Røykgrill test: De 3 beste Røykgrillene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Mye mat egner seg for røyking på grillen, og da spesielt svin, kylling og fisk. Røykelaks eller røykt ørret er favoritter blant mange! Du trenger imidlertid ikke å kjøpe røykemat i butikken. Visste du at du enkelt kan røyke maten selv med en røykgrill?

Det finnes mange gassgriller, elektriske griller og kullgriller med røykefunksjon. Vi kaller gjerne disse modellene for røykgriller. Det er mange flotte og prisvennlige modeller å velge blant.

I vår røykgrill test ser vi nærmere på noen av de beste røykgrill-modellene på markedet. Sammenlign ulike griller og finn modellen som passer best for deg!

Markedsføring (Sjekk dagens-knapper fører til utvalgt leverandør av produktet)

Broil King Vertical Smoker Gass – beste premium røykgrill 2024!

Broil-King-Vertikal-Smoker-Gass-test

Broil King Vertical Smoker Gass er en vertikalrøyker som sikrer optimal temperaturkontroll når du skal røyke mat. Med denne grillen kan du blant annet se frem til store grillflater og mange spennende variasjonsmuligheter.

Broil King Vertical Smoker finnes både med kull og gass. Denne varianten går på gass, og har et praktisk Sure-lite tennesystem som er elektronisk.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Broil King Vertical Smoker Gass er en vertikalrøyker som gir deg hele 70 cm røykeoverflate. Enheten har fire røykere på 5 mm hver som alle er flyttbare. Røykerne er laget av rustfritt stål, og er av svært høy kvalitet.

Vertikalrøykeren har også praktiske løsninger som en multiholder og 16 praktiske hengekroker for kjøtt. Modellen har dessuten Roto Draft-ventiler og et termometer av typen Deluxe Accu-temp.

Med et sidebord som kan felles ned og en egen dør nederst, får du enkel tilgang på røykbrikke og vannbad. Enheten har også doble vegger av stål, noe som gjør at du ikke brenner deg så lett om du kommer borti grillen.

Broil King er en kjent produsent av grillutstyr og griller. Vi tror ikke du vil bli skuffet av denne flotte og stilrene vertikalrøykeren fra den populære produsenten! Grillen er veldig enkel i bruk, og lar deg tilberede mat som en profesjonell kokk på få minutter.

Fordeler

 • 16 hengekroker for kjøtt
 • Doble stålvegger
 • God matlagingsflate
 • Innebygget termometer
 • Stilfullt design
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type grill Gassdreven røykgrill
Størrelse 123 x 64,7 x 72,3 cm
Vekt 33,1 kg
Grilloverflate 57,5 x 38,1 cm

 

Oppsummering

Broil King Vertical Smoker er en vertikalrøyker som er ypperlig for deg som er på jakt etter en røykgrill. Denne modellen gjør at du kan tilberede alt fra røykt kjøtt og fisk til grønnsaker på null komma niks.

Grillen har mange praktiske løsninger, inkludert ventiler for enkel temperaturregulering. Du kan til enhver tid følge med på temperaturen i det integrerte termometeret, noe som gjør det enklere å oppnå gode grillresultater.

Broil King skuffer ikke med sine 16 hengekroker for kjøtt og fisk. Med denne vertikalrøykeren kan du enkelt tilberede alt fra røykelaks til andre herlige matretter. Grillen er dessuten brukervennlig, noe de fleste verdsetter i en røykgrill.

Denne grillen er velegnet for deg som ønsker å imponere middagsgjestene med noe ekstra godt. Røykemat er ikke lenger forbeholdt proffe kokker. Med Broil King Vertical Smoker kan alle lykkes med røyking av mat!

Kullgrill Loge Piknikgrill – beste røykgrill til piknik

Kullgrill Loger Piknikgrill test

Loge (eller Loger som de også kalles) er en grillprodusent som har lang erfaring med kull- og gassgrill. Produsenten har også en kullgrill kalt Loge Piknikgril, som er en røykgrill som kan benyttes til å røyke mat.

Loge Piknikgrill er en røykgrill som gjør både røyking og tradisjonell grilling til en lek. Med sine tre separate rister og en nyttig luke kan du enkelt få kontroll på temperaturen. Dette er en røykgrill som er imponerende effektiv med tanke på pris!

Produktbeskrivelse

Loge Piknikgrill / røykgrill er en grill som er perfekt for deg som vil røyke mat. Det er enkelt å kontrollere temperaturen takket være spjeldet, og det er en egen kullbeholder som er justerbar. Dette gjør det enkelt å kontrollere glød og varme.

I lokket fines det en liten skorstein og et spjeld for varmekontroll, og du finner også et integrert termometer. Kullbeholderen måler 35 cm (diameter), og er laget av emaljert porselen.

Du har god plass til grillmat på den romslige risten som måler 37 cm i diameter. Grillen veier samtidig ikke mer enn seks kilo, noe som gjør det lett å ta den med på piknik eller turer i skogen.

Modellen har et stilig design i pulverlakkert stål, og er svart. Dette er en røykgrill som passer bra både for grilling med familien eller når du inviterer venner på besøk.

Fordeler

 • Lav vekt
 • Enkel regulering av temperatur
 • Egnet for både grilling og røyking
 • Romslig grillflate
 • Lav pris
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type grill Kull- og røykgrill
Størrelse 86 x 43 x 40 cm
Vekt 6 kg
Grilloverflate 2 x 37 cm (diameter)
Kullbeholder 35 cm (diameter)

 

Oppsummering

Loge Piknikgrill / røykgrill er en kullgrill som passer utmerket for deg som ønsker å røyke maten. På denne grillen kan du røyke alt fra fugl og svin til grønnsaker. Det er veldig enkelt å kontrollere temperaturen, noe som er en fordel når du skal røyke mat.

Grillen har en kullbeholder på 35 cm, noe som gir deg mange muligheter ved røyking av mat. Tilsett smak av alt fra hickory til eple, og oppnå et smakfullt resultat på røykematen. Denne kullgrillen passer både for små familier og deg som vil ha en portabel piknikgrill!

Muurikka Nokkela elektrisk røykgrill

Muurikka Nokkela Elrøyker test

Muurikka Nokkela er en elektrisk røykgrill som lar deg tilberede røykemat ved hjelp av elektrisitet. Med effekt på 900 watt er dette en anvendelig grill som kan brukes året rundt. Grillen er velegnet til å røyke alt fra fisk og kjøtt til grønnsaker.

Modellen kan også brukes til vanlig grilling, noe som oppnås ved at røykeenheten plasseres over og ikke under maten. Muurikka Nokkela elgrill med røykefunksjon er ikke bare lekker å se på, den gir deg også et smakfullt resultat når du røyker mat.

Finn ut om dette er røykgrillen for deg!

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Muurikka Nokkela er en elgrill som også fungerer som røykgrill. Grillen er enkel og samtidig veldig anvendelig, siden den kan brukes til vanlig grilling så vel som røyking.

Enheten har en grilloverflate på 34 x 22 cm, noe som betyr at du har nokså god plass til å røyke alt fra fisk til kjøtt. Ledningen er to meter lang, og kan enkelt plugges i et støpsel når du skal grille eller røyke mat.

Grillen er klar på kort tid, og kan fint brukes året rundt. Risten og platen som samler opp fett kan rengjøres i oppvaskmaskin, noe som er veldig praktisk.

Muurikka Nokkela er laget i materialer som rustfritt stål, noe som gjør grillen robust og værbestandig. Grillen har lekre håndtak av tre, noe som utgjør en lekker detalj. Det skal også nevnes at grillen er nokså prisgunstig sammenlignet med andre tilsvarende modeller.

Fordeler

 • Kan brukes både til grilling og røyking av mat
 • Kompakt design
 • Miljøvennlig elektrisk grill
 • Stilrent design
 • Budsjettvennlig alternativ
 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type grill Elektrisk røykgrill
Effekt 900 watt
Størrelse 37,5 x 45,5 x 30 cm
Vekt 3,5 kg
Grilloverflate 34 x 22 cm

 

Oppsummering

Muurikka Nokkela er en elektrisk røykgrill som passer perfekt for deg som ønsker å røyke mat. Med denne grillen kan du enkelt veksle mellom røyking og grilling ved å justere på røykeren sin posisjon.

Grillen har et kompakt design og ser samtidig stilig ut takket være overflaten av rustfritt stål. Med denne grillen kan du røyke mat med stil! Grillen er dessuten veldig budsjettvennlig, og er et langt billigere alternativ enn mange tilsvarende griller.

Dersom du ønsker en røykgrill som er både miljøvennlig, stilig og kompakt, er Muurikka Nokkela utvilsomt et godt valg. Maten får en herlig røyksmak, slik at du kan imponere både familie og venner!


Nyttig å vite om røykgrill

Hva er en røykgrill?

En røykgrill eller «smoker grill» er en grill som kan opprettholde lav temperatur samtidig som det produseres røyk. Denne røyken vil absorberes av maten som grilles, og setter en karakteristisk røyksmak på kjøttet.

Røykgriller har ofte et eget røykkammer. Her ligger kjøttet og godgjør seg i røyk på indirekte varme. Røyk kan smake av alt fra eple og bøk, til whisky, hickory og mesquite.

Hvordan bruke røkeflis, røkeplanke eller røkechunks?

Det er som regel røkeflis som gir den gode røkesmaken på grillmat. Røkeflis er enkelt og greit små trebiter som er hakket opp slik at overflatearealet øker. Det er lurt å bløtlegge flisen i ca. en halvtime før bruk, slik at det ikke blir for mye røyk.

Røkeflis plasseres over brennende briketter direkte på grillristen eller over tente brennere. De kan også legges i en egen røkeboks om du har det. Det holder med et par håndfuller for ca. 20 minutter med røyking.

Røkeplanke er et annet alternativ, og er hele planker som legges i vann før bruk. Disse legges på grillen med direkte varme. Maten plasseres deretter på planken.

Røkechunks er litt større treklosser, og benyttes ved langvarig røyking. Chunks kan brukes både på kullgrill og i smoker-boks, gjerne plassert mellom brikettene. Røkechunks bør ikke brukes i gassgrill, da det tar for lang tid å varme de opp.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo