Billigste strømavtale mai 2023

Denne oversikten tar for seg norske strømleverandører og viser deg til en hver tid norges billigste strømavtale 2023. 

Agva Kraft - Billigste Strømavtale 2023 🏆

Spot-Kampanje

Påslag: -0,08 kr

Agva kraft spot 12 er norges billigste strømavtale. Strømavtalen har et negativt påslag på kr. -00,08,- per 27 mai 2023.

Sammenligningen har bestått av alle norges spotprisavtaler. Få 3 uforpliktende tilbud for ekstra gode priser.

  • Type strømavtale: Spotpris (anbefalt)
  • Ingen bindingstid
  • Etterskuddsbetaling

Kraftriket - Billig og bra!

Spot 12

Påslag: -0,05 kr

Huskraft enkel spot følger spotprisen og har et negativt påslag på kr. -0,02,- per 27 mai 2023. Her må du også betale et månedsgebyr på kr. 0,- Få 3 uforpliktende tilbud for ekstra gode priser.

  • Type strømavtale: Spotpris (anbefalt)
  • Ingen bindingstid
  • Etterskuddsbetaling

NTE

Webspot

Påsalg: -0,017 kr

NTE Webspot følger spotprisen og har et negativt påslag på kr. -0,017,- per 27 mai 2023. Få 3 uforpliktende tilbud for ekstra gode priser.

  • Type strømavtale: Spotpris (anbefalt)
  • Ingen bindingstid
  • Etterskuddsbetaling

Hvem har billigst strømavtale med fastpris? billigste fastpris strøm mai 2023

Fastprisavtaler er for tiden ikke tilgjengelig for nye kunder. Dette grunnet den pågående strømkrisen i Europa.

Strømleverandør Bindingstid Pris per kwh*
1. Polar Kraft
5 år
Fra 0,78,-
2. Lyse Energi
3 år
Fra: 0,80,-
3. Rauma Energi Kraft og Bredbånd AS
3 år
Fra: 0,95,-

*Pris per kwh vil variere avhengig av hvor i Norge man holder til.

Alle norske fastprisavtaler på strøm er sammenlignet. Listen viser de 3 billigste den 27 mai 2023. Polar Kraft 5 år koster fra 0,78 kr per kwh og er norges billigste strømavtale med fastpris.

Billigste strømavtale i Bergen mai 2023

Selskap Type avtale Pris
Huskraft Energi
Spotpris
Påslag: -0,05 kr
Fjordkraft
Fastpris
Per kilowattime: 1,18 kr (ikke tilgjengelig for nye kunder)

Alle strømleverandører i Bergen er sammenlignet. Listen viser den billigste spotprisavtalen og fastprisavtalen den 27 mai 2023. Den billigste spotprisavtalen i Bergen leveres av Nordlys Energi, mens den billigste fastprisavtalen i Bergen leveres av Fjordkraft.

Billigste strømavtale i Oslo mai 2023

Strømleverandør Type Pris
Agva kraft
Spotpris
Påslag: -0,08 kr
Fjordkraft
Fastpris
Per kilowattime: 1,05 kr (ikke tilgjengelig for nye kunder)

Alle strømleverandører i Oslo er sammenlignet. Listen viser den billigste spotprisavtalen og fastprisavtalen den 27 mai 2023. Den billigste spotprisavtalen i Oslo er levert av Agva kraft, mens den billigste fastprisavtalen i Oslo er fra av Fjordkraft.

Slik får du billigst strøm til bedrift

Det finnes ingen tilgjengelige datapunkt eller oversikter som angår strøm til bedrifter. Samtidig tilbys det andre mer spekulative former for strømavtaler i proffmarkedet, enn det som er tilgjengelig i privatmarkedet. For å finne billigste strømavtale til bedrift vil vår anbefaling være å hente inn tilbud fra flere strømleverandører. På den måte settes det opp konkurranse, og selskapene må kjempe om å tilby deg billigste strømpris.

Klikk her for å motta uforpliktende tilbud fra flere strømleverandører

Oversikten viser hvilken strømavtale som er billigst i dag

Artikkelen oppdateres jevnlig for å gi deg svar på hva som er billigste strømavtale i dag. Vi tar for oss både spotprisavtaler og fastprisavtaler. Du kan også bruke denne oversikten for å filtrere på andre forbruksmønstre eller for å hente data oppdatert i realtid.

Hva sier forbrukerrådet om strømavtaler?

Man kan også finne billigste strømavtale hos forbrukerrådet sine egne tjenester. Forbrukerrådet anbefaler å til stadighet følge med på strømprisen, og endre avtale løpende etter hvilken avtale som er billigst for øyeblikket. 

Hvilken avtale er billigst over tid? Spotpris vs fastpris

Sett i et langsiktig perspektiv vil en strømavtale med spotpris alltid være billigere enn fastpris.

Ved valg av en spotprisavtale vil prisen du betaler være direkte knyttet til strømprisen på strømbørsen Nordpool. Nordpool bestemmer strømprisen til enhver tid. En strømleverandør må kjøpe prisen tilsvarende prisen på strømbørsen (spotpris). I slike tilfeller vil marginene til en strømleverandør ligge i gebyrer som: månedlig avgift, påslag per kilowattime, fakturagebyr og spekulativ trading på strømbørsen.

Ved valg av en fastprisavtale vil prisen du betaler per kilowattime være avtalefestet mellom deg og strømleverandøren over en lenger periode. Du kan være tjent med en fastprisavtale i perioder hvor strømprisen presses oppover, men det vil sjeldent være lønnsomt å binde seg i en fastprisavtale over lenger tid. Dette fordi at strømleverandøren ikke vil risikere å selge ulønnsomme strømprodukter.

Billigst er ikke alltid best

Det er andre områder av en strømavtale enn prisen som bør ha en innvirkning i valg av strømavtale og strømleverandør. Noen strømavtaler kan inkludere andre fordeler som f.eks. ekstraordinære rabatter  på andre produkter, samlerabatter, samfakturering med netteier med mer. Derfor er det viktig å få et helhetlig bilde av hva strømavtalen inneholder før man velger den best om er best for seg. Her kan du lese vår kåring av beste strømavtale

Flere eller alle produktene som er vist er fra våre partnere som kompenserer oss. Dette kan påvirke hvilke produkter vi skriver om. Forøvrig påvirker det ikke vurderingene som blir gjort. Vurderingene er alltid våre egne.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo