Metallpartikkelfjerner test: 3 beste rustfjernere (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Metallpartikkelfjerner, rustfjerner, flyverustfjerner er bare noen av navnene på middel som fjerner metalpartikler fra bilen din. I denne artikkelen har vi testet metallpartikkelfjerner og funnet den beste.

Koch Chemie Reactive Rust Remover – best i test metallpartikkelfjerner

Koch Chemie Reactive Rust Remover

Koch Chemie Reactive Rust Remover er et av markedets mest populære og mest effektive produkter når det kommer til metallpartikkelfjerning og flyverustfjerning. Dette produktet gir en lang virketid og er pH nøytralt.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Produktbeskrivelse

Koch Reactive Rust Remover er produsert av den anerkjente produsenten Koch Chemie. Disse er kjent for å skape innovative og spesielt effektive bilpleieprodukter. Koch Reactive Rust Remover er inget unntak, og her får du en metallpartikkelfjerner som enkelt tar bort flyverust og annet fastbrent bremsestøv.

Produktet er pH nøytralt og utviklet for å enkelt kunne løse opp tøffe forurensninger. Koch Reactive Rust Remover skal ligge å jobbe på overflaten en god stund, men er utviklet for å ikke tørke ut. Derfor er Koch Reactive Rust Remover en ekstremt effektiv metallpartikkelfjerner, som får løst opp mest mulig av fastbrent forurensing.

Koch Reactive Rust Remover er et trygt produkt som løser opp fastbrent formering og metallpartikler. Produktet er skånsomt mot lakken og etter påføring vil du kjapt kunne se resultater. Fargen vil nemlig bli til lilla da den kommer i kontakt med flyverust og metallpartikler, slik at du får en indikator på hvor mye forurensing produktet har å jobbe med.

Slik anvender du Koch Chemie Reactive Rustremover

Før du anvender produktet, er det viktig at du vasker kjøretøyet grundig. Koch Reactive Rust Remover er utviklet for å fungere på tørre overflater, derfor er det også viktig at du tørker bilen godt etter vask.

Påfør produktet på ønsket overflate og la det virke i 4-5 minutter. Du vil se fargeeffekten og få en indikator på hvor mye produktet har å jobbe med. Deretter skyller du enkelt av bilen og inspiserer området.

Dersom du fortsatt ser flyverust på overflatene, kan du påføre produktet en til og ta i bruk en god clayklut. Deretter skyller du av igjen. Dette vil som regel ikke være nødvendig da produktet er effektivt og løser opp selv den tøffeste forurensing.

Sikkerhet

Som med de fleste andre bilpleieprodukter, inneholder også Koch Chemie Reactive Rustremover enkelte kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Så lenge du sørger for å lese sikkerhetsanvisningen nøye, og bruker tilstrekkelig verneutstyr, vil det ikke være farlig å anvende produktet.

Koch Chemie Reactive Rustremover inneholder blant annet H302, H319, H317 og H290. H302 er et giftig stoff som er farlig dersom det kommer i kontakt med svelget. H319 kan gi alvorlige øyeskader eller forårsake irritasjon. H317 kan utløse allergiske reaksjoner dersom det kommer i kontakt med hud eller svelg. H290 kan virke etsende på enkelte metaller.

Resultat

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Koch Reactive Rust Remover er blant markedets mest populære metallpartikkelfjernere. Her får du et solid og effektivt produkt, som jobber raskt og fjerner selv den tøffeste forurensing. Fastbrent bremsestøv, flyverust og metallpartikler er en enkel oppgave for dette produktet.

En stor fordel er produktets skiftende fargeeffekt, hvilket gir deg en god indikator på at produktet jobber og er i kontakt med forurensing. Alle disse egenskapene kombinert, gjør Koch Reactive Rust Remover til den beste metallpartikkelfjerner det er å få tak i på markedet, og en soleklar vinner av denne testen.

Fordeler:

 • Produktet fjerner alle forurensinger i testen
 • Fiffig fargeeffekt

Ulemper:

 • Vi kunne ikke finne noen ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Metallpartikkelfjerner / flyverustfjerner / rustfjernern
PH Nøytralt
Fargeeffekt Ja

Beste priser hos:

Detailshop.no

Sonax Xtreme Surface Rustremover

Sonax Xtreme Surface Rustremover

Sonax Xtreme Surface Rust Remover er et pH-balansert og syrefritt produkt. Denne metallpartikkelfjerner vil forhindre spredning av skader som boblerust, rustflekker og andre metallrelaterte skader på lakkerte overflater.

Produktbeskrivelse

Sonax Xtreme Surface Rust Remover er et effektivt produkt som klarer å frigjøre forurensinger fra lakken på en skånsom måte. I tillegg vil Sonax Xtreme Surface Rust Remover nøytralisere den kaustiske forbindelsen som kan utvikle seg etter at metallpartikler har festet seg til lakken.

Med Sonax Xtreme Surface Rust Remover, får du fjernet partikler som ellers vil være vanskelig og få bort i vask. Dette produktet rengjør lakken i dybden og forebygger korrosjon. Asfaltrester, bremsestøv og metallpartikler vil løsne og smelte når det kommer i kontakt med produktet.

En stor fordel med Sonax Xtreme Surface Rust Remover, er at produktet også er skånsomt mot lakken og overflaten. Likevel vil det lønne seg og tilføre ekstra beskyttelse etter bruk, slik at du kan fortsette å beskytte kjøretøyet mot videre skader.

Slik anvender du Sonax Xtreme Surface Rust Remover               

Før du anvender metallpartikkelfjerneren, er det viktig å vaske bilen nøye. Bruk gjerne en god avfetter som kan løse opp asfalt- og tjærerester, men sørg for å skylle bilen godt. Deretter kan du påføre Sonax Xtreme Surface Rust Remover nedenfra og opp, og la produktet jobbe i 4-5 minutter.

Sonax Xtreme Surface Rust Remover skal deretter skylles av, men kan av og til etterlate seg litt rester. Det anbefales derfor at du vasker bilen på nytt med en god bilshampo slik at du er sikker på at bilen er fri for produktet. Anvend gjerne en hurtigvoks eller en detailer-spray til slutt.

Sikkerhet

De fleste metallpartikkelfjernere og flyverustfjernere, inneholder enkelt ingredienser og kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Sonax Xtreme Surface Rust Remover

Inneholder blant annet kjemikaliene H302 og H317.

H302 er et giftig kjemikalie som kan være farlig dersom det blir konsumert eller havner i svelget. H317 kan forårsake allergiske hudreaksjoner, og skal ikke inhaleres eller komme i kontakt med luftveiene. For å sikre deg selv, er det derfor viktig at du benytter deg av verneutstyr og helst arbeider med produktet i et godt ventilert rom eller et luftig område.

Resultat

Sonax Xtreme Surface Rust Remover er et godt og solid produkt som fjerner forurensing som har festet seg i lakken. Produktet løser opp jernpartikler, metallpartikler og bremsestøv og vil deretter nøytralisere den kaustiske forbindelsen som gjerne utvikler seg av disse partiklene.

Sonax Xtreme Surface Rust Remover er et relativt brukervennlig produkt, men kan etterlate seg noen rester på lakken. Dersom du velger dette produkter, er det viktig at du vasker bilen godt både før og etter applikasjon. Sonax Xtreme Surface Rust Remover er effektivt, men du vil gjerne bruke litt ekstra tid da bilen helst bør vaskes etter bruk.

Fordeler:

 • Brukervennlig
 • Effektivt produkt

Ulemper:

 • Etterlater noen rester på lakken

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Sonax
Type Metallpartikkelfjerner
Ph Nøytral
   

Selaclean Iron X-it

Sonax Xtreme Surface Rustremover

Selaclean Iron X-it er et norsk produkt og er skapt for norske forhold. Dette er en effektiv metallpartikkelfjerner som kan takle ulike typer forurensninger som piggstøv, flyverust og andre nupper nederst på bilen.

Produktbeskrivelse

Selaclean Iron X-it har det vi kaller for tixotropiske egenskaper. Dette betyr at produktet har en vedheft hvilket gjør at det hefter seg godt på vertikale flater. Produktet arbeider effektivt, men er fortsatt skånsomt og mild mot lakken.

Denne metallpartikkelfjerneren er pH-balansert og syrefri. En stor fordel med Selaclean Iron X-it er at den forhindrer videre spredning av skader som ofte oppstår fra metallpartikler. Dette kan være tidlig nedbrytning av lakk, boblerust eller andre rustflekker.

Selaclean Iron X-it jobber i dybden på lakken, og løser opp tøff og vanskelig forurensing. Produktet vil også nøytralisere kaustiske forbindelser som gjerne utvikler seg fra metallpartikler og bremsestøv.

Spesifikasjoner

 • Tixotropiske egenskaper
 • Skånsom
 • Syrefri
 • pH-balansert

Slik anvender du Selaclean Iron X-it

Selaclean Iron X-it er et anvendelig produkt med flere bruksområder. Dette produktet kan du benytte deg av dersom du ønsker en grundig rens av felger, eller vil dyp rense bilen før polering. Produktet påføres helt enkelt de overflatene du ønsker å rense og gjøre fri for metallpartikler og flyverust.

La produktet virke i noen minutter, til du ser at det begynner å skifte farge. Selaclean Iron X-it har nemlig også en fargeeffekt som gjør at produktet blir lilla når metallene starter å løse seg opp. Dette gir deg en god indikator på hva produktet har å jobbe med.

Etter du skyller av produktet, er det viktig at tilfører en god beskyttelse. Dette kan være en form for sealer eller voks. Da vil du sørge for at lakken er beskyttet videre gjennom sesongen.

Sikkerhet

Selaclean Iron X-it inneholder også kjemikalier som kan være farlig for deg og miljøet. Dette vil de aller fleste metallpartikkelfjernere og bilpleieprodukter generelt gjøre. Dersom du sørger for å benytte deg av tilstrekkelig verneutstyr og leser sikkerhetsanvisningen, vil det ikke være farlig å bruke produktet.

Selaclean Iron X-it inneholder blant annet H302, H318 og H317. H302 kan gi akutt forgiftning dersom det blir inhalert eller kommer i kontakt med svelget. H318 kan forårsake alvorlige øyeskader eller irritasjoner. H317 skal ikke inhaleres eller komme i kontakt med huden. Dette kan nemlig føre til allergiske reaksjoner.

Resultat

Selaclean Iron X-it er en effektiv metallpartikkelfjerner, som jobber i dybden og gir deg raske og effektive resultater. Produktet jobber godt og kan løse opp forurensninger som ellers ikke går bort under vask og avfetting. En stor fordel med produktet er at det er syrefritt og skaper en fargeeffekt når metallene begynner å løse seg opp.

Dette er et godt og anvendelig produkt med flere bruksområder. Selaclean Iron X-it kan også benyttes til felgrens, da gjerne ved hjelp av en felgbørste. Du kan også benytte produktet for å gi bilen en grundig rens før en eventuell polering. Her er det også viktig å huske på videre beskyttelse, da gjerne i form av sealing eller voks.

Fordeler:

 • Fargeeffekt som hos testvinneren
 • Enkel i bruk

Ulemper:

 • Ikke like effektiv i bruk som de to andre i testen

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke

Selaclean

Type Flyverustfjerner / metallpartikkelfjerner
Ph Nøytral

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo