Forbrukslån test: De 6 beste forbrukslånene 2021

Livet er uforutsigbart. Det er rett og slett er umulig å forutse alt som kommer til å skje den aktuelle dagen, eller dagen, uken, måneden eller året som kommer etterpå. Du kan brekke foten på vei ut av senga, eller det kan oppstå en lekkasje på badet.  

Livet består også av forandringer som kan få økonomiske konsekvenser for den det gjelder. Det er imidlertid ikke sikkert at vedkommende har masse sparepenger liggende til slike nødstilfeller.

I slike tilfeller kan man ta kontakt med bankene om et lån. Og i slike tilfeller vil du antakligvis få tilbud om et forbrukslån.

I denne testen skal vi ta for oss 6 banker som tilbyr denne typen lån til kundene sine. Vi skal sammenligne avtalene de tilbyr, og finne ut hvilken av disse bankene som tilbyr det beste forbrukslånet (og avtale generelt) i 2021!

Sbanken forbrukslån – Beste forbrukslån 2021!

Sbanken forbrukslån

Sbanken er en bank som har kunden som hovedfokus, og det vises igjen i hvilke betingelser de har får låneproduktene de tilbyr. Denne banken ønsker å legge til rette for at det skal være enkelt for deg å ta økonomisk smarte valg.

Sbanken er en bank helt uten filialer. Det betyr at dette ikke er en bank som du kan besøke fysisk. All kommunikasjon med denne banken og deres medarbeidere foregår digital via Internett. Det er uten tvil veldig praktisk.

I og med at dette er en heldigital bank, så foregår søknadsprosessen utelukkende via Internett. Det foreligger litt ventetid i forbindelse med det å få svar på søknaden din, men dette er helt naturlig.

Forbrukslån

For å kunne søke forbrukslån i Sbanken, så er det noen betingelser du er nødt til å oppfylle. Det dreier seg om følgende betingelser:

 • Du kan ikke være yngre enn 23 år
 • Du har ingen aktive inkassosaker
 • Inntekten din må være over 300 000 kroner

Så fremt disse betingelsene er oppfylt, tilbyr Sbanken forbrukslån på mellom 25 000 og 500 000 kroner og nedbetalingstid på mellom 1 og 15 år. Med informasjonen din som utgangspunkt vil de foreta en helhetsvurdering for å regne ut hvor mye lån de kan tilby deg.

På Sbanken sine nettsider finner du en lånekalkulator, som kan gi deg en pekepinn på hvor landet ligger i forhold til hvor mye lån du kan få i banken. Den ser relativt enkel ut, da du kun trenger å fylle ut hvor mye du vil låne og nedbetalingstid.

I lånekalkulatoren har vi skrevet inn 50 000 som lånebeløp og en nedbetalingstid på 5 år. Det gir en nominell rente på 9,2 % og en effektiv rente på 9,6 %. Forskjellen mellom nominell og effektiv rente er såpass lav, fordi Sbanken tilbyr et gebyrfritt lån.

Fordeler

Sbanken sitt fokus er kunden, og det er svært praktisk for begge parter. Kunden trenger ikke å bekymre seg for at banken ikke tenker på deres beste. I tillegg er det noe banken kan tjene på generelt sett, siden dette fokuset kan skaffe dem flere kunder.

Det kan også nevnes at Sbanken legger et utvalg kriterier til grunn for at de skal innvilge lånesøknaden din. Dette er noe som får Sbanken til å fremstå som en stødig bank, som tar sine forholdsregler i forbindelse med det å innvilge lån.

Det er også svært praktisk at Sbanken innvilger «smålån» som 25 000 kroner og så helt opp til 500 000 kroner. Som nevnt innledningsvis er det helt umulig å forutse alt som kan skje, og det gjelder også kostnadene noe fører med seg. Derfor er dette en praktisk mulighet.

Hos Sbanken får du muligheten til å velge nedbetalingstid selv. Her er alt mellom 1 og 15 år normalt. I tillegg er det slik at forbrukslånet (og Sbanken sine lån generelt) er gebyrfrie, noe som er veldig praktisk.

Resultat

Sbanken tilbyr svært gunstige betingelser til sine kunder.

Her får du muligheten til å låne mellom 25 000 og 500 000, og du får velge nedbetalingstid (mellom 1 og 15 år) selv.

For å gjøre det hele enda litt bedre, så tilbyr de til og med et gebyrfritt lån. I praksis betyr det etableringsgebyr og terminbeløp til en verdi av 0 kroner. Og det sier seg selv at det er svært fordelaktig, både for deg som låntaker og Sbanken som långiver.

Summen av disse detaljene har gjort at vi har besluttet å kåre Sbanken til banken som tilbyr det beste forbrukslånet i 2021!

Instabank forbrukslån

Instabank forbrukslån

Instabank er en bank som blant annet tilbyr forbrukslån til kundene sine. Og deres slagord er som følger: «Når du er klar – er vi her». Det betyr at dette er en bank som er der for deg akkurat når du trenger det.

I likhet med Sbanken er Instabank en heldigital bank. Instabank har altså heller ingen filialer, så søknadsprosessen foregår over nettet. Ikke nok med det, men i de fleste tilfeller så får du svaret ditt umiddelbart. Du trenger med andre ord ikke vente lenge på et svar fra Instabank!

Forbrukslån

Om du vil ta opp et lån hos Instabank, så må du oppfylle bankens betingelser. Det er en forutsetning for at de skal se på og innvilge lånesøknaden din:

 • Du må ha fylt 23 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger
 • Årsinntekten din må være høyere enn 250 000 kroner
 • Du kan ikke låne mer enn 5 x din bruttoinntekt
 • Din økonomiske situasjon må kunne tåle en renteøkning på 5 prosentpoeng
 • Alderen din og nedbetalingstid kan ikke overstige 80 år

Når du oppfyller disse betingelsene, så vil Instabank kommer med et lånetilbud som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon. I tillegg tilbyr de to typer forbrukslån, som kalles fleksibelt lån og nedbetalingslån. Og du vil få tilbud om det lånet som passer best for deg.

Instabank har ingen lånekalkulator, så du kan sjekke hvor mye du kan forvente å få i lån. Men det blir oppgitt at de opererer med en nominell rente som varierer mellom 7,99 % og 19,99 %.

Instabank er annerledes enn Sbanken på særlig et område, og det er at de ikke tilbyr et gebyrfritt lån. Etableringsgebyr og terminbeløp kommer med andre ord i tillegg til den nominelle renten, slik at den effektive renten blir noe høyere.

Fordeler

Ifølge Instabank selv er dette en bank som er der for deg når du er klar. Eller når du trenger det. Om det fungerer like godt i praksis som det gjør som slagord, så er det veldig positivt for begge parter.

Også Instabank stiller krav til låntakerne sine. Denne listen inkluderer litt flere punkter enn listen til Sbanken, men til gjengjeld så er inntektskravet noe lavere hos Instabank enn det var hos Sbanken.

Det er også svært praktisk at Instabank gjør en helhetsvurdering av din økonomiske situasjon før de tilbyr deg et forbrukslån. De vil tilby deg et av deres to forbrukslån, som de mener vil gagne deg som låntaker mest.

Resultat

I forbindelse med forbrukslån er Instabank et særdeles godt alternativ. Denne banken tilbyr ikke bare ett forbrukslån, men to. Nedbetalingslånet deres er et tradisjonelt forbrukslån, mens det andre er litt mer fleksibelt – og det kalles også fleksibelt lån.

Listen med betingelser er relativt lang i Instabank, men det er ingen tvil om at de vil være til god hjelp om du plutselig står i en krise.

Ikano Bank forbrukslån

Ikano Bank forbrukslån

Ikano Bank er også en bank som ønsker å gi deg en hjelpende hånd i forbindelse med økonomiske utfordringer. Denne banken lar deg nemlig låne penger til akkurat det du vil, hvis du sender en lånesøknad til dem angående deres forbrukslån.

Søknadsprosessen hos Ikano Bank er relativt enkel. Den foregår utelukkende digitalt, og svaret dukker opp på skjermen med en gang du har fullført søknaden din. Ikano Bank er altså en aktør som ikke trekker ut prosessen i tide og utide.

I tillegg til forbrukslån gir Ikano Bank kundene sine en mulighet til å refinansiere gammel gjeld. I praksis betyr det at du tar opp et nytt lån hos dem for å innfri de andre lånene og dermed gjøre det enklere å håndtere økonomien Det er svært praktisk!

Forbrukslån

Før du søker om forbrukslån hos Ikano Bank bør du ta en titt på betingelsene deres. Disse må nemlig være oppfylte for at du skal kunne få lånesøknaden din innvilget:

 • Du må være 25 år eller eldre
 • Du må ha en fast årsinntekt på minimum 200 000 kroner
 • Du må ha bodd i Norge i minimum 3 år
 • Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger

Hvis det viser seg at alt dette er i orden, så kan du enkelt søke om forbrukslån i Ikano Bank. Denne banken kan innvilge deg et forbrukslån på mellom 25 000 og 400 000, og da har du mellom 1 og 5 år til å betale ned på lånet. Ved refinansiering er nedbetalingstiden 15 år.

Hvor mye du må betale i renter på lånet ditt er noe som blir avgjort ved at en rådgiver i Ikano Bank setter seg inn i din økonomiske situasjon og gjør en individuell vurdering av den. De opererer imidlertid med en nominell rente på mellom 7,9 % og 15,9 %.

I lånekalkulatoren hos Ikano Bank bruker vi det samme eksempelet som vi brukte ovenfor hos Sbanken hvor det var mulig. Lånebeløpet er 50 000 kroner og nedbetalingstiden er 5 år, noe som vil gi en nominell rente på 7,90 % og en effektiv rente på 11,24 %.

Fordeler

Ikano Bank føyer seg inn i rekken av banker som tilbyr lån som låntaker kan bruke til akkurat det de selv vil eller trenger. Det eneste de ber om, er at låntaker oppfyller en liste med betingelser som de har satt. Og punktene på denne listen er mer enn overkommelig.

Når det gjelder punktene på listen, så skiller Ikano Bank seg ut med tanke på inntektskravet. Det er lavere enn kravene til noen av bankene vi har sett på hittil i denne testen.

I tillegg er det praktisk at størrelsen på forbrukslånet har et så stort spenn. Det strekker seg fra 25 000 kroner, som er relativt lavt, til 400 000 kroner, som er en god del penger. Banken lar deg også velge hvor lenge du vil bruke på å betale ned lånet selv, med et tak på 5 år.

Det er også veldig fordelaktig at Ikano Bank har rådgivere som virkelig setter seg ned og prøver å sette seg inn i den økonomiske situasjonen til hver enkelt kunde. Da vil relasjonen mellom bank og låntaker være mye bedre enn det ville vært ved en automatisk prosess.  

Resultat

Ikano Bank er en bank som er der for deg og de andre kundene sine akkurat når dere trenger det. Du får låne penger til det du trenger til relativt gode betingelser. Det sikrer den individuelle kredittvurderingen som banken gjør av absolutt alle kundene sine.

Uno Finans forbrukslån

uno finans forbrukslån

Uno Finans skiller seg litt ut fra de andre aktørene i denne testen. Grunnen til det er at Uno Finans egentlig ikke er en bank. I stedet er det en aktør som tar på seg jobben med å undersøke tilbudene som er der ute i forbindelse med forbrukslån for deg.

Dette er en gratis og uforpliktende tjeneste som du kan benytte deg av. Uno Finans representerer 15 forskjellige banker, som alle vil kjempe med nebb og klør for å få akkurat deg som kunde. Gjennom Uno Finans kan du få forbrukslån på inntil 500 000 kroner.

Rådgiverne i Uno Finans jobber for å finne det billigste lånet til deg. Søknadsprosessen blir rett og slett ikke enklere enn dette, da du trenger å gjøre minimalt på egen hånd! Og du står samtidig fritt til å velge akkurat det tilbudet du ønsker.

Forbrukslån

Uno Finans sammenligner tilbud fra 15 forskjellige banker for deg. Derfor blir det litt utfordrende å gi et konkret bilde på hva du kan forvente deg i forbindelse med forbrukslån fra denne aktøren. Særlig når det gjelder hvilke betingelser som må være oppfylt.

Men forbrukslån er forbrukslån, og rammene for dette lånet pleier å være ganske like. Uno Finans oppgis at rammen vanligvis ligger på mellom 10 000 og 500 000 kroner, noe som uten tvil kommer godt med.

Det er imidlertid en lånekalkulator på Uno Finans. Vi vil imidlertid understreke at dette er en generell lånekalkulator, som ikke tar utgangspunkt i en av Uno Finans sine 15 forskjellige banker.

Men lånekalkulatoren fylles ut med et ønske om lånebeløp på 50 000 kroner og en nedbetalingstid på 5 år, siden det ikke er snakk om noen refinansiering. Det vil føre til en nominell rente på 11,39 % og en effektiv rente på 14,13 %.

Fordeler

Den største fordelen med Uno Finans er at du slipper å gjøre mesteparten av jobben selv. I stedet får du en rådgiver fra Uno Finans til å hjelpe deg med det.

I tillegg blir prosessen med å lete etter banker blir kortet veldig ned, siden Uno Finans representerer 15 forskjellige banker. Blant disse bankene søker de etter den banken som kan gi deg den beste avtalen. Uno Finans hjelper deg med å finne det billigste lånet.

Det er også svært praktisk at Uno Finans er en gratis tjeneste. I tillegg er den helt uforpliktende, så du er ikke nødt til å benytte deg av noen av tilbudene som de legger frem for deg. Og det er uten tvil veldig praktisk!

Resultat

Uno Finans er en aktør som hjelper deg med å finne det billigste lånet. Og om økonomi generelt sett er en utfordring for deg, så er dette veldig positivt.

Ved å bruke tjenestene til Uno Finans så får du innhentet tilbud fra 15 forskjellige banker på én gang. Du trenger altså ikke å sende ut 15 forskjellige e-poster, så dette vil være et tidsbesparende alternativ!

Brabank forbrukslån

Brabank forbrukslån
 

Også Brabank er en bank som tilbyr lån hvor låntaker kan bruke pengene til akkurat hva de ønsker å bruke det til. Enten du trenger litt økonomisk hjelp til å fikse noe hjemme hos deg eller gjøre en drøm til virkelighet, så vil et forbrukslån være til god hjelp.

Det er veldig enkelt å søke om lån i Brabank. Du fyller ut søknadsskjemaet med informasjonen som blir etterspurt, og deretter vil du svar på søknaden din umiddelbart. Da vil du også få se hvor mye Brabank kan gi deg i lån.

I likhet med Ikano Bank tar lånetilbudene til Brabank utgangspunkt i en individuell vurdering som blir gjort av en av bankens rådgivere.

Forbrukslån

Brabank innvilger forbrukslån på opptil 500 000 kroner. Som nevnt vil denne banken gjøre en individuell vurdering av deg. Det vil si at størrelsen på lånet avhenger av hvordan det står til med din økonomiske situasjon når vurderingen gjøres.

For å få innvilget lånesøknaden om et forbrukslån i Brabank, så må følgende kriterier være oppfylt:

 • Du må være fylt 23 år, men ikke eldre enn 70 år
 • Du må ha en fast årsinntekt på minimum 250 000 kroner
 • Du må være i stand til å betjene lånet
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkning eller inkassogjeld
 • Du må være folkeregistrert i Norge

Brabank opererer med en nominell rente på mellom 7,27 % og 23,96 %. I tillegg til dette kommer kostnader som etableringsgebyr, termingebyr (enten med eller uten AvtaleGiro) og eventuelt purregebyr, noe som får den effektive renten til å være litt høyere.

I Brabank kan du velge hvor mange år du ønsker å bruke på å betale ned på lånet. Brabank har imidlertid satt et tak på 15 år, så du kan velge en nedbetalingstid på mellom 1 og 15 år. Og du vil få pengene utbetalt på konto i løpet av et par dager etter at søknaden innvilges.

Fordeler

Brabank sørger for økonomisk hjelp om det skulle oppstå en krisesituasjon, noe som alltid er svært praktisk. I tillegg er dette en bank som gjør en individuell vurdering av deg og din økonomiske situasjon.

De stiller dog noen krav som kundene deres må oppfylle for å få lånesøknaden sin innvilget. Dette synes vi at får banken til å fremstå som en god bank, for selv om forbrukslånet kan brukes til hva låntaker ønsker så betyr ikke det at banken låner ut til hvem som helst.

Med en mulig nedbetalingstid på 15 år har du en god til å betale ned gjelden din. Det er svært praktisk at du får muligheten til å velge intervall selv.

Hos Brabank blir du møtt av en enkel og rask søknadsprosess, samt at pengene overføres raskt til din konto etter at lånesøknaden har blitt innvilget.

Resultat

Brabank er en bank som tilbyr gode lånebetingelser til kundene sine.

Det forutsetter imidlertid at du som kunde oppfyller kravene som banken har satt for de som ønsker å bli kunde hos dem.

Resurs Bank forbrukslån

Resurs Bank forbrukslån

Resurs Bank er en bank som kan hjelpe deg med forbrukslån til en verdi av 500 000 kroner, uten at de stiller noen krav som omhandler at du er nødt til å stille kjøpsobjektet som sikkerhet for lånet.

Dette er en bank som jobber hver eneste dag for at akkurat du skal føle deg velkommen til å sende inn en lånesøknad til dem. Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du trenger, så det er ikke noe banken legger seg borti.

Søknadsprosessen hos Resurs Bank er veldig enkel. I tillegg får du muligheten til å tenke litt etter at du har fått svar på lånesøknaden din. Om svaret er positivt, så har du hele 30 dager på å signere avtalen før tilbudet trekkes tilbake.

Forbrukslån

Hos Resurs Bank kan du få et forbrukslån på mellom 10 000 og 500 000 kroner. Men for at banken skal kunne innvilge lånesøknaden din, så må du oppfylle følgende betingelser:

 • Du må være fylt minst 25 år
 • Du må ha en fast inntekt på minimum 280 000 kroner i året
 • Du må være i stand til å kunne betjene lånet
 • Du kan ikke være langtidssykemeldt
 • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger

Med et forbrukslån i Resurs Bank kan du velge nedbetalingstid selv. Denne banken opererer med et mulig intervall på 12 år, men du kan naturligvis velge et kortere intervall om du ønsker det.

Resurs Bank opererer med en nominell rente på mellom 8,39 % og 19,39 %. Men den effektive renten vil se litt annerledes ut, ettersom den også avhenger av tilleggskostnader som f.eks etableringsgebyr og administrasjonsgebyr.

Lånekalkulatoren til Resurs Bank forteller oss at du kan få innvilget et lån på 50 000 kroner som skal nedbetales over 5 år, og få en effektiv rente på 15,81 %.

Fordeler

Resurs Bank føyer seg inn i rekken av banker som tilbyr gode lånebetingelser til kundene sine mot at kundene oppfyller kravene som banken stiller til dem.

Eksempelvis er det veldig positivt at minimumsgrensen for forbrukslån er 10 000, da det ikke er noen selvfølge at man trenger så mye som 50 000 kroner.

Resultat

Resurs Bank er et godt alternativ, men vi legger oss særlig merke til en detalj. Lånesøknaden blir automatisk avslått om det viser seg at låntaker er langtidssykemeldt. Det er en detalj som vi ikke har sett hos noen av de andre bankene.

Hva skiller et forbrukslån fra et «vanlig» lån?

Som vi nevnte innledningsvis, så er ikke et «vanlig» lån og et forbrukslån det samme. Det er to forskjellige typer lån. Og det er heller ikke sikkert at banken du henvender deg til, tilbyr begge disse låntypene.

Et «vanlig» lån er ofte synonymt med boliglån, billån eller lignende. Det er med andre ord et lån som banken gir deg slik at du kan finansiere kjøp av et spesifikt objekt. Slik er det ikke med et forbrukslån. Det handler rett og slett om at du trenger litt ekstra penger i en periode.

Det er også en annen faktor som skiller forbrukslån og det «vanlige» lånet fra hverandre. Og det er rentekostnadene. Det er ingen hemmelighet at rentene på et forbrukslån er mye høyere enn på et «vanlig» lån, siden et forbrukslån er et usikret lån.

Når vi snakker om et usikret lån, så mener vi et lån hvor låntaker ikke har stilt med noen form for sikkerhet til lånet. Det er derimot en forutsetning for et «vanlig» lån. Det er en form for sikret lån, og da er du nødt til å stille med en form for sikkerhet for lånet.

Hvilket lån bør du velge?

For mange er forbrukslån den eneste utsiden, siden banken naturligvis ikke innvilger en lånesøknad om bil- eller boliglån for at låntaker skal bruke pengene på noe annet som f.eks en ferietur eller reparasjoner i hjemmet.

Derfor bør du alltid tenke deg grundig om før du tar kontakt med banken. Skal du kjøpe bolig? Da er det bare å sette i gang med søkingen!

Er det imidlertid et forbrukslån du trenger, fordi det skal dekke ferieturen du har lovet barna i altfor mange år allerede, så bør du tenke deg om en eller to ganger. Trenger dere virkelig den ferieturen, eller kan dere finne på noe i nærheten, som også er billigere i stedet?

Kort og godt: Å søke om lån bør alltid være en veloverveid og bevisst avgjørelse!

Flere eller alle produktene som er vist er fra våre partnere som kompenserer oss. Dette kan påvirke hvilke produkter vi skriver om. Forøvrig påvirker det ikke vurderingene som blir gjort. Vurderingene er alltid våre egne.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo
Enable registration in settings - general