Beste TV-pakke i test (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

For å se på lineær TV, er man avhengig av å ha en TV-pakke. Dette er noe man får som betalende kunde hos en TV-distributør.

Har du barn? Da er det kanskje en TV-pakke som inkluderer Disney Channel og/eller Nickelodeon et must. Men etter hvert som barna blir eldre, så endrer behovene seg. Din 16 år gamle datter har kanskje ikke like stort behov for Disney Channel som hun hadde da hun var 6 år. Nå foretrekker hun kanskje TV2 Livsstil eller Discovery?

Poenget er at behovet for TV-kanaler endrer seg med årene, og da vil det naturligvis også være aktuelt å bytte TV-pakke. Det er også mange som endrer TV-pakke av andre grunner. Pris er ofte en viktig faktor i forbindelse med dette.

I denne artikkelen skal vi bli litt bedre kjent med begrepet TV-pakke. Hva er en TV-pakke, og er dette egentlig noe man trenger i dagens moderne samfunn? I tillegg til dette skal vi også gå i dybden på et utvalg av TV-pakker, teste dem og finne ut hvilken av dem som er «beste TV-pakke 2024».

Hva er en TV-pakke?

En TV-pakke er et begrep som viser til en samling av TV-kanaler. Innholdet i TV-pakkene kan imidlertid variere fra distributør til distributør.

Noen TV-distributører opererer med begreper som «grunnpakke» i forbindelse med deres TV-kanaler. Her er det imidlertid å huske på at innholdet i «grunnpakken» kan og vil variere med utgangspunkt i hvilken distributør du er kunde hos. Allente har ikke nødvendigvis samme «grunnpakke» som Telenor T-We.

Hvilken TV-pakke du skal gå for, er det imidlertid helt opp til deg å bestemme. Her er det vanlig å vektlegge en rekke faktorer, for eksempel innhold i de aktuelle TV-pakkene og prisen man må betale for nevnte TV-pakker. Når du skal velge TV-pakke, er det viktig at pakken du velger oppfyller behovene dine, og at du betaler en pris som du er komfortabel med.

Med det sagt, så står du helt fritt til å bytte TV-pakke når som helst. Det er ikke slik at du er nødt til å velge Allente igjen fordi det var det du valgte sist. Dersom Telenor T-We gir deg et bedre tilbyr, og du har lyst til å prøve det, så står du helt fritt til å gjøre nettopp det.

Test av TV-pakker

Nå har vi kommet til den interessante delen av denne artikkelen, og det er delen hvor vi skal teste forskjellige TV-pakker.

I dag finnes det haugevis av TV-distributører, og det er ikke uvanlig at en og samme distributør tilbyr mange forskjellige TV-pakker hver. Konkurransen er med andre ord svært stor på dette området.

Med det som utgangspunkt kan vi trygt si at det overhodet ikke er rart at mange blir lettere forvirret når de prøver å navigere seg gjennom havet av distributører og TV-pakker. Det høres jo ut som en perfekt gjør-noen-forvirret-oppskrift!

Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på noen av TV-distributørene som finnes i dag, samt noen av deres TV-pakker.

Strim – Best i test tv-pakke 2024

Strim logo

Strim skiller seg litt ut fra de andre TV-distributørene vi har sett på, fordi det er en strømmetjeneste og ikke en distributør som gir deg muligheten til å se på lineær TV. Dette er en relativt ny strømmetjeneste som kom i 2018, og den drives av RiksTV.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Som ny kunde hos Strim så vil du få muligheten til å prøve ut strømmetjenesten i 7 dager, for å finne ut om denne tjenesten er noe for deg. Hos Strim kan du velge mellom følgende abonnement:

 • Strim Litt: For deg som bare trenger de viktigste kanalene (199,- per mnd)
 • Strim Mye: For deg som liker lange kvelder med TV, filmer og serier (349,- per mnd)
 • Strim Mye + Sport: For deg som vil ha alt i Strim Mye, med sport attåt (449,- per mnd)
 • Strim Mest: For deg som vil ha absolutt alt, bare ikke sport (399,- per mnd)
 • Strim Mest + Sport: For deg som vil ha rubel og bit, og ikke vil gå glipp av noe (499,- per mnd)

Strim kombinerer altså TV-kanaler og strømmetjenester uten at du trenger å bekymre deg for hvor mange poeng du har brukt og hvor mye ekstra du må betale for tilleggstjeneste du benytter deg av hver eneste måned. Gjennom Strim får du alt du trenger samlet på ett sted, noe som uten tvil er veldig enkelt.

Hos Strim kan du få opptil 41 TV-kanaler og 5 strømmetjenester til en ganske rimelig pris. Vi vil ikke ta deg gjennom innholdet i absolutt alle abonnementene, men vi har valgt ut Strim Mest + Sport, som er det største abonnementet hos denne tjenesten. Strim Mest + Sport inneholder følgende:

 • TV-kanaler: TV2, TVNorge, TV3, TV4, TV2 Nyhetskanalen, MAX, FEM, BBC World News, TV6, Vox, TV2 Zebra, TV2 Livsstil, TLC, Discovery Science, Animal Planet, Investigation Discovery, Discovery, BBC Earth, BBC Brit, CNN, History, National Geographic, Travel Channel, MTV 00s, Disney Channel, Disney Junior, Nick, Nick Jr., Food Network, Matkanalen, Heim, Bilkanalen Auto Motor Sport TV og Norway Live.
 • Sportskanaler: TV2 Sport 1, TV2 Sport 2, Eurosport 1, Eurosport Norge, V Sport +, V Sport 1, V Sport 2 og V Sport 3.
 • Strømmetjenester: HBO Max, Viaplay, TV2 Play, Paramount+ og Nordisk Film+.

Allente

Allente

Allente har ikke alltid vært kjent som Allente. For noen år siden var denne TV-distributøren to konkurrerende distributører – Canal Digital og Viasat. Men de byttet navn til Allente etter at Telenor (selskapet som eide Canal Digital) og Nordic Entertainment Group (selskapet som eide Viasat) fusjonerte i 2020. Nå eier selskapene 50 % av selskapet hver.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hos Allente får du muligheten til å velge mellom fire kanalpakker. Nedenfor vil du finne en oversikt over disse fire kanalpakkene, samt Allente sin egen beskrivelse av dem:

 • Basic: Enkelt, trygt og prisvennlig med de vanligste norske tv-kanalene (379,- per mnd)
 • Standard: Mer underholdning med TV og streaming sammen (579,- per mnd)
 • Large: Den perfekte blandingen av underholdning, sport og streaming (679,- per mnd)
 • Premium: Komplett tv-pakke med premium sport, underholdning og streaming i verdensklasse (798,- per mnd)

I tillegg til disse kanalpakkene tilbyr Allente en rekke tilleggstjenester. Disse kan enkelt kombineres med kanalpakken din med utgangspunkt i hva du mangler i kanalpakken du har valgt – mot et lite tillegg i prisen:

 • Sport Standard: Enormt mye sport for pengene! Nå også med innhold i 4K (129,- per mnd)
 • HBO Max: Med HBO Max får du seriene alle snakker om. Prisbelønte, kritikerroste serier fra øverste hylle. Uunnværlig for serieelskere (69,- per mnd)
 • V series & film med Viaplay: Med V Film med Viaplay får du det største utvalget av de mest populære filmene fra det norske og det internasjonale markedet (99,- per mnd)
 • V sport med Viaplay Total: V sport gir deg tilgang til strømmetjenesten Viaplay Total og fem kanaler spekket med sport i ypperste verdensklasse (259,- per mnd)
 • TV 2 Play Film og serier: Med TV 2 Play Film og serier får du alt innholdet du elsker på ett sted. Når du vil, hvor du vil (109,- per mnd)
 • Tv 2 Play Sport, film og serier: I tillegg til film og serier, får du også masse bra sport (159,- per mnd)
 • TV 2 Play Champions League, La Liga, sport, film og serier: I tillegg til sport, film og serier får du også Champions Leage og La Liga (329,- per mnd)
 • Tv 2 Play Total: Med TV 2 Play Total får du alt TV 2 har å by på, også Premier League (699,- per mnd)
 • Tv 2 Sport Premium: For fotballelskere. Alle kamper fra Pemiere League, Champions League og La Liga. Inkluderer også TV 2 Play Total (899,- per mnd)
 • Discovery+ Sport: Med discovery+ Sport får du tilgang til sykkel, golf, tennis og masse annen spennende sport (129,- per mnd)
 • Discovery+ Underholdning: Få eksklusiv tilgang til premium-innhold og muligheten tl å se de nyeste episodene før alle andre (59,- per mnd)
 • V sport Golf: Se de store turneringene live! V sport Golf sender fra verdens beste golfturneringer (129,- per mnd)
 • RiksToto Direkte: For deg som følger med på hestesport. Trav- og galoppløp direkte, intervjuer, analyser og odds i forkant av løpene (199,- per mnd)

I 2022 er det imidlertid ikke slik at man kun ser på TV i stua. Nå til dags har mange som har TV på for eksempel soverommet, eller så har du kanskje en stue på hytta hvor du vil ha tilgang til de samme kanalene. Allente gir deg muligheten til det gjennom tilleggstjeneste TV i flere rom, som koster 129,- per mnd.

Altibox TV

Altibox TV

Altibox opererer på en litt annen måte enn Allente. Som kunde hos Altibox får du muligheten til å skreddersy TV-pakken din i en mye større grad. Hvert Altibox-abonnement inneholder et sett med faste kanaler. Her er et utdrag av de inkluderte kanalene:

 • NRK1
 • TV2
 • TVNorge
 • FEM
 • TV3
 • MAX
 • TV6
 • Godt Norsk

I tillegg til de faste kanalene får du som Altibox-kunde en poengsum som du står fritt til å bytte inn i TV-kanaler og streamingtjenester (50 eller 100 poeng – alt ettersom hvilket abonnement du velge).

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Etter en stund er det ikke utenkelig at du går lei av kanalene dine fordi du har sett alle favorittseriene dine hundrevis av ganger. Hos Altibox er dette imidlertid noe som kan løses på en veldig enkel måte, og det er å bytte ut de valgte kanalene med noen andre:

 • Kanaler som Discovery Channel, Matkanalen, Disney Channel, Nickelodeon, MTV, VGTV, Sku News, TLC Norge (1-2 poeng for hver kanal).
 • Netflix (50 poeng)
 • HBO Max (40 poeng)
 • Viaplay Film og serier (50 poeng)
 • TV 2 Play Film og serier (50 poeng)
 • Tv 2 Sport 1 & 2 (15 poeng)
 • Eurosport (15 poeng)
 • V sport (40 poeng)
 • Toonix % Cartoon Network (5 poeng)
 • FilmFavoritter (15 poeng)
 • Nordisk Film+ (15 poeng)

Hos Altibox får du også muligheten til å ekspandere TV-pakken din ytterligere. Mot et lite tillegg i prisen kan du få tilgang til disse tilleggstjenestene også. Med det sagt, så foreligger det ingen informasjon om prisnivået til denne TV-distributøren. Dette er innholdet som Altibox er villig til å la deg kjøpe:

 • C More Film og Serier (inkluderer C More Series HD, C More First HD, C More Hits HD, C More Stars HD, SF-kanalen)
 • V series & film (inkluderer V Film Premiere, V Film Action, V Series, V Film Family og V Film Hits)
 • TV 2 Sport Premium (inkluderer TV 2 Sport Premium, TV 2 Sport Premium 2, TV 2 Sport Premium 3, TV 2 Sport Premium 4 og TV 2 Sport Premium 5)

NextGenTel TV

NextGenTel TV

NextGenTel har kombinert tjenestene fra Allente og Altibox i en eneste pakke. Men i motsetning til Altibox som gir kundene poeng som de kan bytte i TV-kanaler, er kundene hos NextGenTel nødt til å betale en mindre sum hver måned for hver kanal de ønsker i tillegg.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Hos NextGenTel kan du velge mellom to grunnpakker. Dette er grunnpakker som NextGenTel har valgte å kalle:

 • Basic: De viktigste kanalene, samt sport. Denne pakken inkluderer 22 kanaler, og koster 379,- per mnd.
 • Plenty: Det mest populære. Mye for barna og sport. Denne pakken iinkluderer 47 kanaler, og koster 479,- per mnd.

Grunnpakken du velger kan enkelt utvides med en eller flere av NextGenTel sine tilleggspakker:

 • V premium (329,- per mnd)
 • V series & film (229,- per mnd)
 • V sport (299,- per mnd)
 • Viasat Nyheter og Dokumentar (149,- per mnd)
 • V Golf (159,- per mnd)
 • C More Film og Serier (99,- per mnd)
 • Barnepakken (49,- per mnd)
 • Dansk pakke (39,- per mnd)
 • Discovery-pakken (99,- per mnd)
 • Svensk pakke (39,- per mnd)
 • Kristne pakker (0,- per mnd)

I tillegg til dette har NextGenTel et alternativ til, som de har valgt å kalle Fritt valg-pakker. Disse pakkene består av 1, 3, 5 eller 8 kanaler, som du kan velge mellom. Prisen vil variere mellom 29,- og 179,- per mnd for disse pakkene. Denne summen vil komme i tillegg til grunnpakken du velger. I forbindelse med Fritt valg kan du velge mellom følgende kanaler:

 • Discovery
 • Discovery Science
 • TLC
 • Animal Planet
 • National Geographic Channel
 • Net Geo Wild
 • History
 • BBC World News
 • H2
 • BBC Brit
 • TV 4 Sverige
 • TV 5 Monde
 • Rai Uno
 • TVP Polonia
 • Tve

RiksTV

RiksTV

Som kunde hos RiksTV kan du velge mellom tre forskjellige TV-pakker. Nedenfor finner du en oversikt over disse TV-pakkene, samt en kort beskrivelse av hva de innholder.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 • Rikspakken: En komplett TV-pakke som inneholder over 65 kanaler, samt gir tilgang til alt innhold fra HBO Max og Paramount+.
 • Basis: Inkluderer 45 av de mest populære TV-kanalene innenfor nyheter, barneinnhold og underholdning.
 • Favoritter: TV-pakke med totalt 12 kanaler, hvor du får muligheten til å velge 6 av dem selv. I tillegg kan du når som helst bytte de 6 kanalene til andre kanaler.

Disse grunnpakkene kan utvides med forskjellige tilleggspakker. Dersom du er ny kunde vil også RiksTV gi deg muligheten til å prøve ut en valgfri tilleggspakke helt kostnadsfritt i to måneder. Dette er tilleggspakkene du kan velge mellom:

 • TV 2 Sport 1 & 2 (Sport)
 • EuroSport (Sport)
 • V Sport-kanalene (Sport)
 • TV 2 Sport Premium (Sport)
 • Rikstoto Direkte (Sport)
 • HBO Max (Film & Serier)
 • Paramount (Film & Serier)
 • C More Film og Serier (Film og Serier)
 • Viaplay Film og Serier (Film og Serier)

RiksTV har også husket på de yngste i familien. På nettsiden sin har de en helt egen kategori som de har kalt «For barna», hvor du og barna dine finner en oversikt over hvilke barnekanaler RiksTV tilbyr:

 • NRK Super
 • Disney Channel
 • Disney Junior
 • Nick Jr.
 • Nickelodeon
 • Nordic Family
 • simpl

RiksTV opererer med et noe vagt prisnivå. På nettsiden oppgis det en fra-pris, som i dette tilfellet er 249,- per mnd. Det vil si at dine personlige ønsker om TV-pakkens innhold vil regulere den totale prisen som du er nødt til å betale til slutt.

Telenor T-We

Telenor TV

Du har antageligvis hørt om Telenor før – i forbindelse med telefoniløsninger. Men Telenor er også et selskap som leverer TV-pakker. Dette gjøres gjennom en egen merkevare som har fått navnet T-We. Det er heller ikke uvanlig å sette selskapets navn foran, og da får man Telenor T-We.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

Med Telenor sin TV-tjeneste T-We får du muligheten til å skreddersy TV-abonnementet ditt slik at det består av dine favoritt TV-kanaler og strømmetjenester. Slagordet til denne TV-tjenesten er at gjennom den får du alt du vil se på ett sted. Dette inkluderer Telenor T-We:

 • Basispakke med faste kanaler: De mest populære TV-kanalene, samt programarkiver.
 • Smarte TV-tjenester: Muligheten til å starte programmer forfra, se program som du har gått glipp av i arkivet og få anbefalinger om nye programmer basert på det du har sett tidligere.
 • 100 poeng til valgfritt innhold: Disse poengene kan benyttes inn i de TV-kanalene og strømmetjenestene som du selv har lyst på – så fremt de eksisterer i Telenor T-We sitt utvalg.
 • TV på flere skjermer: Muligheten til å se TV på alle skjermer, enten det er PC/Mac, nettbrett, mobil eller Apple TV.

Telenor sine TV-pakker består altså av en kombinasjon av fast innhold og valgfritt innhold. Som du også kan se i oversikten ovenfor, så kalles det faste innholdet for «basispakke». Telenors basispakke inkluderer noen av disse TV-kanalene:

 • NRK1
 • TV2
 • TVNorge
 • TV2
 • FEM
 • MAX
 • TV4
 • Heim

I tillegg har du 100 poeng til rådighet som du kan bruke til å velge TV-kanaler og strømmetjenester som ikke er en del av basispakken, men som du har lyst til å ha tilgang til. Kategorien «valgfritt innhold» består av både enkeltstående TV-kanaler, kanalpakker og strømmetjenester. Her er noe av det du kan velge:

 • HBO Max (60 poeng)
 • Nordisk Film+ (10 poeng)
 • Paramount+ (35 poeng)
 • Discovery + (50 poeng)
 • Disney (6 poeng)
 • Eurosport (15 poeng)
 • Vox (2 poeng)
 • Matkanalen (1 poeng)
 • TLC (2 poeng)
 • VG TV (1 poeng)
 • Carton Network (2 poeng)
 • MTV (2 poeng)
 • TRT Türk (3 poeng)
 • RTL (3 poeng)

Telenor ønsker at denne prosessen skal være så enkel for deg som overhodet mulig, og derfor har de også laget til et forhåndsvalgt startoppsett basert på dine tilgjengelig poeng. Du står imidlertid fritt til å gjøre det du vil – velge startoppsettet eller legge inn ønskede endringer selv.

Telia TV

Telia TV

Det er ikke bare Telenor som har ekspandert driften sin fra telefoni til TV-pakker. Telia har gjort akkurat det samme, og med TV fra Telia kan du velge og vrake så ofte du vil.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

I likhet med flere av de andre TV-pakkene vi har sett på, så inkluderer TV-pakken fra Telia faste kanaler. Her er en liten oversikt over noen av Telia sine faste kanaler:

 • NRK1
 • TV2
 • TVNorge
 • MAX
 • TV3
 • FEM
 • Matkanalen
 • Frikanalen
 • Nordic Family

I tillegg til de faste kanalene får du 50 poeng som du står fritt til å bruke akkurat som du vil. De 50 poengene kan byttes inn i enkeltkanaler, kanalpakker og strømmetjenester etter ditt eget ønske. Telia har delt inn det valgfrie innholdet i kategorier som gjør det enklere for deg å finne frem til innholdet du vil ha:

 • Barn
 • Dokumentar
 • Musikk
 • Nyheter
 • Sport
 • Underholdning

Nedenfor finner du en liten oversikt over hvilke enkeltkanaler, kanalpakker og strømmetjenester du kan bytte inn de 50 poengene til:

 • Enkeltkanaler som Africanews, Animal Planet, BBC World News, Bloomberg Television, Cartoon Network, CNN, Discovery, Disney Channel, Food Network, History, MTV, Norway Live, Sky News, TCL, Travel Channel, TV6, VGTV og 3 SAT (1-25 poeng).
 • HBO Max (40 poeng)
 • Viaplay (45 poeng)
 • C More (20 poeng)
 • Nordisk Film (10 poeng)
 • SF Kids (10 poeng)
 • Paramount (20 poeng)
 • V Sport (40 poeng)
 • National Geographic Now (5 poeng)
 • Qello Concerts by Stingray (5 poeng)
 • Min Kino (5 poeng)
 • Curio (5 poeng)
 • FilmFavoritter (5 poeng)
 • Cirkus (5 poeng)

Hvilken TV-pakke er best?

I denne testen har vi sett på mange gode TV-pakker. Det er ingen tvil om at det spriker litt prismessig. Noen av distributørene opererer med fastsatte priser for hver tilleggstjeneste, mens andre gir kunden mulighet til å bytte poeng mot ønskede tilleggstjenester. De mest populære tilleggstjenestene er dog ofte poengmessig dyre.

Vi synes at poengsystemet virket noe innviklet, og det kan skape litt forvirring. Men det er også upraktisk å skulle betale flere hundrelapper ekstra hver måned bare for å få det innholdet du vil ha.

Men det er en distributør som skiller seg ut her, og det er RiksTV sin tjeneste Strim. Du betaler en fast sum hver måned og hver pakke har et fast innhold. Dette er svært enkelt å forholde seg til, noe som gjør den til den beste TV-pakken.

Finn beste TV-pakke der du bor – sett det på anbud

Motta uforpliktende tilbud her

 

Kilder

 

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 3 / 5. Antall stemmer: 1

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo