Caravanlån test: De 4 beste caravanlånene 2024

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi har undersøkt et utvalg av aktører som tilbyr caravanlån til kundene sine. Og blant disse kårer vi beste caravanlån 2024!

Sparebank1 caravanlån – beste caravanlån 2024!

Sparebank1 Caravanlån

Et caravanlån fra Sparebank1 gir deg muligheten til å gjøre drømmen om et caravanliv til virkelighet. Med dette caravanlånet er ikke bobil eller campingvogn noe du lenger kun kan skimte et sted langt ute i horisonten.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Det finnes banker som kun går med på å finansiere deler av kjøpet. Du er med andre ord nødt til å stille med en del av lånesummen selv. Men hos Sparebank1 kan du få låne hele kjøpesummen, så fremt du stiller objektet du kjøper som sikkerhet for lånet. Hos Sparebank1 trenger du heller ikke vente i evigheter på å få svar på lånesøknaden din. I stedet sørger banken for at du får svar på lånesøknaden din med det samme. Så det er bare å sette i gang, og så har du svaret ditt om et par minutter!

Caravanlån

Hos Sparebank1 kan du få innvilget et caravanlån uansett om det er bobil eller campingvogn du lurer på om du skal kjøpe. Hvis du for eksempel har lyst til å kjøpe en campingvogn, så må prisen på vognen være minst 10 000 for å få innvilget et lån hos Sparebank1. Og du trenger ikke en eneste krone i egenkapital. Det er låntaker som bestemmer hvor lang nedbetalingstiden skal være. Den nødvendige lengden kommer naturligvis an på størrelsen på lånet. Men den vanlige nedbetalingstiden er på mellom 1 og 15 år for caravanlån.

Dekning

Med et caravanlån fra Sparebank1 kan du finansiere kjøp av bobil eller campingvogn. Det spiller ingen rolle om du skal ha en fast campingplass som du reiser til, eller om tanken er at familien skal dra på roadtrip hver sommer. La oss si at caravanlånet ditt er på 500 000 med en nedbetalingstid som strekker seg over 5 år. Renten i Sparebank1 begynner på 3,05 %, og med dette utgangspunktet vil den nominelle renten være på 4,95 %. Medregnet tilleggskostnader vil du få en effektiv rente på 5,71 %. Et lån fra Sparebank1 forutsetter imidlertid at du har forsikret bobilen eller campingvognen din. Eksempelvis en campingvognforsikring hos Sparebank1 dekker innbrudd, tyveri, brann på alle campingvognens deler. Fortelt og annet fastmontert utstyrt gjelder også her.

Resultat

Sparebank1 tilbyr kundene sine en god deal når det gjelder finansiering av bobil og campingvogn. Selv om både den nominelle og effektive renten er noe høyere i denne banken sammenlignet med de andre bankene vi har sett på, så vil det være verdt det. Hos Sparebank1 foreligger det nemlig ingen krav om egenkapital. De lar deg låne hele kjøpesummen mot at du stiller kjøpsobjektet som sikkerhet for lånet. Og det er uten tvil en veldig god avtale, særlig for de som kan betjene et lån, men ikke har fått spart opp så mye! Kombinasjonen av dette har ført til at vi har valgt å kåre Sparebank1 sitt caravanlån til beste caravanlån 2024!

Nordea caravanlån

Nordea caravanlån

Nordea er en av Norges mest populære banker. Og derfor kommer det ikke som noen overraskelse at de også tilbyr caravanlån til sine kunder.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Dette er en bank som mer enn gjerne hjelper deg med å realisere bobil- eller campingvogndrømmen min. Men det forutsetter at du er i økonomisk stand til å stille med egenkapital. Jo mer egenkapital du har, jo lavere blir renten din.

Caravanlån

Et caravanlån fra Nordea kan brukes til å finansiere både bobil og campingvogn. Du er imidlertid nødt til å ha egenkapital, men kapitalens størrelse kan variere. Det betyr at Nordea er villige til å hjelpe deg med deler av kjøpesummen. Hvis du har mindre enn 20 % i egenkapital, så vil den nominelle renten havne på 4,50 %, mens den effektive renten vil være på 6,13 %. Hvis du derimot har mer enn 35 % i egenkapital, så vil du få en nominell og effektiv rente på henholdsvis 2,50 % og 4,05 %. Hos Nordea er det låntaker som avgjør hvor lenge vedkommende vil betale ned på lånet. Men det er vanlig å velge et intervall på mellom 1 og 15 år.

Dekning

Det er flere fordeler med å ta opp et caravanlån hos Nordea. Ved å være låntaker i Nordea vil banken først og fremst sørge for trygghet mot heftelser. I tillegg vil du få finansiell frihet og Nordea går med på å ta pant i kjøpsobjektet uavhengig av hvor gammelt det er. Nordea har dessuten sine egne bonusprogrammer og flere samarbeidspartnere. Og det er noe du kan dra nytte av hvis det er noe som gjelder for deg. Hos Nordea kan du være ordinær kunde, Premium-kunde og Premium Next-kunde, men det kan også være svært fordelaktig å være organisert (i enten NAL, NITO, Unio eller YS). Da vil du få et spesialtilbud i banken med en nominell rente på rundt 2,50 %. Nordea tilbyr også en betalingsforsikring. Dette er en forsikring som vil sikre at lånet ditt blir nedbetalt om du skulle være så uheldig å havne i en ulykke, bli alvorlig syk eller lignende.

Resultat

Om du allerede er kunde i Nordea og vurderer å undersøke mulighetene dine for et caravanlån, så har du ikke noe å bekymre deg for. Nordea er en bank som tilbyr en helt grei avtale til sine kunder. Og en enda bedre enn om du er Premium eller Premium Next-kunde! Som låntaker i Nordea har du muligheten til å velge nedbetalingstid selv. Men det forutsetter at du har en god del penger å bruke som egenkapital. Jo mindre egenkapital du har, jo dyrere blir rentekostnadene på lånet ditt hos denne banken!

DNB caravanlån

DNB Caravanlån

Hos DNB kan du ta opp lån både i forbindelse med kjøp av bobil og kjøp av campingvogn. Begge disse lånene havner under kategorien «caravanlån». Det spiller heller ingen rolle om hvor vidt kjøpsobjektet er splitter nytt eller «litt opp i årene».

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Om du er på utkikk etter noen som kan hjelpe med å finansiere drømmen din om å cruise langs veiene i bobilen din eller med en campingvogn på slep, så er du som kunde i DNB nødt til å stille med deler av kjøpesummen selv. Du må altså ha egenkapital.

Caravanlån

I likhet med Nordea, så opererer DNB med ulike rentesatser med hvor mye du har i egenkapital som utgangspunkt. For deg med mindre enn 20 % i egenkapital, så vil den nominelle renten var på 4,65 %. Men det stopper ikke her, for ekstrakostnadene skal legges til i prisen. Så den effektive renten vil være på 6,28 %. Hvis du derimot har litt mer i egenkapital, altså mellom 20 og 35 %, så vil den nominelle renten være noe mindre. Da vil denne renten synke til 3,65 %, og den effektive renten vil komme på 5,23 % i stedet for 6,28 %. Hvis ønsket om å kjøpe bobil eller campingvogn har vært til stedet lenge, så er det ikke utenkelig at du har spart opp en god del. Om du har 35 % eller mer i egenkapital, så vil DNB kunne gi deg en veldig god deal – en nominell rente på 2,99 % og en effektiv rente på 4,55 %.

Dekning

Når du tar opp et caravanlån i DNB, så samtykker du samtidig til at du er nødt til å forsikre kjøpsobjektet. Og dette er også noe som DNB mer enn gjerne hjelper deg med. Valg av forsikring forutsetter naturligvis hva du spesifikt har kjøpt – bobil eller campingvogn. Ved å ta en bobilforsikring hos DNB, så sikrer banken for at du ikke opplever mer enn 10 % bonustap ved skade. Hvis skaden skulle skje på en parkeringsplass, så trenger du ikke å bekymre deg for bonustap overhodet. Du får også muligheten til å tjene toppbonus raskt. Hvis du har kjøpt en campingvogn, så trenger du en campingvognforsikring. Campingvognforsikringen hos DNB dekker privat utleie to måneder i året og gjenstander du oppbevarer i campingvognen. En annen fordel du får med en campingvognforsikring hos DNB er at forsikringen også gjelder om campingvognen din er stasjonær i enten Sverige eller Finland. Dette forutsetter imidlertid at du har fast bosted i Norge til hverdags.

Resultat

DNB er en bank som tilbyr gode betingelser til kundene sine, både i forbindelse med caravanlån og forsikring av kjøpsobjektet etterpå. Det er imidlertid viktig å være klar over at den beste avtalen får du med utgangspunkt i hvor mye egenkapital du har. Jo mer egenkapital du har, jo bedre avtale kan DNB tilby deg!

AS Financiering caravanlån

As financiering caravanlån

AS Financiering er en bank som har spesialisert seg på caravanlån. Og denne banken vil kunne tilby deg gode betingelser uansett om det er en bobil eller campingvogn du ønsker å kjøpe deg.

> FÅ FLERE LÅNETILBUD: VELG DET SOM PASSER DEG

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Denne banken har vært i denne bransjen helt siden 1930, så du kan føle deg helt trygg ved å benytte deg av deres tjenester. Deres lån forutsetter at du er villig til å gi dem salgspant i objektet du kjøper eller stille med hele objektet som sikkerhet for lånet. Hos AS Financiering kan du betale ned caravanlånet ditt over en tidsperiode på maksimalt 10 år. Men de anbefaler deg at du tar blant annet kjøpsobjektet sin alder med i betraktningen når du velger hvor mange år lånet skal betales på.

Caravanlån

Som med de fleste andre banker, så opererer AS Financiering med to typer lån. Du kan velge å stille bobilen eller campingvognen du kjøper som sikkerhet for lånet, eller så kan du stille med en viss prosent i egenkapital. Hos AS Financiering kan du velge mellom tre forskjellige prisalternativer. Og hvilket prisalternativ som passer best for deg, baserer seg utelukkende på hvor mye du har i egenkapital. Dette er imidlertid noe du fyller ut i lånekalkulatoren deres. AS Financiering tilbyr caravanlån med en nominell rente som begynner på 2,85 %. Renten blir mindre jo mer egenkapital du har, og deres prisalternativer er som følgende: 0 – 19,99 %, 20 – 34,99 % og høyere enn 35 %.

Dekning

Når du har sendt inn en lånesøknad til AS Financiering så trenger du ikke å vente lenge. For de svarer deg så fort de bare kan. Hos AC Financiering kan du få inntil 100 % finansiering, men det vil naturligvis vises igjen på størrelsen på rentene dine. I tillegg får du muligheten til å betale ned lånet over en 10 års periode. Hvis det skulle vise seg at det henger ved noen heftelser ved bobilen eller campingvognen som du har kjøpt, så er dette noe AS Financiering vil hjelpe deg med.

Resultat

AS Financiering er en bank som gir kundene sine to gode alternativer i forbindelse med caravanlån. Som kunde i AS Financiering kan du velge om du vil stille kjøpsobjektet ditt som sikkerhet for lånet eller ikke. Alternativet til dette er å stille med en viss prosent i egenkapital for lånet. Så her vil du få en avtale som uten tvil passer deg og din økonomiske situasjon!

Hva er et caravanlån?

I denne artikkelen har vi sett på banker som tilbyr caravanlån. Men det er ingen selvfølge at alle vet hva et caravanlån er. Så hva mener vi egentlig med begrepet «caravanlån»? Caravan er et begrep som ble brukt om campingvogn, bobil og lignende i «gamle dager». Så en caravan er rett og slett det vi i dag kjenner som campingvogn eller andre typer mindre, flyttbare hjem på hjul. Men kjøp av campingvogn, bobil eller lignende er ikke noe alle har råd til å finansiere ut av egen lomme. Derfor er det gjerne sånn at man er nødt til å spørre en bank om hjelp, og da må man spesifikt søke om et caravanlån.

Har du sett? Billigste caravanlån.

Det er imidlertid viktig å huske på at forskjellige banker opererer med forskjellige betingelser. Derfor bør du undersøke grundig for å finne den banken som passer best til deg, dine behov og ikke minst – din økonomiske situasjon.

Alternativer til caravanlån

Det er relativt enkelt å få et caravanlån i 2024, men finnes det et eller flere alternativer hvis man rett og slett ikke liker denne type lån? Da har du for eksempel forbrukslån, men det er ofte forbundet med skyhøye renter som raskt kan komme ut av kontroll. Så hvis vi var deg, ville vi uten tvil vurdert et caravanlån!

Sammenlign tilbud fra 23 banker

Annonselenke. Eksempelrente: Eff.rente 21.82%, 25 000 o/12 mnd. Kostnad 2.776. Totalt kr 27.776 Ulike kort har ulike vilkår og renter.

Kilder for denne testen

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo