Romaskin test: De 11 beste romaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I denne artikkelen vil vi teste romaskiner. Vi går gjennom de forskjellige alternativene på markedet og kårer også beste romaskin 2024.

inSPORTline inCondi RW600 – Best i test Romaskin ?

inSPORTline inCondi RW600 test

inSPORTline står bak romaskinen inCondi RW600. Dette er en romaskin som er tilpasset både treningssentre og hjemmebruk, og kan by på hele 16 ulike motstandsnivåer. Motstanden er magnetisk, og kan enkelt justeres ved å trykke på LCD-skjermen.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Produktbeskrivelse  

Computeren er brukervennlig, og gir oversikt over både tidsbruk, antall forbrente kalorier, distanse, tidsbruk per 500 meter – og lignende. Her finner du også 12 forhåndsprogrammerte treningsprogrammer.

Det er blant annet mulig å benytte seg av treningsprogrammer som baserer seg på puls, rehabilitering og lignende. Via et trådløst pulsbelte som følger med, og et innebygget HRC-program, er det mulig å tilpasse treningsøkten etter ulike pulssoner.

Romaskinen har ekstra lang skinne, slik at personer på opptil 2 meter kan få en behagelig treningsøkt. Vektgrensen hos bruker er satt til 150 kg. Enheten kan enkelt fraktes mellom A og B med innebygde transporthjul. Maskinen kan også legges sammen.

Det er mulig å koble nettbrett eller smarttelefon til maskinen, slik at du kan koble trenings-appen din opp mot enheten. Det er til og med mulig å dele resultatene du oppnår på sosiale medier, om du skulle ønske det.

Testresultat

inCondi RW600 er en romaskin fra inSPORTline som lever opp til forventningene våre på alle plan. Apparatet har hele 16 motstandsnivåer, samt en smart computer med LCD-skjerm som viser både distanse, puls, antall kalorier og lignende.

Det at maskinen i tillegg har en rekke forhåndsinnstilte treningsprogrammer og medfølgende pulsbelte, gjør modellen til en av testens beste. inCondi RW600 er dessuten tilpasset brukere av ulike høyder og vektklasser, slik at alle kan få glede av maskinen.

Enheten oppleves svært behagelig under bruk, og har et svinghjul basert på magnetisk motstand. Den lange skinnen lar deg gli uproblematisk fram og tilbake mellom takene, og føttene sitter godt på pedalene takket være reimene.

Dette er en romaskin som passer perfekt til deg som ønsker en stabil, variert og morsom treningsøkt. Her får du alt du kan drømme om av funksjoner og muligheter. Prisen er i det øvre sjiktet, men til gjengjeld får du svært mye for pengene.

Maskinen er dessuten av høy kvalitet, og kommer til å gi deg treningsglede i mange år fremover. Vi kårer derfor dette treningsapparatet til beste romaskin 2024.

Fordeler:

 • inCondi RW600 er en avansert og smart romaskin som byr på utallige muligheter. Først og fremst er det positivt at enheten kan skilte med hele 16 motstandsnivåer, 12 forhåndsinstallerte programmer og mulighet for overvåking av en rekke parametere.

 • Mange synes det er nyttig å kunne måle puls med det tilhørende pulsbeltet. Det er også smart at maskinen lar brukeren koble til smarttelefon eller nettbrett, slik at trenings-app kan kobles opp mot maskinen.

 • Ellers er det verdt å skryte av den robuste romaskinens vektgrense på hele 150 kg, og at enheten er tilpasset lange brukere. Dette gjør det mulig å trene selv om du ikke er gjennomsnittlig stor.

 • Dette er en romaskin som også er behagelig i bruk, takket være et behagelig sete og en stabil konstruksjon. Designmessig scorer maskinen også bra, siden den har et sporty utseende med friske fargeinnslag. Maskinen er svart og turkis, og har en lekker LCD-skjerm.

Ulemper:

 • Dersom du er ute etter en enkel og brukervennlig romaskin, kan kanskje inCondi RW600 bli noe avansert for deg. Men det er heldigvis enkelt å sette seg inn i funksjonene, og det er lett å lese av den flotte LCD-skjermen – selv under mørke forhold.

 • Ellers er det forsvinnende lite å utsette på denne romaskinen. Her får du det meste du kan forvente av en romaskin.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

233 x 56,5 x 102 cm

Maksimal brukervekt

150 kg

Flere motstandsnivåer

16

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

inSPORTline: Romaskin Thenar

inSPORTline Romaskin Thenar test

Det er inSPORTline som står bak romaskinen Thenar. Dette er en romaskin med magnetisk bremsesystem som veier 31,2 kg, og den måler 180 cm i lengden. Maskinen kan legges sammen etter bruk, slik at det er mulig å oppbevare den uten å ta opp for mye plass.

Produktbeskrivelse

Romaskinen er konstruert for å kunne tåle brukere på opptil 150 kg, og har et ergonomisk utformet sete. Rammen er sammenleggbar, men likevel robust og solid. Apparatet har et enkelt design i sort, med enkelte grønne detaljer.

Kulelagre sørger for at setet kan beveges jevnt fram og tilbake. Det magnetiske bremsesystemet skal også sikre stødige bevegelser. Brukeren kan feste føttene på pedalene med reimer, slik at beina ikke sklir under takene.

Thenar har et display og en computer som lar brukeren sette mål og få oversikt over ulike parametere. Blant parameterne som kan sjekkes finner du antall lengder, antall kalorier som er forbrent, distanse og tidsbruk.

Enheten leveres med holder for mobil eller nettbrett, slik at det er mulig å se på serier eller høre på musikk under treningsøkten. Brukeren kan også stille inn motstandsnivå under trening.

Testresultat

Thenar er en smart romaskin fra inSPORTline som leverer på de fleste områder. Dette er en brukervennlig og robust romaskin som byr på flere fordeler enn ulemper. Vi savner kanskje en innebygget pulsklokke, men dette veies opp av fordeler som f.eks. nettbrettstativ.

Romaskinen kan legges sammen, og har en robust konstruksjon. Denne modellen passer utmerket for alle som er på jakt etter en brukervennlig romaskin, og som ikke har behov for en innebygget pulsmåler.

Husk at du kan sjekke både distanse, antall tak og lignende på den medfølgende computeren. Det er til og med mulig å sjekke tidsbruk og antall forbrente kalorier. Du vil derfor kunne overvåke treningsprogresjonen din, selv uten pulsklokke.

Fordeler:

 • Det er mange fordeler ved å velge Thenar dersom du er på jakt etter en romaskin. Dette er et treningsapparat som gir deg mye for pengene. Med egen computer som lar deg få oversikt over både lengder, kalorier, distanse og tidsbruk, er det enkelt å spore egen fremgang.

 • En annen fordel med Thenar er at romaskinen er stødig. Magnetiske bremser og kulelagre lar brukeren utføre hvert tak med presisjon og eleganse.

 • Andre positive ting som kan nevnes, er at Thenar har eget feste for nettbrett eller mobiltelefon. Dermed er det mulig å la seg underholde under treningsøkten! Se på serier, hør på musikk eller kontroller pulsen din via pulsklokke med tilkobling til app.

 • Det er også flott at Thenar har en robust konstruksjon som tåler brukere opptil 150 kg. Samtidig er modellen nokså lett med sine 31,2 kg. Dette gjør det enkelt å legge sammen enheten etter bruk, slik at den tar opp minst mulig plass.

 • Designet er også flott, med svart som grunnfarge og sporty, grønne detaljer. Svart er en farge som er lett å implementere sammen med andre møbler i rommet. Denne romaskinen glir inn i ethvert treningsrom!

Ulemper:

 • Det er ikke mange negative ting å si om Thenar fra inSPORTline. Romaskinen er både stabil, lekker og funksjonell. Det eneste vi savner litt her, er innebygget pulsmåler. Men det er alltids mulig å bruke en ekstern pulsklokke om du vil ha kontroll på pulsen din.

 • Dette er heller ikke den billigste modellen på markedet, noe som kanskje trekker litt ned om du kjøper romaskin på budsjett. Thenar er imidlertid heller ikke den dyreste romaskinen du finner, og den befinner seg i mellomsjiktet prismessig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

180  x 48 x 98 cm

Maksimal brukervekt

150 kg

Flere motstandsnivåer

8

Sammenleggbar

Ja

Få beste pris:

CDON

TITAN LIFE: Trainer R10 romaskin

TITAN LIFE Trainer R10 romaskin test

TITAN LIFE står bak romaskinen Trainer R10. Dette er et treningsapparat som lar deg ro med justerbar og elastisk motstand. Maskinen kan legges sammen når den ikke brukes, noe som gjør at maskinen ikke trenger å oppta så mye plass.

Produktbeskrivelse

Romaskinen er designet for at brukeren skal kunne trene klassiske roøvelser, samtidig som du skal oppnå effektiv styrketrening av armer, rygg og skuldre. Trainer R10 leveres med en egen DVD med treningsøvelser, slik at brukeren kan få inspirasjon til treningsøkten.

Dette er en romaskin som tåler en brukervekt på opptil 110 kg, og enheten måler 195 cm i lengden når den er montert. Sammenslått måler den 94 cm i lengden.

TITAN LIFE har laget Trainer R10 for brukere som ønsker å trene hjemme. Enheten har derfor et slankt design og enkel konstruksjon, slik at den skal være enkel å håndtere. Du vil legge merke til at enheten er langt fra like «klumpete» som treningsapparatene i et treningsstudio.

Enheten er svart med få detaljer. Pedalene har reimer som kan festes rundt skoene, slik at føttene sitter stabilt under hvert ro-tak. Håndtaket er utformet for å være behagelig å holde i under treningsøkten, uten å gi blemmer.

Testresultat

Trainer R10 fra TITAN LIFE er blant de enkleste romaskinene du kan finne. For noen blir den nok for enkel, mens andre synes det brukervennlige designet er ypperlig. Her er det ingen computer som gir oversikt over parametere som tidsbruk eller lignende.

Romaskinen leveres imidlertid med egen DVD med treningsøvelser, noe som er et stort pluss. Langt fra de fleste romaskiner kommer med frynsegoder som dette. Maskinen er også relativt budsjettvennlig, uten at dette gir negativt utslag på kvaliteten.

Trainer R10 er en romaskin som passer ypperlig for brukere som veier under 110 kg, og som ikke har krav til avanserte funksjoner via computer. Husk at du alltids kan måle fremgang med ekstern pulsmåler, dersom du ønsker dette.

Fordeler:

 • Det finnes mange gode grunner til å velge Trainer R10 dersom du er på utkikk etter en romaskin. Modellen er først og fremst svært stilren og minimalistisk, noe som gjør at det er enkelt å plassere den sammen med annet treningsutstyr eller møbler.

 • En annen fordel er at Trainer R10 er svært brukervennlig. Her trenger du ikke å sette deg inn i en komplisert bruksanvisning eller lære deg funksjoner på noen avansert computer. Maskinen er så enkel som den kan bli, noe mange setter pris på.

 • Det er også positivt at romaskinen leveres med en egen DVD med treningstips og anbefale øvelser. Dette gjør at du kan hente inspirasjon til treningsøktene dine – dersom du skulle ha behov for det. Finn praktiske øvelser som lar deg trene alt fra skuldre og lår til rygg!

 • Du bør også vurdere Trainer R10 dersom du er på utkikk etter en romaskin som tar opp minimalt med plass. Det smale designet gjør at du enkelt kan bruke maskinen hjemme, og du kan i tillegg legge den sammen om du vil spare ytterligere plass.

Ulemper:

Det er ikke mange ulemper som avdekkes med denne treningsvesten, men det er likevel et par ting som må nevnes.

 • En ulempe ved TITAL LIFE Trainer R10 er at modellen er svært smal, noe som gjør at den kanskje ikke oppleves like stabil som andre modeller under harde treningsøkter. Noen vil imidlertid sette pris på det slanke utseendet til apparatet, så dette er en smakssak.

 • Noe annet som trekker litt ned, er at Trainer R10 ikke leveres med noen form for computer. Du vil med andre ord ikke kunne overvåke tidsbruk, distanse, puls, antall lengder eller lignende. Dette er en helt enkel romaskin uten ekstrafunksjoner.

 • Noen vil også mene at det er en ulempe at romaskinen har en maksimal vektgrense på 110 kg. Dette gjør nemlig at ikke alle brukere kan få glede av maskinen. For middels tunge personer eller lettvektere, er imidlertid ikke dette et relevant problem.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

195 x 43,5 x 65 cm

Maksimal brukervekt

110 kg

Flere motstandsnivåer

Ja

Sammenleggbar

Ja

 

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Abilica: Romaskin TopRower

Abilica Romaskin TopRower test

Abilica står bak TopRower, som er en romaskin utviklet for brukere med høye krav til design og funksjonalitet. Romaskinen er egnet både for deg som driver med hjemmetrening, og for treningssentre eller bedrifter.

Produktbeskrivelse

TopRower har et motstandssystem som er basert på unik luftteknologi, noe som skal sikre en stabil og komfortabel treningsopplevelse. Maskinen er tilpasset det skandinaviske markedet med tanke på motstandsnivå, størrelse og sammensetning av komponenter.

Romaskinen leveres med ni forskjellige motstandsnivåer, noe som skal gjøre maskinen velegnet for både lette og tyngre treningsøkter. Enheten har også en avansert computer der brukeren kan legge inn ønsket mål for treningsøkten.

Via computeren får brukeren blant annet oversikt over tidsbruk, antall kalorier som har blitt forbrent, distanse og lignende. Pulsmåler er ikke inkludert. Computeren kan også kalkulere antall watt.

Enheten tåler brukervekt opptil 150 kg, og lar brukeren sitte nokså høyt med sin høyde på 106 cm. Vekten på selve enheten er 40 kg.

Testresultat

TopRower fra Abilica er en romaskin som passer for de fleste. Maskinen er robust og tåler relativt høy brukervekt, og er i tillegg komfortabel under bruk. Enheten leveres med innebygget computer, der du kan sjekke både distanse og tid, eller sette personlige mål.

Romaskinen har ikke holder for nettbrett eller mobil, og leveres uten pulsmåler. Sett bort fra disse (kanskje ubetydelige) ulempene, er det bare positive ting å si om TopRower. Modellen byr på en behagelig treningsopplevelse takket være motstandssystemet som er luftbasert.

Dette er en romaskin som passer deg som er ute etter kvalitet, funksjonalitet og et lekkert design! Maskinen passer kanskje ikke like bra for deg som har plassmangel, siden modellen er nokså stor når den ikke er sammenlagt.

Fordeler:

 • En fordel ved å velge TopRower fra Abilica som sin neste romaskin, er at enheten har et smart motstandssystem basert på luft. Dette gir behagelig og jevn motstand når du trener, og sikrer en stabil treningsøkt.

 • Det er også et pluss at det kan velges mellom ni ulike motstandsnivåer, slik at du i stor grad kan justere intensiteten på treningsøkten etter egne forutsetninger. Den smarte computeren gjør det dessuten enkelt å følge med på viktige parametere som distanse og tid.

 • Vi ser på det som et pluss at TopRower tåler brukere som veier opptil 150 kg, noe som åpner for at de fleste kan benytte denne maskinen uten problemer. Det er dessuten behagelig å bruke maskinen, selv under lengre treningsøkter.

 • Enheten har behagelige håndtak og et ergonomisk sete, slik at du sitter behagelig under hvert eneste ro-tak. Et annet pluss er at det er mulig å oppgi mål for treningsøkten på computeren, slik at det blir enklere å oppnå motivasjon under økten.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om TopRower fra Abilica. Noe som trekker litt ned, er at maskinen ikke har innebygget holder for nettbrett eller telefon. Men dette er kanskje ikke problematisk uansett, siden enheten har en computer (dette er kanskje underholdning nok?).

 • En annen ulempe er at maskinen ikke har innebygget pulsmåler. Men med mulighet for å bruke ekstern pulsklokke, blir kanskje ikke dette spesielt problematisk.

 • Ellers skal det nevnes at TopRower er nokså stor. Har du behov for en romaskin som opptar minimalt med plass, er det kanskje best å velge en annen modell. Heldigvis kan maskinen legges sammen, så det er mulig å rydde den bort mellom hver treningsøkt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

240 x 62 x 106 cm

Maksimal brukervekt

150 kg

Flere motstandsnivåer

9

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

CDON

Reebok: Rower GR

Reebok Rower GR test

Rower GR fra Reebok er en romaskin som er designet for brukere som ønsker å trene hele kroppen. Samtidig er den konstruert for at brukeren skal kunne opprettholde korrekt holdning under øvelsene.

Produktbeskrivelse

Denne romaskinen har en innebygget computer. Her finnes det 17 separate treningsøvelser som kan velges. 12 av øvelsene er forhåndsinnstilte. I tillegg til dette, kan brukeren velge mellom 16 ulike motstandsnivåer, og overvåke både kalorier, distanse, tid, hastighet og lengder per minutt.

Rower GR har et ergonomisk sete som skal gjøre det behagelig å trene, selv under lengre og intense treningsøkter. Glideskinnen på 123 cm gjør det mulig å ta lange tak under treningsøkten. Justerbare stropper kan festes rundt skoene når du trener.

Enheten leveres med transporthjul, slik at det er mulig å trille romaskinen fra A til B om nødvendig. Modellen veier 36 kg, og tåler brukervekt opptil 120 kg. Utslått er enheten 198 cm lang.

Fra LCD-skjermen er det mulig å velge treningsprogrammer som fokuserer på pulsstyring, avstand, tid og lignende. Blant de forhåndsinnstilte programmene kan du blant annet velge å delta i race. Du kan måle både tid, avstand, puls og lignende via computeren.

Testresultat

Rower GR er en romaskin som passer for deg som setter kvalitet i høysetet. Her får du nemlig kvalitet i alle ledd, inkludert en avansert computer med mange spennende treningsprogrammer og funksjoner. Du kan til og med koble til pulsmåler!

Enheten byr også på en komfortabel treningsopplevelse takket være ergonomisk utforming og et svinghjul på 6,5 kg. Dersom du er ute etter en enkel romaskin, er nok ikke dette modellen for deg. Her får du det meste du kan tenke deg av funksjoner.

Vi anbefaler Rower GR til alle som trenger en stabil og funksjonell romaskin med mange muligheter. Maskinen passer også til deg som vil ha en praktisk modell som kan legges sammen og rulles fra A til B ved hjelp av transporthjul.

Fordeler:

 • Modellen Rower GR leveres med en computer som lar brukeren velge mellom 17 ulike treningsprogrammer, noe som legger til rette for en mer variert og morsom treningsopplevelse. Dette er et stort pluss for deg som ønsker spennende treningsøkter.

 • Rower GR lar deg også overvåke parametere som antall forbrente kalorier, distanse, puls og lignende mens du trener. Du må riktignok koble til egen pulsmåler om du skal kunne se pulsen.

 • Ellers er dette en romaskin som byr på en stabil og behagelig treningsøkt, takket være et effektivt svinghjul på 6,5 kg. Enheten gjør det også enklere for deg å oppnå optimal treningsteknikk, takket være den ergonomiske utformingen.

 • En annen fordel er at Rower GR har transporthjul, noe langt fra alle romaskiner har. Dette gjør det enkelt å forflytte enheten ved behov. Du kan også legge maskinen sammen. Dette er en robust romaskin som sikrer en stabil og god treningsøkt, og lang levetid på selve produktet!

Ulemper:

 • En ulempe ved Rower GR er at pulsmåler ikke er inkludert. Du kan imidlertid koble til eget pulsbelte, noe som er en stor fordel. Dermed er det mulig å overvåke puls via computeren. Dette gjøres ved hjelp av en trådløs mottaker.

 • Noen brukere vil kanskje mene at enheten er noe avansert. Men så snart du har prøvd romaskinen et par ganger, vil du oppleve at den er både brukervennlig og intuitiv.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

198 x 48 x 82 cm

Maksimal brukervekt

120 kg

Flere motstandsnivåer

Ja

Sammenleggbar

Ja

 

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

Master Fitness: Master R610 Black

Master Fitness Master R610 Black test

Master R610 Black er en prisvinnende romaskin til en budsjettvennlig pris. Denne modellen er sammenleggbar, og har et motstandssystem basert på magnetisme. Dette skal gi en smidig treningsopplevelse med jevn flyt.

Produktbeskrivelse

Det er mulig å velge mellom tolv forskjellige motstandsnivåer, slik at treningen skal kunne justeres etter ønsket intensitet. Brukeren justerer motstanden ved å vri på et ratt, noe som lar en endre motstand med presisjon.

Romaskinen har en maksimal brukervekt på 110 kg, og en egenvekt på 28 kg. Den kompakte konstruksjonen skal ifølge produsenten gjøre romaskinen velegnet for hjemmetrening.

Master R610 Black har en liten computer som lar brukeren overvåke grunnleggende parametere som runder per minutt (RPM) og teoretisk antall forbrente kalorier. Det er ingen måling av parametere som avstand, hastighet, puls eller watt.

Computeren har ingen forhåndsinnstilte treningsprogrammer. Romaskinens sete er ergonomisk utformet, og håndtaket er sylinderformet. Pedalene på apparatet har reimer som kan festes rundt skoene.

Testresultat

Master R610 er en romaskin som er perfekt for deg som er på jakt etter en romaskin som gir deg mye for pengene. Her få du en stilren romaskin som lever opp til forventningene dine på de fleste områder. Maskinen har blant annet computer, og er behagelig i bruk.

Computeren kan nok oppleves som litt mangelfull av enkelte, da den kun lar deg måle RPM og kalorier. Sett bort fra dette og mangelen på transporthjul, er Master R610 en romaskin som passer for de aller fleste.

Det magnetiske motstandssystemet med 12 motstandsnivåer gjør det mulig å gjennomføre alt fra lette til mer intense treningsøkter på maskinen. Det er enkelt å justere motstanden via rattet, noe vi setter pris på. Er dette kanskje en romaskin for deg?

Fordeler:

 • Den kanskje største fordelen ved å velge Master R610 Black, er at dette er en romaskin som gir brukeren mye for pengene. Det er ikke den billigste modellen på markedet, men også langt fra den dyreste. I forhold til funksjonalitet, er imidlertid prisen lav!

 • Master R610 Black er også behagelig å trene på. Det magnetiske motstandssystemet sikrer behagelige drag og stødige lengder, mens setet er komfortabelt å sitte på. Det er også et pluss at maskinen har en liten computer som lar en overvåke RPM og kalorier underveis.

 • Et annet pluss er at maskinen er ganske kompakt. Når det i tillegg er mulig å legge sammen apparatet etter bruk, har man en romaskin som tar opp minimalt med plass.

 • Designmessig scorer maskinen også høyt. Maskinen er stilren med svarte og hvite detaljer, og passer inn i de fleste treningsrom. Reimene rundt føttene sikrer dessuten at føttene ikke sklir av underveis i treningsøkten.

Ulemper:

 • Dersom du har behov for en romaskin som gir oversikt over faktorer som puls, avstand, hastighet eller watt, blir kanskje Master R610 litt i det enkleste laget. Her kan du kun se RPM og kalorier, noe som er tilstrekkelig for enkelte – men ikke for alle.

 • Husk imidlertid at du kan måle puls og lignende ved å bruke en ekstern pulsklokke. Denne kan ikke kobles til romaskinen – noe som er litt synd, men det er en mulighet for deg som er på jakt etter en prisgunstig romaskin.

 • Ellers er det ikke mye å utsette på Master R610. Vi skulle gjerne sett at maskinen hadde transporthjul, da dette ville gjort det litt enklere å frakte maskinen fra A til B. Men det faktum at maskinen kan legges sammen, er uansett et pluss.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

202 x 53 x 67 cm

Maksimal brukervekt

110 kg

Flere motstandsnivåer

12

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

CDON

Abilica: QuickRower

Abilica QuickRower test

Produktbeskrivelse

Abilica QuickRower er en romaskin som har et profesjonelt og stilrent utseende. Enheten har svart og metall som grunnfarger, samt hvite detaljer. Setet er ergonomisk utformet, og de stødige føttene sikrer at maskinen ikke beveger seg under tunge drag.

Dette er en sammenleggbar romaskin som leveres uten transporthjul. Enheten har et motstandssystem som er basert på magnetisme, noe som skal sikre en behagelig og stabil treningsøkt. Det er mulig å velge mellom åtte ulike motstandsnivåer.

På enhetens computer kan brukeren få oversikt over ulike parametere. Du kan se både strekning, tidsbruk, kaloriforbruk og frekvens på skjermen. Pulsmåler er ikke inkludert, og det er heller ikke mulig å koble til en ekstern pulsmåler.

Enheten har heller ingen forhåndsinnstilte treningsprogrammer, slik de mest avanserte romaskinene ofte har. Her er det enkelthet som står i fokus.

QuickRower fra Abilica veier 35 kg, og måler 180 cm i ferdig montert tilstand. Enheten tåler brukere som veier opptil 120 kg. Setet er behagelig å sitte på, og modellen har pedaler med reim som kan festes rundt føttene.

Testresultat

Abilica QuickRower er en romaskin for deg som ønsker en funksjonell og brukervennlig modell. Her får du de fleste funksjoner du kan tenke deg, med unntak av pulsmåler og forhåndsinstallerte treningsprogrammer.

Modellen har et lekkert utseende, og passer inn på de fleste treningsrom med sitt svarte, grå og hvite design. Maskinen er basert på magnetisk motstand, og har åtte ulike motstandssystemer. Dermed passer den for de fleste, uavhengig av hvor trent man er.

Vi savner transporthjul, siden maskinen veier 35 kg. Men det er utvilsomt et pluss at apparatet kan legges sammen ved behov. Dette er en romaskin for deg som ønsker mye for pengene!

Fordeler:

 • Den største fordelen med QuickRower fra Abilica, er at dette er en romaskin av høy kvalitet. Abilica er en populær og velkjent produsent av treningsutstyr, og apparater herfra lever stort sett alltid opp til forventningene. QuickRower er ikke noe unntak.

 • Med en computer som viser både tidsbruk, antall kalorier, distanse og frekvens, har du mulighet for å spore egen treningsprogresjon underveis. Maskinen er enkel, og uten de mest avanserte mulighetene. Derfor passer den ypperlig for nybegynnere eller hobby-utøvere.

 • Det er et pluss at maskinen kan legges sammen når den ikke brukes. En romaskin kan ta nokså mye plass på grunn av lengden, og da er det greit å kunne plassere den sammenslått i et hjørne eller skap.

 • En annen fordel med denne romaskinen, er at designet er stilrent og nøytralt. Sorte, grå og hvite detaljer sikrer at maskinen glir inn i de fleste omgivelser. De stødige beina på apparatet og det magnetiske motstandssystemet, sikrer dessuten en jevn treningsøkt.

Ulemper:

 • Noe som trekker litt ned på QuickRower fra Abilica, er at enheten ikke har transporthjul. Siden maskinen veier 35 kg, kan det være nokså utfordrende å forflytte på den – selv i sammenlagt tilstand. Dette er imidlertid ikke et problem om man er to som kan flytte den.

 • En annen ulempe er at enheten ikke har pulsmåler. Dersom du ønsker å måle hjertefrekvens under treningsøkten, anbefaler vi derfor å ha en ekstern pulsmåler. Det er synd at en pulsmåler ikke kan kobles til maskinen, men ikke alle har behov for slik funksjonalitet.

 • Noen vil kanskje mene at det er dumt at maskinen ikke har forhåndsinstallerte treningsprogrammer, men husk at det er langt fra de fleste romaskiner som har dette. Sett i forhold til prisen, får du her mye for pengene!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

180 x 51 x 73 cm

Maksimal brukervekt

110 kg

Flere motstandsnivåer

8

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

inSPORTline: Ocean romaskin

inSPORTline Ocean romaskin test

Produktbeskrivelse

Romaskinen Ocean fra inSPORTline er en kompakt modell som er spesielt tilpasset for dem som ønsker å trene hjemme. Enheten leveres i en solid og robust konstruksjon av stål, og tåler brukervekt opptil 120 kg.

Modellen måler 175 cm når den er montert, og er tilpasset brukere av alle høyder. Maskinens egenvekt er 25 kg, noe som gjør dette til en relativt kompakt lettvekter. Maskinen har et motstandssystem som er basert på magnetisk motstand.

Ocean fra inSPORTline har åtte ulike motstandsnivåer, slik at brukeren selv kan justere hvor intens og tung treningsøkten skal være. Dette er en nokså avansert romaskin, og du får blant annet mulighet til å koble til eksternt pulsbelte.

Du kan måle både lengder per minutt, tidsbruk, kalorier, scan og lignende parametere på den innebygde skjermen som er tilkoblet en computer. Motstandsnivået justeres enkelt ved å vri på en bryter som befinner seg under skjermen.

Ocean leveres med et ergonomisk utformet PU-sete, og en relativt lang skinne. Derfor er maskinen tilpasset også de lengste brukerne. Pedalene kan enkelt festes på føttene med en reim.

Testresultat

Ocean fra inSPORTline lever opp til sitt navn. Her får du nesten følelsen av å ro på havet – bare uten bølger. Maskinen gir en stødig og solid treningsopplevelse takket være det magnetiske hjulet på 6 kg. Samtidig veier maskinen minimalt, med sine 25 kg.

Denne romaskinen har ikke innebygde treningsprogrammer, men den avanserte computeren lar deg overvåke alle relevante parametere. Du kan til og med koble til din egen pulsklokke, noe som er et stort pluss.

Enheten passer perfekt til hjemmetrening grunnet sin kompakte størrelse. Det er også positivt at enheten kan legges sammen ved behov. Her kan alle brukere se fram til en behagelig treningsøkt på et ergonomisk utformet sete. Også de høyeste blant oss!

Fordeler:

 • En av de største fordelene med Ocean fra inSPORTline, er at romaskinen lar brukeren måle pulsen sin ved å koble til ekstern pulsmåler til maskinen. Det er også positivt at maskinen lar brukeren måle andre parametere som distanse, kalorier, antall lengder og lignende.

 • En annen fordel med denne romaskinen, er at enheten har et komfortabelt PU-sete. Mange romaskiner leveres med nokså harde seter, så her kan du se fram til en ekstra behagelig treningsøkt.

 • Maskinen er også velegnet for deg som er ekstra lang. Med en lang skinne kan personer som måler opptil 195 cm fint trene på dette apparatet!

 • Ellers kan vi nevne fordeler som at maskinen har fotreimer på pedalene, enkel justering av de åtte ulike motstandsnivåene, praktisk LCD-display og mulighet for å legges sammen etter bruk. Designmessig scorer maskinen også høyt, med sitt lekre svarte og grå design.

Ulemper:

 • inSPORTline Ocean er utvilsomt en funksjonell og praktisk romaskin. Noen vil imidlertid savne forhåndsinstallerte treningsprogrammer – noe denne maskinen ikke har. Det er heller ikke mulig å legge inn egne treningsprogrammer manuelt.

 • En annen ulempe er at maskinen ikke har holder for nettbrett eller mobiltelefon, men det er det også de færreste romaskiner som har. Ellers scorer denne maskinen høyt på de aller fleste områder.

 • For noen blir kanskje denne romaskinen litt for avansert, grunnet de mange mulighetene maskinen gir. Dersom du først og fremst bare vil trene, og ikke har behov for overvåking av all slags parametere, blir kanskje noen av funksjonene litt overflødige.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

175 x 51 x 75 cm

Maksimal brukervekt

120 kg

Flere motstandsnivåer

8

Sammenleggbar

Ja

 

 

Her finner du beste pris:

CDON

Abilica: TurbineRower

Abilica TurbineRower test

Produktbeskrivelse

TurbineRower fra Abilica er blant produsentens nyeste modeller. Dette er en moderne og stilig romaskin som har en stabil og elegant konstruksjon av aluminium. Konstruksjonen skal sikre brukeren en komfortabel og stødig treningsøkt.

TurbineRower har luftregulert motstand, og i front av maskinen finnes et hjul som kan minne om en vifte. Her kan du velge mellom åtte forskjellige motstandsnivåer, noe som åpner for varierte treningsøkter.

Romaskinen kan legges sammen slik at den opptar minst mulig plass når den ikke er i bruk. Enheten veier 34,5 kg når den er montert, og måler 218 cm i lengden. Her kan også høye brukere få en komfortabel treningsøkt.

Enheten har en innebygget computer der brukeren kan få oversikt over parametere som distanse og lignende. Modellen er stillegående og har et ergonomisk sete. Det finnes ikke mottaker for pulsmåler på denne maskinen.

Testresultat

TurbineRower er en romaskin som er tilpasset den moderne brukeren. Her får du det meste du kan be om fra en romaskin, inkludert computer, ergonomiske seter, flott design og en støyfri treningsopplevelse.

Dersom du ikke har krav til at maskinen skal ha tilkoblingsmulighet for pulsmåler eller forhåndsinnstilte treningsprogrammer, er dette en super romaskin. Enheten er dessuten enkel å legge sammen etter bruk, noe som gjør den praktisk å ha hjemme.

Det lekre designet passer også fint inn i de fleste hjem. Med turbinhjulet får enheten et elegant og sporty utseende, og farger som svart, rødt og hvitt er enkelt å implementere i de fleste hjem.

Med sine åtte ulike motstandsnivåer kan du i stor grad tilpasse treningsøktene etter eget behov. Dette er en romaskin vi kan anbefale på det varmeste. Prisen skal vi heller ikke klage på!

Fordeler:

 • Den kanskje største fordelen med TurbineRower fra Abilica, er at maskinen er svært stillegående. Dette skyldes at enheten baserer seg på luftmotstand fremfor mekanisk motstand. Det lave støynivået er en fordel – spesielt om du skal trene hjemme.

 • TurbineRower er også plassbesparende takket være muligheten for å legge sammen apparatet når det ikke brukes. Det er ikke alltid man har plass til en romaskin hjemme, og da er det greit å kunne rydde den bort.

 • En annen fordel ved å benytte seg av TurbineRower, er at modellen har åtte ulike motstandsnivåer. Dette åpner for at brukeren kan gjennomføre både tunge og lette treningsøkter etter behov.

 • Den innebygde computeren gir god oversikt over både distanse, kalorier og andre parametere. En annen fordel med denne modellen, er at den er komfortabel i bruk. Dette skyldes delvis det behagelige setet, og delvis den robuste aluminiumskonstruksjonen.

 • Maskinen fortjener også skryt for sitt moderne design. Turbinhjulet i front er nærmest dekorativt, og de sorte, røde og hvite detaljene gir modellen et sporty utseende. Prisnivået er det heller ingenting å si på!

Ulemper:

 • Det er få ulemper ved denne romaskinen. Det vi imidlertid savner her, er muligheten for å kunne koble til egen pulsmåler. Det er dessverre ingen pulsmottaker på enheten. Men du kan naturligvis måle pulsen via egen, ekstern pulsklokke.

 • Vi savner også forhåndsinnstilte treningsprogrammer, men dette er ikke nødvendigvis negativt. Uten for mange avanserte funksjoner, oppleves maskinen som brukervennlig og enkel – noe mange setter pris på.

 • En annen ulempe er at maskinen ikke har mobilholder eller holder for nettbrett. Med en computer vil du likevel ha noe å se på mens du trener – som distanse, kalorier og lignende. Dette gir deg motivasjon mens du trener!

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

220 x 48 x 88 cm

Maksimal brukervekt

130 kg

Flere motstandsnivåer

8

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

Gymgrossisten

inSPORTline: Romaskin Air Kobuko

inSPORTline Romaskin Air Kobuko test

Produktbeskrivelse

Air Kobuko er en romaskin fra inSPORTline som har et luftbasert motstandssystem med åtte ulike motstandsnivåer. Enheten har en ekstra lang skinne av stål, og er designet for å også passe til høye brukere (opptil 195 cm).

Modellen leveres med et ergonomisk og anatomisk tilpasset sete. Setet har tykk polstring og en overflate av kunstlær. Enheten har også pedaler med reim, slik at føttene skal sitte stødig i pedalene under treningsøkten.

Air Kobuko har en lettlest skjerm som viser de fleste parametere, inkludert antall forbrente kalorier, antall lengder, tidsbruk, distanse og puls. Et trådløst pulsbelte følger med apparatet.

Enheten har transporthjul i front, og kan i tillegg legges sammen ved behov. På toppen av dette har romaskinen et utjevningssystem i føttene, noe som betyr at maskinen kan kompensere for ujevnheter i gulvet.

Dette er en romaskin som har et moderne design. Rammen og hjulet er relativt mørkt, mens panseret er hvitt og rødt.

Testresultat

Air Kobuko er en romaskin fra inSPORTline som byr på mange gode kvaliteter. Modellen skiller seg dessuten ut i mengden, takket være mulighet for å kompensere for ujevnheter i underlaget. I tillegg følger det med en egen pulsmåler, noe som er svært positivt!

Dette er en romaskin for deg som ønsker en modell med det «lille ekstra»! Her får du mulighet til å overvåke nyttige parametere som distanse, antall lengder, tidsbruk, antall forbrente kalorier – og puls.

Modellen er komfortabel i bruk, og har et sete som er anatomisk og ergonomisk utformet. Enheten har også transporthjul og mulighet for å legges sammen, noe som er spesielt praktisk om maskinen skal brukes hjemme.

Dette er en av testens klart beste romaskiner, og kan absolutt anbefales – både til nybegynnere og mer erfarne roere.

Fordeler:

 • Air Kobuko er en romaskin som overrasker oss positivt. Enheten skiller seg ut ved at den har medfølgende pulsmåler, noe vi anser som et stort pluss. På den lettleste skjermen kan du derfor lese av både puls, distanse, antall lengder, tidsbruk og annen interessant info.

 • Det er også et pluss at Air Kobuko har smarte funksjoner som at enheten kan kompensere for ujevnheter i gulvet. Få ting er mer irriterende enn en romaskin som ikke står stødig, og det har inSPORTline skjønt.

 • Ellers er Air Kobuko en komfortabel romaskin. Det ergonomiske setet er behagelig å sitte på, selv gjennom langvarige og tunge treningsøkter. Pedalene med reim sørger for at føttene sitter godt under økten.

 • Vi setter også pris på designet. Maskinen har et sporty utseende og flotte farger – med svart, hvitt og rødt som dominerende farger. De smarte transporthjulene gjør det enkelt å frakta maskinen fra A til B, og det er positivt at maskinen kan legges sammen ved behov.

Ulemper:

 • Det er ikke mye negativt å si om Air Kobuko. Dette er en romaskin som jevnt over scorer svært høyt i vår romaskin-test. Det eneste vi kanskje savner her, er holder for nettbrett og mobiltelefon.

 • Men det at maskinen har innebygget pulsmåler og en computer med all relevant informasjon om treningsøkten, fungerer kanskje som underholdning nok for de fleste. Det er ekstra motiverende å trene når en kan følge sin egen progresjon.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

222 x 57 x 88 cm

Maksimal brukervekt

120 kg

Flere motstandsnivåer

8

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

CDON

inSPORTline: Romaskin Bravos

inSPORTline Romaskin Bravos test

Produktbeskrivelse

Bravos er en innovativ romaskin fra inSPORTline der magnetisk motstand og luftmotstand kombineres. Dette skal sikre en ekstra sømløs treningsopplevelse med god stødighet og jevne tak. Svinghjulet veier 1,5 kg.

Maskinen har en nokså høy vektkapasitet, og tåler brukere på opptil 150 kg. Den robuste konstruksjonen har også ekstra lang skinne på 110 cm, slik at lange brukere (opptil 195 cm) skal få like mye glede av apparatet som kortere brukere.

Selve enheten veier 36 kg, og kan legges sammen slik at romaskinen kan ryddes bort når den ikke er i bruk. Maskinen har også transporthjul, slik at enheten kan trilles.

Maskinen har et display og en computer, og viser brukeren informasjon om både antall kalorier som er forbrent, tidsbruk, distanse, antall lengder og lignende. Her kan du til og med overvåke hjertefrekvens og puls, siden en pulsmåler kan kobles til maskinen.

Testresultat

inSPORTline Bravos er en romaskin som byr på langt flere fordeler enn ulemper. Denne innovative romaskinen tilbyr en stabil og stødig treningsøkt med høyt komfortnivå, noe som blant annet skyldes det kombinerte magnet- og luftbremsesystemet.

Enheten har også et komfortabelt sete, noe som gjør at treningsøkten oppleves som behagelig. Det er naturligvis positivt at både høye og tunge utøvere kan få glede av den robuste maskinen.

Med mulighet for å måle både puls, distanse, antall lengder per minutt, kalorier og lignende, får du her full oversikt over alle relevante parametere. Dette er utvilsomt en romaskin vi kan anbefale for både nybegynnere og erfarne utøvere som vil trene hjemme.

Fordeler:

 • Det er mange fordeler ved å velge inSPORTline Bravos. Dette er en romaskin som er svært komfortabel og stabil i bruk, noe som skyldes den innovative teknologien der luft- og magnetbremser kombineres. Her får du åtte motstandsnivåer, slik at treningsøkten kan varieres.

 • Det er også positivt at enheten er svært robust, slik at brukere opptil 150 kg fint kan benytte seg av romaskinen. Bravos er også tilpasset høye brukere, takket være den ekstra lange skinnen.

 • En annen fordel med Bravos fra inSPORTline, er at apparatet kan legges sammen når det ikke brukes, pluss at enheten kan trilles på transporthjulene.

 • Den største fordelen er imidlertid muligheten for å koble til en ekstern pulsmåler. Dette er kun mulig på et fåtall av romaskinene vi har testet, og er positivt for deg som vil overvåke puls. Her kan du også overvåke andre viktige parametere, som distanse og tidsbruk.

Ulemper:

 • Det er ikke mange ulemper ved inSPORTline Bravos. Det er imidlertid litt synd at det ikke følger med en innebygget pulsmåler. Du kan kun måle puls om du kobler til en ekstern pulsmåler. Dette er imidlertid ingen ulempe dersom du allerede har en pulsmåler.

 • Enheten har heller ikke forhåndsinnstilte treningsprogrammer, eller mulighet for å legge inn egne programmer manuelt. Vi savner også mulighet for å kunne måle fettprosent og lignende, men dette er det de færreste romaskiner som tilbyr uansett.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Mål (l x b x h)

218 c 52 x 91 cm

Maksimal brukervekt

150 kg

Flere motstandsnivåer

8

Sammenleggbar

Ja

Her finner du beste pris:

CDON

Nyttig å vite om romaskiner

Hvorfor trene med romaskin?

Det finnes en rekke gode grunner til å trene på romaskin. Først og fremst er treningsmetoden svært effektiv for deg som ønsker å brenne mange kalorier på kort tid. Du kan fort forbrenne over 1 000 kalorier i timen på en romaskin!

Samtidig får du aktivert alle de største muskelgruppene i kroppen, noe som gjør du du får trent styrke i både rumpe, rygg, armer og bein. Hjertet ditt vil også pumpe hardt mens du trener, noe som betyr at også kondisjonen vil forbedres.

En annen fordel ved å trene på romaskin, er at treningsformen er svært skånsom for kroppen. Derfor er treningsformen egnet for de fleste – også dem med skader i knær eller lignende. Skånsom trening forutsetter imidlertid at du trener med korrekt teknikk!

Hvordan trene korrekt på romaskin?

For å lykkes med treningsøkten på romaskin, er det avgjørende at du har riktig treningsteknikk. Vi skal her forklare deg hvordan du trener på romaskin – steg for steg:

 1. Sitt med rygg og bein rett, og len deg deretter litt bakover fra hoftepartiet. Armene skal holdes rett ut, og hendene skal være i høyde med dine nedre ribbein.
 2. Fortsett å holde ryggen og beina rette. Len deg deretter fremover fra hoftepartiet, mens armene holdes strakt utover.
 3. Skyv kroppen fremover slik at beina bøyes. Setet skal være godt plantet under deg. Pass på at skuldrene dine er et lite stykke foran hoftene. Pass på at ryggen er rett, og len deg litt forover. Hold armene strake.
 4. Strekk knærne delvis ut, mens armer og rygg fortsatt er som beskrevet i punkt to og tre.
 5. Strekk beina ytterligere, og bruk kroppen din aktivt idet du starter å lene øvre kropp bakover. Hold armene strake.
 6. Nå skal du strekke beina dine helt ut. Samtidig skal håndtaket trekkes mot kroppen og forbi knærne. Hold ryggen rett, og trekk inn armene slik at de havner like nedenfor brystpartiet. Albuene er tett inntil kroppen, mens underarmene holdes i horisontal stilling. Pass på at du koordinerer bevegelsen i beina og armene. Dette betyr at beina skal være utstrukket mens hendene kommer borti mellomgulvet.
 7. Returfase: Før romaskinens håndtak foran knærne. Dette gjør du ved å strekke armene og bøye kroppen over hoftepartiet. La deretter kroppen gli sakte forover på setet, samtidig som armene strekkes ut.
 8. Gjenta!

Hvordan velge romaskin?

Når du skal velge romaskin er det flere faktorer som bør spille inn. Dette omfatter for eksempel brukervennlighet. Det er viktig at du velger en romaskin som er enkel og forståelig. Er for eksempel computeren enkel å ta i bruk?

Tenk også over andre praktiske ting, som hvorvidt romaskinen kan slås sammen. Design på en romaskin er også viktig for mange, da maskinen tross alt blir en del av interiøret.

Deretter bør romaskinens kvalitet vurderes. Dersom du trener mye bør for eksempel maskinen være slitesterk. Sjekk også hva slags funksjonaliteter maskinen har. Kan den måle puls, forbrente kalorier eller lignende via en innebygget computer? Her er noen ting du bør tenke over:

 • Brukervennlighet
 • Konstruksjon og kvalitet
 • Funksjonalitet
 • Design
 • Pris

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo