Treningsmatte test: De 4 beste treningsmattene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Underlaget har stor betydning for gjennomføring av treningsøvelser. Denne artikkelen vil derfor teste treningsmatter. Vi har sjekket markedet og kårer til slutt beste treningsmatte 2024.

SISSEL TRENINGSMATTE – BEST I TEST TRENINGSMATTE

Sissel treningsmatte test

Dette er en rød treningsmatte av merket Sissel, som er laget av høykvalitets skum. Dette høykvalitets materialet gjør at treningsmatten virker støtdempende og er trykkbestandig.

Produktet kan kjøpes på:

CDON

Produktbeskrivelse  

Når du er ferdig å bruke treningsmatten, kan du rulle den sammen. Det er jo veldig praktisk! Men hvis du føler at treningsmatten din trenger en vask før du legger den bort, så trenger du ikke å bekymre deg for at den skal bli ødelagt. Det er bare å vaske i vei, for det tåler den.

Samtidig som treningsmatten er lett å rengjøre, er den også mild mot huden. Den er også sklisikker, så det er ingen fare for at du skal skli og skade deg i løpet av treningsøkten. Du kan i stedet fokusere 100% på det du holder på med.

Treningsmatten er 180 cm bred, 60 cm dyp og 1,5 cm tykk. Matten er dessuten laget med en bølget struktur som er veldig moderne nå for tiden. Den har også runde kanter, så den er helt trygg før, under og etter bruk.

Som nevnt har denne røde treningsmatten av merket Sissel støtdempende egenskaper. Sammen med mattens moderne bølgede struktur, så sørger de støtdempende egenskapene for at enhver øvelse du gjør blir utført korrekt.

Resultat

Denne treningsmatten av merket Sissel har, bokstavlig talt, bare fordeler. Den røde moderne treningsmatten har mange gode egenskaper og sikre kvaliteter, så den er definitivt et veldig godt valg når du skal gå til innkjøp av en treningsmatte. Med mindre du ikke liker fargen rød da!

Fordeler:

 • Denne treningsmatten er laget av et materiale av høykvalitet med støtdempende og trykkbestandige egenskaper. Den kan praktisk rulles sammen og settes bort når du ikke bruker den, og den er vaskbar.
 • Den er også veldig snill mot huden din! I tillegg til det, er den også sklisikker og har et moderne design.
 • Helt til slutt må vi også bare nevne fargen. Fargen i seg selv spiller selvsagt ikke en så veldig stor rolle, men har du hørt noen snakke om at det er viktig å føle seg fin i tøyet på trening? Slik er det også med farger på treningsutstyret. Fargerikt treningsutstyr kan også ha positiv effekt på motivasjonen!

Ulemper:

 • Etter å ha gjort en helhetsvurdering av dette produktet fra Sissel, så finner vi absolutt ingen ulemper med produktet. Det eneste er nok at det hadde vært en god ide å produsere denne treningsmatten i enda flere farger, bare i tilfelle det finnes noen som ikke er så stor fan av fargen rød.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Bredde 180 cm
Tykkelse 1,5 cm
Dybde 60 cm

 

Beste priser hos:

CDON

Treningsmatte Profi

Produktbeskrivelse

Hvis du er en person som heller liker fargen blå, så er kanskje treningsmatten Profi fra inSPORTline noe for deg! Spesielt hvis du trenger yoga eller fitness, eller kanskje begge deler. Denne matten er konstruert med høykvalitets viskoelastisk skum, eller helt enkelt «memory foam», om du vil.

I tillegg til memory foam, inneholder matten også TPE. Det er termoplastiske elastomerer som er et gummiaktig materiale. Det fører til at treningsmatten tilbyr høy komfort, og fungerer utmerket for deg som liker å gjennomføre intervaller med vanskelige og repeterende bevegelser.

Treningsmatten er 50 cm bred, 100 cm lang og 1,5 cm tykk. Matten er dessuten også vannavstøtende, noe som fører til at treningsmatten har høyere slitestyrke enn det andre treningsmatter har. Det bidrar også til at matten har lengre levetid, og at man ikke trenger å kjøpe ny så veldig ofte.

At noe har lang levetid er alltid bra, spesielt når den er konstruert for treningsformer i form av yoga og fitness. Spesielt hvis du trener til en fitnesskonkurranse, for det innebærer ofte harde og lange treningsprogram.

Resultat

I likhet med treningsmatten av merket Sissel, har Profi treningsmatte fra inSPORTline så og si bare fordeler. Den blåturkise treningsmatten er en myk og god venn som kan hjelpe deg gjennom vanskelige yoga-øvelser eller et hardt treningsprogram for fitness.

Med unntak av fraværet til sklisikkerhet, har Profi treningsmatte mange andre gode egenskaper som gjør den til et fint alternativ hvis du allerede ikke har funnet din ultimate treningsmatte.

Fordeler:

 • Denne treningsmatten fra inSPORTline er både myk og komfortabel. Den er laget av flere materialer som er av høy kvalitet, og i tillegg så er den laget i en fresh blåturkis farge.
 • Materialene memory foam og TPE jobber sammen og skaper en god treningsmatte som passer ypperlig til treningsformer som yoga og fitness.

Ulemper:

 • Det er ikke noen ulemper som umiddelbart skiller seg ut når det gjelder Profi treningsmatte fra inSPORTline heller. Men det er likevel en egenskap som hadde bidratt til at denne treningsmatten hadde blitt enda litt bedre, og det er hvis den hadde vært sklisikker. Da hadde også denne matten vært helt prima.
 • Hvis man derimot trener på et sklisikkert gulv, så er det ikke sikkert at mangelen på denne egenskapen utgjør en veldig stor forskjell likevel. Ellers burde også denne treningsmatten vært produsert i flere farger, for å nå ut til de i målgruppen som ikke er så begeistret for fargen blå.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Tykkelse 1,5 cm
Bredde 50 cm
Lengde 100 cm

Beste priser hos:

CDON

Master treningsmatte

Master treningsmatte test

Produktbeskrivelse

Master treningsmatte er laget av flere materialer, og disse er polyvinylklorid (PVC), dioktyl terephthalate (DOTP) og polyester mesh. Festet på treningsmatten er det også en reim, som er laget av terylene og polyurethane (PU).

Med andre ord, kan altså denne treningsmatten fra Master rulles sammen og du kan enkelt frakte den med deg dit du skal. Det er sannsynligvis en egenskap og praktiskhet som bidrar til at denne fleksible matten er veldig populær.

Treningsmatten er 173 cm bred, 61 cm dyp og 4 mm tykk. Det vil si at det er en veldig lang og svært tynn matte vi har med å gjøre. Den tilbyr likevel et godt grep, og myk demping under trening.

I motsetning til de andre treningsmattene som omtales i denne teksten, så er det en ting treningsmatten fra Master har. Den kommer i flere farger! Riktig nok bare to, men det er en god start. Master treningsmatte kan du kjøpe i enten blå eller rosa.

Resultat

En helhetsvurdering av treningsmatten fra Master viser at denne kommer med både fordeler og ulemper. Det er heldigvis flere positive sider med dette produktet, enn der er negative, så det er bra.

Treningsmatten er laget av forskjellige materialer og har en tilhørende reim. De forskjellige materialene gjør matten behagelig å bruke, og reimen gjør det enkelt å ta den med seg dit du skal.

Ellers kommer matten i to farger (rosa og blå), og det er veldig fint med flere valgmuligheter. Men samtidig er den bare 4 mm tykk. Likevel trenger ikke tykkelse og et eventuelt mangel på fargevalg være en veldig stor nedtur, for det kommer selvsagt på smak og behag.

Fordeler:

 • Treningsmatten fra Master er laget av mange forskjellige materialer, og det i seg selv kan være en fin fordel. Da tenker vi selvsagt på det faktum at hvert av disse materialene har hver sine egenskaper, som spiller hverandre gode og samarbeider om å skape et fint produkt.
 • Det er også veldig enkelt å frakte treningsmatten med seg, takket være den tilhørende reimen. Matten er altså fleksibel, fin og komfortabel som gjør akkurat det den skal i treningsøkten.
 • Det er også veldig fint at Master tilbyr denne treningsmatten i flere farger, slik at de på den måten har muligheten til å nå ut til flere i målgruppen. Det spiller altså ingen rolle om du er en jente som liker rosa eller en gutt som liker blå (eller omvendt), for hos merkevaren Master kan du få begge deler.

Ulemper:

 • Det sies at treningsmatten fra Master har «et godt grep», men er det det samme som sklisikkerhet? Igjen undrer vi oss over dette. I tillegg til at denne treningsmatten bare er 4 mm tykk, noe som kanskje er litt i det tynneste laget.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Bredde 173 cm
Dybde 61 cm
Tykkelse 4 mm

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Exercise Mat

Exercise mat NBR test

Produktbeskrivelse

Exercise Mat fra Gymstick er produsert i resirkulert nitrilgummi, som resulterer i tykk polstring når du trener på gulvet. Dette er en treningsmatte som gir ekstra komfort uansett hva du liker å trene, uavhengig av om du sitter eller ligger på gulvet.

Denne treningsmatten fra Gymstick er designet med funksjon og komfort som topprioritet. Matten skal passe for alle typer av treningsaktiviteter som du gjerne utfører på bakkenivå, deriblant sit-ups, push-ups og planken. Denne matten er også ypperlig å bruke når du skal tøye ut eller gjøre yoga-øvelser.

Under bruk trenger du heller ikke å bekymre deg for at treningsmatten plutselig skal forsvinne under deg midt i en treningsøvelse. Exercise Mat har nemlig en naturlig sklifri overflate, så det gjør at den ligger sikkert også hvis det skulle gå litt hardt for seg i treningsøkten.

Treningsmatten er 140 cm bred, 60 cm dyp og 1 cm tykk. I tillegg veier den et kilo. Da er det i hvert fall bra at matten kan rulles sammen, slik at den er enkel å frakte med seg. Det er selvsagt hvis du har behov for å ta den med deg dit du skal.

I tillegg til at matten kan rulles sammen, har den også opphengningsøyer som gjør det mulig å henge matten på veggen hvis du heller ønsker å oppbevare den slik.

Resultat

Materialet som Exercise Mat er laget av, bidrar til en god treningsopplevelse gjennom at du ikke føler at du sitter rett på gulvet. Det gjør også treningsøkten til en veldig behagelig og komfortabel opplevelse.

Treningsmatten passer til veldig mange forskjellige treningsøvelser, faktisk de aller fleste som utføres på gulvet. Det er veldig fint at du ikke trenger å kjøpe et stort antall treningsmatter, fordi de kun passer til en eller to øvelser.

Under treningsøkten er det veldig fint å ha en sklisikker matte, og Gymstick tilbyr en treningsmatte med en naturlig sklifri overflate, så det er en veldig stor fordel. Treningsmatten er dessuten miljøvennlig!

Fordeler:

 • Materialet som Exercise Mat er laget av, bidrar til en god treningsopplevelse gjennom at du ikke føler at du sitter rett på gulvet. Det gjør også treningsøkten til en veldig behagelig og komfortabel opplevelse.
 • Treningsmatten passer til veldig mange forskjellige treningsøvelser, faktisk de aller fleste som utføres på gulvet. Det er veldig fint at du ikke trenger å kjøpe et stort antall treningsmatter, fordi de kun passer til en eller to øvelser.
 • Under treningsøkten er det veldig fint å ha en sklisikker matte, og Gymstick tilbyr en treningsmatte med en naturlig sklifri overflate, så det er en veldig stor fordel. Treningsmatten er dessuten miljøvennlig!

Ulemper:

 • En helhetsvurdering av dette treningsmatten fra Gymstick, avdekker ingen ulemper med produktet. Det vi skal påpeke nå er heller ingen ulempe, men det hadde vært veldig praktisk med en reim slik at et kilo med treningsmatte plutselig ikke spretter ut på et ubeleilig tidspunkt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Bredde 140 cm
Dybde 60 cm
Tykkelse 1 cm

Beste priser hos:

Gymgrossisten

Nyttig – hvordan velge riktig treningsmatte?

Det er ikke bare å gå på en sportsbutikk eller på Internett for å kjøpe en treningsmatte. Eller, du kan jo selvsagt gjøre det, men det er kanskje ikke så veldig lurt.

Hvis du er opptatt av å finne en treningsmatte som er helt optimal for deg og ditt bruk, så bør du nok undersøke litt. Det er nemlig ganske mange kriterier du bør ta hensyn til når du skal velge hvilken treningsmatte du vil bruke pengene dine på.

Størrelse

En treningsmatte skal ikke ta opp mye plass. Det er bare unødvendig, så når det gjelder størrelse kan du se etter en som er omtrent 60 cm bred og minimum 6 mm tykk. Husk at jo tykkere treningsmatten din er, jo tryggere kan du føle deg under trening. Den bør også være lett å transportere med seg.

Materiale

Vær bevisst på hvilket materiale treningsmatten din er laget av. Hvilket materiale som er desidert best, vil variere med utgangspunkt i hvordan du trener. Hvis du trener f.eks fitness, vil treningsmatter i TPE være et godt valg. Velg også et brukt med en sterk ramme som sikrer lengre levetid.

Mobilitet
Som sagt så skal en treningsmatte være enkel å ta med seg, så det er viktig å huske på. Ikke kjøp en treningsmatte du ikke klarer å løfte. En ideell treningsmatte er mulig å rulle sammen og bære under armen. Et ekstra pluss er hvis matten har en reim som du kan holde i.

Farge

Trening skal være noe lystbetont, og kanskje du blir i godt humør og motiveres av farger? Da er det et veldig godt tips å skaffe seg en treningsmatte med en spenstig farge. Prøv å finne en treningsmatte i favorittfargen din!

Å velge

Det beste tipset vi har når det kommer til valgprosessen, er å gå til en fysisk butikk fremfor å bestille treningsmatte på Internett. Grunnen til det er at du ikke vil være i stand til å vurdere produktet på samme måte gjennom et bilde på en dataskjerm.

Når du skal ta et valg om hvilken treningsmatte du skal kjøpe, så er kanskje det aller viktigste at du får se og ta på produktet. Kanskje du til og med får testet det ut? Det er etter at du har gjort alt det at du kan ta en endelig avgjørelse.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo