Trykkoker test: De 3 beste trykkokerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Her i denne artikkelen vil vi undersøke og teste trykkokere. Vi viser deg valgene du har og kårer beste trykkoker 2024.

WMF Trykkoker Perfect Plus – BEST I TEST TRYKKOKER

WMF Trykkoker Perfect Plus test

Trykkoker Perfect Plus fra WMF vil være optimal for deg som har en hektisk hverdag og som liker gryter og supper. Denne trykkokeren lager nemlig slike retter på null komma niks! Derfor kåres dette produktet til beste trykkoker 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Trykkoker Perfect Plus produseres av WMF, og den er laget av rustfritt stål. Trykkokeren har en kapasitet på 4,5 liter.

Denne trykkokeren er et ‘’must have’’ for deg som jobber lange dager og som kanskje liker matretter som det gjerne tar litt tid å tilberede. Kanskje du elsker ungarsk gulasj, men har lyst på noe raskt og enkelt. Med en trykkoker er det nemlig raskt og enkelt å lage ungarsk gulasj også!

Dette er et veldig praktisk produkt. I tillegg til at den effektiviserer matlagingsprosessen, så bevarer den også matens smak, aroma, vitaminer og mineraler. Grunnen til det er at ingrediensene utsettes for et mye større press enn det en helt vanlig gryte gjør.

Også denne trykkokeren er utstyrt med en liten ventil, som vil lette på trykket når gryten blir for varm. Trykkokeren fås i tillegg i 5 forskjellige størrelser som dessuten fungerer på alle varmekilder, så WMF har noe for alle og enhver.

Fordeler:

  • Med denne trykkokeren kan du lage mat som ikke vanligvis passer inn tidsmessig i en hektisk hverdag, og den fungerer i tillegg på alle varmekilder!

Ulemper:

  • Trykkoker Perfect Plus virker som et veldig godt produkt, men det ser tilsynelatende ut som at den fungerer best til å lage måltider bestående av gryter og supper.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

WMF

Materiale

Rustfritt stål

Kapasitet

4,5 liter

 

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Tefal Secure 5 Neo

Tefal Secure 5 Neo Trykkoker test

Secure 5 Neo er en trykkoker som produseres av Tefal. Dette er en trykkoker som er laget i rustfritt stål, og den har en kapasitet på 4 liter.

Produktbeskrivelse

Denne trykkokeren er veldig enkel å bruke. Det første du må gjøre er å bestemme deg for hva det er du skal lage, og stille inn trykkokeren basert på det. Du kan lage både grønnsaker, fisk og kjøtt med denne trykkokeren, også hvis du har induksjon på kjøkkenet ditt.

Når du har bestemt deg for hva du skal lage, så putter du bare ingrediensene i trykkokeren og låser lokket med låsemekanismen. Av og til kan det være at pannen blir for varm, og da kan du frigjøre dampen enkelt ved å trykke på en knapp.

I denne produkttesten har vi tatt utgangspunkt i Secure 5 Neo som har en kapasitet på 4 liter. Men Tefal produserer også denne trykkokeren i modeller med 6 og 8 liters volum, og det er jo veldig praktisk med valgmuligheter.

Testresultat

Denne trykkokeren fra Tefal er et produkt av høy kvalitet. Hvis du er ute etter et produkt med mange praktiske egenskaper, så er dette et godt alternativ.

Fordeler:

  • Dette er et produkt som er veldig enkelt å håndtere, samtidig som det kan brukes til å tilberede forskjellige råvarer. Trykkokeren virker på induksjon, og selve gryten tåler dessuten oppvaskmaskin.

Ulemper:

  • En helhetsvurdering av Secure 5 Neo avdekker ingen ulemper med dette produktet.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Tefal

Materiale

Rustfritt stål

Kapasitet

4 liter

 

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Zwilling AirVital Trykkoker

Zwilling AirVital Trykkoker test

Elegante AirVital Trykkoker produseres av Zwilling, og den er laget av 18/10 rustfritt stål. Det betyr at denne trykkokeren består av varmebestandig stål som er legert med 18% krom og 10% nikkel. Produktet har en kapasitet på 10 liter.

Produktbeskrivelse

I likhet med Trykkoker Perfect Plus gjør AirVital Trykkoker det mulig for deg å lage velsmakende mat som er full av vitaminer og mineraler i løpet av kort tid. Det er som sagt takket være den høye temperaturen og trykket som trykkokeren opererer med. I tillegg sparer du også strøm, noe som gjør det miljøvennlig.

Denne trykkokeren har flere praktiske egenskaper. Trykknivået på trykkokeren kan justeres, og den har lokk og håndtak som er avtagbare. Det er noe som gjør det veldig lett å rengjøre, i tillegg til at gryten også virker på induksjon og tåler oppvaskmaskin.

Her har vi tatt utgangspunkt i AirVital Trykkoker som har en kapasitet på 10 liter, men den kan også fås i fire andre størrelser. Det er veldig praktisk hvis du egentlig ikke trenger så mye som 10 liter.

Testresultat

Dette er ytterligere et produkt som gir deg velsmakende og næringsrik mat, så det bunner egentlig ut i hvilket produkt du har lyst på.

Fordeler:

  • Dette er et robust produkt som har stor kapasitet. Du får et sunt og godt måltid, som også lages på en miljøvennlig måte. Den er enkel å rengjøre, og du trenger ikke å kjøpe en helt ny varmekilde for å bruke den.

Ulemper:

  • Det avdekkes ingen ulemper når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet.

  • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Zwilling

Materiale

18/10 Rustfritt stål

Kapasitet

10 liter

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

 

Hva er det som er bra med en trykkoker?

Synes du at ordet trykkoker høres litt skummelt ut? Vi har jo lært at høyt trykk veldig sjelden er positivt. Vi forstår det derfor veldig godt, men det er langt i fra så skummelt som det høres ut. En trykkoker er nemlig en helt vanlig gryte, men det har et tilhørende lokk med noen litt spesielle egenskaper.

Det stiger naturligvis damp opp fra gryten når vi lager mat, men lokket på trykkokeren sørger for at dampen ikke slipper ut. Det vil si at gryten er helt tett gryte. Dette er en kontrollert prosess, så du har selvsagt muligheten til å lette på trykket hvis det plutselig skulle bli for høyt.

Men en trykkoker har jo mange gode kvaliteter, og vi har jo allerede nevnt noen av dem tidligere i denne teksten. Vi nevnte f.eks at en trykkoker kan gjøre middagsretter som det vanligvis tar litt tid å tilberede til en rask og enkel prosess. Det er i tillegg en liten dominoeffekt her, for en effektivisert prosess betyr også mindre energiforbruk.

En trykkoker vil også føre til næringsrik og smakfull mat, kanskje i noe større grad enn en vanlig gryte. Også dette er på grunn av lokket, siden både ingrediensenes aroma og næringsstoffer forblir i gryten under hele kokeprosessen.

Trykkokeren er altså et tid- og energibesparende apparat som samtidig gir deg sunn og velsmakende mat.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo