Powerrack test: De 3 beste Powerrackene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Her finner du test av powerracks. Vi vurderer flere valgalternativer og kårer samtidig beste powerrack 2024.

PowerRack XT16 – BEST I TEST POWERRACK 2024

Master-Powerrack-XT16-test

PowerRack XT16 har alle de egenskapene man trenger i et rack. Derfor kåres dette produktet til beste powerrack 2024

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

PowerRack XT16 er fra samme merkevare som treningsstativet som bir omtalt nedenfor. Også dette treningsstativet fra Master Fitness er utstyrt med magnetiske låser. Så her leverer Master Fitness enda et treningsstativ som er både solid og sikkert i konstruksjonen.

Dette treningsstativet er litt større enn sin forgjenger. Det måler 251 cm i lengden, 165 cm i bredden og 238 cm i høyden. Atter et treningsstativ som tilbyr enormt mye plass å boltre seg på, samt en hel ekstra treningsstasjon. Dette treningsstativet tåler også en vektbelastning på opptil 450 kg.

Den ekstra treningsstasjonen kommer av at treningsstativet har en vektstang på begge sider. Det vil si at det er mulig for to personer å trene samtidig. Derfor er dette treningsstativet er særlig optimalt for treningssentre og andre områder som brukes til trening der mangel på gulvplass er en realitet.

Den ekstra treningsstasjonen er et gigantisk pluss i margen, men samtidig så er det mangler det multigrepet fra den den øvre rammen som forgjengeren dens hadde.

Resultat

I likhet med sin forgjenger, er PowerRack XT16 et sikkert og trygt valg for de som foretrekker de former for styrketrening som er mulig å gjennomføre med dette treningsstativet fra Master Fitness.

Dette treningsstativet tilbyr som sagt en god treningsopplevelse. Det tåler mye tung vekt, og det gjør det også mulig for to personer å trene sammen. Da kan du og personen du trener sammen med motivere hverandre underveis, så en treningsøkt kan bli så mye bedre med en gang takket være det.

Fordeler:

 • PowerRack XT16 har mange fordeler. De magnetiske låsene nevnes, som sikrer en trygg og sikker treningsøkt.

 • Konstruksjonen til PowerRack XT16 tilbyr mye og romslig plass, samtidig som det ikke tar opp så veldig mye gulvplass. Det kommer også med doble vektstangstativer, som gjør det mulig for to personer å trene samtidig.   

Ulemper:

 • Det er ikke så mange ulemper som kan pekes på når det gjelder treningsstativet PowerRack XT16 fra Master Fitness.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Bredde

160 cm

Dybde

251 cm

Høyde  238 cm

Maksimal vektbelastning

450 kg

Beste priser hos:

CDON

ABILICA PowerRack 8005

Abilica PowerRack 8005 test

Abilica PowerRack 8005 er et solid treningsstativ i fargene rødt og svart. Dette stativet har fester av typen «slide-and-twist», som kan justeres i svært mange nivåer. Festepunktene er enkle å flytte, og det er en rask prosess. De tåler vektbelastning på opptil 300 kg per festepunkt.

Produktbeskrivelse  

Du kan justere festepunktene i veldig mange nivåer. Det betyr at hvis du liker å trene i form av øvelser som pullups eller dips, så vil du få stor variasjon i grepsmuligheter med dette treningsstativet. I tillegg til en rekke grepsmuligheter, så følger det med ganske mange smarte ekstra deler.

Noe av ekstrautstyret som følger med er landmine-fester som passer til vektstrengre på 50 mm og festepunkter til strikk eller annet av ditt foretrukne tilbehør. I tillegg får du også mye lagringsplass med dette treningsstativet.

Stativet er dessuten 170 cm i lengden, 190 cm i bredden og 230 cm i høyden. Det tåler også en vektbelastning på maksimalt 300 kg per festepunkt. Du får altså veldig god plass til å trene, også med dette treningsstativet fra Abilica

Resultat

Med sin enorme og solide konstruksjon, kan Abilica PowerRack 8005 fra Abilica beskrives som det drøyeste PowerRacket eller treningsstativet, og det er et veldig godt valg for de som har lyst på et treningsstativ som har det lille ekstra.

Med dette treningsstativet tilbyr Abilica flyttbare håndtak, mange festepunkter og flere høydenivåer, i tillegg til mye lagringsplass. Du får, med andre ord, mye mer enn bare et treningsstativ hvis du velger å investere i dette treningsstativet her.

Fordeler:

 • Treningsstativet sine flyttbare håndtak, mange festepunkter og høydenivåer gjør det mulig å tilpasse stativet akkurat slik du liker det. Du kan trene akkurat slik som du er vant til, selv om du går til innkjøp av Abilica PowerRack 8005 fra Abilica.

 • Treningsstativet tilbyr dessuten mye lagringsplass, noe som er en god ting. Da er det bare å henge på plass vektskivene og vektstengrene når du er ferdig, og så henger de der til neste gang du skal trene.

Ulemper:

 • Etter å ha gjort en helhetsvurdering av dette treningsstativet fra Abilica, så kan vi ikke se noen veldig store ulemper.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Bredde/Dybde/Høyde

190/170/230 cm

Vekt

240 kg

Maksimal vektbelastning

300 kg
   

 

Master Powerrack XT12

Master Powerrack XT12 test

Produktbeskrivelse

Master Powerrack XT12 er et robust treningsstativ, og det kommer fra varemerket Master Fitness. Treningsstativet kommer med J-hooks som er innfelt med nylon. Den innfelte nylonen beskytter stangen, i tillegg til at stativets holdere og armer er utstyrt med magnetlås. Her får du altså et treningsstativ med en solid og trygg konstruksjon.

Stativet er 130 cm i lengden, 120 cm i bredden og 215 cm i høyden. Det vil si at en som bruker dette treningsstativet, får mye plass å boltre seg på i absolutt alle retninger. Da er det også viktig å huske på at det også betyr at treningsstativet trenger god plass. Det holder ikke å stue det bort i et hjørne.

Sammen med stativet får du både J-hooks og Safety Arms, så du trenger ikke å bekymre deg for å måtte stresse rundt for å få tak i nødvendig ekstrautstyr. I tillegg til dette følger det med en øvre ramme. Men det er ikke bare en enkel ramme, for den kommer også med et multigrep, noe som er perfekt for ulike former av chins og pullups.

Resultat

Master Powerrack XT12 fra Master Fitness er et sikkert og solid treningsstativ. Det tilbyr akkurat den sikkerheten og plassen du trenger under trening, slik at treningsøkten blir så komfortabel for deg som overhodet mulig.

Til tross for en enkel konstruksjon, så tilbyr Master Powerrack XT12 godt med plass til å trene, samt gode treningsmuligheter, spesielt for de som liker å trene styrke og muligens foretrekker øvelser som akkurat chins og pullups.

Fordeler:

 • Master Powerrack XT12 sin største fordel, er definitivt de magnetiske låsene. Det bidrar til at du kan være helt sikker på at du kan føle deg trygg gjennom hele treningsøkten, i motsetning til det du ville gjort hvis festene var festet med noen litt mindre sikre låsemetoder.

Ulemper:

 • Det er ingen nevneverdige ulemper som skiller seg ut når vi tar en helhetsvurdering til Master Powerrack XT12. Konstruksjonen er dog ganske enkel, og treningsstativet kommer ikke med veldig mye ekstrautstyr, noe som kan gjøre at treningsmulighetene kanskje ikke er like mange som det ville vært med enda mer ekstrautstyr.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

Bredde/Dybde/Høyde

120/130/215 cm

Vekt

130 kg

Maksimal vektbelastning

200 kg

Beste priser hos:

CDON

Nyttig – hvorfor bør vi trene styrke?

En PowerRack er et treningsstativ hvor du har muligheten til å ha alt du trenger til styrketreningen samlet på et eneste sted. Men er det virkelig så viktig å trene styrke og hvorfor er det egentlig det?

Først og fremst: Ja, styrketrening er veldig viktig!


Deretter kan vi ta knekken på flere myter som gjelder styrketrening. Det er ikke slik at kjønn eller alder spiller noen rolle i hvor vidt styrketrening er bra for deg eller ikke. Enten du er en 19 år gammel ung dame eller en 60 år gammel mann, så er ikke styrketrening noe annet enn positivt.

Faktisk så blir styrketrening bare viktigere og viktigere, jo eldre du blir. Styrketrening motvirker tap av muskelmasse, i tillegg til at det øker forbrenningen og styrker skjelettet. Dette er gjerne noe av fysikken som blir dårligere etter hvert som årene går, så det er det viktig å fokusere på.

Å ha fokus på styrketrening når du blir eldre, kan bidra til at du føler deg bedre generelt. Hvis du som 75 år klarer å stå opp om morgenen og det ikke er anstrengende å gjøre det samme som du har gjort hver eneste dag i 30 år. Det må da være en god følelse!

Et sterkt skjelett minsker risikoen for å få belastningsskader eller for å skade seg stygt i jobbsammenheng. Muskelmassen fungerer som beskyttelse for de indre vitale organene i kroppen din, f.eks hjerte og lunger.

Å trene styrke kan bidra til at du får en generelt bedre hverdag. Faktorer som påvirker hverdagen din, er f.eks fordøyelse, søvnkvalitet, stress og selvtillit. Forestill deg at dette er hverdagslige ting som bare føles fint og greit.

Til slutt kommer det aller beste argumentet: Du kan tilpasse treningen slik du liker det, for det er viktig. På den måten kan du være både rask, sterk og frisk, i tillegg til å være den beste versjonen av deg selv!

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo