Stepmaskin test: De 8 beste stepmaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har testet stepmaskiner og vil i løpet av denne artikkelen ta for oss de ulike alternativene på markedet. Etter våres preferanser utnevner vi beste stepmaskin 2024.

Stepmaskin Cardio HIIT Trainer – Best i test stepmaskin

ProForm Cardio HIIT Trainer

I tillegg til å være en stepmaskin, er ProForm Cardio HiiT Trainer også en crosstrainer. Det vil si at apparatet på 135 x 74 x 167 cm passer til både hard trening med intervaller og roligere økter som gjerne strekker seg over litt lenger tid. Apparatet tåler også opptil 150 kilo.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

CDON

Produktbeskrivelse  

Dette treningsapparatet har en 7’’ LCD skjerm, som gir deg absolutt all informasjon som du trenger under treningsøkten. I tillegg til høytalere, som igjen kan gjøre sitt til at treningen blir en sann fryd.

Den som kjøper Cardio Hiit Trainer fra ProForm, får mye verdi for pengene. Det følger med håndpuls og 18 forskjellige forhåndsinnlagte treningsprogrammer. I tillegg til dette, er dette treningsapparatet kompatibel med iFit Coach.

Det følger også med bruksanvisning på både svensk, norsk og engelsk, så eventuelle mangler på språkkunnskaper trenger du ikke å bekymre deg for, hvis du kjøper dette treningsapparatet.

Testresultat

En helhetsvurdering av ProForm Cardio HiiT Trainer viser at ProForm gir forbrukeren mye verdi for pengene med dette produktet. 7’’ LCD skjerm, innebygde høytalere og forhåndsinnlagte treningsprogrammer.

Som med alt annet så kan også teknologiske tilleggsutstyr også ha negativ effekt, men det trenger ikke nødvendigvis være tifellet her.

Kort oppsummert, så er dette treningsapparatet fra ProForm en solid treningsmaskin som vil kunne hjelpe deg å utvikle deg på treningsfronten. Med andre ord, så ville dette vært et godt valg! Apparatet vinner kåringen om beste stepmaskin.

Fordeler:

 • En av ProForm Cardio Hiit Trainer sine største fordeler at den er multifunksjonell. Den kan brukes til flere forskjellige typer trening, og det er veldig praktisk å ha et treningsapparat med slike egenskaper.

 • Ellers følger det med en LCD skjerm og høytalere. Det er uvisst om disse kan brukes til noe annet enn å vise treningsresultatene dine under økten, men hvis de kan brukes til andre ting, så er det et stort pluss.

 • Dessuten er det en fordel at det følger med en bruksanvisning, der du ikke trenger å oversette teksten fordi det står på et uforståelig språk.

Ulemper:

 • Vi finner ingen ulemper ved test av dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vekt

85 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Lengde/bredde

135/74 cm

Høyde

167 cm

Her finner du beste pris:

CDON

Stepmaskin Stepper Active

Stepmaskin Stepper Active test

Stepmaskin Stepper Active fra inSPORTline har, i likhet med ministeppers, gummimotstandsbånd. Dette er et materiale for motstand, som også lar deg trene overkroppen samtidig.

Produktbeskrivelse

Bevegelsene du gjør med denne stepmaskinen simulerer den samme effekten du får av å gå ned en trapp, men denne stepmaskinen er mye bedre for deg enn det den faktiske trappen er. Stepmaskinen har hydraulistiske støtdempere som beskytter leddene dine.

Flere av de andre produktene som har blitt omtalt, har hatt innebygde treningscomputere. Vi har fortalt igjen og igjen om egenskapene til disse, men det er en ting ingen av de andre gjør: nemlig å fortelle deg hvor mange skritt du tar i løpet av et minutt.

Denne stepmaskinen fra inSPORTline legger rett og slett alt til rette for at du kan trene lår- og setemusklene dine på en veldig effektiv måte. Stepmaskinen er dessuten liten og lett å lagre, samtidig som den tåler ganske mye vekt i forhold til sin egen.

Testresultat

Etter å ha tatt en helhetsvurdering av Stepmaskin Stepper Active fra inSPORTline, er det som sagt mange fordeler og ingen nevneverdige ulemper. Det er imidlertid slik at mange av fordelene (f.eks innebygd treningscomputer) er noe som går igjen hos flere treningsapparater.

Stepper Active sin innebygde treningscomputer skilte seg derimot litt ut, og det var forfriskende. I tillegg til at dette apparatet er overraskende lett, så hvis det er noe du foretrekker, så kan du få det fra inSPORTline.

Fordeler:

 • Stepmaskin Stepper Active har, ulikt noen av de andre, en treningscomputer som også forteller deg hvor mange skritt du har tatt i løpet av et minutts trening. Det er ganske kult!

 • En annen stor fordel er at denne stepmaskinen er veldig liten og lett. Enkel å bruke eller sette bort, i tillegg til at den tåler ganske tung vekt, spesielt med tanke på hvor lite apparatet veier i seg selv.

Ulemper:

 • Det er er ingen nevneverdige ulemper rundt Stepmaskin Stepper Active fra inSPORTline.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maksimal vekt

110 kg

Vekt

10 kg

Lengde/bredde

55 / 38 cm

Høyde

22 cm

Få beste pris:

CDON

Avalor ST

Avalor ST test

I likhet med Stepper Active fra inSPORTline, har også Avalor ST hovedfokus på å trene lår- og setemusklene dine gjennom en effektiv treningsøkt.

Produktbeskrivelse

Avalor ST har dimensjoner på 178 cm i lengden, 88 cm i bredden og 166 cm i høyden. Det vil si at dette er et veldig stort apparat, og det forespeiles også i vekten som er på hele 114,5 kilo!

Denne stepmaskinen er en kraftig konstruksjon, som er bygget for å tåle en belastning på 150 kilo. Maskinen gir deg god motstand gjennom et magnetisk bremsesystem. I tillegg bidrar dette systemet til at bevegelsene dine oppleves veldig komfortable under treningsøkten.

inSPORTline fokuserer på både sikkerhet og komfort i denne konstruksjonen, ettersom den består av justerbare håndtak OG sklisikre pedaler. Med disse er alle delene av kroppen din godt ivaretatt gjennom treningsøkten. Kanskje med unntak av du som muligens blir litt sliten da!

Dette treningsapparatet inkluderer også 18 forskjellige treningsprogrammer som du kan leke deg med, i tillegg til et pulsbelte. Det høres virkelig ut som et produkt som det hadde vært kult å ha hjemme. Det passer også på treningssentre og arbeidsplasser, hvis du som sjef er på utkikk etter noe sånt.

Testresultat

Dette produktet fra inSPORTline er et veldig godt valg, spesielt for deg som kanskje har et eget rom dedikert til trening. På den måten trenger du å bekymre deg for vekten på apparatet, siden du ikke planlegger å flytte på det hver eneste dag.

Kraftig konstruksjon, komfort og sikkerhet, i tillegg til medfølgende pulsbelte og treningsprogrammer. Du får en god del for pengene, som legger grunnlaget for en veldig komfortabel treningsøkt, så Avalor ST fra inSPORT hadde definitivt vært et godt valg.

Fordeler:

 • Her kan fordelene nevnes som perler på en snor. En kraftig konstruksjon som tåler 150 kilo, er veldig greit. Det er også positivt at apparatet har egenskaper som får bevegelsene dine til å føles behagelige ut, for en treningsøkt er jo ikke alltid behagelig.

 • Det er også veldig bra for at det er fullt fokus på komfort og at trening skal foregå på en sikkermåte, gjennom å ha inkludert både sklisikre pedaler og justerbare håndtak. Slike detaljer får alltid et produkt til å skille seg ut.

 • I tillegg er dette et apparat som passer både i de tusen hjem, arbeidsplasser og treningssentre. Du får også med et pulsbelte på kjøpet. Det er gøy!

Ulemper:

Det er ikke mange ulemper som avdekkes med denne treningsvesten, men det er likevel et par ting som må nevnes.

 • Her må bare vekten nevnes igjen, selv om det er helt naturlig for et så stort apparat, så er det uansett praktisk med noe som det er enklere å flytte på, hvis det skulle være nødvendig.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vekt

114,5 kg

Maksimal brukervekt

150 kg

Lengde/bredde/høyde

178/88/166 cm

Her finner du beste pris:

CDON

Cylina Stepmaskin

Cylina Stepmaskin test

Cylina Stepmaskin fra inSPORTline, som også kalles Ministepper, måler til 42 cm i lengden, 33 cm i bredden og 38 cm i høyden. Den veier i tillegg bare 8 kilo.

Produktbeskrivelse

Dette er en liten og nett stepmaskin, som passer for den som ønsker seg et apparat som ikke tar så veldig mye plass. I tillegg til et ønske om å forbedre kondisjonen sin effektivt.

Det oppgis minimalt med informasjon om denne stepmaskinen, så denne produktinformasjonen er basert på hovedsakelig det øyet kan se.

Det ser ut til å være et fint apparat, i tillegg til at inSPORTline har gjort et litt spenstig fargevalg. Stepmaskinen har fargene svart, hvit og rosa i seg.

Testresultat

Helhetsvurdering av Cylina Stepmaskin viser et veldig interessant produkt, som hadde blitt veldig mye bedre med en gang hvis det hadde vært mulig å få litt mer informasjon.

Fordeler:

 • Det er veldig positivt at Cylina Stepmaskin fra inSPORTline er så liten og lett, slik at den kan tas med ønsket sted.

 • I tillegg er det en liten fordel at den inneholder fargen rosa. Ikke fordi det er rosa, for det kunne egentlig vært hvilken som helst farge. Men fargerikt er bra. Det kan i noen tilfeller være avgjørende for dem som liker farger, og kanskje spesielt rosa i dette tilfellet.

Ulemper:

 • Det er ingen umiddelbare ulemper å finne hos Cylina Stepmaskin fra inSPORTline, bortsett fra veldig mangelfull informasjon om produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vekt

8 kg

Lengde/bredde

42/33 cm

Høyde

38 cm

Trappmaskin fra CDON

Denne stepmaskinen har et klassisk design med svarte og hvite elementer, noe som gjør det til et behagelig syn for øyet. Maskinens dimensjoner er 34 cm i lengde, 32 cm i bredde og 19 cm i høyde.

Produktbeskrivelse

I tillegg måler stepmaskinens pedaler til å være 31 x 15 cm. Maskinen veier 7,5 kilo, og tåler en maksimalvekt på 100 kilo under bruk.

Stepmaskinen har en innebygget treningscomputer, og denne viser hvor lenge du har trent og hvor mange kalorier du har forbrent. I tillegg holder den tellingen på antall trinn du tar under treningsøkten. Mange smarte funksjoner her, med andre ord!

Denne maskinen er veldig fin hvis du ønsker en effektiv treningsøkt, samtidig som du ikke trenger å forlate huset. På denne stepmaskinen får du nemlig trent både rompe, armer og ben. Du kan også få bedre kondisjon.

Stepmaskinen er heller ikke særlig tung, så du kan enkelt ta den med deg dit du vil. Det er helt opp til deg hvor du har lyst til å trene.

Testresultat

Etter å ha gjort en helhetsvurdering av denne stepmaskinen, så er det uten tvil flest fordeler med den. Stepmaskinen har et rent og pent design, som gjør den veldig tiltalende.

I tillegg til fin konstruksjon og design, er også mobiliteten til stepmaskinen i takt. Den kan ikke naturligvis ikke flytte på seg selv, men det er veldig enkelt å frakte den med seg, siden den ikke veier så mye. Dette er en faktor som kan bidra til at trening blir enda gøyere.

Det er uvisst hvilket firma det er som har produsert denne stepmaskinen, men alle fordeler veier på en måte opp for dette.

Fordeler:

 • Denne stepmaskinen sin største fordel er at den er så lett å flytte på. Den gjør det mulig for deg å trene, enten du lager mat eller du har lyst å stå på gulvet og se på TV. I tillegg har den de smarte funksjonene sine.

Ulemper:

 • Vi kan ikke se noen umiddelbare ulemper ved denne stepmaskinen. Men det hadde vært fint med litt informasjon om hvilket firma det er som har produsert stepmaskinen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

lengde/bredde/høyde

34/32/19 cm

Vekt

7,5 kg

Maksimal brukervekt

100 kg

Her finner du beste pris:

CDON

Abilica MiniStep 2.0

Abilica MiniStep 2.0 test

Abilica MiniStep 2.0 er en stepmaskin som er 45 cm lang, 32 cm bred og 22-32 cm høy. Stepmaskinen får motstand fra to innebygde hydrauliske sylindere, som gjør dette til et effektivt treningsapparat.

Produktbeskrivelse

Treningsapparatet veier 6 kilo, noe som gjør det enkelt å ta det med seg til TV-stua. Dette apparatet passer veldig fint til en liten treningsøkt, samtidig som du ser på favoritt TV-programmet ditt. Det fungerer også bra til oppvarming av hele kroppen før en hardere treningsøkt. Men den tåler ikke mer enn 100 kilo.

Stepmaskinen har også en innebygd computer, som holder oversikt over hvor lenge du har trent, hvor mange trinn du har tatt og hvor mange kalorier har du for forbrent i løpet av treningsøkten. Maskinen har en innebygd setting som veksler mellom alle disse funksjonene.

Testresultat

De hydrauliske pumpene som Abilica MiniStep 2.0 drives av, viser at dette er et solid treningsapparat. Den veier dessuten bare 6 kilo, og kan enkelt tas med et sted eller ryddes bort når den ikke er i bruk.

Treningscomputeren viser informasjon om treningsøkten din, og det kan være veldig nyttig. Det kan være en viktig faktor som kan hjelpe deg til å gi alt du har i løpet av treningsøkten.

Fordeler:

 • Denne stepmaskinen fra Abilica drives av to hydrauliske pumper, noe som bidrar til at du kan bruke det til å trene veldig effektivt.

 • I likhet med andre produkter i denne teksten, så veier også Abilica MiniStep 2.0 lite, og den er veldig enkel å ta med seg. Den kan brukes til enkelstående treningsøkter eller som oppvarming før en annen treningsøkt.

 • Den innebygde treningscomputeren gjør det mulig å holde oversikt med dine egne presentasjoner, slik at du vet hva du er nødt til å oppnå, hvis du skal prøve å slå din personlige rekord.

Ulemper:

 • Det er ingen umiddelbare ulemper som skiller seg ut i vurderingen av Abilica MiniStep 2.0, hvis vi ser bort fra det at den ikke tåler mer enn 100 kilo.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Vekt

6 kg

Maksimal brukervekt

100 kg

Lengde/bredde/høyde

45/32/22-32 cm

Her finner du beste pris:

CDON

Stepmaskin Bailar

Stepmaskin Bailar test

Stepmaskin Bailar fra inSPORTline er et apparat som etterligner hvordan det er å gå i trapper. Dette er et praktisk apparat hvis du har lyst til å styrke lårmusklene dine, både de indre og de ytre.

Produktbeskrivelse

Forskjellen på dette apparatet på en vanlig trapp som de fleste av oss går i hver eneste dag, er at denne maskinen er skånsom mot leddene dine. Det er også mulig å variere treningen din med dette apparatet gjennom 12 forskjellige motstandsnivåer.

Dette apparatet inkluderer mange praktiske funksjoner, i tillegg til at apparatets håntak er ergonomisk designet. Det betyr at du kan holde med flere forskjellige grep uten å skade hendene dine.

Stepmaskin Bailar er også plassbesparende gjennom muligheten du får til å oppbevare den sammenfoldet. Det er lett å folde den sammen, og du trenger heller ikke å slite deg ut på å bære eller dra den etter deg. Apparatet har nemlig hjul, og kan lett skyves dit du vil ha den.

Testresultat

Denne testen viser at Stepmaskin Bailar fra inSPORTline, er et praktisk og plassbesparende valg. Den er bedre for kroppen din enn en vanlig trapp, samtidig som den kan hjelpe deg å bygge muskler i lårmusklaturen.

De ergonomiske detaljene gjør denne stepmaskinen fra inSPORTline til et enda bedre alternativ. Det er ikke bare apparatet som skal være i fokus, for apparatet skal også være bra for deg, og det er dette apparatet her!

Fordeler:

 • Det beste med stepmaskinen fra inSPORTline, er det ergonomiske designet. Det medvirker til at du får en behagelig treningsøkt, i tillegg til at du ikke pådrar deg noen treningsskader som følge av utstyret du bruker.

 • Ellers er det veldig positivt at denne maskinen er skånsom mot leddene i motsetning til en vanlig trapp, og at det er rom for variasjon i motstandsnivå.

 • Den plassbesparende egenskapen er også et stort pluss som følger med dette treningsapparatet. Det beste er absolutt når du kan bruke noe, samtidig som du kan flytte det bort når du ikke bruker det.

Ulemper:

 • Det avdekkes ikke så mange ulemper med selve apparatet til inSPORTline, men her er det bare bruksanvisning tilgjengelig på engelsk og tsjekkisk. Så med mindre du er veldig god i et av de språkene, så må du spørre noen som kan et av språkene om å hjelpe å lære deg med treningsapparatet ditt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Lengde

82 cm

Bredde

32 cm

Høyde

133 cm

Her finner du beste pris:

CDON

Stepmaskin Skeleton

Stepmaskin Skeleton test

Her har vi ytterligere et produkt fra inSPORTline, nemlig Stepmaskin Skeleton. Denne stepmaskinen er laget av stål, og drives av to hydrauliske sylindere. Apparatet tilbyr 12 ulike motstandsnivåer som du kan velge mellom, basert på hvor hardt du ønsker å trene på det aktuelle tidspunktet.

Produktbeskrivelse

Stepmaskin Skeleton måler 113 cm i lengden, 78 cm i bredden og 148 cm i høyden. I tillegg veier den 37 kilo, så den er muligens litt tung. Men det varierer selvsagt fra person til person.

Skjermen på stepmaskinen forteller deg nødvendig informasjon om treningsøkten, deriblant tid, puls, hastighet og kaloriforbrenning. I tillegg lager det ikke støy når det er i bruk. Disse egenskapene er en del av grunnlaget til at denne stepmaskinen er praktisk å ha på treningsrommet ditt.

Testresultat

Foruten vekten som kan gjøre det vanskelig å flytte på dette treningsapparatet fra inSPORTline, er det mange positive egenskaper som veier opp for den lille detaljen.

Stålkonstruksjonen forteller oss at dette er et robust treningsapparat som tåler en trøkk. Med andre ord, en hard treningsøkt. Den er dessuten stillegående og lager minimalt med lyd. Dette er en utelukkende positiv egenskap, som vil gjøre treningen samt en eventuell observasjon av en treningsøkt til en fryd.

Fordeler:

 • Dette produktet er laget av stål, noe som betyr at det er et solid apparat. Apparatet drives av to hydrauliske sylindere, som legger et godt grunnlag for en hard treningsøkt.

 • Stepmaskinen fra inSPORTline er også stillegående, og lager ikke mye støy. Det kan også virke på motivasjonen, ettersom det ikke er særlig hyggelig hvis det er flere forskjellige lyder som skjærer i ørene.

Ulemper:

 • Det som stikker seg frem hos Stepmaskin Skeleton er at den veier hele 37 kilo. Dette er sannsynligvis en helt vanlig vekt for et treningsapparat på denne størrelsen, og det er sannsynligvis ikke noe du flytter på så veldig ofte. Men det kan kanskje føre til at den føles litt tung å bruke.

 • Også med dette produktet fra inSPORTline følger det ikke med noen bruksanvisning på norsk, bare for språkene engelsk, tsjekkisk og slovakisk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Maksimal brukervekt

130 kg

Vekt

37 kg

Lengde/bredde/høyde

113/78/148 cm

Her finner du beste pris:

CDON

Nyttig å vite om stepmaskinen

Ovenfor har vi sett på flere forskjellige stepmaskiner, men hva er egentlig en stepmaskin? Hva er stepmaskinen sin funksjon, og hvordan vet du hva som er det rette valget for deg?

En stepmaskin er en treningsmetode som passer perfekt hvis du har lyst på bedre kondisjon og sterkere ben. Bena inkluderer da også lårene dine. I tillegg til dette vil trening på stepmaskin også ha positiv effekt på mage og rygg.

Dette er dessuten en treningsform som er svært populær blant kvinner, fordi den kombinerer flere typer trening. Her betyr det, kondisjonstrening og styrketrening sentrert til den nedre delen av kroppen din.

Men hvis du skal sammenligne denne treningsformen med noe du sannsynligvis gjør hver eneste dag, så er det å gå i trapper. Det er nettopp det som er målet med en stepmaskin. Den skal aktivere bena dine på samme måte som trappen gjør.

Å bruke en stepmaskin, ser kanskje lett ut. Du tenker kanskje at det er jo bare er en enkel bevegelse, men det er faktisk ikke så enkelt. For å få det til, må du rett og slett forstå teknikken som ligger bak.

Når du skal lære å bruke en stepmaskin, er det viktig å ta det med ro, være tålmodig og fokusere på å gjøre det riktig. Det krever rett og slett innsats. Hvis det er noe du ikke lyst til å ta deg tid til, så er kanskje ikke stepmaskinen riktig øvelse for deg.

Det er også noe annet som du bør være bevisst på. Hvis du er blant dem som får litt vondt i knærne når du går opp en trapp, så er kanskje ikke en stepmaskin det beste valget for deg. Det kan potensielt være en stor risiko, som du kanskje har lyst til å styre unna.

Men du har kanskje verken problemer med knærne eller mangel på motivasjon til å lære deg teknikken som skal til for å klare å bruke en stepmaskin. Da er det en god idé å begynne letingen etter den rette stepmaskinen for deg!

Det første du bør gjøre da, er å gjøre deg opp noen tanker om hvilken stepmaskin du kan tenke deg å ha lyst på. Vil du ha en med eller uten håndtak? De uten håndtak er ofte billigst og har færrest finesser, men de kan fremdeles være veldig effektive.

Uavhengig av størrelse på maskinen, så kommer trening med stepmaskin med flere helsegevinster, i likhet med de fleste treningsformer. Denne typen trening reduserer f.eks risikoen for hjerte- og karsykdommer, og vil kanskje være spesielt nyttig for mennesker som har en jobb hvor de sitter stille hele dagen.


Så når du omsider har funnet og fått stepmaskinen som er riktig for deg, uavhengig av dens størrelse, så er det bare å slippe seg løs, prøve seg frem og trene i vei!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo