Isbitmaskin test: De 4 beste isbitmaskinene (2024)

Resultatene i denne testen er et resultat av skribenter sine egne vurderinger av ulike produktomtaler, spesifikasjoner og andre kilder. Produktene som blir omtalt selges stort sett i nettbutikker hvor vi har et kommersielt samarbeid. Artikkelen er derfor en annonseartikkel. Lenkene til nettbutikker er  annonselenker. Les gjerne mer om oss og hvordan vi tjener penger på nettstedet. Ta også gjerne kontakt med oss for å komme med din tilbakemelding.

Vi undersøker og tester isbitmaskiner. Vi kårer også beste isbitmaskin 2024.

Wilfa Frostbit – BEST I TEST ISBITMASKIN

Wilfa frostbit isbitmaskin test

Frostbitt Isbitmaskin fra Wilfa kommer godt ut av helhetsvurderingen. Det er en elektrisk isbitmaskin som både er enkel å bruke og som utfører oppgaven den er satt til i en fei! Et godt valg som vinner beste isbitmaskin 2024.

Her kan du lese mer eller kjøpe produktet:

Bakeren og kokken

Produktbeskrivelse  

Frostbitt Isbitmaskin er en isbitmaskin som produseres av Wilfa, og den er 36 cm lang, 32 cm bred og 25 cm høy. Denne isbitmaskinen er av den elektriske typen, og har en effekt på 100 watt.

Med denne isbitmaskinen fra Wilfa kan du lage opptil 70 isbiter på en time. I dette tilfellet betyr det selvsagt at maskinen gjør hele jobben for deg, siden den er elektrisk. Det eneste du trenger å gjøre er å sørge for at støpselet er plugget i en stikkontakt og at maskinen er fylt opp med vann. Deretter trykker du på startknappen.

Det kan være lurt å skifte ut vannet en gang i blant, kanskje litt oftere enn det også. Hvis vannet er for gammelt, vil ikke isbitene smake veldig godt og selve maskinen vil sannsynligvis lukte ganske vondt. Det å skifte ut vannet er en veldig enkel prosess, og det er noe du gjør ved hjelp av en ventil.

Denne isbitmaskinen lar deg dessuten velge mellom to forskjellige størrelser på isbitene. Det kan derfor være en god idé å bestemme deg for hvilket glass du skal bruke på forhånd, så du kan lage isbiter som passer perfekt til det aktuelle glasset. Avhengig av størrelsen, vil det bare ta 6-13 minutter før de er klare.

Isbitmaskinens dimensjoner forteller oss at dette er en kompakt maskin. Det er veldig praktisk for da er veldig enkelt å finne oppbevaringsplass til den, f.eks et skap. Hvis du i tillegg har en stikkontakt i skapet, trenger du heller ikke sette maskinen på benken når du skal bruke den. Da kan den jo bare lage isbitene i skapet!

Fordeler:

 • Frostbitt Isbitmaskin er en elektrisk isbitmaskin som gladelig lager isbiter for deg, men den trenger selvsagt et lite dytt i riktig retning. Du må plugge støpselet i stikkontakten, fylle på vann og trykke på maskinens startknapp, men dette er ikke vanskelig i det hele tatt.

 • Du kan velge mellom to forskjellige størrelser på isbitene, noe som uten tvil er veldig praktisk. I tillegg til dette er isbitene dine klare på 6-13 minutter. Dette varierer basert på hvilken størrelse du velger. Det er imidlertid slik at maskinen kan produsere hele 12 kilo is på 24 timer, men det er nok ikke noe som gjøres så ofte.

 • Dette er en kompakt isbitmaskin som er designet med elementer spesifikt for å effektivisere den generelle håndteringen. Vannet i maskinen kan enkelt byttes ut ved hjelp av en ventil, og på grunn av maskinens størrelse kan du enkelt oppbevare den i et skap i nærheten av kjøkkenet eller hvor du måtte ønske.

Ulemper:

 • En helhetsvurdering avdekker ingen store ulemper med dette produktet.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Wilfa

Effekt

100 W

Størrelse

36 x 32 x 25 cm

 

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Icebreaker Urban isbitmaskin

Icebreaker Urban test

Icebreaker Urban er en liten isbitmaskin, som du håndterer manuelt mens du holder i hånden. Den er laget av ftalater, og det er et materiale som blir brukt til å gjøre plast mykere. Denne isbitmaskinen er 23,5 centimeter lang.

Produktbeskrivelse

Med isbitmaskinen fra Icebreaker kan du lage 12 isbiter om gangen på en veldig enkel måte. Det eneste du trenger å gjøre, er å fylle dispenseren med vann og legger i den fryseren i noen timer eller over natten. Når du vil ha isbiter i glasset ditt, så trenger du bare å dreie på isbitmaskinens håndtak, og de vil dispenseres automatisk.

Isbitmaskinen er utstyrt med en dryppskål, som samler opp kondens og smeltevann, så du trenger ikke å bekymre deg for at det blir noe søl. I tillegg til dette er isbitmaskinen både vanntett og luktresistent. Det vil si at denne isbitmaskinen verken lekker væske eller tar opp lukt når den er i fryseren.

Denne isbitmaskinen tåler dessuten å bli vasket i oppvaskmaskin, så det er altså ikke en veldig vanskelig prosess å rengjøre den. Du trenger bare å plassere den i oppvaskmaskinen, og så kan du slappe av mens jobben blir gjort.

Den håndholdte isbitmaskinens størrelse og funksjonalitet medvirker også til at dette produktet er svært optimal til å ta det med seg når du skal ut på tur. I tillegg fås isbitmaskinen i fire forskjellige farger. Mørkegrå, lysgrå, mørkeblå og gul, så her er det noe for enhver smak!

Testresultat

Urban isbitmaskin fra Icebreaker gjør en veldig fin figur i helhetsvurderingen av dette produktet. Det er enkelt å bruke, og det inneholder funksjoner som styrker produktets kvalitet og funksjonalitet. Det er, med andre ord, et veldig godt alternativ.

Fordeler:

 • Selv om Urban isbitmaskin fra Icebreaker er et lite produkt, så er det veldig praktisk. Det at denne isbitmaskinen er noe du håndterer manuelt fører til at Icebreaker har potensial til å treffe en mye større målgruppe, siden den er så enkel å bruke.

 • Med denne isbitmaskinen får du 12 isbiter, og det er omtrent det samme antallet som du vanligvis får med et vanlig isbitbrett. Men med dette produktet er det mye enklere, ettersom du bare trenger å fylle den opp med vann og legge den i fryseren. Det tar altså ikke like lang tid som det kanskje gjør med et vanlig isbitbrett.

 • Isbitmaskinen er utstyrt med en dryppskål som forhindrer søl, og produktet i sin helhet er både vanntett og luktresistent. Det kan vaskes i oppvaskmaskin, i tillegg til at det kommer i flere forskjellige farger. Alle disse er faktorer som bidrar det til dette produktet er veldig fint og praktisk.

Ulemper:

 • Det avdekkes ingen ulemper når det gjøres en helhetlig vurdering av dette produktet fra Icebreaker. Snarere tvert imot, men vi undrer oss likevel litt over hvordan det hele er mulig. Å fylle opp en dispenser med vann uten noen form for oppdeling for at det skal komme perfekt formede isbiter ut, virker nesten for godt til å være sant.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Icebreaker

Materiale

Ftalater

Størrelse(lengde)

23,5 cm

 

Få beste pris:

Bakeren og kokken

Emerio Isbitmaskin

Emerio Isbitmaskin test

Emerio Isbitmaskin er en isbitmaskin i rustfritt stål som produseres av Emerio. Isbitmaskinen er 39,3 cm lang, 28,4 cm bred og 37 cm høy. Også denne isbitmaskinen er elektrisk, og har en effekt på 120 watt.

Produktbeskrivelse

Det oppgis ikke hvor mange isbiter denne maskinen kan lage på en time, men også denne har kapasitet til å lage 12 kilo isbiter på 24 timer. Igjen så er nok ikke dette noe som er aktuelt så veldig ofte, men det er fint å ha en isbitmaskin som har denne muligheten, hvis det plutselig skulle bli nødvendig.

Også dette er en maskin som gjør hele jobben for deg. I likhet med Frostbitt Ismaskin, så har du også her ansvaret for å sørge for at maskinens støpsel er plugget i en stikkontakt og at maskinen har nok med vann. Etter at dette er gjort, trykker du på startknappen og så er det hele i gang.

Denne isbitmaskinen lar deg ikke bare velge mellom to forskjellige størrelser på isbitene. Her kan du nemlig velge mellom tre størrelser – små, mellomstore eller store. Det er veldig fint å ha litt flere valgmuligheter, da det aldri er noe som er bare svartt/hvitt. Når isbitene er ferdig, vil maskinen signalisere dette med en lyd.

Dette er også en veldig kompakt isbitmaskin som er svært enkel å oppbevare. Et av kjøkkenskapene dine passer ypperlig til det, og hvis det i tillegg er en stikkontakt der, så trenger du å ta den ut veldig sjelden. Da kan den bare stå der hele tiden, også mens den lager isbiter til deg!

Det er ikke nevnt hvilke elementer som er inkludert for å effektivisere håndteringen av denne isbitmaskinen. Vi vet heller ikke hvordan vannet i maskinen skiftes ut, men vi må likevel presisere at det fremdeles er like viktig. Vond smak og vond lukt er aldri fristende.

Testresultat

Emerio Isbitmaskin kommer relativt godt ut av helhetsvurderingen. Foruten litt utfyllende informasjon om isbitmaskinens funksjoner, så er det ingenting som tilsier at dette ikke er et godt alternativ, for det er det.

Fordeler:

 • Emerio Isbitmaskin er laget av rustfritt stål, noe som er veldig praktisk da dette er et produkt som er produkt som regelmessig er i kontakt med vann. Da er dette materialet rett og slett ‘’et must’’.

 • Også denne isbitmaskinen har kapasitet til å lage 12 kilo isbiter på 24 timer. Det er et imponerende antall, men det er nok ikke nødvendig med en så stor mengde regelmessig. Men som sagt så er det fint å vite at maskinen har kapasitet til det.

 • Med denne kompakte maskinen kan du velge mellom hele tre størrelser på isbitene dine. Enten du liker dem små, mellomstore eller store, så har Emerio kommet opp med en løsning for det. Den er også veldig enkel å bruke.

Ulemper:

 • Vi tror ikke at Emerio Isbitmaskin er et dårlig produkt. Det er ingen tvil i at det virker som et fint og praktisk produkt. Men det er ikke gitt like mye informasjon om hvordan du håndterer dette produktet, hvis det sammenlignes med noen av de andre. Som sagt så antar vi at dette er en floke som bruksanvisningen vil løse opp i.

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Emerio

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse

39,3 x 28,4 x 37 cm

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Caso CS3301 IceMaster PRO

Caso CS3301 IceMaster PRO test

Også IceMaster PRO er en isbitmaskin som er laget av rustfritt stål, og den produseres av Caso. Denne isbitmaskinen er 35,8 cm bred, 24,2 cm dyp og 32,8 cm høy. Dette er en elektrisk isbitmaskin som har en effekt på 90 watt.

Produktbeskrivelse

Med denne isbitmaskinen kan du lage opptil 500 gram isbiter i timen. Ettersom dette også er en elektrisk isbitmaskin, så betyr det selvsagt at den gjør mesteparten av jobben for deg. Så lenge du sørger for strømtilførsel, nok vann og et tastetrykk, så ordner maskinen resten selv. Også her kan du velge mellom to størrelser.

Hvis det plutselig skulle bli tomt for is, så er det ingen grunn til bekymring. IceMaster PRO lager nemlig flere isbiter på 6-13 minutter, så lenge de nevnte forutsetningene er oppfylt. Maskinen har en vannkapasitet på 2,2 liter, noe som betyr at du ikke er nødt til å fylle på vann hele tiden. Der er mye å ta av!

Denne ismaskinen er utstyrt med et praktisk vindu i lokket, slik at det er veldig enkelt for deg å sjekke om isbitene er klare. Når isbitene er klare kan du bruke den flyttbare kurven til å helle isbitene over i en annen serveringsskål. Det er helt perfekt enten du har arrangert fest eller vil ha isbiter til middagsmålet.

Du trenger imidlertid ikke bekymre deg for at det skal skje noe alvorlig galt, hvis du ikke er oppmerksom til enhver tid. IceMaster PRO er nemlig utstyrt med funksjoner som gjør at den automatisk slår seg av hvis kurven er full eller det er tomt for vann.

Testresultat

IceMaster PRO fra Caso er, i likhet med de andre ismaskinene, både gode og praktiske produkter. Det er ikke noe å sette fingeren på ved selve produktet, men vi undrer oss litt over sammenhengen mellom et høyt prisnivå og en litt lav effekt.

Men når det er sagt, så er også dette en isbitmaskin som vil utføre oppgaven den er satt til med glans. Det er bare opptil deg å bestemme om du synes det er verdt prisen.

Fordeler:

 • I likhet med Emerio Isbitmaskin er IceMaster PRO laget av rustfritt stål. Det er som sagt veldig praktisk siden det er et produkt som er i kontakt med vann regelmessig. Det fører til at dette materialet rett og slett også her er ‘’et must’’.

 • Med denne isbitmaskinen kan du lage opptil 500 gram isbiter i timen, og isbitene er klare på 6-13 minutter avhengig av hvilken størrelse du velger. Det er veldig praktisk at alt dette er mulig uten at du trenger å gjøre altfor mye.

 • Isbitmaskinen har et vindu i lokket, som du kan bruke til å holde øye med isbitene dine. Det er spesielt praktisk hvis du har det litt travelt, og kanskje ikke har tid til å vente til hele porsjonen er ferdig.

 • IceMaster PRO er også en maskin med noen smarte funksjoner. Den er nemlig innstilt slik at den automatisk slår seg av når kurven har blitt full eller det er tomt for vann. Det er veldig praktisk!

Ulemper:

 • Det er ingen direkte ulemper med IceMaster PRO fra Caso, men vi undrer oss over prisnivået på denne ismaskinen ettersom maskinens effekt faktisk er mindre noen av de andre elektriske isbitmaskinene. Høyere prisnivå, men lavere effekt – er det en god grunn til det?

 • Spesifikasjoner

Spesifikasjoner
Produsent

Caso

Materiale

Rustfritt stål

Størrelse (B x D x H)

35,8 x 24,2 x 32,8 cm

Her finner du beste pris:

Bakeren og kokken

Hva kan isbiter brukes til?

Det er ingen tvil om at isbiter er veldig godt. Det er spesielt praktisk hvis du har klart å glemme at du skulle sette drikkevarene dine i kjøleskapet noen timer i forveien. Da er isbiter veldig praktisk, for de kan kompensere for det. Isbiter kan til og med benyttes som et lite mellommåltid.

Kanskje mellommåltid er feil ord, for sjansen er veldig liten for at det vil gjøre deg mett. Men hvis det er en dag der du egentlig ikke er så sulten til lunsj, så er det fritt frem for å prøve det ut. Da får du i hvert fall direkte eller indirekte i deg litt ekstra vann den aktuelle dagen.

Men det å kjøle ned drikkevarene dine er ikke det eneste isbiter kan brukes til. Hvis du er interessert i matlaging, så vet du nok det allerede. Men for deg som kanskje ikke visste det, så skal vi nå gi deg noen idéer til hva du kan bruke isbiter til.

Er du en av dem som liker å drikke kaffe om morgenen? Det er det jo veldig mange som gjør, så du er definitivt ikke alene om det. Men har du noen gang smakt kald kaffe? Det smaker ikke særlig godt, med mindre det er iskaffe. Da er det jo meningen at drikken skal være kald. Det er helt vanlig å bruke isbiter i iskaffen!

Du kan også bruke isbiter til å lage alkoholiserte drinker, slush eller smoothies. Det er imidlertid viktig å huske på at førstnevnte er noe du skal styre unna, hvis du ikke er gammel nok til å drikke det. I de tilfeller, så kan du late som at det bare står slush og smoothies der!

Som du nå har skjønt så er det veldig mye isbiter kan brukes til, men det stopper ikke der. Hvis du ikke er blåst av banen av sunnhetstoget enda, så fristes du kanskje av iskrem og milkshake. Også det inneholder isbiter, så som du ser så er det faktisk bare fantasien din som setter grenser for hva du kan lage med isbiter.

Hvor god hjelp fikk du?

Klikk på en tommel

Gjennomsnittlig vurdering 0 / 5. Antall stemmer: 0

Ingen vurderinger er gitt.

Vi blir glade for dine erfaringer

Legg igjen din erfaring

Beste i test
Logo