Billån test: De 5 beste billånene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Alle som har vært i kontakt med en eller annen bank i forbindelse med muligheten for å ta opp et lån vet hvor vanskelig det kan være å få en lånesøknad innvilget. Det er veldig mange detaljer som må være på plass, for at et lån skal være innenfor rekkevidde. Slik er det uansett hvilket lån du ønsker å ta opp, da både du og den aktuelle banken inngår en risikofylt avtale. Men i denne artikkelen skal vi fokusere hovedsakelig på billån. Dette er altså en test for billån. Og i forbindelse med det har vi plukket ut 5 forskjellige banker som vi skal vurdere i denne testen. Vi skal også finne ut hvilken bank blant disse som tilbyr beste billån 2024.

Har du lekt litt med tanken på en ny bil i det siste? Eller har du begynt å vurdere det litt mer seriøst? Da er det viktig at du har tungen rett i munnen, for det å kjøpe seg bil er nemlig ikke så enkelt som veldig mange tror. Det å kjøpe bil i seg selv er greit nok. Dette er en drøm mange har, og den er ofte forbundet med det å fylle 18 år og være i stand til å ta sertifikatet. Det er i hvert fall de reglene som gjelder her i Norge, men de varierer naturligvis hvor i verden du befinner deg. Men uansett bør bilkjøpet alltid være basert på bevisste valg. Det er veldig mange som går for det merket de synes er kulest, men det betyr ikke automatisk at det er et godt valg for deg og din spesifikke situasjon. Bilen du velger bør være praktisk også. Det sier seg selv at det å velge riktig biltype er en vanskelig oppgave. Og selv om det kan virke vanskelig til å begynne med, så er egentlig ikke det. Eksempelvis kan spørsmål og svar være en fin metode å finne ut av det på.

Hva skal bilen brukes til?

Dette er viktig å få på plass ganske tidlig. Skal du bruke bilen til mange og korte turer på butikken, eller er planen å cruise langt avsted langs fjell og fjorder? Det finnes forskjellige biltyper på dagens bilmarked, så dette er mye viktigere enn du kanskje tror. For sistnevnte kan en tradisjonell bensilbil være et godt valg, mens i førstnevnte situasjon kan kanskje en elbil være midt i blinken. Særlig om du bor et sted med relativt korte avstander.

Hvor stor bil trenger du?

Hvor stor bil trenger du egentlig? En ungkar som kjører rundt med en gjeng kompiser med dundrende bass hver kveld trenger ikke like stor bil som for eksempel en familiefar med kone og to barn.

Sbanken billån – Best i test billån 2024!

Sbanken billån Sbanken er en bank som kan hjelpe deg med forskjellige typer lån, deriblant billån. Enten du skal kjøpe deg ny bil, eller ønsker å flytte et eksisterende billån over fra en annen bank som du ikke er fornøyd med, så er dette noe Sbanken gjerne vil hjelpe deg med.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Sbanken tilbyr to typer lån til kundene sine, og det er billån og grønt billån. Forskjellen på dem er hovedsakelig størrelsen på renten, men det fungerer dog ikke slik at du kan velge hvilket lån du vil ha selv. Kjøpsobjektet er nødt til å oppfylle kravene til et grønt billån. I likhet med AS Financiering er søknadsprossen til Sbanken heldigital. Du kan bruke både datamaskinen og mobiltelefonen din når du skal søke lån hos denne banken. Enklere enn det kan det nesten ikke bli!

Billån

Sbanken tilbyr opptil 100 % finansiering i forbindelse med kjøp av bil. Men det er ingen hemmelighet at banken kan tilby deg en bedre avtale jo mindre du trenger å låne. Rentesatsene vil også variere med utgangspunkt i det. Og de vil se slik ut:

 • 65 % belåningsgrad: effektiv rente på 2,99 %
 • 80 % belåningsgrad: effektiv rente på 5,75 %
 • 100 % belåningsgrad: effektiv rente på 6,50 %

Om bilen du ønsker å kjøpe skulle vise seg å slippe ut mindre enn 120 gram CO2 per kilometer, så vil den regnes som en miljøvennlig bil. Og det fører til at bilen din oppfyller Sbanken sine betingelser for et grønt billån. Ved et grønt billån vil rentesatsene se slik ut:

 • 65 % belåningsgrad: effektiv rente på 2,49 %
 • 80 % belåningsgrad: effektiv rente på 5,30 %
 • 100 % belåningsgrad: effektiv rente på 5,85 %

Sbanken har også en lånekalkulator som du kan bruke for å skaffe deg en pekepinn på hva denne banken kan tilby deg. Ovenfor illustrerte vi dette med et eksempel, og det vil vi gjøre i forbindelse med denne banken også. Og vi vil ta utgangspunkt i det samme eksempelet. Eksempelet går ut på at du skal kjøpe en bruktbil for 100 000,- med 0 kroner i egenkapital og en nedbetalingstid på 10 år. Da vil Sbanken kunne tilby deg en nominell rente på 6,31 % og en effektiv rente på 6,50 %, som vi jo også så på ovenfor.

Fordeler

 • Det er svært praktisk at Sbanken er en bank som tilbyr flere typer lån, da det er mulig å samle alle lånene sine hos en og samme bank om det er noe man personlig ønsker å gjøre. Og da det er veldig fint at Sbanken gir folk den muligheten.
 • Også Sbanken er en bank som opererer med en heldigital søknadsprosess. I tillegg kan du bruke mobilen din om du foretrekker det over en datamaskin. Og det er uten tvil noe som er veldig praktisk i den digitale verdenen som vi lever i.
 • Det er også svært praktisk at de tilbyr opptil 100 % finansiering i forbindelse med kjøp av bil. Men til tross for det så er det ingen hemmelighet at de fleste banker kan tilby deg en bedre avtale om du ikke trenger 100 % finansiering. Og Sbanken er ingen unntak her.
 • En av de største fordelene med Sbanken er at de tilbyr et gebyrfritt billån til kundene sine. Det betyr at de verken ønsker at du skal betale etableringsgebyr eller termingebyr. Hos Sbanken er begge deler satt til 0,-.

Resultat

Selv om dette er en test for billån, så kan vi ikke unngå å nevne hvor praktisk det er at Sbanken tilbyr flere typer lån. Da får låntaker muligheten til å samle alle lånene sine i en og samme bank, noe som er veldig praktisk. Sbanken føyer seg imidlertid inn i rekken av banker som tilbyr opptil 100 % finansiering. Men det er en liten, men utslagsgivende detalj som får dem til å skille seg ut. Og det er at de opererer med etableringsgebyr og termingebyr til en verdi av 0 kroner. På grunn av denne lille detaljen har vi besluttet å kåre Sbanken sitt billån til beste billån 2024! Dette er uten tvil en veldig attraktiv avtale. Om du attpåtil er en person som er opptatt av miljøet, så vil nok du og Sbanken komme frem til en avtale som gagner begge!

DNB billån

DNB billån DNB er en bank som ønsker å hjelpe deg med finansiering av bil. For denne banken spiller det ingen rolle om det gjelder en bil som er splitter ny fra forhandler, eller om det er en bruktbil som kun regnes som ny fordi den er ny for deg personlig.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

DNB tilbyr fire forskjellige billån til kundene sine. Det betyr at du som kunde i DNB i teorien kan velge mellom fire forskjellige billån, men det fungerer naturligvis slik at du er nødt til å oppfylle betingelsene som DNB har satt. DNB har gitt billånene sine følgende navn:

 • Billån (for deg som er eldre enn 34 år)
 • Billån Ung (for deg som er 34 år eller yngre)
 • SAGA Billån (for deg som er SAGA-kunde)
 • Grønt Billån (om bilen du kjøper regnes som miljøvennlig)

Som kunde i DNB får du muligheten til å søke om lån utelukkende digitalt, noe som betyr at denne banken føyer seg inn i rekken av banker som følger med i tiden. Det er et element som er mer eller mindre avgjørende for at de skal overleve i denne moderne verdenen.

Billån

Som nevnt tilbyr DNB fire typer billån. Det er Billån, Billån Ung, SAGA Billån og Grønt Billån. Sistnevnte har vi vært borti tidligere i denne testen, og vet at det innebærer at kjøpsobjektet regnes for å være miljøvennlig. Her vil vi imidlertid ta utgangspunkt i førstnevnte. DNB sitt billån, med andre ord. På DNB sine nettsider blir dette beskrevet som et lån som gode betingelser. I tillegg gir de deg muligheten til opptil 100 % finansiering, samt opptil 10 års nedbetalingstid. Ovenfor har vi tatt utgangspunkt i et konkret eksempel. Eksempelet vårt har gått ut på å kjøpe en bruktbil til en verdi av 100 000 kroner, med 0 kroner i egenkapital og en nedbetalingstid på 10 år. Dette er imidlertid ikke noe som er mulig i DNB. Da gir DNB sin lånekalkulator oss følgende beskjed: «Ved en nedbetalingstid på mer enn 8 år, foreligger det et krav om minst 15 % egenkapital». Da skriver vi inn dette i stedet og får en nominell rente på 4,50% og en effektiv rente på 6,53 %.

Fordeler

 • Det er svært praktisk at DNB tilbyr flere typer billån. I praksis betyr det at du har muligheten til å presse rentekostnadene med utgangspunkt i situasjonen du befinner deg i. DNB forventer for eksempel ikke at en under 34 skal har samme utgangspunkt som er eldre.
 • Det betyr rett og slett at DNB vil tilby deg et lån som reflekterer situasjonen du er i på tidspunktet hvor låneavtalen inngås. Og det er veldig positivt, både for DNB som et finansielt alternativ og deg som potensiell låntaker i DNB.
 • I likhet med bankene vi har sett på ovenfor, så er DNB en bank som tilbyr opptil 100 % finansiering og 10 års nedbetalingstid. Størrelsen på lånet og nedbetalingstid er imidlertid noe som er nødt til å samsvare med hverandre.
 • Det er også svært praktisk at DNB tilbyr et alternativ for folk som kjøper en miljøvennlig bil. I forbindelse med lån i DNB, så er kjøpsobjektet nødt til å være en 0-utslippsbil for å oppfylle betingelsene for et grønt billån.

Resultat

DNB er et godt alternativ når du skal søke om billån. Men når det er sagt, så er det ikke hugget i stein at du kommer til å få ønsket ditt oppfylt her. Eksempelet vårt om et billån på 100 000 og en nedbetalingstid på 10 år, som vi brukte ovenfor er et godt eksempel på det.  

Nordea billån

Nordea billån Ikke overraskende så er Nordea også en bank som tilbyr finansieringshjelp i forbindelse med kjøp av bil til sine kunder. Som kunde i Nordea får du muligheten til å dra nytte av et knippe fordeler som de tilbyr til alle som ønsker å bli eller er kunde hos dem.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Nordea tilbyr hovedsakelig ett billån, men tilbudet du får vil variere med utgangspunkt i din økonomiske situasjon. I tillegg er det andre faktorer som spiller en elementær rolle her, og de skal vi ta en titt på i denne testen av Nordea som et potensielt alternativ. Denne banken tilbyr inntil 100 % finansiering i forbindelse med bilkjøp, med mindre du ønsker å anskaffe en bil som ikke er til hverdagslig bruk. Med denne typen bilkjøp opererer Nordea med noen litt andre lånebetingelser. Når det gjelder selve søknadsprosessen, så opererer Nordea med den samme enkle måten som vi har sett i forbindelse med bankene vi har testet ovenfor. Prosessen er digital, noe som fører til at den generelle prosessen går raskt unna.

Billån

Nordea tilbyr opptil 100 % finansiering i forbindelse med bilkjøp til sine kunder. Det gjelder i hvert fall kjøp av hovedbil. Om du ønsker finansieringshjelp til kjøp av en veteranbil, så er du nødt til å ha minimum 20 % i egenkapital. Som kunde i Nordea får du muligheten til å betale ned billånet ditt i løpet av 10 år. I tillegg til dette tilbyr banken deg en gunstig rente, som vi skal se et eksempel på nedenfor. De lover også at de sørger for trygghet mot heftelser og at du får finansiell frihet hos dem. Vi tar utgangspunkt i det samme eksempelet her som ovenfor. Om du skal kjøpe en bruktbil til en verdi av 100 000 kroner, ingen egenkapital og en nedbetalingstid på 10 år, så vil Nordea kunne innvilge et lån med nominell rente på 4,6 % og en effektiv rente på 6,44 %. Nordea har også sine egne kundeprogram som du kan melde deg inn i om du vil. Disse kundeprogrammene kalles Premium og Premium Next. Og om du er medlem i ett av dem eller organisert i enkelte organisasjoner, så vil dette presse rentekostnadene ned.

Fordeler

 • Nordea kan tilby deg finansieringshjelp både i forbindelse med kjøp av hovedbil og veteranbil. Sistnevnte er imidlertid ikke noe man absolutt må ha, og derfor forutsetter dette lånet at du kan stille med 20 % i egenkapital for å få innvilget lånesøknaden din.
 • Utover det så føyer Nordea seg inn i rekken av banker som opererer med gunstige betingelser i forbindelse med både nedbetalingstid og rentekostnader. I tillegg frister Nordea med finansiell frihet, noe som betyr at økonomien ikke trenger å være en stor bekymring.
 • Det er svært praktisk at Nordea også følger med i tiden og sørger for at låneprosessen foregår mer eller mindre automatisk over nettet. Da slipper denne banken at kundene lar være å velge dem på grunn av at låneprosessen deres er upraktisk.I tillegg er det positivt at det finnes muligheter for at et medlemskap i Nordea eller andre organisasjoner skaper positive ringvirkninger med tanke på lånemulighetene dine. Følgende medlemskap kan tilføre noe positivt for deg som kunde i Nordea:
 • Om du er Premium-kunde i Nordea
 • Om du er Premium Next-kunde i Nordea
 • Om du er organisert gjennom organisasjonen NITO
 • Om du er organisert gjennom organisasjonen Unio
 • Om du er organisert gjennom organisasjonen YS
 • Om du er organisert gjennom organisasjonen NAL

Resultat

Nordea er et godt alternativ i forbindelse med billån, særlig om du er kunde i ett av bankens fordelsprogrammer eller organisert gjennom organisasjoner som Nordea har et samarbeidsforhold med. Det er også svært positivt at Nordea tilbyr finansieringshjelp både når det gjelder kjøp av husstandens hovedbil og ønsket om å skaffe seg en veteranbil. Men når det er sagt, så er dette to litt forskjellige lån, som betyr at du er nødt til å oppfylle betingelsene som gjelder for det aktuelle lånet.

Santander billån

Santander billån Dette er en bank som egentlig heter Santander Consumer Bank, men dette navnet forkortes til Santander. Så det er dette navnet banken som går under til vanlig, og som folk flest kjenner dem som.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Santander er en bank som har kunnskap til å hjelpe deg med både forsikring, lån, kredittkort og sparing. Det er naturligvis svært praktisk, men i dette tilfellet er det lån – eller for å være enda litt mer nøyaktig, billån – som er hovedfokuset i denne testen. Når det gjelder søknadsprosesssen i Santander, så virker det som at den er veldig enkel. Også hos denne banken er dette en prosess som går mer eller mindre automatisk i og med at søknadsprosessen foregår digitalt.

Billån

Santander markedsfører seg selv med følgende setning: «Santander er størst på billån». Og her kan du søke hovedsakelig om to typer lån. Alternativene du får hos denne banken er «bil» og «bil uten kaskoforsikring». I denne banken så kommer altså valg av billån an på hvordan du ønsker å forsikre bilen du skal kjøpe. «Bil uten kaskoforsikring» betyr at du tenker å forsikre bilen med ansvarsforsikring eller delkasko, mens «bil» forutsetter kaskoforsikring eller bedre. Også i forbindelse med Santander bruker vi det samme eksempelet som ovenfor. Ved kjøp av en bruktbil til en verdi av 100 000 kroner, null egenkapital og en nedbetalingstid på 10 år, så vil du få et lån med en nominell rente på 5,00 % og en effektiv rente på 6,82 %. I tillegg til å hjelpe deg med billån, så vil et lån hos Santander automatisk gi deg gratis bilforsikring i 30 dager. Det er svært praktisk, særlig om du følger eksempelet vårt ovenfor og velger å kjøpe bruktbil fra en privatperson. Da kommer gratis bilforsikring godt med!

Fordeler

 • Det sies at Santander er størst på billån. Vi er imidlertid ikke helt sikre på om det stemmer helt, men denne banken er i hvert fall et veldig godt alternativ.
 • Hos denne banken får du muligheten til å velge selv hvordan du ønsker å forsikre bilen du skal kjøpe. Det er dette Santander tar bruker som utgangspunkt når de utarbeider et lånetilbud til deg, noe som er praktisk da banken ikke presser deg til noe.
 • Det er også veldig praktisk at Santander ikke opererer med det å ha en viss prosent i egenkapital som en forutsetning for verken det å innvilge lånet eller at du kan velge den nedbetalingstiden som du ønsker deg.
 • Om du inngår en avtale med Santander fungerer det også slik at du automatisk får gratis bilforsikring i 30 dager. Det er svært praktisk av flere grunner. For eksempel får du muligheten til å teste ut en forsikring i en periode uten å måtte betale for fullpris for det!

Resultat

Santander omtaler seg selv om den banken som er størst på billån. Dette er imidlertid en uttalelse som det kan være lurt å ta med en klype salt, i hvert fall til etter at du har fått testet ut dem ut i en lengre periode. Vi har imidlertid fått et inntrykk av at denne banken vil være et veldig godt alternativ i forbindelse med billån. Du får en 30 dagers gratis bilforsikring med på kjøpet ved å inngå en avtale med Santander, noe som uten tvil vil komme godt med.

AS Financiering billån

As financiering billån AS Financiering er en aktør som har spesialisert seg innenfor lån til kjøretøy. Dette kan med andre ord være banken for deg om du trenger et lån til bil, båt, caravan eller MC. Denne typen lån er nemlig denne bankens spesialitet.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Hos AS Financiering trenger du heller ikke å bekymre deg for at banken skal være skeptisk på grunn av bilen du ønsker å kjøpe. Denne banken tilbyr nemlig finansiering til kjøp av alle bilmerker. Dette inkluderer også elbiler og veteranbiler, hvis det er noe du er interessert i. Om du attpåtil er på jakt etter en bank som tilbyr deg en relativt enkel låneprosess, så tilbyr AS Financiering dette også. Denne banken har en heldigital søknadsprosess, så du kan søke om lån og signere med BankID når du sitter hjemme i din egen stue.

Billån

Når du skal sende inn en lånesøknad til AS Financiering, så blir du møtt av et skjema som må fylles ut. Dette er et skjema med informasjon om størrelse på lånet, hvor mye du eventuelt har i egenkapital og hvor mange år du ønsker å bruke til å betale ned på lånet. Hos AS Financiering kan du søke på billån til en verdi av 2 000 000 kroner. I tillegg tilbyr de opptil 100 % finansiering, så dette er det meste du kan få enten du kan stille med egenkapital eller ikke. Det beste er naturligvis å stille med så mye egenkapital som mulig. Hvor lang tid det vil ta å betale ned på lånet, vil variere med lånets størrelse som utgangspunkt. I lånekalkulatoren deres vil du se at de danner seg et bilde på hvor lang tid du trenger med utgangspunkt i informasjonen du fyller inn. Maksimum nedbetalingstid er 10 år. La oss illustrere det med et lite eksempel fra lånekalkulatoren deres. Eksempelvis om du vil låne til en bruktbil som koster 100 000, uten egenkapital og en nedbetalingstid på 10 år, så vil AS Financiering tilby deg en nominell rente på 4,50 % og en effektiv rente på 7,12 %.

Fordeler

 • Selv om dette er mer eller mindre en selvfølge i dagens moderne verden, så vil vi likevel nevne det som en fordel for denne banken. Søknadsprosessen hos AS Financiering er nemlig heldigital, noe som gjør det veldig enkelt å søke om lån.
 • AS Financiering vil være en attraktiv bank for veldig mange, da dette er en bank som tilbyr opptil 100 % finansiering i forbindelse med lån til kjøp av alle kjøretøy. Et lån hos denne banken forutsetter imidlertid at du kan og vil stille kjøpsobjektet som sikkerhet for lånet.
 • Denne banken kan hjelpe deg med finansiering opp til en verdi på 2 000 000, noe som er et imponerende nivå. I tillegg vil AS Financiering tilby deg en avtale som er tilpasset deg og din økonomiske situasjon, noe som er praktisk for de aller fleste som har regninger å betale.
 • Hos AS Financiering kan du velge selv hvor mange år du ønsker å bruke på å betale ned lånet. Lånekalkulatoren deres gir deg et låneestimat og da vil nedbetalingstiden samsvare med lånet. Men den generelle nedbetalingstiden er maksimalt 10 år hos denne banken.

Resultat

AS Financiering vil være et svært praktisk valg i forbindelse med billån, da denne typen lån er en av denne bankens spesialiteter. Da kan du føle deg helt trygg på at du er i gode hender, fordi dette er en bank som virkelig vet hva de driver med.

Få beste tilbud fra over 17 aktører

Les også: Billigste billån

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo