Avfukter test: De 11 beste avfukterne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Hva er en avfukter, og hva er hensikten med et slikt apparat? Dette begrepet er kanskje ikke like kjent som ordet kjøkkenmaskin, men det er minst like vanlig. En avfukter er nemlig et apparat som hjelper deg å fjerne fukten fra rommet den står i.

Det å fjerne fukten fra et rom, er naturligvis en positiv ting. Men du lurer kanskje på hva som er det overordnede poenget med det. Hva er det som skjer når fukten er borte? Når fukten er borte, så vil dere som bor i boligen få det mye bedre. Inneklimaet blir mye bedre.

Realiteten er at det er mange hverdagslige aktiviteter som fører til at det danner seg fukt. Det er heller ikke like enkelt å endre på det når det er aktiviteter du kanskje må gjøre hver eneste som er grunnen. Men det kan en avfukter hjelpe deg med.

En avfukter er nemlig den letteste utveien når det gjelder å fjerne fukten fra et rom. Dette er en produkttest for avfuktere, så her skal vi ta en nærmere titt på et utvalg av slike apparater. Kanskje du finner beste avfukter for deg?

Woods AD30 Hybrid – Best i test avfukter

Woods AD30 Hybrid test

AD30 Hybrid fra Woods er en kompakt avfukter med stort potensiale. Den veier lite og arbeider relativt stille, men kan avfukte store mengder både med og uten dreneringsslange.

Priser

Produktbeskrivelse  

AD30 Hybrid er en avfukter fra Woods. Dette er et slankt og høyt apparat som veier 11 kilo. I tillegg har den et tankvolum på 4 liter og et lydnivå på 46 dB(A).

Denne avfukteren har enormt potensiale, i og med at den kan jobbe i rom som er opp til 120 kvm. Det generelle tankvolumet er 4 liter, men ved hjelp av en dreneringsslange kan den avfukte så mye som 25 liter per dag.

Dette er en avfukter med et moderne utseende. Det innebærer blant annet et innfelt håndtak på toppen av apparatet, så det kommer ikke til å være et veldig stort problem å flytte på den ved behov.

Det er også slik at du kan velge mellom fire hastighetsinnstillinger på denne avfukteren. Du kan altså bestemme hastigheten, og det gjør den til et veldig effektivt apparat. Enten den er innstilt på den laveste eller høyeste hastigheten, så vil den stoppe automatisk på maksimum.

Fordeler:

  • Denne avfukteren er ganske lett, men det blir enda mer praktisk når du ser at den er utstyrt med et håndtak. Dette er imidlertid innfelt, så du tar det ut kun når du trenger det.
  • Avfukteren sin vekt er en fin kontrast til den enorme kapasiteten den har. Det generelle tankvolumet er 4 liter, men det kan ekspanderes til 25 liter ved behov. Det er skikkelig kult! I tillegg har den et ganske lavt lydnivå, og det er alltid positivt.
  • Dette er en avfukter som har mange hastighetsinnstillinger. Her kan du velge mellom hele fire innstillinger, og det er veldig praktisk. Det gjør at denne avfukteren kan trekke det lengste strået for mange, ettersom behovet for avfukting på den aktuelle dagen kan variere.
  • Du kan også stole på at denne avfukteren har full kontroll. Den er nemlig utstyrt med en funksjon som gjør at den stopper automatisk når tanken er helt full. Oversvømmelse kommer ikke til å være et problem her!

Ulemper:

  • Det avdekkes ikke noen ulemper med AD30 Hybrid fra Woods.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Woods
Vekt 11 KG
Tankvolum 4 L
Lydnivå 46 dB(A)

eeese Tim

EEESE Tim test

Avfukteren Tim fra eeese er et lite apparat som du kan stole på at vil hjelpe deg når ingen andre kan. Størrelsen på Tim gjør den praktisk til selv de minste arealene. I tillegg er den veldig enkel å forstå.

Produktbeskrivelse

Tim er en avfukter fra produsenten eeese. Denne avfukteren veier bare 780 gram, så den er veldig enkel å flytte fra rom til rom. Tankvolumet til denne avfukteren er 250 milliliter, så det vil si at dette er en liten og beskjeden avfukter. Lydnivået er 0 desibel, så den er stillegående.

Dette er en så liten avfukter at den vil gjøre susen i de fleste, små rom. Når den er så liten, er den heller ikke lett å få øye på. Enten du trenger å avfukte i et kjøkkenskap, i garderoben på soverommet ditt eller andre steder som er opp til 5 kvm, så vil Tim være perfekt til dette.

Denne avfukteren er oppladbar, så du må huske å lade den når den trenger det. Når du har brukt Tim rundt 300 ganger, er det kanskje på tide å jakte på en ny avfukter. Det er nemlig dette som er det maksimale antallet for gangene Tim kan brukes.

Tim trekker til seg fukten fra arealet ditt gjennom at den inneholder fuktabsorberende silicagel-mineraler. Disse mineralene skifter farge både når den må tømmes og når Tim trenger å bli ladet opp. Selv om den er liten, er den fremdeles veldig praktisk.

Fordeler:

  • Tim sin største fordel er størrelsen på den. Dette er en veldig liten avfukter, og den kan derfor passe inn hvor som helst. Der en stor avfukter ikke villet få plass, kan du alltid stole på at Tim kan hjelpe deg.
  • Dette er en avfukter som må lades opp, og den tåler ca 300 oppladinger. Det er et greit antall på oppladinger for den prisen du betaler for Tim. Denne avfukteren er til og med stillegående, noe som er veldig praktisk hvis avfuktingsprosessen er hemmelig.
  • De fuktabsorberende silicagel-mineralene som Tim inneholder skifter farge når den har nådd grensen sin på 250 milliliter, samt når den trenger å lade. På den måten får du vite nøyaktig hva du må gjøre når det trengs, og det er veldig praktisk.

Ulemper:

  • Det eneste som kan nevnes her er at den absorberer svært lite fukt per lading. Men dette er ikke en veldig stor avfukter, så det er naturligvis enkelt å forstå.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke eeese
Vekt 780 gram
Tankvolum 250 ml
Lydnivå 0 dB(A)

Qlima D210

Qlima D210 test

Qlima D210 fra Qlima er en avfukter beregnet for rom med normal størrelse. Størrelsen på tanken er akseptabel, og avfukteren slår seg av når den har nådd maksimum. Det er en praktisk egenskap!

Produktbeskrivelse

Qlima D210 er en avfukter av merket Qlima. Den veier 9,50 kilo, så det kommer ikke til å flytte den når det er nødvendig. Denne avfukteren har et tankvolum på 2 liter og et lydnivå på 41 dB(A). Helt stillegående er den altså ikke, men lydnivået er ganske lavt.

Dette er en avfukter som passer godt inn i et rom med normal størrelse. Noen eksempler på slike rom er forskjellige rom som kan tenkes å være i kjelleren. Kjellerstuen, vaskerommet og gjesterommet, for eksempel.

Denne avfukteren er avhengig av strøm for å gjøre jobben sin, så den må ha strømtilgang. Det er imidlertid slik at når den når maksimum på 2 liter, så vil den stoppe automatisk. Da må du tømme den for at den skal starte igjen.

Det betyr at denne avfukteren består av en teknologi som gjør at den trekker til seg fukten. Det er ikke noen mineraler i denne som gir deg beskjed når du må gjøre hva, så dette er noe du må holde et øye med selv.Testresultat

Fordeler:

  • Dette er en avfukter som er beregnet for litt større rom enn avfukteren Tim var. En veldig åpenbar fordel med denne avfukteren, er at den hjelper deg å forhindre at du skal få et seriøst fuktproblem der du bor.
  • Det er imidlertid slik at denne avfukteren egner seg best på rom som kjellerstue og vaskerom. Med andre ord, rom som man normalt finner i kjelleren på en bolig. For ordens skyld, så kan den naturligvis også plasseres på andre rom, hvis det er det du trenger.
  • Denne avfukteren er elektrisk, og det er praktisk å slippe å følge med for å finne ut om du må lade den snart hele tiden. Du må imidlertid passe på når tanken er full, slik at du kan tømme den. Men samtidig så er dette noe som hører med en avfuktingsprosess.
  • Avfukteren er også utstyrt slik at den stopper automatisk når tanken har nådd maksimum. Det er en praktisk egenskap, som forhindrer at du plutselig må håndtere langt verre ting som en hel oversvømmelse.

Ulemper:

  • Det avdekkes ingen ulemper med Qlima D210 fra Qlima.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Qlima
Vekt 9,50 KG
Tankvolum 2 L
Lydnivå 41 dB(A)

Wilfa WDH-10

Wilfa WDH-10 test

Avfukter WDH-10 fra Wilfa er en avfukter som utføre jobben sin på en utmerket måte. Denne avfukteren kan avfukte opp til 10 liter per dag, selv om tanken som følger med har et volum på 2 liter. I tillegg er den veldig enkel å flytte på.

Produktbeskrivelse

Wilfa WDH-10 er en avfukter fra produsenten Wilfa. Den veier 11,50 kilo, og har et tankvolum på 2 liter. I tillegg er den helt stillegående, så den kan nesten sees på som en slags kombinasjon av eeese sin Tim og Qlima sin D210.

Denne avfukteren er et par kilo tyngre enn D210 fra Qlima, men de har samme tankvolum. Den er også helt stillegående, sånn som eeese sin Tim, ettersom lydnivået er 0 desibel. Dette er en avfukter som egner seg best til bruk i rom opp til 15 kvm.

Avfukteren drives av elektrisk styring. Det innebærer blant annet at når tanken er full, så stopper apparatet automatisk. Det generelle tankvolumet er på 2 liter, men ved å feste en dreneringsslange til avfukteren kan den avfukte opp til 10 liter per dag.

Med utgangspunkt i avfukteren sin vekt, kan den være for tung å løfte for noen. Men da er det praktisk at WDH-10 er utstyrt med både 4 hjul og løftegrep. Det er elementer som gjør håndteringen av avfukteren lettere, selv om du ikke skal flytte den så langt.

Fordeler:

  • Dette produktet er en kombinasjon av de gode elementene fra eeese sin Tim og Qlima sin D210. Tankvolumet er ikke så aller verst (2 liter), men den har mer potensial (10 liter) hvis det skulle være nødvendig. I tillegg arbeider den stille.
  • Det er også svært praktisk at apparatet stopper automatisk når tanken har nådd maksimum. Dette er en detalj som gjør dette apparatet enda mer praktisk. Poenget med en avfukter er å fjerne fukt, så denne detaljen sikrer denne prosessen ytterligere.
  • Dette er en avfukter som er litt tung, men det er ikke noe problem i det hele tatt. Den er nemlig designet med løftegrep, og den har 4 hjul på undersiden. Disse elementene gjør det veldig enkelt å flytte på avfukteren ved behov, noe som er veldig praktisk.

Ulemper:

  • Det avdekkes ingen ulemper med denne avfukteren fra Wilfa.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Wilfa
Vekt 11,5 KG
Tankvolum 2 L
Lydnivå 0 dB(A)

Woods MRD-10

Woods MRD-10 avfukter test

Avfukteren MRD-10 fra Woods vil gjøre susen i normale rom, som ikke er større enn 40 kvm. Med et tankvolum på 2,7 liter og 4 hastighetsinnstillinger ligger alt til rette for at du skal få kontroll på fukten veldig raskt!

Produktbeskrivelse

MRD-10 er en avfukter fra Woods. Den veier 10 kilo, og den har et tankvolum på 2,7 liter. I tillegg har den et lydnivå som ligger på 48 desibel. Det betyr at denne avfukteren arbeider ganske stille.

Dette er en avfukter som egner seg best til rom på opp til 40 kvm. På grunn av størrelsen på apparatet er det heller ikke vanskelig å finne et sted å plassere den, da dette er en avfukter som er ganske kompakt. Med sine 10 kilo, er den heller ikke umulig å flytte rundt på.

I tillegg til et kompakt design, er også MRD-10 designet med et håndtak på toppen av avfukteren. Det underbygger det at den er relativt enkel å flytte på, for det er noe det praktisk plasserte håndtaket kan hjelpe deg med.

Denne avfukteren har fire forskjellige hastighetsinnstillinger, noe som betyr at den kan være veldig effektiv. Det er altså opp til deg å bestemme hvor raskt det skal gå. Uansett hvilken hastighet du velger, så vil apparatet stoppe når den har nådd maksimum. Testresultat

Fordeler:

  • Dette er en avfukter som er relativt lett, i tillegg til at den har et kompakt design med et håndtak på toppen. Håndtaket er innfelt, noe som betyr at du folder det ut kun når du trenger det.
  • Når det gjelder kapasiteten til selve avfukteren, så er denne veldig grei. Avfukteren har et tankvolum på 2,7 liter, samt at den vil være spesielt effektiv i rom som ikke er større enn 40 kvm. Det er spesielt praktisk for fuktfaren er på et veldig lavt nivå.
  • I tillegg består denne avfukteren av hele 4 hastighetsinnstillinger. Du velger hvilken hastighet du vil ha, med utgangspunkt i hva det er du trenger. Denne avfukteren vil også stoppe automatisk når tanken er full. Dette er veldig praktiske egenskaper.

Ulemper:

  • Vi finner ingen ulemper med avfukteren MRD-10 fra Woods.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Woods
Vekt 10 KG
Tankvolum 2,7 L
Lydnivå 48 dB(A)

Electrolux EXD16DN4W

Electrolux EXD16DN4W test

Avfukteren EXD16DN4W fra Electrolux er et apparat som kan være et nyttig verktøy for deg, hvis du sliter med fuktighet i et relativt lite rom. Du kan til og med stille starttidspunktet inn på forhånd!

Produktbeskrivelse

EXD16DN4W er en avfukter fra Electrolux, og den veier 13,50 kilo. Denne avfukteren har et tankvolum på 3 liter og et lydnivå på 48 desibel. Det betyr at lydnivået til avfukteren er ganske lavt.

Denne avfukteren er spesielt optimal i rom med en størrelse på opp til 44 kvm. Størrelsen på selve avfukteren er imidlertid ukjent, men den bør i hvert fall plasseres i et rom som ikke er blant de største. Basert på det vi vet, så virker det som en ganske kompakt avfukter.

Også denne avfukteren er designet med praktiske håndtak, men her er de plassert på siden av avfukteren. Så selv om vi ikke vet eksakt hvor stor selve avfukteren er, så kan vi anta at den kan flyttes på uten veldig store problem.

På toppen av avfukteren ser du et display. Her kan du se hvor mye fuktighet det er i det aktuelle rommet, og du kan til og med stille inn når du vil at avfukteren skal starte. Du kan utsette avfuktingsprosessen i opp til 24 timer.

Fordeler:

  • EXD16DN4W er en avfukter med en tank som har et greit volum (3 liter), men ved å koble til en slange som går direkte i avløpet, kan den avfukte opp til 16 liter på en dag. Det er veldig praktisk med et apparat som har stort potensial, hvis det skulle være nødvendig.
  • Denne avfukteren passer godt i rom som ikke er av spesielt store av størrelse. I tillegg har den et lydnivå på 48 desibel. Det er et ganske lavt nivå, noe som selvsagt er veldig positivt.
  • Dette er en avfukter som er utstyrt med et display. Dette displayet forteller deg hvor mye fuktighet som er i rommet den befinner seg i. Det er også ganske kult at du kan stille inn når du ønsker at avfukteren skal starte opp til 24 timer i forveien. Da glemmer du det aldri!

Ulemper:

  • Det avdekkes ikke noen direkte ulemper med dette produktet, men vi skulle gjerne visst dimensjonene på selve avfukteren. Det hadde gjort det enklere å dra en konklusjon rundt hvor kompakt dette apparatet er.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Electrolux
Vekt 13,50 KG
Tankvolum 3 L
Lydnivå 48 dB(A)

eeese Adam Wi-Fi

eeese Adam Wi-Fi avfukter test

Produktbeskrivelse

Adam Wi-Fi er en avfukter fra eeese. Den har en vekt på 14,50 kilo og et tankvolum på 5 liter. Hos denne avfukteren ligger lydnivået på 44 desibel. Avfukteren har bare ett innstillingsnivå.

Avfukteren sine dimensjoner oppgis ikke, men basert på vekten og tankvolumet er det naturlig å tro at dette er en ganske stor og tung avfukter. Det betyr at denne avfukteren egner seg best til å stå i et fast rom. Dette rommet kan være opp til 100 kvm.

Tankvolumet på denne avfukteren er 5 liter, men ved å koble til en slange som går rett i avløpet, kan den avfukte opp til 20 liter per dag. Utgangspunktet er bra, men med så mye potensiale er det jo bare enda bedre. Da trenger du heller ikke å tømme den fysisk!

Som navnet tilsier, så kan denne avfukteren kobles til Internett. Rettere sagt, du kan styre den med mobilen din. Det er veldig kult! I tillegg har den egen klestørkefunksjon, så du kan bruke denne avfukteren til flere formål.

Testresultat

Adam Wi-Fi fra eeese er en innovativ og kul avfukter. Til tross for at den ikke er enkel å flytte på, så veier den enorme kapasiteten opp for det. I tillegg har den et veldig lavt lydnivå, noe som styrker det gode helhetsinntrykket av produktet ytterligere.

Fordeler:

  • Dette er en nesten stillegående avfukter med stor kapasitet. Med et tankvolum på 5 liter, men med mulighet til å øke dette til 20 liter. Det er veldig praktisk. I tillegg har den et lavt lydnivå, noe som betyr at du knapt kommer til å høre den.
  • Selv om størrelsen på avfukteren ikke tilsier at den kan flyttes så lett som bare det, så er det likevel praktisk med en avfukter som kan brukes i litt større rom enn de vi har sett hittil i denne produkttesten.
  • Det er også kult at du kan styre avfukteren fra mobilen din. Det er enda en egenskap som får denne avfukteren til å skille seg i dette tilfellet. Du kan altså ha full kontroll på apparatet, selv om du ikke nødvendigvis kan se det til enhver tid.

Ulemper:

  • Det er ikke noen direkte ulemper ved Adam Wi-Fi fra eeese. Men mer praktisk hadde det selvsagt vært hvis det hadde vært enklere å flytte rundt på denne også.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke eeese
Vekt 14,5 KG
Tankvolum 5 L
Lydnivå 44 dB(A)

Stadler Form Albert Little

STADLER FORM Albert Little avfukter test

Albert Little fra Stadler Form er en kompakt og stillegående avfukter med hjul på undersiden. Men når denne avfukteren sammenlignes med de andre apparatene i denne produkttesten, så når den dessverre ikke helt opp.

Produktbeskrivelse

Albert Little er en avfukter fra Stadler Form, og den veier 10,50 kilo. Den har et tankvolum på 2 liter og et lydnivå på 32 desibel. Foruten avfukterne Tim fra eeese og WDH-10 fra Wilfa, så er dette den stilleste avfukteren vi har sett på hittil i denne produkttesten.

Denne avfukteren er utstyrt med to hastighetsinnstillinger, og den vil fungere veldig fint i rom som ikke er større enn 40 kvm. Uavhengig av hvilken hastighet du velger, så vil avfukteren automatisk slå seg av når den har nådd maksimum.

Dimensjonene på avfukteren oppgis ikke, men den er utstyrt med hjul på undersiden. Det vil si at det vil være mulig å flytte på den når du trenger det. Tankvolum og vekt er heller ikke særlig høy, så det peker i retning av at dette er et kompakt apparat.

Dette er en veldig enkel avfukter. Den har ikke noen fancy innstillinger eller lignende. Den har to hastighetsinnstillinger, men det er ikke mulig å koble den til noen slange for å øke kapasiteten.Testresultat

Fordeler:

  • De største fordelene med Albert Little er at denne avfukteren er kompakt og stillegående. Hjulet på undersiden gjør det veldig enkelt å flytte den fra rom til rom, men utover det er det ikke så veldig mye mer å si om dette apparatet.

Ulemper:

  • Denne avfukteren har et tankvolum på 2 liter, og det er ganske lite. De fleste andre apparatene vi har sett på har hatt muligheten til å koble til en dreneringsslange som øker kapasiteten til avfukteren. Det er ikke mulig her, så det er en liten nedtur.
  • Hjul i seg selv bør være en stor fordel, men i dette tilfellet er det hjul som kun går i en retning som gjelder. Dette er svært upraktisk, for det øker sjansen for at avfukteren kan veltes over ende.
  • I tillegg er det heller ikke oppgitt hvor stor selve apparatet er. Selv om vi kan dra en konklusjon basert på annen oppgitt informasjon, så skal ikke det være en gjettekonkurranse.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Stadler Form
Vekt 10,5 KG
Tankvolum 2 L
Lydnivå 32 dB(A)

Woods SW22FW

WOODS SW22FW Avfukter test

SS22FW fra Woods er en avfukter med stor kapasitet, samtidig som den er veldig stille. Det er en veldig fin kontrast! I tillegg kan den brukes i rom som er litt større enn de aller minste. Dette er innepakket i et fint og tradisjonelt design!

Produktbeskrivelse

SW22FW er en avfukter fra Woods, og den veier så mye som 18,50 kilo. Den har et tankvolum på 11,4 liter og et lydnivå på 37 dB(A). Det gjør denne avfukteren til en veldig stor og ganske stille avfukter.

Denne avfukteren skiller seg litt ut fra mesteparten av avfukterene i denne produkttesten. Det gjør den ved at den er konstruert for bruk i rom som er opp til 60 kvm. Det er en mellomting blant det vi har sett her.

Den skiller seg også ut designmessig. På denne avfukteren finner vi knappene på fronten. I tillegg er den ganske stor, men takket være fire hjul på undersiden trenger ikke det å flytte den være en kraftanstengelse.

Dette er en avfukter som består av to hastighetsinnstillinger. I tillegg kan den kobles til en dreneringsslange, noe som vil øke kapasiteten en liten smule. Det vil få kapasiteten til å øke fra 11,4 liter til 13,4 liter. Ikke den største differansen, men det er i hvert fall noe.

Fordeler:

  • Dette er en veldig tung avfukter, men den er designet med fire hjul (som går i alle retninger). Du kan altså flytte på den hvis du må, men du trenger heldigvis ikke slite deg helt ut. I tillegg har den et ganske stort tankvolum, og det kan attpåtil bli enda litt bedre.
  • Denne avfukteren vil fungere best i rom som ikke er større enn 60 kvm. Det betyr at du har litt å gå på når det gjelder areal, i forhold til noen av de andre apparatene vi har sett. Den har to hastighetsinnstillinger, samt et veldig lavt lydnivå. Det er selvsagt veldig praktisk.
  • Her kan vi også trekke frem designet på avfukteren. Det har et litt mer tradisjonelt utseende, noe som gjør at denne avfukteren vil passe til deg som kanskje ikke er så glad i det hypermoderne utseende. Den er også enkel å stille inn, med knappene på fronten.

Ulemper:

  • Det avdekkes ingen ulemper med avfukteren SS22FW fra Woods.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Woods
Vekt 18,50 KG
Tankvolum 11,4 L
Lydnivå 37 dB(A)

Woods SW59FX Silent

Woods SW59FX Silent test

Produktbeskrivelse

SW59FX Silent er en avfukter fra Woods. Dette er et ganske tungt apparat med sine 23,50 kilo. I tillegg har den et tankvolum på 11,40 liter, samt et lydnivå på 54 desibel. Denne avfukteren har to hastighetsinnstillinger.

Avfukteren sine dimensjoner viser at dette ikke er det største avfukteren, men den er tung. Det forteller oss at dette er et skikkelig robust apparat. Det betyr også at dette er en avfukter som kan passer best til å stå i et fast rom. Den fungerer i rom opp til 230 kvm.

Denne avfukteren har et tankvolum på 11,40 liter. Det i seg selv er et imponerende volum, men ved å koble til en dreneringsslange kan det bli enda større. Med en dreningsslange kan den nemlig avfukte opp til 41 liter per dag. Det er helt imponerende!

Designmessig ligner denne avfukteren på SW22FW fra Woods. Det er imidlertid litt naturlig, ettersom også denne avfukteren er av merket Woods. Noen av designelementene er hjul på undersiden av avfukteren, og det betyr at du kan flytte litt på den uten store problemer.

Testresultat

SW59FX Silent fra Woods er en avfukter som utviser stort potensiale. Det er kanskje ikke en avfukter som er så enkel å flytte på, men det er definitivt verdt når det ses i lys av kapasiteten.

Fordeler:

  • Denne avfukteren har veldig stor kapasitet, og det er nok det som er apparatet sin største fordel. Den normale kapasiteten på 11,40 liter, men hvis du har behov for det så kan det øke til hele 41 liter.
  • Dette er en liten og tung avfukter. Det forteller oss at dette er et robust og solid apparat, så dette er altså et produkt som vil holde i lang tid fremover. Det er alltid veldig praktisk! Med dette apparatet kan du også velge hastighet selv.
  • Det kan også nevnes at denne avfukteren vil fungere godt i rom som er opptil 230 kvm. Det gjør at denne avfukteren vil kunne gjøre nytte for seg i både større bolighus, eller store selskapslokaler. Flere bruksområder, det liker vi!

Ulemper:

  • Det er ikke noen direkte ulemper med SW59FX Silent fra Woods, men det ser tilsynelatende ut til at lydnivået øker i takt med prisen. Så lydnivået begynner å bevege seg oppover her. Sakte, men sikkert.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Woods
Vekt 23,50 KG
Tankvolum 11,4 L
Lydnivå 54 dB(A)

eeese Axel Pool 25 Inventer

Delonghi FH3233.W Frityrmaskin test

Produktbeskrivelse

Axel Pool 25 Inventer er en avfukter fra eeese, og den veier 53 kilo. Denne avfukteren har et tankvolum på 60 liter, og et lydnivå på 46 desibel. Med dette apparatet prøver produsenten eeese å nå ut til flest mulig, da det markedsføres for dette produktet i flere arenaer.

Dette er en avfukter som vil fungere like godt i tørre rom som kjellere og treningssentre, som i våtrommet på et badeland. De tørre rommene kan være opp til 120 kvm, men på et badeland vil den være best i arealer opp til 25 kvm.

Denne avfukteren skiller seg designmessig ut fra de andre produktene i testen. Ikke bare fordi det er moderne, men også fordi det er rektangulært. De andre produktene har vært høye, men dette produktet er lenger i lengden.

Avfukteren har en rekke moderne funksjoner, deriblant et digitalt display, en timer som lar deg stille inn starttidspunkt på forhånd og mulighet for internettilkobling. Dette er detaljer som vil være positivt for deg som er glad i moderne produkter!

Testresultat

Axel Pool 25 Inventer fra eeese kan brukes til mange forskjellige rom. Det kan avfukte mye uten hjelp fra dreneringsslange, og den er veldig lett. Vi tenker likevel at dette kanskje ikke er et produkt som ofte fås øye på i private hjem.

Fordeler:

  • Dette er ikke en stillegående avfukter på noen måte, men den kan brukes til mye forskjellige. Det er altså ikke et element som drar helhetsinntrykket av apparatet ned i betydelig grad. I stedet kan vi fokusere på avfukteren sitt tankvolum, som er på hele 60 liter.
  • Dette tankvolumet er når avfukteren står alene. Det følger med en dreneringsslange som du kan bruke for å slippe å måtte komme beholderen hele tiden. Det er imidlertid ikke på grunn av den kapasiteten er så gøy, og det er veldig imponerende.
  • Denne avfukteren fungerer også som et frisk pust, i og med at det skiller seg ut fra resten av produktene utseendemessig. Det er ikke det eneste elementet som får det til å skille seg ut, men designelementene får naturligvis apparatet til å skille seg ut i positiv retning.
  • Det er også veldig praktisk at denne avfukteren lar deg stille inn starttidspunkt på forhånd. Det kan du gjøre opp til 24 timer i forveien, og det gjør du via Internettilkobling på mobilen din. Det er kult!

Ulemper:

  • Det avdekkes ingen direkte ulemper med Axel Pool 25 Inventer fra eeese. Det kan likevel sies at lydnivået kanskje er litt høyt, selv om det er ganske naturlig med tanke på arbeidsmengden som den tåler.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke eeese
Vekt 53 KG
Tankvolum 60 L
Lydnivå 46 dB(A)

Hvordan vite du trenger en avfukter?

Det er ikke alltid så enkelt å slå fast hvor vidt du trenger en avfukter eller ikke. Det er jo faktisk slik at selv de mest hverdagslige aktivitetene kan føre til fukt. Det er altså så enkle ting at du ikke alltid tenker over at det kan være grunnen heller.

Nedenfor skal vi derfor ta en liten titt på noe av det som er typiske kjennetegn på at det er et altfor høyt fuktighetsnivå i boligen din. Både ting som de aller fleste vet at kan knyttes til fukt, og andre hverdagslige ting.

Typiske kjennetegn for høyt fuktighetsnivå

Når det gjelder typiske kjennetegn for boliger med et fuktighetsnivå som er altfor høyt, er sorte flekker på veggene. Dette er noe som ofte er forgjengeren til mugg, og det er selvsagt ikke bra.

Et naturlig sted å finne dette spesifikke kjennetegnet er i vinduskarmene rundt omkring i boligen din. Dette er naturligvis ikke noe gøy når dette skjer, så det er viktig å være bevisst så du kan få bukt med problemet så fort som mulig.

Eller så har du kanskje hørt at noen du kjenner sier at det lukter rått i kjelleren deres? Det er et annet typisk kjennetegn på for høyt fuktighetsnivå. I en situasjon som det er det bevist at en avfukter vil være særlig nyttig, og den råe lukten vil forsvinne i løpet av veldig kort tid.

Hverdagslige ting som fører til fukt

Det er noe som de fleste av gjør flere ganger i uken, og det er å ta seg en rask eller lengre dusj. Det er faktisk noe som kan føre til fukt, men det gjelder hovedsakelig for gamle hus. Grunnen til det er at det ikke er sikkert at disse husene har oppdaterte ventilasjonssystemer.

Har du noen gang vært inne i vaskerommet med døren lukket når tørketrommelen er i bruk? Med utgangspunkt i størrelsen på rommet, så kan det bli veldig varmt der inne. Da kan du nesten ta på det høye fuktighetsnivået. Det gjelder også når du tørker klær i et annet rom.

Fellesnevneren for begge disse hverdagslige aktivitetene, er at det kan føre til at det dannes duggdråper på vinduet. Igjen kommer det an på alderen på huset, og når vinduene ble byttet sist. Hvis du akkurat har byttet vinduer, så er dette vanligvis et tegn på at noe er galt.

Hvis du har opplevd noe av det vi beskriver ovenfor, så bør du skaffe deg en avfukter. Det vil være en veldig god erfaring, som

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo