Dekkfornyer test: 3 beste dekkfornyere (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Dekk trenger både rengjøring og beskyttelse for å ikke bli slitt ned. Denne artikkelen tester og tar for seg forskjellige produkter for rengjøring av dekk. Vi tester og kårer beste dekkfornyer.

Koch Plast Star Siliconolfrei – Best i test dekkfornyer

Koch Plast Star Silkonfrei dekkfornyer

Koch Plast Star Siliconolfrei er en dekkfornyer som fungerer utmerket på plast og gummi. Dette produkter gjenoppretter både farge og gir en lang og god beskyttelse mot UV stråler. Over tid kan disse strålene falme dekkene, men Koch Plast Star Siliconolfrei beskytter mot dette.

Produktet kan kjøpes på:

Les mer på Detailshop.no

Det silkematte utseendet kommer tilbake og varer lenge, takket være de nøye utvalgte ingrediensene. Den gode heften som kommer på overflaten, er grunnet i Micro emulsjonen som også sørger for lang varighet.

Ettersom produktet er silikonfritt, vil du også kunne bruke det på dørkarmer og andre gummi-områder i bilen for å minimere risiko for frysing. Koch Plast Star Siliconolfrei er svært anvendelig og kan benyttes over alt på bilen, på både plast og gummi.

Med effektive ingredienser, god beskyttelse, lang varighet og mange bruksområder, er det lite å utsette på Koch Plast Star Siliconolfrei. Du velger selv om du vil anvende produktet ved hjelp av en applikator eller for hånd med en klut.

Slik anvender du Koch Plast Star Silikonfri

Før du anvender produktet, er det viktig at du rengjør alle overflater med et annet egnet middel. Deretter kan du påføre Koch Plast Star Silikonfri, enten ved bruk av en klut eller en applikator dersom du ønsker dette.

Produktet skal deretter sitte på overflaten og jobbe i ca. 5 minutter. Når behandlingstiden er over, tørker du helt enkelt over området med en ren mikrofiberklut. Sørg for å være forsiktig ved tørkingen, slik at du får best mulig resultat.

Sikkerhet

Det er viktig å beskytte seg godt når du arbeider med bilpleie. Koch Plast Star Siliconolfrei inneholder blant annet H222 hvilket er et ekstremt brannfarlig aerosol. Det er viktig å oppbevare beholder borte fra direkte sollys, da dette kan føre til trykk og eksplosjon.

H304 er svært farlig og kan være dødelig dersom det havner i luftveiene. H336 kan forårsake svimmelhet og døsighet. H411 er et giftig kjemikalie som er skadelig for vannmiljøet.

Sørg derfor for å beskytte deg godt med tilstrekkelig verneutstyr, slik at du er sikret mot skadene som kan forekomme av kjemikaliene. Benytt deg gjerne av vernebriller og engangshansker.

Resultat

Koch Plast Star Siliconolfrei er den beste dekkfornyer som er å få kjøpt på markedet. Dette produktet er effektivt og sørger for god beskyttelse som varer lenge. Koch Plast Star Siliconolfrei får frem de originale fargene, og er et ekstremt brukervennlig produkt.

En av de store fordelene med Koch Plast Star Siliconolfrei, er nettopp det at produktet er fritt for silikoner. Dermed kan du benytte det på alle bilens plast- og gummi-overflater, hvilket gjør Koch Plast Star Siliconolfreisvært anvendelig. Det er liten tvil om at Koch Plast Star Siliconolfrei er testvinneren og den soleklare beste dekkfornyeren ute nå.

Fordeler:

 • Silkematt finish
 • Silikonfri
 • UV beskyttelse
 • Kun 5 minutters virketid
 • Kan benyttes på plast og gummi

Ulemper:

 • Ingenting negativt å bemerke

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Koch-Chemie
Type Dekkfornyer
Type Silikonfri
Volum 1 L / 10 L

Beste priser hos:

Detailshop.no

Q²M TireExpress

Q²M TireExpress

Q²M TireExpress er en dekkfornyer som kommer fra den kjente produsenten GYEON. Dette er et vannbasert produkt, hvilket gjør det ekstra brukervennlig. Q²M TireExpress etterlater dekkene med en fabrikkny finish og en god beskyttelse.

Produktbeskrivelse

Q²M TireExpress  er enkel å påføre og gir deg en god beskyttelse med relativt lang varighet. Dekkene vil se nye ut, og få igjen den originale fargen. En stor fordel med Q²M TireExpress, er at den kan benyttes på både våte og tørre dekk. Likevel vil du få best resultat dersom du påfører produktet rett etter vask.

Du behøver ikke å jobbe dette produktet inn i dekket, hvilket kan være en fordel for noen. Dersom du ønsker å legge flere lag er dette også fullt mulig. Men du vil få et tilfredsstillende resultat ved bruk av et enkelt strøk.

Q²M TireExpress etterlater dekkene med en matt, naturlig og dyp farge. Produktet gir god beskyttelse i form av et selvrensende og vannavvisende lag. Dette gjør det enklere å holde dekkene rene over lengre tid. Selv om varigheten er relativt god, vil du behøve å vedlikeholde dekken i ny og ne. Men produktet falmer ikke etter en lang kjøretur.

Spesifikasjoner

 • Matt finish
 • Virketid: 15 minutter
 • Vannbasert

Slik anvender du Q²M TireExpress

Når du anvender Q²M TireExpress, vil det lønne seg å legge produktet mot et dekk som fortsatt er fuktig etter vask, da får du en fabrikkny-finish. Benytt deg helst av en applikator og påfør et «pump» fra flasken. Deretter gnir du dette over dekket

Du kan benytte produktet på både tørre og våte dekk, men resultatet blir ekstra bra dersom dekket fortsatt vått. Produktet trenger litt tid til å jobbe, og må derfor bli værende på dekket i ca. 15 minutter. Du vil stå igjen med dekk som har en profesjonell finish.

Sikkerhet

Q²M TireExpress inneholder også kjemikalier som kan være skadelig for deg og miljøet. Sørg derfor for at du leser nøye gjennom sikkerhetasanvisningen på forhånd, slik at du har tilstrekkelig beskyttelse klar.

Benytt deg gjerne av godt verneutstyr som beskytter huden og øynene mot kjemikaliene i produktet. Hansker og vernebriller gir god beskyttelse, men sørg for å lese grundig gjennom den angitte sikkerhetsanvisningen.

Resultat 

Q²M TireExpress er et solid produkt fra en anerkjent produsent. Denne dekkfornyeren gjør jobben sin, og kommer med visse fordeler. Blant annet behøver du ikke å bruke mye tid på å arbeide produktet inn i dekkene. I tillegg gir det en god visuell effekt som får dekket til fremstilles fabrikk-ny.

Q²M TireExpress har en grei varighet, men er ikke blant de beste på markedet. Du kan kjøre en lang tur i regnet uten at dette påvirker produktet, men etter flere turer vil det fort bli behov for vedlikehold. Du får beskyttelse i form av et vannavvisende lag som også er selvrensende.

Selv om du ikke må jobbe produktet inn, må det virke i ca. 15 minutter. Dette er noe lengre enn andre produkter på markedet, spesielt med tanke på at varigheten ikke speiler seg i behandlingstiden. I tillegg er det ingen UV-beskyttelse her, hvilket trekker noe ned.

Fordeler:

 • Godt resultat
 • Enkel å bruke – produktet jobber seg selv inn i dekkene

Ulemper:

 • Lenger virketid enn konkurrentene
 • Ingen UV-beskyttelse

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke GYEON
Type Vannbasert dekkfornyer
Virketid 15 min
   

Chemical Guys Blue Guard II Wet Look Premium Dressing

Chemical Guys Blue Guard II Wet Look Premium Dressing

Blue Guard II Wet Look Premium Dressing er en dekkfornyer fra produsenten Chemical Guys. Produktet både fornyer og beskytter plast og gummi, men egner seg spesielt godt til gummidekk på kjøretøy.

Produktbeskrivelse

Blue Guard II Wet Look er en dekkfornyer som kan benyttes på bilens eksterne plast- og gummideler. Den vil få tilbake de originale fargene og gi et nytt liv til bilens detaljer. Dette produktet er populært blant forbrukere som ønsker seg en ekstra glossy finish.

Blue Guard II Wet Look er også UV-blokkerende, hvilket er en stor fordel. Da vil du se at dekkene og detaljene ikke falmer like lett, og med tiden vil du trenger mindre behandlinger. Det er viktig å huske på at produktet kun er beregnet til utsiden av bilen. Dessverre vil det ikke ha samme effekt på bilens interiør og interne detaljer. 

Slik anvender du Chemical Guys Blue Guard II Wet Look Premium Dressing

Blue Guard II Wet Look er en annerledes dekkfornyer når det kommer til applikasjon. Dette er nemlig en spray. Du kan spraye produktet direkte på området du ønsker å fornye, men det er også mulig å benytte seg av en svamp som applikator.

Deretter må du arbeide produktet jevnt utover området, og her vil det lønne seg å ta i bruk en god applikator. Dersom du har områder som er veldig forsømte, kan det være nødvendig å gjenta behandlingen for å oppnå ønsket resultat.

Produktet skal deretter arbeide i 5 minutter, før du tørker av restene med en god mikrofiberklut. Husk at dette produktet kun er beregnet på eksterne deler av plast og gummi, og kan derfor ikke benyttes på innvendige flater.

Sikkerhet

Som med de fleste andre bilpleieprodukter, inneholder også Blue Guard II Wet Look noen kjemikalier som kan være skadelig. Blant ingrediensene finner vi H304 hvilket er et kjemikalie som kan være dødelig dersom det kommer i kontakt med luftveiene eller svelget.

For en sikker og trygg opplevelse, anbefales det alltid å ta i bruk godt verneutstyr når du arbeider med bilpleie. Sørg for å lese sikkerhetsanvisningen nøye, slik at du vet hvilket type utstyr som må til for å gi deg tilstrekkelig beskyttelse.

Resultat

Chemical Guys Blue Guard II Wet Look Premium Dressing er et solid produkt med en helt vanlig holdbarhet. Du vil behøve å vedlikeholde dekkene og plastdetaljer ved jevne mellomrom, men du vil også sitte igjen med glossy finish. En stor fordel med produktet er at det beskytter mot UV-stråler hvilket kan falme detaljene.

Blue Guard II Wet Look bringer liv tilbake til falne plast- og gummideler. Dette produktet kan dog kun benyttes til utsiden av bilen, hvilket trekker noe ned. Du kan benytte deg av produktet så ofte som du ønsker, hvilket er en fordel ettersom holdbarheten kunne vært noe bedre.

Fordeler:

 • Spraybar
 • UV-beskyttelse

Ulemper:

 • Kan kun benyttes utvendig

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke

Chemical Guys

Type Dekkfornyer
UV UV-beskyttelse: JA

 

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo