Espressomaskin test: De 6 beste Espressomaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Er kaffe den eneste grunnen til at du klarer å komme deg ut av sengen til riktig tid hver eneste morgen? Da er du nok ikke alene! Men det er ikke sikkert at kaffe passer til alle situasjoner. Da kan espresso være et veldig fint alternativ!

Vi skal ikke påstå at espresso og kaffe er det samme, for det er det ikke. Men de to drikkene er ikke så forskjellig som folk tror. Den eneste forskjellen er at i en espresso så er kaffebønnene litt mørkere brent enn de man lager vanlig kaffe av.

Så hva trenger man for å lage espresso? Jo, en espressomaskin! Og dette er en test av nettopp det. Nedenfor skal vi se nærmere på 6 forskjellige espressomaskiner, og så vil vi vurdere dem opp mot hverandre og finne ut hvem som er beste espressomaskin 2024!

Sage The Barista Express – beste espressomaskin 2024

Sage BES875 The Barista Express Espressomaskin test

Om du velger å investere i denne espressomaskinen, så får du alt du trenger til å skape en nydelig kaffeopplevelse for de du kjenner. The Barista Express Espressomaskin inkluderer nemlig en 250 grams kaffebønnebeholder og en 2 liters vannbeholder.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

The Barista Express Espressomaskin er produsert av Sage. Produsenten har brukt hovedsakelig rustfritt stål når de utviklet dette produktet. Produktets dimensjoner er 33 cm i bredden, 31 cm i dybden og 40 cm i høyden. Totalvekten til produktet er 10 kilo.

Integrert i The Barista Express Espressomaskin finner du også en kaffekvern, noe som betyr at du kan kverne dine egne kaffebønner til kaffen. Kvernen er utstyrt med 18 forskjellige innstillinger, så kaffebønnene kan males til nøyaktig den konsistensen du foretrekker.

The Barista Express Espressomaskin er svært enkel å bruke, takket være knappene med instruksjoner ved siden av. Dette er altså en manuell espressomaskin, og den har en effekt på 1850 watt, et pumpetrykk på 15 bar og et varmeelement.

Fordeler:

 • The Barista Express Espressomaskin er laget av en stålkonstruksjon, som attpåtil er rustfri. Dette er med andre ord et solid produkt, som uten tvil kommer til å vare i mange år fremover. Dermed trenger du ikke å tenke på å kjøpe ny espressomaskin på veldig lenge.
 • Dette er en espressomaskin som vil komme godt med, enten du liker espresso eller cappuccino, for dette er en maskin som kan tilberede begge deler. I tillegg er det en innebygd kvern i maskinen, så du kan få kaffebønnene nøyaktig som du vil også.
 • Den innebygde kaffekvernen har 18 forskjellige innstillinger som du kan velge mellom. Så enten du liker kaffen finmalt, litt grovere eller veldig grov, så vil ikke det være noe problem for The Barista Express Espressomaskin. Dette er med andre ord en tilpasningsdyktig maskin!
 • Det vil være veldig enkelt å lære seg hvordan The Barista Express Espressomaskin fungerer, for den er utstyrt med knapper med tilhørende instruksjoner på fronten av maskinen. Av samme grunn vil det være lett å håndtere maskinen også, for så godt som hvem som helst.
Ulemper:
 • Det er ingen produktspesifikasjoner som mangler vedrørende The Barista Express Espressomaskin fra Sage. Dermed er det heller ikke noe vi kan sette fingeren på ved dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Sage
Beholder (bønner) 250 g
Beholder (vann) 2 L
Pumpetrykk 15 bar

Resultat

The Barista Express Espressomaskin er produsert av Sage. Det er en manuell espressomaskin i rustfritt stål, og du kommer ikke til å ha noen problemer med å lære deg hvordan den fungerer. I tillegg er dette et veldig kraftig apparat med veldig god kapasitet.

Dette er en espressomaskin som passer inn i ethvert kjøkken. Denne espressomaskinen vil være din beste venn om du ønsker å eksperimentere med kaffesmaker. Tenk hvis du etter hvert blir så god at du kan åpne en kaffebar? Da kan du ta med maskinen og bruke den der!

Integrert i The Barista Express Espressomaskin får du en egen kaffekvern. Det er veldig praktisk, for da er dette et typisk 2-i-1 produkt som alltid er veldig praktisk å ha. Grunnen til det er at du slipper å kjøpe en egen kaffekvern til å ha ved siden av espressomaskinen!

Det er summen av The Barista Express Espressomaskin sine gode egenskaper som har gjort at vi har besluttet å kåre denne espressomaskinen til beste espressomaskin 2024!

Smeg Espressomaskin

Smeg Espressomaskin test

Smeg Espressomaskin er produsert av selveste Smeg. Denne prosenten er kjent for sitt karakteristiske retro-design, og det er akkurat dette designet Smeg Espressomaskin bærer. De har benyttet en kombinasjon av rustfritt stål og plastikk i denne produksjonen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Smeg Espressomaskin er 14,9 cm bred, 33 cm dyp og 30,3 cm høy. Det vil si at dette er en slank og høy espressomaskin. Denne maskinen har ikke en egen beholder for kaffebønner, men den har en vannbeholder som rommer 1 liter. Så totalvekten på produktet er 5 kilo.

Selv om det ikke følger med en kaffebønnebeholder, så er det en manuell espressomaskin som har en effekt på 1350 watt og et pumpetrykk på 15 bar. Det er ukjent hvor vidt espressomaskinen er utstyrt med varmeelement. Men du kan lage til to kopper på én gang!

Smeg Espressomaskin ser relativt enkel ut, men det betyr ikke at den har flere praktiske funksjoner. For det har den uten tvil, deriblant gummiføtter som sørger for at maskinen står stødig mens kaffen tilberedes og dampfunksjon for om du vil ha melkeskum til kaffen.

Fordeler:

 • Smeg Espressomaskin er laget av både rustfritt stål og plastikk. Som de fleste vet, så er dette to slitesterke materialer, noe som betyr at du vil få et holdbart produkt om du skulle velge å investere i denne espressomaskinen fra Smeg.
 • Det kan også nevnes at dette er en espressomaskin som ikke kommer til å ta veldig stor plass på kjøkkenbenken din. Men om du ikke er særlig gira på å ha den der til enhver tid, så veier den bare 5 kilo, så det er fullt mulig å oppbevare den i et skap i nærheten av kjøkkenet også!
 • Med en effekt på 1350 watt og et pumpetrykk på 15 bar, så er dette litt mer enn et solid produkt. I tillegg til å være solid, så er det en ganske kraftig maskin, som vil komme godt med. I tillegg er maskinen utstyrt med et brukervennlig kontrollpanel.
 • Det karakteristiske designet til Smeg er også en fordel. Særlig om du liker retrodesign, eller om du har flere produkter fra denne produsenten og ønsker deg flere produkter fra samme produsent. Da får du en samling som står i stil med hverandre, og som du virkelig liker!
Ulemper:
 • Når det gjelder Smeg Espressomaskin, så mangler det informasjon vedrørende produktets varmeelement. Det oppgis ikke hvor vidt maskinen er utstyrt med et varmeelement, og ei heller hvor mange varmeelementer det eventuelt er snakk om.
 • Smeg Espressomaskin inkluderer heller ikke en beholder for kaffebønner. Dette er noe som er veldig upraktisk.
 • Denne espressomaskinen inkluderer imidlertid en vannbeholder, og denne beholderen rommer 1 liter. Det er et nivå vi synes er veldig lavt i forbindelse med en espressomaskin i den prisklassen som Smeg Espresso er i.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Smeg
Beholder (vann) 1 L
Pumpetrykk 15 bar
Effekt 1350 W

Resultat

Til tross for at det er noen ulemper her og der, så vil vi si at Smeg Espressomaskin gjør en relativt god figur i denne produkttesten. Det er ingen tvil i at dette er en maskin som kommer til å vare en stund, noe som utelukkende er veldig praktisk.

Smeg Espressomaskin har det karakteristiske designet til produsenten Smeg, som er noe de kan vinne mye på. I tillegg er maskinen tilgjengelig i fire forskjellige farger, noe som er svært praktisk om du ikke er så begeistret for de tradisjonelle fargene.

Smeg gir forbrukerne muligheten til å velge hva de vil ha i mye større grad enn veldig mange andre produsenter!

Miele CM6160 MilkPerfection Obsedian

MIELE CM 6160 MilkPerfection Obsedian Black test

Dette er en helautomatisk espressomaskin med en effekt på 150 watt. I forhold til de andre maskinene i denne produkttesten, så er altså dette en relativt svak espressomaskin. Når det gjelder maskinens pumpetrykk og varmeelement, så foreligger det ingen informasjon her.

Produktbeskrivelse

CM6160 MilkPerfection Obsedian er en espressomaskin produsert av Miele. Det er ukjent hvilket materiale produsenten har benyttet I produksjonen av dette produktet. Det gjelder også produktets vekt, men det er 25,1 cm bredt, 42,7 cm dypt og 35,9 cm høyt.

CM6160 MilkPerfection Obsedian har en beholder for kaffebønner og en beholder for vann, som rommer henholdsvis 300 gram og 1,80 liter. I tillegg til dette er den utstyrt med en rekke smarte funksjoner, deriblant AromaticSystem og OneTouch for Two funksjon.

Det vil være svært enkelt å rengjøre denne espressomaskinen. Grunnen til det er at den er utstyrt med et eget rengjøringsprogram, som sørger for både rengjøring og vedlikehold. Og maskinen vil også sørge for at dette gjøres på en ordentlig måte.

Fordeler:

 • CM6160 MilkPerfection Obsedian er en helautomatisk espressomaskin. I praksis betyr det at du fyller opptil 300 gram kaffebønner i beholderen, trykker på en knapp på maskinens front og så skjer resten av prosessen av seg selv. Du trenger altså å gjøre minimalt her!
 • Dette er en espressomaskin som består mange praktiske funksjoner. AromaticSystem sørger for at du får et like perfekt resultat hver eneste gang, og OneTouch for Two gjør det mulig for deg å tilberede to kopper kaffe samtidig. Det er svært praktisk om du har besøk!
 • Det kan også nevnes at beholderne til denne espressomaskinen har ganske god kapasitet. Her får du en kaffebønnebeholder som rommer 300 gram, mens vannbeholderen rommer så mye som 1,80 liter vann. Det betyr at du kan tilberede en god del kaffe samtidig!
 • CM6160 MilkPerfection Obsedian er også utviklet slik at du ikke trenger å bekymre deg for å måtte rengjøre den. For det finnes et eget program for dette også. Det samme programmet tar seg av vedlikeholdet av maskinen for deg også, noe som naturligvis er veldig praktisk.
Ulemper:
 • Det mangler en god del informasjon i forbindelse med CM6160 MilkPerfection Obsedian. Vi vet blant annet ikke hvilket materiale maskinen er laget av, eller hvor mye produktet veier.
 • Annen informasjon som uteblir, er informasjon om produktets pumpetrykk og varmeelement. Og det er veldig synd, for dette er informasjon som kunne vært med på å løfte helhetsinntrykket av dette produktet i betydelig grad.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Miele
Beholder (bønner) 300 g
Beholder (vann) 1,8 L
Effekt 150 W

 

Resultat

CM6160 MilkPerfection Obsedian gjør helt grei figur i denne produkttesten. Det er ingen tvil om at dette er et godt produkt som vil gjøre nytte for seg på ethvert kjøkken, men vi hadde fått et mye bedre helhetsinntrykk om det ikke var så mye informasjon som mangler her.

Likevel kan det sies at om du er på jakt etter en espressomaskin som gjør det meste av jobben for deg, så vil CM6160 MilkPerfection Obsedian være et veldig godt alternativ. For dette er nemlig en helautomatisk espressomaskin!

Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio

Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio test

Dette er en manuell espressomaskin, så dette er en maskin som passer for deg som liker å ha en aktiv rolle i tilberedingsprosessen. I tillegg har den en effekt på 900 watt, så prosessen kommer ikke til å ta så lang tid med denne maskinen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio er en espressomaskin, og den er produsert av Ascaso. Det er dog uvisst hvilket materiale produsenten har brukt. Denne espressomaskinen er 24,5 cm bred, 28 cm dyp og 34,5 cm høy, og den har en totalvekt på 10 kilo.

Det gis ingen indikasjoner på at denne maskinen har en egen beholder beregnet til kaffebønner, men den har en vannbeholder som rommer 1,3 liter vann. I tillegg til den romslige beholderen, så har den et pumpetrykk på 16 bar.

Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio skiller seg også ut både design- og fargemessig. Den er designet i et nydelig retrodesign, og den er tilgjengelig i 11 forskjellige farger. Denne espressomaskinen gir Smeg hard konkurranse på dette punktet!

Fordeler:

 • Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio er en espressomaskin med flere bruksområder. I tillegg til å lage kaffe og espresso, så kan den også brukes til noe så enkelt som å varme opp vann til en kopp te. Det er svært praktisk, om du heller vil ha det!
 • Denne espressomaskinen er også utstyrt med en dampdyse, som kan brukes til å skumme melk til kaffen din. Det er også denne dysen som gjør det mulig å bruke maskinen til å varme opp tevann. I tillegg til dette er maskinen veldig lydsvak, noe som er veldig praktisk!
 • Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio har en effekt på 900 watt, noes om betyr at dette er en kraftig maskin som får jobben gjort på en rask og effektiv måte. I tillegg rommer den medfølgende beholderen 1,3 liter vann, noe som gjør at du kan tilberede litt hver gang.
 • Om du er på jakt etter en espressomaskin som vil ta pusten fra deg i henhold til design og fargeutvalg, så er Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio den espressomaskinen du leter etter. Denne maskinen er nemlig tilgjengelig i 11 forskjellige farger, bl.a pistasje!
Ulemper:
 • Det mangler litt informasjon i forbindelse med Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio. Det gjelder følgende spesifikasjoner: materiale, beholder (bønner) og varmeelement.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Ascaso
Effekt 900 W
Pumpetrykk 16 bar
Beholder (vann) 1,3 L

Resultat

Ascaso Dream Espressomaskin Fresh Pistachio er en espressomaskin som gjør en relativt fin figur i denne produkttesten. Den vil fungere som et frisk pust på kjøkkenet ditt, særlig om alle de andre kjøkkenapparatene dine er av den tradisjonelle typen.

Når det gjelder funksjoner, så er også dette en tradisjonell espressomaskin. Men den skiller seg ut hovedsakelig på grunn av design og farge. Dette er en maskin i typisk retrodesign som er tilgjengelig i 11 forskjellige farger, så her får du litt å velge i!

Siemens TI351209RW

Siemens TI351209RW test

Denne espressomaskinen er helautomatisk, noe som betyr at du trenger å gjøre minimalt for at kaffen skal lages. Det eneste du trenger å gjøre, er å helle ingrediensene i beholderne og trykke på knappen. Deretter skjer resten av seg selv.

Produktbeskrivelse

Siemens TI351209RW er en espressomaskin produsert av Simens, men det oppgis ikke hvilket materiale de har brukt for å lage denne maskinen. Denne maskinens dimensjoner, er 25,1 cm i bredden, 43,3 cm i dybden og 38,3 cm i høyden. Produktets vekt er også ukjent.

Denne espressomaskinen er helautomatisk, noe som betyr at du trenger å gjøre minimalt for at kaffen skal lages. Det eneste du trenger å gjøre, er å helle ingrediensene i beholderne og trykke på knappen. Deretter skjer resten av seg selv.

Siemens TI351209RW har en effekt på 1300 watt. Dette er altså en relativt kraftig espressomaskin, som vil tilberede kaffen din før du vet ord av det. Det komplimenteres av en kaffebønnebeholder på 250 gram og en vannbeholder på 1,4 liter på en veldig god måte.

Med denne espressomaskinen får du muligheten til å lage like god kaffe hjemme som den du får servert på kafé. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at den blir kald, for Simens TI351209RW er utstyrt med et varmeelement. Maskinens pumpetrykk er dog ukjent.

Fordeler:

 • Ettersom Siemens TI351209RW er en helautomatisk espressomaskin, så skjer det meste av prosessen selv. Det gjør at dette er en maskin som egner seg til de aller fleste, enten du er ung og liker at kaffen tilbereder seg selv, eller eldre og ikke helt skjønner deg på teknologi.
 • Med en effekt på 1300 watt, så vil kaffen din være klar i rekordfart. Siemens TI351209RW er faktisk så effektiv at det nesten vil være som å få kaffen servert bare du tenker tanken. Og det er naturligvis svært praktisk!
 • Siemens TI351209RW inkluderer en kaffebønnebeholder og en vannbeholder. Dette er to relativt romslige beholdere, som rommer henholdsvis 250 gram kaffebønner og 1,4 liter vann. Dermed kan maskinen din tilberede ganske mye kaffe på en gang!
 • I tillegg til kaffebønnebeholder og vannbeholder, får du også kaffekvern og melkeskummer integrert i maskinen. Det gjør dette til en 3-i-1 løsning, noe som er svært praktisk uansett hvor du har tenkt til å plassere produktet.
Ulemper:
 • Vi savner noe informasjon i forbindelse med Siemens TI351209RW, og det gjelder produktets materiale, vekt og pumpetrykk.
 • Siemens TI351209RW ser ut til å være et godt produkt, men det hadde vært veldig praktisk å ha informasjon om materiale for å underbygge denne påstanden. Det samme gjelder produktets vekt og pumpetrykk.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Merke Siemens
Type Helautomatisk
Beholder (bønner) 250 g
Beholder (vann) 1,4 L

Resultat

Siemens TI351209RW er en espressomaskin som føyer seg inn i rekken av produkter som kommer helt greit ut i denne produkttesten.

Informasjonen vi får oppgitt gir oss et inntrykk av at ingen forbrukere kommer til å angre på denne investeringen. Faktisk så vil det være en veldig smart investering, siden du får både espressomaskin, kaffekvern og melkeskummer i ett og samme produkt til én pris!

Om det ikke hadde vært for informasjonen som mangler her, så kunne denne maskinen lett ha gått til topps i denne testen!

Ariete Espressomaskin

Ariete Espressomaskin test

Det oppgis at Ariete Espressomaskin er en semiautomatisk espressomaskin, og i praksis så betyr det at du har muligheten til å bestemme hvilken kaffe du vil ha og hvor sterk du vil ha den fra gang til gang. Maskinen er veldig enkel å bruke, så det vil ikke være noe problem.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Ariete Espressomaskin er en espressomaskin som er produsert av Ariete. Maskinen er laget av rustfritt stål, og den er 28 cm bred, 23 cm lang og 31 cm høy. Inkludert i produktet får du en vannbeholder som rommer 0,9 liter vann, men produktets totalvekt er dog ukjent.

Ariete Espressomaskin er en 2-i-1 løsning, for dette er ikke bare en espressomaskin. Integrert i maskinen finner du også en melkeskummer, som du kan bruke til å tilsette det lille ekstra til kaffen din. Dette gjøres ved hjelp av en effekt på 850 watt!

Også dette er en espressomaskin som skiller seg ut designmessig. Ariete har valgt å leke litt med retrodesign i produksjonen av Ariete Espressomaskin. Så om du er på jakt etter en vintage espressomaskin, så er dette produktet uten tvil noe for deg!

Fordeler:

 • Ariete Espressomaskin er laget av rustfritt stål, så dette er ikke en maskin du trenger å erstatte med det første. Og det er naturligvis veldig positivt.
 • Espressomaskinen er semiautomatisk, noe som gir deg mye større valgfrihet i forbindelse med type kaffe og styrke på den kaffen. Du kan lage mer eller mindre det du vil – og tilsette hjemmelaget melkeskum på toppen av det hele!
 • Ariete Espressomaskin er en maskin i vaskekte vintage design, og det er veldig fint for de som liker det.
Ulemper:
 • Det er fire spesifikasjoner som er merket «ukjent» i forbindelse med Ariete Espressomaskin, og det er vekt, beholder (bønner), pumpetrykk og varmeelement. Om denne informasjon hadde vært der, så hadde denne testen vært perfekt krydret!
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Ariete
  Type Semiautomatisk
  Beholder (vann) 0,9 L
  Effekt 850 W

  Resultat

  Ariete Espressomaskin gir Smeg og Ascaso konkurranse her. En god espressomaskin med integrert melkeskummer i ordentlig vintage design. Om dette er noe du er på jakt etter, så ville ikke vi nølt et eneste sekund. For dette er uten tvil en god espressomaskin!

  Slik lager du espresso!

  For noen som har laget kaffe mange ganger, kanskje hver eneste dag i flere år, så er det en smal sak. I 2024 er det også like vanlig å ha en kaffemaskin på kjøkkenet, og som navnet tilsier så lager denne maskinen kaffen for deg.

  Det er det samme med en espressomaskin. Espressomaskinen lager espressoen for deg, eller en annen kaffedrikk som maskinen er i stand til å lage. Den største forskjellen på enhver kaffedrikk, er hvor finmalt eller grovmalt kaffebønnene er!

  En espresso består av kaffebønner som er litt mørkere brent enn kaffebønnene til en kopp kaffe. Så det du trenger er en kaffekvern som kan kverne bønnene for deg. Men det er også mulig å finne en 2-i-1 løsning, altså en espressomaskin med kaffekvern.

  Om du har en espressomaskin på kjøkkenet ditt, så trenger du bare en kopp etter at du har puttet ingrediensene i maskinen. Plass koppen i maskinen, trykk på knappen og vent på at herligheten skal komme rykende ut av maskinen i all sin prakt!

  Hvordan serverer man espresso?

  Når det gjelder det å servere en kopp med espresso, så kan du gjøre det akkurat som du vil. Det er med andre ord ikke nødvendig å kjøpe noe nytt bare fordi du skal lage espresso.

  Likevel kan det sies at glass er å foretrekke fremfor en vanlig kopp. En espresso pleier ofte å være mer estetisk pen enn en vanlig kaffe, så det er en fryd for øye samtidig som det er latterlig godt!

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo