Boliglån test: De 5 beste boliglånene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Boliglån er en type lån som vil være svært aktuelt for veldig mange én eller annen gang i løpet av livet. For noen vil det til og med være aktuelt mer enn en gang.

Boliglån er et særdeles interessant tema, og derfor har vi valgt oss ut 5 norske banker som vi skal ta en nærmere titt på. Og blant disse 5 bankene skal vi finne ut hvilken bank det er som tilbyr det beste boliglånet!

Se også: Beste billån.

Men hva er det egentlig som skal til å få tittelen “beste boliglån i 2024”? Når noen undersøker mulighetene sine for å ta opp lån (både boliglån og andre lån) i en bank, så er de de fleste på jakt etter en best mulig avtale.

En god avtale inneholder blant annet lave rentekostnader, så det er noe av det vi skal se nærmere på her.

Boliglån hos Danske Bank – Beste boliglån 2024!

Danske bank boliglån Danske Bank er et annet alternativ du bør sjekke ut i forbindelse med boliglån. Kanskje de kan gi deg en så god avtale at du rett og slett ikke kan si nei? Når det gjelder boliglån, så er det 6 forskjellige boliglån du kan velge mellom, men de er delt inn i tre kategorier:

 • Boliglån Ung (for deg mellom 18 og 34 år)
 • Boliglån med flytende rente (to alternativer)
 • Boliglån med fast rente (tre alternativer)

Danske Bank er en bank som ønsker å hjelpe deg inn på boligmarkedet uansett hvor ung du er. For dem spiller det liten rolle om du er 19 eller 46 år, så lenge du befinner deg i en økonomisk situasjon som er i stand til å håndtere et boliglån.

Boliglån

Danske Bank opererer med tre hovedkategorier når det gjelder boliglån. Disse kategoriene er Boliglån Ung, Boliglån med flytende rente og Boliglån med fast rente. Alle disse tre kategoriene skal vi ta en nærmere titt på nedenfor. Boliglån Ung er et boliglån for deg mellom 18 og 34. Ettersom fast jobb ikke er noen selvfølge i dagens moderne verden, så inkluderer dette boliglånet en veldig lav nominell og effektiv rente. Den nominelle renten er på 1,85 %, mens den effektive renten er på 1,94 %. Hos Danske Bank kan du også velge om du vil ha flytende rente, og da vil rentekostnadene variere med utgangspunkt i om den totale lånesummen er under eller over 2 millioner. Med denne type lån kan du forvente deg følgende:

 • Boliglån m/flytende rente (under 2 millioner): nominell rente på 2,30 % og effektiv rente på 2,42 %.
 • Boliglån m/flytende rente (over 2 millioner): nominell rente på 2,15 % og effektiv rente på 2,25 %.

Du trenger imidlertid ikke å inngå en avtale om flytende rente om du ikke vil. I stedet kan du velge det motsatte som er fast rente. Og Hos Danske Bank finner du tre forskjellige alternativer i forbindelse med denne typen lån:

 • Boliglån m/fast rente i 3 år: nominell rente på 2,02 % og effektiv rente på 2,10 %.
 • Boliglån m/fast rente i 5 år: nominell rente på 2,20 % og effektiv rente på 2,28 %.
 • Boliglån m/fast rente i 10 år: nominell rente på 2,33 % og effektiv rente på 2,41 %.

Fordeler

Også hos Danske Bank kan du låne opp til 85 % av boligens verdi, uansett hvor gammel du er. Hvis du attpåtil har ekstra sikkerhet i bakhånd, så kan banken gå med på å låne deg hele kjøpesummen. Da slipper du rett og slett å stille med noen form for egenkapital. Danske Bank er en bank som tilbyr deg et boliglån som tilpasses deg og din økonomiske situasjon. Det ser vi blant annet med utgangspunkt i skillet mellom boliglån med flytende rente og muligheten for å binde renten. I dag er ingen selvfølge at alle har råd til førstnevnte.

Resultat

Danske Bank gir kundene sine svært gode betingelser. Hvis du er på jakt etter en bank som ser deg og ikke kun som en potensiell inntektskilde, så vil denne banken være et godt alternativ som du absolutt bør sjekke ut. Hos Danske Dank kan du låne opp til 85 % av boligens verdi, eller hele kjøpesummen, altså 100 % av boligens verdi, hvis du kan stille med ekstra sikkerhet. Det er ganske praktisk! I tillegg får du muligheten til å velge en avtale som passer deg. Hvis din økonomiske situasjon ikke vil tåle flytende rente, ja, da er det så enkelt at du velger å binde renten din i stedet. Med denne fleksibiliteten som utgangspunkt har vi valgt å kåre Danske Bank til den banken som tilbyr det beste boliglånet i 2024!   

Boliglån hos Sparebank1

Sparebank1 boliglån

Lurer du på om Sparebank1 kan hjelpe deg med boligdrømmen din? Sparebank1 ønsker å gi deg et godt tilbud, men da trenger de informasjon om deg og din økonomiske situasjon. Derfor blir du bedt om å velge det alternativet som beskriver din situasjon best:

 • Førstehjemslån
 • Boliglån for unge (for deg under 34 år)
 • Boliglån (for deg som er 34 år eller eldre)
 • LO favør (for deg som er medlem i LO-forbundet)

Sparebank1 putter altså låntakerne sine i kategorier. Er det første gang du skal kjøpe noe, eller har du gjort det før? Er du under 34 år, eller eldre enn 34? Er du medlem i LO-forbundet, eller ikke? Lånetilbudet vil variere med utgangspunkt i dette.

Boliglån

På Sparebank1 sine nettsider finner du en lånekalkulator. Hvis du bruker denne, så vil de skaffe deg en pekepinn på hva du kan forvente å få i lån hos Sparebank1. Det er dog viktig å huske på at dette kun er et prisestimat, og at du må ta direkte kontakt for et konkret tilbud. Så fremt du har en tilfredsstillende økonomisk situasjon og historie, så spiller det ingen rolle hvor gammel du er. Sparebank1 tilbyr Boliglån for unge til folk som er mellom 18 og 33. Da kan du låne opp til 85 % av lånesummen og nominell rente begynner på 1,89 %. Hvis du derimot er 34 eller eldre, så kan Sparebank1 tilby deg Boliglån. Også dette lånet går ut på å låne opptil 85 % av lånesummen med en nominell rente som begynner på 1,99 %. Med ekstra sikkerhet kan du låne opp til fem ganger din totale inntekt før skatt. Dersom det skulle vise seg at du er medlem i LO-forbundet, så vil dette være fordelaktig for deg som låntaker. LO-forbundet har nemlig et eget fordelsprogram (kalt LOfavør) som gir deg gode renter på lån. Så her kan du få en nominell rente på mellom 1,39 og 1,59 %.

Fordeler

Med det vi har sett ovenfor som utgangspunkt, er det ingen tvil i at Sparebank1 tilbyr gode betingelser til kundene sine. Det vil være svært fordelaktig å ta opp et lån her, og du trenger ikke å være bekymret for at alderen din skal påvirke sjansene dine i negativ forstand. Ovenfor har vi kun oppgitt den nominelle renten. Men det finnes også noe som heter effektiv rente, så det er viktig å huske på at den endelige summen vil se litt annerledes ut. Men det er ikke snakk om veldig høye verdier. Det er også svært positivt at Sparebank1 tar utgangspunkt i din alder og din økonomiske situasjon når de tilbyr deg boliglån. Dette er en tilnærming som vil gjøre det mye enklere for flere å komme seg inn på boligmarkedet når de har kommet dit at det er noe de ønsker. Hos Sparebank1 kan du også dra nytte av å være medlem av LO-forbundet. Dette er noe enkelte blir i forbindelse med utdanning, og da er det veldig bra at det kan føre til noe positivt i andre situasjoner som finner sted senere i livet også.

Resultat

Hos Sparebank1 vil du bli tilbudt et boliglån tilpasset deg og din økonomiske situasjon. Samtidig har de en god samarbeidspartner som eventuelt kan bidra til å gi deg en enda bedre avtale, om du er medlem. Men generelt sett vil du få en god avtale her!

Boliglån hos KLP

KLP boliglån

KLP er en bank som kan hjelpe deg i forskjellige situasjoner. Denne banken strekker mer enn gjerne ut en hånd uansett når du trenger det. Du kan henvende deg til denne banken når du står midt i prosessen med å skulle kjøpe egen bolig, enten dette er første eller andre gang. Det kan også hende at det viser seg at du ikke er fornøyd med banken du valgte, og da kan du bytte til KLP enkelt som bare det. KLP har forpliktet seg til å komme tilbake til alle som henvender seg til dem i løpet av to arbeidsdager, så du trenger ikke å bekymre deg for at du blir nødt til å vente lenge. Hos dem trenger du heller ikke å prute på renten, for de har allerede gjort det for deg. Det er imidlertid en ting som er nødt til å være på plass for at KLP skal innfri ønsket ditt om et boliglån. Og det er at du er nødt til å være kunde hos dem. Helt spesifikt så er du nødt til å ha lønnskontoen din i denne banken, for å kunne få lån hos dem.

Boliglån

I forbindelse med boliglån så får du som kunde i KLP flere alternativer. På den måten ligner de litt på Danske Bank, men selve strukturen er litt annerledes. I KLP deles boliglån opp i hovedsakelig 5 kategorier:

 • Boliglån ung medlem (for deg som er under 34 år og medlem i KLP)
 • Boliglån medlem (for deg som er eldre enn 34 år og medlem i KLP)
 • Grønt boliglån ung medlem (for deg som er under 34 år og medlem i KLP)
 • Grønt boliglån medlem (for deg som er eldre enn 34 år og medlem i KLP)
 • Boliglån for øvrige kunder (for deg som ikke er medlem i KLP)

Om du er medlem i KLP så kan betyr det at du hører hjemme i en av de to første punktene, altså boliglån ung medlem eller boliglån medlem. Da kan du forvente deg en avtale som ser slik ut eller som ligner på dette:

 • Boliglån ung medlem: nominell rente på 1,50 % og effektiv rente på 1,55 %
 • Boliglån medlem: nominell rente på 1,80 % og effektiv rente på 1,87 % om lånet er under 1,5 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Boliglån medlem: nominell rente på 1,55 % og effektiv rente på 1,62 % om lånet er over 1,5 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Boliglån ung: nominell rente på 2,35 % og effektiv rente på 2,43 % om lånet er under 1,5 millioner og innenfor 85 % av boligens markedsverdi.
 • Boliglån ung: nominell rente på 2,10 % og effektiv rente på 2,18 % om lånet er over 1,5 millioner og innenfor 85 % av boligens markedsverdi.

Om boligen du skal kjøpe er energivennlig, så kan det hende at du oppfyller kravene for å få innvilget et grønt boliglån. En energivennlig bolig har for eksempel solcellepanel montert på taket, eller generelt sett er energimerket A eller B. Da vil rentesatsen din se slik ut:

 • Grønt boliglån ung medlem: nominell rente på 1,40 % og effektiv rente på 1,45 % om lånet er innenfor 85 % av boligens markedsverdi.
 • Grønt boliglån medlem: nominell rente på 1,70 % og effektiv rente på 1,77 % om lånet er under 1,5 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Grønt boliglån medlem: nominell rente på 1,45 % og effektiv rente på 1,52 % om lånet er over 1,5 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Grønt boliglån medlem: nominell rente på 2,25 % og effektiv rente på 2,33 % om lånet er under 1,5 millioner og innenfor 85 % av boligens markedsverdi.
 • Grønt boliglån medlem: nominell rente på 2,00 % og effektiv rente på 2,08 % om lånet er over 1,5 millioner og innenfor 85 % av boligens markedsverdi.

Men det å være medlem i KLP er ingen forutsetning for å ha lån i KLP. Så lenge du får lønnen din utbetalt til KLP banken, så har du alt du trenger. Da vil du i så fall havne i kategorien «boliglån for øvrige kunder». Og da kan vi forespeile deg følgende rentesatser:

 • Øvrige kunder: nominell rente på 2,00 % og effektiv rente på 2,11 % om lånet er under 1,5 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Øvrige kunder: nominell rente på 1,75 % og effektiv rente på 1,85 % om lånet er over 1,5 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Øvrige kunder: nominell rente på 2,55 % og effektiv rente på 2,67 % om lånet er under 1,5 millioner og innenfor 85 % av boligens markedsverdi.
 • Øvrige kunder: nominell rente på 2,30 % og effektiv rente på 2,41 % om lånet er over 1,5 millioner og innenfor 85 % av boligens markedsverdi.

Fordeler

Det vil være svært fordelaktig å ta opp lån i KLP, både som medlem og ikke-medlem. Og om du er 34 år, yngre eller eldre. KLP vil tilby deg gunstige betingelser uavhengig av hvilket århundre du er født i! KLP fremstår også som en miljø- og energivennlig bank, da de også gir deg muligheten til å ta opp et grønt boliglån om boligen din oppfyller kravene som stilles til et slikt lån. Det er med andre ord en fremtidsrettet bank!

Resultat

KLP vil være en god bank å ta opp lån hos, enten du er medlem eller ikke. Det er imidlertid ingen hemmelighet at det er medlemmene deres som får den beste avtalen med tanke på rentesatser. Så hvis du vil ha den best mulige avtalen, så vet du hva du er nødt til å gjøre! Det er også veldig kult at KLP satser på en grønn fremtid, og på en måte oppfordrer og motiverer folk til å kjøpe en bolig som er energivennlig!

Boliglån hos Nordea

Nordea boliglån

Et boliglån fra Nordea kan hjelpe deg et godt stykke på vei i forbindelse med det å realisere boligdrømmen din. I tillegg er Nordea en bank som strekker seg til å hjelpe deg så mye de har muligheten til, så du trenger ikke å være redd for å ta kontakt med dem i det hele tatt. Nordea er en bank som hovedsakelig tilbyr to forskjellige lån. Disse låntypene er boliglån med flytende rente og boliglån med fast rente. Og det er din økonomiske situasjon og hva du personlig foretrekker som avgjør hvilket boliglån du skal gå for. Hvilke rentesatser du får i Nordea vil også kunne variere med utgangspunkt i hvilken type kunde du er. Hos Nordea kan du nemlig være både ordinær kunde, Premium-kunde eller Premium Next-kunde.

Boliglån

Som nevnt opererer Nordea hovedsakelig med to typer lån. Det er boliglån med flytende rente og boliglån med fast rente, og disse skal vi ta en nærmere titt på nedenfor. I forbindelse med boliglån med flytende rente, så skiller Nordea mellom tre grupper. Disse gruppene er den ordinære rentesatsen, rentesatser for kunder mellom 18 og 34 år. Dette kalles også Boliglån UNG. Den siste gruppen er renter på boliglån for Premium-kunder:

 • Ordinær rentesats: nominell rente på 1,95 % og effektiv rente på 2,05 % om lånet er høyere enn 2 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Ordinær rentesats: nominell rente på 2,20 % og effektiv rente på 2,30 % om lånet er lavere enn 2 millioner og innenfor 75 % av boligens markedsverdi.
 • Boliglån UNG: nominell rente på 1,59 % og effektiv rente på 1,68 % om lånet er innenfor 85 % av boligens markedsverdi (for Premium Next-kunder)
 • Boliglån UNG: nominell rente på 1,85 % og effektiv rente på 1,95 % om lånet er innenfor 85 % av boligens markedsverdi (for generelt Boliglån UNG)
 • Boliglån Premium-kunder: nominell rente på 1,85 % og effektiv rente på 1,95 % om lånet er innenfor 75 % av boligens markedsverdi (for Premium-kunder)

Nordea opererer med denne inndelingen også i forbindelse med boliglån med fast rente. På denne typen boliglån lar banken deg velge mellom 3, 5 eller 10 års bindingstid. Og rentesatsene vil variere med utgangspunkt i hvor lang bindingstid du velger:

 • Ordinær rentesats: nominell rente på 2,19 % og effektiv rente på 2,29 % (bindingstid 3 år), nominell rente på 2,39 % og effektiv rente på 2,49 % (bindingstid 5 år) og nominell rente på 2,59 % og effektiv rente på 2,70 % (bindingstid 10 år)
 • Boliglån UNG: nominell rente på 2,12 % og effektiv rente på 2,22 % (bindingstid 3 år), nominell rente på 2,34 % og effektiv rente på 2,44 % (bindingstid 5 år) og nominell rente på 2,54 % og effektiv rente på 2,65 % (bindingstid 10 år)
 • Boliglån Premium-kunder: nominell rente på 2,12 % og effektiv rente på 2,22 % (bindingstid 3 år), nominell rente på 2,34 % og effektiv rente på 2,44 % (bindingstid 5 år) og nominell rente på 2,54 % og effektiv rente på 2,65 % (bindingstid 10 år).

Fordeler

Nordea føyer seg inn i rekken over banker som det vil være lurt å sjekke ut når du trenger et boliglån. Dette er en bank som gir deg et lånetilbud tilpasset deg og din økonomiske situasjon, og det er alltid veldig positivt. Både for deg som låntaker og Nordea som bank. Det er svært fordelaktig at Nordea lar kundene sine velge hvilken låntype de ønsker selv. Altså om kunden selv ønsker flytende eller fast rente. Nordea er heller ikke en bank som rever at du oppfyller en lang liste med krav. De har kunder som både er ordinære kunder eller som er Premium-kunder i banken deres!

Resultat

Hos Nordea kan du få et boliglån som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon. Men det er ingen hemmelighet at den aller beste avtalen får du om du går for et boliglån med flytende rente!

Boliglån hos Bluestep

Bluestep boliglån

Har du forsøkt å søke om boliglån i de tradisjonelle bankene, men har kun fått negativt svar hittil? Da kan du prøve lykken hos Bluestep! Om det er en ting vi kan garantere deg, så er det de ikke kommer til å svare nei nærmest på automatikk. Bluestep tilbyr alle kunder lånetilbud og boliglånsrente som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon. Og det er alltid et stort pluss, for det er veldig praktisk at det finnes banker som er av den oppfatning at ingen er klisslike.

Boliglån

Enhver bank tar en stor risiko når de låner penger til folk som har en litt ustabil økonomi. Dette er imidlertid en risiko Bluestep er villig til å ta for å kunne hjelpe flest mulig til å komme seg inn på boligmarkedet. Derfor er Bluestep en bank som har forpliktet seg til å sette seg grundig inn i alle kunders økonomiske situasjon, før de kommer med et svar. Hos denne banken er det ikke slik at lånesøknaden din håndteres av en datamaskin og avslås automatisk pga. en liten detalj. I skrivende stund ligger den nominelle renten på et boliglån hos Bluestep på mellom 3,80 % og 8,05 %. Det er ikke uvanlig at renten pleier å være noe høyere på slike usikrede lån, så dette er likevel et relativt lavt nivå. Hos Bluestep slipper du også unna skyhøye etableringsgebyrer og termingebyrer, som normalt sett får den effektive renten til å skyte i været. Her bestemmes etableringsgebyret med utgangspunkt i hvor stor lånet ditt er (1-4 % av lånebeløpet), og termingebyret er 25 kr.

Fordeler

Bluestep er en bank som gjør en individuell vurdering av din økonomiske situasjon. De tradisjonelle bankene er kjent for å si nei umiddelbart om kredittsjekken viser at du har en betalingsanmerkning eller lignende, men det er ikke noe Bluestep gjør. Hos Bluestep så kan du få innvilget et boliglån selv om du kanskje har slurvet litt med betalingsfristene på tidligere regninger. Det viktigste for denne banken, er at du viser at du er villig til å rydde opp for deg. I tillegg er det svært fordelaktig at ikke Bluestep opererer med overveldende summer i forbindelse med etableringsgebyr og termingebyr. Foruten termingebyret som kun er på 25 kr, så kan du være med på å styre høyt etableringsgebyret ditt blir selv.

Resultat

Om du stadig vekk opplever å bli bedt om å snu i døra i de tradisjonelle bankene, så vil banker som Bluestep ønske deg hjertelig velkommen inn. Hos Bluestep er betalingsanmerkningen din deres minste bekymring. Det viktigste er at du kan betale for deg der og da, det er veldig praktisk for de som har tatt dumme valg som ung og virkelig ønsker en sjanse til å vise at man har blitt voksen!

Hva er et boliglån?

Er du litt usikker på hva et boliglån egentlig er? En eller annen gang i løpet av livet kommer du i en situasjon hvor det kan være aktuelt å kjøpe egen bolig. Men det er neppe slik at du har råd til å betale hele summen cash kontant. I stedet kan du henvende deg til en bank for å høre om mulighetene dine til å få et boliglån. Det forutsetter naturligvis at du oppfyller kravene til den aktuelle banken.

Har du lest? Billigste boliglån Skulle det vise seg at banken ikke har anledning til å innvilge lånesøknaden din, så trenger du ikke være redd for å utvide horisonten din litt. Og hvis det som skal til for å realisert boligdrømmen er å bytte bank, så må du bare gjøre det!

Få beste tilbud fra 23 banker

Nedbetalingstiden er 1-30 år, Eks: Nominell rente 1,69 % gir effektiv rente 1,75 %, 2 mill. over 25 år, kostnad kr 467.058, totalt kr 2.467.058

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo