Hagesaks test: De 9 beste hagesaksene (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Når du ønsker å stimulere vekst i hagen og holde busker og trær sunne, er det viktig med en god hagesaks. En hagesaks, eller beskjæringssaks, brukes for å forbedre plantehelsen og stelle busker og trær. Men hvilken modell skal du egentlig velge? Det skal vi hjelpe deg med.

En hagesaks kan enten brukes til å stimulere vekst og stelle blomster, eller til å fjerne døde og tørre grener. Men det er viktig at du bruker riktig type hagesaks til arbeidsoppgaven. For å sikre at du ikke skader plantevevet, må du bruke en hagesaks av høy kvalitet.

Vi har sett på noen av markedets beste hagesakser, både til trim og stell, så vel som til fjerning av døde grener. Hagesaksene varierer i pris, komfort, ergonomi og kvalitet. Til slutt har vi samlet noen gode tips og råd til hvordan du velge den rette beskjæringssaksen til din hage.

ARS VS-8Z – best i test hagesaks 2023

Beskjæringssaks ARS VS-8z test

ARS VS-8Z er testens beste hagesaks. Denne japanske hagesaksen er det perfekte valget for de som beskjærer ofte og jakter på høy kvalitet. Med et ergonomisk håndtak, håndslipte blad og smartlås sikrer ARS VS-8Z seg førsteplassen i testen.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

ARS VS-8Z er en effektiv og brukervennlig hagesaks med sideskjær. Bladene er plassert i en optimal posisjon, og klipper i en 64 graders vinkel. Dette gir deg perfekt resultat hver eneste gang. Det er mulig å kjøpe ekstra tilbehør med saksen, noe som kan være en fordel om den skal brukes hyppig.

ARS VS-8Z er utstyrt med smartlås og flere smarte funksjoner. Det nederste håndtaket er et såkalt rullende håndtak, hvilket gir deg mye mer kraft uten å måtte anstrenge deg. I tillegg vil dette håndtaket redusere belastning, noe som kommer godt med du arbeider mye og beskjærer ofte.

Det er enkelt å vedlikeholde ARS VS-8Z, og det anbefales at du bruker produsentens egne rengjøringsspray. Sprayen er nemlig spesielt utviklet for å fungerer optimalt med ARS sine blader. Selve ARS VS-8Z er motstandsdyktig og ruster ikke, hvilket naturligvis forlenger levetiden betraktelig.

Under testen fikk springfjæren kjørt seg, og den gir ekstremt god demping. ARS VS-8Z er en saks med sideskjær og skal derfor ikke brukes på de tøffeste grenene, men god demping er likevel gull verdt under lengre arbeidsøkter.

Brukervennlighet

ARS VS-8Z er en svært brukervennlig hagesaks, både for profesjonelle og nybegynnere. Et av de mest brukervennlige aspektene, er den smarte låsen som åpnes og lukkes med et enhåndsgrep. Du trenger aldri mer slite med sakser som låser seg helt tilfeldig under bruk.

Hele saken er ergonomisk utformet, og håndtakene gir et høyt nivå av komfort og sikkerhet. For det første er begge håndtakene utstyrt med et gummibelegg og et antisklibelegg. Dette gir et behagelig og komfortabelt grep, samtidig som du slipper å bekymre deg for å miste saksen.

Saksen sitter ekstremt godt i håndflaten og den er til og med utstyrt med et rullende håndtak. Dette gjør det enkelt å benytte saksen og det reduserer belastningen for både hånd og håndledd. Du trenger ikke være sterk i klypene for å få mye kraft her.

Fordeler:

 • Smartlås
 • Håndsmidde blad i stål
 • Optimalisert vinkel på skjærehode
 • Springfjær
 • Rullende håndtak
 • Gummibelagt håndtak

ARS VS-8Z har en smartlås som sikrer at saksen ikke låser seg tilfeldig under bruk. Dette er dessverre noe som er vanlige med flere hagesakser, men heldigvis ikke et problem med denne modellen. Den enkle smartlåsen kan håndteres med én hånd, hvilket gjør den trygg og enkel å bruke.

Springfjæren er ekstra solid og sørger for god demping. Vi setter ekstra stor pris på at bladene til ARS VS-8Z er beskyttet mot rust, noe som forlenger levetiden betraktelig. Det er viktig at du oppbevarer saksen riktig for å unngå unødvendig skade, men saksen tåler altså å ligge ute uten å ruste i perioder.

Sjansene for at glemmer saksen uten er derimot mindre. Ettersom ARS VS-8Z kommer i en praktisk rød farge er det enkelt å få øye på den ute i hagen. Saksen har et sideskjær og brukes effektivt til å trimme busker, blomster og for å stimulere ny vekst.

Oppsummering

ARS VS-8Z er det beste valget for de som ønsker seg det lille ekstra. Bruker du hagesaksen ofte, er det naturlig å jakte på kvalitet og premium egenskaper – dette får du med hos ARS VS-8Z. Modellen er ikke blant de billigste, men du får mye kvalitet igjen for pengene.

Dette er ikke en hagesaks som må erstattes ofte. Den lange levetiden skyldes materialet i høy kvalitet og funksjoner som gjør det enkelt å holde bladene ved like. Når kun det beste er godt nok for deg og hage, er det ARS VS-8Z du skal gå for.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Beskjæringssaks
Vekt 0,22 kg
Farge Rød
Lengde 20 cm

Gardena Comfort SmartCut

Hagesaks test: De 9 beste hagesaksene ([year])

Gardena Comfort SmartCut er hagesaksen for de virkelig tøffe grenene og harde arbeidsoppgavene. Her får du skarpe blad av høy kvalitet og non-stick belegg som sikrer effektivitet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Gardena Comfort SmartCut er en effektiv hagesaks som tar på seg de tøffeste greinene i hagen. Bladene er presisjonsslipte og kommer med klebeskyttelse, også kalt non-stick. Saksen vil dermed bli gjennom både kvister og grener på en effektiv måte.

Du kan aktivere flerstegs-funksjonen, PowerPlus, for å gjøre det enda mer komfortabelt å kutte sterke grener. Med sikkerhetslåsen kan saksen oppbevares trygt. Du kan aktivere flerstegs-funksjonen avhengig av tykkelsen på grenen du arbeider med.

Når du arbeider med Gardena Comfort SmartCut vil du ikke merke forskjell på tykke og tynne grener. Saksen krever særdeles lite kraft fra seg, takket være flerstegs-mekanismen som kommer i tre trinn. Hagesaksen har en garantiperiode på 25 år, hvilket lover kvalitet av ypperste sort.

Brukervennlighet

Gardena Comfort SmartCut gir deg flere profesjonelle kvaliteter, samtidig som hagesaksen er brukervennlig. Det er enkelt å manøvrere saksen, takket være sikkerhetslåsen. Du bruker kun én hånd på saksen og den andre er fri til å holde greiner og komme til i tette busker.

Gardena Comfort SmartCut har også utstyrt med et non-stick belegg på begge blad. Det øverste bladet har ekstra klebe-beskyttelse, hvilket gjør det enklere å arbeide med tøffe og tykke grener. Selv om en grein er død, kan den fortsatt være motstandsdyktig.

Med denne hagesaksen trenger du aldri å bekymre deg for at bladet setter seg fast og blir skadet. I tillegg har du god kontroll på saksen, takket være den ergonomiske utformingen. Du får et komfortgrep i aluminium, men et mykt lag som møter håndflaten – dette sikrer behagelige arbeids opplevelser.

Vi setter pris på sikkerhetslåsen som gjør det lett å oppbevare saksen riktig. Behovet for vedlikehold og sliping er minimalt, da bladene ikke blir utsatt for ytre påvirkninger under oppbevaring og lagring. Selv om saksen er kraftig, er den også brukervennlig for nybegynnere.

Fordeler:

 • Motskjær
 • Non-stick belegg
 • Klippediameter: 25 mm
 • PowePlus
 • Antisklibelegg

Gardena Comfort SmartCut kommer med motskjær, hvilket betyr at du kan kappe døde og harde grener på en enkel og effektiv måte. I tillegg er hagesaksen utstyrt med PowerPlus teknologi, som gjør det ekstra lett og gå løs på de tøffe arbeidsoppgavene.

Begge bladene er presisjonsslipt og kommer utstyrt med et non-stick belegg. Kombinert med antiskli belegget på håndtakene, får du en utrolig sikker og trygg hagesaks som er enkel å manøvrere. Du kan kappe tykke grener på opptil 25 mm, hvilket tilsvarer størrelsen på en gjennomsnittlig tommelfinger.

Dette er en av de dyrere alternativene på markedet, men prisen gjenspeiler funksjonene og kvaliteten du får. Ettersom hagesaksen ligger i øverste prissjiktet, er det også flott å se at den legger til rette for enkel oppbevaring og vedlikehold. Du er dermed sikret en hagesaks som varer lenge, uten for mye arbeid fra din side.

Designet er ergonomisk og fremstår moderne. På enden av det øverste håndtaket, har du muligheten til å feste en snor eller en reim. Det medfølger ingen reim, men muligheten er der om du måtte ønske. Dette gjør det ekstra lett å holde styr på saksen når du arbeider i hagen.

Oppsummering

Gardena Comfort SmartCut har et veldig passende navn, for dette er absolutt en smart hagesaks. Vi setter stor pris på at du kan stille saksen kraft, avhengig av arbeidsoppgave. Det er dermed enkelt å jobbe med både tykke og tynnere grener.

Ettersom dette er en saks med motskjær, skal den kun brukes på døde grener. Husk at motskjær ødelegger plantevevet, og selv om du kan stille inn kraften, bør den ikke brukes på levende platevev. Gardena Comfort SmartCut gir deg flere gode funksjoner og en unik kraft.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Hagesaks
Vekt 0,33 kg
Diameter Opptil 22 mm
Farge Svart, sølv med oransje detaljer

Gardena Premium BP 50

Sekatør Gardena Premium BP 50 test

Hvis du først og fremst jakter på kvalitet, bør du se nærmere på hagesaksen Gardena Premium BP 50. Modellen er utviklet i rustfritt stål og aluminium, med flere praktiske funksjoner. Selv om saksen er kraftig, har den et sideskjær og er ment for lettere snitt.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Gardena Premium BP 50 er hagesaksen for de som trenger et solid og kraftig redskap. Saksen er utviklet i aluminium av høy kvalitet for å gi den en lang og god levetid. Selve bladene er produsert i rustfritt stål, noe som igjen sikrer lang brukstid og enkelt vedlikehold.

Det øverste bladet til hagesaksen er allerede presisjonsslipt. Skulle du ha behov for å gjøre saksen enda skarpere med tiden, kan du slipe det nederste bladet – dette er nemlig smidd. Selv om utformingene på bladene er forskjellig, utsetter ikke dette brukervennligheten.

Når du arbeider med Gardena Premium BP 50, vil du straks oppleve kraften som ligger i det solide redskapet. Selv om det kan være fristende å gå løs på tøffere greinen, er det viktig å huske at dette er en hagesaks med sideskjær. Du bør derfor holde deg unna alt for harde arbeidsoppgaver.

Skulle bladet blir ødelagt, kan du heldigvis skifte disse ut. Dette er en stor fordel. Gardena Premium BP 50 kommer med trådkutter og sevje-spor integrert, noe som gjør den svært effektiv ved bruk på yngre greiner. Hodet er krommet og du kan justere bladspenningen etter arbeidsoppgave.

Brukervennlighet

For å sikre at hagesaksen holder seg god over lengre tid, er det viktig at du oppbevarer den rett. Gardena Premium BP 50 legger til rette for trygg oppbevaring, med sin sikre og enkle låsemekanisme. Denne aktiverer du ved hjelp av én hånd, noe som også er praktisk i bruk.

Mange forbrukere vil nok sette ekstra stor pris på de ergonomiske håndtakene. Disse er veldig behagelig i håndflaten og er produsert med et mykt belegg som sikrer komfort. Enten du bruker én eller to hender, vil du oppleve høy komfort.

Gardena Premium BP 50 er saksen for de som ønsker å snitte nøyaktig og med presisjon. Ettersom bladene er presisjonsslipte, vil de kutte både grener, kvister og blomster på samme måte. Sørg bare for at du holder den unna de alt for tøffe grenene.

Fordeler:

 • Snitt med presisjon
 • Robust og solid
 • Lett justering
 • Garantiperiode

Gardena Premium BP 50 gjør det lett å justere saksen etter arbeidsoppgave. Du kan nemlig enkelt justere bladspenningen slik at saksen opererer optimalt med tanke på arbeidssituasjon. Bladet har et like nøyaktig snitt, uansett om du arbeider med busker, blomster eller myke grener.

Dette er en hagesaks av høy kvalitet, hvilket også gjenspeiler seg i prisen. Men du får veldig mange gode funksjoner med på kjøpet, og en garantiperiode som sikrer deg i hele 25 år. Skulle bladet bli ødelagt ved bruk, kan du alltids bytte dette ut.

Vi liker også at det er mulig å slipe underbladet, slik at du alltid er sikret et sylskarpt blad. Det øvre bladet vil ikke ha behov for sliping, da dette allerede er presisjonsslipt. Gardena Premium BP 50 kan klippe grener med en diameter på opptil 24 mm, så lenge disse er myke.

Oppsummering

Gardena Premium BP 50 er det vi kaller en hagesaks i premiumklassen. Modellen er utviklet med både robust aluminium og rustfritt stål. Hvis du er på jakt etter verktøy av kvalitet, vil dette være et naturlig valg. Med en garanti på 25 år vil saksen vare deg lenge.

Det er ikke bare lagt vekt på kvalitet, men også brukervennlige funksjoner. Vi setter stor pris på at det er mulig å justere bladspenningen, slik at du kan bruke hagesaksen i alle mulige arbeidssituasjoner. Saksen får også et stort plusspoeng for trådkutter og sevje-spor.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Hagesaks
Vekt 0,27 kg
Diameter Opptil 24 mm
Farge Svart, sølv og oransje detaljer

Felco F6

Beskjæringssakser Felco F6 test

Felco F6 er en allsidig og effektiv hagesaks med flere sikre kvaliteter. Modellen er utviklet for gjennomsnittlige hender og vil derfor passe de aller fleste. Hvis du vil ha en saks som kan gjøre litt av hvert i hagen, er Felco F6 et godt valg.

Produktbeskrivelse

Felco F6 er en av testens letteste og mest allsidige hagesakser. Den er en del av Felco sin F serie, en produsent som er kjent for å lage kvalitetsprodukter. En stor fordel med denne serien er at saksene blir designet for å passe ulike typer hender og størrelser.

Felco F6 faller under kategorien «medium» og vil derfor passe de aller fleste. Hagesaksen kan kutte grener på opptil 20 mm. Dessverre egner modellen seg kun for høyrehendte, men produsenten har andre alternativer for de som bruker venstre hånd til hagearbeid.

Hagesaksen er skapt for å yte høyt og gi høy komfort, samtidig som den effektiv gir deg presise og rene kutt. Alle delene til saksen kan byttes ut, noe som er en stor fordel. Det ergonomiske designet sørger for at du ikke trenger å bruke mye kraft for å få jobben gjort.

Selve skjærehodet har en optimalisert vinkel sammen med bladene. Vinkel reduserer sjanse for skader på hendene, minimerer «sjokket» når bladene treffer hverandre og legger til rette for økt effektivt under arbeidet.

Brukervennlighet

Felco F6 er utviklet for å være en forlengelse av armen din. Dette har produsenten klart ved å utvikle et ergonomisk design og gode håndtak som ligger komfortabelt i håndflaten. Det er ikke utrygt å bruke en hagesaks, men uhell kan alltid oppstå. Dette har imidlertid Felco F6 tatt høyde for.

For å sikre hender mot sjokk og sammenstøt, er håndtakene utviklet med en utover sving. Disse vil møtes og ta en eventuell støyt bort fra fingrene dine. Svingen reduserer også belastning på håndledd og hender, noe mange setter pris på.

For å gi en ytterligere komfortabel opplevelse, er Felco F6 utviklet med en praktisk støtdemper. Dette er et fjæringssystem som igjen demper sammenstøtet av saksen ved kutt. Alt i alt er Felco F6 en brukervennlig og praktisk hagesaks, som legger til rette for sikker bruk.

Fordeler:

 • Lav vekt
 • Mange bruksområder
 • God demping

Felco F6 veier lite og er en av testens letteste hagesakser. Vekt har mye å si når du arbeider med skjøre blomster og busker. Når det gjelder selve hagesaksen, er det ingenting som tilsier at den er skjær. Bladet er nemlig herdet og kan takle flere arbeidsoppgaver rundt om i hagen.

Selv om dette i utgangspunktet er en hagesaks, er bladet sterkt nok til å kunne kutte mindre ledninger og klebrige trematerialer. Dette kommer godt med når du vil ha en allsidig hagesaks i lommen. Skulle deler av saksen bli ødelagt, kan du bestille erstatningsdeler – dette er et stort pluss.

Vi setter stor pris på at Felco F6 klarer å kutte grener med sevje uten problemer. Dette sikrer deg effektiv arbeid, uten irriterende avbrudd. I tillegg har Felco F6 en integrert fjær som gir ekstremt god demping og reduserer sjanse for skade på hånden.

Felco F6 er utviklet for gjennomsnittlige hender, eller «medium» som produsenten selv sier. Dette betyr at hagesaksen er anvendelig og kan brukes av de fleste. Har du derimot mindre eller større hender enn gjennomsnittet, kan du heller se til andre modeller i serien fra Falco.

Oppsummering

Hvis du jakter på en allsidig hagesaks som kan brukes til litt mer enn kun buskvekst, vil Felco F6 være et ypperlig valg. Modellen er kraftig nok til å takle mindre ledninger, men sørg for at du holder den borte fra de tøffeste materialene og grenene.

Skulle du ødelegge deler av saksen med et uhell, kan du glede deg over at alle delene kan erstattes. Felco F6 er utviklet for å passe hender av medium størrelse, og vil derfor egne seg for de aller fleste. Har du veldig store eller små hender, finnes det alternativer i serien til Felco.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Beskjæringssaks
Vekt 0,2 kg
Farge Sølv og rød

WOLF-Garten RR 5000 Pro 5000

Sekatør WOLF-Garten RR 5000 Pro 5000 test

WOLF-Garten RR 5000 Pro 5000 er en effektiv hagesaks med sideskjær. Her får du gode kvaliteter som gjør det enkelt å stimulere vekst og stelle levende blomster, busker og mykere grener.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

WOLF-Garten RR 5000 er en lett og hendig hagesaks. Produsenten har utviklet to hagesakser med relativt likt navn, men dette er altså modellen med sideskjær. Beskjæringssaksen er utvunnet i aluminium, noe som sikrer en lang holdbarhet og god kvalitet.

WOLF-Garten RR 5000 brukes på mykere eller unge grener. Du kan stelle blomster og sikre nye skudd på fruktbuskene. Skjærehodet er utviklet med en spesiell vinkel, som optimaliserer resultatet og motvirker overbelastning.

Hvis du venstrehendt, kan du fint bruke WOLF-Garten RR 5000 uten problemer. Saksen ligger like godt i både venstre og høyre hånden, noe som er en et stort pluss. En integrert fjær gir ekstra god demping og brede håndtak gir en økt følelse av kontroll.

Brukervennlighet

WOLF-Garten RR 5000 Pro 5000 er en av hagesaksene som passer like godt for høyrehendte som venstrehendte. Det er ikke alle sakser som ligger like ergonomisk i alles hender som denne. Håndtakene er robuste, i likhet med hele saksen.

Vi opplever et høyt nivå av kontroll og komfort når WOLF-Garten RR 5000 Pro 5000 er i bruk. De brede håndtakene gir et ekstra godt grep, kombinert med den ergonomiske utformingen. I tillegg har WOLF-Garten RR 5000 en håndstropp som befinner seg bakerst på håndtaket.

En håndstropp sikrer at du alltid har oversikt over hagesaksen, og du kan enkelt feste denne i belte eller rundt håndleddet. For å sikre god demping for håndleddet, er WOLF-Garten RR 5000 utstyrt med en innebygget og integrert fjær.

Den integrerte fjæringen sikrer at fjæren ikke faller ut under bruk, noe som også forlenger levetiden og ytelsen til saksen. Dette er en hagesaks med lang levetid, men du kan også skifte bladene dersom det skulle oppstå et uhell.

Fordeler:

 • Sideskjær
 • Unik vinkel
 • Reduserer overbelastning
 • Egnet for venstre- og høyrehendte

WOLF-Garten RR 5000 Pro har et sideskjær. Beskjæringssakser kan skilles mellom hvordan bladene treffer, eller ikke treffer hverandre. Når det er snakk om sideskjær, betyr det at bladene sklir forbi hverandre og ikke møtes direkte. Dette sikrer et skarpt og rent snitt.

Dersom du skal klippe nær stammen eller roten på et tre eller busk, vil sideskjær være å foretrekke. Dette ødelegger ikke planten og du kan dermed trygt trimme levende plantevev. Det er også mulig å bruke WOLF-Garten RR 5000 Pro på myke eller unge grener, som ikke krever mye motstand for å kappes av.

WOLF-Garten RR 5000 Pro kan også benyttes på diverse hagebusker, dersom grenene er myke. Det er viktig at denne hagesaksen ikke brukes på døde, harde eller for tøffe greiner, da dette kan skade bladene til hagesaksen.

WOLF-Garten RR 5000 Pro egner seg ekstra godt når du ønsker skarpe og rene snitt, takket være de høykvalitets bladene. Bladene holder godt på skarpheten så lenge du oppbevarer hagesaksen riktig.  Du kan klippe med presisjon og få nøyaktige resultater.

Oppsummering

Hvis du er på jakt etter en effektiv, brukervennlig og praktisk hagesaks, vil WOLF-Garten RR 5000 være et godt valg. Her får du en saks med sideskjær som gjør det enkelt å stimulere vekst og holde oversikt over avlingene i hagen.

WOLF-Garten RR 5000 er kraftig nok til å kunne ta myke grener i busker og yngre grener på trær. Men vær likevel forsiktig med de aller tøffeste grenene, dette kan skade saksen. Hvis du uforsiktig, kan du heldigvis skifte ut bladene for å fornye saksen levetid.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Sekatør
Vekt 0,39 kg
Diameter Opptil 40 mm
Farge Svart, rød, grå og gule detaljer

WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro 5000

Sekator-WOLF-Garten-RS-5000-Mothold

WOLF-Garten RS 5000 er en brukervennlig og effektiv hagesaks med amboltskjær. Skal du kappe tykke grener, vil dette være et utmerket alternativ. Hagesaksen tar grener opptil 25 mm og det medfølger en hendig håndstropp.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro 5000 er en kraftig og effektiv beskjæringssaks med amboltskjær. Dette er modellen for de tøffeste arbeidsoppgaven og tykkeste grenene. Selve saksen er laget i aluminium  for en god kvalitet og lang holdbarhet.

Når du ser på skjærehodet vil du oppdage at dette er vinklet noe annerledes enn på andre hagesakser. Den unike vinkelen motvirker overbelastning, noe som kommer godt ekstra godt med når tykke grener skal kappes. I tillegg sikrer dette deg en stumpfri klipping hver gang.

WOLF-Garten RS 5000 er utviklet for å passe perfekt i håndflaten til både høyre- og venstrehendte. Skal flere i familien bruke hagesaksen, kommer den funksjonen ekstra godt med. Under skjærehodet finner vi en integrert fjær som gir utmerket demping.

Det er en stor fordel at fjæren er integrert, da den ikke kan løsne under bruk. Det medfølger også en praktisk reim eller håndstropp. Selv om dette er en liten detalj, merker vi at stroppen blir brukt hyppig. Bladene er skarpe for optimale kutt og kan skiftes ut ved behov.

Brukervennlighet

WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro 5000 oppleves som særdeles brukervennlig. Hagesaksen er en ergonomisk utforming, og litt tykkere håndtak enn hva vi ser hos andre hagesakser. Gode og solide håndtak gir et ekstra godt grep, noe som kommer godt med når tykkere grener skal kappes.

Det som skiller WOLF-Garten RS 5000 mest ut på markedet, er den praktiske reimen som er festet i enden av håndtaket. Reimen kan du henge på håndleddet, slik at hagesaksen alltid er med deg når du arbeider og beveger deg rundt mellom hekk og bed.

Hagesakser er generelt små redskaper og de forsvinner lett når du forflytter deg mellom busker og trær. Dette trenger du dog ikke å bekymre deg for med WOLF-Garten RS 5000. Fest den rundt håndleddet eller i beltet og du vet alltid hvor den er.

Selv om bladene til WOLF-Garten RS 5000 er av utmerket kvalitet, vet produsenten at uhell kan oppstå. Derfor har WOLF-Garten gjort det mulig for deg å skifte ut bladene dersom de skulle bli ødelagt – dette er en brukervennlig og praktisk mulighet.

Fordeler:

 • Amboltskjær
 • Reim
 • Optimal vinkel
 • Utskiftbare blad
 • Integrerte fjær

Amboltskjær kan sammenlignes med motskjær, og gir ingen nåde til greinen. Motskjær gir deg ekstremt mye kraft og dermed også en robust og solid hekksaks. WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro sine blader er formet for å gi amboltskjær.

Saksen kan takle tøffe arbeidsoppgaver og kan kappe greiner med en tykkelse på rundt en tommelfinger. Det er viktig å huske på at beskjæringssakser og hagesakser med motskjær, skader plantevevet. Derfor skal WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro kun brukes til å kutte av døde grener, eller kappe dem opp.

Med ambolt-teknikken, kan du være helt sikker på at du får  en stumpfri klipping hver gang. Testen viser også at WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro har ekstremt skarpe blad av høy kvalitet, noe vi setter ekstra god pris på. Dette lover nemlig en lang levetid og mye motstand.

Har du mange frukttrær eller kanskje store busker i hagen? For å stimulere ny vekst og få mer avlinger, vil WOLF-Garten RS 5000 Mothold Pro komme ekstra godt med. Her får du profesjonelle kvaliteter i et praktisk og lite format.

Oppsummering

WOLF-Garten RS 5000 er en kraftig hagesaks for harde greiner og busker. Saksen har en robust utforming, noe som komplimenteres av den integrerte fjæren. Demperen vil ikke falle ut, selv under harde arbeidsøkter.

Hvis du jakter på en ekstra robust hagesaks med lang levetid, vil WOLF-Garten RS 5000 være et godt valg. Du kan skifte ut bladene dersom disse skulle skades. Her får du profesjonelle og kraftige egenskaper i en liten forpakning.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Sekatør
Vekt 0,41 kg
Diameter 45 mm
Farge Svart, rød, grå og gule detaljer

Stihl FELCO F 8

Stihl Sekatör Bypass FELCO F 8 test

Stihl FELCO F 8 er en kraftig hagesaks som kan takle grener opptil 25 mm. Modellen er utviklet spesielt for de med store hender og høyrehendte. Ergonomiske håndtak sikrer komfortabel bruk og høy ytelse.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Stihl FELCO F 8 er en kraftig og robust hagesaks som takler tøffe grener og harde arbeidsoppgaver. Med en lengde på kun 21 cm og en vekt på 245 gram, får du mye kraft i et lite redskap. Denne hagesaksen kan kutte grener på opptil 25 mm, hvilket gir deg flere bruksområder.

Hagesaksen har en grunnkropp produsert i aluminium. Dette sikrer en lang levetid og sørger for at saksen er motstandsdyktig selv under tøffe arbeidskår. Men en robust og sterk hagesaks kan også være brukervennlig, dette er Stihl FELCO F 8 et bevis på.

For at du skal få en komfortabel opplevelse, kommer med Stihl FELCO F 8 med et sklisikkert belegg på håndtakene og et rullehåndtak. Disse egenskapene presterer godt i testen og fremmer brukervennlighet. Selve skjærehodet er vinklet for et optimalt kutteresultat, og bladene kan skiftes ut ved behov.

Selv om Stihl FELCO F 8 er relativt kompakt og har en gjennomsnittlig lengde, er håndtakene på modellen noe store og brede. Dette gjør at hagesaksen passer best for de med store eller middels store hender. Dessverre egner ikke modellen seg for venstrehendte.

Brukervennlighet

Hvis du har mellomstore eller større hender, vil Stihl FELCO F 8 være en optimal hagesaks for deg. Her kan du arbeide med tøffe arbeidsoppgaver, altså tykkere grener på trær og busker. Håndtakene er ergonomiske og ligger godt i håndflaten, så lenge disse er store.

Utenpå håndtakene finner vi et sklisikkert belegg, hvilket øker sikkerheten og følelsen av kontroll under bruk. Selv om du aldri har brukt en hagesaks før, vil det komfortable grepet gi deg selvtilliten du trenger for å fullføre arbeidet. Saksen fungerer som en forlengelse av din egen hånd, takket være den ergonomiske utformingen.

Du bruker et enhåndsgrep for å manøvrere saksen, hvilket er en fordel når du jobber med tette busker og overgrodde trær. Selve håndtakene er smidd for hånd i aluminium, noe som er med på å gjøre saksen såpass motstandsdyktig.

Som tidligere nevnt passer denne modellen best for høyrehendte. Hvis du liker egenskapene og kraften til hagesaksen, finnes det dog andre alternativer i Stihl FELCO sortimentet som er designet for venstrehendte. Det er en liten ulempe at ikke saksen passer like godt for alle.

Fordeler:

 • Utviklet for store hender
 • Ergonomisk design
 • Rullehåndtak
 • Sklisikkert belegg

Stihl FELCO F 8 er utviklet for de med mellomstore til store hender. Dette er naturligvis en ulempe for noen, men for de med store hender vil dette være en fordel. Det er ikke alltid lett å finne en hagesaks som er designet for alles unike behov, og derfor er det fint at Stihl FELCO serien består av unike og skreddersydde produkter.

Vi setter ekstra stor pris på rullehåndtaket og det sklisikre belegget. Sistnevnte gjør at du trygt kan arbeide med tøffere grener, uten å bekymre deg for å miste grepet på saksen. Et rullehåndtak er også en stor fordel, da det reduserer behovet for kraft fra brukeren sin side.

Rullende håndtak gir god avlastning og du vil ikke slite ut hender, armer og skuldre. For de som skal arbeide med lengre arbeidsoppgaver og har en stor hage å stelle, vil denne egenskapen komme ekstra godt med.

Stihl FELCO F 8 har et stilig og moderne design, men den røde fargen spiller også en viktig rolle. Med røde håndtak er det lettere å få øye på hagesaksen om den ligger gjenglemt i hagen. Dette minimerer sjansene for rust.

Oppsummering

Stihl FELCO F 8 er ikke en hagesaks som passer for alle, men den presterer utmerket for de med store hender. Har du mellomstore hender og bruker hansker, vil du også få glede og mye bruk av hagesaksen. Modellen kan klippe grener med diameter opptil 25 mm, hvilket gjør den til et godt valg for tøffere arbeidsoppgaver.

Hagesaksen er utviklet i smidd aluminium og har en lett vekt til tross for kraften. Ergonomiske rullehåndtak og et sklisikkert belegg sikrer en trygg og behagelig manøvrering. Stihl FELCO F 8 er et godt valg for høyrehendte med store hender.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Hagesaks
Vekt 0,245 kg
Lengde 21 cm
Farge Sølv og rød

ARS VS-7XZ

Sekatør ARS VS-7XZ test

ARS VS-7XZ er hagesaksen for de som ønsker seg det lille ekstra. Dette er en sekatør med mange smarte og innovative løsninger. Rullende håndtak, springfjær og smartlås sikrer brukervennlige opplevelser i hagen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

ARS VS-7XZ er en profesjonell og robust sekatør av ypperste kvalitet. Hvis du er en hage-entusiast, er du kanskje kjent med produsenten fra tidligere. ARS er nemlig kjent for å produsere noen av markedets beste hagesakser. Denne modellen har fått et bredere håndtak for økt komfort og har et noe større håndtak enn testvinneren.

Denne hagesaksen kommer fra den Japanske produsenten, og har blitt kåret til en av toppmodellene i flere tester gjennom årene. Selv om ARS VS-7XZ har et bredere og større håndtak enn sine forgjengere, er den fortsatt kompakt og liten av størrelse.

ARS VS-7XZ er en del av serien til ARS, og her har du muligheten til å velge den hagesaksen som passer deg best med tanke på størrelse. Vi har aller forskjellige behov og størrelser på hendene våre, derfor er det fint at ARS har tatt hensyn til dette.

ARS VS-7XZ fremstår fleksibel og er lett å manøvrere. Her overlappes bladene, og du får dermed rene kutt som fremmer vekst på nye grener og blomster. Med hurtiglås, enhåndsgrep, spiralfjær, rullehåndtak og et ergonomisk grep, er alt lagt til rette for en god arbeidsopplevelse.

Brukervennlighet

ARS VS-7XZ skiller seg på flere plan, men de ergonomiske håndtakene er absolutt en kvalitet som er verdt å nevne. Håndtakene av robust aluminium er nemlig gummibelagt hele veien. Uansett hvordan du liker å holde hagesaksen, vil du få et komfortabel og mykt grep.

Det nedre håndtaket er et rullehåndtak, hvilket minsker belastningen på håndledd og hånd. Du trenger ikke ha sterke klyper for å få en balansert kontroll på denne hagesaksen. Et rullehåndtak gjør jobben for deg, og gir mye kraft selv om du ikke trenger å knipe mye.

For å øke nivået av brukervennlighet ytterlige, kommer ARS VS-7XZ utstyrt med en springfjær. Dette kalles ofte for en «coil-spring» på hagespråket. Denne fjæren fungerer som en demper og gjør det mer bekvemt på klippe tøffere grener og busker.

Vi setter stor pris på at selv om ARS VS-7XZ er liten og kompakt, inneholder den mye kraft og brukervennlige funksjoner. I tillegg er hagesaksen, eller sekatører, utviklet for å fungerer like godt for venstrehendte som for høyrehendte – dette er et stort pluss.

Fordeler:

 • Hurtiglås
 • Fleksible størrelser
 • Springfjær for demping
 • Rullende håndtak
 • Skarpe blad og et sideskjær

En av de mest unike funksjonene med ARS VS-7XZ, er hurtiglåsen. Dette er en smart lås som kan åpnes og stenges når du vil med et enhåndsgrep. Du kan enkelt trykke håndtakene sammen for å åpne hurtiglåsen. Du bestemmer når saksen skal lukke seg, og du vil ikke oppleve at den låser seg under arbeid.

Selve bladene er utformet i stål av høy kvalitet. Dette sikrer en lang levetid og sørger for at bladene holder seg skarpe over lengre tid. Husk likevel på at det er viktig å oppbevare hagesaksen riktig for å unngå unødvendig slitasje.

Bladene har et sideskjær, hvilket betyr at de overlapper hverandre. Bladene klipper på en 64 graders vinkel, noe som sikrer en optimal effekt. Dette er hagesaksen for de som ønsker å stimulere vekst og holde tøffe trær og busker velstelte og vedlike.

ARS VS-7XZ har håndtak i en rød farge, hvilket også er en stor fordel. For å unngå at bladene ruster, er det viktig at du ikke lar hagesaksen ligge igjen ute i fuktig vær. Dette er dog lettere sagt enn gjort, men med et rødt håndtak er det lettere å få øye på sekatører i blomsterbedet.

Oppsummering

Hvem skulle trodd at en hagesaks kan komme med så mange profesjonelle og brukervennlig egenskaper. ARS VS-7XZ er en utmerket sekatør som passer for erfarne hage-entusiaster og de som ønsker seg det lille ekstra under arbeidsøkten.

Kvaliteten og egenskapene gjenspeiler seg dog i prisen, hvilket er noe stiv. Men her får du absolutt det du betaler for. En smartlås, hurtiglås, optimalisert vinkel for kutting, rullende og ergonomiske håndtak legger til rette for en profesjonell økt i hagen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Hagesaks
Vekt 0,21 kg
Lengde 18 cm
Farge Rød

Gardena SchnippSchnapp XL

Gardena SchnippSchnapp XL test

Trenger du en ekstra stor og praktisk universalsaks? Gardena SchnippSchnapp XL er et kvalitetsprodukt som egner seg like godt på kjøkkenet, som til mindre arbeidsoppgaver i hagen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Selv om du ikke har den største hagen og de tykkeste buskene, er det fortsatt godt å ha en beskjæringssaks på lager. Kanskje har du en urtehage eller mindre blomster som trenger stell? Da vil universalsaksen fra Gardena, SchnippSchnapp XL, være et ypperlig tilskudd på kjøkkenet eller i boden.

Som navnet sier, er denne hagesaksen ekstra stor. Dette er en Tyskprodusert hagesaks, som lover pålitelighet, topp ytelse og en kontinuerlig innovasjon. Etter våre tester kan vi si at Gardena SchnippSchnapp XL virkelig holder mål. Dette er saksen for de som trenger en praktisk universalsaks til flere arbeidsoppgaver.

Beskjæringssaksen kommer utstyrt med spesialslipte blad, som alltid lager presise og ekstra lange snitt. Selv om modellen er noe større enn andre hagesakser, sørger den ergonomiske utformingen for at du alltid har et godt grep.

Gardena SchnippSchnapp XL har en samlet lengde på 210 mm, og en garantiperiode på 25 år. Om du liker å bruke hansker i hagen, kommer du ikke til å ha problemer med å manøvrere denne praktiske saksen. Både det øvre og nedre bladet er produsert i rustfritt stål, for lett vedlikehold og ekstra lang levetid.

Brukervennlighet

Gardena SchnippSchnapp XL er ekstra stor, noe som ligger i navnet. For noen kan dette være en stor fordel og øke brukervennligheten. Særlig om du bruker tykkere hagehansker når du er ute.

Denne hagesaksen kan brukes av både høyre- og venstrehendte, hvilket gjør den veldig brukervennlig. I tillegg sørger det gode grepet for at saksen alltid ligger sikkert og godt i hånden. Dette skyldes de myke delene på håndtaket.

Et ergonomisk håndtak kommer alltid godt med, men denne hagesaksen har en generell ergonomisk utforming. Det er ikke alle hagesakser som tar hensyn til venstrehendte, men det gjør altså Gardena SchnippSchnapp XL.

Det er ikke alle som har tid, eller ønsker å bruke tid, på vedlikehold og skånsom rengjøring av hagesakser. Hvis du faller inn i denne kategorien, kan du glede deg over at Gardena SchnippSchnapp XL har rustfrie blader og tåler mange runder i oppvaskmaskinen.

Fordeler:

 • Passer for både høyre- og venstrehendte
 • Rustfri og tåler maskinoppvask
 • Flere bruksområder – både på kjøkkenet og i hagen
 • Lang levetid og garantiperiode
 • Food Safe

Som allerede nevnt er Gardena SchnippSchnapp XL en hagesaks som passer utmerket for både høyre- og venstrehendte. Det godt å se at flere produsenter nå legger til rette for venstrehendte. Mange vil også sette pris på at hagesaksen kan vaskes i oppvaskmaskin, for enkel rengjøring.

Skulle du legge fra deg saksen i hagen, trenger du ikke å bekymre deg for rust. Gardena SchnippSchnapp XL er nemlig en rustfri hagesaks, selv om vi alltid anbefaler riktig oppbevaring uten fuktighet.

Det er ikke mange hagesakser som kommer med en garantiperiode, men det gjør Gardena SchnippSchnapp XL. Med en garanti på 25 år, lover produsenten en saks av ypperste kvalitet. Mange forbruker vil nok sette pris på de mange bruksområdene hagesaksen har.

Saksen kan like gjerne brukes i urtebedet og til blomster, som til hobbybruk og på kjøkkenet. Takket være Food Safe teknologien, vil ikke saksen påvirke smak eller kvaliteten til mat. Denne funksjonen er også nyttig når du klipper av ferske urter til middagen.

Oppsummering

Det er ikke alle som har behov for kraftige og robuste hagesakser. I slike tilfeller vil en universalsaks være et godt alternativ. Gardena SchnippSchnapp XL er en ekstra stor universalsaks, som gir deg høy ytelse og rene, lange kutt.

Gardena SchnippSchnapp XL kan brukes til matlaging og i urtehagen, uten at råvarene blir påvirket på smak eller kvalitet. Et ergonomisk håndtak kommer godt med og vi setter pris på at saksen kan brukes av både høyre- og venstrehendte. SchnippSchnapp XL er et solid valg av universalsaks, for de som trenger et ekstra stort redskap å arbeide med.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Hagesaks
Vekt 0,12 kg
Lengde 210 mm
Farge Blå og svart

Nyttig å vite om hagesaks

Hagesaks, beskjæringssaks, sekatører og håndbeskjærer – kjært barn har mange navn. En hagesaks er nyttig redskap som enhver gartner og hageentusiast bør har på lager. En riktig god hagesaks skal være en forlengelse av armen og etterlate seg rene kutt på stilker og grener.

For å holde hagen velstelt, er det viktig at du bruker en beskjæringssaks for å trimme skudd, fjerne døde grener og stimulere en ny og bedre vekst. Dette etterlater deg med en sunn platen, hvis du steller med den regelmessig.

Hagesakser er spesielt nyttig om du har frukttrær eller andre buskvekster i hagen. Da er det mulig å kontrollere avlingen eller gjøre denne større, ved å holde treet sunt, friskt og stimulere ny vekst gjennom sesongen.

En hagesaks er ikke det samme som saksen du har på kjøkkenet. Den må være robust nok til å klippe gjennom harde, tøffe grener og skal gi deg sikkerhet og komfort under arbeidsoppgaven.

Ulike type hagesakser

Vi kan skille mellom en lett, middels og tøff hagesaks. De lette variantene egner seg godt til blomster og mindre busker. Dette er enkle hagesakser med et utseende du nok kjenner igjen. Redskapene får jobben gjort, men er ikke tøffe nok til å ta de tykkeste grenene.

En middels tøff hagesaks vil gi deg noe mer kraft enn en enkel variant. Her får du bedre egenskaper og en høyere ytelse. Som regel har disse hagesaksene lengre holdbarhet og kan benyttes til hverdagslig bruk.

De tøffeste modellen har den aller beste ytelsen. Det er som regel her vi også finner den beste ergonomien og brukervennligheten. Her kan du klippe tykkere grener på mindre trær og store busker.

Videre skiller vi mellom sideskjær og motskjær. Det er viktig at du velger riktig type hagesaks til arbeidet, slik at du ikke skader plantevevet på levende planter. Hvis du er usikker på hvilken hagesaks du har, kan du se på hvordan bladene møtes og treffer hverandre.

Sideskjær eller motskjær?

Beskjæringssakser finnes med motskjær og sideskjær. Når bladene møter hverandre, kaller vi dette for motskjær. Denne plasseringen av bladene er effektiv for å fjerne døde, tørre grener. Du ender opp med rene kutt som blir enklere å klippe.

Dersom bladene overlapper hverandre, kalles det er et sideskjær. Sakser med sideskjær egner seg godt dersom du skal kutte friske grener på busker, roser og andre blomster. Det lønner seg å ha begge variantene på plass, selv om du ikke har døde eller tørre grener i hagen akkurat nå.

Det er viktig at ikke en hagesaks med sideskjær brukes på tørre grener. Dette kan nemlig skade bladet og gi deg et hakket resultat. Hvis du er usikker på hvor tørr grenen er, anbefales det at du bruker en hagesaks med motskjær for å være trygg – men sørg for at grenen er død først.

Vedlikehold av hagesaks

Du ønsker naturligvis at hagesaksen skal vare deg lenge, år etter år. Det hjelper naturligvis å gå til innkjøp av en saks med høy kvalitet, men du må også gjøre din del for å holde saksen skarp og optimal.

Hagesakser brukes gjerne flittig, og det er ikke uvanlig at den blir liggende igjen i hagen å slenge. Men dersom den ikke oppbevares rett, risikerer du å få en rusten saks. For å sikre at saksen varer ut hele sin levetid, bør den lagres innendørs uten fuktighet.

For å rengjøre saksen kan du bruke lett såpe og lunkent vann. Om uhellet først har vært ute, kan du prøve å reparere skadene ved å bruke stålull på hagesaksen. For best mulig resultat må den demonteres, slik at du kommer til over alt.

Hvis du ikke vil risikere at bladene ruster, anbefales det at du bruker en hagesaks i rustfritt stål. Det kan også være lurt å se etter en smartlås, slik at du sikrer en tryggere oppbevaring og forlenger levetiden.

Skal hagesaksen slipes?

Hvis du ønsker at hagesaksen skal vare lengst mulig og alltid gi optimale resultater, bør den slipes i ny og ne. Tenk deg en vanlig saks på kjøkkenet – den blir dvask og dårligere med tiden. En hagesaks kan slipes med et vinklet bryne, fra bunnen og oppover.

Du behøver ikke å slipe saksen, men det gir absolutt bedre resultater. Har du først investert i en god saks, vil dette være en naturlig del av vedlikeholdet. Husk saksen også kan bli svak i bladet av dårlig oppbevaring.

Noen blad skal ikke slipes. Dette gjelder blader som allerede er presisjonsslipt. Det er også mulig å bytte ut bladene på enkelte hagesakser, hvilket kan være en fordel om du har lite erfaring med sliping fra før.

Brukervennlige hagesakser

Det er stor forskjell på brukervennligheten til hagesakser. Noen håndtak kommer med et gummibelegg som sikrer deg et godt og behagelig grep. Dette er absolutt å anbefale om du arbeider med harde grener og tøffere oppgaver.

Det kan også være en fordel å se etter hagesakser med god demping. Hvis hagesaksen har en fjær, vil du ikke føle «sjokket» når bladene treffer hverandre. Igjen er demping en stor fordel når du kutter tykke og harde grener.

Videre finnes det noen blad som utstyrt med et non-stick belegg. Dette er en fordel om grenene er seige eller inneholder mye selje. Dersom du føler at hagesaksen setter seg fast i grenen, må du ikke bruke mye kraft for å tvinge den gjennom – dette kan skade bladet.

Se heller etter en hagesaks som er skapt for å takle seige planter og grener, dersom dette er et hyppig problem i hagen din.

Hagesaks pris

Som med alt annet i livet, vil prisen ofte reflektere kvaliteten på produktet. Hagesakser er i utgangspunktet ganske billige, og de fleste ligger godt under 1 000 kroner. De aller beste modellene vil ligge på mellom 500 og 700 kroner, mens de billigste koster kun noen få hundrelapper.

Det viktigste er at du velger en modell du er komfortabel med og som gir deg de kvalitetene du trenger. Har du skjøre håndledd og hender, kan det lønne seg å betale litt ekstra for mye komfort og god demping. Det samme gjelder de som bruker hagesaksen hyppig.

Prisen behøver ikke å reflektere levetiden til hagesaksen, men den gjenspeiler ofte kvaliteten. Jo høyere kvalitet kroppen og bladene har, desto bedre levetid kan du forvente. Til syvende og sist er det opptil deg å vurdere hvor mye du ønsker å legge ned i et godt hageredskap.

Hvilken hagesaks skal jeg velge?

Akkurat som med andre hageredskaper, finnes det ikke alltid et fasitsvar på hvilken modell som er best. Her gjelder det å tenke gjennom eget behov, og dermed ta en vurdering. Den saksen som passer best til naboen, er ikke alltid den beste hagesaksen for dine busker.

Hvilke planter, busker og trær har du i hagen? Er grenene tøffe, tykke eller kanskje mindre? Skal du i hovedsak arbeide med frukttrær eller blomster? Jo tøffere grenene er, desto mer kraft og styrke trenger du fra saksen.

Du bør også legge vekt på hvor sterk du selv er i hendene. Et godt og ergonomisk håndtak vil sørge for at du ikke må bruke like mye kraft og motstand på egen hånd, hvilket kommer godt med. Husk at saksene som koster litt ekstra, også har en høyere kvalitet og levetid.

Saksene av høy kvalitet er ikke spinkle, men skal enkelt kunne klippe over grener med en tykkelse på omtrent en lillefinger. De beste saksene kan ta større grener, gjerne opptil 20-25 cm. Vi håper denne testen har gjort det litt lettere å ta det rette valget for hagen din.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo