Bajonettsag test: De 8 beste bajonettsagene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Skal du pusse opp hjemme? Med bajonettsag får du en rå styrke, stor snittdybde og et verktøy som kan sage gjennom det meste av materiell. Enten du skal kappe et vannrør, rive en skillevegg eller fjerne gjerdet i hagen, kan du være trygg på at en god bajonettsag gjør den grove jobben uten problemer.

Dette er nok ikke den første elektriske sagen du eier, og verktøyet egner seg ikke for presisjonssaging. Men når du skal arbeide med store rivningsjobber eller større renoveringsprosjekter, er det ingenting som kan måle seg med kraften til en god bajonettsag.

Vi har sett på noen av de mest populære modellene på markedet, for å gjøre valget litt enklere for deg. Vi har plukket ut et knippe av de beste bajonettsagene, og sørget for at det finnes alternativer for ethvert budsjett. Fortsett å les og finn den perfekte modellen til oppussingsjobben.

Bosch GSA 18V-32 – Best i test bajonettsag 2024

Bosch GSA 18V-32 test

Bosch GSA 18V-32 har en enorm ytelse, kraft og brukervennlighet. Denne modellen er kraftig nok til at profesjonelle får dekket sine behov, samtidig som den er brukervennlig nok til at den vanlige forbruker kan manøvrere verktøyet. Fordelene med Bosch GSA 18V-32 er mange og dette er en bajonettsag som kommer til å falle i smak hos de fleste.

Dette er en perfekt kombinasjon mellom lett håndtering og mye kraft. Med et unikt håndtak og lang bryter, får du økt kontroll og kan arbeide selv på de trangeste steder. Bosch GSA 18V-32 byr på problemfri, lett bruk og fantastisk ytelse – derfor kårer vi Bosch GSA 18V-32 til best i test og markedets beste bajonettsag.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse  

Bosch GSA 18V-32 skiller seg ut med sin unike form – dette er nemlig en krum bajonettsag. Den krumme formen gir et utrolig godt, kontrollert og behagelig grep. I møte med vibrasjoner synes vi at designet er med på å dempe ristingen, hvilket naturligvis er en stor fordel som øker komfort.

Selv om Bosch GSA 18V-32 er en effektiv bajonettsag som leverer massevis av kraft, blir vi imponert over den lette vekten. Vanligvis kan en lett vekt gi økt vibrasjon, men dette opplever vi ikke i test med denne modellen. Vi blir også imponert over hvor enkelt det er å bytte sagblad her – en fin detalj og god mekanisme fra produsenten.

Bosch GSA 18V-32 har et maks slagtall på 2500 og er relativt gunstig i pris med tanke på kvaliteten. Her får du mye kraft og gode funksjoner for pengene. Du får mange innstillingsmuligheter, noe som gjør den enkel å håndtere under lange økter.

Ytelsen er en av Bosch GSA 18V-32 sine beste kvaliteter. Tykt metall, store bjelker og plast har ingen sjanse når denne bajonettsagen blir tatt frem. Modellen er også batteridreven og kan fint brukes innendørs uten bekymring for forurensing. Du trenger ikke å ta hensyn til irriterende ledninger, hvilket er et stort pluss.

Rotasjonslåsen er vridbar slik at du enkelt kan bytte blad ved behov. Bosch GSA 18V-32 får også en stjerne i boken for plassering og størrelse av rotasjonslåsen. Selv om du har på deg tykke hansker det lett å manøvrere låsen. Det medfølger to batterier som lades opp på rundt 40 minutter – perfekt for en liten kaffepause.

Fordeler:

 • Høyt nivå av komfort: Bosch GSA 18V-32 sin unike form og gode vibrasjonsdemping gir utmerket komfort – selv under lengre arbeidsøkter. Håndtaket er ergonomisk og nødvendige knapper er alltid innen rekkevidde, selv om du bruker tykke arbeidshansker.
 • Batteridreven: Bosch GSA 18V-32 går på batteri og bruker rundt 40 minutter på å lades opp. Det medfølger to batterier, slik at du aldri trenger å ta lange pauser under arbeidsøkten.
 • Utmerket kraft og ergonomi: Bosch GSA 18V-32 er en kraftig bajonettsag som kan håndtere hvilken som helst oppgave. Alt av arbeidsmateriale blir en lek og med mange funksjoner blir også arbeidsområdene mange.
Ulemper:
 • Vi finner ingen nevneverdige ulemper med dette produktet

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Skjæredybde i tre 230 mm
Skjæredybde i metall 175 mm
Slaglengde 32 mm

Makita DJR181Z – Beste billige bajonettsag

Makita DJR181Z test

Når du skal jobbe med mindre oppgaver og trenger et praktisk verktøy, er Makita DJR186Z en flott bajonettsag. Her får du det du betaler for, samt noen gode sikkerhetsfunksjoner. Skal du gjøre større arbeidsoppgaver anbefaler vi testvinneren. Men Makita DJR186Z stikker av som vinner av testens billigste og beste bajonettsag.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Hvis du trenger en lett og enkel bajonettsag som også er robust, vil Makita DJR186Z være et godt valg. Dette er verktøyet for de som ikke ønsker å vrenge lommeboken, men samtidig er på jakt etter effektivitet og en hjelpende hånd ved oppussing.

Makita DJR186Z er brukervennlig og kommer med noen gode, men enkle funksjoner. Vi kan blant annet nevne at modellen har en innebygd batteribeskyttelse. Dette forsikrer en lengre levetid og beskytter motoren fra å bli overopphetet under lange økter. I tillegg trenger du ikke verktøy for å bytte blad, noe som er en fordel.

Selve bladet er noe kort og du vil ikke kunne ta på deg de største arbeidsoppgavene med denne modellen. Men det er ikke alle som har behov for store verktøy og avanserte innstillinger. En bajonettsag er skapt for å gjøre enkle, grove og effektive kutt i harde materialer, og det er akkurat dette Makita DJR186Z hjelper deg med å gjøre.

Modellen er batteridrevet og kan derfor brukes hvor som helst. Du kan bruke den innendørs uten å bekymre deg for eksos og forurensing, og du kan ta på deg arbeidsoppgaver lengst nede i hagen. Uten ledning er du fri til å jobbe der du måtte ønske, og du slipper å ta hensyn til stikkontakter og drivstoff. Sørg bare for at du lader batteriet etter bruk.

Makita DJR186Z gir deg 2800 slag i minuttet og kan håndtere enkle oppgaver. Skal du kutte gjennom stålrør? Da har du en skjæredybde på 130 mm. Du kan naturligvis også bruke bajonettsagen på plast, gummi og i andre kunstmaterialer. Selv om lengden på bladet er kort, er ikke dette nødvendigvis en ulempe. Dette gir deg blant annet muligheten til å jobbe tett inntil vegger.

Fordeler:

 • Batteribeskyttelse: Makita DJR186Z kommer med batteribeskyttelse. Dette er en unik funksjon som sikrer at maskinen ikke overbelastes og beskytter batteriet over lengre tid. Du er dermed sikret et verktøy som varer lenge.
 • Elektrisk brems og gnistfri kutt i metall: Med en elektrisk brems er du sikret et tryggere arbeidsområde og maskinen kan trygt brukes innendørs. Du vil ikke oppleve gnist ved kapping i metall og stål, hvilket er en stor fordel.
Ulemper:
 • Enkel: Dette er ikke en bajonettsag for de som jakter på uslåelig ytelse og en mengde funksjoner. Makita DJR186Z er beregnet for enkle arbeidsoppgaver og den gjør den den lover – for noen kan mangelen på avanserte kvaliteter være en ulempe.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Makita
Skjæredybde i treverk 255 mm
Skjæredybde i stål 130 mm
Slaglengde 32 mm

Bosch AdvancedRecip 18

Bajonettsag test: De 8 beste bajonettsagene ([year])

AdvancedRecip 18 er et ypperlig valg når du skal gjøre grove og raske kutt. Du kan arbeide med alle typer materiale og er sikret et verktøy som varer i mange år fremover. Vi liker ekstra godt alle sikkerhetsfunksjonene som følger med – både til batteriet og det faktum at sagen låses når den ikke er i bruk.

Modellen når ikke helt til topps grunnet sin lille størrelse, men for den vanlige mannen i gata vil verktøyet nok stå til forventningene. Her florerer det av gode egenskaper og brukervennlighet, og det er ingenting å si på kraften og ytelsen.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Er du på jakt etter en bajonettsag til de grove jobbene? Bosch AdvancedRecip 18 er en utmerket bajonettsag som jobber raskt, effektivt og med stor kraft. Produsenten har klart å skape et verktøy som kombinerer brukervennlighet, ergonomisk form og imponerende ytelse.

Det som skiller Bosch AdvancedRecip 18 mest ut fra konkurrentene, er den minimale vibrasjonen og den store kontrollen. Bajonettsagen har nemlig en innebygd motvekt som hjelper deg med å finne balansen og øke kontrollen under bruk. Dette sikrer at du enkelt kan gjøre grove kutt, uten å plages av vibrasjon.

AdvancedRecip 18 er allsidig og kan like gjerne brukes i hagen som til oppussing. Modellen gjorde det bra i tester ved saging av gren, saging inntil vegger og i møte med tykke materialer. Bjelker og kutt til rivingsarbeid er gode bruksområder. Men en motvekt er ikke det eneste som kommer innebygd i AdvancedRecip 18. La oss se på egenskapene.

AdvancedRecip 18 kommer med praktisk låsebryter. Dette er en utløserbryter som er skapt for å sikre at verktøyet låses når det ikke brukes. Har du barn i hus er denne funksjonen uunnværlig. Av praktiske detaljer kan vi nevne ladenivå-indikatoren. Denne gir deg alltid stålkontroll på batterinivået, slik at du ikke opplever irriterende avbrudd under økten.

Når du skal bytte sagblad, vil du merke brukervennligheten til SDS. Dette er et festesystem som legger til rette for rask og lett bytting, og en automatisk stramming av nytt sagblad ved lukking av dekselet. Som nevnt er dette en batteridreven modell, og AdvancedRecip 18 har en innebygd ECP-sensor. Denne forhindrer overoppheting og overbelastning.

Når batteriet er beskyttet, er du sikret et verktøy som varer lenge. For å oppnå optimale resultater, kan du justere hastigheten og kraften til sagen. En praktisk bryter lar deg finne rett tempo, alt etter hvilke materialer og oppgaver du arbeider med.

Fordeler:

 • Høy komfort: AdvancedRecip 18 kommer med en ergonomisk form som lar deg veksle mellom greps-posisjoner. Verktøyet er skapt for å vibrere minst mulig og sikrer kontroll gjennom en intern motvekt.
 • Allsidig: Du kan bruke AdvancedRecip 18 til å kutte grener i hagen, rør i veggen eller til generelle oppussingsprosjekt. Mange bruksområder skaper et allsidig verktøy som er lett å bli glad i.
 • Justerbar kraft: Du kan justere effekt, tempo og kraft ved hjelp av en enkel bryter. Uansett om du jobber med gipsplater, gummi, stål, metall plast, tre eller sponplater, finnes det en hastighet som optimaliserer prosessen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Bosch
Skjæredybde i treverk 100 mm
Skjæredybde i metall og kunststoff 20 mm
Vekt 2,5 kg

 

 

Bajonettsag trådløs G24RS

Greenworks Bajonettsag trådløs G24RS test

Greenworks G24RS er en gjennomført bajonettsag som takler de fleste arbeidsoppgaver. Her er det lagt inn mange brukervennlige egenskaper, og vi liker ekstra godt at det er mulig å justere svingpunktet samt låse dette i forskjellige innstillinger. Greenworks G24RS gjør det godt i møte med forskjellig materiale, men presterer ekstra godt når treverk med mindre metallbiter skal fjernes.

Produktbeskrivelse

Er du på jakt etter en unik og annerledes bajonettsag? Det er mye som skiller Greenworks G24RS ut fra konkurrentene, og vi snakker ikke kun om den stilige grønnfargen. Denne bajonettsagen er kompakt og lett, men kommer med flere praktiske egenskaper.

Greenworks G24RS kjører på en 240 W motor og presterer godt i både tre og metall. Modellen har en noe bedre sagdybde i treverk, men gjør en over gjennomsnittet god jobb når rør, skruer og annet metall må bort. Denne modellen er batteridreven og du trenger derfor ikke bekymre deg for verken irriterende ledninger eller farlig forurensing.

Det er tydelig at produsenten har lagt stor vekt på brukervennlighet. Greenworks G24RS kommer nemlig med to batterier, slik at du aldri trenger å vente på at batteriet lader. Ved lengre arbeidsoppgaver er denne lille detaljen gull verdt. I tillegg får du verktøyfri skifte av blad, noe nybegynnere nok vil sette stor pris på.

Har du flere verktøy fra Greenworks i boden? Da er sjansene store for at du allerede har et kompatibelt batteri tilgjengelig. Så lenge verktøyene har likt spenningsområde, kan du bruke batteriene på tvers av verktøy – dette kaller vi allsidig arbeid.

Greenworks G24RS har et justerbart svingpunkt og kan låses i tre ulike stillinger. Du kan også variere hastigheten, slik at du finner et tempo som er komfortabelt med tanke på oppgave og erfaring.

Fordeler:

 • Lett vekt: Greenworks G24RS har en ekstremt lav vekt på bare 1,68 kg uten batteri. For nybegynnere vil dette gi en økt følelse av kontroll, slik at hvem som helst føler de mestrer verktøyet.
 • God sagdybde: Denne bajonettsagen har en relativt god sagdybde, til tross for at den ikke er blant de dyreste modellene. 20 mm i metall og 210 mm i tre kommer godt med under oppussingen.
 • Variabel hastighet: Greenworks G24RS gir deg muligheten til å variere mellom 0 og 3100 omdreininger i minuttet. Dette sikrer at du kan tilrettelegge etter arbeidsoppgave, og prøve deg frem i starten for å bli kjent med bajonettsagen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Greenworks
Type Bateridreven
Maksimalt trykk 8 bar
Slaglengde 34 mm

Greenworks Bajonettsag trådløs G24RS

Greenworks Bajonettsag trådløs G24RS test

Greenworks G24RS er en gjennomført bajonettsag som takler de fleste arbeidsoppgaver. Her er det lagt inn mange brukervennlige egenskaper, og vi liker ekstra godt at det er mulig å justere svingpunktet samt låse dette i forskjellige innstillinger. Greenworks G24RS gjør det godt i møte med forskjellig materiale, men presterer ekstra godt når treverk med mindre metallbiter skal fjernes.

Produktbeskrivelse

Er du på jakt etter en unik og annerledes bajonettsag? Det er mye som skiller Greenworks G24RS ut fra konkurrentene, og vi snakker ikke kun om den stilige grønnfargen. Denne bajonettsagen er kompakt og lett, men kommer med flere praktiske egenskaper.

Greenworks G24RS kjører på en 240 W motor og presterer godt i både tre og metall. Modellen har en noe bedre sagdybde i treverk, men gjør en over gjennomsnittet god jobb når rør, skruer og annet metall må bort. Denne modellen er batteridreven og du trenger derfor ikke bekymre deg for verken irriterende ledninger eller farlig forurensing.

Det er tydelig at produsenten har lagt stor vekt på brukervennlighet. Greenworks G24RS kommer nemlig med to batterier, slik at du aldri trenger å vente på at batteriet lader. Ved lengre arbeidsoppgaver er denne lille detaljen gull verdt. I tillegg får du verktøyfri skifte av blad, noe nybegynnere nok vil sette stor pris på.

Har du flere verktøy fra Greenworks i boden? Da er sjansene store for at du allerede har et kompatibelt batteri tilgjengelig. Så lenge verktøyene har likt spenningsområde, kan du bruke batteriene på tvers av verktøy – dette kaller vi allsidig arbeid.

Greenworks G24RS har et justerbart svingpunkt og kan låses i tre ulike stillinger. Du kan også variere hastigheten, slik at du finner et tempo som er komfortabelt med tanke på oppgave og erfaring.

Fordeler:

 • Lett vekt: Greenworks G24RS har en ekstremt lav vekt på bare 1,68 kg uten batteri. For nybegynnere vil dette gi en økt følelse av kontroll, slik at hvem som helst føler de mestrer verktøyet.
 • God sagdybde: Denne bajonettsagen har en relativt god sagdybde, til tross for at den ikke er blant de dyreste modellene. 20 mm i metall og 210 mm i tre kommer godt med under oppussingen.
 • Variabel hastighet: Greenworks G24RS gir deg muligheten til å variere mellom 0 og 3100 omdreininger i minuttet. Dette sikrer at du kan tilrettelegge etter arbeidsoppgave, og prøve deg frem i starten for å bli kjent med bajonettsagen.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent Greenworks
Type Bateridreven
Maksimalt trykk 8 bar
Slaglengde 34 mm

Black & Decker BES301-QS Bajonettsag

Black & Decker BES301-QS Bajonettsag test

BES301-QS Bajonettsag er en allsidig og praktisk bajonettsag, som egner seg best for oppgaver utendørs. Du kan naturligvis ta av grenholderen og slå deg løs med innendørs prosjekter, men det finnes kraftige modeller dersom du hovedformålet er å jobbe med metall og kutt. Hvis du trenger allsidighet og bruker mye tid ute, er BES301-QS Bajonettsag likevel et godt valg.

Produktbeskrivelse

Trenger du en bajonettsag som egner seg godt utendørs? BES301-QS Bajonettsag fra Black & Decker er skapt for å bli din beste venn i hagen. Modellen er allsidig og kan brukes innendørs, men kommer med en unik justerbar sko og grenholder. Derfor er dette absolutt et godt valg når større grener skal kappes.

Når du skal bytte blad kan du glede deg til en verktøyfri prosess. Modellen er nemlig svært brukervennlig, både med tanke på skifte av blad og generelle bruk. Håndtaket er lett gummiert og gir mye kontroll ved bruk. Med antiskli er du sikret et høyt nivå av komfort, uansett hvilken arbeidsstilling du står i.

Motoren er skapt for å kutte raskt og effektivt, men dette er ikke bajonettsagen for de tøffeste oppgavene. Likevel er den kraftig nok til å håndtere store bærebjelker og lettmetall. Det følger med to ulike kniver slik at du kan enkelt bytte når du veksler mellom treverk, metall og kunstmateriale.

Fordeler:

 • Justerbar fot: BES301-QS Bajonettsag kan enkelt tilpasses etter arbeidsoppgave, takket være den justerbare foten. Du kan dermed både jobbe i hagen eller ta turen inn for mindre prosjekter.
 • Grenholder: BES301-QS Bajonettsag skiller seg ut med sin unike grenholder, og er et perfekt valg for de som vil bruke sagen utendørs.
Ulemper:
 • BES301-QS Bajonettsag er ikke den kraftigste modellen, hvilket trekker noe ned. Likevel presterer den godt i test med mindre oppgaver, særlig når den jobber ute i hagen med større grener.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Black & Decker
  Watt 750
  Slaglengde 20 mm
  Maks slag i minuttet 2800

  Bosch GSA 1300 PCE

  Bosch GSA 1300 PCE test

  Bosch GSA 1300 PCE er et utmerket valg når du trenger rå kraft. Modellen presterer godt på tvers av arbeidsmaterialer og har flere egenskaper som gjør den god og komfortabel i bruk. Vi setter særlig pris på vibrasjonsdemping i håndtaket. For nybegynnere kan verktøyet bli noe tungt, men den erfarne hobby-snekrer vil nok finne den balansert og ergonomisk.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Hvis du leter etter rå kraft i en mindre forpakning, vil Bosch GSA 1300 PCE være et ypperlig alternativ. Her får du en bajonettsag med flere gode egenskaper og innovative løsning. Modellen gir deg kraften du trenger når arbeidsoppgavene er harde og utfordrende.

  Dette er en bajonettsag som er beregnet for tøffe arbeidsoppgaver. Modellen er skapt for å håndtere tre, plast og metall uten problemer, men gjør det også godt i tester med isolasjonsmaterialer og trekompositt. Med andre ord vil den være til hjelp under ethvert oppussingsprosjekt.

  I tillegg er Bosch GSA 1300 PCE skapt for å gi økt komfort, selv under lengre økter. Takket være et vibrasjonsdempende håndtak, vil du ikke merke like mye til vibrasjonene. Dette komplimenteres med balansert vekt, som igjen er med på å redusere risting og gir økt kontroll.

  Når arbeidsoppgavene blir tøffe, er det viktig å ha et verktøy som sikrer effektivitet uten å slite deg ut. Eksenterbevegelsene i Bosch GSA 1300 PCE er konsekvente, no som sikrer den raske effektiviteten mange er på jakt etter. Med et høyt turtall kan du forvente en høy ytelse, uten at arbeidet virker anstrengende.

  Fordeler:

  • Stor og konsekvent kraft: Bosch GSA 1300 PCE har et konstant høyt turtall og konsekvente eksenterbevegelse. Dette sikrer raskt arbeid som ikke virker trettende.
  • Komfort: For å redusere vibrasjon har Bosch GSA 1300 bajonettsag et vibrasjonsdempende håndtak og en balansert vekt.
  • Allsidig: Denne bajonettsagen kan brukes til alle arbeidsoppgaver: Tre, metall, plast, isolasjonsmaterialer og trekompositt.
  Ulemper:
 • Vekt: Bosch GSA 1300 PCE veier 4,1 kg, hvilket fort kan bli noe tungt for nybegynnere. Skal du jobbe med lengre arbeidsoppgaver kan det lønne seg å ta pauser med jevne mellomrom.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Bosch
  Slaglengde 28 mm
  Vekt 4,1 kg
  Effekt 1300 W

  FERM Bajonettsag

  FERM Bajonettsag 710 W test

  Alt i alt er FERM Bajonettsag 710 W et godt alternativ for den vanlige forbruker. Skal du bruke bajonettsagen ofte og til utfordrende oppgaver, anbefaler vi en toppmodellene med mer kraft. Likevel er dette et ypperlig valg for de som søker allsidighet, uten at det skal koste skjorta.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  FERM Bajonettsag 710 er en praktisk og lett sag som egner seg godt til oppgaver i hjemmet og hagen. Denne modellen har en motor på 710 Watt – hvorav navnet. Sammenlignet med toppmodellene er ikke dette den kraftigste sagen på markedet, men den befinner seg til gjengjeld i en langt rimeligere prisklasse.

  Noe som skiller FERM Bajonettsag ut fra andre alternativer, er hvor allsidig og enkel den er i bruk. Du kan naturligvis bruke verktøyet til mindre skjære- og kutte-prosjekter i hjemmet, men det er også mulig å benytte bajonettsagen i hagen. Har du busker og grener som må vekk under vårrengjøringen? Da kan du fint benytte FERM 710 til dette.

  Bajonettsagen kommer i tillegg med en mengde praktisk tilbehør. Du får med to typer sagblad, et på 130 mm og et på 82 mm. Dette utvider arbeidsområdet og mulighetene. Det kommer også med en praktisk unbrakonøkkel som kan brukes når bladet skal skiftes.

  Bladene som følger med, er spesialutviklet for treverk og metall. Velger du metall-bladet, kan du gå løs på kutting av mindre rør ved oppussing og renovering. Modellen har et mykt grep for økt komfort, men vibrerer en del grunnet sin lette vekt.

  Fordeler:

  • Allsidig: FERM Bajonettsag 710 W er svært allsidig og kan brukes både inne og ute. Arbeidsmulighetene utvides takket være de to medfølgende sagbladene.
  • Komfort: Denne bajonettsagen er komfortabel å jobbe med, takket være sin lette vekt og sitt myke håndtak. Her får du et godt grep og høy kontroll.
  • Robust og billig: Selv om dette er blant de billigste modellene på markedet, er sagen produsert i robust plast som forlenger levetiden og brukstiden.
  Ulemper:
 • Vibrasjon: Bajonettsag er et verktøy som vibrerer mye, og den lette vekten til FERM 710 W gjør at modellen vibrerer mer enn andre.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent FERM
  Medfølger 2 sagblad og 1 unbrakonøkkel
  Effekt 710 W
  Lengde/bredde/høyde 48 cm/8,2 cm/19,5 cm

   

   

  Black & Decker Bajonettsag BDCR18N

  Black & Decker Bajonettsag BDCR18N test

  Black & Decker BDCR18N er først og fremst en billig bajonettsag og et alternativ som ikke passer de fleste budsjetter. Denne bajonettsagen passer godt til de som trenger et effektivt verktøy til mindre jobber, og de som ikke nødvendigvis bryr seg for mye om vibrasjon og arbeidsbredde.

  Hvis pris står øverst på prioriteringslisten din, er det ingen tvil om at Black & Decker Bajonettsag BDCR18N kommer til å falle i smak – dette er en klassisk forbrukermodell.

  Sjekk dagens pris

  Produktbeskrivelse

  Bajonettsag BDCR18N fra Black & Decker er en brukervennlig og kompakt sag som passer til mindre og praktiske oppgaver. Sagen presterer greit ved kutt i både plast, metall og tre, selv om den ikke er like kraftig som toppmodellene i testen.

  Det som gjør BDCR18N fra Black & Decker ekstra brukervennlige, er den praktiske størrelsen og det lette bladbytte. Her kan du nemlig bytte blad helt verktøyfritt, noe som er en fin løsning for nybegynnere og hobby-smekrere.

  Denne bajonettsagen har et særdeles godt anti-skli grep, noe som kombinert med størrelsen og vekten gir en økt kontroll kombinert. Derimot er den lette vekten med på å øke vibrasjoner og du må derfor være forberedt på litt risting ved bruk. Heldigvis gir det ergonomiske grepet et godt tak og vi føler aldri at vi mister kontrollen.

  BDCR18N er en del av produsentens 18V Li-ion system. Dette betyr at bajonettsagen er batteridreven og kommer helt uten ledninger. Du trenger derfor ikke bekymre deg for at ledninger kommer i veien under arbeidet, og du kan jobbe helt uten farlig utslipp og forurensning.

  Fordeler:

  • Kompakt og lett: Dette er en modell som ikke tar opp for mye plass i verktøykassen og kjennes lett i hånden. Stort pluss for ergonomisk og antiskli håndtak.
  • Allsidig og praktisk: Selv om modellen ikke er blant de kraftigste, presterer den fortsatt godt til mindre arbeid med plast, tre og metall.
  • Ledningsfri og lett bladbytte: BDCR18N er batteridreven og kommer uten ledning. Du kan også bytte blad helt verktøyfritt.
  Ulemper:
 • Passer til småjobber: Dette er ikke modellen for de største og mest krevende jobbene.
 • Vibrasjon: BDCR18N er lett av vekt, noe som øker vibrering under bruk.
  • Spesifikasjoner

  Spesifikasjoner
  Produsent Black 6 Decker
  Type Batteridreven
  Spenning 18 V
  System Slide Pack System som hindrer støv-inntrengning

  Hvorfor velge bajonettsag?

  Det finnes mange typer sager på markedet, men bajonettsagen skiller seg ut på flere områder. Dette er som nevnt ikke verktøyet for finsaging eller presisjonssaging – men heller en rå, effektiv og rask sag som kan brukes på en mengde materialer.

  Ved rivning, renovering og oppussing er bajonettsagen gull verdt. Skal du utelukkende jobbe med treverk, kan det naturligvis være fristende å bruke en tradisjonell motorsag. Men dersom du møter på en spiker risikerer du å ødelegge bladet på motorsagen – dette bekymringen slipper du med bajonettsag.

  Bladet til en bajonettsag beveger seg raskt, effektivt og kommer i forskjellige varianter. Noen sagblad egner seg best til treverk, mens andre kan kutte fint metall, skruer og spiker uten problem. Det finnes også sagblader utviklet for metall, hvilket er den kraftigste varianten.

  Slik reduserer du vibrasjon med bajonettsag

  Noen verktøy vibrer mer enn andre, og bajonettsagen er et godt eksempel på dette. For å sikre minst mulig vibrasjon, anbefaler vi å gå for en av de tyngre maskinene med et jevnt og trutt slagtall. I tillegg er det viktig at maskinens anlegg blir presset mot materiale under bruk, slik at vibrasjonene ikke blir for kraftige.

  Dersom du ønsker å jobbe med minst mulig vibrasjon, bør du alltid presse verktøyet inn og ned mot materialet – uansett hvilket sagblad eller hvilke egenskaper modellen har. Men det er viktig å merke at dette er en sag som vil vibrere mer enn andre typer verktøy, grunnet den rå styrken og kraften.

  Hvordan velge rett bajonettsag?

  Før du går til innkjøp av din nye bajonettsag, bør du tenke gjennom hva du egentlig har tenkt å bruke sagen til. Hvis du har et spesifikt prosjekt i tankene, skal du gjerne begi deg ut på krevende oppussing og lengre arbeidsøkter. Da gjelder det å prioritere ytelse, komfort og kraft.

  Hvis du derimot vil ha en bajonettsag tilgjengelig for hagearbeid og mindre prosjekter, kan det lønne seg å gå for en nett og liten batteridrevet variant. Det viktigste er at du velger en modell som møter dine krav – både med tanke på egenskaper, men også prisklasse.

  Husk at du som regel får det du betaler for, og de billigste variantene kan ikke alltid by på like mye brukervennlighet og like mange funksjoner som de dyreste. Det er opptil deg hva du vektlegger, men i vår test vil du finne en bajonettsag som passer for alle. Lykke til med ditt neste oppussingsprosjekt!

  Hvor god hjelp fikk du?

  Klikk på en tommel

  Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

  Ingen vurderinger er gitt.

  Vi blir glade for dine erfaringer

  Legg igjen din erfaring

  Beste i test
  Logo