Terrassevarmer test: De 6 beste terrassevarmerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

I Norge er vi ikke uvant med skiftende vær og det tar ikke lang tid før solen går ned og kulden kommer. For å få mest mulig bruk av terrassen og sommerkveldene, kommer en terrassevarmer godt med.

Varmelamper sikrer at vi får nyte sommeren og høstkvelder til det fulle. Men når du først skal gå til innkjøp, vil du se at det finnes mange typer lamper å velge fra. Det er ingen tvil om at varmelamper har mange fordeler, men det er viktig at du velger rett modell for uteplassen din.

Men hvilken variant skal du velge? Kort-, mellom- eller langbølget? Hvilken fasong passer best for optimal plassering? Dette skal vi hjelpe deg med. Vi har testet noen av de mest populære terrassevarmerne fra Gardenstore. og kommer til slutt med gode tips til hvordan du tar det rette valget for å finn modellen som passer perfekt på terrassen. Vi kårer også det vi mener er beste terrassevarmer.

Slik vurderer vi produktene i testen

Testartikkelen er skrevet av uavhengige skribenter. Rangeringene er skribent sin vurdering etter å ha undersøkt produktene via kundeomtaler, spesifikasjoner og egne oppfatninger.

Produktene er ikke fysisk brukt av oss. Vi tar derfor forbehold om at informasjonen som framkommer kan gi ukorrekte og/eller ufullstendige opplysninger.


Markedsføring (knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Mill Flyttbar Infrarød terrassevarmer ULG+ – Best i test terassevarmer 2024

Mill Flyttbar Infrarød terrassevarmer ULG+

Mill Flyttbar Infrarød terrassevarmer ULG+ utmerker seg som en førsteklasses terrassevarmer med en imponerende kombinasjon av effektivitet, teknologi og brukervennlighet. Denne terrassevarmeren har alle nødvendige egenskaper for å vinne tittelen som “Beste Terrassevarmer 2024“.

Her kan du lese mer eller se dagens pris:

Komplett.no

Effektivitet og teknologi

Med en effekt på 2000W og infrarød varmeteknologi gir denne terrassevarmeren en svært effektiv oppvarming. Den opererer ved å varme opp objekter den treffer, lignende solens oppvarmingseffekt. Den infrarøde varmeteknologien eliminerer behovet for å varme opp luften først, noe som resulterer i raskere og mer målrettet oppvarming. Ultra Low Glare Plus (ULG+) teknologien er revolusjonerende ved å redusere det røde lyset med 99%, og det behagelige og myke lyset gjør at denne terrassevarmeren skiller seg ut.

Funksjoner og brukervennlighet

Mill Flyttbar Infrarød terrassevarmer ULG+ er ikke bare teknologisk avansert, men også praktisk. Med en fjernkontroll for enkel styring og justering av oppvarmingsnivåer, gir den muligheten til å tilpasse varmeintensiteten etter behov.

Holdbarhet og garanti

Terrassevarmeren er designet for å tåle variert vær, med en IP65-rating som gjør den motstandsdyktig mot elementene. Levetiden til varmelampen er også imponerende, med en forventet levetid på ca. 5000 timer. Mill står bak produktet og tilbyr en 5-års garanti, noe som gir tillit til produktets holdbarhet.

Fordeler
 • Lett å flytte rundt
 • Svært energieffektiv
 • ULG+ teknologi som bidrar til effektiv oppvarming
 • IP65-rating
 • Lang levetid
Ulemper
 • Ingen ulemper å nevne

Oppsummering

Mill Flyttbar Infrarød terrassevarmer ULG+ utmerker seg som den ubestridte vinneren av tittelen “Beste Terrassevarmer 2024“. Med sin effektive oppvarming, ULG+ teknologi, brukervennlighet og holdbarhet er denne terrassevarmeren ideell for å skape en komfortabel og stemningsfull opplevelse. Enten det er for å nyte sene sommerkvelder eller for å forlenge utesesongen, er denne terrassevarmeren et bra valg som gir både funksjonalitet og estetisk appell.

Ozona NOA Heatflow Beat Med Høytaler

Infravarmer OZONA Heatflow Beat Svart test

NOA Heatflow Beat er en innovativ og moderne varmelampe, spekket full med funksjoner. Her får du LED-lys, innebygde høyttalere og en terrassevarmer som tåler vær og vind. Varmen er effektiv og har en god spredning.

NOA Heatflow Beat fra Ozona er en moderne og fleksibel varmelampe med flere gode egenskaper. Her kan du kontrollere varmen ved hjelp av en applikasjon på mobilen og modellen har til og med innebygde høyttalere. Her får du en solid og jevn varme i skjermede miljøer.

NOA Heatflow Beat presterer godt på åpne uteområder, men skinner virkelig når den plasseres i et mer lukket miljø. Modellen har alltid en god varmespredning og kommer med trinnløse varmeinnstillinger. Dette gjør at du kan oppnå perfekt varme på dine premisser.

Terrassevarmeren er energieffektiv, vanntett og brukervennlig. I tillegg til en høyttaler, får du også muligheten til å skru på stemningsfulle festlys. På baksiden av varmelampen befinner det seg LED-lys som vil blinke i takt med musikken – dette setter virkelig stemningen på festen.

Selve utformingen er robust og IP65-klassifisert. Med andre ord er NOA Heatflow Beat helt vanntett og værbestandig. Aluminiumhuset er vedlikeholdsfritt, og beskyttelsesdekselet sørger for lang levetid. 

Brukervennlighet

NOA Heatflow Beat er brukervennlig fra topp til bunn. De artige LED-lysene kan skrus på fra modellens bakside, men du kan også styre belysningen og varmen med en Bluetooth-app. Denne kan lastes ned til de fleste smarttelefoner og nettbrett. Det er også her du styrer musikken.

Den trinnløse varme-innstillingen er en stor fordel. Mange undervurderer trinnløse innstillinger, men på en varmelampe er dette ekstremt praktisk. Du kan få nøyaktig temperatur, uansett hvor på uteplassen du monterer NOA Heatflow Beat.

Det er ikke mulig å bytte ut varmeelement eller røret, men med en levetid på 5 000 timer er ikke dette heller nødvendig. Høyttalerne gir fra seg godt med lyd og modellen har en rask varmespredning uten ventetid.

Fordeler:

 • Styres med app og fjernkontroll.
 • Vanntett.
 • LED-lys.
 • Fleksibel montering.
 • Innebygde høyttalere.

Det er ikke mange varmelamper som kan styres med en app, men det kan altså NOA Heatflow Beat. Her får du også innebygde høyttalere og spenstig festbelysning. Med andre ord får du mye for pengene, da NOA Heatflow Beat ikke strekker seg helt til øverste prissjiktet.

LED-lysene kan du naturligvis skru av på kvelder hvor dette ikke er nødvendig. Vi liker godt hvor moderne og intuitiv NOA Heatflow Beat er, til tross for mange spennende ekstrafunksjoner.

NOA Heatflow Beat skal i utgangspunktet monteres på veggen, men det er mulig å kjøpe et ekstra stativ om du ønsker deg en frittstående variant. Denne muligheten gjør modellen fleksibel, noe som komplimentere de mange bruksområdene. Med en vanntett varmelampe er det kun fantasien som setter grenser for hvor den kan plasseres.

Oppsummering

NOA Heatflow Beat er spekket full med gode funksjoner, samtidig som det er lagt vekt på at dette skal være en effektiv og praktisk terrassevarmer. Muligheten til å styre varmen med en applikasjon, LED-lys og trinnløs varme overvinner alle i testpanelet.

I tillegg skal det nevnes at modellen har en god effekt og ypperlig varmespredning, no som igjen forsterker det allerede gode inntrykket.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Vekt 4 kg
Effekt 2000W
Type Veggfeste

 

OZONA HeatStream

Infravarmer OZONA HeatStream Grå Med Fjernkontroll test

OZONA HeatStream er et enkelt og budsjettvennlig valg, med fleksible muligheter for montering. Terrassevarmeren er fullstendig vanntett og kan dermed brukes året rundt.

Produktbeskrivelse

OZONA HeatStream er en enkel og brukervennlig infravarmer med god og behagelig strålingsvarme. Dette er en budsjettvennlig modell med god rekkevidde på 10 meter. Modellen kan monteres på veggen eller i taket, alt ettersom hvordan uteplassen er formet.

Når OZONA HeatStream er montert, kan du velge vinkel ved å vippe terrassevarmeren i tre forskjellige grader. Den kan enten gi varme direkte nedover i 180 grader, skrått nedover i 45 grader eller utover i 90 grader. Dette avhenger av hvor du ønsker varmen sendt og hvor du fester den.

Modellen er energieffektiv og er et av de mer miljøvennlige valgene. Her får du en behagelig temperatur, uansett om du velger å montere den utendørs eller innendørs. OZONA HeatStream er også en av få terrassevarmere som er IP65-kvalifisert, hvilket betyr at den er helt vanntett.

OZONA HeatStream har en god levetid og er ikke utsatt for vibrasjoner. Lampen kan ikke monteres på bord eller bakkeplan, hvilket skjermer varmeelementene fra skadelige vibrasjoner og uhell. Den gir fra seg et varmt og lunt lys som skaper en hyggelig stemning.

Brukervennlighet

Ettersom det ikke er noen avanserte funksjoner eller innstillinger å ta hensyn til, er OZONA HeatStream et brukervennlig valg. Vi synes monteringen er intuitiv, både selve veggfeste så vel som fjernkontrollen.

Muligheten til å vippe varmelampen er en stor fordel og en enkel jobb. Det er også greit med en fjernkontroll som lar deg skru av og på lampen ved behov. Det som derimot er den mest brukervennlige egenskapen, er at OZONA HeatStream er fullstendig vanntett.

Dette er en terrassevarmer som er svært værbestandig og som tåler å stå ute i vær og vind. Takket være det robuste aluminiumshuset og et innovativt beskyttende deksel, kan OZONA HeatStream henge ute hele vinteren.

Fordeler:

 • Fjernkontroll
 • Fleksible vinkler
 • Timerfunksjon
 • Vanntett

   

 •  
 • OZONA HeatStream gir effektiv varme på 10 meters avstand og kan styres med en enkel fjernkontroll. Det er også mulig å skru på en timer-funksjon, slik at du kan varme opp uteplassen innenfor visse tidsrom.

  Ettersom OZONA HeatStream er vanntett og værbestandig, kan du i prinsippet bruke terrassevarmeren året rundt. Dette øker naturligvis bruksområder og gjør modellen meget anvendelig og allsidig.

  Trenger du ekstra varme på gårdsplassen, balkongen, terrassen eller kanskje partyteltet? OZONA HeatStream kan plasseres nærmest hvor som helst og gir alltid godt med varme, takket være vippefunksjonen.

  Oppsummering

  OZONA HeatStream er varmelampen for de som ikke har behov for avanserte funksjoner, men ønsker en solid og robust terrassevarmer året rundt. Du velger selv hvor lampen skal monteres og får god veiledning gjennom brukervennlige instruksjoner.

  Varmen strekker seg hele 10 meter, hvilket er imponerende med tanke på den budsjettvennlige prisen. Lyset er varmt og skaper en koselig atmosfære. OZONA HeatStream er godt rustet mot vær og vind, og er et solid valg av varmelampe.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Vekt

  1,6 kg

  Effekt

  2000W

  Type

  Veggfeste

   

  Eva Solo HeatUp

  Terrassevarmer Eva Solo HeatUp test

  Eva Solo HeatUp er en robust og frittstående elektrisk terrassevarmer. Modellen har testens peneste design og kan skilte med veltebeskyttelse og tre varmeinnstillinger. Varmelampen har en levetid på 5 000 timer.

  Produktbeskrivelse

  Eva Solo HeatUp skiller seg ut med testens flotteste design. Dette er en robust terrassevarmer med en effekt på 1 500W. Eva Solo er en kortbølgevarmer som gir fra seg lun varme idet den blir skrudd på.

  Selv om terrassevarmeren ikke har den største effekten, klarer den å gi fra seg solid varme uansett om det blåser. Vi liker også at lyset ikke er for sterkt, men heller skaper en lun og koselig atmosfære.

  Det er dessverre ikke mulig å bytte varmerøret, noe som trekker ned. Men du får til gjengjeld en levetid på 5 000 timer, hvilket vil vare deg mange år. Eva Solo HeatUp har en gjennomsnittlig IP-grad, og vil derfor tåle litt vann og regn. Det medfølger ikke en fjernkontroll, men du slår den enkelt på ved å koble til stikkontakten. 

  Brukervennlighet

  Eva Solo HeatUp har ingen avanserte knapper eller vanskelige innstillinger, noe mange forbrukere vil sette pris på. Terrassevarmeren er stilig og diskret, samtidig som den gir en målrettet varme. Skal du ha familie og venner på en utendørs middag, kan modellen plasseres nært bordet.

  Eva Solo HeatUp gir nemlig ikke fra seg noe lyd, hvilket er et stort pluss. Ettersom dette er en elektrisk variant, vil den aldri gå tom for energi. Så lenge varmerøret rekker, kan du ha varmelampen på se lenge du vil.

  Du kan justere varmen ved hjelp av et intuitivt og diskre kontrollpanelet på selve lampen, og vekten er lav nok til at du enkelt kan flytte den ved behov. Modellen har tre ben for å øke stabiliteten og sikre mot velting.

  Fordeler:

  • Veltebeskyttelse
  • Rask effekt
  • Energismart
  • Pent design
  • Værbestandig
  •  

  Eva Solo HeatUp er en frittstående terrassevarmer, og da er det godt med god veltebeskyttelse. Uhell kan skje, men den robuste konstruksjonen og beskyttelsen til Eva Solo sørger for å redusere sjansen for fall og velting.

  Vi liker godt hvor raskt Eva Solo sender ut varmebølger, kun noen få sekunder etter vi skrur modellen på, begynner vi å kjenne varmen – en stor fordel for de utålmodige. Ettersom dette er en elektrisk variant, er den et mer bærekraftig valg enn gass modeller.

  Eva Solo HeatUp har et lavere kulldioksid forbruk enn gassvarmere, og vil aldri gå tom for energi. Modellen er også værbestandig og tåler litt vann og regn. Den bør derimot beskyttes mot kraftigere nedbør.

  Den aller største fordelen med Eva Solo HeatUp, er det stilige og moderne designet. Dette er en terrassevarmer som vil smelte inn i ethvert moderne hjem, og fungere som en funksjonell pyntegjenstand.

  Oppsummering

  Eva Solo HeatUp er et solid og godt valg for de som ønsker at varmelampen skal se bra ut, samtidig som den er funksjonell. Detter varmelampen for de som ønsker en stilren lampe som også gir godt med varme.

  Prisen er noe stiv med tanke på at varmerørene ikke kan byttes ut, men du får til gjengjeld en robust varmelampe som tar seg godt ut på terrassen. I tillegg er det ingenting å si på kvaliteten og varmebredden til Eva Solo HeatUp.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Vekt

  10,55 kg

  Effekt

  1500 W

  Type

  Frittstående

   

  Infravarmer Termo 1800W

  Infravarmer Termo 1800W Proff med Fjernkontroll test

  Infravarmer Termo er en særdeles allsidig og brukervennlig terrassevarmer. Her får du en kombinasjon av langbøler og kortbølger, tre ulike varmeinnstillinger og muligheten til å veksle mellom veggfeste og frittstående.

  Infravarmer Termo er en praktisk og funksjonell terrassevarmer som egner seg like godt til hjemmebruk som til uteserveringen. Her får du virkelig forlenget utendørssesongen med innovative karbonoppvarmingsrør og en fjernkontroll for lett betjening.

  Karbonoppvarmingsrøret har en levetid på 5 000 timer, hvilket er gjennomsnittlig. Men den store fordelen med disse rørene, er at du sender ut 80 % langbølger og 20 % kortbølger. Langbølgene varmer opp luften, mens kortbølgene varmer menneskene og objektene.

  Du får full kontroll over varmelampens effekt og kan justere mellom 600 W, 1 200 W og 1 800 W. På fjernkontrollene er nivåene markert med henholdsvis lavt, medium og høyt. Infravarmer Termo begynner å gi fra seg varme så snart den skrus på og du slipper å forholde deg til oppvarmingstid.

  Konstruksjonen er i robust aluminium, hvilket gjør dette til et skikkelig kvalitetsprodukt. I tillegg til en praktisk fjernkontroll, kan du velge om du ønsker å montere modellen på veggen eller feste den på en stolpe for et frittstående alternativ.

  Brukervennlighet

  Infravarmer Termo er fleksibel med monteringen noe som gjør den svært brukervennlig. Du kan også enkelt velge mellom tre forskjellige effektnivåer – praktisk når utetemperaturen begynner å synke.

  Varmen kommer umiddelbart, og du kan justere til vedlikeholdsvarme eller komfortvarme ved hjelp av fjernkontrollen. En fjernkontroll er naturligvis en meget brukervennlig funksjon, som ikke alle andre varmelamper kan skilte med. Her skrur du av og på lampen, og justerer mellom lav, medium eller høy varme.

  Vi setter pris på at det følger med veggfeste og en kabellengde på 1,9 meter. Dette er hakket lengre enn gjennomsnittet og gir deg mye fleksibilitet. Du trenger ikke å vente på oppvarmingstid og modellen har lave driftskostnader – selv når effektiviteten er på maks.

  Fordeler:

  • Fleksible monteringsmuligheter.
  • Fjernkontroll.
  • Karbonoppvarmingsrør.
  • Godkjent for utendørsbruk.

  Infravarmer Termo er en fleksibel varmelampe som både kan monteres på veggen eller være frittstående. Mange forbrukere setter pris på slike valgmuligheter. I tillegg er dette en av de få variantene som kommer med en praktisk fjernkontroll, hvilket er et stort pluss.

  Karbonoppvarmingsrøret som vi nevnte innledningsvis, er også en stor fordel. Mange terrassevarmere varmer kun opp personene og ikke luften rundt, og andre varmer kun opp luften. Her får du en god kombinasjon, med mest fokus på luftoppvarming.

  Selv om dette er en modell som sende langbølger, er den godkjent for utendørsbruk. Bor du i et område med lite vind, eller har en godt skjermet uteplass, vil du dermed fint kunne benytte deg av Infravarmer Termo.

  Oppsummering

  Infravarmer Termo er en praktisk og allsidig terrassevarmer. Her får du 80 % langbølger og 20 % kortbølger, samt muligheten til å veksle mellom frittstående og veggfeste. Med andre ord er dette en varmelampe som gir mange bruksområder. Levetiden er på 5 000 timer, noe som er positivt sammenlignet med den overkommelige prisen.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Vekt 2 kg
  Effekt 1800 W
  Type Kombinert veggfeste og frittstående

   

  Termo Venedig

  Terrassevarmer Termo Venedig test

  Termo Venedig er en solid frittstående terrassevarmer med flere gode funksjoner. Her får du overopphetningsbeskyttelse, justerbar høyde, timerfunksjon og en robust konstruksjon i rustfritt stål.

  Termo Venedig er en nett og smidig varmelampe som tar seg godt ut på terrassen. Dette er en fleksibel modell, både med tanke på vekt og anvendelighet. Terrasselampen er lett nok til at du smidig kan flytte den rundt på uteområdet, og du kan justere høyden etter behov.

  Her får du en jordet kabel med stikkontakt, som har en lengde på 180 cm. Lampen gir fra seg et varmhvitt lys, og er derfor hakket mer moderne enn de klassiske variantene. Varmen kommer umiddelbart ved start, for effektiv oppvarming.

  Du kan veksle mellom tre effektsteg ved å bruke bryteren som er beskyttet i et lite hus. Dette er ikke varmelampen for de største uteområdene, ettersom ledningen er på 1,8 meter. Men for mindre terrasser gir den god fleksibilitet.

  Brukervennlighet

  Termo Venedig har en justerbar høyde, noe som er en stor fordel. I tillegg er det svært enkelt å senke og heve høyden etter behov. Dette skyldes den praktiske teleskopsfunksjonen som er implementert i stolen.

  Alt av brytere og kontroller sitter høyt på lampen, noe som er en brukervennlig egenskap for småbarnsfamilier. Her trenger du ikke å bekymre deg for at de minste tukler med innstillingene. Tretrinns-bryteren er beskyttet av et lite hus for ekstra sikkerhet.

  Termo Venedig har en timer, slik at du kan kontrollere hvor lenge modellen skal gi fra seg varme. Dette er en brukervennlig funksjon, men dessverre lager den noe lyd. Med mindre du sitter rett ved siden av lampen, vil du derimot ikke merke mye til støyet.

  Den mest brukervennlige egenskapen, er dog hvor enkelt det er å sette sammen modellen. Det kreves få trinn for å sette varmelampen sammen og bruksanvisningene er utfyllende og forståelig. Det medfølger i tillegg en praktisk skiftenøkkel – praktisk for å feste røret til lampens bunnplate.

  Fordeler:

  • Lavt tyngdepunkt og veltebeskyttelse.
  • Barnevennlige egenskaper.
  • Lett montering.
  • Praktisk størrelse.

  Ettersom Termo Venedig er en frittstående varmelampe, er det viktig at den står stabilt. Produsenten har klart å løse dette ved å gi terrasselampen et lavt tyngdepunkt, noe som forbedrer sikkerheten og stabiliteten. Den er også konstruert med veltebeskyttelse.

  Veltebeskyttelse og høyt plasserte knapper, gjør denne modellen til et barnevennlig valg, til tross for at den er frittstående. Vanligvis holder barnefamilier seg unna frittstående terrassevarmer av sikkerhetsgrunner, men med disse praktiske kvalitetene trenger du ikke å bekymre deg for sikkerheten.

  Vi blir imponert over hvor lett det er å montere varmelampen og hvor praktisk størrelsen er. Her er konstruksjonen gjennomtenkt fra topp til bunn. Den justerbare høyden er naturligvis også en stor fordel, og gjør dette til et fleksibelt alternativ.

  Oppsummering

  Termo Venedig er en frittstående terrassevarmer med gode egenskaper. Konstruksjonen er robust, og modellen har brukervennlige kvaliteter for barnefamilier. Lett montering, lavt tyngdepunkt og en justerbar høyde gjør dette til et smidig og fleksibelt valg.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Vekt 7,6 kg
  Effekt 900-2100 W
  Type Frittstående

   

  Terrassevarmer Termo Parasoll

  Terrassevarmer Termo Parasoll test

  Termo Parasoll er en unik terrassevarmer som er skapt for å henge perfekt under parasollen og store telt. Dette er en elektrisk variant med god effekt.

  Termo Parasoll har et helt unikt bruksområde – denne skal henge under parasollen. Vi snakker naturligvis ikke om små parasoller som brukes på stranden, men heller de store parasollene som kan minne om et «party-telt».

  Disse teltene har økt mye i popularitet de siste årene, og mange nyter sommerkveldene under disse. For å kunne holde på varmen, selv når kveldstemperaturen synker, vil Termo Parasoll være et utmerket og skreddersydd valg.

  Dette er en elektrisk modell og dermed et mer bærekraftig og miljøvennlig valg. Termo Parasoll kan monteres på stolper som har en diameter fra 25 mm til 60 mm, hvilket gjør den svært fleksibel og anvendelig.

  Termo Parasoll har en lav vekt på kun 4 kg, og er dermed enkel å montere. Designmessig ligner dette på en takvifte, men den snurrer ikke rundt som en klassiske vifte. Her får du tre mindre terrassevarmere i ett, som gir god varme til alle rundt bordet eller inne i teltet.

  Brukervennlighet

  Termo Parasoll kommer med en praktisk fjernkontroll som lar deg styre terrassevarmerens stykre – både med tanke på varme og lys. Her kan du veksle mellom tre forskjellige effekter: 650 W, 1 300 W og 2 000 W. Innstillingen kan vedlikeholde varmen, gi en komfortabel temperatur eller full effekt for en rask oppvarming av uteområdet.

  Varmerøret er et halogenrør og du Termo Parasoll kommer i et stilrent design av sort. Det medfølger en praktisk bruksanvisning som gjør det lett å montere parasollen. Du kan ha et spisebord under varmen, men pass på at avstanden fra varmeelement til bord er mellom 120 og 180 cm.

  Det er også viktig å merke seg at Termo Parasoll kommer til å avgi noe varme oppover. Pass derfor på at det er litt avstand mellom stoffet til parasollen og varmelampen. Helst bør du ha en minimumsavstand på 30 cm for sikker bruk.

  Fordeler:

  • konstruert i solid Aluminium.
  • Skapt for parasoll og telt.
  • God varmespredning.

  Termo Parasoll er konstruert i aluminium og er derfor ekstra robust og slitesterk. Dette er en variant som henger fra stolpen til teltet, og den er dermed mindre utsatt for vibrasjoner sammenlignet med frittstående modeller. Dette kan for eksempel komme av tramping, løping og andre aktiviteter rundt varmelampen.

  Vibrasjoner kan være skadelig for terrassevarmere og kan i noen tilfeller korte ned levetiden til varmeelementet. Dette er derimot ikke en risiko med Termo Parasoll. Modellen har en høyde på 100 mm, bredde på 500 mm og en dybde på 120 mm. Disse målene gjør at den passer perfekt i mellomstore til større telt.

  Termo Parasoll har en god varmespredning på rundt 6 til 8 kvadratmeter. Her blir varmen sendt ovenfra og ned, og den er sterk nok til å holde alle i teltet varme utover kvelden. Kabelen er 180 cm lang, jordet og kommer naturligvis med en stikkontakt.

  Oppsummering

  Termo Parasoll er testens mest unike varmelampe. Dette er modellen for de som ønsker å holde varmen under «partyteltet» eller parasollen på kveldene. Du kan justere mellom tre nivåer og styre lysstyrken. For alle parasoll-eiere vil dette være et naturlig valg.

  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Vekt 4 kg
  Effekt 2000 W
  Type Hengende

   

  Nyttig å vite om terrassevarmer

  Alle elektriske terrassevarmere bruker infrarød strålevarme for å gi varme. Derfor behøver ikke disse modellen væske eller gass for å gi varme. Varmen beveger seg gjennom et lufttomt rom til den treffer et objekt – for eksempel mennesker.

  Men det finnes forskjellige typer infrarød varmestråling og vi deler disse inn i kortbølge, mellombølge og langbølge. I teorien produserer alle terrassevarmere en kombinasjon av disse bølgene, men bruker teknologi for å vektlegge en av typene.

  Videre deler vi terrassevarmere inn i fastmonterte og frittstående. Fastmonterte modeller kan enten henge i taket eller på veggen. Frittstående plasseres vanligvis på bakkeplan, men det finnes og modeller som kan stå på bord og lignende.

  Når det gjelder ekstra funksjoner, varierer dette stort fra modell til modell. Noen lar deg justere varmen, noen har fjernkontroll og noen styres med en applikasjon. Fjernstyring kan være praktisk om det også er mulig å stille inn hvor mye varme lampen gir fra seg.

  Hvilken varmebølge skal jeg velge?

  Sannheten er at det ikke finnes et fasitsvar på hvilken varmebølge som er best. Kort-, mellom-, og langbølgevarme passer til forskjellige formål. Hvis du er usikker på hvilken variant du skal gå for, kan en kortbølgevarme være et godt alternativ.

  Kortbølgevarme regnes som et trygt alternativ om du ikke vet hva du skal gå for, da disse fungerer like godt uansett om det er vindstille eller om det blåser. Mellombølgevarme kan være hakket mer sårbar for vind, men egner seg godt på et lukket eller skjermet utested.

  Langbølgevarme er ikke det beste valget for utendørsbruk, men er et praktisk valg om du har en helt innelukket terrasse. Disse modellene påvirkes mer av luftbevegelser og bør derfor plasseres et skjermet sted.

  Mange kjøper varmelampe uten å ta hensyn til bølgevarmen, men dette er nødvendig for å få mest mulig nytte og bruk ut av lampen. Langbølgevarme er best på å varme opp luften, mens kortbølgevarme varmer opp tingene eller menneskene den treffer.

  Frittstående eller fastmontert terrassevarmer?

  En varmelampe kan være enten frittstående eller fastmonterte. Noen varianter gir deg muligheten til å veksle mellom montering. De frittstående terrassevarmere er beregnet for å stå på bakkenivå eller på bord. Fordelen med disse er at de er fleksible og kan flyttes rundt etter behov.

  Frittstående modeller har derimot en større velterisiko, og det bør derfor være en beskyttelse som kutter strømmen dersom lampen skulle velte. I tillegg vil disse modellen bli utsatt for mer vibrasjoner enn fastmonterte lamper, noe som kan forkorte levetiden.

  Har du barn og dyr, kan det lønne seg å gå for en fastmontert modell. Her er det viktig å legge merke til varmeutviklingen og montere lampen i god avstand fra eventuelle brennbare materialer. Som regel står det oppgitt en minimumsavstand til tak, vegg og monteringshøyde.

  Frittstående varmelamper er mer fleksible og kommer gjerne i stiligere design. En fastmontert modell kan være et tryggere alternativ og sikre deg en lengre levetid. Hva du velger er opptil deg, familiesituasjonen og uteområdet.

  Dette må du se etter i en varmelampe

  Videre bør du tenke gjennom hvor brukervennlig lampen er, og hvilke ekstra funksjoner du ønsker deg. Skal varmelampen være vanntett? Dette kan være en fordel om du bor i deler av landet hvor været er skiftende om sommeren.

  Med en vanntett modell trenger du heller ikke å bekymre deg for hvor du monterer eller plasserer lampen. Brukervennlighet gjelder ved selve monteringen og betjeningen. Ønsker du å styre lampen via en app eller fjernkontroll? Da må du spesifikt se etter disse egenskapene.

  Noen terrassevarmere har utskiftbare varmerør, mens andre har en bestemt levetid. Denne ligger vanligvis på 5 000 timer og vil vare deg i noen år. Det finnes også modeller, som testvinneren, som har innebygde høyttaler og LED-lys. Dette er det langt fra alle lamper som kan skilte med, og du bør derfor se etter dette hvis du ønsker ekstra funksjoner.

  Når det gjelder pris, vil dette variere stort. Prisen gjenspeiler ofte hvor mange egenskaper du får med og hvor effektiv varmen er. Varmebredden vil også spille inn. Mål gjerne opp utearealet og sammenlign med modellene. Slik sikrer du at varmelampen gir varme der du trenger det.

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo