Rammemadrass test: De 4 beste rammemadrassene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er du på utkikk etter en ny seng, men samtidig så er du litt usikker på hvor voldsom du ønsker at sengen din skal være? Da kan det være en god idé å investere i en rammemadrass. Det gir deg muligheten til å få en ny seng, og så kan du bygge på den når du vet hva du vil!

En rammemadrass er nemlig en veldig enkel seng, som kun består av en treramme og en rammemadrass. Deretter er det opp til deg å bestemme hvor vidt du ønsker en overmadrass og eventuelt en sengegavl til sengen din.

I praksis fungerer det altså slik at rammemadrassen er et enkelt utgangspunkt, som du kan investere i tilleggsutstyr til om du vil. En overmadrass og en sengegavl er gode elementer som uten tvil vill komplimentere sengen din på en veldig god måte.

I denne produkttesten skal vi se nærmere på forskjellige rammemadrasser. I den anledning har vi valgt ut en håndfull rammemadrasser som vi skal ta en titt på. Blant disse produktene skal vi også finne ut hvilken rammemadrass som er «beste rammemadrass 2024»!

Les også: Beste seng i test

Senses Elegance 140×200 – Beste rammemadrass 2024!

Senses Elegance rammemadrass

Det er ingen tvil i at Senses Elegance gjør en veldig god figur i denne produkttesten. Denne rammemadrassen vil sørge for at forbrukeren får gode netter med søvn. I tillegg vil vedkommende få muligheten til virkelig å like produktet de har kjøpt gjennom at de får muligheten til å bestemme noen av elementene på sengen selv. Senses Elegance kan dessuten fungere som enkeltseng, men også som en litt mindre dobbeltseng i en overgangsperiode. Dette, og de andre gode elementene som vi har funnet med denne sengen, gjør at vi har valgt å kåre den til «beste rammemadrass 2024»!

Sjekk dagens pris

Senses Elegance er en rammemadrass som er 140 cm bred og 200 cm lang. Dette er altså en seng som befinner seg i en liten gråsone, i og med at den er for stor til å være en enkeltseng, men for liten til å være en dobbeltseng. I stedet beskrives den som en liten dobbeltseng.

Selv om dette er en rammemadrass litt utenom det vanlige med tanke på sengens størrelse, så er den bygget opp på lignende måte. Også i forbindelse med Senses Elegance ser man at de har brukt de samme gode materialene som vi har sett hittil i produkttesten:

 • En treramme som er laget av svensk furutre. Dette er et veldig solid materiale. I tillegg er rammen hele 20 cm tykk.
 • En rammemadrass som er laget med en dobbelt fjæret kjerne. Deretter er fjærene blitt fordelt utover på 7 bedre™ komfortsoner. Komfortsonene er polstret med et solid lag med komfortskum.
 • Til Senses Elegance kan du kjøpe en overmadrass om du vil. Overmadrassen som egner seg best, vil i så fall være bygget opp av en 4 cm latekskjerne med et Rönd-trekk rundt selve madrassen.

Som vi har sett i forbindelse med de andre sengene, så må fastheten på madrassen justeres i henhold til dine behov. Også når det gjelder Senses Elegance så vil du bli gitt tre alternativer og anbefalinger basert på din vekt:

 • Medium – en passende fasthet til personer som veier mindre enn 60 kilo.
 • Fast – et godt alternativ for personer som befinner seg et sted mellom 60 og 90 kilo.
 • Xtra Fast – det beste alternativet for personer som veier mer enn 90 kilo.

Når det gjelder hvordan sengen er utformet, så kan dette tilpasses slik at du får dine ønsker oppfylt. Senses Elegance er tilgjengelig i fire farger, og du kan velge mellom to typer ben. Du får også valget om du vil ha sengegavl. Eventuelt kan du velge mellom fire alternativer.

Fordeler:

 • Senses Elegance havner midt mellom enkeltseng og dobbeltseng når det gjelder størrelse. Dermed er dette en seng som kan brukes til begge deler, eventuelt i en overgangsperiode mens du venter på en større seng om det skulle bli nødvendig.
 • Denne rammemadrassen er bygget opp av en solid ramme og en god rammemadrass. Du har også muligheten til å kjøpe en overmadrass i tillegg til sengen, men dette er naturligvis et valg du er nødt til å ta på egen hånd.
 • Fastheten på Senses Elegance kan tilpasses slik at du får fastheten du trenger at madrassen har. Om du ikke er helt sikker på hvor du ligger an i forhold til det, så følger det med anbefalinger og det er svært praktisk.
 • Senses Elegance kan leveres i fire forskjellige farger og med to typer ben. I tillegg får du muligheten til å velge om du vil ha sengegavl eller ikke. I forbindelse med valg av sengegavl, så har du muligheten til å velge mellom fire forskjellige sengegavler.
Ulemper:
 • I forbindelse med Senses Elegance er det ingen elementær informasjon som mangler, og det er veldig positivt.
 • Det kan være greit å ha i bakhodet at det kan være litt utfordrende å rengjøre trekket på denne rammemadrassen. Men det er ikke nødvendigvis negativt, da det finnes flere hjelpemidler du kan bruke.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Senses
Type Rammemadrass
Størrelse 140×200 cm
Høyde 62 cm

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Jupiter Wood rammemadrass

Jupiter Wood rammemadrass

Jupiter Wood gjør en veldig grei figur i denne produkttesten. Det er en enkeltseng som kan komme veldig godt med i mindre rom. I tillegg vil det være praktisk for de som ikke trenger en seng som er større enn det. Denne rammemadrassen er bygget opp av gode materialer, så det er ingen tvil om at du kommer til å få et bra produkt og en fin liggeopplevelse med denne sengen på soverommet. Det eneste som derimot er litt upraktisk er at du ikke får så mange valgmuligheter i forbindelse med sengens utforming og design.

Sjekk dagens pris

Jupiter Wood er en rammemadrass på 90×200 cm, altså 90 cm bredde og 200 cm lengde. Dette er med andre ord en enkeltseng, og det betyr at det er en seng med plass til én person. Denne sengen er relativt smal, samtidig som at den har en høyde på 50 cm.

Siden dette er en rammemadrass, så i all hovedsak er dette en enkel madrass med en treramme rundt og med ben som er montert fast. Men som forbruker kan du også velge å komplimentere sengen med en overmadrass for ekstra komfort. Det utgjør følgende lag:

 • 8 cm tykk treramme, som er laget av svensk furutre.
 • Trerammen omkranser selve rammemadrassen, som er bygget opp av pocketfjærer. Pocketfjærene er delt inn i fem komfortsoner, som sørger for at kroppen din får god støtte i løpet av natten.
 • En eventuell overmadrass, som er laget av pustende lateks. Madrassens kjerne er 6 cm tykk. I og med at lateks er et pustende materiale, så vil sengen din være både støttende og behagelig på samme tid.

For at liggeopplevelsen din skal bli så personlig som overhodet mulig, så er det viktig at du velger riktig fasthet. Dette er et valg som tar utgangspunkt i personen som eier sengen sin vekt. I forbindelse med Jupiter Wood så vil du få tre alternativer:

 • Medium er en fasthet som vil passe godt til de som veier mindre enn 75 kilo.
 • Fast er fastheten som anbefales til de som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast er en fasthet du seriøst bør vurdere, om du veier over 95 kilo.

Når det gjelder sengens design og øvrige utforming, så er det svært lite valgmuligheter. Jupiter Wood er en rammemadrass som kun leveres i svart og med eikefargede ben.

Fordeler:

 • Jupiter Wood er en standard enkeltseng, så dette er en rammemadrass med god plass til én person. At det er en enkeltseng er også veldig fint i og med at den ikke kommer til å ta opp så stor plass. Det er praktisk om du bor et sted hvor plassmangel er et reelt problem.
 • Ettersom at dette er en rammemadrass, så er dette en veldig enkel seng i forbindelse med både design og montering. Sengen består av en treramme og en rammemadrass, og så kan du kjøpe en overmadrass i tillegg til sengen om du vil. Alle elementer er av gode materialer.
 • Jupiter Wood er en rammemadrass hvor forbrukeren får muligheten til å tilpasse sengens fasthet med utgangspunkt i hva forbrukeren personlig trenger. I forbindelse med denne rammemadrassen så får man tre alternativ å velge mellom.
Ulemper:
 • Det er ingen informasjon som mangler i forbindelse med Jupiter Wood, så det er veldig positivt.
 • Det kan dog nevnes at Jupiter Wood kun er tilgjengelig i en enkelt farge og med en type ben. Fargen er svart, mens bena er eikefargede. Det er ikke en dårlig kombinasjon, men det hadde vært hyggelig med litt flere valgmuligheter.
 • Det kan også være lurt å ha i bakhodet at trekket på Jupiter Wood ikke kan tas av når det først har blitt montert på. Derfor er man nødt til å være løsningsorientert i forbindelse med rengjøring av denne sengen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Jupiter
Type Rammemadrass
Størrelse 90×200 cm
Høyde 50 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Venus Mayan rammemadrass

Venus Mayan rammemadrass

Venus Mayan gjør en relativt grei figur i denne produkttesten. Det som kommer frem i vår helhetsvurdering av dette produktet, er at sengen er laget av solide materialer. Dette er dessuten materialer som uten tvil vil sikre deg en god liggeopplevelse hver eneste natt. Om du er en person som liker å ha flere valgmuligheter i forbindelse med design og sengens generelle utforming, så vil Venus Mayan være et godt alternativ for deg. For dette er en seng hvor du får akkurat det!

Sjekk dagens pris

Venus Mayan er en rammemadrass på 120×200 cm. Det betyr at også denne sengen havner i kategorien med enkeltsenger, selv om den er litt større enn enkeltsengen vi så på ovenfor. Venus Mayan er med andre ord en litt større enkeltseng.

Også når det gjelder denne rammemadrassen så består sengen hovedsakelig av en rammemadrass som har en ramme med fastmonterte ben rundt seg. Ved å kjøpe en overmadrass til denne sengen, så øker du komfortnivået betydelig:

 • Sengens treramme er også laget av svensk furutre, noe som tilsier at dette er et solid fundament for sengen generelt.
 • Rammemadrassen er bygget opp av to lag med pocketfjær. Fjærene er i tillegg omgitt av hybridskum og delt inn i 7 bedre™ komfortsoner, noe som styrker komforten ytterligere.
 • En eventuell overmadrass bestående av en latekskjerne, samtidig som det er trukket med et Rönd-trekk. Sistnevnte gjør at denne overmadrassen er et godt valg for de som sliter med allergi og lignende.

I likhet med Jupiter Wood, så kan Venus Mayan også tilpasses hver enkelt forbruker. Også her tar man utgangspunkt i vedkommendes vekt når man skal bestemme hvor fast madrassen bør være:

 • Medium – denne fastheten egner til personer som veier under 60 kilo.
 • Fast – dette er en fasthet som passer til de som veier mellom 60 og 90 kilo.
 • Xtra Fast – om du veier mer enn 90 kilo, så vil denne fastheten være et godt valg for deg.

I motsetning til Jupiter Wood, så er det mange valgmuligheter i forbindelse med Venus Mayan når det kommer til design og hvordan sengen skal se ut. Venus Mayan er nemlig tilgjengelig i fire farger og kan leveres med to typer ben.

Fordeler:

 • Venus Mayan er en litt større enkeltseng. Det er svært praktisk i de tilfeller hvor en standard enkeltseng er for lite. Da vil en seng som Venus Mayan være et godt alternativ, for da trenger du ikke å bekymre deg for at du får for lite plass.
 • I likhet med de andre produktene vi har sett på i denne produkttesten, så er Venus Mayan bygget opp med utgangspunkt i gode materialer. Denne rammemadrassen er laget av en kombinasjon av svensk furutre og pocketfjærer. Du kan også kjøpe overmadrass om du vil.
 • Dette er en rammemadrass hvor det er mulig å justere fastheten på sengen, slik at den oppfyller dine spesifikke behov. Venus Mayan er tilgjengelig i tre ulike fastheter, og du kan velge akkurat den fastheten du vil. Det blir også gitt anbefalinger, om du ikke er helt sikker.
 • Det er også mulig å tak i Venus Mayan i forskjellige farger. Ved kjøp av denne sengen så kan du velge mellom fire farger. I tillegg får du muligheten til å velge mellom to typer ben, som er ganske praktisk med tanke på at du på sett og vis får være med å designe din egen seng.
Ulemper:
 • Det er ingen produktspesifikasjoner som mangler i forbindelse med Venus Mayan. Så når det gjelder det har vi fått et relativt bra inntrykk av dette produktet.
 • Det kan imidlertid nevnes at du kan møte på noen utfordringer i forbindelse med rengjøring av denne rammemadrassen. Trekket kan ikke tas av og vaskes i vaskemaskinen, så da må du ta til takke med en fuktig klut eller lignende. Og det kan av og til være litt upraktisk.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Venus
Type Rammemadrass
Størrelse 120×200
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Venus Diamant rammemadrass

Venus Diamant rammemadrass

Venus Diamant kommer relativt greit ut i denne produkttesten. Likevel skal det sies at det ikke er noe store elementer som får dette produktet til å skille seg ut i nevneverdig grad. Det eneste unntaket er at dette er en dobbeltseng. Men selv om Venus Diamant ikke skiller seg ut i mengden, så betyr ikke det at det er et dårlig produkt. For det er så langt ifra sannheten som det er mulig å komme!

Sjekk dagens pris

Venus Diamant er en rammemadrass i merket Venus. Den måler 180 cm i bredden og 200 cm i lengden, og det betyr at dette er en dobbeltseng. 180×200 er nemlig størrelsen på en standard dobbeltseng, som er en seng med plass til to personer.

Om du velger å investere i Venus Diamant, så slipper du å bekymre deg for at du kommer til å sove dårlig eller at det kommer til å være for varmt. For dette er noe denne rammemadrassen tar hånd om for deg. Det er takket være disse materialene:

 • En ramme i solid tremateriale, som attpåtil er 20 cm høy
 • En rammemadrass laget av pocketfjærer, fordelt utover 7 bedre™ komfortsoner og polstret med 25 mm lateks.
 • En overmadrass som du kan kjøpe til sengen om du vil. Overmadrassen til Venus Diamant er i så fall utviklet med SonoCore-metoden, som sørger for at du forblir behagelig temperert hele natten.

Om du er fornøyd med materialene som Venus Diamant er laget av, så kan du gå videre til neste steg. Det er å velge hvilken fasthet du vil ha på madrassen. Siden dette er en madrass til dobbeltseng, så må du velge mellom to ulike fastheter:

 • Medium er en fasthet som anbefales til personer som er under 75 kilo.
 • Fast er fastheten som leverandøren anbefaler til personer som veier mellom 75 og 95 kilo.
 • Xtra Fast er fastheten du bør gå for, om du veier mer enn 95 kilo.

Også i forbindelse med Venus Diamant så har du flere valgmuligheter når det gjelder sengens utforming. Det er i forbindelse med farger og sengegavl at du har flest alternativer, da sengen er tilgjengelig i fire farger og med fire sengegavler. Du får velge mellom to ben!

Fordeler:

 • Om du er på jakt etter en dobbeltseng, så finner du akkurat det du leter etter i dette produktet. Venus Diamant er en rammemadrass som har mer enn nok plass til to personer. I noen tilfeller kan det til og med være mulig å få plass til flere enn det!
 • Venus Diamant er bygget opp av materialer som er kjent for å være veldig gode. Derfor er det ingenting som tyder på at du kommer til å oppleve noen form for problemer om du velger å investere i denne sengen.
 • Denne rammemadrassen kan tilpasses med tanke på madrassens fasthet, så du får akkurat en så fast madrass som du trenger for å sove godt. Det gjelder også vedkommende du eventuelt deler sengen med fast. Leverandøren gir deg tre alternativer når det gjelder dette.
 • Om det å tilpasse sengens design selv, samt det å ha flere alternativer, er noe som er viktig for deg, så vil Venus Diamant være midt i blinken for deg. Denne sengen er tilgjengelig i mange farger og med forskjellige typer ben og sengegavler.
Ulemper:
 • I forbindelse med Venus Diamant så oppgis all informasjon som vi trenger for å gjøre en helhetsvurdering av dette produktet. Dermed er det ingenting vi har å si i forbindelse med dette når det gjelder denne rammemadrassen.
 • Men som vi har sett med noen av de andre produktene i denne testen, så er det slik at noen av sengene må rengjøres kun ved en fuktig klut og lignende. Slik er det også med Venus Diamant, og det kan være verdt å ha det i bakhodet.
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Venus
Type Rammemadrass
Størrelse 180×200 cm
Høyde 64 cm

 

Beste priser hos:

Bedre Nætter

Hvorfor bør man velge rammemadrass?

Det finnes veldig mange senger på markedet i dag. Derfor kan det være litt vanskelig å vite nøyaktig hvilken seng man skal velge. Men vi kan imidlertid garantere at en rammemadrass vil være et godt valg for deg, om du er litt usikker på akkurat dette.

Gammeldagse senger var bygget opp slik at selve madrassen var plassert mellom sengerammen. Men det er ingen selvfølge at du liker det. Og da vil en rammemadrass være et godt alternativ for deg, for det er noe du slipper her.

Se gjerne: Regulerbare seng best i test

Om du kjøper en rammemadrass så får du en sengebunn og madrass i ett, så det eneste du mangler for å få en fullverdig seng er bena. Når disse er skrudd på, så har du fått en seng som du kan legge deg rett ned i.

Så hvorfor bør du velge rammemadrass? Da får du en komplett seng som er veldig enkel å montere, samtidig som den ikke tar like mye plass som en kontinentalseng eller en annen type seng!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo