Hekksaks test: De 13 beste hekksaksene (2023)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Trenger du en effektiv og enkel måte å vedlikeholde hekken på? Da er en hekksaks det perfekte verktøyet for deg. Dette allsidige redskapet gjør det lett å holde hekker og busker velstelt gjennom året.

En hekksaks brukes til å vedlikeholde busker og hekker. Noen egner seg bedre til overgrodde og tett busker, andre brukes på høye hekker. Dette er et fleksibelt verktøy med mange bruksområder, og det finnes en modell som passer for alle.

Enten du trenger en profesjonell hekksaks til kommersielt bruk, et redskap som gjør det enkelt å vedlikeholde hekken i hagen,  eller en hendig saks som lar deg trimme kanter og forme busker – utvalget er stort og variert.

Vi vet at det kan være vanskelig å handle verktøy på nett. Derfor har vi gjort en test av markedets beste hekksakser og vi har tatt høyde for ulike behov og bruksområder. Her vil du garantert finne en modell som dekker ditt og hagens behov.

Black & Decker BCHTS36B-XJ – Best i test hekksaks 2023 ?

Hekksaks Black & Decker BCHTS36B-XJ test

Hvis du trenger en kraftig hekksaks som kan takle tykkere grener, er Black & Decker BCHTS36B-XJ et godt valg. Denne hekksaksen kommer med flere smarte funksjoner og innovativ teknologi. Her får du velbalansert kontroll, høy holdbarhet og god komfort. Dette kåres til beste hekksaks 2023

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Black & Decker BCHTS36B-XJ er en batteridrevet hekksaks med en bladlengde på 55 cm. Selv om bladlengden ikke er blant de lengste i testen, er dette fortsatt en ekstremt robust, solid og kraftig hekksaks. Kraften kommer fra den innovative SAWBLADE-teknologien.

Sagbladet kan håndtere tykke grener, helt opptil 35 mm. Dette er også et Dual action-blad, hvilket forlenger holdbarheten og levetiden – dette er en hekksaks du vil få glede av i mange år fremover. Skulle bladet sette seg fast i grenen, trykker du enkelt på POWERCOMMAND for en sømløs og skånsom frigjørelse.

BCHTS36B-XJ kommer utstyrt med litium-ion-batteriteknologi. Disse batteriene vil ikke lade seg ut når de ikke brukes, slik at hekksaksen alltid er klar når du trenger den. Modellen egner seg til store hekker, men kan også brukes på mindre busker ved behov.

Brukervennlighet

Selv om BCHTS36B-XJ fra Black & Decker er robust og kraftig, har produsenten likevel lagt vekt på brukervennlighet. Hekksaksen er nemlig designet for å føles sikker og komfortabel i hånden. Dette er viktig når du skal skjære gjennom tykkere grener, noe modellen er skapt for å gjøre.

Som en batteridrevet hekksaks, trenger du ikke bekymre deg for verken bensin eller ledninger her. Du gir ikke fra deg farlig utslipp ved bruk og det foreligger ingen risiko for å kappe av ledninger med et uhell.

Black & Decker sin hekksaks har en lav til moderat vekt og kan brukes i lengre perioder uten å belaste armer og skuldre. Batteriet lades ikke ut når den ikke er i bruk, og derfor står hekksaksen klar når du trenger den. PowerCommand øker også brukervennligheten og minimerer anstrengelse dersom bladet skulle sette seg fast.

Fordeler:

 • Optimalisert håndtak for kontroll og driftskomfort
 • Lang levetid, slitesterk og robust
 • Power Cut og PowerCommand
 • Sikker tohånds startknapp

Black & Decker BCHTS36B-XJ har et optimalisert og komfortabelt håndtak. Dette er utviklet for å gi deg god kontroll, uansett hvilken vinkel du skjærer i. I tillegg er hekksaksen utstyrt med en bred beskyttelse som holder hendene unna bladet, dette øker sikkerheten under bruk.

Dette er en kraftig hekksaks, takket være den innovative Power Cut og PowerCommand teknologien. Førstnevnte gjør det mulig for saksen å kutte tykkere grener, helt opptil 35 mm for å være nøyaktig. PowerCommand er en funksjon som hjelper deg dersom hekksaksen setter seg fast.

PowerCommand er utviklet for å løsne bladet, samtidig som det er skånsomt mot hekken og sagbladet. Black & Decker BCHTS36B-XJ starter med en tohånds knapp. Umiddelbart kan dette virke tungvint, men det er en praktisk sikkerhetsfunksjon som forhindrer tilfeldig start.

Oppsummering

Black & Decker BCHTS36B-XJ har kraften til en profesjonell hekksaks, men størrelsen til en hverdagslig modell. Bladlengden ligger på 55 cm, og du kommer derfor ikke til i de tetteste og største hekkene. Men kraften gjør at du kan arbeide med robuste grener.

Denne saksen skiller seg ut med sin unike og innovative teknologi. Black & Decker har lagt vekt på sikkerhet og brukervennlighet, noe som kommer godt med når du arbeider med motstandsdyktige grener. Black & Decker BCHTS36B-XJ er et utmerket valg for mellomstore til store hekker, uten for mye dybde.

Alt i alt er dette markedets beste hekksaks.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridreven hekksaks
Vekt 3,6 kg
Effekt 36 V
Knivlengde 55 cm

Husqvarna 522HDR75X

Bensindrevet Hekksaks Husqvarna 522HDR75X test

For overgrodde hager og vanskelig jobber, er Husqvarna 522HDR75X et godt valg.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Sjekk dagens pris

Husqvarna 522HDR75X er en tosidig bensindrevet hekksaks, med et langt klippesverd og høy kapasitet. Hastigheten og kraften gir deg en utmerket klippeytelse og lar deg jobbe med selv de tøffeste hekkene. Du har alltid oversikt over drivstoff-nivået, da tanken er gjennomsiktig.

Dette er en hekksaks som til tross for sin kraft, har en lav og håndterlig vekt. Modellen har en lang levetid takket være teknologien bak gir-komponentene. Selv om hekksaksen blir brukt hyppig og til tøffe jobber, vil denne vare deg mange år fremover.

Her kan du jobbe både i høyden, på sidene og dybden av hekken. Det lange knivbladet gir deg mange muligheter og håndtaket kan justeres i ulike posisjoner for økt fleksibilitet. Dette øker også brukervennligheten og gjør det lett å finne en komfortabel arbeidsstilling.

Brukervennlighet

Selv om Husqvarna 522HDR75X er en kraftig hekksaks, gir den høyt nivå av driftskomfort og brukervennlighet. Hekksaksen er lett av vekt og har et velbalansert og slank design. Dette gjør modellen enkel og praktisk i bruk. I tillegg er vibrasjonsnivået lavt, noe som gjør det lettere å skjære med presisjon.

Stoppbryteren kommer en «auto retur». Dette vil si at den returnerer automatisk, slik at neste start bli sømløs. Modellen har to håndtak, ett bak motoren og et halvmåne-håndtak foran motoren. Sistnevnte er gummibelagt for ekstra komfort og bladet kommer med åpen knivbeskyttelse.

Fordeler:

 • Grove kuttblader og høyt dreiemoment
 • To-trinns luftfiler
 • Fleksible skjær posisjoner
 • Støysvak
 • Intuitiv choke

En av de største fordelene med Husqvarna 522HDR75X, er hvor kraftig og sterk denne hekksaksen her. Med grove kuttblader og et høyt dreiemoment, er dette en hekksaks som kan takle selv de mest overgrodde og tette hekkene.

To-trinns luftfilter sørger for minimalt med vedlikehold og mindre slitasje, noe som er en stor fordel da dette er en bensindrevet hekksaks. Håndtaket er fleksibelt, og modellen fungerer like godt i alle skjære posisjoner – dette er en stor fordel under lengre økter.

Husqvarna 522HDR75X er svært støysvak med tanke på dette er en bensindrevet modell. Et lavt lydnivå kommer både deg og naboen til gode. «Intuitiv choke» er en funksjon som gjør det lettere å starter motoren selv om den er kald.

Oppsummering

Husqvarna 522HDR75X er en kraftig og profesjonell hekksaks som kommer godt med i overgrodde hager. Dersom du har en stor hekk som krever jevnlig vedlikehold, vil denne modellen gjør jobben enkel. 522HDR75X  får et stort pluss for fleksibilitet, levetid og brukervennlighet.

Det er ikke alle som har behov for kraften til Husqvarna 522HDR75X, men hvis du har en mellomstor eller større hekk, vil dette være det riktige valget. Selv om Husqvarna 522HDR75X er profesjonell og av høy kvalitet, er den intuitiv nok til at selv uerfarne klarer å håndtere modellen med presisjon.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensin
Vekt 7,14 kg
Effekt 600 W
Knivlengde 75 cm

Gardena PowerCut Li-40/60

Hekksaks Gardena PowerCut inkl. Batteri & Lader test

Gardena PowerCut Li-40/60 er en brukervennlig og smart hekksaks som passer for de med større hekker. Bladlengden ligger på 60 cm, hvilket gir deg et stort arbeidsområde. Hekksaksen er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner og praktiske detaljer.

Produktbeskrivelse

Gardena PowerCut Li-40/60 er en batteridrevet hekksaks med høy driftskomfort som gir optimale klipperesultater. Modellen har et relativt langt blad, hvilket gjør at den passer godt til høyere og dype hekker.

Dette er en hekksaks bygget på en kraftig batteriteknologi. Med et Litium-ion batteri kan du forvente lite vedlikehold og en svært fleksibel lading. Om du noen gang er i stuss på gjenværende batteri, vil du alltid ha en klar oversikt over dette i LED-skjermen.

Gardena PowerCut Li-40/60  gir deg optimale klipperesultater, takket være din bladgemoetri. Her går tennene i motsatt retning slik at du unngår irriterende avbrudd og eventuelle blokkeringer. Du kan dermed arbeide uforstyrret i lengre perioder.

Ettersom Gardena PowerCut Li-40/60 her fri for ledninger, har du mye fleksibilitet. Håndtaket er ergonomisk og lar deg klippe i forskjellige skjæreposisjoner. Modellen er svært enkel å betjene og mekanismen i bladet sikrere en ren, rask, effektiv og presis skjæring.

Brukervennlighet

Gardena PowerCut Li-40/60 oppleves som veldig brukervennlig og praktisk i bruk. Her er det lagt til rette for sikkert, trygt og effektivt arbeid. Hekksaksen har to håndtak, et halvmåneformet foran motoren og et ergonomisk håndtak bak. Her har du en integrert utløserknapp og et håndtak som legger seg perfekt i håndflaten.

Skjærings-mekanismen sørger for at du arbeider uavbrutt, noe mange vil sette pris på når høyere hekker skal klippes. Blader, grener og annet materiale vil ikke sette seg fast og forstyrre arbeidsøkten.

Foran halvmåne-håndtaket er det plassert en beskyttelse som holder hender borte fra bladet. Dette øker sikkerheten og brukervennligheten betraktelig. På enden av bladet finner du også en støtbeskytter, hvilket kommer godt med når du klipper langs kantstein, hus eller nært bakken.

Fordeler:

 • God knivlengde på 60 cm
 • Ecomodus
 • Integrert utløserknapp i håndtak
 • Optimalisert bladgeometri

Eco-modus og den lange knivlengden er det som skiller Gardena PowerCut Li-40/60 mest ut blant hekksaksene. Med Eco-modus får lengst mulig driftstid, noe som er fordelaktig om du arbeider med større hekker. Batteriet lades ikke ut når saksen ikke brukes

Gardena PowerCut Li-40/60 er også en batteridrevet hekksaks, noe mange forbrukere ser på som en fordel. Her blir du ikke forstyrret av ledninger. På panelet har du alltid oversikt over hvor mye batteri som gjenstår, og dette ligger intuitiv plassert ved håndtaket.

Oppsummering

Gardena PowerCut Li-40/60  er en brukervennlig og effektiv hekksaks med gode sikkerhetsfunksjoner og høy driftskomfort. Her kan du jobbe i lengre økter og få et rent og optimalisert resultat. Modellen er enkel å betjene, uavhengig av skjæringsposisjon.

Hvis du har en stor hekke, både med tanke på lengde, høyde og dybde, kan du være trygg på at Gardena PowerCut Li-40/60  gjør jobben. Det ekstra lange bladet på 60 cm gjør at du kommer godt til over alt. Dette er en solid hekksaks med flere gode kvaliteter for de med et omfanget behov.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet hekksaks
Vekt 4,8 kg
Effekt 40 W
Knivlengde 60 cm

Husqvarna 520iHD70

Hekksaks Batteridrevet Husqvarna 520iHD70 Uten batteri og lader test

Husqvarna 520iHD70 er en profesjonell og kraftig batteridrevet hekksaks. Denne modellen egner seg best til kommersiell bruk og gir deg alle de gode funksjonene du trenger for å skape gode resultater. Her får du god rekkevidde, lang driftstid og et dreibart håndtak.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 520iHD70 er en større, batteridrevet hekksaks som ofte brukes av profesjonelle. Selv om modellen er produsert med tanke på kommersiell bruk, er det fint mulig å bruke den i egen hage dersom du har et stort område å vedlikeholde. Dette er en kraftig hekksaks som takler selv de tøffeste jobbene.

Husqvarna 520iHD70 er batteridrevet, men kommer med en egenprodusert motor og et spesialdesignet batteri. Dette øker ytelsen og driftstiden til det maksimale. Selv om hekksaksen er kraftig, er den også stillegående. Du merker vesentlig forskjell på denne modellen og en bensindrevet hekksaks.

Sammenlignet med en bensindrevet saks, har Husqvarna 520iHD70 et 3 dB (A) lavere støynivå. Dette kjennes ut som en halvering av støynivået, noe som naturligvis kommer godt med for både bruker og nabo. Et lavt støynivå er også en fordel om hekksaksen skal brukes på offentlige plasser.

Du slipper å fylle på drivstoff og Husqvarna 520iHD70 består av få deler og et elektrisk drivsystem. Dette betyr at modellen har et ekstremt lavt vedlikeholdsbehov noe som reduserer driftskostnader og driftsstanser. Det er også mulig å kjøpe med tilbehør som gjør det ekstra trygt og komfortabelt å arbeide med hekksaksen.

Brukervennlighet

Husqvarna 520iHD70 har et dreibart håndtak som kan plasseres i ulike posisjoner. Dette gjør det lett å arbeide med ulike vinkler, høyder og kanter. Det lave vedlikeholdsbehovet styrker også brukervennligheten, i kombinasjon med det lave støynivået. Modellen er stor, men fortsatt lett å håndtere og velbalansert.

Du trenger ikke å bekymre deg for vær og vind når du arbeider med Husqvarna 520iHD70. Hekksaksen er nemlig værbestandig og oppfyller IPX4-klassifiseringen for regn bestandighet. Med andre ord kan Husqvarna 520iHD70 brukes året rundt, noe som kommer godt med om den skal benyttes til kommersielt bruk.

Berøringsfeltet er intuitivt, og du kan enkelt håndtere dette med arbeidshansker. Modellen kommer med den kjente øko-modusen som lar deg velge mellom maksimal driftstid eller maksimal effekt – uten at dette går på bekostning av resultatet.

Fordeler:

 • Værbestandig
 • Lang rekkevidde
 • Stillegående
 • Lavt vedlikeholdsbehov
 • Elektronisk styrt drivsystem

Selv om Husqvarna 520iHD70 er en kraftig modell, er den fortsatt lett av vekt. Det er mulig å kjøpe en reim som letter på vekten og skåner arme og skuldre. Dette er å anbefale om du skal bruke maskinen over lengre perioder og på høye hekker.

Selve sverdet er 70 cm og dobbeltsidig, slik at du alltid når frem der du ønsker. Håndtaket kan som sagt justeres og dreies, slik at du kan klippe både vannrett og loddrett uten problem. Dette gjelder det bakerste håndtaket og ikke halvmåne håndtaket foran motoren.

Her finner du også en sikkerhetsskjerm som beskytter hånden fra bladet.

Oppsummering

Husqvarna 520iHD70 er en kraftig og effektiv hekksaks som egner seg ypperlig kommersiell bruk. Modellen får jobben gjort både vannrett og loddrett, takket være det dreibare håndtaket og den lange rekkevidden.

Husqvarna 520iHD70 er stillegående, værbestandig og gir deg støtten du trenger for å skape strålende resultater gang på gang. Enten du skal bruke Husqvarna 520iHD70 på fellesområder i boligfelt, i en ekstra stor hage eller på offentlige plasser: Dette er en hekksaks som takler alt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet hekksaks
Vekt 6 kg
Effekt 36 V
Knivlengde 70 cm

Stihl HSA 94 R

Stihl HSA 94 R test

Stihl HSA 94 R er en robust og kraftig hekksaks med profesjonelle kvaliteter. Dette er en batteridrevet modell med justerbar slagfrekvens og kraftige kutt. Til tross for kraften er dette en brukervennlig hekksaks som hjelper deg med å bekjempe overgrodde hager.

Produktbeskrivelse

Stihl HSA 94 R er en hekksaks som er spesialutviklet for å takle tyngre jobber. Modellen kan brukes til vedlikehold eller opprydningsarbeid. Knivene er slipt dobbeltsidig, slik at de kan klippe og skjøre i alle retninger – dette gir et optimalisert resultat hver gang.

Ettersom knivene er slipt på begge sider, vil de skjære like godt fra alle vinkler. Det er enkelt å finne en god arbeidsstilling, og du kan aldri stå feil med Stihl HSA 94 R. Hekksaksen ligger fint i hånden og du får et godt grep, noe som er fordelaktig under lengre arbeidsøkter.

Hekksaksen har et påskrudd beskyttelse mot kutt, som du selv kan bytte ut ved behov. Dette øker sikkerheten betraktelig. Bladet er også utstyrt med topp-beskyttelse, slik at du kan arbeide nært bakken eller langs husvegger, uten å bekymre deg for skader på bladet.

Du kan justere bladet i tre ulike hastigheter, avhengig av arbeidsområdet. Stihl HSA 94 R er med andre ord svært anvendelig og kan brukes til flere arbeidsoppgaver. Uansett om du skal arbeide med tøffere oppgaver eller trimme en mindre hekk, vil du alltid finne et godt og justerbart grep.

Brukervennlighet

Stihl HSA 94 R er kraftig og har flere profesjonelle kvaliteter. Likevel har produsenten gjort modellen brukervennlig og praktisk. Modellen er lett av vekt og har et smidig og sømløst design. Håndtakene er gode, selv om vi gjerne skulle sett at det bakerste håndtaket var noe større.

Bladet kommer med en påskrudd kuttbeskyttelse og et sikkerhet føringsvern. Dette gjør modellen tryggere i bruk, slik at også nybegynnere føler høy arbeidskomfort. Multifunksjons-håndtak kommer også godt med og dette kan dreies for økt fleksibilitet.

Fordeler:

 • Lang knivlengde på 60 cm
 • Lav knivhastighet
 • Tre effektnivåer og tre-trinns justerbar slagfrekvens
 • Lett og smidig design

Knivlengden til Stihl HSA 94 R er en stor fordel. Det er lengden som gjør at du får muligheten til å jobbe inn i hekkens dybde. Den lave knivhastigheten gjør det mulig å gjøre kraftigere snitt på tykkere grener og materiale.

Her får du tre-trinns justerbar slagfrekvens og tre effektnivåer. Dette legger til rette for tøff beskjæring, hvilket er viktig i overgrodde hekker. Turtallet holder seg jevnt, selv ved hard belastning.

Ettersom dette er en kraftig og profesjonell modell, blir vi positiv overrasket over vekten og det smidige designet. Dette er en hekksaks som brukes til overgrodde og robuste hekker, og derfor kommer et lett og hendig design godt med. Du kan arbeide i lengre perioder uten at armer og skuldre blir utslitt.

Oppsummering

Hvis du trenger en robust og kraftig hekksaks, men samtidig legger vekt på brukervennlighet, vil Stihl HSA 94 R være et utmerket valg. Her får du med gode funksjoner som en tre-trinns justerbar slagfrekvens og effektive dobbeltsidige kniver.

Selv om vi skulle ønske at det bakerste håndtaket var noe større, kan størrelsen være en fordel da det gir en økt følelse av kontroll for nybegynnere. Stihl HSA 94 R takler kraftige snitt og har stor arbeidskapasitet. Dette er en hekksaks som vil vare deg lenge, selv med hyppig og tungt arbeid.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet hekksaks
Vekt 6,04 kg
Knivlengde 60 cm
Tannavstand 38 mm

MTD THT 40-275 40V

Teleskophekksaks MTD THT 40-275 40V test

MTD THT 40-275 er en teleskophekksaks som gir deg mye fleksibilitet. Dette er en batteridrevet variant med en total rekkevidde på 2,75 m. Skjærebladet har en lengde på 50 cm og kan stilles inn i fire posisjoner for økt presisjon og økt ytelse.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

MTD THT 40-275 40V er en batteridrevet teleskophekksaks. Her får du en batteridrevet saks med et sverd på 50 cm. Den teleskopiske stangfunksjonen kommer godt med dersom du har høyere hekker å vedlikeholde. I utfoldet posisjon blir stangen hele 2,75 m.

Kombinerer vi lengden med en gjennomsnittlig kroppslengde, vil MTD THT 40-275 40V altså ha en rekkevidde på nærmere fire meter. Dette gir modellen flere bruksområder og du kan blant annet gå løs på tuja og større granhekker.

Til tross for lengden har MTD THT 40-275 40V en moderat vekt på kun 3,7 kg uten batteri. Med batteri økes vekten noe, men det medfølger en rem som sørger for at avlaste armer og skuldre.

MTD THT 40-275 40V har et allsidig batterisystem. Det medfølger verken batteri eller lader ved kjøp, da batteriet kan brukes til mange maskiner i samme produktlinje. Hvis du har MTD produkter fra før av, vil nok også allerede ha batteriet hjemme. Dette gjelder både stangsager, løvblåser og gressklippere.

Brukervennlighet

MTD THT 40-275 40V har et softgrip-håndtak som gir deg et utmerket grep. Dette kommer veldig godt med når du skal klippe høyere hekker. Videre kan du stille inn bladet i forskjellige posisjoner, dette er nemlig leddet. Du kan velge mellom fire posisjoner og dermed øke presisjonen og forenkle klippingen.

MTD THT 40-275 40V blir levert med akselrem. Dette gir deg ekstra stabilitet og støtte. Noen teleskopsakser kan virke vinglete og lite solide grunnet lengden og leddene. Dette er imidlertid ikke tilfellet med denne modellen. MTD THT 40-275 40V fremstår solid og robust i bruk, noe som gjør den ekstra brukervennlig for nybegynnere som skal opp i høyden.

Noen synes det er kjedelig å vente på at batteriet skal lade seg opp før bruk. Men MTD THT 40-275 40V lades opp ved hjelp av en hurtiglader. Dette reduserer ladetiden på sterke batterier. Du har flere valgmuligheter når det gjelder batterier.

Fordeler:

 • Grenkapasitet på 16 mm
 • Teleskophekksaks med justerbart ledd
 • Fleksibelt batteri
 • Ergonomisk håndtak

MTD THT 40-275 40V kommer som sagt ikke med batterier – dette kjøper du utenom. Du kan velge mellom 2 Ah og 4 Ah batterier. Førstnevnte gir en driftstid på 55 minutter, hvilket er hakket over gjennomsnittet. Ladetiden ligger på 60 minutter. Hvis du går for et 4 Ah forlenges drifts- og ladetid noe.

Rekkevidden er den åpenbare fordelen med MTD THT 40-275 40V. Det er ikke mange modeller som gir deg en lengde på hele 2,75 m. Kombinert med din egen høyde kan du selv regne ut hvor langt du rekker på dine busker og hekker.

Oppsummering

MTD THT 40-275 40V er et godt valg for de som trenger en lengre, men solid hekksaks. Denne batteridrevne varianten har en litt lengre driftstid enn gjennomsnittet og lar deg stille inn leddet i fire forskjellige posisjoner.

MTD THT 40-275 40V har et ergonomisk håndtak som gir god komfort. I tillegg medfølger det en reim som øker stabiliteten. Hvis du trenger fleksibilitet og et produkt som kan klippe med presisjon i høyden, vil MTD THT 40-275 40V være et naturlig valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet hekksaks
Vekt 5,78 kg
Effekt 40 V
Knivlengde 50 cm

Husqvarna 115iHD45

Hekksaks Husqvarna 115iHD45 test

Husqvarna 115iHD45 er en batteridrevet hekksaks med flere gode kvaliteter. Modellen er velbalansert, brukervennlig med et stort bruksområde.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 115iHD45 gir en lett, rolig og brukervennlig arbeidsøkt. Dersom du har høye krav til utstyret du bruker i hagen, vil denne modellen av høy kvalitet være et godt valg. Husqvarna 115iHD45 er helt fri for utslipp og intuitiv i bruk. Dette ser vi godt i knappesettet.

Hekksaksen er stille nok til at du bruker den i tettbygde strøk, uten å irritere naboen. Her får du mye kraft og komfort, i en håndterbar størrelse. Du kan velge om du vil bruke maskinen i normal eller saveE modus. Sistnevnte er en øko-modus som passer godt for hekker med mindre behov for vedlikehold.

Hvis hekken kun trenger å trimmes for tynne grener, vil øko-modus spare på drivstoff. Du velger modus baser på om du ønsker maksimal driftstid eller maksimal effekt. Resultatet blir nøyaktig og perfekt uansett hvilket modus du kjører. Du finner også to håndtak her, et bak motoren og et måneformet håndtak frempå.

Motoren er børsteløs og utviklet for å redusere støy og forlenge levetiden til hekksaksen. Dreiemoment og et høyt vekt forhold gir en økt effektivitet, noe vi setter pris på. Det samme gjelder girkassen i aluminium som forlenger levetiden og kjøler ned maskinen på en rask og effektiv måte.

Brukervennlighet

Husqvarna 115iHD45 er brukervennlig og kan lett håndteres av nybegynnere. Vi liker særlig godt det måneformede håndtaket. Konstruksjonen fremstår gjennomtenkt, og håndtaket gjør det lett å få et godt grep i forskjellige vinkler. Produsenten har også lagt vekt på sikkerhet.

For å kunne starte hekksaksen må du aktivere startknappen – dette gir ekstra sikkerhet som kommer godt med. Modellen er derimot ikke utstyrt med en sikkerhetsbøyle, og du må derfor bruke et tohåndsgrep for å starte maskinen.

Håndtakene er ikke gummibelagt, men gir såpass god demping at dette ikke er et stort savn. Den maksimalt anbefalte grendiameteren er på 25 mm, hvilket vil være mer enn tilstrekkelig for de fleste hekker. Modellen kommer ikke levert med batteri eller lader, dette må kjøpes utenom.

Batteriet er et Li-ion batteri som passer i alle de håndholdte maskinene til Husqvarna. Hvis du allerede har produkter fra produsenten, kan det godt være du også har batteriet på lager. Dette er en fordel om du skal bytte mellom motorsag, hekksaks og andre maskiner under hagearbeidet

Fordeler:

 • SaveE øko-modus
 • Børsteløs motor
 • Intuitivt og lett berøringsfelt
 • Stillegående

Berøringsfeltet er svært intuitivt og stort nok til at du kommer til med vernehansker. Vi liker at Husqvarna 115iHD45 er såpass kraftig, til tross for at den stillegående og gir lite lyd fra seg. Snittene er fine, men skjærebladet egner seg best til smalere hekker grunnet lengden på 45 cm.

Oppsummering

Hvis du vil ha en profesjonell hekksaks av ypperste kvalitet, vil Husqvarna 115iHD45 passe godt inn i vanlige hager. Denne batteridrevne varianter kommer med flere smarte funksjoner og har en lang levetid og høy ytelse.

Husqvarna 115iHD45 egner seg ikke for de bredeste og dypeste hekkene. Men dersom du har hekker av normal størrelse, som krever vedlikehold flere ganger i året, er Husqvarna 115iHD45 et ypperlig valg. Modellen får et stort pluss for øko-modus.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet Hekksaks
Vekt 5,3 kg
Effekt 36,5 V
Knivlengde 45 cm

Husqvarna 522HDR60X

Bensindrevet Hekksaks Husqvarna 522HDR60X test

Når de store, tykke og motstandsdyktige hekkene skal klippes, trenger du en robust og solid hekksaks med god effekt. Husqvarna 522HDR60X gir deg disse kvalitetene og et høyt nivå av sikkerhet og brukervennlighet.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 522HDR60X er en bensindrevet hekksaks som takler selv de tøffeste arbeidsoppgavene. Dreiemomentet er høyt og kuttbladene er grove. Dette legger til rette for enkel vedlikehold av selv de tetteste og mest overgrodde hekkene.

Selv om denne modellen er motstandsdyktig og full av kraft, gjenspeiles ikke dette i designet. Hekksaksen har nemlig et fint, balansert og slankt design, slik at alle skal kunne håndtere saksen uten anstrengelse. Auto retur av saksen stoppbryter gir problemfri start hver eneste gang.

«Intuitiv Choke» er en funksjon vi ser igjen i flere av hekksaksene fra Husqvarna. Denne sikrer sømløs start selv om motoren er kald. Det er ikke alle som har behov for kraften denne hekksaksen har, men for de overgrodde hekkene er modellen gull verdt.

Brukervennlighet

Selv om Husqvarna 522HDR60X er kraftig og har profesjonelle kvaliteter, går ikke dette utover brukervennligheten. Noen bensindrevne hekksakser kan være mindre brukervennlige enn andre varianter, men denne modellen er intuitiv og praktisk i bruk.

For å sikre en god driftsopplevelse, har Husqvarna sørget for å utvikle en støysvak motor som gir fra seg minimalt med vibrasjon. Du kommer altså ikke til å riste i hendene etter en hard økt. Håndtaket kan stilles inn i forskjellige vinkler, slik at arbeidsstillingen er optimal – uavhengig av om du klipper sidene, toppen eller inni hekken.

Girkomponentene som kommer med Husqvarna 522HDR60X, er utviklet for å forlenge levetiden. Dette er særlig viktig når det er snakk om hekksakser som skal takle hard bruk og motstandsdyktige grener. Behovet for vedlikehold er også minimalt.

Denne hekksaksen har et stort to-trinns luftfilter, utviklet i to forskjellige materialer. Dette gir en stor overflate og reduserer slitasjen på motoren. Med andre ord trenger du ikke å bekymre deg for store kostnader knyttet til service og vedlikehold.

Fordeler:

 • Justerbart håndtak
 • Takler overgrodde og tette hekker
 • Støysvak
 • Robust og lang levetid.

Med et justerbart håndtak, kalt «Multi Position Handle», kan du arbeide i flere posisjoner og alltid ha full kontroll over bladet. Dette gir deg muligheten til å jobbe presist, samtidig som det øker sikkerheten. Økt kontroll kommer godt med under utfordrende klipping.

Husqvarna 522HDR60X kan brukes over alt, men egner seg spesielt godt til tette og overgrodde hekker. Det er ikke alle hekksakser som klarer å kutte tykke grener, og derfor skiller Husqvarna 522HDR60X seg ut med sitt høye moment.

Ettersom dette er en bensindrevet modell, vil den gi fra seg noe mer lyd en batteridrevne og elektriske varianter. Men vi blir likevel imponert over hvor støysvak Husqvarna 522HDR60X er, sammenlignet med andre hekksakser med bensinpumpe.

Du kan arbeide med hekksaksen over lengre perioder, uten at dette plager naboer for mye. Det lave vibrasjonsnivået gjør det også behagelig å holde på med lengre økter.

Oppsummering

Husqvarna 522HDR60X er en modell for de som trenger en sterk og effektiv hekksaks. Selv om denne saksen kan brukes til alle typer hekker, viser den seg fra sin beste side når du jobber med tette og overgrodde områder.

Brukervennligheten er upåklagelig, og naboene vil sette pris på den støysvake motoren. Selv vil du oppleve høy driftskomfort takket var minimale vibrasjoner og en imponerende lav vekt. Hekksaksen er intuitiv og enkel i bruk, slik at du uanstrengt kan gå løs på hagens tøffeste oppgaver.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet hekksaks
Vekt 6,86 kg
Effekt 600 W
Knivlengde 60 cm

Husqvarna 122HD45

Hekksaks Husqvarna 122HD45 test

Husqvarna 122HD45 er en stillegående og brukervennlig hekksaks med flere smarte funksjoner. Stoppbryter, Smart Start og LowVib gir deg en behagelig og sikker arbeidsøkt med et nøyaktig resultat. Dette er en bensindrevet hekksaks.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Husqvarna 122HD45 er en bensindrevet hekksaks med en støysvak motor. Det er ikke uvanlig at sakser med bensinpumper gir fra seg mer lyd enn de batteridrevne variantene, men produsenten har sørget for å utvikle en motor som gir fra seg minimalt med støy.

Du kan bruke Husqvarna 122HD45 uten å forstyrre naboene og de mange praktiske funksjonene kommer brukeren godt til nytte. LowVib er en mekanisme som reduserer vibrasjonene fra motoren til håndtaket. Dette øker komforten og stabiliteten.

Smart Start er nok en unik funksjon som er integrert i hekksaksens motor. Funksjonen sikrer at Husqvarna 122HD45 starter raskt uten øvrige anstrengelse. Du drar i startsnoren, som har en redusert motstand på opptil 40 %.

Ved siden av det ergonomiske håndtaket finner du Stoppbryteren. Her er det automatisk retur slik at neste arbeidsøkt får en sømløs start. Bensinpumpen er i tillegg gjennomsiktig, slik at du alltid ser hvor mye drivstoff som gjenstår på tanken.

Brukervennlighet

Flere av de nevnte funksjonen er med på å øke brukervennligheten til Husqvarna 122HD45. Dette er som sagt en bensindrevet modell, og blir ofte valg av profesjonelle og erfarne. Men ettersom du får med en smart start funksjon og automatisk retur av stoppbryter, kan modellen fint benyttes av nybegynner og uerfarne.

I tillegg er den gjennomsiktige drivstofftanken et stort pluss. Modellen er noe tyngre enn andre varianter, hvilket er å forvente av bensindrevet saks. For å balansere vekten, finner du et godt håndtak både foran og bak motoren.

Du velger selv om du vil bruke en eller to hender her. Valgmuligheten kommer godt med når du skal veksle mellom nøyaktig klipping og forskjellige flater. Hekksaksen har et sylindervolum på 21,7 cm3 og en klippehastighet på 4050 kutt/min.

Hekksaksen har ikke et gummiert grep, men dempingen gjør opp for dette. Du ikke stille inn vinkelen på selve sverdet, men de to håndtakene gjør det fortsatt enkelt å komme til fra ulike vinkler. Modellen tar både fyldigere hekker og tykkere grener.

Fordeler:

 • Gjennomsiktig bensintank
 • Støysvak motor
 • Minimalt med vibrasjoner
 • Smart Start

Oppsummering

Husqvarna 122HD45 er en praktisk og solid hekksaks for de som ønsker seg en bensindrevet variant. Skjærebladet er ikke langt nok til å jobbe med de største og dypeste hekkene, men vil kunne ta buskvekst av vanlig størrelser.

Lave vibrasjoner, godt grep og smarte funksjoner er det som trekker opp for denne modellen. Husqvarna 122HD45 har en svært god ytelse og sverdbeskyttelse. Du ser alltid hvor mye drivstoff som er igjen på tanken. Dette er et solid og godt valg for tynnere hekker.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Bensindrevet hekksaks
Vekt 7,65 kg
Effekt 600 W
Knivlengde 45 cm

Gardena Easycut 500/55

Hekksaks Gardena Easycut 500-55 test

Hvis du er på jakt etter en brukervennlig og enkel hekksaks til mellomstore hekker, er Gardena Easycut 500/55 et budsjettvennlig valg. Modellen er robust og har brukervennlige kvaliteter, til tross for en meget overkommelig prisklasse.

Sjekk dagens pris

Produktbeskrivelse

Gardena Easycut 500/55 er en intuitiv og brukervennlig hekksaks. Her får du ikke de mest avanserte funksjonene, noe som gjør det enkelt å forstå seg på redskapet. Håndtaket er spesialutformet og kalles for et ErgoTec-håndtak.

Gardena Easycut 500/55 gjør det spesielt godt når sidene av hekken skal trimmes. Dette skyldes det gode håndtaket som gir balansert kontroll. Dette er en elektrisk modell, og det er derfor viktig å holde et godt øye på ledningen. Håndtaket gjør det lettere å unngå ledningen når du klipper og skjærer i forskjellige vinkler.

Bladene beveger seg i en toveis-bevegelse og gir deg enkel, rask og effektiv trimming. Fordelen med toveis-bevegelse, er at tennene ikke setter seg fast i busken eller grener, og du trenger ikke å anstrenge deg unødvendig under økten.

Modellen har et moderat støynivå, men det anbefales alltid å bruke riktig sikkerhetsutstyr – inkludert hørselsvern. Navnet Easycut gjenspeiler denne hekksaksen ganske så nøyaktig. Du får en letthåndterlig og robust hekksaks som gjør det lett å vedlikeholde buskvekster i hagen og på uteområdet.

Fordeler:

 • Brukervennlig og håndterbart
 • ErgoTec-håndtak
 • Utmerker seg på trimming av sider
 • Støtbeskyttelse

En elektrisk hekksaks er ikke alltid den enkleste varianten å håndtere. Men Gardena Easycut 500/55 har lagt til rette for dette, og optimalisert håndtaket slik at du lett unngår ledningen. I tillegg er bladet optimalisert for å effektivt ta knekken på tynnere kvister og grener.

Gardena Easycut 500/55 er utstyrt med en støtbeskyttelse, noe som øker sikkerheten og levetiden. Denne beskyttelsen skjermer bladet fra rekyleffekt, og kommer godt med når du trimmer hekker langs murkanter, husvegger eller arbeider nært bakken.

Gardena Easycut 500/55 kommer med en kabelklemme, noe som sikrer at ledningen ikke faller ut når du arbeider. Dette er en liten, men praktisk detalj slik at du ikke opplever forstyrrende avbrudd under arbeidsøkten.

Oppsummering

En hekksaks trenger ikke å være profesjonell, dyr eller stor for å gi gode resultater. Gardena Easycut 500/55 er et eksempel på dette. Denne modellen passer på mindre til mellomstore hekker, med tynnere kvister og grener. Den vil ikke kunne takle de store jobbene, men det er det heller ikke alle som har behov for.

Gardena Easycut 500/55 er en elektrisk hekksaks, men er utformet for å sikre at kabelen ikke faller ut og at du arbeider med god avstand fra ledningen. Et godt ErgoTec-håndtak gir et velbalansert og solid grep, noe som også kommer av hekksaksen lette vekt. Gardena Easycut 500/55 er en effektiv og billig hekksaks.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Elektrisk hekksaks
Vekt 2,7 kg
Effekt 500 W
Knivlengde 55 cm

Stihl HSA 26

Stihl HSA 26 test

Har du behov for en mindre hekksaks til vedlikehold av busker og kanttrimming? Da vil den kompakte Stihl HSA 26 være et godt valg. Her får du en batteridrevet og nett hekksaks med gode kvaliteter til de mindre arbeidsoppgavene.

En hekksaks brukes ikke bare på store gjengrodde hekker, det er Stihl HSA 26 et eksempel på. Dette er en liten, men allsidig hekksaks som passer perfekt til mindre og lette arbeidsoppgaver i hagen. Her kan du trimme kanter, vedlikeholde mindre bukser og forme dem med presisjon.

Stihl HSA 26 er batteridrevet og kommer med to ulike blader. Håndtaket er sklisikkert og LED skjermen varsler deg om gjenværende batteritid. Selve bladet er dobbeltsidig, og tennene er spesialutformet for å gi en maksimal skjæringseffekt.

Tennene er formet som dråper, slik at grener holdes på plass når du former og vedlikeholder busker. Bladet for gresstrimming sørger for effektiv trimming av kanter og plen, og du bytter enkelt mellom knivene uten behov for verktøy.

Stihl HSA 26 benytter seg av et Lithium-ion batteri hvilket er kjent for å gi god effekt og lang driftstid. Dette er en hekksaks selv den mest uerfarne kan håndtere.

Brukervennlighet

Stihl HSA 26 er blant de mest brukervennlige og intuitive hekksaksene på markedet. Dette skyldes i stor grad den komfortable størrelsen og det ergonomiske håndtaket. Du får et godt og balansert grep med økt sikkerhet, takket være antiskli-belegget.

Dette er en batteridrevet modell og du har alltid kontroll på gjenværende strøm. Denne informasjonen ligger i LED skjermen som du får tilgang til med et enkelt trykk fra håndtaket. Det medfølger to kniver som du enkelt kan bytte mellom, her trenger du verken verktøy eller tidligere erfaring med hekksakser.

Fordeler:

 • Kompakt og lett
 • Hekk-kniv og gresskniv
 • Knivgeometri for optimalt resultat
 • Ergonomisk og sklisikkert betjeningshåndtak

Stihl HSA 26 er ikke ment for å takle de store jobbene, og da er det greit at designet er kompakt og at modellen er lett. Det er en stor fordel at du får med både kniv til gress og hekk, slik at du effektiv kan vedlikeholde både husker og kanter i hagen.

Stihl HSA 26 har en knivgeometri som sikrer optimalt resultat hver gang. Du kan arbeide med detaljene og sikre presisjon i klippingen. Det medfølger også et deksel som beskytter bladet og forlenger levetiden. Dette kommer godt med under oppbevaring og transport.

Ettersom Stihl HSA 26 er liten og det er minimalt med avstand mellom blad og hender, er det fint å se at produsenten har implementert et antiskli-håndtak. Dette gir deg et trygt grep og øker sikkerhet. Motoren er designet for å gi mest mulig avstand mellom håndtak og blad, til tross for at modellen er liten og kort.

Oppsummering

Det er ikke alle som har behov for en stor hekksaks, og da er Stihl HSA 26 det perfekte valget. Selv om modellen er liten og kompakt, er den svært allsidig takket være både knivblad og gressblad. Du kan trimme kanter og busker med presisjon og effekt.

Stihl HSA 26 har lagt vekt på sikkerhet, brukervennlighet og et optimalisert resultat. Det er lett å bytte mellom knivene når du skal variere arbeidsområdet. Enten du skal forme busker, vedlikeholde høyden eller trimme kantene i hagen –  Stihl HSA 26 er et sikkert og brukervennlig valg for lette arbeidsoppgaver

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type batteridrevet hekksaks
Vekt Bensin
Effekt 11 V
Knivlengde 20 cm

AL-KO HT 2050

Hekksaks AL-KO HT 2050 test

AL-KO HT 2050 er en batteridrevet hekksaks som gir deg et perfekt resultat hver eneste gang. Dette er en kraftig, sikker og komfortabel hekksaks som egner seg like godt til vedlikehold som til forming av hagekunst.

AL-KO HT 2050 kommer med alt du trenger for sette i gang vedlikeholdet av hekken. Her får du både et oppheng, batteri og lader med på kjøpet. Dette er en relativt lett modell med et ekstra komfortabelt og ergonomisk håndtak.

Skjærebladet er diamantslipt og etterlater seg et rent snitt. Lengden på bladet ligger på 51 cm, og bladet arbeider jevnt uten å sette seg fast eller tippe. Du jobber jevnt uten avbrytelser, hvilket er fordelaktig om du skal pryde hagen med en unik og formet hekk.

AL-KO HT 2050 vibrerer lite og gir fra seg minimalt med støy. Dette øker komforten for både deg og naboen. I tillegg vil lite vibrasjoner gjøre det enklere å styre saksen under anstrengende arbeid, som for eksempel når du klipper høyere hekker.

Dette er en hekksaks utformet i plast. Plastkonstruksjonen viser seg å være svært robust og vil forlenge levetiden til saksen. Batteriet lades opp på 50 minutter, og du benytter deg av et EasyFlex lithium batteri med driftstid på 45 minutter.

Brukervennlighet

AL-KO er kjent for å produsere brukervennlige maskiner, noe som gjenspeiler seg i AL-KO HT 2050. Modellen er en del av EasyFlex-serien, som ble utviklet for å gi forbrukere praktiske og lette sakser til hagestell.

Vekten og størrelsen gjør det enkelt å arbeide med AL-KO HT 2050, samtidig som det komfortable gummigrepet gjør at maskinen sitter godt i hånden. Hekksaksen er intuitiv i bruk, og nybegynnere vil ikke ha problemer med å forstå seg på mekanismen her.

I tillegg er modellen utstyrt med et sikkerhets-skjæreblad, som beskytter maskinen mot rusk og menneske mot maskinen. Det anbefales likevel å benytte vernehansker. Ettersom dette er en batteridrevet modell, er den langt lettere enn sakser med bensinpumpe.

Som nevnt går AL-KO HT 2050 på et litiumbatteri. Disse batteriene krever lite vedlikehold og har en lang levetid. Batteriet har ingen minneeffekt og lades ikke ut av seg selv.

Fordeler:

 • Stillegående
 • Praktisk gummigrep
 • Diamantslipt og roterende skjæreblad
 • Batteridrift på 45 minutter

En av de største ulempene med batteridrevne hekksakser, er at arbeidstiden naturligvis er begrenset. Men AL-KO HT 2050 har en driftstid på 45 minutter, hvilket gir deg godt med tid til å fullføre vedlikehold og arbeid i vanlige hager.

Håndtaket er ergonomisk og utstyrt med et gummigrep. Dette sikrer et godt og trygt grep samt en komfortabel arbeidsøkt. Modellen er svært vibrasjons-fattig, hvilket øker komforten ytterligere.

Skjærebladene i seg selv er motor-roterende og diamantslipt, for et optimalisert resultat. Her får du god kontroll og en presisjon, som gir deg god kontroll på utformingen. Du kan med andre ord klippe og forme hekken i ønsket fasong uten problemer.

Oppsummering

AL-KO HT 2050 er en praktisk og brukervennlig hekksaks som egner seg godt til de som er nøye med hekk og hage. Her får du et komfortabelt grep som lar deg jobbe balansert og nøyaktig. Hvis du liker å forme hekken med presisjon, vil AL-KO HT 2050 være et naturlig valg.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Batteridrevet hekksaks
Vekt 2,8 kg
Effekt 500 W
Knivlengde 51 cm

Elriven Gardena Easycut 420/45

Elriven Gardena Easycut 420-45

Elriven Gardena Easycut 420/45 er en elektrisk hekksaks med lav vekt og et kompakt design. Dette er en letthåndterlig saks med gode sikkerhetsfunksjoner, som passer godt til mindre hekker og hager.

Elriven Gardena Easycut 420/45 er et godt valg for de som trenger et redskap til å vedlikeholde mindre hekker. Modellen er mindre enn mange andre varianter, hvilket er en fordel når det gjelder grep og balanse.

Elriven Gardena Easycut 420/45 har en effektiv skjære mekaniske med optimalisert form, slik at du ikke opplever irriterende avbrudd og stopp under arbeidet. Ettersom dette er en relativt liten maskin, egner den seg best til tynnere grener og kvister.

Nybegynnere vil enkelt kunne håndtere saksen, men være ekstra forsiktig med den elektriske kabelen. Knivlengden ligger på 45 cm og for å gjøre arbeidet ekstra sikkert, lønner det seg å bruke gode vernehansker. For høyere hekker bør du se etter en lengre modell.

Brukervennlighet

Elriven Gardena Easycut 420/45 er en elektrisk hekksaks, hvilket ikke er den mest brukervennlige varianten. Men selve modellen i seg selv er svært letthåndterlig, takket være det ergonomiske håndtaket. Den lave vekten kombinert med håndtaket gjør det enkelt å manøvrere maskinen.

Et godt grep skaper også en sikrere arbeidsprosess. Dette implementeres av støtbeskytteren som befinner seg i enden av sverdet. Denne beskyttelsen hindrer sammenstøt når du klipper langs vegger, grunnmurer eller nær bakken.

For å gjøre det sikrere å jobbe med en elektrisk kable, kommer modellen med en kabelklemme. Denne sørger for at ledningen ikke detter ut og avbryter arbeidet. Har du en liten hekk og et mindre uteområdet, vil Elriven Gardena Easycut 420/45 være brukervennlig og sikker.

Fordeler:

 • Ergonomisk håndtak
 • Motsatt bevegelser for optimalt klipperesultat
 • Støtbeskytter

Dette er en meget lett hekkeklipper, hvilket naturligvis gjør den veldig enkel å håndtere. Designet er kompakt og saksen er liten, noe som sikrer en avstemt og god balanse under arbeidsøkten. Du styrer enkelt klipperen via håndtaket – en fordel når sidene av hekken skal klippes.

Knivformen er optimalisert for å gjennomføre en regn, hurtig og effektiv klipping. Ettersom bladene arbeider i motsatt retning, får du enkle snitt uten mye kraft. Dette forhindrer avbrudd og irriterende stopp slik at du kan klippe sammenhengende.

Oppsummering

Elriven Gardena Easycut 420/45 er en liten, kompakt og elektrisk hekksaks som passer til mindre hekker og hager. Selv om dette er en elektrisk variant, er modellen brukervennlig takket være det ergonomiske håndtaket og den optimaliserte kniv-mekanismen.

Tenk gjennom avstandene i hagen din, før du går til innkjøp av en elektrisk variant. Det er mulig å benytte seg av en skjøteledning dersom hekken er for langt fra huset, eller ledningen for kort.

Dette er en effektiv og liten saks til en billig penge. Det er flott at produsenten har lagt vekt på sikkerhetsfunksjoner og et godt grep, til tross for at dette er en av de billigere variantene på markedet. Elriven Gardena Easycut 420/45 gjør de mindre jobbene raskt og uanstrengt.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Type Elektrisk hekksaks
Vekt 2,6 kg
Effekt 420 W
Knivlengde 46 cm

Nyttig å vite om hekksaks

Når du skal kjøpe en hekksaks vil du oppdage at utvalget er stort. Det finnes et hav av modeller å velge fra i forskjellige prisklasser, størrelser, brukervennlighet og bruksområder.

Funksjonene varierer også, men den største og mest vesentlige forskjellen handler om motoren. En hekksaks kan enten være batteridrevet, elektrisk eller bensindrevet. Hvilken variant du bør gå for, avhenger av området du skal jobbe med.

Bensindreven hekksaks

En bensindreven hekksaks egner seg godt for større hager med mye og gamle buskvekster og hekker. Disse hekksaksene er full av kraft og kan takle lange, tettvoksende hekker. Modellene kan kutte større og bredere grener og har en lang arbeidskapasitet.

Bensindrevne hekksakser kan arbeider lengre enn 50 minutter, hvilket ofte er grensen for hva en batteridreven hekksaks klarer. En annen åpenbar fordel er at du ikke trenger umiddelbar tilgang på strøm eller batterier.

Elektrisk hekksaks

En elektrisk hekksaks blir også kalt en strømtilkoblet hekksaks. Her er du avhengig av stikkontakt og strøm, noe som gjør at modellene egner seg best til mindre hager og små avstander. Strømledningen vil begrense bevegeligheten og fleksibiliteten din.

Når du skal kontrollere de vertikale og horisontale linjene, kan en ledning skape problemer. Velger du en slik modell kan en skjøteledning komme godt med – pass på så du ikke kutter ledningen med et uhell.

Selv om en elektrisk hekksaks har sine ulemper, passer de godt dersom du har en liten, enkel og lav hekk som skal vedlikeholdes. For moderate til større hager, anbefales det som regel en hekksaks uten ledning.

Batteridrevet hekksaks

En batteridrevet hekksaks er det mest vanlige og populære valget. Disse modellene brukes av vanlige forbrukere med moderate hager omringet av hekk. Her slipper du å bekymre deg for ledningen og du trenger ikke umiddelbar tilgang på strøm, så lenge batteriet er ladet opp.

Batteridrevne hekksakser er også kjent for å være mer stillegående enn de andre variantene. Noen modeller kan også benyttes uten hørselsvern. Batteridrevne hekksakser er ofte enkle å håndtere, brukervennlige og intuitive.

Den eneste ulempen er at du må lade batteriet, og derfor har et begrenset arbeidstid. Profesjonelle går ofte for bensindrevne varianter for å unngå dette, men hvor den vanlige forbrukeren vil en batteridrevet variant være godt nok.

Tips når du skal klippe hekken

Når du klipper hekken bør du tenke på at den helst skal være smalere øverst og bredere nederst. Da sikrer du at solstrålene kommer til alle bladene og den vil vokse seg jevn, tett og fin fra topp til bunn. Dette kalles for en A-form.

Har hekken nådd ønsket størrelse? Da klipper du tilveksten og holde hekken i lik høyde. Slik blir det enklere å vedlikeholde hekken og holde den fin. Husk å alltid bruk beskyttelsesutstyr som hansker, vernebriller og vernejakke.

Hvis du nettopp har plantet en ny hekk som ikke er ferdigvokst, bør du starte med å beskjære den. Når du klipper hekken, vil den forgrene seg. Første gang bør du beskjære hekken lavt, slik at den vokser seg tett i bunnen. Deretter klipper du mellom 10 og 15 cm hvert år. Slik får du en tett og fin hekk.

Slik velger du hekksaks

Når du velger en hekksaks bør du først tenke gjennom om den skal være batteridrevet, elektrisk eller gå på bensin. Videre må du tenke på bruksområde. Hvor stor, dyp og tykk er hekkene dine? Dypere hekker krever gjerne et lengre skjæreblad.

Det er stor forskjell på hvor tykke greiner hekksaksene tåler. Noen gir fra seg mye lyd så snart tykkelsen på grenene øker. Se på tannavstanden og maksimalt anbefalt diameter. Hvis du er usikker, kan du gjerne måle en kvist i din egen hekk for referanse.

Sikkerhet og komfort er også viktige elementer. Noen modeller gir fra seg mer lyd enn andre, noen vibrerer mer og noen har ergonomiske håndtak. De mest brukervennlige og komfortable modellene pleier å være hakket dyrere, men mange mener det er verdt det.

For mye vibrasjon kan utsette presisjonen i arbeidet. Tenk også gjennom høyden og dybden på hekken. En kortere saks vil ikke kunne nå til toppen av de høyeste hekkene, og det kan være vanskelig å komme skikkelig til i midten.

Trenger jeg en hekksaks?

Hvis du har en hekk, vil en hekksaks komme godt med. Dette redskapet gjør det enkelt å holde hekken ved like og sørge for at den vokser seg tett. Det anbefales at beskjærer hekken i løpet av juli, august eller september.

Mange beskjærer også hekken mellom vinter og vår, men før det har begynt å vokse knopper. En velstelt hekk gir et pent resultat og holder hekken tett fra topp til bunn. Resultatet blir profesjonelt, nøyaktig, og jobben tar langt mindre tid enn med alternative redskaper.

For å holde hekksaksen skarp og forlenge levetiden, må du rengjøre denne etter bruk. Det lønner seg også olje saksen med jevne mellomrom, slik at du reduserer sjansen for rust og slitasje. Rusk og harpiks fra hekken kan sette seg fast og utsette kvaliteten dersom dette ikke blir fjernet før neste bruk.

I motsetning til en manuell hagesaks, vil en hekksaks få unnagjort jobben på en effektiv og mer presis måte. Du behøver ikke å lage hagekunst for å ha behov for en hekksaks. Dette er et praktisk verktøy som reduserer arbeidstid og etterlater seg rene kutt og vakre hekker.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo