Airfryer test: De 5 beste Airfryerne (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Denne artikkelen ser på og tester arfryeren. Dette produktet gir deg mulighet til å lage fritert mat på en sunn måte. Vi finner de forskjellige valgalternativene og utnevner også beste airfryer 2024.

OBH Nordica Easy Fry Deluxe – BEST I TEST AIRFRYER

OBH Easy Fry Deluxe airfryer test

Det er ingen tvil i at Easy Fry Deluxe Airfryr fra OBH Nordica gjør en fin figur i når det blir gjort en helhetsvurdering av produktet. Det er mange gode egenskaper her! Det er grunnen til at vi kårer dette produktet til beste airfryer 2024

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Easy Fry Deluxe Airfryer er en airfryer som blir produsert av OBH Nordica, og det er en airfryer som består av rustfritt stål og plastikk. Denne airfryeren har en effekt på 1400 watt og en kapasitet på 4,2 liter.

Denne airfryeren gir deg tilgang til 8 forhåndsinnstilte programmer. Programmene er fremdeles uspesifiserte i produktbeskrivelsen, men i dette tilfellet er ikke programmene et fokuspunkt i selve produktbildet. Det er derfor enda vanskelig å finne ut hvilke matlagingsprosesser denne airfryeren kan brukes til.

Det er likevel mulig for deg å lage mat til opptil 6 personer med denne airfryeren, og da kan du f.eks lage pommes fries. Det er det eneste som står oppført av matretter eller tilbehør du kan lage, men det understrekes selvsagt at dette vil være en litt sunnere versjon enn det pommes fries vanligvis er.

Denne airfryeren fra OBH Nordica gir deg muligheten til å bestemme temperatur og hvor lang prosessen skal være selv. Her kan du velge mellom en temperatur på 80 °C og 200 °C, og en tidsperiode på mellom 0 og 60 minutter. Det er veldig praktisk, siden vi alle har forskjellige preferanser for hvordan vi liker maten vår.

Det er en liten detalj som får Easy Fry Deluxe Airfryer til å skille seg litt ut, og det er nemlig det at den tåler oppvaskmaskin. Det betyr at det er de avtagbare delene som tåler en runde i oppvaskmaskinen, så det er veldig enkelt å rengjøre dem etter bruk. Du trenger nemlig ikke gjøre noe annet enn å sette dem i oppvaskmaskinen!

Også dette produktet er designmessig godt utført, men OBH Nordica har gjort det litt annerledes. Denne airfryeren er nemlig gråfarget med svarte detaljer, og ikke omvendt som de andre produktene. Det er egentlig ganske forfriskende!

Fordeler:

 • Denne airfryeren er åpenbart et produkt av god kvalitet, ettersom det bl.a er laget av rustfritt stål. Med på kjøpet får du hele 4,2 liter og 8 forhåndsinnstilte programmer som du kan bruke til å lage nydelige og sunnere måltider av fritert mat for opptil 6 personer.

 • Easy Fry Deluxe Airfryer er også utstyrt med flere praktiske egenskaper, deriblant justerbar temperatur, justerbar steketid og avtagbare deler som tåler oppvaskmaskin. I tillegg skiller produktet seg ut på grunn av designelementene som er litt annerledes enn de andre produktene vi har sett på hittil.

Ulemper:

 • Det er ingen store ulemper som avdekkes når det blir gjort en helhetlig vurdering av Easy Fry Deluxe Airfryer fra OBH Nordica.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

OBH Nordica

Effekt

1400 W

Kapasitet

4,2 liter

 

Tristar Mini Crispy Fryer

Tristar Mini Crispy Fryer test

Mini Crispy Fryer er en airfryer som blir produsert av Tristar, og den er laget av plast. Denne airfryeren har en effekt på 1000 watt, i tillegg til at den har en kapasitet på 2 liter. Med denne airfryeren kan du enkelt lage veldig god mat.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Denne airfryeren kan nemlig brukes til flere forskjellige matlagingsprosesser. Når du har bestemt deg for hvilken råvare du har lyst til på til middag, så kan du altså enten fritere, steke, riste eller grille den. Hvis ikke noe av dette frister, så kan du til og med bake råvaren. Ingen av disse prosessene vil tilsette fettstoffer i maten din.

Men det å lage god mat er ikke det eneste som er bra med Airfryeren fra Tristar. Den er til og med fin å se på! Denne airfryeren er laget av plast og den er svart med noen grå detaljer. Den markedsføres som kompakt, selv om det ikke er oppgitt noen dimensjoner for å underbygge det. Men kompakthet betyr også enkel å oppbevare.

Det er veldig enkelt å bruke Mini Crispy Fryer. Du kan justere både temperatur og hvor lang prosessen skal være. På mellom 80 °C og 200 °C i opptil 30 minutter kan du enkelt lage to porsjoner med f.eks pommes frites. Høres ikke det deilig ut?

Uavhengig av hva det du velger å tilberede, så er airfryeren utstyrt med et nonstick-belegg. Det er et element som gjør at den er enkel å gjøre den ren etter bruk, og det er også ikke like stor fare for at maten skal brenne seg fast under tilberedingen.

Testresultat

Helhetsvurderingen av Mini Crispy Fryer fra Tristar forteller oss at dette er et allsidig og praktisk produkt, som vil passe supert til deg som liker å ha mange valgmuligheter i ett og samme produkt innenfor matlaging.

Fordeler:

 • Dette er en veldig allsidig airfryer som kan brukes til å lage mye forskjellig, men god mat. Den er utstyrt med hele 5 tilberedelsesmetoder som du kan benytte deg av. I tillegg har den en kapasitet på 2 liter, så hvis du har en venn på besøk så er den perfekt til å lage to porsjoner.

 • Airfryeren markedsføres som kompakt, og selv om det ikke er oppgitt noen dimensjoner som underbygger dette, så kan vi se det på valg av materiale. Denne airfryeren er laget av plast, og det er ikke et veldig tungt materiale. Det betyr at airfryeren også er enkel å oppbevare.

 • Det er veldig fint at du har muligheten til å velge både temperatur og steketid, og grunnen til det er ganske åpenbart. Det er nemlig slik at alle har forskjellige preferanser når det kommer til mat. La oss ta biff som et eksempel – noen liker biffen nesten rå, mens andre aller helst ønsker at den skal være ‘’well done’’.

 • Denne airfryeren er dessuten utstyrt med et nonstick-belegg, som betyr at det ikke vil være så veldig vanskelig å rengjøre airfryeren etter bruk. Det er også en mye mindre sjanse for at maten brenner seg fast, og det er jo alltid praktisk.

Ulemper:

 • Det er ingen store ulemper som avdekkes i den helhetlige vurderingen av Mini Crispy Fryer. Det kan imidlertid nevnes at produktet markedsføres som kompakt, men det er ikke oppgitt noen dimensjoner som underbygger denne påstanden. Hvis vi derimot ser mot materialet som airfryeren er laget av, så kan det gi mening likevel.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Tristar

Effekt

1000 W

Kapasitet

2 liter

 

Princess Digital Family Aerofryer

Princess Digital Family Aerofryer test

Princess har gitt denne airfryeren navnet Digital Family Aerofryer, så dette er altså et produkt fra produsenten Princess. Det er ikke kjent hvilket materiale denne airfryeren er laget av, men den har effekt på 1800 watt. Med denne airfryeren kan du tilberede opptil 5,2 liter med fritert og sunn mat.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Også denne airfryeren kan brukes til flere forskjellige matlagingsprosesser. Den har 7 forhåndsinnstilte funksjoner, men disse funksjonene blir ikke spesifisert i produktbeskrivelsen. Men du kan altså lage både pommes frites og fritert kylling med denne airfryeren.

Dette er imidlertid et produkt som er veldig trygt og sikkert å bruke. I likhet med Mini Crispy Fryer fra Tristar, så er denne airfryeren utstyrt med et nonstick-belegg. Som du allerede vet, så er det et element som effektiviserer rengjøringsprosessen. I tillegg til dette, så har den et varmebestandig deksel og et håndtak som er svalt uansett.

Når det gjelder design, så er Mini Crispy Fryer fra Tristar og Digital Family Aerofryer fra Princess ganske like. De er begge svarte med noen grå detaljer, men forskjellen er at vi ikke vet eksakt hvilket materiale Digital Family Aerofryer er laget av.

Testresultat

Digital Family Airfryer fra Princess kommer relativt godt ut av helhetsvurderingen, til tross for uspesifiserte forhåndsinnstilte programmer. Dette er uansett et produkt som kan brukes til flere matlagingprosesser, og som er både praktisk og sikkert å bruke. Så hvis du er ute etter et slikt produkt, da burde du sjekke ut denne airfryeren her.

Fordeler:

 • Med denne airfryeren får du muligheten til å lage fritert mat på en sunn måte. Det er veldig praktisk hvis du er glad i fritert mat, samtidig som du prøver å ha en sunn livsstil. Digital Family Aerofryer lar deg lage friterte retter på en sunn måte med 7 forhåndsinnstilte programmer.

 • Ellers er denne airfryeren enkel, trygg og sikker å bruke. Airfryeren stilles enkelt inn med knappene på displayet, i tillegg til at den er utstyrt med både nonstick-belegg, varmebestandig deksel og et håndtak som holder seg svalt under hele prosessen.

 • Vi kan også nevne designet som Digital Family Aerofryer også deler med Mini Crispy Fryer. Det er et svart og enkelt design med noen små detaljer i grått. Det kan også beskrives som minimalistisk, og det er veldig praktisk for deg som har lyst på et apparat som ikke nødvendigvis er et blikkfang på kjøkkenbenken.

Ulemper:

 • Foruten manglende informasjon om produktets materiale, så er det ingen store ulemper med Digital Family Airfryer heller. Det kan imidlertid nevnes at de 7 forhåndsinnstilte programmene ikke er spesifiserte i produktbeskrivelsen. De er bare avbildet som symboler på displayet, noe som kan være vanskelig å se for noen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Princess

Effekt

1800 W

Kapasitet

5,2 liter

Severin 2430 Airfryer

Severin 2430 Airfryer test

2430 Airfryer er en airfryer som produseres av Severin. Også her er det ukjent hvilket materiale som er brukt til å lage denne airfryeren. Men den har en effekt på 1500 watt og en kapasitet på 3,2 liter. Denne airfryeren vil passe godt til deg som liker sprø mat.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Med denne airfryeren får du tilgang til 6 forhåndsinnstilte programmer. Heller ikke her er de eksakte programmene spesifisert i produktbeskrivelsen, men hvis du har lyst på pommes fries eller friterte grønnsaker, så kan du i hvert fall lage det med denne airfryeren fra Severin.

Også airfryeren fra Severin kan kategoriseres som et trygt produkt, ettersom den er utstyrt med en funksjon som gjør at airfryeren automatisk slår seg av, hvis du plutselig skulle glemme å gjøre det. I tillegg har airfryerens frityrkurv et keramisk belegg. Det vil si at frityrkurven tåler høy varm, og belegget sikrer lang levetid.

Airfryeren fra Severin føyer seg dessuten inn i rekken av produkter som er enkle å rengjøre, men det nevnes ikke hvilke elementer det er som fører til den egenskapen.

2430 Airfryer er designmessig ganske lik de foregående produktene i denne produkttesten, men den ser ikke ut til å være laget av et like glatt materiale. Men også denne airfryeren er svart med noen grå detaljer.

Testresultat

2430 Airfryer fra Severin er ytterligere et produkt som gjør en fin figur i helhetsvurderingen, men vi møter på noen av de samme problemstillingene som hos forrige produkt. Ukjent materiale og uspesifiserte forhåndsinnstilte programmer.

Til tross for dette, ansees dette produktet for å være både praktisk og trygt på grunn av elementene det består av. Det er derfor ingen tvil i at denne airfryeren er et produkt som det er verdt å sjekke ut.

Fordeler:

 • Denne airfryeren vil gi deg muligheten til å lage deilig og sprø mat, som samtidig er så sunn som fritert mat kan være. Vi vet ikke eksakt hvilke 6 programmer du har å velge mellom, men du kan i hvert fall få pommes fries og friterte grønnsaker med denne airfryeren fra Severin. Begge disse rettene er jo kjempegode!

 • Dette produktet fra Severin glir lett inn blant samlingen med trygge produkter. Airfryeren er nemlig utstyrt med en automatisk slukk-funksjon, så den slår seg automatisk av, hvis ikke noen andre gjør det. I tillegg er den utstyrt med en keramisk belagt frityrkurv, som sikrer produktet lang levetid.

 • Også denne airfryeren er ganske pen å se på. Det er uvisst hvilket materiale airfryeren er laget av, men det er ingen tvil om at produsenten Severin har gjort en god designmessig jobb.

Ulemper:

 • 2430 Airfryer gjør heller ikke noen dårlig figur i helhetsvurderingen, men også her mangler det informasjon om materiale og spesifisering av de 6 forhåndsinnstilte programmene. I likhet med Digital Family Aerofryer, er de bare symboler på displayet, og det kan åpenbart være vanskelig å få øye på for noen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

OBH Nordica

Effekt

1400 W

Kapasitet

4,2 liter

 

Princess Airfryer-ovn

Princess Airfryer-ovn test

Airfryer-ovn er en airfryer som blir produsert av Princess. Denne airfryer-ovnen er laget av rustfritt stål og glass. Den har en effekt på 1500 watt og en kapasitet på hele 10 liter, så her kan du lage mye fritert, sunn og digg mat!

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Dette produktet skiller seg ut ved at det ser ut som en ordentlig bakerovn, og det er egentlig ganske tøft. Med på dette kjøpet får du 10 forhåndsinnstilte programmer. Disse er heller ikke spesifisert, men det oppgis litt flere matretter som kan lages i produktbeskrivelsen som bl.a kylling, pommes fries, nuggets og grønnsaker.

Denne airfryer-ovnen er utstyrt med en jevn varmefordeling, noe som fører til at maten vil få den samme sprø smaken som den ville fått hvis du tilberedte den i en vanlig frityrkoker. Den eneste forskjellen er at airfryere ikke bruker olje til steking.

Det virker som at det er ganske ‘’rett frem’’ å bruke denne airfryer-ovnen. Den har ikke noen innstillinger eller funksjoner som kan fremstå kompliserte, og det er i seg selv helt greit. Det følger imidlertid med en ovnsrist og et komplett rotisserie-sett, noe som gjør at du enkelt kan tilberede grillet kylling i denne ovnen. Det er deilig!

Det står ikke oppført noen informasjon om hvordan de forskjellige delene av denne airfryer-ovnen rengjøres, men det er ikke noe som tilsier at dette skal være en særlig komplisert prosess.

Testresultat

Også Airfryer-ovn fra Princess gjør en helt grei figur i helhetsvurderingen av produktet. Det mangler litt spesifisert informasjon og det er noen praktiske funksjoner som tilsynelatende uteblir, men det er likevel et robust, tøft og bra produkt. Dette er et ukomplisert produkt som definitivt kan beskrives som et godt alternativ.

Fordeler:

 • Airfryer-ovnen er et produkt som er laget av rustfritt stål og glass, og det forteller oss at dette er et solid og forseggjort produkt. I tillegg har det en kapasitet på hele 10 liter, og det er veldig imponerende. Du har muligheten til å lage mye god mat her!

 • Dette produktet er utstyrt med en jevn varmefordeling, så du trenger ikke å bekymre deg for at du skal bli skuffet over resultatet i forhold til resultatet du får med en frityrkoker. Det vil uten tvil få et godt resultat her også, kanskje til og med noe som er enda bedre på flere forskjellige måter.

 • Airfryer-ovnen fra Princess er et veldig ukomplisert produkt, men hvis det skulle vise seg å fremstå komplisert for noen, så antar vi at det følger med en oppklarende bruksanvisning når du kjøper produktet.

Ulemper:

 • Foruten noen uspesifiserte forhåndsinnstilte programmer, som dessuten har blitt en gjenganger i denne produkttesten, så er det ikke så veldig mange store ulemper med dette produktet.

 • Det kan imidlertid nevnes at airfryer-ovnen inneholder deler av glass. Derfor er det lurt å være forsiktig når den er i bruk, slik at du unngår at noen skader seg. Det er også slik at dette produktet mangler noen av de praktiske funksjonene som noen av de andre produktene hadde, men det er sikkert en mening med det også.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Princess

Effekt

1500 W

Kapasitet

10 liter

Forskjellen på en frityrkoker og en airfryer

Det kan være veldig vanskelig å forstå hva som er den egentlige forskjellen mellom en frityrkoker og en airfryer. Du kan tilberede nesten hva som helst i begge apparater, og de friterte rettene smaker relativt det samme uavhengig av hvilket apparat du bruker. Det er nettopp derfor det er viktig å ha forskjellen tydelig for seg.

Den umiddelbare forskjellen er nok at en frityrkoker er noe som veldig mange kjenner til, mens en airfryer ikke nødvendigvis er like populær. Men det burde den være, for dette apparatet har veldig mange fordeler, og de skal vi ta en titt på akkurat nå.

Du vet sannsynligvis hvordan en frityrkoker fungerer. La oss bruke pommes fries om et eksempel. Med en frityrkoker senker du rett og slett pommes fries ned i kokende olje, mens med en airfryer så blir den samme maten luftfritert. Vi skjønner at det kan høres litt rart ut, men det er faktisk mye bedre for deg enn det frityroljen er.

Dette høres nok litt rart ut, men det er ingen tvil i akkurat det. Så hvis du liker frityrstekt mat, samtidig som du har lyst til å gjøre et forsøk på å få et litt sunnere kosthold kan det definitivt være lurt å teste ut luftfritert mat.

Det er også en forskjell når det kommer til størrelsen på en frityrkoker og en airfryer, og her er det også airfryerne som trekker det lengste strået. Grunnen til det er litt det samme som vi nevnte ovenfor, nemlig at airfryerne ikke inneholder samme mengde olje som en frityrkoker åpenbart gjør.

Kanskje har du opplevd det samme som oss, nemlig å søle ut frityrolje når du skulle flytte frityrkokeren fra skapet og til kjøkkenbenken? Det er like irriterende hver gang det skjer, men det er noe du faktisk slipper med en airfryer. Hvis du spør oss, så høres det uten tvil veldig fristende ut.

La oss heller ikke glemme den møysommelige prosessen det er å skifte ut frityroljen når det er på tide å skifte ut oljen. Som du har lest igjen og igjen i denne produkttesten, så inneholder ikke en airfryer olje. Det betyr altså at det er enda en ting du slipper unna ved å velge dette apparatet.

Det kan derfor sies at en airfryer er generelt mye enklere å håndtere og rengjøre enn en frityrkoker, nettopp på grunn av at den ene inneholder olje og den andre gjør det ikke. Rengjøring av frityrkokeren er møysommelig, mens det er lett som en plett med en airfryer.

Det er imidlertid slik at det likevel er helt og holdent opptil deg selv når det gjelder hvilket produkt du personlig foretrekker. Det er naturligvis ikke sånn at alle har den samme opplevelsen med forskjellige produkter, og det er viktig å huske på – også når du leser en produkttest som åpenlyst taler i favør av airfryerne.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo