Piggfrie vinterdekk test: De 6 beste vinterdekkene (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne testen tar for seg piggfrie vinterdekk. Vi vurderer og kårer beste vinterdekk 2023.

Nokian Hakkapeliitta R3 – BEST I TEST VINTERDEKK

Nokian Hakkapeliitta

Med Nokian Hakkapeliitta R3 behøver du aldri utsette turen selv om det er snøstorm ute. Her får du en ekstrem presis og kontrollert kjøreopplevelse, uansett veiforhold.

Se dagens pris

Produktbeskrivelse  

Nokian Hakkapeliitta R3 er et piggfritt vinterdekk med en enestående evne til å skape stabile og stillegående kjøreopplevelser på både isblanke veier, snøfylte kjørebaner og til og med under ekstremt snøvær. Dette dekket tilpasser seg kjørebanen og de forholdene du er på, og vil deretter sikre at du får et utmerket grep og en god kontroll.

Dette er et friksjonsdekk som er en ny og forbedret versjon av den tidligere toppselgeren til Nokian. Her får du en lav rullemotstand kombinert med sikkerhet og komfort. Rullemotstanden sørger også for at dette dekket er ekstra drivstofføkonomisk. Har du en el-bil vil dette dekket sørge for langt færre ladestopper, hvilket er positivt i ekstreme snøstormer.

Nokian Hakkapeliitta R3 har blitt førstevalget til forbrukere som både ønsker seg en sikker og presis kjøreopplevelse, med ypperlig komfort. Mellom dekkets mønsterblokker og skulderområde, befinner det seg flerkantede snøklør som gir deg et godt grep under bremsing og akselerasjon. Dette oversettes igjen til en førsteklasses komfort, uansett hvor ekstremt vinterværet er.

Som sagt vil dekket tilpasse seg underlaget, grunnet de ulike seipene. Dette gir deg et kontrollert grep og du vil oppleve en følelse av trygghet og sikkerhet. Nokian Hakkapeliitta R3 har mangekantede Cryo Crystal 3 greps partikler i sin gummiblanding. Disse partiklene er harde som diamanter, og er tilsatt dekket for å gi det et førsteklasses grep på isglatte veier.

Snøklørne, eller “snow claws”, er forbedret i forhold til de tidligere modellene. Disse gir et godt grep selv på den glattes is og dypeste snø. Kjørestabiliteten er også enestående, og du vil føle at du har kontroll uansett hvor dårlig veibanen er. Dekkmønsteret fører også med seg bedre kjøreegenskaper.

Resultat

Nokian Hakkapeliitta R3 er det piggfrie vinterdekket som kommer best ut av denne testen. Her er det ikke mye å utsette, men heller rom for å applaudere produsenten for deres innovative utviklinger. Snøklørne, “brake booster” og pumpeskivene er oppfinnelser som er med på å gi en ekstremt solid, trygg og stabil kjøreopplevelse.

Dersom du er på jakt etter førsteklasses komfort og høy sikkerhet, vil Nokian Hakkapeliitta R3 være det soleklare valget. Dette dekket er best i test, og tilpasser seg det underlaget du kjører på. Enten det er isglatte veier, slaps, snø eller storm – Nokian Hakkapeliitta R3 gir deg den stabiliteten og kontrollen du trenger for å kjøre trygt og sikkert gjennom vinteren.

Fordeler:

 • Nokian Hakkapeliitta R3 lang smartere seiper i dekket enn tidligere modeller, og skreddersydde mønster-hakk for å gi det optimale grepet på tøffe vinterunderlag. Dekket er finskprodusert, hvilket er en stor fordel da det er designet for å takle de tøffe vintrene i Nord.

 • Pumpeskivene er forbedret og seipene er plassert tettere sammen, slik at vann effektivt blir fjernet fra underlaget og risikoen for vannplaning minimeres.

 • Snøklørne gir deg et balansert snø- og isgrep, mens pumpeskivene beskytter deg mot vannplaning. I dekkmønsteret finner vi “brake boosters”, hvilket hjelper ekstra på når det skal bremses i mye snø.

Ulemper:

 • Nokian Hakkapeliitta R3 har ingen nevneverdige ulemper, og er derfor det komplette piggfrie vinterdekket for norske vinterforhold.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profil

55

Diamenter

16

   

 

Beste priser hos:

Byttdekk

GOODYEAR ULTRAGRIP ICE 2

GOODYEAR ULTRAGRIP ICE 2

Goodyear Ultra Grip Ice 2 er kjent for sitt aggressive grep på vinterføre, og gode egenskaper ved lave temperaturer og slapseføre.

Produktbeskrivelse

Goodyear Ultra Grip Ice 2 er et friksjonsdekk som er skapt for nordisk vinterføre. Her kan vi oppleve en mengde ulike type værfenomener i en og samme uke. Derfor er Goodyear Ultra Grip Ice utviklet til å takle både slapseføre og is, samtidig som det gir deg en meget god sikkerhet og kontroll.

Dekket gode egenskaper på is er også tilstede selv ved ekstremt lave temperaturer. I noen deler av landet kan det bli svært kaldt, og speilblank is er en fare gjennom vinteren. Derimot er det også mulig å oppleve både regnstormer og slaps, og dette har Goodyear Ultra Grip Ice 2 gode egenskaper for. Dekket fungerer utmerket på slaps og har gode egenskaper som minimerer risikoen for vannplaning.

Goodyear Ultra Grip Ice 2 fungerer utmerket på alle typer vinterføre – fra dyp snø, speilblank is og vått slaps. Dekket er utstyrt med åpne sidespor kombiner med sag formede skulderblokker. Dette gjør at dekket har en forbedret evne til å drenere slaps og vann, hvilket igjen gjør at ytelsen er kraftig forbedret i dyp snø. Du kan dermed være trygg på dekket gir deg optimal kontroll, uansett hvor dyp snøen måtte være.

For å kunne opprettholde en den beste mulige kontakten med vei overflaten, er dekket utstyrt med en Active Grip-teknologi. Dette gir Goodyear Ultra Grip Ice 2 en god ytelse på is, selv ved ekstremt glatte kjørebaner. Goodyear Ultra Grip Ice 2 er skapt for å takle nordiske veier, uansett værforhold og har en god bremselengde på is.

Goodyear Ultra Grip Ice 2 er produsert med en mykere gummiblanding enn tidligere, hvilket gjør at komforten ved kjøring har økt betraktelig. Dette merker du spesielt dersom du kjører i slapsete føre med mye vann, da mønsteret i dekket vil være med på undertrykke vesken. Den optimale vei kontakten gir deg også økt kontroll, selv i ekstremt glatte forhold.

Resultat

Goodyear Ultra Grip Ice 2 lover mye, og presterer godt over nesten hele linjen. Det eneste det er mulig å trekke ned på, er dekket gripeevne på snø. Her presterte ikke dekket like godt som på is, slaps og våt asfalt, men likevel er gripeevnen bedre enn hos mange andre konkurrenter. Dersom du ønsker en førsteklasses komfort derimot, vil Goodyear Ultra Grip Ice 2 være et sikkert valg.

I tillegg gir dekket en trygghet og minimerer sjansene for vannplaning. Du får også en ekstremt god bremselengde på is, og dekket presterer over gjennomsnittet under alle værforhold. Active Grip-teknologien sørger i tillegg for en optimal kontakt mellom dekk og vei, særlig på is. Det er på nettopp speilblank is at Goodyear Ultra Grip Ice 2 presterer best.

Fordeler:

 • Active Grip-teknologien til Goodyear Ultra Grip Ice 2 er et av dekkets åpenbare fordeler. Dette gir deg en optimal kontakt med veien, uansett hvor glatte forholdene måtte være. I tillegg er dekket lavtemperatur tilpasset og vil derfor gi en overlegen ytelse, særlig på is under kalde temperaturer.

 • Det må også nevne at Goodyear Ultra Grip Ice 2 har aktive blokkerings-spor, hvilket har forbedret overføringen av sidekraft under styring og manøvrering. Dette gir deg en god bremselengde på is og veigrepet i seg selv er utmerket.

Ulemper:

 • Lazer Linear 18 Elite har ingen nevneverdige ulemper når det kommer til egenskaper. Dette gjenspeiler seg dog i prisen, hvilket er i toppsjiktet når det kommer til LED-barer. Her får du det du betaler for, og prisen for ypperste kvalitet fra Lazer er ikke billig.

 • Det oppleves også at lyset er litt svakere lengst unna, hvilket er naturlig med en lang kastelengde. Ettersom lengden er så ekstrem i utgangspunktet, vil nok ikke dette være et problem i praksis. De eneste forbrukerne dette muligens kan være en ulempe for, er de som kjører vogntog eller større kjøretøy med lang bremselengde.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profil

55

Dimensjon

16
   

Beste priser hos:

Byttdekk.com

Continental Viking Contact 7

Continental Viking Contact 7

Continental Viking Contact 7 er spesialdesignet for å takle skiftende og varierende værforhold gjennom de nordiske vintrene. Dette dekket har en 7 % bedre gjennomføringsevne enn sin forgjenger, og byr på ny teknologi.

Produktbeskrivelse

Continental Viking Contact 7 er en ny og forbedret versjon av forgjengeren Viking 6. Dekket kommer med ny teknologi som gir deg en bedre gjennomføringsevne enn hva den tidligere modellen kunne tilby. Dette dekket er utviklet for å takle både is, snø, slaps og regn, hvilket vi opplever mye av gjennom de nordiske vintrene.

Dekket er utviklet med en myk gummiblanding som gir en ypperlig komfort. Den gode komforten er like synlig og merkbar på både is og snø. Her kan dekket også tilby god stabilitet hvilket også er med på å at Continental Viking Contact 7 gir en førsteklasses komfort gjennom forskjellige kjøreturer.

Det er på isete underlag og snødekte veier at Continental Viking Contact 7 virkelig får vist hva det kan. Dekket har gode gripeevner og takler derfor selv den dypeste snø uten problemer. Vi opplever også en optimal kontakt mellom dekk og vei, hvilket er med å gi en god kontroll selv på de glatteste isbelagte kjørebanene.

Resultat

Continental Viking Contact 7 er et utmerket friksjonsdekk fra en anerkjent produsent. Dette dekket er skapt og utviklet for den nordiske vinteren, og her er det lagt vekt på særlig vekslende vær og underlag. Dekket lover å prestere like godt på is og snø, som på regn og våt asfalt. Vi opplever derimot at prestasjonsevnene er noe dårligere på våt asfalt, og her blir det tidlig vannplaning.

Likevel er Continental Viking Contact 7 et solid dekk, med en 7 % bedre gjennomføringsevne enn sin tidligere forgjenger. Dekket er utstyrt med teknologi som gjør det fungerer særlig bra i kalde temperaturer og snødekte veier. Gummiblandingen er myk hvilket gir en økt komfort, som også komplimenteres av stabiliteten til dekket.

Dette er et friksjonsdekk som egner seg best på is, snø og tørr asfalt. Det er her dekkets stabilitet og gripeevner virkelig skinner gjennom. Hvis du derimot kjører på særlig våte eller skiftende underlag, er det ikke sikkert at Continental Viking Contact 7 vil være det rette valget for deg. Her er det tidlig vannplaning som trekker ned, og Continental Viking Contact 7 klarer derfor ikke å klatre til topps i denne testen.

Fordeler:

 • Continental Viking Contact 7 har et særlig godt grep på is og snø, og dekket er svært stillegående. Her skiller Viking 7 seg ut fra andre lignende modeller på markedet, da det er vanskelig å finne et dekk som er like stillegående som dette. I tillegg er den myke gummiblandingen er en stor fordel.

 • Gummiblanding gir en utrolig god komfort, som igjen blir forsterket av stabiliteten til dekket. Dette er derfor et solid valg for dem som setter komfort, styring og stabilitet høyt. Her får du de beste prestasjonene på tørr asfalt, is og snø.

Ulemper:

 • Continental Viking Contact 7 lover å prestere godt på alle underlag, og det klarer det nesten. Her må vi trekke ned for at dekket gir en tidlig vannplaning på særlig våte veier. Selv om  Continental Viking Contact 7 har mange gode egenskaper og takler de fleste forhold, viser dette at det kan være vanskelig å produsere et dekk som fungerer like godt uansett underlag.

 • Vi opplever at  Continental Viking Contact 7 egner seg best til underlag dekket av snø, is eller generell tørr asfalt. Dette er en ulempe for de som bor i deler av landet hvor vintrene ofte er våte, eller hvor det er hyppig skifte mellom snø og is hvilket skaper et slapseføre.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profilt 55
Dimensjon 16

Beste priser hos:

Byttdekk.com

PIRELLI WINTER ICE ZERO FR

PIRELLI WINTER ICE ZERO FR

Dette er dekket for deg som både ferdes i storbyer og på fjellveier gjennom vinteren. Pirelli Winter ICE ZERO gir deg en ekstremt god kjørekomfort, samt en stabilitet, sikkerhet og kontroll som skiller seg ut fra konkurrentene.

Produktbeskrivelse

Pirelli Winter ICE ZERO er et piggfri vinterdekk skapt for å gi stabilitet og kontroll på nordiske vinterforhold. Dette dekket er utviklet med tanke på både de som ferdes i bymiljø, så vel som de krevende og tøffe fjellveiene vi har i Norden. Kjørekomforten som tilbys her er overlegen, og dette er en gjenspeiling av stabiliteten til dekket.

Pirelli Winter ICE ZERO er det nye innskuddet i ICE ZERO familien til Pirelli. Her får du et unikt retningsbestemt mønster design, hvilket sikrer deg et optimalt grep uansett føre. Særlig presterer dekket godt på dyp snø grunnet den særegne utformingen i dekkmønsteret. Det nye tilskuddet er også utstyrt med en splitter ny gummiblanding hvilket bidrar til økt grep – igjen særlig på snø.

Dekkene er utviklet med alle typer sjåfører i tankene. Det lover også et topp grep uansett vinterforhold, og har en økt kontaktflate samt en utmerket jevn vektfordeling. Dette bidrar til gode bremseegenskaper og gir en langt bedre fremkommelighet enn andre modeller på markedet. Dekket kommer også med Run Flat teknologi, for de forbrukeren som ønsker seg dette.

Pirelli Winter ICE ZERO er utstyrt med seipeteknologi hvilket bidrar til å absorbere den vannfilmen som noen ganger dannes mellom is i kjørebanen og overflaten til dekket. Denne teknologien sørger derfor for at dekket har et særlig godt grep på isete underlag, hvilket øker følelsen av sikkerhet hos sjåføren.

Denne piggfrie vinterdekk-løsningen kommer også med 3D seipeteknologi. Dette er et tilskudd som sørger for at det dannes stabile mønsterblokker som igjen også er med på å gi en høy kjørestabilitet.

Resultat

Pirelli Winter ICE ZERO er et solid og godt utviklet piggfri løsning til vinterdekk. Produsenten har hatt de norske vinterforholdene i bakhodet under produksjon, og derfor presterer dekket godt på både bymiljøer og tøffere fjellveier. Dekket skinner mest når det får jobbe med snø- og islagte veier.

Selv om de generelle prestasjonen er langt over gjennomsnittet, fungerer det litt dårligere på våt asfalt enn på de overnevnte underlagene. Likevel er det komforten og kontrollen som er det største trekkplasteret til dette dekket. Dersom du er på jakt etter et robust og solid dekk med over gjennomsnittet gode egenskaper, vil Pirelli Winter ICE ZERO være et trygt og solid valg.

Fordeler:

 • Det er mange fordeler med Pirelli Winter ICE ZERO, men det er på is- og snøføre at dekket virkelige presterer. Gripeevnen er meget god på is og de kjennes presise. Dette gjenspeiler den stabiliteten og kontrollen som kommer med dekket. Pirelli Winter ICE ZERO prester også over gjennomsnittet godt på snøføre, og skiller seg ut med sin gode gripeevne og kontroll.

Ulemper:

 • Det er ikke mye å pirke på med Pirelli Winter ICE ZERO. Likevel kan vi si at dekket presterer noe dårligere på våt asfalt enn hva det gjør på is og snø. Det oppleves også at dekket har et noe høyt støynivå i forhold til hva som er vanlig for piggfrie vinterdekk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profil

55

Dimensjon

16

Beste priser hos:

Byttdekk.com

Michelin X-Ice XI3

Michelin X-Ice XI3

Michelin X-Ice XI3 byr på pålitelige kjøreegenskaper, både på tørre og våte veibaner. Dette dekket er utviklet for å gi en god kontroll på de ulike kjøreforholdene vi opplever i nord om vinteren.

Produktbeskrivelse

Michelin er en anerkjent produsent innen vinterdekk, og deres modell X-Ice XI gir en ekstremt god retningsstabilitet. Her får du et piggfri dekk med en forutsigbar og trygg oppførsel som gir deg mye kontroll. Dekket er utstyrt med et retningsbestemt mønster, hvilket bidrar til å fjerne både slaps og vann. Du kan derfor være trygg på at sjansene for vannplaning er minimale.

Dette er et piggfri vinterdekk som forblir fleksibelt selv ved ekstremt lave temperaturer. Derfor gir Michelin X-Ice XI3 særlig god kontroll på veibaner som er fylt med snø. Michelins flex-ice kiseldioksid sammensetning, blir benyttet på dekket. Dette gjør at det gir en svært god kontroll og komfort gjennom hele kjøreturen.

Det er under krevende snø- og våte forhold at Michelin X-Ice XI3 virkelig presterer. Selv om dekket også fungerer utmerket på tørreveier, er gripeevnen og kontrollen på snø og vann det som imponerer mest. Derimot er ikke dekket like effektivt ved bremsing på is, selv om det gir et godt grep og kontroll også på dette underlaget.

Resultat

Michelin X-Ice XI er utviklet for å gi deg stabilitet og kontroll under de nordiske vinterforholdene – dette klarer dekket noen lunde. Bremsing på is er desidert den største svakheten til Michelin X-Ice XI, hvilket er synd da isbelagte veier ofte er en stor del av vintrene her i nord. Likevel presterer dekket godt på de fleste andre områder.

En stor fordel er det at dekket minimerer risikoen for vannplaning betraktelig, og har spesielt gode evner i snøbelagte forhold. Dekket er særdeles retningsstabilt og fungerer generelt godt på de fleste underlag. Særlig presterer dekket godt på våte og snøbelagte veier, hvilket trekker noe opp. Men det veier dog ikke helt opp for de svake resultatene på is.

Fordeler:

 • Michelin X-Ice XI er et meget retningsstabil dekk. En av de største fordelene til dekket er den trygge, kontrollerte og forutsigbare oppførselen en får når det er i bruk. Dette gjør at dekket passer ypperlig til nye og uerfarne sjåfører. I tillegg er dekket utstyrt med retningsbestemt mønster, hvilket gjør at det minimerer risikoen for vannplaning.

Ulemper:

 • Den største ulempen til det piggfrie vinterdekket Michelin X-Ice XI, finner vi når dekket testet på isbelagte underlag. Her er bremsingen noe dårligere enn hva som oppleves på våt, tørr og snøbelagt asfalt. Dekket støyer også en del, hvilket trekker noe ned på helhetsvurderingen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profil

55

Dimensjon

16

Beste priser hos:

Byttdekk.com

Nokian Nordman RS2

Nokian Nordman RS2

Nokian Nordman RS2 er et av de billigere alternativene til giganten, og her blir du garantert pålitelige, slitesterk og trygg kjøring gjennom de nordiske vintrene.

Produktbeskrivelse

Nokian Nordman RS2 garanterer deg en slitesterk og trygg kjøring, på alle mulige fører. Dette dekket kommer med en slitasjevarsel hvilket gjør det enkelt å vite når det er på tide å bytte ut dekket. Nokian Nordman RS2 er utstyrt med en ny gummiblanding hvilket er langt mer slitesterkt enn tidligere blandinger vi har sett fra produsenten.

Dekket kommer med nye pumpekammer, hvilket er en nyskapning produsenten har hentet fra sine populære Hakkapeliitta dekk. Dette gir deg et godt grep på våt is. Kombinert med den slitesterke gummiblandingen, får du også en stødig kjørerespons samt et trygt veigrep.

Det som skiller Nokian Nordman RS2 ut, er den bemerkelsesverdige lave rullemotstanden som reflekteres i det lave drivstofforbruket. Takket være det innovative dekkmønstret, er dette derfor et lang mer miljø- og økonomivennlig alternativ enn andre vinterdekk på markedet.

Resultat

Nokian Nordman RS2 er et helt gjennomsnittlig piggfritt dekk, som ikke skiller seg verken positivt eller negativt ut på markedet. Dekket kommer med noen fordeler som blant annet slitasjevarsleren Nokian har å by på. I tillegg har dekket et beskjedent forbruk av drivstoff, hvilket kan være et stort trekkplaster for mange forbrukere.

Dersom du er på jakt etter et alminnelig vinterdekk som er vennlig mot lommeboken, vil Nokian Nordman RS2 være et godt valg. Pumpelammellene trekker noe opp, samt den slitesterke gummiblandingen. Likevel er dette langt fra det beste dekket på markedet, men det er heller ikke blant de dårligste. Ønsker du lav rullemotstand, stødig kjørerespons og et lavt drivstofforbruk, kan Nokian Nordman RS2 være det rette valget for deg.

Fordeler:

 • Nokian Nordman RS2 har et generelt gode bremseegenskaper, men disse kommer best frem på tørt underlag. Slitesjevarslene som kommer med Nokian dekkene, er også tilstede på Nordman RS2. Dette er en stor fordel da det viser hvor mye gjenværende mønsterdybde som finnes i millimeter.

 • Den største fordelen til Nokian Nordman RS2, ligger dog i den ekstrem lave rullemotstanden. Dette gjenspeiles igjen i det lave drivstofforbruket, hvilket gjør dette til et bruker- og miljøvennlig dekk. Kjører du el-bil om vinteren vil dette også være en fordel, da behovet for ladestopp blir langt mindre.

Ulemper:

 • Nokian Nordman RS2 er et brukbart og gjennomsnittlig piggfritt vinterdekk. Likevel opplever vi at egenskapene til dekket ikke er like gode på is, snø og slaps som på tørt underlag. Dette er selvfølgelig en ulempe med tanke på at dette er et vinterdekk som burde prestert bedre på slike fører.  

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Dekkbredde

205

Profil

55

Dimensjon

16

Beste priser hos:

Byttdekk.com

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo