Beste bredbånd – Test av fiber og bredbånd

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Det finnes etter hvert en drøss med leverandører som tilbyr bredbånd. Nå trenger du ikke lenger gå deg vill i jungelen av tilbud.  Vi har nemlig laget en oversikt for deg, over de fem beste selskapene og det de tilbyr. Vi kårer også beste bredbånd 2024.

Ting å tenke på når du velger bredbånd

Etter å ha lest gjennom vår vurdering av leverandørene over, vet du nok litt mer om hva du kan forvente av et bredbånd og et fiberbredbånd. Heldigvis har de gjort det enkelt for deg å finne frem til hvilket abonnement hver enkelt leverandør kan tilby. Dette avhenger av hvilket nett som er tilgjengelig i ditt område. Noen steder kan kun bredbånd via kobbernettet tilbys, mens andre steder er et lynraskt fibernett tilgjengelig. Selv om det ikke akkurat nå finnes det nettverket du ønsker der du bor, kan dette fort endre seg. Det bygges stadig ut, og ting endrer seg raskt.

Det første dere burde se på er hvor stor hastighet dere trenger per måned. Hvor mange er dere i familien, og hvilket forbruk dere har. Om alle bruker store mengder data og er pålogget samtidig, kan nettet fort bli tregt om du ikke har valgt en tilfredsstillende pakke. Husk på at nedlastning, strømming og spilling krever et stabilt nett for å fungere optimalt. Om du er i tvil, bør du heller gå opp til et abonnement som har litt bedre kapasitet. Da har dere litt å gå på.

Noen leverandører tilbyr også tv-pakke i kombinasjon med bredbånd. Dette er en god løsning, om dere allikevel skal ha tilgang på tv. Det er forskjellig hvem de ulike leverandørene av bredbånd samarbeider med, så se nøye gjennom dette. Da kan du velge den med den tv-pakken dere har mest bruk for.

En annen løsning når det gjelder bredbånd, er å velge et mobilt ett. Dette kan tas med på tur, og krever ingen installering. Det krever heller ikke graving, og kan tas i bruk svært raskt. Om du bestiller dette, får du ofte en mini-ruter tilsendt i posten, og vipps så kan du ta med nettet overalt.

Leverandørene vi har tatt for oss over, er alle kvalitetsleverandører du kan stole på. De er leverandører som har eksistert lenge, og som har fornøyde kunder å vise til. Alle har gode ordninger når det gjelder kundeservice, og de er tilgjengelige for spørsmål om du måtte ha noen.

Når du velger bredbånd, bør du også være på jakt etter gode tilbud. Du kan også se vår oversikt over norges billigste bredbånd. Den oversikten oppdateres løpende. Man kan også være oppmerksom på at leverandørene ofte tilbyr de gratis musikk, abonnement på strømmetjeneste inkludert, gratis lagringsplass eller gode pakkerabatter. Vi ønsker deg lykke til, med å finne det beste bredbåndet for dere!

Altibox – Best i test bredbånd 2024

Altibox test logo

Hos Altibox kan du velge om du kun vil ha et lynraskt fiberbredbånd, eller en pakke som inkluderer TV. Når du kjøper begge disse samtidig vil du få en svært god pakkerabatt. Tv-pakken de leverer er den samme som fra Altibox. Med i pakken vil du få med dekoder, og bredbånd med den hastigheten du ønsker. Om du velger denne pakken får du i tillegg til lynraskt bredbånd, en lukrativ tv-pakke.

Finn beste bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Denne inneholder 15 faste kanaler, 50 valgfrie poeng, app fra Alitibox, 500 timers opptak, programarkiv og muligheten til å spole og pause det du ser på. Når det gjelder denne pakkeløsningen, har de tre ulike pakker du kan velge mellom. Den mest grunnleggende pakken har bredbånd med 100 mbps, og koster rundt tusenlappen. Standardpakken har 500 mbps, og pluss-pakken har hele 1000 mbps. På sistnevnte får du også med V series and film, som gir deg en drøss med serier og filmer uten ekstra kostnad.

Om du ikke ønsker tv-pakke, kan du velge å kun bestille fiberbredbånd fra Altibox. Her tilbyr de fire ulike abonnementer vi skal se litt nærmere på. Det enkleste heter fiber 100, og har en hastighet på 100/100 mbps. Dette passer best om du har enkel nettbruk, uten for mye nedlasting og stRømming. Hastigheten er fortsatt god, men om du bruker nettet mye, bør du nok velge en av de større pakkene. Fiber 100 koster 639,- i måneden, noe som er en grei pris for det du får.

Fiber 300 er tilbudet som har hakket bedre hastighet. Med 300/300 mbps er for deg som vil ha god kapasitet, og som trenger rask internett hjemme. Prislappen på denne ligger i skrivende stund på 839,- i måneden. Om dere er flere i familien, og alle har høyt forbruk, vil dere gjøre lurt i å velge Fiber500. Dette nettet har en hastighet på 500/500 mbps, og gir rask internett til hele familien. Prislappen på 999,- i måneden er det heller ikke noe å si på. Flaggskip-pakken fra Altibox heter Fiber 1G, og gir et lynraskt fiberbredbånd. Her kan mange bruke nettet aktivt samtidig, uten at hastigheten reduseres i det hele tatt. Gaming, strømming, nedlasting, surfing, valget er deres.

Før du kan bestille en av disse pakkene, må du naturligvis sjekke hvilket nett som er tilgjengelig der du bor. Dette gjør du enkelt ved å skrive inn din adresse på Altibox sine nettsider. De vil da raskt la deg vite hvilken hastighet du kan få. Dette endres hele tiden, og selv om din ønskede hastighet ikke er tilgjengelig per i dag, kan det fort bli det. Vurder også om en pakke med tv, kan passe for dere i familien. Det vanker alltid rabatter når du bestiller bredbånd og tv fra samme leverandør. Altibox tar godt vare på kundene dine, og har en hjelpsom kundeservice du kan kontakte ved behov. De har også en fin seksjon med spørsmål og svar, som kanskje kan gi deg svar på akkurat det du lurer på. Vi anbefaler også å lese gjennom deres «bedre » seksjon, for å få gode tips til optimal WI-FI dekning.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 68,6 – Testvinner
 • Norsk kundebarometer – tilfredshet: 73,1 – Testvinner
 • Norsk kundebarometer – lojalitet: 79,5 – Testvinner
 • Bredbåndtest.no – Priser DSL: Produktet ikke tilgjengelig
 • Bredbåndtest.no – Priser fiber: Rangering 4 av 4

NextGenTel

NextGenTel test logo

Med et bredbånd fra NextGenTel er du garantert dekning over hele Norges land. Hastigheten vil riktignok variere litt, alt etter hvor i landet du er, men du vil finne en jevnt over god dekning uansett. Det første NextGenTel ber deg er å oppgi er adressen din. Ved hjelp av denne kan de la deg vite akkurat hvor kraftig bredbånd de kan tilby der du er. Ved hjelp av denne vil du raskt få et bedre bilde av hvilken bredbåndshastighet du kan se frem til. Dette er en flott funksjon, som gir deg et veldig godt bilde, og gjør sammenligning med andre leverandører lettvint.

Mens det på noen adresser kun kan tilbys en enkel kobberlinje med lav kapasitet, kan andre adresser få en superrask pakke som passer for hele familien. På noen adresser vil også flere ulike løsninger være tilgjengelige. Da er det opp til deg å avgjøre hvor raskt du trenger at ditt nett er. Prisen vil også variere deretter, men om dere er en hel familie som skal bruke nettet, vil det lønne seg å ha et raskt nett, som ikke skaper irritasjon og krangler i hverdagen. For å velge fiber, oppgir du også adressen din, for å vite hva de kan tilby.

NextGenTel bygger stadig fiber i nye områder. På nettsidene deres kan du oppdatere deg på hvor de bygger, eller planlegger å bygge akkurat nå. Du kan også chatte direkte med en selger, som vil hjelpe deg på veien mot det perfekte bredbåndet. Om du foretrekker å bli kontaktet på telefon, finnes det også muligheter for det.

Gjennom å snakke direkte med en selger, vil du få et bedre bilde av hva de ulike bredbåndene leverer. Det er store variasjoner når det kommer til opplastingshastighet og hastighet på nedlastning. Når du vurderer hvilket du trenger er det fint å ta en vurdering på ditt og din families behov. Om nettet brukes svært lite og kun til å surfe på nettsider, vil du ikke trenge så god hastighet som om dere laster ned filmer eller streamer underholdning.

De fleste av bredbåndene fra NextGenTel har en leveringstid på 4-6 uker. Det vanligste er at du betaler en månedlig pris på bredbåndet. Denne varierer etter hvilken pakke du har valgt. Etablering og frakt av utsyr kommer i tillegg. Leie av ruteren er inkludert i månedsprisen, og hver pakke kommer med en 12 måneders bindingsperiode.  Om du ikke er av de som fortsatt bruker fast-telefon, må du også betale linjeleie i tillegg.

Den enkleste pakken fra NextGenTel heter bredbånd 5, og har en lav kapasitet. Denne passer best om du er en som skal bruke nettet, eller om det er få brukere. Om dere er en familie, hvor alle vil game, surfe og strømme samtidig bør dere ha et kjappere nett. Bredbånd 60, kan da være et utmerket valg. Her ligger nedlastningen på mellom 40 og 90 Mbps, og opplastnings-hastigheten på 10-30 Mbps.

Dekningen til NextGenTel er på landsbasis svært god, og med et nett fra dem kan du være sikker på at du alltid har gjort et godt valg. DE har også en rekke tilleggstjenester, som kan gjøre løsningen du velger enda bedre.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 58,1
 • Norsk kundebarometer – tilfredshet: 63,0
 • Norsk kundebarometer – lojalitet: 62,7
 • Bredbåndtest.no – Priser DSL: Rangering 3 av 3
 • Bredbåndtest.no – Priser fiber: Ikke offentlig kjente priser

Finn beste bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Telia bredbånd (tidligere Get)

Telia bredbånd

Med et bredbånd fra Telia (tidligere Get bredbånd), kan du få hastigheter fra 100 til 1250 mbps. De tilbyr en rekke spennende pakkeløsninger, med svært godt innhold. Når du finner den pakken du har lyst på, må du fylle inn adresse for å se om denne kan leveres der du er. Deres bestselgende pakkeløsning heter Bredbånd 250. Denne er kraftig nok til at flere kan være på nett samtidig.

Den inkluderer også tv-pakken Start og 250/15 Mbps bredbånd. Om nett og tv-behovet ditt er litt mindre har de også Bredbånd 100, med 100/10 Mbps bredbånd. Om dere derimot er mange som skal på nett, og vil ha noe som går kjappere, vil Bredbånd 500 eller 1250 tilfredsstille de fleste ønsker og behov. En fellesavtale gjennom borettslag og sameiet er også tilgjengelig.

Om du ikke vil ha en pakke som inkluderer Tv-pakke, tilbyr de også pakker med kun bredbånd. Disse pakkene deles inn i samme hastigheter som de som inkluderer TV. 100, 250, 500 og 1250 for de som ønsker de beste hastighetne. Med alle disse pakkene får du også tilgang til Trygg på nett-pakken som inkluderer antivirus for familien.

Selve modemet har en fast pris på 499,-, mens selve pakkene varierer fra 569,- til 999,- per måned. Om du går for topp-pakken får du enormt mye nett for pengene, da denne har en fart på 1250 Mbps ned og 50 Mbps ned. Om du skal ha både tv og bredbånd, vil det imidlertid lønne seg å få begge fra samme leverandør. Dette gir deg en flott pakkerabatt, som vil gjøre at du sparer mye i lengden.

For deg som bor et sted hvor det ikke finnes fastnett, kan du sjekke ut deres trådløse bredbånd. Med dette får du ubegrenset data til en fast månedspris. Dette har en enkel installasjon, og monteres uten å måtte grave. Dette er en nyhet som er perfekt for alle som ikke har tilgjengelig bakknett. Hastigheten på dette nettet er det heller ingenting å si på.

Bredbånd fra Telia har mange fordeler. En av dem er at du ikke har bindingstid. Dette er kjekt om de vet du skal flytte, eller bare bor midlertidig på en adresse. Det at Telia tilbyr dette, viser at de vet at de har et godt produkt. Du kan også bytte hastighet på nettet, når enn det passer deg. Kanskje du etter hvert merket at du trenger et nett med bedre kapasitet. Det å oppgradere, er da problemfritt. Den gratis skylagringen gir dem også et stort pluss i boka.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 60,5
 • Norsk kundebarometer – tilfredshet: 60,5
 • Norsk kundebarometer – lojalitet: 73,5
 • Bredbåndtest.no – Priser DSL: Ikke i produktporteføljen deres
 • Bredbåndtest.no – Priser fiber: Rangering 2 av 4

Finn beste bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Homenet

Homenet test logo

Homenet reklamerer med at de har en fast lav pris, og raskt bredbånd. Etter et raskt søk på nettsiden deres vil du få svar på hvilket brebånd de kan levere på din adresse. Du vil også få oppgitt hvilket WiFi du kan ha hjemme. Du kan da velge om du vil ha integrert modem/hjemmesentral, eller en garantert dekning i hele boligen din. Det vil variere alt etter hvor i landet du er, hvilket nett det er tilrettelagt for hos deg.

Om dere er mange som skal bruke nettet, bør du forsikre deg om at det er raskt nok. Det blir fort mye unødvendig krangling og irritasjon i hverdagen, om nettet lugger eller går for treigt. Vurder derfor nøye linjehastighet opp mot hvilken bruk som er vanlig hos dere. Om du har barn i huset som er glad i å game, er det en nødvendighet at nettet tåler litt trøkk.

Hvis du ikke allerede har fasttelefon, tilkommer også hos Homenet en månedlig pris på leie av linje. Om du ikke har fasttelefon eller internettkobling via telefonuttak i veggen, vil du også måtte betale et tillegg for å få dette montert. For å få internett-tilgang vil du også trenge et modem. Dette betaler du kun frakt på å motta. Alle bredbånds-løsningene har en bindingstid på 12 måneder, noe som er problemfritt for de fleste.

Homenet leverer også fiberbredbånd, med eller uten tv-pakke. Hva de kan tilby her, sjekker du også enkelt ved å skrive inn telefonnummer, eller adresse på deres nettsider. Homenet samarbeider med både Riksnett og Viasat, så sjansene for en god kombinasjonspakke er absolutt til stede. De tilbyr også lynraskt fiberbredbånd til borettslaget. Om de ikke per dags dato kan levere til din adresse, kan du enkelt sjekke om dette er noe som er under planlegging. 80 000 kunder i hele Norges land har allerede valgt en bredbånd- eller fiber-løsning fra Homenet. Vi tviler på at alle disse tar feil.

Homenet fremstår alt i alt som en solid leverandør med mange gode løsninger. Det at de også tilbyr løsninger med tv-pakker er supert. De har også en bra kundeservice-løsning, hvor du kan ta kontakt på flere forskjellige måter. Enten du foretrekker å snakke direkte med en kundebehandler på chat, eller foretrekker telefon, har de løsning på det. Om du har spørsmål som ikke haster, kan du også benytte kontaktskjema på hjemmesiden deres.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 58,1
 • Norsk kundebarometer – tilfredshet: Ikke vurdert innenfor de 4 beste i bransjen.
 • Norsk kundebarometer – lojalitet: Ikke vurdert innenfor de 4 beste i bransjen.
 • Bredbåndtest.no – Priser DSL: Rangering 1 av 4
 • Bredbåndtest.no – Priser fiber: Rangering 1 av 4

Finn beste bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Telenor bredbånd

Telenor test logo

Telenor har en ryddig og oversiktlig nettside, der det er lett å se hva de tilbyr. Dette gjør det lett for deg når du vurderer hvilken bredbåndsløsning du skal gå for. Et bredbånd via fibernettet går adskillig raskere enn et bredbånd via kobbernettet, og gode oversikter gjør det lett for deg å velge. Bredbåndene fra Telenor er allikevel svært stabile og byr på god hastighet. Det raskete nettet kalles Topp fart. Dett er et navn som beskriver det godt.

Hastigheten på denne løsningen er fra 30 til 75 Mbit/s (nedlasting) og 8,1-25 Mbit/s (opplasting). Om dette er mer enn du har bruk for, tilbyr de også fire mindre pakker. Disse går under navnene basis, prisgunstig, bestselger og mye fart til hele familien. Prisnivået ligger mellom 469,- til 669,-per måned. Etableringsavgiften ligger litt lavere enn hos de andre leverandørene, og er i skrivende stund på kun 399,-.

En stor fordel er at alle abonnementene inkluderer sikkerhetspakke og nettvern, til din pc. Når det gjelder fibernett, får du her en hastighet raskere enn lynet. De tilbyr fire ulike abonnementer, som alle har ulik hastighet. Disse fire går også under svært beskrivende navn. Det med lavest hastighet er for deg med enkel internettbruk, og det neste for hjem med flere brukere på nett. Det nest raskeste er for familier med behov for ekstra kapasitet, mens toppvalget er for deg som ønsker det aller beste.

På alle disse pakkene får du 150,-i rabatt om du har tv i tillegg. Prisene for disse fiberløsningen ligger mellom 659,- og 1149,-. Også disse pakkene inkluderer nettvern og sikkerhetspakke til pc, noe vi syns er et stort pluss. Det er også viktig å notere seg at kunder i borettslag og sameie, vil få rabatterte priser. I tillegg til fiber, leverer Telenor også hybridfiber. Forskjellen på dette og vanlig fiber er at opplastingshastigheten kan være noe lavere.

Hjemmebredbånd mobil er en annen løsning Telenor tilbyr. Med denne løsningen har du topp internett uansett hvor i landet du er. Du er ikke avhengig av bakkenett, og får stabil Wi-Fi og et nettverk i verdensklasse. Dette abonnementet har ingen bindingstid, og kan sies opp når som helst. En annen fordel er at det ikke krever graving, og leveringen er svært raskt. Deres mobile hjemme-bredbånd finnes som tre ulike abonnementer, hvor prisene er konkurransedyktige. Det rimeligste abonnementet gir deg en hastighet på 10 Mbit/s, mens toppvalget gir deg 60 Mbit/s. Alle disse gir ubegrenset datamengde, og hastigheten opprettholdes inntil 1 TB/1000 GB. Dette vil i praksis si at du kan se 1000 timer med film eller spille Fortnite i 10 000 timer før hastigheten reduseres. Imponerende sier vi!

Telenor har også en løsning for deg som vil ha med deg nett på hytta eller i båten. De fleste vil jo tross alt gjerne også ha mulighet å se på Netflix når de er på helgetur. Med en miniruter i lomma kan du beholde god internetthastighet hvor enn du er. Den eneste forutsetningen er at det er dekning der du er. Om du kjøper data-SIM, som er et ekstra SIM-kort, kan du også dele datamengden på ulike enheter.

Dette abonnementet har ingen bindingstid, og avsluttes når som helst. Når det gjelder datamengde og hastighet, vil du finne fem ulike abonnements-løsninger. Løsningen på 8GB er fin for deg som ikke trenger veldig mye nett, mens XXL løsningen med 200 GB, er for storfamilien hvor alle har høyt forbruk. Disse mobile bredbåndene kan enkelt bestilles på Telenors nettsider.

Om du må noe tidspunkt skulle ha behov for hjelp med bredbåndet, eller ha andre spørsmål, har Telenor en god kundeservice. Enten du trenger råd eller hjelp står de klare til å svare på dine spørsmål. Du kan nå dem på direkte chat, telefon eller mail. Bredbånd fra Telenor er en ryddig affære, og det er lett å få oversikt over alt de tilbyr. Her er du garantert å finne et fiber- eller bredbånd som passer for ditt bruk.

Resultater fra tester

 • Epsi kundetilfredshet: 59,9
 • Norsk kundebarometer – tilfredshet: 64,1
 • Norsk kundebarometer – lojalitet: 71,0
 • Bredbåndtest.no – Priser DSL: Rangering 3 av 4
 • Bredbåndtest.no – Priser fiber: Rangering 3 av 4

Finn beste bredbånd der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Kilder

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 5 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo