste ut til hjemmebruk, og du kan til og med benytte deg av turbodysen for ekstra trykk. Dette er dog en veldig kraftfull høytrykkspyler i seg selv, på tross av den kompakte størrelsen. Her vil skitt flyve av overflaten, takket være det gode trykket.

I forhold til størrelsen, har IPC PW-C04 en høy yteevne. Her får du mye kraft i en liten spyler, og det vil nok ta litt tid før du vender deg til å bruke den. IPC PW-C04 skyter godt fra seg, men står noe utstøtt hvilket trekker en del ned. Selv på jevne flater opplever vi IPC PW-C04 som noe vinglete, hvilket også forsterkes av det høye trykket til spyleren.

Fordeler:

 • Den største fordelen til IPC PW-C04, er den totale rekkevidden på ledningen til høytrykkspyleren. Til en liten og kompakt spyler å være, er en 9 meters rekkevidde imponerende. Når vekten i tillegg ligger på kun 6 kilo, gjør dette IPC PW-C04 til en meget fleksibel og lett anvendelig høytrykkspyler.

Ulemper:

 • Sett at dette er en høytrykkspyler som er beregnet for bruk på hjemmebane, er det ikke mye nevneverdig å utsette på IPC PW-C04. Likevel må det sies at høytrykkspyleren står noe ustøtt på ujevnt terreng, og kan til og med virke litt vinglete på flater som platting og asfalt. Dette trekker noe ned, da vi forventer mer solide produkter fra en så anerkjent og erfaren produsent som IPC.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Trykk 110 Bar
Gjennomstrømming 360 Liter i timen
Vekt 6 kg
Slange 4 meter

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo